Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-30, 21:01   #1831
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

W miejscu opisu mojego porodu jest opis jo_asiek, wtf?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 21:08   #1832
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
W miejscu opisu mojego porodu jest opis jo_asiek, wtf?
czyli nie tylko u mnie było poknocone:P ale znalazłam mój opis i Kaśka już zmieniła

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 22:25   #1833
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Zaczęłam dziś mieszać Emilce mleko. Na kolację dałam 5 miarek dwójki i jedną trójki, przy czym zauważyłam, że trójka pachnie jakoś słodkawo, jakby wanilią Chodzi o Bebilon
Też muszę po mału zacząć mieszać.Właśnie jak to jest z tym mlekiem?Na opakowaniu jest napisane,żeby dawać dwa razy dziennie po 150ml,ale Helka pije ze cztery dziennie.To jak teraz?Mogę jej dawać tyle co zawsze?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-10-01, 06:32   #1834
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja ika a może kuoilas waniliowa trójkę? Bo jest banan, wanilia i kakao
włąśnie sprawdziłam i ufff kupiłam normalne, ale podobno jest taka wyczuwalna różnica. Rozmawiałam z bratową i miała takie same odczucia jak zmieniała mleko na trójkę
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Też muszę po mału zacząć mieszać.Właśnie jak to jest z tym mlekiem?Na opakowaniu jest napisane,żeby dawać dwa razy dziennie po 150ml,ale Helka pije ze cztery dziennie.To jak teraz?Mogę jej dawać tyle co zawsze?

Emilka je tylko mleko w kaszce na noc, więc nie pomogę chciałabym, żeby piła normalnie, może spróbuję z bidonu?
Stary 2014-10-01, 06:57   #1835
87czarna
Zakorzenienie

Witam z rana
Melduję,że u nas wszystko w porządku Mama zapracowana,Maja świetnie radzi sobie w przedszkolu, a Julka z kolei chodzi i biega jak szalona-wszędzie jej pełno
Stęskniona jestem za Wami. Często podczytuję wątek,ale na razie tylko na to mogę sobie pozwolić :/

Całuję Was mamusie i ściskam wszystkie wątkowe maluszki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 07:07   #1836
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Larysa generalnie nie widzę przeciwwskazań poza cukrem

Pamiętaj ze tworzysz y dziecka nawyki żywieniowe
A po drugie wzrost cukru we krwi powoduje potem spadek a to powoduje gorszy nastrój. U tak małych dzieci ma to wpływ na emocje dzieci.
DIecko nie wie z jakiego powodu obniżył mu się nastrój i może różnie połączyć fakty. Np. Jeżeli je deser o 15 o 17 cukier spada wiec obniża się nastrój i jednocześnie wraca tata do domu więc uruchamia się w mózgu połączenie:
Powrót taty=zły humor

Do 3 roku życia organizm bardzo mocno odczuwa cukier. Później zmienia się metabolizm i wahania juz nie są tak duże

Znów wywód
Pewnie zaraz usłysze zedaje rady

Ale uwaga! Dziele się informacjami jakie mam.
Każdy robi jak uważa.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Maciej wychodzi chętnie z chustawki ... Po ok 40minutach chustania
Wczesniej się nie da

To samo ze zjeżdżalnia
Dziś dal się zabrać po 20minutach ale tylko dlatego ze zobaczył chustawke ehhh
Chyba zjeżdżalnia mu się bardziej podoba.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Ja czytalam ten artykuł wczoraj i nieźle podsumowuje moje przemyślenia
jeśli pytam to znaczy że nie orientuje się tak bardzo w temacie, nie myślałam że cukier aż tak wpływa bardzo dziękuję
Co ja bym bez Was zrobiła

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Larysa, zgadzam się z tym co napisała Tassia odnośnie Monte czy innych słodyczy. to nie są produkty którymi nasze roczne dzieci mogą się zatruć czy (o ile nie są alergikami) coś złego mogłoby się wydarzyć. ale są one bardzo bardzo słodkie, wiec to juz Twoja decyzja jaki masz stosunek do dawania słodyczy takiemu maluchowi. ja generalnie unikam a jeśli już to daje prdukty, które sama słodze (ciasto, ciastka, gofry domowe) bo wtedy mam nad tym jakąś kontrolę.....

