Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 19:38   #1831
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Co do pogorszenia wzroku w ciąży, to niestety podobno się zdarza.
Okulistka tłumaczyła mi, że w stanie błogosławionym w naszych oczach znajduje się więcej wody czy jakoś tak i może się zmienić ostrość widzenia. Ja narazie nic takiego nie odczułam, ale obawiam się tego, bo jak mi się pogorszy to będę ślepa jak kret.

Słyszałyście o tej akcji z plastikowymi nakrętkami? Oglądałam przed chwilą wiadomości i mówili o akcji zbierania nakrętek na wózki, wyjazdy, rehabilitację dzieci niepełnosprawnych. Wcześniej nie wiedziałam, że ta pomoc rzeczywiście trafia do dzieciaków. Idę wystawić pudełko na te nakrętki u mnie w bloku, może troszkę się uzbiera. Przynajmniej zrobię coś dla innych, bo ostatnio nic nie robię i już mi trochę doskwiera ta bezczynność. Wszyscy się o mnie troszczą, dbają i obchodzą się ze mną jak z jajkiem. A ja bym chciała być tak potrzebna jak przed ciążą z moją strażą, dogoterapią,itp.

Castia zdrówka dla Ciebie i Maleństwa!
ja zbieram nakrętki,
moja mama także,

u mnie w pracy prawie wszyscy zbierają

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanie - może głupie - zdaje sobie z tego sprawę
ale powiedzcie mi czym się różnią pajacyki od spioszków ? bo tak przeglądam te aukcje i w spioszkach są pajacyki a w pajacykach spioszki i już sama nie wiem
zauważyłam ze teraz używa się tego okresenia zamiennie,
ale dla mnie to jest PAJACYK
http://allegro.pl/george-sliczne-paj...306597126.html
a to ŚPIOSZKI
http://allegro.pl/spiochy-spioszki-d...286807256.html
Stary 2010-11-04, 19:38   #1832
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cześć dziewczynki, dzisiaj byłam u fryzjera i zrobic zdjęcia do dowodu i kupiłam parę ciuszków no i paczka z ciuszkami przyszła

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
oto ja w moich nowych dżinsach
i mój brzuchol, pojutrze będzie równo 20tc
super brzusio

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość

a i pochwalę się wczorajszym badaniem... zdjęć mam pełno ale w zasadzie na żadnym w całości nie widać Maleństwa, tyko jego narządy więc nie mam co zamieścić...

TZ był zachwycony bo upragniona pierwsza będzie CÓRECZKA

Malutka cichutko boczkiem leżała, co trochę utrudniało badanie ale ogólnie prawidłowo wszystko się rozwija
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam wątpliwość co do zwolnienia l4. Jestem obecnie na 2 tygodniowym zwolnieniu i jak przszły moje pobory to doznałam szoku. Panie w kadrach wypłacił mi tylko 80% mimo zwolnienia z kodem B. Twierdzą, że wypłacą mi po kilku miesiącach resztę ( nie wiedziały po ilu dokładnie ) bo jakaś tam ustawa jest, że najpierw potrącają a później oddają. Czy może mieć wpływ fakt, że nie zaniosłam wcześniej zaświadczenia od lekarza, że jestem w ciąży? Myślałam, że zwolnienie z kodem B jest wystarczające...
zaświadczenie potrzebne jest kadrowej do akt, żeby Cię nie zwolnili, na podstawie zwolnienia z kodem B maja obowiązek wypłacić Ci 100% i ja to jestem taka, że bym na nie od razu kontrole naslała z ZUS

Castia bidulko kuruj się w tym szpitalu i wracaj szybko

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A ja miałam kontrolę z zus i oczywiście mnie nie było w domu Jutro jadę wyjaśniać.
Że tak zapytam: a po ch...?

A już wiem, w rodzinnych firmach robią kontrole, bo ludzie oszukują i np ojciec zatrudnia corkę, daje jej pensję 5000zl a ona nagle jest w ciąży a ZUS musi płacić od tej kwoty, która jej ojciec niby płacil.

