|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
1 | 3,23% |
| Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
|
12 | 38,71% |
| Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
|
0 | 0% |
| Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
|
3 | 9,68% |
| Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
|
0 | 0% |
| Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
|
3 | 9,68% |
| Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
|
1 | 3,23% |
| Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
|
0 | 0% |
| Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
|
3 | 9,68% |
| Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
|
2 | 6,45% |
| Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
|
4 | 12,90% |
| Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
|
2 | 6,45% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
W miejscu opisu mojego porodu jest opis jo_asiek, wtf?
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
czyli nie tylko u mnie było poknocone:P ale znalazłam mój opis i Kaśka już zmieniła
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
włąśnie sprawdziłam i ufff kupiłam normalne, ale podobno jest taka wyczuwalna różnica. Rozmawiałam z bratową i miała takie same odczucia jak zmieniała mleko na trójkę
![]() Cytat:
chciałabym, żeby piła normalnie, może spróbuję z bidonu?
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Melduję,że u nas wszystko w porządku Mama zapracowana,Maja świetnie radzi sobie w przedszkolu, a Julka z kolei chodzi i biega jak szalona-wszędzie jej pełno ![]() Stęskniona jestem za Wami. Często podczytuję wątek,ale na razie tylko na to mogę sobie pozwolić :/ Całuję Was mamusie i ściskam wszystkie wątkowe maluszki
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ja bym bez Was zrobiła ![]() Cytat:
![]() Też unikam tym bardziej teraz co przeczytałam od Tassi dziękuję
|
|
#1837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dużo zabawek fisher price przez pół ceny Cytat:
---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
dobrze ze piszesz. Buziaki dla Was
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 śniadanie jogurt potem obiad deser owoce, lub budyń kolacja kaszka na Bebilonie Lekarz mówił, że jak przybiera na wadze, to nie ma się co martwić, że nie pije/ nie je za dużo produktów mlecznych ![]() Cytat:
|
|
#1840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
dzien ryczona mamy i to jaki! nie wiem tylko czy ucho, zab czy zatwardzenie...juz byl nurofen i nic... ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- jak kto woli ale ja oszczedzilam na foteliku, bo szczerze mowiac i tak wszystko w chinach robione... a na testy adac stac tylko duzych graczy wiec sa wg mnie niepelne |
||
|
|
|
#1841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1842 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz co, trudno wyczuć - zależy od pogody... a musisz kupić już? Bo jeśli tak, to bym zaryzykowała - październik, listopad i kawałek grudnia, jeśli będzie jak w zeszłym roku, to spokojnie mógłby pochodzić. Jeśli nie musisz już, to w ogóle bym się wstrzymała i poczekała co się będzie działo Co nie ![]() Ale mnie nie oszuka i tak wiem, ze chodzi mu głównie o Cytat:
Ale fakt, że Jaśka "męskości" nikt nigdy nie kwestionował ![]() ![]() Fajnie wczoraj było - kupiłam sobie ☠☠☠i.. nie drogą kurtkę - za to i tak z księżycowej ceny zbite (bo w TKMaxx), ale bardzo ładna jest, no i gatunkowo świetna ![]() Autka też nie zamówiliśmy, bo negocjacje się nie powiodły... no nic, w Wieliczce 2 tysiące taniej... chyba się karniemy ![]() A cukinia nie dobra? Jaśko szama aż miło Cytat:
Trochę nietomna jestem, więc dopytam - gdzie takie promo i od kiedy? No to już piszę, dlaczego nietomna, otóż Jaśko zafundował nam wizytę na ostrym dyżurze w środku nocy. Nic złego się nie zapowiadało - cały dzień ok, wieczorem butlę wszamał i około północy zbudził nas mega kaszel i wieeeelkie ![]() Umyliśmy, przebraliśmy - po drodze kolejne - i ponieważ jego łóżeczko nie nadawało się do użycia, zabraliśmy do nas. Pól godziny i kolejny paw, na pół naszego łóżka i to taki, że Młody zaczął się krztusić... Więc... karetka, ostry dyżur (na Brochowie, wiec moja trauma wróciła), pobieranie krwi - wyprowadzone totalnie z równowagi, niewyspane dziecko... czekanie na wyniki... O 4 puścili nas do domu - wyniki ok, temp. brak, biegunki brak - poić, obserwować, gdyby coś się działo wracać... przyczyna nieznana, jak to pani doktor powiedział "wszystko jest możliwe"... Spalam dzisiaj 3,5 godziny, bo Żuk obudził się 6.30 na mleko Wypił, zagryzł bułą, połaził trochę i padł... a ja z nerwów zamiast położyć się z nim i odespać, klepię do Was
|
||||
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko co za noc.. Mam nadzieje ze to jednorazowa akcja. I ze masz w domu duzo dobrej kawy.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Vea zdrowia dla Żuczka.
Korn tez pije mleko 3x dziennie z butelki, i to jest jedyny napój który spożywa. Biorę się za sprzątanie.
