Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-06-21, 22:43   #1861
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez donkje Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczynki
Wracam powoli do ¿ywych, nadrabiam w±tek, ale co¶ cichutko siê zrobi³o
Podjê³am wa¿n± ¿yciow± decyzjê - wyprowadzam siê za granicê. Zmieniam specjalizacjê ze stomatologii na medycynê Sama siê sobie dziwiê, ¿e podjê³am tak± decyzjê, ale skoro rodzice s± mi w stanie pomóc, czemu mam nie skorzystaæ. Stoma to nie moje powo³anie jednak Bo jak wspomniano w Kac Vegas - dentysta to nie lekarz
Zaczynam my¶leæ o sobie, jestem w trakcie szukania jakis porz±dnych materia³ów albo kursu do podszkolenia jêzyka, bo studia oczywi¶cie po angielsku.

Do tego by³am dzisiaj na poszukiwaniach kiecki na wesele , bo mam nawrót atopowego zapalenia skóry, ju¿ od dawien dawna nie mia³am objawów, a tu bum i ca³e plecy mam w czerwonych, ³uszcz±cych siê plamach, wiêc musia³am znale¼æ co¶ zakrywaj±cego plecy.

Ten tydzieñ pod wzglêdem ¿arcia by³ OKROPNY 70KG ZNÓW!

Ale od dzisiaj zmieni³am trochê dietê, postanowi³am przej¶æ na IF, czyli okno ¿ywieniowe. W moim wypadku trochê hardcorowe, bo 4-5h jedzenia i 19-20h postu. Póki co czujê siê dobrze, zobaczymy jak bêdzie dalej.
wróci³a¶
A dok±d na te studia siê wybierasz? Na wymianê jak±¶ czy zmieniasz uczelnie kompletnie?
Dobra zmiana, nie lubiê stomatologów

I jak, znalaz³a¶ kieckê?
Ciekawa jestem, jak Ci siê IF spodoba. Koniecznie daj znaæ .

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
donkje fajnie, ¿e jeste¶ ponownie ju¿ z nami.
Jak tylko masz sposobno¶æ do wyjazdu, nie zastanawiaj siê tylko zmykaj, sama o tym my¶lê.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Moje dzisiejsze menu:
bób - w ogromnej ilo¶ci
czere¶nie - w du¿ej ilo¶ci
truskawki - du¿o
sos wymy¶lony a wyszed³ super ca³y dzieñ podjada³am, podaje przepis WARTO zrobiæ.
Kurki 10 dag podsma¿one na ma¶le, do tego pó³ papryki (w kostkê)
przesma¿ona cebulka z miêskiem (my¶lê, ¿e ka¿de bêdzie dobre)
10 dag pieczarek, majeranek, s³odka papryka, pieprz, kostka grzybowa, zagêszczone ³y¿k± ¶mietany - BOSKIE !!!
Do tego by³y kupne pampuchy.
Acha, zjad³am jeszcze parê plasterków kie³basy

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Z ruchu zaliczy³am dzisiaj sklepy, odkurzacz i rower.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Serdecznie witam nowe towarzyszki.
Nie ma obawy w±tek nie wyga¶nie, po prostu jest d³ugi weekend i brak czasu dla komputera.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Dziewczyny, która planuje przygotowaæ jednodniowy jad³ospis na poniedzia³ek ???
Nie czajê o co chodzi z tymi jad³ospisami? Tzn. jaki to by mia³o cel . Jak dla mnie to najlepiej by by³o, jakby ka¿dy w miarê mo¿liwo¶ci wrzuca³ swój jad³ospis z ka¿dego dnia .

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-21, 23:08   #1862
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

prosze zanotowac 86,7 spadek o 0,1 kg. niby nic ale przy braku cwiczen... zwyrodnienie kregos³upa i do tego azs. cwicze ale cwiczenia na kregoslup pol godziny wieczorem i cos tam rano.

dzis byl grill. ja mialam piers w marchewce, cebuli, papryce i tymianku pieczone w filii, i æwierc kielbasy z grilla.

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-21, 23:19   #1863
201607111017
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 624

Pó¼no ju¿, ale podam swój dzisiejszy (w³a¶ciwie to wczorajszy ) jad³ospis.

9:30- 2 kanapki z twarogiem, awokado i ogórkiem kiszonym,
12:30- bigos w wersji light+ pó³ bu³ki z twarogiem,
15:30- sa³atka (ogórek kiszony, ogórek ¶wie¿y, cebulka, groszek)+ ca³y camembert,
19:00- 1/4 ma³ego arbuza.

Do tego poæwiczy³am 20 minut æwiczeñ si³owych

Jutro pozwolê sobie na lody mojej mamy, bo w niedziele zawsze jadam z T¯ u moich rodziców. Zawsze te¿ jest jaki¶ deserek, ale sobie odmawia³am. Jednak te lody to co innego.... Obiecujê nie zje¶æ 5 porcji
201607111017 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-22, 08:01   #1864
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

A ja znowu z zepsutym rowerem Szlag mnie trafi, chyba bêdê musia³a zainwestowaæ w nowy.
Póki co czekaj± mnie æwiczenia w domu.