Też unikam tym bardziej teraz co przeczytałam od Tassi dziękuję
Stary 2014-10-01, 07:10   #1837
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
włąśnie sprawdziłam i ufff kupiłam normalne, ale podobno jest taka wyczuwalna różnica. Rozmawiałam z bratową i miała takie same odczucia jak zmieniała mleko na trójkę

Emilka je tylko mleko w kaszce na noc, więc nie pomogę chciałabym, żeby piła normalnie, może spróbuję z bidonu?
Helka też i na śniadanie jeszcze.To co dajesz Emilce zamiast mleka?

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Witam z rana
Melduję,że u nas wszystko w porządku Mama zapracowana,Maja świetnie radzi sobie w przedszkolu, a Julka z kolei chodzi i biega jak szalona-wszędzie jej pełno
Stęskniona jestem za Wami. Często podczytuję wątek,ale na razie tylko na to mogę sobie pozwolić :/

Hej,hej,wzajemnie,buźka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 07:17   #1838
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Laryska, Tassia i inne dziewczyny, które kupują pieluszki Tesco. Od 2 października przez 2 tyg jest na nie promocja, za 2 op 50 zł
Właśnie też chciałam Wam o tym napisać
I dużo zabawek fisher price przez pół ceny

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
pewnie masz racje
ostateczna decyzje podejme po rozmowie z tym kolesiem gwiazdorem ;p

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Witam z rana
Melduję,że u nas wszystko w porządku Mama zapracowana,Maja świetnie radzi sobie w przedszkolu, a Julka z kolei chodzi i biega Jak szalona-wszędzie jej pełno

Hej hej piękna dobrze ze piszesz. Buziaki dla Was
Stary 2014-10-01, 07:21   #1839
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Helka też i na śniadanie jeszcze.To co dajesz Emilce zamiast mleka?

na śniadanie kaszka mleczna
2 śniadanie jogurt
potem obiad
deser owoce, lub budyń
kolacja kaszka na Bebilonie
Lekarz mówił, że jak przybiera na wadze, to nie ma się co martwić, że nie pije/ nie je za dużo produktów mlecznych
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Właśnie też chciałam Wam o tym napisać
I dużo zabawek fisher price przez pół ceny
oooo o zabawkach nie wiedziałam
Stary 2014-10-01, 07:49   #1840
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Tasia 4.000
ja jeszcze nie wiem co z wózkiem, na bank zostawiam maclarena bo jest przeboski, a mura nie wiem może jak będę miała dziewczyne to se różowy sprawię a co

co do ładna córka to u nas jeszcze lepiej, bo tez co chwilę, że dziewczynka itd.. a on wiecznie na niebiesko, zielono, szaro
arturowi dlugo mowili ze corka a nati nadal ze syn...

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
pewnie, że daj. Olusia już nie jest niemowlaczkiem, ja też Emilce daję różne rzeczy. Wczoraj spróbowała pierogów z mięsem, ale tylko kęs
Ja ostatnio miałam monte, ale zanim pomyślałam, żeby dać Emilce, to zjadłam
moja zjadla wczoraj calego pieroga ruskiego, to juz roczniak wiec czemu nie. z reszta - domowe wiec ok.

dzien ryczona mamy i to jaki! nie wiem tylko czy ucho, zab czy zatwardzenie...juz byl nurofen i nic...

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:

ogolnie chodzi o to ze skoro jestem w zlej sytuacji finansowej to drogi fotelik jest wymyslem
jak kto woli ale ja oszczedzilam na foteliku, bo szczerze mowiac i tak wszystko w chinach robione... a na testy adac stac tylko duzych graczy wiec sa wg mnie niepelne

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 07:57   #1841
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
na śniadanie kaszka mleczna
2 śniadanie jogurt
potem obiad
deser owoce, lub budyń
kolacja kaszka na Bebilonie
Lekarz mówił, że jak przybiera na wadze, to nie ma się co martwić, że nie pije/ nie je za dużo produktów mlecznych

A budyń zwykły?Na normalnym mleku?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 08:01   #1842
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
mnie jakis czas temu zaczepila babka i mowi-
- jaka piekna dziewczynka, bla bla bla, jak ma na imie,
-Aleksander
- jaka pieknA
- TO SYN-
-JEST PANI PEWNA?
Zrobiłaś mi dzień, co jak dalej napiszę, wcale nie było łatwe

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś u lekarza. Adaś ma zapalenie spojówek. 3 tydzień w domu. W piątek do kontroli.

