|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zadomowienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Nikuś, nie wie na razie nic o ciąży... niedawno dosyc kategorycznie wypowiadała się na temat rodzeństwa
![]()
#1862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daf... córka przechodzi trudny okres, ale jestem pewna, że jeśli tylko przyzwyczai się do myśli to zaakaceptuje ten fakt. powiedzcie jej w każdym razie może w jakiś specjalnych okolicznościach, na obiedzie w restauracji czy coś w tym stylu. i spróbuj ją zaangażować w przygotowania dla dzidzi- w sensie pozwolić jej uczestniczyć w wyobrze łóżeczka czy wózeczka itp- żeby się poczułą ważna , że jej zdanie też się liczy. Zresztą jestem pewna, że Ty wiesz najlepiej ![]() co do mamy.... współczuję i rozumiem. ze swoją nie rozmawiam. moja ciąża ją raczej nie obchodzi a mnie nie obchodzi co ona sobie myśli. jest alkoholiczką, obecnie po 3-miesięcznej terapii ( wiem od sióstr). póki co nie umiem jej pewnych rzeczy wybaczyć, mam dośc dawania "ostatnich szans", dość próby zaufania i uwierzenia w obietnice, których sie nie spełnia, dość zawodów , dość. nie chcę, żeby widziała moją córeczke, nie chce jechać do tego domu ityle. jak będzie potem - nie wiem. na dzień dzisiejszy tak to wygląda. choć dotkliwie odczuwam brak matki w tym szczególnym dla kobiety czasie, myślę, że to dal mnie lepiej, że nie mam z nią kontaktu...przykre, ale prawdziwe...
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Zakorzenienie
|
KROPKO - ja znam Ciebie z innych watkow, poznalysmy sie na rzucaniu palenia
![]() ![]() No wiec GRATULUJE Ci kochana wyewoluowania w DWUKROPEK ![]()
#1864 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyobrażam sobie, że te chwile w szpitalu wolałabyś zamienić na chwile z tż'tem. My teraz z moim mężem spędzamy każdą chwilkę razem, wtuleni w siebie, mąż mi często przygotowuje ciepłą kąpiel, zapala świeczki, masuje... jest cierpliwy i wyrozumiały. oboje czujemy , że zbliża się coś wielkiego, wyciszyliśmy się jakoś, jest między nami dziwne ciepło i bliskość... Cytat:
![]() ![]() ![]() Konczitko ja nieustająco trzymam za Ciebie kciuki- zresztą wiesz..co Ci będę gadać........
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do mamy... u mnie jest trochę inaczej... to mój ojciec jest alkoholikiem, a mama była zawsze najlepszym przyjacielem... rozeszli się dawno temu i z ojcem nie utrzymuje kontaktów, a raczej to on nie chciał miec nic wspólnego ze mną.... teraz ja już nie czuję potrzeby, dla mnie ktoś taki jak "tata" nie istnieje... brutalne ale prawdziwe.... poza pretensjami i żalami, pijackimi telefonami w nocy nic nie wniósł do mojego życia... mam jest fajna tylko nie lubi dzieci... nawet ja to jakiś przypadek jestem... nigdy nie chciała miec dzieci, a jak pojawiał się Olesia to od zawsze powtarza, że ona ma już wnuczkę i więcej sobie nie życzy... niby nic a boli.... przykro mi i tyle, w sumie ja stara baba boje się jej powiedzieć, że jestem w ciąży... choć to moje życie i moje decyzje... i nigdy w życiu nie podrzucałam jej dziecka pod opiekę, nie zwalałm wnuczki na głowę... zawsze wszystko sama, sama, sama... a czasem brakuje mi kogoś tak do pogadania i pojęczenia... bo TZ choć cierpliwy nie wszystko rozumie co mi dolega i nie zawsze wie jak pomóc... ech... to sobie posmuciłam...
