|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
nie drukowałabym zdjęć i wklejała a tak w necie jakoś mi idzie
|
|
#1922 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A ja od tamtej pory przestałam lubić Boże Narodzenie.Cytat:
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2009-11-09 o 17:10 |
|||
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy któraś z Was ma cyfrową ramkę na zdjęcia? polecacie jakiś model?
|
|
|
#1925 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() A wy już o świętach ![]() u mnie prezentów świątecznych nie było i nie będzie - jedynie jak byłysmy z siostra młodsze to kupowałyśmy sobie prezenty i przy okazji jakiś drobiazg dla rodziców , ale w któreś święta nie miałyśmy pieniędzy i od tamtej pory prezentów nima. Jestem zmęczona- chyba za długą przerwę od pracy miałam:P , a najgorsze wciąż przede mną. Myślałam , że praca w sklepie jest łatwa, ale nic z tego......
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie w rodzinie zawsze były prezenty
|
|
|
|
#1927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1928 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ja mam wolne wszystkie święta UK, w polskie chodzę do pracy. Ale odbiorę sobie pewnie jakoś też w któryś pt czy poniedziałek. No i uwaga, w polskie święta możemy przychodzić w jeansach Normalnie szok w trampkach. Hej Madlen, super że sie wreszcie odezwałaś ![]() Swietnie że nowe mieszkanie tak Cię usamodzielniło. Wreszcie jesteś wolna ![]() Dziewczyny podały Ci wyszukiwarki kodów to już nie będę ![]() L_V, pamiętam Waszą akcję prezentową z zeszłego roku. Żenada to za mało powiedziane.. Ciekawe czy wujostwu zrobiło się głupio i w tym roku dla odmiany postanowią się jakoś zrehabilitować, czy też mają to w nosie totalnie. Ale że nie robicie im żadnych prezentów: brawo! Widzę że Twoją mama jest jednak o wiele większą perfekcjonistką niż moja, chociaż atmosfera świątecznej nerwowości wydaje mi się bardzo znajoma No i ja nie musze chodzić do kościola i spowiedzi ![]() Aż się wzruszyłam jak sobie to wyobraziłam, Wy we 2, plus mały słodki psiak, winko, choinka cała w pierniczkach i śnieg (oby!) za oknem. Eeeeh uroczo ![]() Cytat:
No i żywą, opierniczkowaną choinką ![]() Betti, a co rodzina TŻ powiedziałaby, gdyby Twoja mama zaprosiła ich na jeden dzień świąt? Cytat:
|
|
|
#1929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://aletanio24.pl/?mload=produkt&pid=22552 Cytat:
Czekam teraz na Tż z obiadem i się doczekać nie mogę
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez czekam na mojego, bo pojechał na basen
|
|
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście oni do nas czasem przyjeżdżają, ale właśnie jest to wtedy ten drugi scenariusz Tacy są i już... Kiedyś już opisywałam jak zachowali się w imieniniy mojego Tż. Poza tym moja mama w te święta pracuje, w wigilię idzie na cały dzień do pracy a w 1 dzień świąt na noc No i trafiło jej się, że noc ma tez w sylwestra
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, ze teraz, kiedy jestesmy razem, nie czuje tego obowiązku jechania do domu na święta. W tym roku jeden dzien spędzimy tu, u TZta, a drugi u mnie i jakoś uda nam się prześliznąć. |
|
|
|
|
#1933 | ||
|
Rozeznanie
|
Madziu, a Ty czemu nie na basenie z TŻ?