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Vea, przesyłał trochę mocy na dziś Jak Żuk się czuje? Natalia, ja za to przy Zuzi często uzywalam sanek ze spiworkiem idealne na wieczorny spacer jak nie trzeba pchać się na miasto tylko można pomykac po polu ![]() Poza tym ten sam spiworek uzywalam do wózka. No przy temp -10 i poniżej nie wyobrażam sobie siedzacego dziecka w samym kombinezonie. Przecież nie rusza się i marznie bardziej niż my. No ale jak kto woli
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kawa jest... wczoraj odwiedziłam Tchibo Cytat:
Ooo... a wody nie chce pić? Czy jakichś soków? Oj, przyda się Wiesz co, chyba dobrze. Na pewno jest niewyspany - padł 40 minut temu, co mu się o tej porze nie zdarza. Butle rano ładnie zjadł, w nocy kilka razy budził się i dopijał wodę, wiec mam pewność, że mi się nie odwadnia. Zanim padł zmierzyłam mu temperaturę (lekko podwyższona, ale ok), pooglądaliśmy książeczki, poganiał po pokoju z ukradzionym trampkiem Bartka No to chyba jest nieźle ![]() A w ogóle Bartek pojechał na rozmowę o pracę, ale zamiast jechać do pracy, wróci do nas. Fajnie - raz, że pomocna dłoń, a dwa, gdyby coś się zaczęło dziać (tfu, tfu), to mam spokojną głowę, że samochód na miejscu |
||
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Vea, niech się regeneruje
dobrze ze pije.Kiedyś Tasia pytala co dawać wiec ja polecam Aminodral (tylko nie wiem czy takie maluchy mogą). Jest lepszy niż Orsalit i chętniej dzieci piją. Podaj może jakiś Dicoflor/bio gaje/acidolac? |
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co jest, nati od 8 wyje... teraz zasnela na podlodze z placzu. czemu na podlodze? bo tak sie wiła mi na rekach ze polozylam na mojej koldrze na podlodze i trzymalam za raczke... ona pomeczyla sie i spi teraz... nie wiem co jest...
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Edit: Aminodral powyżej 3 roku życia wiec się nie nadaje.
Wypilam kawe i biorę się za robotę. Czeka mnie sprzątanie, obiad i jeszcze cala sypialnia łącznie z szafa, komodami. Muszę wszystko wyrzucić ze środka i wymyc/posegregowac/wyrzucić ![]() Śniadanie ziem później bo nie mam apetytu. A w ogóle to spalam prawie 11 godzin i ledwo na oczy patrzę |
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Dicoflor 30 - 1 x 1 przez 7 dni - Floridral 1x1 2-3 dni - obficie poić - obserwować Natomiast powiedziała, że jeśli będzie normalnie pił i jadł (lekkie rzeczy, ale karmić normalnie), to tylko Dicoflor i to niekoniecznie. Dicoflor mam, Floridralu nie, więc na razie spróbuję mu kaszkę i lekką jarzynową podać w ramach uzupełniania - jeśli nie będzie chciał, to się do apteki przejdę |
|
|
|
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka dla Jasia, oby to było jednorazowe
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Bartuś je mleko rano do kaszki i przed snem. Z butelki pije tylko po kąpielivl ale liczę ze do końca roku całkowicie zrezygnujemy juz z butelki
![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Vea zdrowia dla małego, oby to się nie powtórzyło
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Vea, współczuję przejść, biedny Żuk... Mam nadzieję, że już po wszystkim i Jaś będzie zdrowiał
Monia, łączę się w bólu, u nas już drugi taki dzień. Ryk, wycie i tak na przemian... W nocy mnie tak pogryzła, że do teraz czuję. U nas to chyba zęby - dwójka i czwórka. Klei się do mnie cały czas, ale na rękach się wyrywa do wszystkiego, co zobaczy...
|
#1856 |
|
Wtajemniczenie
|
możesz wrzucić zdjęcie które to są ?
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
A od kiedy? Od już? Coś mi dzisiaj szukanie nie idzie ![]() Pytanie o Odkrywczy Domek: macie taki czy taki... czy w ogóle jakiś inny? Mocno myślimy nad prezentami dla Jaska - czytaj cała rodzina kazała powybierać Na pewno dostanie skoczka-krowę, Teściowa chciała autko-jeździk, ale wydaje mi się, że za wcześnie - Żuk auta kocha, ale na pupie nie usiedzi Zastanawiamy się więc nad jakimś fajnym autem, albo takim bardziej interaktywnym traktorem albo arką - z tej serii genialny jest statek piracki, ale Janek chyba jeszcze za mały... Widzieliśmy też fajną kostkę edukacyjną - każdy bok z czymś innym... oj, dużo tego jest... pytanie co go zainteresuje
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Czytam Was na bieżąco, ale brakuje chwili na pisanie. Michaś jest mega aktywny,jest wszędzie mimo że nie chodzi ![]() Ten post pisze juz 3 raz
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy ten odkrywczy domek http://www.dzieciaczkowo.pl/default/...-dum-32730.jpg - Amelka wlasnie go obrabia od 30 min i arke noego i oba polecam ![]() zdrowka dla Żuczka Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-10-01 o 10:04 |
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Vea współczuję nocnych akcji,biedy Jasiu
Kawka z Tchibo jest pycha,idealna na dzis,masz świeżo kupiona,więc pyszna i aromatyczna,mnmmm
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

Chodzi o Bebilon
chciałabym, żeby piła normalnie, może spróbuję z bidonu?

może jak będę miała dziewczyne to se różowy sprawię a co