![]() |
#1861 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Cytat:
![]() ![]() A dok±d na te studia siê wybierasz? ![]() Dobra zmiana, nie lubiê stomatologów ![]() I jak, znalaz³a¶ kieckê? ![]() Ciekawa jestem, jak Ci siê IF spodoba. Koniecznie daj znaæ ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1862 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
prosze zanotowac 86,7 spadek o 0,1 kg. niby nic ale przy braku cwiczen... zwyrodnienie kregos³upa i do tego azs. cwicze ale cwiczenia na kregoslup pol godziny wieczorem i cos tam rano.
dzis byl grill. ja mialam piers w marchewce, cebuli, papryce i tymianku pieczone w filii, i æwierc kielbasy z grilla.
![]() |
#1863 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 624
|
Pó¼no ju¿, ale podam swój dzisiejszy (w³a¶ciwie to wczorajszy
![]() 9:30- 2 kanapki z twarogiem, awokado i ogórkiem kiszonym, 12:30- bigos w wersji light+ pó³ bu³ki z twarogiem, 15:30- sa³atka (ogórek kiszony, ogórek ¶wie¿y, cebulka, groszek)+ ca³y camembert, 19:00- 1/4 ma³ego arbuza. Do tego poæwiczy³am 20 minut æwiczeñ si³owych ![]() Jutro pozwolê sobie na lody mojej mamy, bo w niedziele zawsze jadam z T¯ u moich rodziców. Zawsze te¿ jest jaki¶ deserek, ale sobie odmawia³am. Jednak te lody to co innego.... Obiecujê nie zje¶æ 5 porcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
A ja znowu z zepsutym rowerem
![]() Póki co czekaj± mnie æwiczenia w domu. Kolejny dzieñ bez fajki...jakby lekka ospa³o¶æ ale przynajmniej z metabolizmem nieco lepiej.
![]() |
#1865 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Hej dziewczyny! Chyba przez tydzieñ nie zagl±da³am na forum wcale. Znów w tym tygodniu popu¶ci³am sobie z jedzeniem i ju¿ stajê siê tym przera¿ona! Chyba znów nie panuje nad potrzebami ¿ywieniowymi! Za tydzieñ we wtorek wracam do pracy wiêc mo¿e uda mi siê zadbaæ bardziej o regularno¶æ to mnie nie bêdzie kusiæ. W ¶rodê grillowali¶my i zjad³am pó³ kaszaneczki i wypi³am pifko a w czwartek powtórka ale w zwi±zku z tym ¿e wsta³am pó¼no jad³am nie w moich godzinach i wieczorkiem wci±gnê³am pó³ kaszaneczki pó³ kie³baski poprawi³am karkóweczk± i pysznymi waflami gofrowymi z porzeczk± i to chyba by³am moja dola ¿ywieniowa na 2 dni a ja to wch³onê³am w jeden wieczór (a i pifkiem popi³am). Meldujê wyniki wa¿enia i mierzenia:
Waga: 74,4 (-1kg) Talia: 80 (-1cm) Brzuch na wysoko¶ci pêpka: 93 (-1cm) biodra: 99 (-1cm) Reszta bez zmian ale na takie ob¿eranie bez æwiczeñ to rewelacyjne wyniki. Mia³am obawy ¿e przybêdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | ||||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ps. ¦niadanie - ³y¿ka bigosu i bu³ka plus szklanka wody! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam w³a¶nie taki stary górski i go uwielbiam, bo lubiê ciêzkie rowery ![]() ![]() ja na ¶niadanie zjad³am owsiankê z chilli i jalapeno i du¿± szklankê soku z buraka, jab³ka, pietruszki i marchewki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jesli chodzi o rower to mia³am okazajê poje¼dziæ na takim trekingowym i ju¿ teraz na innym nie chce - ¶wietne s±, takie wygodne przede wszystkim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Soczki najsmaczniejsze nie s±, ale zape³niaj± brzucho [od braku papierosów skacze mi nieco apetyt i muszê siê bardziej pilnowaæ] i maj± du¿o dobrych w³a¶ciwo¶ci, przede wszystkim daj± mi mnóstwo energii. No i robiê je tak ¿e jedna szklanka nie ma wiêcej ni¿ 90 kcal ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Rozeznanie
|
aamidale - no ja te¿ mam problem z apetytem teraz, codziennie zdarza mi siê zje¶æ co¶ nadprogramowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi od kiedy zobaczy³am wczoraj swoje efekty raczej prêdko siê wpadka nie zdarzy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Powodzenia z rzucaniem fajek zycze
moj jadlospis: owsianka+twarog 5 dag+ migdaly+suszone sliwki --------------- baklazan najpierw pieczony w piekarniku, potem kroje i do garnka gdzie dusi sie z puszka pomidorow i przyprawami a potem posypuje w ramach zwiekszenia kalorii prazonymi pestkami slonecznika --------------- wedzony losos (taki w kawalku, nie lubie cienko pokrojonego)+troche melona+salata --------------- jajecznica fajnie smakuje kalafior z migdalami |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 237
|
hej
nadal czekamy na was w klubie nie odpowwiedzia³yscie na zapropszenie ;( Chotykczka Eglel klapkowa Prannie siabra zarysa wys³ano dzi¶ ![]() Fragolka Pannaatopowa czekamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczê Ci wcianania bak³a¿anów, u mnie jest niestety na li¶cie "niejadalne". Próby zmuszenia mnie w dzieciñstwie do konsumpcji bak³a¿ana i cukinii skutkowa³y, elegancko mówi±c, do¶æ gwa³townym wyrzekaniem siê go przez mój ¿o³±dek. Szkoda, bo bardzo zdrowy podobno. Ju¿ po dwóch jazdach, szykujê siê na trzeci±. Pogoda jak na z³o¶æ deszczowa, zamiast po po³udniu jechaæ nad jezioro bêdê ³aziæ jak g³upia. Baseny w Grudzi±dzu mam w nosie, siedem z³otych za ulgowy to jest gruba przesada no i nie mam czepka. Na pla¿ê co prawda wstêp niewiele mniej, aczkolwiek p³acê i za pilnowanie roweru i mogê siedzieæ dopóki mi siê ty³ek nie odparzy ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- A no i kupilam sobie wczoraj czerwony ry¿ - ciekawa jestem smaku, podobno bardzo zdrowy. Na pewno bardzo drogi, jakie¶ 6 - 7 razy dro¿szy niz normalny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Rozeznanie
|
Czerwony ry¿ ?
![]() ![]() Ja zastanawiam siê nad br±zowym, ale bojê siê, ¿e kupie i wywalê bo mi nie bêdzie smakowa³! Ps. Obiadek - kapu¶niak |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Cytat:
czerwonego ryzu nie znam, daj znac jak smakowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Na ca³e szczê¶cie podobny stosunek mam do McDonaldsa - dla mnie to ¶mierdzi jak stara ¶ciera brudna od oleju.
