![]() |
#1861 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Tak spodobał sie nam ten Luisek z linku ktory przesłała Bercia ze teraz to imie bierzemy pod uwage w przypadku chlopca...
![]()
#1862 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kochana ja dzisiaj podzielam twoje zaangażowanie z tym że nie na allegro tylko na czytanie was kochane bo tylko na jeden dzień was opóściłam a tu tyle naskrobane, ....i mam nerwa ![]() całuję was gorąco brzuszolki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Zakorzenienie
|
Dziewzyny
popytajcie w szpitalach w których rodzić chcecie co trzeba zabrać, bo na necie listy dłuuuuugie, a się okazało, że do mojego szpitala tylko dla siebie ubranie i przybory toaletowe!!! Nic więcej! Pani nawet mówi, zeby żadnych majtek zwykłych nie brać, bo: -przed porodem jesteś bez w ogóle! - po porodzie rana szybciej się goi kiedy jest często myta i "wietrzona", więc albo bez majtek (chyba nierealne ![]() i nie kupować podpasek wielkich tylko najlepiej hmmmmm jednorazowe pieluszki belli! ![]() ![]() ![]() Dają koszulę do porodu! Dzidzię w pełni ubierają, łacznie z pieluszkami itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Raczkowanie
|
Ale naskrobałyście od wczoraj.
Moja teściowa uparła się żebym poszła na 3d i wysłała mi nawet pieniadze. Strasznie się boje po poprzedniej ciąży że coś wykryją (przypominam- dziecko miało wielowadzie). Gdyby to USG robił mój gin to bym się nic nie bała - z nim zniosę wszystko , ale bez niego to koszmar. Umówiłam sie 27/01 , ale powiem lekarzowi że chcę tylko poogladać dziecko i że ma nic wiecej nie badać. Pewnie powie że jestem jakaś psychiczna , ale naprawdę przeżywam traumę. Koszt takiego usg u znakomitego doktora (ordynatora szpitala we Wrocławiu to 200zł). Nie miałam zamiaru iść, ale teraz już nie mam wyjścia. Przeprosiłam się z aparatem i oto moje znaleziska z ciucharni i mój brzucho (dziś zaczęłam 23tc) |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A brzuszek przecudowny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zakorzenienie
|
no to po ciuszkach jakoś powiem Ci nie bardzo widać, ze z ciucharni
![]() Ja miałam we Wrocku umówioną wizytę na to usg genetyczne, ale odwołałam (ze strachu) i na 3d też nie pójdę ![]() ALE TEŚCIOWA ŁADNY GEŚCIK ZROBIŁA ;* Sorki ale co to jest wielowadzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Zadomowienie
|
wklejam część wyprawki mojego synka reszta pózniej
![]() sorki ale nie zauważyłam na niektórych rzeczach są ceny ![]()
#1869 |
Zadomowienie
|
cd.
![]()
#1870 |
Zakorzenienie
|
GO ale masz juz spory brzuszek sliczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Bercia ale sliczne ciuszki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Wtajemniczenie
|
Goo piękne ciuszki i śliczny brzuś....duży
![]() Bercia piękne ubranka ![]() Gabi majtek zwykłych to wiem żeby nie brać. Ale lepsze od tych jednorazowych są siateczkowe wielorazowe. Bo w jednorazowych http://allegro.pl/item528183157_majt...szt_42_44.html dupsko strasznie się poci i rana gorzej się goi a te wielorazowe kupisz 2 pary przepierzesz wykręcisz w ręcznik i gotowe do założenia. Są świetne. http://allegro.pl/item528044723_wiel..._s_m_l_xl.html u nas przed porodem też bez majtek ![]() ![]() u nas położne zalecają podmywanie się po każdym siusiu....o wiele szybciej goi się rana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |||||
Wtajemniczenie
|
nie próbowałam jeszcze z twarożkiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja coprawda w domu ale nie chce mi się robić ![]() esti robiła przed chwilą może się do niej wprosze ![]() ![]() Cytat:
![]() Chciałam jechać na zdjęcia z moim TŻ i moim brzuchem ale chyba nam nie wypali bo ciągle czasu brak ![]() a już pisałam wyżej że chyba się wproszę do Ciebie na placki ziemniaczane ![]() mam nadzieje ze te dołki po ciąży mi przejdą ![]() Cytat:
![]() Fajnie za tydzień macie ślub ![]() ![]() Cytat:
![]() gosikk ja jestem z okolic bielska, więc do Kielc daleko ![]() nie stresuj się tak bardzo tym wszystkim jeszcze ![]() esti Ty juz po pierwszym obiedzie a ja po sniadaniu ![]() sashka słońce wyspałaś się? bo ja nie ![]() ![]() mnie strasznie to kolano boli ![]() ![]() ![]() ![]() i dotego mojego męża nadal nie ma więc nadal mam humor wisielczy ![]() a jeszcze sie okazało ze nie mam szans na powrot do mojej pracy po porodzie no miłego dnia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 |
Wtajemniczenie
|
Goo Super ciuszki
![]() Trudna decyzja w takiej sytuacji czy decydować sie na aborcje czy nie. podziwiam. Blondynkapoznan Widze ze zdecydowaliscie sie na imie Olivier, SLICZNE ![]() a na weselu masz zamiar szalec? mnie troche po 2 w nocy brzuch zaczynal pobolewac wiec musialam odpuscic Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-01-23 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
malutka_24 bardzo sie ciesze ze wszystko okej i szyjka sie poprawia
![]() mialam identycznie ![]() ![]() ![]() Bercia2000 ojej jakie mysli.... za to klapsy powinnas dostac !! nie wolno ci tak myslec ![]() ![]() piekne ciuszki ![]() rozaliontka witamy ![]() magduchahahaha nic sie nie martw ja tez mam malutka kolecje ![]() ![]() a z tymi przytulankami to nie przesadzajcie ![]() ![]() ![]() ja w dziecinstwie mialam niedoczynnosc tarczycy.. podobno wyleczona jestem... robilam w szpitalu teraz badania i chyba nie ma zadnych nawrotow (bo mieli dzownic jak by cos wykrylo).... nie warto do glowy wbijac sobie niepotrzebnych rzeczy ![]() moja mamuska ma nadczynnosc i urodzila 5 zdrowych dzieci ![]() a slyszalam ze niedoczynnosc jest mniej grozna niz nadczynnosc... podobno ma to wplyw tylko na ilosc pokarmu... ale nie wiem czy to prawda no i z zajsciem w ciaze tez slyszlaam ![]() ![]() boszenka69 oj ja tez uwielbiam piatki ![]() ![]() ![]() zycze udanych zakupowych szalenstw ![]() ![]() Gosik biedactwo ![]() gabriellao0 znowu musze sie z toba zgodzic ![]() Goo100 sliczna kolekcja a brzuszek ![]() ![]() biedactwo musialas strasznie przezyc smierc synka ![]() ja nie poszlam na szczegolowe badania, ani na 3d nie ide (chociaz chcialam) boje sie tego co moge uslyszec.. i bede sie nie potrzebnie zamartwiac na zapas a przeciez zadna wada mojego dziecka nie bedzie miala wplywu na moja milosc do niego!!! kocham go z calych sil i jesli sie okaze (po porodzie) ze ma jakies wady... no coz ... i tak go bede bardzo kochac... jak nie bardziej ![]()
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bede szalec ale z umiarem ![]() Zaraz wkleje fotki rzeczy dla dzidziusia tylko musze je pochowac bo sie balagan zrobil ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
![]() Przeczytalam was tak poobieznie szczerze mowiac. Gosik szybko mi smigaj do lekarza i to juz ![]() Boszenka ja tez dzis sobie robie warzywa na patelni.... mmmm... juz sie nie moge doczekac. Od wczoraj to za mna chodzi ![]() Rozaliontka witaj w naszym gronie ![]() Malgosia u mnie te problemy ze snem nie sa jakies okresowe. Ja je juz mam od poczatku ciazy. I jest coraz gorzej ![]() Goo piekny brzuszek i sliczne ciuszki wygladaja jak nowe ![]() Esti powiedz mi gdzie Ty to wszystko miescisz???? ![]() Kuroikaze wez mi nic nie mow o spaniu ![]() ![]() Moze wybierz sie z tym kolanem do jakiegos lekarza???? Dlaczego nie masz szans na powrot do pracy???? W ogole to mam dzis kiepski dzien. Pogoda tez do bani. Strasznie mnie boli ta kosc lonowa. Normalnie masakra. Jak bylam w lazience to papierze toaletowym zobaczylam kropeczke krwi.... ![]()
#1880 |
Wtajemniczenie
|
sashka nie panikuj, połóż sie, odpocznij
![]() mnie tez ta kosc pobolewa. ja wstałam przed 10 ale nie mogłam dłużej spac :/ nie mam szans bo nie przedłużą mi umowy. na razie umowę mam do dnia porodu i mimo ze bylo mówione ze szanse na powrót są to jednak ich nie ma. Z tym kolanem poczekam do jutra, może mam tylko mocniej obite |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() DZieki dziewczyny za mile przyjecie ![]() A ja jzu napoczatek mama 2 pytania: 1) Czy wy tez tak macie ze wam sie nastruj zmienia co chwile-bo ja mam tak ze raz sie smieje a raz placze- wsumie bez powodu..??? 2) i czy przez te humorki klocicie sie z TŻ?/? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Raczkowanie
|
dziewczyny
![]() jesteśmy chyba najbardziej rozgadanym wątkiem ![]() ![]() No i czywiście doczytałam się, że link, który Wam wkleiłam był już dawno temu wklejony i już go czytałyście. Ale jest naprawdę super. Fajnie, że ktoś miał taki pomysł, żeby opisać przeżycia malucha "od środka". Witam nowe mamusie na forum, bo jeszcze nie miałam okazji ![]() Superzabula, jesli chodzi o wózki, to mi xlander xa też póki co podoba się najbardziej, musimy jeszcze z tżtem dogadać się co do koloru, bo ja myślałam o zielonkawym, a on chce bardziej neutralny kolor, jakieś szarości - też nie są złe. Ale wydaje mi się, że u nas były one w sklepie trochę tańsze, muszę jeszcze raz to sprawdzić. Anulka, zdjęcia maluszków super! Zwłaszcza, że są w jednym jednym woreczku, nie nudzi się im razem ![]() Malutka - gratujacje synka! Super, że z szyjką jest lepiej. Goo, brzuszek super! A płeć podobno można rozpoznać po wysokości brzucha, że jak brzuszek jest wysoko (ale jak to ocenić???), to córeczka, a jak nisko, to na chłopca. Jakoś, to tak. I było coś jeszcze z pępkiem, że jak wyjdzie na zawnątrz, to coś, a jak nie wyjdzie, to coś... Ale pomogłam co? ![]() Dziewczyny, macie już śliczne zakupki porobione i TAK DUŻO!! Wszystkie ubranka cudne! Ja w końcu wybrałam się w ostatni poniedziałek na spacer po sklepach i zrobiłam pierwsze zakupki. W Reserved trafiliśmy na naprawdę fajne wyprzedaże, bodziaki z długim rękawem po 7 zeta, kompleciki spodenki z koszulką z długim rękawem po 12 zeta. Kupiliśmy jeszcze spódnieczkę na 0-3 i sweterek na 3-6. Spróbuję wkleić zdjęcia po pracy. Niewiele było na promocji, ale, to co kupiliśmy bardzo nam się podobało i naprawdę w dobrej cenie. Także pierwsze rzeczy mam, niewiele, ale mam. Powoli będziemy dokupować więcej. Ja też mam duże problemy z przytulankami z tż, a najgorzej, jak sobie leżę, dzidzia bryka w brzuszku a tż zaczyna się dobierać. No to jak wtedy? Przecież nie dałabym rady, jakby mąż mnie pukał z jednej strony, a dzidzia z drugiej?! ![]() buziole, wracam do pracki, niestety...
![]() |
#1883 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie panikuje. Choc nie mowie... w lazience to mi sie cisnienie niezle podnioslo jak zobaczylam ta krew. W sumie to byla tylko kropka krwi. Nawet nie mam 100% pewnosci czy to z drog rodnych. Moze to z moczu. Cos mnie ostanio pechrzerz boli. Poza tym nic mnie nie boli, brzuszek miekki, skurczy nie mam wiec jestem spokojna. Mnie tak kosc boli juz od ponad dwoch tygodni. Sa czasem takie dni, ze nogi nie moge podniesc, albo sie w lozku przekrecic z boku na bok. W sumie to dobrze ze ta kosc nas boli.To znak ze, sie rozchodzi ta kosc i przygotowuje sie do porodu. Bo niektorym kobietom to sie nie rozchodzi i w trakcie porodu im peka czy cos brrr.... Czytalam gdzies w necie o tym. Kurcze... szkoda, ze tak wyszlo z ta twoja praca ![]() ![]()
![]() |
#1884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja mama ma tez nadczynność tarczycy i trójkę zdrowych dzieci urodziła ![]() I dołączam moja OGROMNĄ kolekcję rzeczy dla Groszka ![]() Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-01-23 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
KP Art. 177. § 1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy. I jeszcze jedna dziewczyna na wizażu napisała coś takiego: "Z ważnych informacji w temacie macierzyństwa i zwolnień z pracy. Nie można zwolnić kobiety na urlopie macierzyńskim. Nie można tez zwolnić kobiety na urlopie wychowawczym po dacie złożenia przez nią podania o przyznanie urlopu wychowawczego. Dlatego jeśli boicie się o pracę a chcecie lub nie macie wyjścia i musicie iść na wychowawczy, składajcie podania o niego z datą przypadającą na następny dzień po zakończeniu urlopu macierzyńskiego. I jeszcze jedna rada, jeśli planujecie wychowawczy. Zanim go weźmiecie, wykorzystajcie bezpośrednio po macierzyńskim wszystkie dni zaległego urlopu. Inaczej w następnym roku ten urlop Wam przepadnie"
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
chwale sie zakupami
![]() ![]() ![]() niestety 2 wozek wkleje innym razem bo mam go na szafie schowanego ![]() dzisiaj ide do gina i mam cala liste pyt do niego bo ciagle mi cos umknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() AD. 2. Na poczatku ciazy to z Tztem sie czesto klocilismy. Teraz moj Tz przywykl to tych moich ciaglych zmian nastroju i sie prawie w ogole nie klocimy ![]() Odpuszcza mi poprostu.
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
:d
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Z żalem musielismy sie przeprowadzic do Dundrum-okropne miasto, same budynki, nie ma co robić....no chyba ze wydawac kase na zakupy hihi! Dlatego jak tylko mialam wolne jeździlam do Dun Laohgaire rozkoszowac sie krajobrazem.... Moze jeszcze kiedys pojade do Irlandii, ale tak wycieczkowo raczej.....
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
sorka tez tak zasmiecam ale cosik te foty sie zawieszaja
Rozaliontka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.