Kolejny dzieñ bez fajki...jakby lekka ospa³o¶æ ale przynajmniej z metabolizmem nieco lepiej.

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-22, 08:37   #1865
dom_misia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

Hej dziewczyny! Chyba przez tydzieñ nie zagl±da³am na forum wcale. Znów w tym tygodniu popu¶ci³am sobie z jedzeniem i ju¿ stajê siê tym przera¿ona! Chyba znów nie panuje nad potrzebami ¿ywieniowymi! Za tydzieñ we wtorek wracam do pracy wiêc mo¿e uda mi siê zadbaæ bardziej o regularno¶æ to mnie nie bêdzie kusiæ. W ¶rodê grillowali¶my i zjad³am pó³ kaszaneczki i wypi³am pifko a w czwartek powtórka ale w zwi±zku z tym ¿e wsta³am pó¼no jad³am nie w moich godzinach i wieczorkiem wci±gnê³am pó³ kaszaneczki pó³ kie³baski poprawi³am karkóweczk± i pysznymi waflami gofrowymi z porzeczk± i to chyba by³am moja dola ¿ywieniowa na 2 dni a ja to wch³onê³am w jeden wieczór (a i pifkiem popi³am). Meldujê wyniki wa¿enia i mierzenia:
Waga: 74,4 (-1kg)
Talia: 80 (-1cm)
Brzuch na wysoko¶ci pêpka: 93 (-1cm)
biodra: 99 (-1cm)

Reszta bez zmian ale na takie ob¿eranie bez æwiczeñ to rewelacyjne wyniki. Mia³am obawy ¿e przybêdzie.
dom_misia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-22, 08:44   #1866
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ

od wtorku bez fajki i zapewne stad zawyzona waga bo jak potem sie wazylam to bylo 94, metabolizm...ech
Ja ju¿ 3 tydzieñ bez papierosa i dopiero teraz zaczynam czuæ zapachy, które wcze¶niej by³y mniej aromatyczne.

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Nie czajê o co chodzi z tymi jad³ospisami? Tzn. jaki to by mia³o cel . Jak dla mnie to najlepiej by by³o, jakby ka¿dy w miarê mo¿liwo¶ci wrzuca³ swój jad³ospis z ka¿dego dnia .
Ja codziennie staram siê napisaæ co jem, a w jad³ospisy bawiæ siê nie chcê bo w sumie nic ciekawego w moim menu nie ma.
Cytat:
Napisane przez mamdwaoka Poka¿ wiadomo¶æ
Pó¼no ju¿, ale podam swój dzisiejszy (w³a¶ciwie to wczorajszy ) jad³ospis.

9:30- 2 kanapki z twarogiem, awokado i ogórkiem kiszonym,
12:30- bigos w wersji light+ pó³ bu³ki z twarogiem,
15:30- sa³atka (ogórek kiszony, ogórek ¶wie¿y, cebulka, groszek)+ ca³y camembert,
19:00- 1/4 ma³ego arbuza.

Do tego poæwiczy³am 20 minut æwiczeñ si³owych

Jutro pozwolê sobie na lody mojej mamy, bo w niedziele zawsze jadam z T¯ u moich rodziców. Zawsze te¿ jest jaki¶ deserek, ale sobie odmawia³am. Jednak te lody to co innego.... Obiecujê nie zje¶æ 5 porcji
Jak wrócisz to napisz ile w koñcu tych porcji by³o :P
Cytat:
A ja znowu z zepsutym rowerem Szlag mnie trafi, chyba bêdê musia³a zainwestowaæ w nowy.
Póki co czekaj± mnie æwiczenia w domu.
Ja w³a¶nie szukam sobie roweru - dobrego! Niestety, ale ten stary górski taki jest nie wygodny, ¿e przez 4 dni czu³am ty³ek

Ps. ¦niadanie - ³y¿ka bigosu i bu³ka plus szklanka wody!

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-22, 09:06   #1867
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Ja ju¿ 3 tydzieñ bez papierosa i dopiero teraz zaczynam czuæ zapachy, które wcze¶niej by³y mniej aromatyczne.

Ja w³a¶nie szukam sobie roweru - dobrego! Niestety, ale ten stary górski taki jest nie wygodny, ¿e przez 4 dni czu³am ty³ek

Ps. ¦niadanie - ³y¿ka bigosu i bu³ka plus szklanka wody!
Ja czekam a¿ mi siê cera zacznie poprawiaæ z szarej na moj± brzoskwiniow±, zaczê³am przez to piæ mnóstwo soków z warzyw i zielonej herbaty

Ja mam w³a¶nie taki stary górski i go uwielbiam, bo lubiê ciêzkie rowery zap³aczê siê jak sie go juz nie da naprawiæ

ja na ¶niadanie zjad³am owsiankê z chilli i jalapeno i du¿± szklankê soku z buraka, jab³ka, pietruszki i marchewki

27.02.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-06-22, 09:09   #1868
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Ja czekam a¿ mi siê cera zacznie poprawiaæ z szarej na moj± brzoskwiniow±, zaczê³am przez to piæ mnóstwo soków z warzyw i zielonej herbaty

Ja mam w³a¶nie taki stary górski i go uwielbiam, bo lubiê ciêzkie rowery zap³aczê siê jak sie go juz nie da naprawiæ

ja na ¶niadanie zjad³am owsiankê z chilli i jalapeno i du¿± szklankê soku z buraka, jab³ka, pietruszki i marchewki
No ja jedynie zielon± herbatê pijê, nie lubiê soków z warzyw, ale nastawiam siê psychicznie na przegryzanie marchewki w chwilach zw±tpienia
A jesli chodzi o rower to mia³am okazajê poje¼dziæ na takim trekingowym i ju¿ teraz na innym nie chce - ¶wietne s±, takie wygodne przede wszystkim.

Stary 2014-06-22, 09:22   #1869
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
No ja jedynie zielon± herbatê pijê, nie lubiê soków z warzyw, ale nastawiam siê psychicznie na przegryzanie marchewki w chwilach zw±tpienia
A jesli chodzi o rower to mia³am okazajê poje¼dziæ na takim trekingowym i ju¿ teraz na innym nie chce - ¶wietne s±, takie wygodne przede wszystkim.

Soczki najsmaczniejsze nie s±, ale zape³niaj± brzucho [od braku papierosów skacze mi nieco apetyt i muszê siê bardziej pilnowaæ] i maj± du¿o dobrych w³a¶ciwo¶ci, przede wszystkim daj± mi mnóstwo energii. No i robiê je tak ¿e jedna szklanka nie ma wiêcej ni¿ 90 kcal

27.02.2012
Stary 2014-06-22, 09:32   #1870
ArcymoneQ
Rozeznanie

aamidale - no ja te¿ mam problem z apetytem teraz, codziennie zdarza mi siê zje¶æ co¶ nadprogramowego I nie potrafiê siê powstrzymaæ! Chocia¿ mam nadziejê, ¿e w koñcu mi to przejdzie to jednak postanowi³am wspomóc siê czym¶!

Stary 2014-06-22, 09:38   #1871
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
aamidale - no ja te¿ mam problem z apetytem teraz, codziennie zdarza mi siê zje¶æ co¶ nadprogramowego I nie potrafiê siê powstrzymaæ! Chocia¿ mam nadziejê, ¿e w koñcu mi to przejdzie to jednak postanowi³am wspomóc siê czym¶!

Mi od kiedy zobaczy³am wczoraj swoje efekty raczej prêdko siê wpadka nie zdarzy Jak mam ochotê na ponadprogramowe jedzenie to pijê mocno ciep³± zielon± herbatê z cytryn± - moja jest gorzkawa i daje uczucie syto¶ci.

27.02.2012

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-22, 10:24   #1872
misha8787
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

Powodzenia z rzucaniem fajek zycze

moj jadlospis:
owsianka+twarog 5 dag+ migdaly+suszone sliwki
---------------
baklazan najpierw pieczony w piekarniku, potem kroje i do garnka gdzie dusi sie z puszka pomidorow i przyprawami a potem posypuje w ramach zwiekszenia kalorii prazonymi pestkami slonecznika
---------------
wedzony losos (taki w kawalku, nie lubie cienko pokrojonego)+troche melona+salata
---------------
jajecznica

fajnie smakuje kalafior z migdalami
misha8787 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-22, 11:01   #1873
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

hej

nadal czekamy na was w klubie nie odpowwiedzia³yscie na zapropszenie ;(

Chotykczka
Eglel
klapkowa
Prannie
siabra
zarysa

wys³ano dzi¶

Fragolka
Pannaatopowa

czekamy
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-22, 11:06   #1874
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misha8787 Poka¿ wiadomo¶æ
Powodzenia z rzucaniem fajek zycze

moj jadlospis:
owsianka+twarog 5 dag+ migdaly+suszone sliwki
---------------
baklazan najpierw pieczony w piekarniku, potem kroje i do garnka gdzie dusi sie z puszka pomidorow i przyprawami a potem posypuje w ramach zwiekszenia kalorii prazonymi pestkami slonecznika
---------------
wedzony losos (taki w kawalku, nie lubie cienko pokrojonego)+troche melona+salata
---------------
jajecznica

fajnie smakuje kalafior z migdalami
Dziêki, póki co jest dobrze, tylko jestem jeszcze wiêkszym furiatem ni¿ zwykle i bardziej z³o¶liwa siê zrobi³am[nie s±dzi³am, ¿e to mo¿liwe...] Ma to dobre strony - im bardziej jestem w¶ciek³a tym intensywniej æwiczê

Zazdroszczê Ci wcianania bak³a¿anów, u mnie jest niestety na li¶cie "niejadalne". Próby zmuszenia mnie w dzieciñstwie do konsumpcji bak³a¿ana i cukinii skutkowa³y, elegancko mówi±c, do¶æ gwa³townym wyrzekaniem siê go przez mój ¿o³±dek. Szkoda, bo bardzo zdrowy podobno.

Ju¿ po dwóch jazdach, szykujê siê na trzeci±. Pogoda jak na z³o¶æ deszczowa, zamiast po po³udniu jechaæ nad jezioro bêdê ³aziæ jak g³upia. Baseny w Grudzi±dzu mam w nosie, siedem z³otych za ulgowy to jest gruba przesada no i nie mam czepka. Na pla¿ê co prawda wstêp niewiele mniej, aczkolwiek p³acê i za pilnowanie roweru i mogê siedzieæ dopóki mi siê ty³ek nie odparzy

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

A no i kupilam sobie wczoraj czerwony ry¿ - ciekawa jestem smaku, podobno bardzo zdrowy. Na pewno bardzo drogi, jakie¶ 6 - 7 razy dro¿szy niz normalny

27.02.2012
Stary 2014-06-22, 11:31   #1875
ArcymoneQ
Rozeznanie

Czerwony ry¿ ? nie s³ysza³am o takim!
Ja zastanawiam siê nad br±zowym, ale bojê siê, ¿e kupie i wywalê bo mi nie bêdzie smakowa³!

Ps. Obiadek - kapu¶niak

Stary 2014-06-22, 12:08   #1876
misha8787
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

Cytat:

Zazdroszczê Ci wcianania bak³a¿anów, u mnie jest niestety na li¶cie "niejadalne". Próby zmuszenia mnie w dzieciñstwie do konsumpcji bak³a¿ana i cukinii skutkowa³y, elegancko mówi±c, do¶æ gwa³townym wyrzekaniem siê go przez mój ¿o³±dek. Szkoda, bo bardzo zdrowy podobno.

A no i kupilam sobie wczoraj czerwony ry¿ - ciekawa jestem smaku, podobno bardzo zdrowy. Na pewno bardzo drogi, jakie¶ 6 - 7 razy dro¿szy niz normalny
kiedyss dawno temu robilam baklazana i byl niejadalny, i kilka lat go nie uzywalam, a teraz odkrylam go na nowo

czerwonego ryzu nie znam, daj znac jak smakowo
misha8787 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-22, 12:13   #1877
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Ja zastanawiam siê nad br±zowym, ale bojê siê, ¿e kupie i wywalê bo mi nie bêdzie smakowa³!

Ps. Obiadek - kapu¶niak
Dzi¶ bêdê go je¶æ to mogê udokumentowaæ jak stewiê

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez misha8787 Poka¿ wiadomo¶æ
kiedyss dawno temu robilam baklazana i byl niejadalny, i kilka lat go nie uzywalam, a teraz odkrylam go na nowo

czerwonego ryzu nie znam, daj znac jak smakowo
No dla mnie niestety parê potraw jest zbyt traumatycznych, ani bak³a¿any ani kasze na s³odko ani o zgrozo kaszanka i flaki. Mo¿e kiedy¶ siê przekonam.

Na ca³e szczê¶cie podobny stosunek mam do McDonaldsa - dla mnie to ¶mierdzi jak stara ¶ciera brudna od oleju.

27.02.2012
Stary 2014-06-22, 12:45   #1878
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Na ca³e szczê¶cie podobny stosunek mam do McDonaldsa - dla mnie to ¶mierdzi jak stara ¶ciera brudna od oleju.
hahaha ja czasami mam chêæ na jedzenie z tej knajpy, ale jak sobie przypomnê, ¿e kiedy¶ zjada³am dwa hamburgery i za chwilkê by³am g³odna to mi przechodzi Ju¿ wolê zrobiæ w domu, a najlepiej na grilu z w³asnego miêsa

Stary 2014-06-22, 14:26   #1879
Fragolka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 757

Cytat:
Dziêki, póki co jest dobrze, tylko jestem jeszcze wiêkszym furiatem ni¿ zwykle i bardziej z³o¶liwa siê zrobi³am[nie s±dzi³am, ¿e to mo¿liwe...] Ma to dobre strony - im bardziej jestem w¶ciek³a tym intensywniej æwiczê

Ju¿ po dwóch jazdach, szykujê siê na trzeci±. Pogoda jak na z³o¶æ deszczowa, zamiast po po³udniu jechaæ nad jezioro bêdê ³aziæ jak g³upia. Baseny w Grudzi±dzu mam w nosie, siedem z³otych za ulgowy to jest gruba przesada no i nie mam czepka. Na pla¿ê co prawda wstêp niewiele mniej, aczkolwiek p³acê i za pilnowanie roweru i mogê siedzieæ dopóki mi siê ty³ek nie odparzy

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Ja te¿ czekam na recenzjê czerwonego ry¿u! Gdzie w ogóle go dorwa³a¶?