Zastanawiam się czy kupić nowe półbuty Adasiowi, czy już się nie opłaca?
Zdrówka - strasznie francowata sprawa - miałam, nie polecam

Wiesz co, trudno wyczuć - zależy od pogody... a musisz kupić już? Bo jeśli tak, to bym zaryzykowała - październik, listopad i kawałek grudnia, jeśli będzie jak w zeszłym roku, to spokojnie mógłby pochodzić. Jeśli nie musisz już, to w ogóle bym się wstrzymała i poczekała co się będzie działo

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ależ on praktyczny
Co nie
Ale mnie nie oszuka i tak wiem, ze chodzi mu głównie o

Cytat:
hehe ale co? Chłopca na czerwono nie można ubierać

hehe bez kaszy we włosach
a małż mimo wszystko słodki

Byłam na spacerku i zakupach. W sklepie na pieczywie Emila zaczęła mówić mniam, mniam i pokazywała na bułki No trzeba było dać mojemu pasibrzuszkowi Za to teraz usypia bez obiadu, bo się napchała tą bułą. Ugotowałam zupkę, to będzie jak się obudzi. Nie wiem czy zje, bo dodałam cukinię
Można, ja ubieram Ale fakt, że Jaśka "męskości" nikt nigdy nie kwestionował

Fajnie wczoraj było - kupiłam sobie ☠☠☠i.. nie drogą kurtkę - za to i tak z księżycowej ceny zbite (bo w TKMaxx), ale bardzo ładna jest, no i gatunkowo świetna Musze ją sobie na spokojnie jeszcze w domu pooglądać i może ze mną zostanie. Nie kupiłam natomiast spodni - znowu jestem między rozmiarami - więc do pracy będę chodziła w ciążowych
Autka też nie zamówiliśmy, bo negocjacje się nie powiodły... no nic, w Wieliczce 2 tysiące taniej... chyba się karniemy

A cukinia nie dobra? Jaśko szama aż miło

Cytat:
Ja daję w sumie 3 razy - rano i na noc butlę, na drugie śniadanie kasze na mleku. 2 i 3 nie mieszałam, ale rano dawałam 3, a na noc 2, aż mi się puszka nie skończyła. Nic złego się rano nie działo, wiec teraz dostaje tylko 3.

Cytat:
Trochę nietomna jestem, więc dopytam - gdzie takie promo i od kiedy?

No to już piszę, dlaczego nietomna, otóż Jaśko zafundował nam wizytę na ostrym dyżurze w środku nocy. Nic złego się nie zapowiadało - cały dzień ok, wieczorem butlę wszamał i około północy zbudził nas mega kaszel i wieeeelkie
Umyliśmy, przebraliśmy - po drodze kolejne - i ponieważ jego łóżeczko nie nadawało się do użycia, zabraliśmy do nas. Pól godziny i kolejny paw, na pół naszego łóżka i to taki, że Młody zaczął się krztusić...
Więc... karetka, ostry dyżur (na Brochowie, wiec moja trauma wróciła), pobieranie krwi - wyprowadzone totalnie z równowagi, niewyspane dziecko... czekanie na wyniki...
O 4 puścili nas do domu - wyniki ok, temp. brak, biegunki brak - poić, obserwować, gdyby coś się działo wracać... przyczyna nieznana, jak to pani doktor powiedział "wszystko jest możliwe"...
Spalam dzisiaj 3,5 godziny, bo Żuk obudził się 6.30 na mleko
Wypił, zagryzł bułą, połaził trochę i padł... a ja z nerwów zamiast położyć się z nim i odespać, klepię do Was