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Ale teraz uciekam na usg , bardzo Was proszę, trzymajcie kciuki.
Denerwuję się coś..... sama nie wiem czemu....
Maleństwo mnie muska, jak gdyby chciało mnie uspokoić.
ten głupi niepokój.
Ale...będzie OK, będzie OK, będzie Ok.... będę powtarzała te słowa jak mantrę przez najbliższą godzinę.
Trzymajcie za nas kciuki, proszę...
trzymam
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:41   #1833
Montii
Zakorzenienie

pokaż ciuszkiiiiiiii

http://allegro.pl/show_item.php?item=1295418148 yy ja to kupiłam

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:50   #1834
Jadeit1
Raczkowanie

Lista o, ktora czesto tu laseczki pytacie jest juz na 1 stronie wklejona z 2 cz watku i zmodyfikowana przez dziewczyny.

Monti paskudo, a mialo juz nie byc zakupow na alle
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:50   #1835
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
eirenne tylko wkurza mnie,że te ciuchy takie pogniecone są, feee...wolałabym je już wyprać i wyprasować no ale po co mają się kurzyć, poczekam do lutego
no to ładnie do lutego mamy czekać? te wygniecione dawaj

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
Ja jutro też bede w zusie bo muszę zanieść kolejne zwolnienie. Zapytam się od razu jak to jest z tym zwolnieniem chodzącym i kontrolą bo za 2 tygodnie czeka mnie wyjazd za granicę na 2 tygodnie (niestety nie wczasy, jadę do mojej siostry, która ma termin porodu na połowę listopada). Kurcze jakby przyszli sprawdzić a potem bym miała się zgłosić to przecież będzie to nie możliwe...
Ciuszki będę kupować jak poznam płeć, idę na usg akurat przed wyjazdem jeśli maluch się schowa to pokupuje w kolorkach uniwersalnych (w Wlk. Brytanii jest o wiele większy wybór za mniejszą kaskę).
no nie wiem co powiedzą wiesz zwolnienie lekarz daje jak raczej coś się dzieje bo tak to ciąża to nie choroba i mogłabyś w pracy siedzieć a skoro masz zwolnienie to znaczy że coś nie tak jest jednak nie wiem jak zareagują na fakt że jedziesz za granicę podczas zwolnienia. aż ciekawa jestem napisz jutro

Cytat:
n.ik.a - no my jesteśmy w podobnym tygodniu ciąży więc z tego co dziewczyny mowią jeszcze troszke trzeba poczekać, ale mam nadzieję, że tak jak Montii poczuje pierwsze ruchy już po 16 tygodniu.. , a pośrodku tzn gdzie?
ja też poczułam tak jak montii dokładnie 16t4d i to się powtarza codziennie wieczorem i czasem w środku dnia coraz częściej czuję a dziś pierwszy raz zobaczyłam jak mi brzuch podskakuje znaczy się skóra tak fajnie przy kopniaczku mąż jak się cieszył jak zobaczył

Cytat:
Mam nadzieję że załadowało się zdjęcie
To mój brzuszek w 14 tygodniu (teraz jestem w 17 więc już troszkę większy).
śliczny zgrabna z ciebie laseczka

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja generalanie mimo panikowania na poczatku tez szybko sie ze szpitalem obeznalam i laseczki w lozkach obok spoko byly tak wiec szybko zlecialo, ale co sie napatrzylam na stare baby co przy otwartych drzwiach wymienialy sobie podpaski to moje
wiesz co ja po prostu pierwszy dzień cały siedziałam i ryczałam pracuje tam taki lekarz kobieta dziecko straciła a ten się na nią tak darł że masakra, ona ze stresu chciała wracać do domu a on do niej gdzie będziesz szła? spokój już. no masakra mam nadzieję że nie trafię na niego jeden tylko taki jest no i ogólnie na patologii różne przypadki ja trafiłam z ciążą zagrożoną poronieniem dziewczyny tam leżą w ciąży bo coś nie tak, no i jak obok leży dziewczyna która traci dziecko to jest przykro bardzo ja bardzo to przeżyłam bo znam tą dziewczynę i bardziej się przejęłam żeby z moim maluszkiem było ok.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:57   #1836
Montii
Zakorzenienie

http://www.mamazone.pl/slajdy/male-d.../spioszki.aspx tu są slajdy ciuszkow i czym sie roznia spiochy od pajacykow