Cytat:

Ps. Obiadek - kapu¶niak
Br±zowy jest super! Jako¶ w zesz³ym roku przestawi³am siê na ciemny makaron i ry¿ i szczerze mówi±c nie czujê jakiej¶ powalaj±cej ró¿nicy Nie wyobra¿am sobie teraz kupowania bia³ego. Jedyne co mi nie podesz³o z makaronów to zdaje siê sojowy. Absolutnie nie do zjedzenia

Widzia³am kotki, PRZES£ODKIE Zielona siê robiê z zazdro¶ci

Edytowane przez Fragolka
Czas edycji: 2014-06-22 o 14:28
Fragolka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-22, 16:28   #1880
aamidale
Rozeznanie

No, to pojad³am. Przedstawiam Pañstwu
RISO GALLO Ry¿ rouge z campargue

czyli bez zbêdnych francuskich zawijasów ry¿ czerwony

Ry¿ kupi³am wczoraj w Carrefourze [galeria grudzi±dzka] za nieco ponad 13 z³/500 g. W stu gramach ugotowanego czyli w ok. 33,3 surowego ry¿u jest oko³o 107 kalorii.

Przygotowanie:

Ry¿e i kasze zawsze przygotowujê tak, by wch³ania³y wodê, nie za¶ gotujê we wodzie której siê pozbywam - bo razem z ni± wylewam du¿o Mendelejewa jak mawia mój dziadek Poza tym ten sposób wydaje mi siê zwyczajnie najprostszy. Ry¿u jest 30 g na sucho.

1. W garnuszku, stoj±cym na metalowej p³ytce mocno rozgrzewam pó³ ³y¿eczki oliwy z oliwek. [obrazek 1]

2. Na rozgrzan± oliwê wysypujê ry¿ i dok³adnie mieszam. Pra¿ê przez oko³o 3 minuty. [subtelna ró¿nica miêdzy surowym a lekko pra¿onym ry¿em jest widoczna na obrazkach 2 i 3]

3. Do kubeczka którym odmierzam ry¿ [na koñcu fotek] wsypujê po szczypcie tymianku kurkumy i papryczki chilli. Nastêpnie zalewam wrz±c± wod± - trzy razy tyle wody ile ry¿u - i wlewam do garnuszka [obrazek 4]. Przykrywam, skrêcam gaz. Czekam oko³o 20-30 minut a¿ ry¿ wodê wypije. Wa¿ne, by by³ na ma³ym ogniu.

4. Ry¿ wypija wodê, dno garnka jest suche. [obrazek 5]

5. Gotowy ry¿ w porównaniu do innych sk³adników obiadu

Smak

Ma delikatny aromat orzechów - chyba po raz pierwszy zgadzam siê z producentem Smakuje trochê jak po³±czenie kaszy gryczanej i zwyk³ego ry¿u, jest od bia³ego szlachetniejszy i pe³niejszy w smaku. O wiele bardziej syci.

Podsumowanie

My¶lê, ¿e warto zainwestowaæ. Narzeczony doda³ do fasolki po bretoñsku i komponowa³o siê ponoæ genialnie, ja zjad³am z przyprawami i by³o ¶wietne, my¶lê ¿e na s³odko te¿ da radê. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e jest o wiele bardziej smaczny od bia³ego ry¿u, za którym nie przepadam. No i ma wiêcej warto¶ci, a przede wszystkim - syci szybciej ni¿ zwyczajny ry¿, czyli zje siê go mniej, ergo - mniej kalorii. Polecam z ca³ego serca

Wybaczcie ba³agan w kuchni, ale oczywi¶cie jak ja idê do kuchni to od razu idzie narzeczony, dziadek, kot, dobrze ze nie mamy paj±ków bo te¿ by zawita³y
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (51,5 KB, 9 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (74,5 KB, 9 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (117,3 KB, 7 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (87,3 KB, 7 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (74,4 KB, 9 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg got.jpg (94,6 KB, 15 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg przy.jpg (50,0 KB, 9 za³adowañ)

27.02.2012
Stary 2014-06-22, 20:27   #1881
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

ja jutro mam wizytê u dermatologa. chwilowo jestem jak mumia. zawijam sobie d³onie na noc - standard przy azs. szukam pracy i leczê siê jak znajdê pracê to na jesieñ wyfruwam na wynajem trzeba zacz±æ samemu, nie?

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:48   #1882
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Witam
Moje dzisiejsze menu
Serek ziarnisty z pomidorkiem
Truskawki
Grill – kawa³ek piersi, kaszaneczka, kawa³eczek kurczaczka, dip, pomidor
Babeczka z budyniem i galaretk± x 2, kawa³ek ciasta, lody, 1 ptasie mleczko
Ogórek kiszony

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Pyta³y¶cie po co uk³adaæ jad³ospisy?
1. Mamy gotowy plan ¿ywieniowy na tydzieñ (je¿eli 7 osób przedstawi propozycje)
2. Wymy¶lamy 1 dzieñ, a pomys³ów otrzymujemy na kolejne 6 (oszczêdno¶æ czasu)
3. Je¿eli wcze¶niej znamy menu na tydzieñ – nie ma nieprzemy¶lanych posi³ków = nie tyjemy
4. Znamy menu wiemy co kupiæ na parê dni w sklepie = oszczêdno¶æ
5. Otrzymujemy od siebie nawzajem inspiracjê i mo¿liwo¶æ poznania nowych smaków
Podsumowuj±c mamy zdrowe menu (wystarczy tylko trochê dostosowaæ do siebie), czerpiemy nowe pomys³y, oszczêdzamy czas na wymy¶lanie, chodzenie po sklepach, buszowanie w lodówce, a w efekcie oszczêdzamy pieni±¿ki.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Gratulujê dziewczyny trzymania siê z daleka od fajek, czekam na fotki rzeczy które kupi³y¶cie sobie w zamian

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:08   #1883
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

Hej dziewczyny.
Doda³am fotkê do klubu, mam nadziejê,¿e wybaczycie jako¶æ zdjêcia.... Dopiero teraz widzê ró¿nicê, choæ spadek niewielki.

Od jutra postaram siê trochê wiêcej ruszaæ, choæ chêci niewielkie
Mam orbitreka, który siê kurzy od 3 lat... mo¿e zacznê od niego.

Buziaki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-22, 22:20   #1884
201607111017
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 624

Mój dzisiejszy jad³ospis. Nie jest idealny, ale przez ca³y tydzieñ trzyma³am siê ¶ci¶le tego, co chcê i powinnam zje¶æ Dzisiaj ma³y cheat day

9:00- jajecznica (3 jajka, pó³ pomidora, cebulka)+ kanapka z twarogiem i ogórkiem kiszonym,
12:00- pó³ kilo czere¶ni ,
15:00- 7 pierogów ze szpinakiem,
16:00- oko³o 200 ml lodów Grycan (kokosowych i owoce le¶ne) ale by³y bardzo bardzo smaczne ,
19:00- sa³atka (sa³ata lodowa, groszek, cebulka, papryka konserwowa, polane oliw±).

I tak jest postêp, bo wcze¶niej jad³am litr lodów Dzisiaj specjalnie odmierzy³am w szklance

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Malinka Nie ka¿dy jad³ospis jest godny na¶ladowania Np mój dzisiejszy to ma³o dietetyczny

Ja wstawiam swoje jedzonko, ¿eby mnie to zmotywowa³o. Bêdzie mi wstyd przyznaæ siê do paczki czipsów czy 5 kanapek Mam te¿ nadzieje, ¿e kto¶ podpowie mi co robiê ¼le i co mog³abym poprawiæ
201607111017 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-22, 23:29   #1885
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Witam
Moje dzisiejsze menu
Serek ziarnisty z pomidorkiem
Truskawki
Grill – kawa³ek piersi, kaszaneczka, kawa³eczek kurczaczka, dip, pomidor
Babeczka z budyniem i galaretk± x 2, kawa³ek ciasta, lody, 1 ptasie mleczko
Ogórek kiszony

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Pyta³y¶cie po co uk³adaæ jad³ospisy?
1. Mamy gotowy plan ¿ywieniowy na tydzieñ (je¿eli 7 osób przedstawi propozycje)
2. Wymy¶lamy 1 dzieñ, a pomys³ów otrzymujemy na kolejne 6 (oszczêdno¶æ czasu)
3. Je¿eli wcze¶niej znamy menu na tydzieñ – nie ma nieprzemy¶lanych posi³ków = nie tyjemy
4. Znamy menu wiemy co kupiæ na parê dni w sklepie = oszczêdno¶æ
5. Otrzymujemy od siebie nawzajem inspiracjê i mo¿liwo¶æ poznania nowych smaków
Podsumowuj±c mamy zdrowe menu (wystarczy tylko trochê dostosowaæ do siebie), czerpiemy nowe pomys³y, oszczêdzamy czas na wymy¶lanie, chodzenie po sklepach, buszowanie w lodówce, a w efekcie oszczêdzamy pieni±¿ki.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Gratulujê dziewczyny trzymania siê z daleka od fajek, czekam na fotki rzeczy które kupi³y¶cie sobie w zamian
To w³a¶nie w tym celu lepiej, ¿eby ka¿dy pisa³ co jad³ wed³ug mnie. Ka¿da z nas ma inne potrzeby i inne smaki, nie s±dzê, ¿eby tyle osób nagle zaczê³o je¶æ to samo . Pomijaj±c ju¿ to, ¿e niektórzy tu jedz± specyficznie, jedni licz± kalorie, kto¶ jest wegetarianinem, kto¶ nie je miêsa, kto¶ nie je ryb itd. itp.
Kolejna rzecz, to nie ka¿dy wchodzi tak regularnie na forum, wrêcz powiedzia³abym, ¿e ostatnio ma³o kto tu wchodzi, a jak ju¿ to rzadko .
Nie wiem, czy tak fatalnie jemy, czy o co chodzi, ale widzê, ¿e niebardzo siê garniemy do pisania codziennie co jad³y¶my. A to pomaga, bo jak bêdziesz je¶æ t± tabliczkê czekolady to sobie przypomnisz,¿e bêdziesz musia³a o tym napisaæ na forum i mo¿e j± od³o¿ysz. Albo zjesz do koñca, a nastêpnego dnia bêdziesz je¶æ wzorowo, ¿eby nie dostaæ od nas batów .
Nie mam nic przeciwko i jak bêdziecie chcia³y, to mo¿emy pisaæ i takie uk³adane jad³ospisy, tylko mnie siê to wydaje niepraktyczne .