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 08:15   #1843
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Zrobiłaś mi dzień, co jak dalej napiszę, wcale nie było łatwe

Zdrówka - strasznie francowata sprawa - miałam, nie polecam

Wiesz co, trudno wyczuć - zależy od pogody... a musisz kupić już? Bo jeśli tak, to bym zaryzykowała - październik, listopad i kawałek grudnia, jeśli będzie jak w zeszłym roku, to spokojnie mógłby pochodzić. Jeśli nie musisz już, to w ogóle bym się wstrzymała i poczekała co się będzie działo

Co nie
Ale mnie nie oszuka i tak wiem, ze chodzi mu głównie o

Można, ja ubieram Ale fakt, że Jaśka "męskości" nikt nigdy nie kwestionował

Fajnie wczoraj było - kupiłam sobie ☠☠☠i.. nie drogą kurtkę - za to i tak z księżycowej ceny zbite (bo w TKMaxx), ale bardzo ładna jest, no i gatunkowo świetna Musze ją sobie na spokojnie jeszcze w domu pooglądać i może ze mną zostanie. Nie kupiłam natomiast spodni - znowu jestem między rozmiarami - więc do pracy będę chodziła w ciążowych
Autka też nie zamówiliśmy, bo negocjacje się nie powiodły... no nic, w Wieliczce 2 tysiące taniej... chyba się karniemy

A cukinia nie dobra? Jaśko szama aż miło

Ja daję w sumie 3 razy - rano i na noc butlę, na drugie śniadanie kasze na mleku. 2 i 3 nie mieszałam, ale rano dawałam 3, a na noc 2, aż mi się puszka nie skończyła. Nic złego się rano nie działo, wiec teraz dostaje tylko 3.

No to już piszę, dlaczego nietomna, otóż Jaśko zafundował nam wizytę na ostrym dyżurze w środku nocy. Nic złego się nie zapowiadało - cały dzień ok, wieczorem butlę wszamał i około północy zbudził nas mega kaszel i wieeeelkie
Umyliśmy, przebraliśmy - po drodze kolejne - i ponieważ jego łóżeczko nie nadawało się do użycia, zabraliśmy do nas. Pól godziny i kolejny paw, na pół naszego łóżka i to taki, że Młody zaczął się krztusić...
Więc... karetka, ostry dyżur (na Brochowie, wiec moja trauma wróciła), pobieranie krwi - wyprowadzone totalnie z równowagi, niewyspane dziecko... czekanie na wyniki...
O 4 puścili nas do domu - wyniki ok, temp. brak, biegunki brak - poić, obserwować, gdyby coś się działo wracać... przyczyna nieznana, jak to pani doktor powiedział "wszystko jest możliwe"...
Wypił, zagryzł bułą, połaził trochę i padł... a ja z nerwów zamiast położyć się z nim i odespać, klepię do Was

O matko co za noc.. Mam nadzieje ze to jednorazowa akcja. I ze masz w domu duzo dobrej kawy..

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 08:16   #1844
misia332
Zakorzenienie

Vea zdrowia dla Żuczka.

Korn tez pije mleko 3x dziennie z butelki, i to jest jedyny napój który spożywa.

Biorę się za sprzątanie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 08:17   #1845
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana

Niedługo i ja będę tylko machac przelotem

Vea, przesyłał trochę mocy na dziś
Jak Żuk się czuje?

Natalia, ja za to przy Zuzi często uzywalam sanek ze spiworkiem idealne na wieczorny spacer jak nie trzeba pchać się na miasto tylko można pomykac po polu
Poza tym ten sam spiworek uzywalam do wózka. No przy temp -10 i poniżej nie wyobrażam sobie siedzacego dziecka w samym kombinezonie. Przecież nie rusza się i marznie bardziej niż my. No ale jak kto woli
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 08:20   #1846
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:

a dlaczego nie może w nich chodzić? Niewygodne są czy nie chcesz, żeby chodził w używanych?
Ja słyszałam, że pierwsze buciki nie mogą być używane, bo kształtuje się stopa.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 08:24   #1847
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
O matko co za noc.. Mam nadzieje ze to jednorazowa akcja. I ze masz w domu duzo dobrej kawy..
Też mam taką nadzieję
Kawa jest... wczoraj odwiedziłam Tchibo

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Vea zdrowia dla Żuczka.