[LEFT]
Stary 2010-11-04, 19:58   #1837
mora103
Raczkowanie

Mordka
Śliczne te ciuszki
Ciasteczko brzunio taki zgrabniutki.Jestem w 15 tyg i mam podobny,myślałam że ja mam tylko taki spory jak na ten tydzien

Edytowane przez mora103
Czas edycji: 2010-11-05 o 08:03
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 20:01   #1838
ego_ego
Wtajemniczenie

proszę bardzo Montii
1. wyprawka za 34zł
2. pajacyk za 16zł
3. ogrodniczki 26zl
4. niebieskie półśpiochy za 9zł od tego samego sprzedawcy co wyżej, a biale body, żółte półśpiochy i żółte body kupiłam dzisiaj w sklepie u siebie na wsi

Polecam tego sprzedawcę jak chcecie podam linka, bardzo solidne te rzeczy i tanie
Już trochę mi się tego nazbierało
Stary 2010-11-04, 20:05   #1839
aguchaw1
Raczkowanie

iizabellaa - tak własnie myślałam ale faktycznie chyba niektórzy używają tych pojęć zamiennie. A wg Was które są praktyczniejsze Spiochy czy Pajacyki ?? Czego mieć więcej??

Montii
- extra pajacyk ja też kupiłam przed chwilą taki w panterkena dole fotka no i muszę powiedzieć, że ten sprzedający u którego wylicytowałas ma bardzo fajne ciuszki ale tylko licytacja;/ a ja jestem taka niecierpliwa i chyba wole opcje kup teraz

Eirene1987 - im więcej tutaj czytaj o tych ruchach dzidziusia tym bardziej się nie mogę tego doczekać... czasami "coś" czuje ale TŻ też mówi ze chyba coś wymyślam :

Edytowane przez aguchaw1
Czas edycji: 2010-11-04 o 20:07
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:10   #1840
Montii
Zakorzenienie

no no obkupujesz swoje maleństwo

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

agucha a ja wlasnie zasiadam sobie wieczorem i szukam tylko licytacji a jaka frajda jak za grosze cos kupie

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

wow ale fajny tygrysiątko małe

[LEFT]
Stary 2010-11-04, 20:13   #1841
aguchaw1
Raczkowanie

Montii to prawda - frajda niesamowita ja też w sumie licytuje i bardzo mnie to "wciąga" ale jak trzeba czekać 5 dni na koniec aukcji to mi się dłuży bardzo hehe
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 20:15   #1842
_Ciastko_
Rozeznanie

Eirene1987 u mnie sprawa wygląda troszkę inaczej ze zwolnieniem. Mam przez neurologa stwierdzone migrenowe bóle głowy wywołane pracą (przykurcz karku wywołany schylaniem się nad klientką). Niestety w ciąży nie mogę brać leków ani środków przeciwbólowych. Więc ogólnie jak nie pracuję czuję się świetnie. Tak się nawet teraz zastanawiałam i chyba jednak w zusie nie powiem o wyjeździe za granicę bo odrazu pomyślą że jadę do pracy. Powiem że wyjeżdzam do teściowej z mężem i dzieckiem a ona mieszka 600km ode mnie. Ehhh same stresy w ciąży a bilet do Wlk. Brytanii kupiłam długo przed tym jak sama zaszłam w ciążę

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:16   #1843
laseczkaa
Zadomowienie

dziewczyny śliczne ciuszki kupiłyście ja jutro idę znowu na polowanie ja już się kładę i pooglądam sobie telewizję .
miłej nocki.
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:16   #1844
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Dostalam odp z TAKO. Kurde caly dzien z kobita mailowalam probujac jej wytlumaczyc o co mi chodzi i na koniec dowiedzialam sie, ze nie moglysmy sie dogadac dlatego, ze ja dostalam od nich katalog w, ktorym czesc wozkow byla prototypami stworzonymi na potzreby targow i rodz szycia takiego jak ma Butterfly nie ma, bo bylo zbyt skomplikowane i drogie. No i zanim w koncu doszlysmy do porozumienia to Pani skonczyla prace i musze czekac na odp do jutra , ale wozeczek bedzie wygladal tak tyle, ze w innym odcieniu blekitu
no bardzo ładny ten wózeczek