A tymczasem spadam, jak mówi³am, mam teraz trochê problemów na karku i mogê siê przez kilka dni nie pojawiaæ (chocia¿ staram siê nadrabiaæ na bie¿±co!) .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-06-22 o 23:30
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-23, 03:45   #1886
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
widzê, ¿e niebardzo siê garniemy do pisania codziennie co jad³y¶my. A to pomaga, bo jak bêdziesz je¶æ t± tabliczkê czekolady to sobie przypomnisz,¿e bêdziesz musia³a o tym napisaæ na forum i mo¿e j± od³o¿ysz. Albo zjesz do koñca, a nastêpnego dnia bêdziesz je¶æ wzorowo, ¿eby nie dostaæ od nas batów .
Ooooo to o mnie pisanie co jad³am bardzo mi pomaga chod¼ i tak czasami sobie popuszczam. Ale ogólnie w³a¶nie dziêki temu, ¿e muszê potem napisaæ na forum co w siebie wrzucilam powstrzymuje mnie trochê przed "g³upotami"

PS. ¦niadanie - pó³ bu³ki z chudym twarogiem i 5 plasterków ogórka zielonego!

Stary 2014-06-23, 06:36   #1887
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny.
Doda³am fotkê do klubu, mam nadziejê,¿e wybaczycie jako¶æ zdjêcia.... Dopiero teraz widzê ró¿nicê, choæ spadek niewielki.

Od jutra postaram siê trochê wiêcej ruszaæ, choæ chêci niewielkie
Mam orbitreka, który siê kurzy od 3 lat... mo¿e zacznê od niego.

Buziaki

Jagoodka, sk±d Ty jestes? identyczne ujêcie mo¿na zrobiæ w grudziadzu przed realem

co tu tak cicho ostatnio, chcia³y¶cie zdjêcia ryzu to dalam a nawet nikt nie podziekowal!

27.02.2012
Stary 2014-06-23, 08:36   #1888
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
co tu tak cicho ostatnio, chcia³y¶cie zdjêcia ryzu to dalam a nawet nikt nie podziekowal!
Cicho bo okres wakacyjny siê zaczyna, albo ca³y czas grzeszymy i wstyd siê przyznaæ

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Super zdjêcia, bardzo fajna prezentacja. Dziêkujemy
Osobi¶cie wcinam br±zowy ry¿. Jeszcze go mam do¶æ sporo w zanadrzu.

Stary 2014-06-23, 08:40   #1889
bebemwls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491
GG do bebemwls

Cytat:
Napisane przez paula87_w Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny, mo¿na siê jeszcze do³±czyæ ? Dzi¶ po porannym wa¿eniu postanowi³am po latach zaniedbañ co¶ z "tym" zrobiæ, mam nadzieje, ¿e mi siê uda. Meldujê wagê pocz±tkow± 97,1, przy wzro¶cie 170 cm, cel 80 kg Je¶li macie jakie¶ rady dla "pocz±tkuj±cej" kole¿anki to z góry dziêkujê
Witam.

Cytat:
Dziewczyny a mo¿e umówimy siê tak, ¿e ka¿da na poniedzia³ek przygotuje menu na 1 dzieñ tygodnia (tylko proszê bez udziwnieñ i co¶ co da siê w pude³eczka zapakowaæ), w ten sposób uzbiera siê ca³y tydzieñ nowych ¶wie¿ych pomys³ów. Wchodzicie?
Czy te wolne dni te¿ Was tak wybijaj± z rytmu diety?
Wybijaj± i to jak przez ca³y d³ugi weekend nic nie poæwiczy³am, bo T¯ mia³ wolne ( i domaga³ siê uwagi ),no i grilkowanie,namawianie do picia itp. zreszt± posi³ki nie regularne...ech nienawidzê d³ugich weekendów

Cytat:
Napisane przez mamdwaoka Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ Chcia³abym siê do Was do³±czyæ
Uczestniczy³am w innym forum, ale ono chyba umar³o.. Jak mam pisaæ sama ze sob±..
Mam 178 cm i wa¿ê 88,5 kg. Odchudzam siê dok³adnie od 17 marca, startowa³am z wag± 97,5
Moim najwiêkszym problemem jest to, ¿e przez 3-4 dni jada³am wrêcz idealnie. 3 posi³ki, z czego wiêkszo¶æ warzyw, zero s³odyczy i w ogóle. A po tych paru dniach robi³am sobie odpust zupe³ny i pustoszy³am lodówkê...

Od poniedzia³ku podesz³am do tego rozs±dniej. Jem 4 posi³ki, co 3-4 godziny. Ka¿de danie jest skomponowane tak, ¿eby zawiera³o wszystkie niezbêdne sk³adniki. Nie jem ¿adnego przetworzonego ¿arcia, same "czyste" sk³adniki. Jestem wegetariank±, wiêc muszê bardzo uwa¿aæ na bia³ko.

Chcia³abym pisaæ tutaj swoje menu na ca³y dzieñ, æwiczenia. Takie podsumowywanie bardzo mnie mobilizuje i odk±d zaczê³am je¶æ rozs±dniej i dostarczaæ sobie wszystkich potrzebnych sk³adników, ani razu siê nie z³ama³am i nie rzuci³am na lody czy czipsy

Nie mam jasno wyznaczonego celu. Podobam siê sobie i nie odchudzam po to, by schudn±æ. Po prostu chcê zdrowo siê od¿ywiaæ i dobrze czuæ
Witaj Mo¿e podzielisz siê jakimi¶ fajnymi przepisami

Cytat:
Napisane przez Fragolka Poka¿ wiadomo¶æ
A z soczewicy co¶ ciekawego robisz?

Hehe, d³ugi weekend jest, wiêc sporo osób jest pewnie zajêtych, mo¿e na wyje¼dzie, grillu, wycieczce rowerowej? A Ty jak spêdzasz d³ugi weekend?
No dok³adnie grillowa³am trzy dni pod rz±d

Cytat:
Napisane przez donkje Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczynki
Wracam powoli do ¿ywych, nadrabiam w±tek, ale co¶ cichutko siê zrobi³o
Podjê³am wa¿n± ¿yciow± decyzjê - wyprowadzam siê za granicê. Zmieniam specjalizacjê ze stomatologii na medycynê Sama siê sobie dziwiê, ¿e podjê³am tak± decyzjê, ale skoro rodzice s± mi w stanie pomóc, czemu mam nie skorzystaæ. Stoma to nie moje powo³anie jednak Bo jak wspomniano w Kac Vegas - dentysta to nie lekarz
Zaczynam my¶leæ o sobie, jestem w trakcie szukania jakis porz±dnych materia³ów albo kursu do podszkolenia jêzyka, bo studia oczywi¶cie po angielsku.

Do tego by³am dzisiaj na poszukiwaniach kiecki na wesele , bo mam nawrót atopowego zapalenia skóry, ju¿ od dawien dawna nie mia³am objawów, a tu bum i ca³e plecy mam w czerwonych, ³uszcz±cych siê plamach, wiêc musia³am znale¼æ co¶ zakrywaj±cego plecy.

Ten tydzieñ pod wzglêdem ¿arcia by³ OKROPNY 70KG ZNÓW!

Ale od dzisiaj zmieni³am trochê dietê, postanowi³am przej¶æ na IF, czyli okno ¿ywieniowe. W moim wypadku trochê hardcorowe, bo 4-5h jedzenia i 19-20h postu. Póki co czujê siê dobrze, zobaczymy jak bêdzie dalej.
Kochana trzymam kciuki i gratuluje inwestycji w siebie. Swoj± drog± ja lubiê stomatologów i wydaje mi siê,¿e to dochodowy zawód
Pisz wra¿enia jak wygl±da przerzucenie siê na IF.

Cytat:

A tak w ogóle to obieca³am tutaj zdjêcia kociaków tak¿e podajê link do mojego profilu gdzie w³a¶nie zamie¶ci³am album ca³ej gromadki https://www.facebook.com/rraczkiewic...3785123&type=1
¦liczne kociaczki

Cytat:

Kolejny dzieñ bez fajki...jakby lekka ospa³o¶æ ale przynajmniej z metabolizmem nieco lepiej.
trzymaj tak dalej i nie poddawaæ siê pokusie.

Cytat:

Chyba wiêkszo¶æ siê weekenduje Uwielbiam Twoje recenzjê,bêdê musia³a koniecznie wypróbowaæ Twoj± metodê gotowania ry¿y i kasz bo ja zawsze zalewam du¿± ilo¶ci± wody,któr± potem odlewam od ugotowanego ziarna
Zaraz zbieram siê na zakupy, a po powrocie rower i jakie¶ dywanówki.
Moje dzisiejsze menu:
¶niadanie: bu³ka dyniowa z szynk± z piersi indyka
II ¶niadanie: jogurt naturalny z czere¶niami
obiad: 4 m³ode ziemniaczki,surówka z kapusty i kotlet bez panierki
podwieczorek: mnóstwo czere¶ni
kolacja: jajko lub dwa po hiszpañsku
Jest: 77 kg
II cel: 70kg
bebemwls jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:07   #1890
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ

kolacja: jajko lub dwa po hiszpañsku
a jak Ty robisz to jajeczko, z tego co wiem to do¶æ kaloryczne danie.

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.