Korn tez pije mleko 3x dziennie z butelki, i to jest jedyny napój który spożywa.

Biorę się za sprzątanie.
Dziękuję

Ooo... a wody nie chce pić? Czy jakichś soków?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Vea, przesyłał trochę mocy na dziś
Jak Żuk się czuje?
Oj, przyda się

Wiesz co, chyba dobrze. Na pewno jest niewyspany - padł 40 minut temu, co mu się o tej porze nie zdarza. Butle rano ładnie zjadł, w nocy kilka razy budził się i dopijał wodę, wiec mam pewność, że mi się nie odwadnia. Zanim padł zmierzyłam mu temperaturę (lekko podwyższona, ale ok), pooglądaliśmy książeczki, poganiał po pokoju z ukradzionym trampkiem Bartka No to chyba jest nieźle

A w ogóle Bartek pojechał na rozmowę o pracę, ale zamiast jechać do pracy, wróci do nas. Fajnie - raz, że pomocna dłoń, a dwa, gdyby coś się zaczęło dziać (tfu, tfu), to mam spokojną głowę, że samochód na miejscu

WYMIENIĘ

Stary 2014-10-01, 08:26   #1848
gorgulek
Zakorzenienie

Vea, niech się regeneruje dobrze ze pije.
Kiedyś Tasia pytala co dawać wiec ja polecam Aminodral (tylko nie wiem czy takie maluchy mogą). Jest lepszy niż Orsalit i chętniej dzieci piją.
Podaj może jakiś Dicoflor/bio gaje/acidolac?
Stary 2014-10-01, 08:35   #1849
83monia
Zakorzenienie

nie wiem co jest, nati od 8 wyje... teraz zasnela na podlodze z placzu. czemu na podlodze? bo tak sie wiła mi na rekach ze polozylam na mojej koldrze na podlodze i trzymalam za raczke... ona pomeczyla sie i spi teraz... nie wiem co jest...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 08:37   #1850
gorgulek
Zakorzenienie

Edit: Aminodral powyżej 3 roku życia wiec się nie nadaje.

Wypilam kawe i biorę się za robotę. Czeka mnie sprzątanie, obiad i jeszcze cala sypialnia łącznie z szafa, komodami. Muszę wszystko wyrzucić ze środka i wymyc/posegregowac/wyrzucić
Śniadanie ziem później bo nie mam apetytu.
A w ogóle to spalam prawie 11 godzin i ledwo na oczy patrzę
Stary 2014-10-01, 08:39   #1851
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Vea, niech się regeneruje dobrze ze pije.
Kiedyś Tasia pytala co dawać wiec ja polecam Aminodral (tylko nie wiem czy takie maluchy mogą). Jest lepszy niż Orsalit i chętniej dzieci piją.
Podaj może jakiś Dicoflor/bio gaje/acidolac?
Na wypisie mam:
- Dicoflor 30 - 1 x 1 przez 7 dni
- Floridral 1x1 2-3 dni
- obficie poić
- obserwować

Natomiast powiedziała, że jeśli będzie normalnie pił i jadł (lekkie rzeczy, ale karmić normalnie), to tylko Dicoflor i to niekoniecznie.
Dicoflor mam, Floridralu nie, więc na razie spróbuję mu kaszkę i lekką jarzynową podać w ramach uzupełniania - jeśli nie będzie chciał, to się do apteki przejdę

WYMIENIĘ

Stary 2014-10-01, 08:40   #1852
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
odespisz, zrobisz makeup, zarzucisz ciuch i wrocisz przebojem
Pola tez jest czasem chlopakiem, tez ma krociotkie wloski. Nawet dzis pan mowi 'o patrz obok grzecznie sie malutki chlopczyk husta'. A miała różowe spodnie

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

kilka szczepieniowych wpisów, jak już jestesmy w temacie

http://mamadu.pl/t/117,szczepionki
a moja pomimo ubrania na różowo plus kolczyki i tak dalej pytają czy dziewczynka
Stary 2014-10-01, 08:41   #1853
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
A budyń zwykły?Na normalnym mleku?

podaję czasami z babydream
Cytat:

Ta promocja w Tesco
Zdrówka dla Jasia, oby to było jednorazowe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 08:44   #1854
MsLullaby
Zakorzenienie

Bartuś je mleko rano do kaszki i przed snem. Z butelki pije tylko po kąpielivl ale liczę ze do końca roku całkowicie zrezygnujemy juz z butelki bo picie pije ze slomki w normalnej szklance

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Vea zdrowia dla małego, oby to się nie powtórzyło

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 08:47   #1855
teacherka
Zakorzenienie

Vea, współczuję przejść, biedny Żuk... Mam nadzieję, że już po wszystkim i Jaś będzie zdrowiał

Monia, łączę się w bólu, u nas już drugi taki dzień. Ryk, wycie i tak na przemian... W nocy mnie tak pogryzła, że do teraz czuję. U nas to chyba zęby - dwójka i czwórka. Klei się do mnie cały czas, ale na rękach się wyrywa do wszystkiego, co zobaczy...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 08:48   #1856
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja uwielbiam te ich chusteczki. Te bez parabenow itd. Tylko minusem jest to ze się tak kiepsko wyciągają
możesz wrzucić zdjęcie które to są ?
Stary 2014-10-01, 08:51   #1857
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Ta promocja w Tesco
Zdrówka dla Jasia, oby to było jednorazowe

A od kiedy? Od już? Coś mi dzisiaj szukanie nie idzie

Pytanie o Odkrywczy Domek:
macie taki czy taki... czy w ogóle jakiś inny?

Mocno myślimy nad prezentami dla Jaska - czytaj cała rodzina kazała powybierać
Na pewno dostanie skoczka-krowę, Teściowa chciała autko-jeździk, ale wydaje mi się, że za wcześnie - Żuk auta kocha, ale na pupie nie usiedzi
Zastanawiamy się więc nad jakimś fajnym autem, albo takim bardziej interaktywnym traktorem albo arką - z tej serii genialny jest statek piracki, ale Janek chyba jeszcze za mały... Widzieliśmy też fajną kostkę edukacyjną - każdy bok z czymś innym... oj, dużo tego jest... pytanie co go zainteresuje

WYMIENIĘ

Stary 2014-10-01, 08:57   #1858
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej
Czytam Was na bieżąco, ale brakuje chwili na pisanie. Michaś jest mega aktywny,jest wszędzie mimo że nie chodzi
Ten post pisze juz 3 raz

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 09:03   #1859
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

A od kiedy? Od już? Coś mi dzisiaj szukanie nie idzie

Pytanie o Odkrywczy Domek:
macie taki czy taki... czy w ogóle jakiś inny?

Mocno myślimy nad prezentami dla Jaska - czytaj cała rodzina kazała powybierać
Na pewno dostanie skoczka-krowę, Teściowa chciała autko-jeździk, ale wydaje mi się, że za wcześnie - Żuk auta kocha, ale na pupie nie usiedzi
Zastanawiamy się więc nad jakimś fajnym autem, albo takim bardziej interaktywnym traktorem albo arką - z tej serii genialny jest statek piracki, ale Janek chyba jeszcze za mały... Widzieliśmy też fajną kostkę edukacyjną - każdy bok z czymś innym... oj, dużo tego jest... pytanie co go zainteresuje

my mamy ten odkrywczy domek http://www.dzieciaczkowo.pl/default/...-dum-32730.jpg - Amelka wlasnie go obrabia od 30 min i arke noego i oba polecam

zdrowka dla Żuczka
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-10-01 o 09:04
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 09:03   #1860
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Vea współczuję nocnych akcji,biedy Jasiu dużo zdrówka dla Synka i mocy dla Mamy
Kawka z Tchibo jest pycha,idealna na dzis,masz świeżo kupiona,więc pyszna i aromatyczna,mnmmm

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości