![]() |
#1861 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
ponadrabiam troszkę .....
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
no nie wiem może ja inna jestem.... dla mnie w noszeniu nie ma nic złego , to sa jeszcze małe dzieci ,nadal często przekonane ze jesteśmy w jakims tam sensie całoscią . może nie mam az tak jak Ty -bo jednak R nauczyłam ze ze mna do łazienki nie wchodzi . nie wchodzi ze mna także do kuchni -mam bramke ... R w ogole często sam spaceruje po pokojach i wraca co kilka minut do mnie aby się upewic ze jestem(ze cyc jest ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- o matko ![]() ![]() Cytat:
![]() Chętna na Antosie ... hehe ,nawet nie ma okazji ku temu ...tz znów na rybach . musiaabym być przynętą aby mnie zauważył ![]() ![]() ![]() ja nie lubic frytek ![]() tak Dawca to idealne pseudo .zasłużył na nie w pełni . ![]() ![]() Cytat:
i 13 kg? wcale po nim nie widać.....? ile ma wzrostu? Cytat:
Cytat:
![]() akcja w pracy - ale to tak serio?????????????? mój TZ na rybach już . a jak inaczej . ![]()
![]() |
#1862 |
Zakorzenienie
|
Nestelle kako przyneta to moglabys conajmniej 5 Antos zarobic
![]()
#1863 |
Zakorzenienie
|
heh raczej nie......ale dzięki przynajmniej mnie rozbawiłas
![]() ![]()
#1864 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też bym chciała mon nie wpuszczac do kuchni, ale nia mam drzwi;p Gdyby nie to, że wspina sie na wszystko i chodzi po krawedzi łózka mogłaby,m go zostawiac w pokoju i robić sobie cos w kuchni, ale niestety nigdy nie wiem co mu do głowy strzeli....i musze kwokować i nadzorować... MAm w gowie jak kolezanka opowiadała jak jej siostrzeniec w wieku 2 lat spadłz łózka,uderzył głowa o podłoge i mowa mu się zatrzymała....Zaraz mnie stąd wywaliciwe za te straszne historie i straszenie;p;p Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki wiek. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- aaa mialam jeszcze napisać że Florek to idealny zięć dla oliwki bo non stop sprząta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1866 |
Rozeznanie
|
Dragusia przejdzie mu.... A narazie mozesz wysłac do mnie tez trzeba balkon posprzatac
![]()
#1867 |
Zakorzenienie
|
Klementyna - straszne tu hitorie piszesz....
Mi tak J skoczył na głowke raz z kojca -wdrapał się i skoczył ,drugi raz z kanapy z oparcia . jechaliśmy do szpitala na kontrol czy wstrząsu mózgu nie ma ..ale wszystko dobrze było . Mi R tez wchodzi na kanape ,po łozkach chodzi (naszym czy po N ) ale zawsze schodzi tak jak powinien i ogólnie do póki nie gonie ,nie kaze schodzić i nie zwracam uwagi to mu się nudzi i sam schodzi ... ale jak tylko wchodzi na kanape i widzi ze Widze ,ze proszę ,ze ide to ...diabeł wcielony ![]() ![]() Dragusiu - no,no brawa dla Florka . tyz chciałam napisac ze mu to (niestety)minie ![]() ![]() ale widze ze Trolla to zrobiła ![]() ![]() Wstawiam mojego łobuza podczas kolacji . R ma zwyczaj przygotowywania stanowiska do jedzenia poprzez przyniesienie i ułożenie na stoliku fotelika aut - tyle ile się zmieści ![]() ![]()
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
nestella może i ja spróbuje niereagować, tylko jak to zrobic jak mi na czubku oparcia siedzi... na kanapę pozwalam wchodzić, bo ładnie z niej schodzi,ale na łózku chodzi na dwóch nogach a między łózkiem a regałem mamy taką dziurę z 30cm już raz w nią wpadł, ale na strachu na szczęscie się skończyło i siniakach na plecach małych, a głowęmożna rozbić porzadnie...