Cytat:

Montii
- extra pajacyk ja też kupiłam przed chwilą taki w panterkena dole fotka no i muszę powiedzieć, że ten sprzedający u którego wylicytowałas ma bardzo fajne ciuszki ale tylko licytacja;/ a ja jestem taka niecierpliwa i chyba wole opcje kup teraz
super ciuszek

Cytat:
no no obkupujesz swoje maleństwo
no muszę Tobie chociaż trochę dorównać

link do sprzedawcy:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=15709667

tylko jak wybierałam pajacyk, to wybiera się tylko kolor a wzór tylko czasami chyba można, ale mi się bardziej podoba to co przysłali niż to co bylo na aukcji
Stary 2010-11-04, 20:24   #1845
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Super spodnie ile za nie dalas? Brzuch ofc tez juz elegancki

Dostalam odp z TAKO. Kurde caly dzien z kobita mailowalam probujac jej wytlumaczyc o co mi chodzi i na koniec dowiedzialam sie, ze nie moglysmy sie dogadac dlatego, ze ja dostalam od nich katalog w, ktorym czesc wozkow byla prototypami stworzonymi na potzreby targow i rodz szycia takiego jak ma Butterfly nie ma, bo bylo zbyt skomplikowane i drogie. No i zanim w koncu doszlysmy do porozumienia to Pani skonczyla prace i musze czekac na odp do jutra , ale wozeczek bedzie wygladal tak tyle, ze w innym odcieniu blekitu

150zł

czyli jednak MOTYL,
od początku stawiałam na niego
Stary 2010-11-04, 20:27   #1846
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
proszę bardzo Montii
1. wyprawka za 34zł
2. pajacyk za 16zł
3. ogrodniczki 26zl
4. niebieskie półśpiochy za 9zł od tego samego sprzedawcy co wyżej, a biale body, żółte półśpiochy i żółte body kupiłam dzisiaj w sklepie u siebie na wsi

Polecam tego sprzedawcę jak chcecie podam linka, bardzo solidne te rzeczy i tanie
Już trochę mi się tego nazbierało

śliczniusie ja bym prosiła linka

Cytat:
iizabellaa - tak własnie myślałam ale faktycznie chyba niektórzy używają tych pojęć zamiennie. A wg Was które są praktyczniejsze Spiochy czy Pajacyki ?? Czego mieć więcej??
mi się wydaje że śpiochy jednak bo i do bodów założysz i do kaftaników
a śliczny ten w panterkę twój

Cytat:
Eirene1987 u mnie sprawa wygląda troszkę inaczej ze zwolnieniem. Mam przez neurologa stwierdzone migrenowe bóle głowy wywołane pracą (przykurcz karku wywołany schylaniem się nad klientką). Niestety w ciąży nie mogę brać leków ani środków przeciwbólowych. Więc ogólnie jak nie pracuję czuję się świetnie. Tak się nawet teraz zastanawiałam i chyba jednak w zusie nie powiem o wyjeździe za granicę bo odrazu pomyślą że jadę do pracy. Powiem że wyjeżdzam do teściowej z mężem i dzieckiem a ona mieszka 600km ode mnie. Ehhh same stresy w ciąży a bilet do Wlk. Brytanii kupiłam długo przed tym jak sama zaszłam w ciążę
no to lepiej tak powiedz faktycznie mogą różnie myśleć u teściowej to możesz przebywać spokojnie ale lepiej żeby wiedzieli

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:49   #1847
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
150zł

czyli jednak MOTYL,
od początku stawiałam na niego
150 auc kurka musialabym sobie takich zazyczyc na dwiazdke od meza, ale z drugiej strony troszke szkoda kaski, ale znowu z trzeciej strony w H&M sa dobre gatunkowo ciouchy, wiec kasa nie bedzie taka stracona.

Dzis zauwazylam, ze spodnie za, ktore dalam 80zl puszczaja w szwie laczacym pas na brzuch ze spodniami i torche sie wkurzylam, bo ilez ja w nich chodze, a ile jeszcze musze pochodzic. To albo kupowac w lupmku i za te 70 miec kilka par, ktorych nie bedzie szkoda, albo zainwestowac w jedna i pozadna.

No wygral Motyl Tylko ciekawe czy mi go zrobia
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 20:50   #1848
ego_ego
Wtajemniczenie

spadam spać, bo dzisiaj się nachodziłam i ledwo na oczy patrzę
papa
miłych snów
Stary 2010-11-04, 21:02   #1849
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja akurat,
będę kupować body+pajace

może 2 sztuki śpiochów

Cytat:
150 auc kurka musialabym sobie takich zazyczyc na dwiazdke od meza, ale z drugiej strony troszke szkoda kaski, ale znowu z trzeciej strony w H&M sa dobre gatunkowo ciouchy, wiec kasa nie bedzie taka stracona.

Dzis zauwazylam, ze spodnie za, ktore dalam 80zl puszczaja w szwie laczacym pas na brzuch ze spodniami i torche sie wkurzylam, bo ilez ja w nich chodze, a ile jeszcze musze pochodzic. To albo kupowac w lupmku i za te 70 miec kilka par, ktorych nie bedzie szkoda, albo zainwestowac w jedna i pozadna.

No wygral Motyl Tylko ciekawe czy mi go zrobia
no bolało,
ale mam nadzieje, że ponoszę je do końca ciąży,
bo jest w nich jeszcze trochę miejsca,
a może jestem naiwna

na razie to jedyna typowo ciążowa rzecz, którą kupiłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 21:03   #1850
Montii
Zakorzenienie

a ja wolę koszulinkę i półśpiochy i poluje na jakieś ładne..

[LEFT]
Stary 2010-11-04, 21:15   #1851
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wolę koszulinkę i półśpiochy i poluje na jakieś ładne..
a co to półśpiochy?

ja właśnie koszulek raczej nie będę kupować

tylko body, pajace,takie niemowlence spodenki, rajstopki
kupię u tego sprzedawcy od pajacyka dzianinowego to:

http://allegro.pl/mothercare-pajacyk...295872373.html
http://allegro.pl/george-cudny-zesta...306594792.html
Stary 2010-11-04, 21:23   #1852
Montii
Zakorzenienie

może być koszulka albo body + półśpiochy

takie spodenki bezuciskowe, leginsy tak jakby

na pewno nie bede kupowac pajaców, nie podoba mi się to,
no może z 2 jak w lumpie zobaczę, ale ogólnie to wolę
półśpioszki albo takie śpioszki jak pokazałaś

[LEFT]
Stary 2010-11-04, 21:29   #1853
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
może być koszulka albo body + półśpiochy

takie spodenki bezuciskowe, leginsy tak jakby

na pewno nie bede kupowac pajaców, nie podoba mi się to,
no może z 2 jak w lumpie zobaczę, ale ogólnie to wolę
półśpioszki albo takie śpioszki jak pokazałaś

no ja tez mam zamiar kupić te spodenki tylko że nie do koszulek a do bodów
chyba że nie znajdę żadnych ciekawych to wtedy rajstopki
Stary 2010-11-04, 21:30   #1854
Montii
Zakorzenienie

fajne ma body ten allegrowicz
7 sztuk za 37 zł
idealne na lato z krótkim rękawiem

ja też do bodów te spodenki, a dla dziewczynki znajdziesz fajne kwiatowe leginsy
a koszulki to może kupie na początek bo one są kopertowe, a body to przez główke a ja się boję

[LEFT]
Stary 2010-11-04, 22:12   #1855
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
No dobra, to pokaże wam też mój brzuszek w 23 tc i 4 dni. A w środku siedzi Oliwia
śliczny

mój brzucholek jest bardzo podobny i jesteśmy na podobnym etapie bo ja 23 tydz i 6 dni
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:34   #1856
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

deneb -jak rano przeczytałam, że planujesz zakup spodni, to tak pomyślałam, że odwiedzisz ten sklep. Ja też muszę się tam znowu wybrać, bo moje spodenki już się ciasnawe zrobiły. Fajnie, że znalazłaś coś dla siebie

Jutro z rana lecę do lumpa bo dostawa jest. Mam nadzieje, że znów coś ładnego znajdę.

A co do wzroku, to właśnie tak mam, że muszę dłuższą chwilę łapać ostrość i mrużyć oczy zaczęłam. Na odległość źle widzę i czytam tylko z bliska. Masakra - mam nadzieje, że po porodzie wzrok mi powróci.

Ciastko - ale piłeczka fajna
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 22:47   #1857
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Kobietki, wpadłam na chwilkę nadrobić troszkę czytanie. Zostaje mi coraz mniej stron do nadrobienia

Ale teraz uciekam na usg , bardzo Was proszę, trzymajcie kciuki.
Denerwuję się coś..... sama nie wiem czemu....
Maleństwo mnie muska, jak gdyby chciało mnie uspokoić.
ten głupi niepokój.
Ale...będzie OK, będzie OK, będzie Ok.... będę powtarzała te słowa jak mantrę przez najbliższą godzinę.
Trzymajcie za nas kciuki, proszę...
Bedzie ok
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 00:26   #1858
marsylia
Wtajemniczenie

Ja odpowiadam tylko na tyle ile dalam rade przeczytac. Znowu zasnelam i obudzialm się przed 1 wszą. Nie wiem co z tym zrobić, jestem tak wykończona, ze nie mam sily sie isc myc, dopiero jak pospie z 4 godziny wstaje ide sie myc i spac. Mąż oczywiście zasypia koło mnie, i zawsze mi mówi ile to on mnie budził, tylko, że gdybym ja go tak budziła rano kiedy wstajemy to nigdy byśmy nie dotarli do pracy.

Cytat:
oto ja w moich nowych dżinsach
i mój brzuchol, pojutrze będzie równo 20tc
Iza brzuś już duży. Chyba każa z nas ma te same jeansy. Dziś też je mialam pierwszy raz.
Zwróć uwagę na staniki, jak się tak tył podnosi do gory to znaczy ze stanik zle dobrany - a cyce trzeba szanowac tymbardziej teraz

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
marsylia, że ile Ty ważysz?! ja mam centymetr więcej i 60 kg (2 na plusie), Ty to musisz być szczuplutka
Haha Faktycznie jestem dość szczupła ale nie chuda, przed ciążą zaczełam brać lekarstwa na tarczyce i schudłam z 53 do 48. I teraz mimo ciąży nie mogę nadrobić. Ale dziś się zważyłam i było 50,3 choć to w sumie straszne bo przytyłam prawie kilo w mniej niż dwa tygodnie.

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
marsylia, czy te olejki rzeczywiście działają tak na skóre i włosy tak jak są opisane? bo nabieram chęci, aby ich wypróbować
Ja stosuje od 3 lat do twarzy tylko naturalnych. Do ciala wczesniej stosowalam humektan bo ma bardzo prosty sklad a ja jesstem bardzo wrazliwa na sklady. Ogolnie bardzo dobrze moja skora reaguje na taka pielegnacje. Wiec ja polecam

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam wątpliwość co do zwolnienia l4. Jestem obecnie na 2 tygodniowym zwolnieniu i jak przszły moje pobory to doznałam szoku. Panie w kadrach wypłacił mi tylko 80% mimo zwolnienia z kodem B. Twierdzą, że wypłacą mi po kilku miesiącach resztę ( nie wiedziały po ilu dokładnie ) bo jakaś tam ustawa jest, że najpierw potrącają a później oddają. Czy może mieć wpływ fakt, że nie zaniosłam wcześniej zaświadczenia od lekarza, że jestem w ciąży? Myślałam, że zwolnienie z kodem B jest wystarczające...
Zapytam mojej kadrowej. A ilu pracowników zatrudnia Twoja firma? Bo może wyrównanie płaci zus a nie Twoje kadry?

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, czy ktoś zauważył że mnie nie ma?

otóż tydz temu a dokładnie w środę w nocy przyjechałam do szpitala z okropnymi bólami brzucha, juz mnie tak w domu bolał i pisałam tutaj że mnie pobolewa. no i się okazało,że mam skróconą szyjkę macicy
do tego silne skurcze jak na ten tydz za silne! no i od nich mi się ta szyjka skraca, ciąża zagrożona no a do tego nabawiłam się anemii
jeszcze czekam na wynik posiewu bo miał być dzisiaj, jeszcze jak wyjdzie jakaś bakteria to posiedzę tu nie wiem ile
dziś jest o niebo lepiej, moja szyjka ma 35mm więc elegancka, no ale teraz mam leżec i odpoczywać duzo.
mają mnie jutro wypisać.
straszny ten tydz był, już tyle mysli miałam w głowie że szok. fajne dziewczyny mam w pokoju więc jakos zleciało

nie nadrobiłam was bo dużo tego! dbajcie o siebie
Biedna. To jest właśnie najgorsze w ciąży że jednego dnia chodzimy a kolejnego może nas zbić z nóg. Ciężko coś planować. Ale dobrze, że już będziesz wracać do domku. Dbaj o Siebie.

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
A jutro już piąteczek i moje wyczekane usg (ostatnie miałam 2 miesiące temu).. niestety dopiero na 17.40 więc jeszcze prawie cały jutrzejszy dzień oczekiwań 3majcie za mnie proszę kciuki żeby wszystko było dobrze bo troszeczkę się martwie, choć staram się myśleć pozytywnie
Trzymamy kciuki. Mysl pozytywnie. My czekamy do poniedziałku godzina taka sama

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 07:35   #1859
subtelle
Raczkowanie

Dzień dobry
Dziewczyny, będę miała SYNKA
Pokazał się w całej okazałości wczoraj, mam nawet zdjęcie, jak to doktor określił - 'soft porno'
Jest zdrowy, duży - waży 350 gram , ciąża jest 5 dni starsza niż wg OM.
Wychodzi na to, że wszystko z moim Szczęściem jest w porządku!
Na razie jestem w lekkim szoku, bo na usg w 12 tc lekarz sugerował dziewczynkę. a tu proszę - siusiora wyhodowaliśmy
Mąż jest przeszczęśliwy. Marzył o synku.
Z imieniem problem, nie możemy się dogadać... Dla córy było wybrane, dla syna jest kłopot...
W weekend wstawię zdjęcia z usg i premierowe mojego brzusia
Aaa i poprosiłam płytkę z przebiegiem całego usg i gapię się na moje bijące serduszko cały czas od wczoraj! Ach...
Dziękuję Wam za kciuki!

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 07:46   #1860
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Dziewczyny, będę miała SYNKA
Pokazał się w całej okazałości wczoraj, mam nawet zdjęcie, jak to doktor określił - 'soft porno'
Jest zdrowy, duży - waży 350 gram , ciąża jest 5 dni starsza niż wg OM.
Wychodzi na to, że wszystko z moim Szczęściem jest w porządku!
Na razie jestem w lekkim szoku, bo na usg w 12 tc lekarz sugerował dziewczynkę. a tu proszę - siusiora wyhodowaliśmy
Mąż jest przeszczęśliwy. Marzył o synku.
Z imieniem problem, nie możemy się dogadać... Dla córy było wybrane, dla syna jest kłopot...
W weekend wstawię zdjęcia z usg i premierowe mojego brzusia
Aaa i poprosiłam płytkę z przebiegiem całego usg i gapię się na moje bijące serduszko cały czas od wczoraj! Ach...
Dziękuję Wam za kciuki!
gratulację

a ja już jakiś czas temu wstałam , właśnie piję herbatkę Pogoda znowu fatalna,pada i pada,aż nie chce się z domku wychodzić . Ale dzisiaj lecę na zakupki
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości