|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Szansa ciąży ?!
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szansa ciąży ?!
Cytat:
Naprawdę dobrze, że kończą się wakacje.
|
|
#1863 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Witam!
Pewnie rzadko zaglądają tu faceci,ale mam ku temu powód,więc proszę o pomoc. Moja dziewczyna od zawsze miała nieregularne miesiączki, leczyła się hormonalnie na tarczyce. Dopóki łykała tabletki hormonalne, okres pojawiał się dosyć regularnie,ale gdy tylko przestawała je brać, znów było tak samo. W czerwcu tego roku lekarz wykrył u niej torbiel na lewym jajniku i zdecydował, że lepiej spróbować zaleczyć ją farmakologicznie a nie poprzez operację. Zapisał jej trzy lekarstwa, w tym jedno nazywa się Gravistat, a więc tabletka antykoncepcyjna. Bierze je od końca czerwca 2012.Z tych pozostałych dwóch ( nie pamiętam nazw ) jedna zawiera hormon betaHCG. W lipcu i sierpniu kochaliśmy się, zazwyczaj zaczynaliśmy od penetracji bez prezerwatywy-trwało to kilka minut, a potem zakładałem prezerwatywę i dopiero miałem wytrysk. Ostatnią miesiączkę miała pod koniec czerwca, w lipcu już się nie pojawiła, to samo w sierpniu. Bała się zrobić test ciążowy,ale w końcu sprawdziła i wyszło że jest. Wczoraj zrobiliśmy badanie krwi na beta HCG, jutro będę wyniki. Czy to, że ona ma torbiel lub tabletki którymi leczy tę torbiel, mogły spowodować błędny wynik testu ciążowego? Czy Gravistat, który niby działa antykoncepcyjnie, zawiódł? Nadmienię jeszcze że trochę pobolewają ją piersi, dziś rano miała temperaturę 37,7 stopni, no i nie ma okresu... Dzięki za pomoc wszystkim ludziom dobrej woli
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro dziewczyna bierze tabletki, które zawierają hormon hcg, to się nie dziwię, że wynik może być błędny. Testy właśnie ten hormon wykrywają-jeśli znajduje się w ciele kobiety-ciąża, jeśli nie-brak. Nie zdziwcie się, jeśli wyniki bety też będą pozytywne. Wątpliwe, żeby tabletki zawiodły, tym bardziej, że dodatkowo stosowaliście prezerwatywy, więc ciąża jest absolutnie niemożliwa. Tabletki hamują całkowicie owulację, nie da się zajść w ciążę dobrze je stosując
|
|
#1865 |
|
Przyczajenie
|
po pierwsze dzięki wielkie za odpowiedź
![]() ale niepokoi mnie ta jej temperatura-37,7 C oraz brak miesiączki już prawie 2 miesiące ( objawy ciąży ), no i mogłem mieć plemniki w płynie preejakulacyjnym... Jeśli jutro odbierzemy wyniki beta HCG i wyjdzie że ona jest w ciąży, to kiedy i jak sprawdzić na 100% czy tak czy nie? Z góry dziękuję! |
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Halo! Mógłbyś w niej kończyć 5x dziennie, to ciąża będzie mało prawdopodobna, ona bierze hormony. Poczytaj o ich działaniu Wygoń ją do ginekologa poza tym brak krwawienia może mieć wpływ z jej wahaniami hormonów i torbielą.
|
|
#1867 |
|
Przyczajenie
|
dopiero dzisiaj rano zmierzyła temperaturę po raz pierwszy, bo ją ubłagałem...
Już się naczytałem o tych hormonach, że mnie głowa boli heh Wiem że Gravistat to antykoncepcja, ale "nigdy nic nie wiadomo"- jak mawiał pewien Mały Książę ![]() Ma wizytę u swojego ginekologa dopiero 5 września, a jak ją proszę abyśmy poszli szybciej-to marudzi... Myślisz że to badanie z krwi też będzie wskazywać ciążę? |
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
jesli nie ma okresu juz dwa miesiace, bierze leki ktore moga falszowac wynik to ja bym poszla zrobic usg, to rozwieje wszelkie watpliwosci. a do 5 wrzesnia juz niedlugo. z hormonami bywa roznie, zawsze jest szansa, chociaz tutaj wydaje sie bardzo znikoma. jak napisalam wizyta u lekarza rozwieje watpliwosci. daj znac co sie okazalo
wg mnie to raczej torbiel jest tego przyczyna
|
|
|
|
#1869 |
|
Przyczajenie
|
dzięki, napiszę jutro, gdy odbierzemy wyniki betaHCG
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i to też utrudnia zapłodnienie. Marne szanse ![]() I tak, wynik bety może też być sfałszowany.
|
|
#1871 |
|
Przyczajenie
|
czyli w tej sytuacji tylko ginekolog może stwierdzić ewentualną ciążę?
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1873 |
|
Przyczajenie
|
ok, dzięki wielkie za pomoc,odezwę się gdy będę wiedział coś więcej, miłego popołudnia!
|
|
|
|
#1874 |
|
Przyczajenie
|
Podczas seksu pękła mojemu chłopakowi prezerwatywa.. zmieniając pozycje zauważyliśmy to i przerwaliśmy stosunek. Chłopak nie doszedł ( twierdził, że jeszcze miał do tego daleko ). Nie wiem czy któraś z was to zauważyła, ale mężczyzna ciężko dojść po %. I tak samo było w tym przypadku. Stosunek odbył się 3 dni po okresie ( cykl trwa 28 dni ). Następną miesiączkę powinnam dostać 2 dni temu. Myślicie że wpływ na to może mieć stres ( ryzyko ciąży) i antybiotyki które biorę od 2 tygodni ?
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak pisałam, kolejna miesiączka powinna była pojawić się 25.08. Niestety, nie przyszła. Wczoraj wieczorem zrobiłam test, wyszedł negatywnie (ale jak inaczej mógł wyjść, jeśli od stosunku minęło dzisiaj 7 dni). Robię częściej siusiu, ponadto boli mnie podbrzusze. Wczoraj zauważyłam na wkładce maleńką kropeczkę w kolorze bardzo jasnego różu. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Wiem, wiem - uzbroić się w cierpliwość, ale o to ciężko. |
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
babie lato- to poczekaj jeszcze 2-3 dni i idź zrób badanie krwi ona już po 10 dniach daje wyniki, jeżeli nie jesteś cierpliwa, a akurat może w tych dniach przyjdzie @
smile1993 raczej 2 dni to nie taki duży poślizg, ryzyko ciąży jest b. małe także czekaj cierpliwie, choroba i stres może przesunąć @
|
#1877 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
powodzenia************************* ********* Jeszcze 20 dni i mam nadzieje ze zobacze druga czerwona kreseczke na tescie zamiast @ .....bromek wspomaga juz 5 dzień....sampoczucie po nim juz lepsze
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Staram się oczywiście nie panikować, a u gina byłam około 2 tygodnie temu, zaraz po okresie po tym krótkim cyklu i nic nie wykrył, dlatego też w sprawach zdrowotno - ginekologicznych wszystko jest w porządku.
|
|
|
|
#1879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twoje obiawy ktore opisalas moga byc tez na okres powtorz test 7 dni od dnia w ktorym robilas ostatni .
|
|
#1880 |
|
Raczkowanie
|
witam, ok 2,5 miesiaca temu wspolzylam ostatni raz z chlopakiem i pekla nam prezerwatywa aczkolwiek raczej była pusta. szybko poszlam sie umyc aczkolwiek nie wiem czy to mialo jakis sens. mialam dwie normalne miesiaczki a teraz okres spoznia mi sie ok 7 dni. test na mocz wyszedl negatywny. bralam aspiryne na przyspieszenie okresu ale nic nie dała. dodam ze przytylam kilka kilogramow w ciagu ostatniego czasu jednak nie stronie od fast foodow i raczej nie prowadze zdrowego trybu zycia. nie mam pojecia co robic, umowic sie do lekarza czy poczekac jeszcze troche? czy opoznienie okresu moze byc wywolane stresem i oczekiwaniem na jego poczatek?