![]() |
#1866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daf, rozumiem cię w pełni. mój ojciec też jest alkoholikiem, ale powiem ci, że w przypadku matki to jakoś bardziej boli...nie wiem czemu... Co do Twojej córki- oczywiście, że nie da się pewnych rzeczy przeskoczyć i ja rozumiem, że czekacie na odpowiedni moment, aby jej powiedzieć. słusznie. jestem w pełni przekonana, że ona zaakaceptuje i pokocha bardzo to maleństwo i będziecie jeszcze wspólnie spędzały godziny wybierając ciuszki, wózeczki, szykując pokoik i przeżywając wspólnie całą rodziną ten szczególny czas. Zobaczysz! ![]() Rozuemim, że cię boli opinia mamy. Fajnie, że masz w niej przyjaciela. mam nadzieje, że i tym razem okaże się przyjacielem i zaakceptuje waszą decyzję o dziecku bez niemiłych komentarzy. niestety słowa matki bolą najbardziej- nawet jeśli ktoś wie, że nie powinien ich brać do serca...niestety...
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zadomowienie
|
Nikuś,
![]()
#1868 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane, muszę nadrobić, co tam przez weekend napisałyście
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale powiedzieli mi o tym tak jakby pytali mnie o zdanie. Wiecie... była wtedy inna opcja, rodzice mieli pod 40tkę i lekarz uprzedził, że można... Zrobiło na mnie wrażenie, że pytają. Brali mnie pod uwagę przy wyborze imienia itd. Działanie we trójkę dużo zmienia. ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję. ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nikt tak nie potrafi zranić jak własny rodzic, a już matka w szczególności. najgorsze, że ona sobie z tego raczej nie zdaje sprawy i zwykle siebie uważa za największą ofiarę , za poszkodowaną...nie mówię, łatwo w życiu nie miała... ale jednak... zresztą koniec tematu, teraz muszę się na czymś innym skupić... prawda ? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę pić herbatkę rumiankową ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Looo matko!!! Dafi tez zafasolkowala?????
Jak suuuuuuper!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja wiem, ze mnie troche nie bylo, ale taaaaaakie wiesci ....kurcze, moze powinnam czesciej w szpitalach bywac..? O kim jeszcze nie wiem??????? ![]() Sorry, ale nie moglam........ ![]() ![]() Wiecie co, glupi to ma zezowate szczescie - mnie wszystkie tego rodzaju atrakcje I trymestru ominely...za to teraz mam z nawiazka.... ![]() Hej Pomidora...my sie juz chyba znamy... ![]()
#1874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No tak bywa... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |
Zakorzenienie
|
Olivka?????? Co prosze????? Fasolka?????????
![]() Cytat:
![]() Oj znalazlam juz o Olivce!!!!!! 7 Tydzien!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i sie pobeczalam ze wzruszenia....za duzo emocji jak na mnie dzisiaj... ![]() ....no i najlepsze - moj tz wszedl do pokoju, zobaczyl mnie cala zaryczana i biedny taaaaka mina zrobil ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-09-28 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
Kareninko, no pewnie, że się znamy
![]() ![]() ![]() Nika, no mam nadzieję, ze w końcu moje mieszkanie będzie wyglądało po ludzku, bo już na niektóre rzeczy nie mogę patrzeć. Dobrze, ze chociaż duży pokój i łazienka zrobione "po naszemu" ![]() ![]() Kropka, biedactwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja miałam tak przez 7 miesięcy. Cytat:
Ona wie, ze sie staramy o dziecko i nie ma nic przeciwko. Rozumie, ze np.kolejne wakacje spedzimy w domu bo dzidzius będzie za mały aby gdzieś jechać. Dużo z nia roamawiam i przygotowuje na rózne sytuacje. Ja dziś byłam u angielskiego lekarza.Wszystko na kartce sbie przetłumaczyłam i dałam mu do przeczytania. Powiedział, ze da mi skierowanie na laparoskopie. Teraz czekam tydzień na list i mogę sie umawiać do specjalisty w szpitalu. Mam 2 dni wolnego i postanowiłam jutro zrobić maratom z Władcą Pierścienia.Dopiero mam pierwszą część i nie wiem czy do jutra ściągną mi sie dwie kolejne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mojej przyjaciółki mama piła , teraz nie pije ale do tej pory robi z siebie pępek świata ![]() ![]() Cytat:
Kiedyś z kolezanka taki maraton miałysmy wszystkie części na raz , już mnie tyłek bolał od siedzenia
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() aaniutek(Ania, 30 lat) ~~~~~~~~~~~@ 29.08 Warszawa agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 16.09 Łódź asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie Coralady (Nela28lat) ~~~~~~~~~~~ @ 18.09 Malopolska Darianna25 (Daria, 31 lat)~~~~~~~ @ 13.09 Croydon U.K. Dra (Daria, 22 lata)~~~~~~~~~~~~~ @ 15.09Wlkp edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 12.09 Kraków-Roma Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @29.07 golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @24.08 Wrocław gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03 Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02 Jagooda_ (Ania, 26 lat)~~~~~~~~~@ 20.09 KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07 ![]() Kasia23 (Kasia, 30 lat)~~~~~~~~~~~~@ 06.09 Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@04.09 Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 17.09 Śląsk Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 10.09 Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 03.08 Kraków ![]() Pomidora (Kasia, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 10.09 Ryba82, (Iza, 27 lat)~~~~~~~~~~~~~@04.03 Częstochowa ![]() stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~@ 19.09 velluto (Agnieszka 30 lat)~~~~~~~~~@ 23.08 ![]() Są dwie kreski II... obecnie: 11 ![]() Tequillla (Gosia, 29 lat) t.p.25.09.2009 Basia lub Staś Malin30 (Magda 32 lata) t.p. 07.10.2009 ??? lub Janek Symbio ( Agnieszka 33 lat) t.p. 17.10.2009 ??? lub ??? Karenina19 (Kamila, 25 lat) t.p.05.11.2009Andre Kachula27 (Kasia, 29 lat)~~ t.p. 08.11.2009 ??? Tarasia (Agata, 26 lat) ~~ t.p. 15.12.2009Nila Pomarnczka ( Gosia 27lat)~~~t.p. 04.02.2010 ??? lub ??? Madziwnia (Magda, 24lata)t.p. 27.03.2010 ??? lub ??? ania p (Anna, 27 lat)t.p. 15.04.2010r ??? lub ??? Dafreen (Anna, 33lata)t.p. 04.05.2010r. ??? lub ??? Kropka75 (Sylwia, 34lata)t.p. ??? ??? lub ??? ![]()
#1880 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Napisała piekną długą wiadomość i wszystko i mie skasowałao!!! ![]() Jak mi przejdzie zdenerwowanie to napisze jeszcze raz... Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieje, że lekarz do którego teraz trafisz będzia zajmował się głownie prowadzeniem Twojej ciąży ![]() ![]() ![]() a bazylka wyjechała do Irl ![]() zaglądaj do nas częściej ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() kiedy dokładnie masz mieć kolejne IUI? na wszelki wypadek już od dzis trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() No i żeby już żadne kolki się Ciebie nie czepiały ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale jestem pewna, że zdrowa Lenka bryka sobie szcześliwie u Ciebie w brzuszku i nadziwic sie nie moze co ta mama taka płaczliwa sie zrobiła ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
Raaany boskie, kicham co 20 sekund i mam nos jak podwójny garaż. Ma-sa-kra! Kupiłam sobie wczoraj wiesiołka, GAL-a, chyba starczy jak będe łykac 4 tabsy dziennie? A poza tym to jakoś dziś neiskładnie myślę. A mam tyl;e roboty :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, ze weselisko udane ![]() EDIT no i wykrakałam... ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Konczita - ja tez chetnie sledzilabym z Toba Twoj wykresik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coralady - na innym watku podejrzałam, że wczoraj były Twoje urodziny, a więc zycze spełnienia tego zyczenia które nosisz głeboko w serduszku ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2009-09-29 o 08:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Wtajemniczenie
|
Hmmmm a co tu taka cisza??
Niiiiikuś......?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczynki!
Rano były u mnie koleżanki ze szkoł rodzenia na kawce i zajadałyśmy pyszne donuty..mniaaam... a tak wogóle mój tż leży w łóżku przeziębiony- nie jakoś strasznie , i nie marudzi, jest posłusznym pacjentem, ale jestem w szoku bo on nigdy nie choruje, a teraz...pac...normalnie to by do pracy poszedł, ale baliśmy się że jak mu się pogorszy a niunia zdecyduje się wyjść to będzie klapa...więc dziś z rosołkiem w łóżku sobie leży i czyta ![]() poza tym u nas leje....szaro, okropnie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() powolutku, powolutku i domek będzie jak malowanie- to niestety trwa , ale zwykle warto czekać i popracować nad efektami hahaha ![]() Cytat:
![]() ![]() fajnie, że córka rozumie takie rzeczy, jak się dzidzia pojawi będziesz miałą pomocną dłoń ![]() Władca Pieścieni- chyba ze 3 razy oglądałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja łykałam 3 razy dziennie, teraz łykam tylko 2 ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- jestem jestem, jeszcze nie rodzę! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was miała do czynienia z tym preparatem? http://www.jestemplodna.pl/femifertil.html?gclid=CNm N35relp0CFc8UzAodHDfV2Q |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihihi ![]() kochana, nie słyszałam o tym preparacie, ale może warto spróbować? sama nie wiem....
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Pogoda nastraja u mnie sennie, więc od 3 godzin śpię - ciekawe, co w nocy będę robić ![]() Dziękuję za wsparcie remontowe, sama nie mogę doczekać się nowych mebli ![]() Kasiu, ja słyszałam o tym leku, ktoś mi już o nim mówił, ale nie mogę sobie przypomnieć, kto. Wydaje mi się, że jest na tyle naturalny, że warto z nim spróbować ![]() Nika, niech mąż się kuruje i szybko wraca do zdrowia, żeby mieć siły na tatusiowanie ![]() Velluto, jak samopoczucie? Darianna, dobrze, że córka tak wszystko rozumie- będzie dla ciebie wielkim odciążeniem, jak się dzidzia pojawi ![]() ![]() Dziewczyny, mam do was jako do bardziej doświadczonych pytanie. Tylko proszę, nie śmiejcie się ze mnie, bo ja naprawdę nie wiem niektórych rzeczy. Mianowicie gdzieś kiedyś wyczytałam, że jak się stara o dzidzię, to po owulacji, a przed testowaniem lepiej powstrzymać się od seksu, bo skurcze mogą prowadzić do poronienia, jeżeli jest się w ciąży, a o tym się nie wie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Władca Pierścieni ścigał mi sie 2 dni.Dziś bedzie pierwsza część bo trzech to nie wytrzymamy.Jeszcze musze mieć siłę wiecie na co ![]() Też jestem ciekawa bo najwiekszą ochotę na sexik to ja mam przed @. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
kosmitka
|
Czy któraś z Was poza wiesiołkiem stosowała Castagnusa?
![]() |
#1890 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek,
Przypominam, ze dziś dzień chłopaka !! ![]() Tylko uświadomiłam sobie to dopiero przed chwilką, i nie mam żadnej niespodzianki dla mojego TŻ ![]() ![]() Poza tym nadal walczę z katarem ![]() Pomidora no właśnie tak myśle że ten specyfik jest naturalny i może warto zakupić, ale ciakawa jestem czy któraś dziewczyn próbowała na sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.