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 757
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Widzia³am kotki, PRZES£ODKIE ![]() ![]()
Automatic cryptocurrency swaps → No registration → No hidden fees → No delays → Cloudflare-free Instant bitcoin to monero anonymous crypto exchange Edytowane przez Fragolka Czas edycji: 2014-06-22 o 14:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Rozeznanie
|
No, to pojad³am. Przedstawiam Pañstwu
RISO GALLO Ry¿ rouge z campargue czyli bez zbêdnych francuskich zawijasów ry¿ czerwony ![]() Ry¿ kupi³am wczoraj w Carrefourze [galeria grudzi±dzka] za nieco ponad 13 z³/500 g. W stu gramach ugotowanego czyli w ok. 33,3 surowego ry¿u jest oko³o 107 kalorii. Przygotowanie: Ry¿e i kasze zawsze przygotowujê tak, by wch³ania³y wodê, nie za¶ gotujê we wodzie której siê pozbywam - bo razem z ni± wylewam du¿o Mendelejewa jak mawia mój dziadek ![]() 1. W garnuszku, stoj±cym na metalowej p³ytce mocno rozgrzewam pó³ ³y¿eczki oliwy z oliwek. [obrazek 1] 2. Na rozgrzan± oliwê wysypujê ry¿ i dok³adnie mieszam. Pra¿ê przez oko³o 3 minuty. [subtelna ró¿nica miêdzy surowym a lekko pra¿onym ry¿em jest widoczna na obrazkach 2 i 3] 3. Do kubeczka którym odmierzam ry¿ [na koñcu fotek] wsypujê po szczypcie tymianku kurkumy i papryczki chilli. Nastêpnie zalewam wrz±c± wod± - trzy razy tyle wody ile ry¿u - i wlewam do garnuszka [obrazek 4]. Przykrywam, skrêcam gaz. Czekam oko³o 20-30 minut a¿ ry¿ wodê wypije. Wa¿ne, by by³ na ma³ym ogniu. 4. Ry¿ wypija wodê, dno garnka jest suche. [obrazek 5] 5. Gotowy ry¿ w porównaniu do innych sk³adników obiadu ![]() Smak Ma delikatny aromat orzechów - chyba po raz pierwszy zgadzam siê z producentem ![]() Podsumowanie My¶lê, ¿e warto zainwestowaæ. Narzeczony doda³ do fasolki po bretoñsku i komponowa³o siê ponoæ genialnie, ja zjad³am z przyprawami i by³o ¶wietne, my¶lê ¿e na s³odko te¿ da radê. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e jest o wiele bardziej smaczny od bia³ego ry¿u, za którym nie przepadam. No i ma wiêcej warto¶ci, a przede wszystkim - syci szybciej ni¿ zwyczajny ry¿, czyli zje siê go mniej, ergo - mniej kalorii. Polecam z ca³ego serca ![]() Wybaczcie ba³agan w kuchni, ale oczywi¶cie jak ja idê do kuchni to od razu idzie narzeczony, dziadek, kot, dobrze ze nie mamy paj±ków bo te¿ by zawita³y ![]()
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
ja jutro mam wizytê u dermatologa. chwilowo jestem jak mumia. zawijam sobie d³onie na noc - standard przy azs. szukam pracy i leczê siê
![]() ![]()
![]() |
#1882 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Witam
Moje dzisiejsze menu Serek ziarnisty z pomidorkiem Truskawki Grill – kawa³ek piersi, kaszaneczka, kawa³eczek kurczaczka, dip, pomidor Babeczka z budyniem i galaretk± x 2, kawa³ek ciasta, lody, 1 ptasie mleczko Ogórek kiszony ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Pyta³y¶cie po co uk³adaæ jad³ospisy? 1. Mamy gotowy plan ¿ywieniowy na tydzieñ (je¿eli 7 osób przedstawi propozycje) 2. Wymy¶lamy 1 dzieñ, a pomys³ów otrzymujemy na kolejne 6 (oszczêdno¶æ czasu) 3. Je¿eli wcze¶niej znamy menu na tydzieñ – nie ma nieprzemy¶lanych posi³ków = nie tyjemy 4. Znamy menu wiemy co kupiæ na parê dni w sklepie = oszczêdno¶æ 5. Otrzymujemy od siebie nawzajem inspiracjê i mo¿liwo¶æ poznania nowych smaków Podsumowuj±c mamy zdrowe menu (wystarczy tylko trochê dostosowaæ do siebie), czerpiemy nowe pomys³y, oszczêdzamy czas na wymy¶lanie, chodzenie po sklepach, buszowanie w lodówce, a w efekcie oszczêdzamy pieni±¿ki. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Gratulujê dziewczyny trzymania siê z daleka od fajek, czekam na fotki rzeczy które kupi³y¶cie sobie w zamian
#1883 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
Hej dziewczyny.
Doda³am fotkê do klubu, mam nadziejê,¿e wybaczycie jako¶æ zdjêcia.... Dopiero teraz widzê ró¿nicê, choæ spadek niewielki. Od jutra postaram siê trochê wiêcej ruszaæ, choæ chêci niewielkie ![]() Mam orbitreka, który siê kurzy od 3 lat... mo¿e zacznê od niego. Buziaki ![]()
![]() |
#1884 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 624
|
Mój dzisiejszy jad³ospis. Nie jest idealny, ale przez ca³y tydzieñ trzyma³am siê ¶ci¶le tego, co chcê i powinnam zje¶æ
![]() ![]() 9:00- jajecznica (3 jajka, pó³ pomidora, cebulka)+ kanapka z twarogiem i ogórkiem kiszonym, 12:00- pó³ kilo czere¶ni , 15:00- 7 pierogów ze szpinakiem, 16:00- oko³o 200 ml lodów Grycan (kokosowych i owoce le¶ne) ale by³y bardzo bardzo smaczne , 19:00- sa³atka (sa³ata lodowa, groszek, cebulka, papryka konserwowa, polane oliw±). I tak jest postêp, bo wcze¶niej jad³am litr lodów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Malinka Nie ka¿dy jad³ospis jest godny na¶ladowania ![]() ![]() Ja wstawiam swoje jedzonko, ¿eby mnie to zmotywowa³o. Bêdzie mi wstyd przyznaæ siê do paczki czipsów czy 5 kanapek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Cytat:
![]() Kolejna rzecz, to nie ka¿dy wchodzi tak regularnie na forum, wrêcz powiedzia³abym, ¿e ostatnio ma³o kto tu wchodzi, a jak ju¿ to rzadko ![]() Nie wiem, czy tak fatalnie jemy, czy o co chodzi, ale widzê, ¿e niebardzo siê garniemy do pisania codziennie co jad³y¶my. A to pomaga, bo jak bêdziesz je¶æ t± tabliczkê czekolady to sobie przypomnisz,¿e bêdziesz musia³a o tym napisaæ na forum i mo¿e j± od³o¿ysz. Albo zjesz do koñca, a nastêpnego dnia bêdziesz je¶æ wzorowo, ¿eby nie dostaæ od nas batów ![]() Nie mam nic przeciwko i jak bêdziecie chcia³y, to mo¿emy pisaæ i takie uk³adane jad³ospisy, tylko mnie siê to wydaje niepraktyczne ![]() A tymczasem spadam, jak mówi³am, mam teraz trochê problemów na karku i mogê siê przez kilka dni nie pojawiaæ (chocia¿ staram siê nadrabiaæ na bie¿±co!) ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-06-22 o 23:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() PS. ¦niadanie - pó³ bu³ki z chudym twarogiem i 5 plasterków ogórka zielonego! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jagoodka, sk±d Ty jestes? identyczne ujêcie mo¿na zrobiæ w grudziadzu przed realem ![]() co tu tak cicho ostatnio, chcia³y¶cie zdjêcia ryzu to dalam a nawet nikt nie podziekowal!
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Super zdjêcia, bardzo fajna prezentacja. Dziêkujemy ![]() Osobi¶cie wcinam br±zowy ry¿. Jeszcze go mam do¶æ sporo w zanadrzu.
![]() |
#1889 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pisz wra¿enia jak wygl±da przerzucenie siê na IF. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zaraz zbieram siê na zakupy, a po powrocie rower i jakie¶ dywanówki. Moje dzisiejsze menu: ¶niadanie: bu³ka dyniowa z szynk± z piersi indyka II ¶niadanie: jogurt naturalny z czere¶niami obiad: 4 m³ode ziemniaczki,surówka z kapusty i kotlet bez panierki podwieczorek: mnóstwo czere¶ni kolacja: jajko lub dwa po hiszpañsku
![]() |
#1890 |
Zadomowienie
|
a jak Ty robisz to jajeczko, z tego co wiem to do¶æ kaloryczne danie.
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.