|
|
|
|
#1881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
dzięki, ale uwierz trudno o spokoj kiedy każdy pyta czemu przytyłam i sugeruje, że może jestem w ciąży.
|
|
|
|
#1883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo masz je jedno !!!
|
|
#1884 |
|
Przyczajenie
|
Okres spóźnia mi się ponad tydzień. Robiłam test ale wyszedł negatywny. Piersi mnie bolą ale niecodziennie... Dodam że kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia ale do wytrysku doszło poza pochwą. Czy to może być jednak ciąża?
|
|
|
|
#1885 |
|
Raczkowanie
|
a czy na ogol masz regularne miesiaczki i czy kochałaś sie z chlopakiem ok 14 dni od miesiaczki (pierwszego dnia)? szanse sa ale niekoniecznie musi to byc ciaza. powtorz test za 3 dni jesli wyjdzie znow negatywny to raczej napewni nie jestes w ciazy
|
#1886 |
|
Przyczajenie
|
W którym tygodniu ciązy ginekolog jest w stanie zobaczyc zarodek poprzez USG?
Czytałam o 5-6-7 tygodniu, ale zastanawiam sie czy liczac od ostatniej miesiaczki, czy od momentu zycia dziecka ? Ile czasu od ewentualnej implamentacji musi minac aby móc stwierdzic lub wykluczyc ewentualna ciaze? Ostatnia miesiaczke miałam 9 sierpnia, współzyłam 6 sierpnia. Robiłam dziś test wyszedł negatywnie, ale jest pewnie jeszcze za wczesnie aby test był wiarygodny. Niepokoję się bo mam pewne objawy ciazy. Proszę o odpowiedz
|
|
|
|
#1887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- ciaza jest wykrywalna od 10 dni od zagniezdzenia sie zarodka (TEST I BADANIE KRWI) - najlepiej test robic w dniu spodziewanej miesiaczki jesli wyjdzie negatywny a mimo to nie ma miesiaczki warto powtorzyc za 3 do 7 dni lub zrobic badanie beta z krwi. a ile ci sie spoznia @?
|
|
#1888 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziewczyna współżyła 7 dni temu, do zapłodnienia mogło (piszę teoretycznie, bo akurat tu wątpię) dojść nawet po 3-4 dniach, no to po co ty ją wysyłasz na betę ![]() Cytat:
Cytat:
A ty tak będziesz co miesiąc schizować?
|
|||
|
|
|
#1889 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36154661]Po 10 dniach, ALE od zapłodnienia
![]() Dziewczyna współżyła 7 dni temu, do zapłodnienia mogło (piszę teoretycznie, bo akurat tu wątpię) dojść nawet po 3-4 dniach, no to po co ty ją wysyłasz na betę ![]() pisze ze okres miała 9 a wspolzyla 6 tego samego miesiaca tzn sierpnia wiec jakie 7 dni temu? A ty tak będziesz co miesiąc schizować? [/QUOTE]pisze ze okres miała 9 a wspolzyla 6 tego samego miesiaca tzn sierpnia wiec jakie 7 dni temu? a zaplodnienie =zagniezdzenie zarodka
|
#1890 |
|
Przyczajenie
|
Moja schiza osiaga nieprawdopodobne rozmiary
![]() I jeszcze jedno pytanko ile czasu może minąć od stosunku do zagnieżdżenia sie zarodka? ![]() Wiem, że męczę, ale stres mnie zjada ![]() Do @ mam jeszcze daleko. Cykle mam nieregularne i długie (PCO). Normalnie możliwości zajscia w ciaze bym sie nie obawiała, bo i zabezpieczenie było (które raczej nie nawaliło) i okres był, ale przed tym byłam nad morzem i tam moja gospodarka hormonalna mogła ostro zaszaleć, wiec kto wie czy jakies dodatkowe jajeczkowanie sie nie pojawiło ;p Może tworzę własne historie, a moze nie, wole sie upewnić
Edytowane przez olaolaolaolaolaolaolaolao Czas edycji: 2012-08-27 o 16:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)