A Roch słodki- lubi rytuały ![]() Florek higienista ![]() U mnie właśnie były kumpele z bloku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Widzę, że ostre staranka się zaczynają. Ja dzisiaj podczas kąpieli prawie na zawał zeszłam jak nagle poczułam coś w brzuchu pod skórą jak by mnie połaskotało/przemieszczało się ![]() ![]() ![]() Filip miał dzisiaj dzień pełen wrażeń byliśmy odwiedzić babcię w przedszkolu i Filip był atrakcją dla najmłodszej grupy jak go obeszły w koło to myślałam, ze się rozpłaczę zaraz ale dzielny był i super się bawił. Dzieciaki go zaczepiały, głaskały, dotykały ![]() Nawet zjadł z dziećmi przy mini stoliku obiad 2 DANIA pochłonął! Jak przyjechaliśmy ugotowałam na podwieczorek owsiankę i nie mógł się już doczekać, sam otworzył szafkę i wyjął miseczkę, położył na krześle i czekał. Oczywiście zjadł cała z borówkami. Sorry za pamiętniczek, miałam odpisywać ale Tż wrócił właśnie z pracy wiec lecę bo ostatnio prawie się nie widujemy ja wracam późno z pracy, on wcześnie wychodzi i późno wraca. Dzisiaj miałam wolne to chwila odpoczynku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | ||
Zakorzenienie
|
hej
Słodkie wasze dzieciaki ![]() Widzę Roszek w krzesełku mój w krzesełku już dawno nie chce siedzi na normalnym krześle z nami przy stole ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- a wogóle to powiem wam jak mi smutno, wczoraj Julka pojechała do babci na kilka dni i dziś rano się ubieramy do pracy, Karola do babci Karol bierze swój kapelusz potem wyciąga Julki i woła "Juja" a ja mu mówię ze nie ma jej a ten znów bierze ten kapelusz i ją woła. A dziś wróciliśmy ze spaceru i znów "Juja" krzyczy i leci jej szukać po pokojach i przychodzi rozkłada ręce i mowi nie ma normalnie aż mi sie smutno zrobiło ![]()
![]() |
#1871 |
Zakorzenienie
|
Nestelle
- ![]() A wiec cos wam napisze. Mialam dzis kilka godzin z moja mlodsza siostra, starsza po nia przyjechala bo sama na zakupy chciala jeszcze isc - a Ze wracala od mamy i Milusia wiec nie oplacalo jej sie wracac. I jak przyszla ciut przed 20 to mi mowi jaka Akcja byla. Wziela mame z Milusiem autem na plac zabaw ( to nic ze spij z nosa sie leje i kaszel ma, ok wybaczam ). I tam bylo jedi dziecka juz w piaskownicy - Nagle babcia tego dziecka sie odzywa - EMILIAN zobacz masz kolege do zabawy. Siostra KONSTERNACJA - SKAD ta baba zna imie Milusia ![]() No i ze Milus to Emilian - a ona ze jej Wnuk tez Emilian ( siostra sie pytala nawet czy tak samo sie pisze - i takco do literki ). Najlepsze jeszcze ze Ten Norweski Emilian - jest starszy Tylko o 5dni o Milusia ![]() ![]() "Siostra robila foty wiec mi powiedziala ze mi posle dwoch Emilianow" hihi. Ogolnie nudzi mi sie - NOGI mi spuchly / skarpetki mnie gniota ![]() Jeszcze tylko 2h. Kocham Cie Emilianku <3. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Monicca - a wez mnie od 2tyg tak skora Swedzi - jak wtedy gdy brzyszek rosnol - ale doslownie wszedzie - brzych / uda / lydki / rece - twarz ![]() A jeszcze cos mi w Pl wyszlo na udzie - taki jakby liszaj i to badziewe tez swedzi :-/ i co anjgorsze sie rozsata bleee Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Zadomowienie
|
Sorki, ale raczej nie nadrobię tych 4 tygodni.
Widzę, że niezłe aparaty te nasze dzieciaczki ![]() Hania też się spindra na wszystko, tylko zejść nie potrafi zwykle sama i jest płacz. Widzę DUŻE postępy w rozwoju Hani w ostatnim czasie ![]() ![]() ![]() Acha dziewczyny posiadające okulary z decathlona - dostalyście pismo? Zwracacie je? bo się zastanawiam, czy nie oddać.
#1873 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ah ten Roch ![]() Cytat:
![]() jedne chcę a drugie schizy mają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakie pismo? i co kaman?>? a już doczytalam a to nic takiego chyba. Florek sie nie bawi nimi wiec nie wyjmie
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2014-07-22 o 21:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |||
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Jak zwykle coś tam pocytowałam i nie ma ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A o co chodzi??? nie moge znaleźć Zdrówka dla chorowitków i zębolków naszych ![]()
![]() |
#1875 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ej, a moj w ogóle sie do mnie nie tuli (no może czasami), a do tżta pierwszy leci ![]() Cytat:
![]() Z zięcia dla Oliwki leje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a wiesz, że zastanawiałm się ostatnio do kogo on podobny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. 31 lipca, jedziemy do moich rodziców ![]() 3. ![]() ![]() ale historia ![]() zdrówka dla Milusia ![]() Cytat:
Brawa dla Hani, mysle ze niedługo ruszy. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dragusia - Wy macie ten fotelik samochodowy bez pasów, tylko z półką? (ze zdjęcia wnioskuję). jak się sprawdza? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dostałam do domu takie pismo. (pewnie dlatego że mam kartę decathlona i tam są dane adresowe) my w sumie reż mało je nosimy więc chyba oddam i zainwestuje w coś innego (jestem na kupnie kasku dla Hani). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1878 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no no już z gazetą hehe Cytat:
![]() tak mamy Cybex ![]()
![]() |
#1879 | ||
Zakorzenienie
|
Noo wg pewnej pani to trzeba bylo powiedziec o zlozeniu aplikacji.. ze sie tego nie spodziewala.. heh i pewnie do wc tez trzeba mowic jak sie idzie.. nie pisalam wam ale jasno sa lamane zasady kodeksowe... wiec jest o co powalczyc w razie czego...
Cytat:
![]() ![]() Rybki.. mój też już na wsi zapowiedział, że będzie chodził.. brat męża chodzi i jeżdzi również będą wypady na bank ![]() ![]() Mój mały jest taki zbity bardzo.. wiecie ze on podnosi ronze rzeczy jedna reka ja nie wiem skad ta sila.. a jak go rozbiore to taki o.. nie jest jakis gruby czy cos.. ma grube kosci pewnie po nas po mnie ;P ![]() ![]() chociaz ja i tak jakos wygladam nawet schudlam podobno... Cytat:
![]()
![]() |
#1880 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Wróciłam ![]() Miałam gości przez 10 dni, wczoraj pojechali więc musieliśmy sporo posprzatać w mieszkaniu. Przez te dni ciągle gdzies chodziliśmy, jeździlismy z goścmi, już miałam dosyć szczerze powiedziawszy ![]() Dzień w dzień mnie głowa boli tak migrenowo ![]() W poniedziałek odwiedziłam gina - wszystko ok, dzieciątko pięknie się rozwija. Ale płci nie udało sie mu określić. Był ze mną TŻ pierwszy raz zobaczył bąbla na ekranie ![]() Jestem już w 20 tygodniu czas leci jak szalony ![]() Kubuś duuuużo chodzi teraz, aż jestem w szoku czasami jak pięknie sobie radzi ![]() Koniec pamiętniczka ![]() Tasia, w którym tygodniu bedziesz miała tą cesarke?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
Demeter, ale wstydzioch
![]() ![]() ![]() zrobiłam pyszne nalesniczki biszkoptowe z prazonymi jabłkami kradzionymi od sąsiada...kacper spi po nich już 1,5 godziny....a mieliśmy iśc na zakupy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja tak jak Klementynka nie mam w kuchni drzwi więc Kamil lata gdzie chce ![]() ![]() i tak jak Nestelle jak tylko słyszy moje kroki to zaczyna biegać po narożniku, ale jak nie zwracam na niego uwagi tylko się krzątam to siedzi ładnie. Nigdy nie spada, zawsze piękne schodzi dupką do dołu ![]() Cytat:
![]() no więc chyba 86cm, na leżąco wychodzą kosmiczne cm więc mierzyłam na stojąco przy ścianie-chociaż łatwo nie było ![]() ![]() i fakt, wydaje się bardzo dorosły. Na placu idento jak dwulatki tylko mową i rozumem daleko od nich... czasami rodzice dziwnie na niego patrzą, że tak mało jarzy ![]() albo rodzice 1,5 roczniaków mówią "ooo chłopczyk ale starszy od Ciebie" wtedy zawsze pytam "a ile ma miesięcy" i okazuje się że jednak tamto dziecie starsze ![]() Cytat:
![]() Kamil 2 miechy temu ważony u lekarki 13kg i na domowej też ciągle 13kg nawet pytałam lekarki czy nie za mało przybiera ale mówi że teraz to tak malutko będzie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Wtajemniczenie
|
Czeeeeść
![]() Nie pisałam, podczytywałam, ale do końca nie dam rady Was doczytać, na szybko napiszę parę słów ![]() Wczoraj miałam KTG - wszysto ok, przez całe 35 minut pomiaru Mała się wierciła, pływała, pukała w te pasy, wystawiała kończyny... ![]() ![]() ![]() A w niedzielę mam usg w szpitalu i wtedy zapewne poznam datę cc... Najprawdopodobniej w tym tyg. od 4 sierpnia (40 tc), ewentualnie ten przyszły już ![]() ![]() ![]() Krzyś dziś kończy 15 mcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to zaznaczałam cytaty od dobrych ilu dni i mi pozżerało... ![]() ![]() Dlatego znów mi wyszedł pamiętniczek, a miałam się poodnosić... Pseplasiam ![]()
#1885 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Zrobilam dzisiaj przepyszne placuszki cukiniowe ![]() ![]() ![]() srednia cukinia (ja rozcinam jak jest troche wieksza i wyciagam te pestki lyzeczka - wyszlo mi ok. 300g) ok. 60g maki jedna nieduza marchewka 2 cebulki dymki (ta zielona czesc) 1 zabek czosnku ok. 50-100g fety 1 jajko (mozna jeszcze dodac posiekany koperek, swiezej miety) sol bulka tarta Cukinie scieramy na grubym oczku, solimy i zostawiamy na ok. 15 minut, by puscila sok - odciskamy na sitku z sokow. Dodajemy pozostale skladniki (marchewke starta na grubym oczku, make, jajko, pokrojona dymke, przecisniety czosnek, pokruszona fete, ewentualnie mozna doprawic jeszcze sola, pieprzem i galka muszkatalowa). Mieszamy i formujemy placuszki obtaczajac je w bulce tartej (w rece robilam kulki - mniej wiecej wielkosci pulpecikow - kladlam kulke na bulce tartej i lekko splaszczalam, i przewrocic, obtoczyc z drugiej strony - trzeba byc delikatnym, by placuszki sie nie rozlecialy). Smazymy na rozgrzanej patelni z olejem. Pyycchaaaaa ![]()
#1886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę koniecznie wypróbować. uwielbiam cukinię! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1887 |
Zakorzenienie
|
Demeter
- to juz polowa za toba ![]() ![]() Tasia - dasz Rade ...!! To juz koncowka i za chwile bedziesz tulila Anusie ![]() Ja juz ide do pracy mama z Milusiem mne odwiezli - a starsza ich przejela - bo do szpitala na oddanie krwi jechala. A ze pogoda piekna - to Milus bd mial spacer. To oa milego dnia ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
Bzinka bo ty niedawno wrocilas z plazowania - czy takie zwykle parasole plazowe przeciwsloneczne mozna w tych miejscowosciach turystycznych kupic? Duza przebitka cenowa?
#1889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.