![]() U nas pływanie to jedyny sport z którym jestem o niebo lepsza od TŻta ![]() Cytat:
), chociaż wolałabym zostać w Krakowie z rodzicami TŻ, a do moich pojechać na spokojnie w 1 dzień.. Ale za rok, po ślubie, już sobie tego nie wyobrażam Może pogadaj na spokojnie z TŻ. Jakikolwiek postęp byłby extra.. Cytat:
Zazdroszczę Mam nadzieję że u mnie będzie podobnie, tylko nie wiem co z Wigilią, bardzo chciałabym ją spędzić z TŻ.========================= ========================= ========================= ========= Czas na winko I Dextera i Desperaty
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym razem czekają mnie 2 miesiące brania globulek za to dla TZ (przez kręgosłup) basen jest najlepszy |
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dziś jestem słomianą wdową, mąż w Kielcach się poniewiera. Może w końcu uda mu się zrealizować plan w tym miesiącu? ![]() Wy już o świętach. Mnie ten czas trochę przeraża ze względów finansowych. Do obdarowania (choćby drobnymi prezentami) są: TŻ/ja (patrzę całościowo na nasz budżet ), moi rodzice, rodzice TŻ, moja siostra, szwagier, mała Hania, brat TŻ, jego narzeczona (być może już wtedy żona, nie wiedzą jeszcze, jak cywilny im wypoadnie ) i dwie babcie TŻ, które zawsze spędzają wigilię z moimi teściami. W tym roku w wigilię będziemy u moich rodziców, w zeszłym roku było mi ciężko, bo po raz pierwszy w życiu kolację przedświąteczną jadłam u teściów. Prezenty będą skromne, ale nawet pojęcia nie mam, co by kupić. Byż może jestem zapatrzoną w siebie egoistką, ale zawsze mam z tym problem ![]() Aaaa, no i moja siostra ma urodziny 21.12. Grudzień to co roku najgorszy miesiąc dla naszego portfela Dziś idę wcześniej spać, samotnie... |
|
|
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór.
ja też chcę już święta! za dwa tygodnie zacznę chodzić na zakupy świąteczne. uwielbiam ten czas )) oprócz prezentów dla dziadków, rodziców, brata, ciotki, tż, przyjaciółki, psa (i świnek morskich), w grudniu kupuję jeszcze dla mojego brata na imieniny i urodziny i na urodziny przyjaciółki.a wiem tylko co kupić dla tż-ta i świnek morskich (zwierzaki zawsze jakiś smakołyk dostają). choinkę lubie skromnie, ale to dlatego, że nienawidzę rozbierać choinki. i tak u mnie w domu zwykle stoi do lutego zresztą, jak byłam mała to jeszcze na hcoinkę kładło się lameteę. pamietacie to?a już pojutrze weekend
|
|
|
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sami byśmy jej nie kupili a, że dostaliśmy to jest.Zazdraszczam- u nas mecz ważniejszy Dexter dopiero później a DH innego dnia
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ..no to mogę powiedzieć że dziś... PIĄTEK Nawet lepiej...bo tylko 4 godziny w pracy jestem
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja dzisiaj po pracy drinkuję z koleżankami ze starej firmy. |
|
|
|
#1942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego piszę do Ciebie w tej sprawie ![]() ![]() proszę prosze podaj ... ![]() ![]() Wiesz jakby bylo miło gdyby ten przepis stał sie moim rodzinnym przepisem przekazywanym z pokolenia na pokolenie. ![]() Cytat:
Cytat:
.
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje plany na po pracy, to wskoczenie pod pierzynę i wygrzewanie się...Haniu, czy to znaczy, że nie idziesz już do pracy w tym tygodniu?
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli dziś jest piątek, jutro jest sobota, w czwartek jest niedziela- a w piątek jest znowu piątek.
|
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Ja chyba jutro zmobilizuję się żeby cokolwiek w domu ogarnąć bo już nie mogę na to patrzeć i może okna bym umyła, bo nie wiem czy przed świętami trafi się jeszcze weekend wolny ![]() Co do grudnia to też ten miesiąc dobija nas finansowo. A zaraz po nim styczeń gdzie urodziny ma moja bratowa i chrześnica oraz mój brat urodziny i imieniny
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko, przemyślę Twoje argumenty, przeanalizuję... Ale Ci fajnie, że masz tyle wolnego...super zazdroszczę i to bardzo... Mi ejszcze została masaaa urlopu, a nawet nie mam kiedy wykorzystac, bo roboty od groma, a ludzi mało... |
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#1949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I nadmieniam iż obiecuję że podzielę się tym przepisem tylko z moim potomstwem Ja też mam właśnie masę urlopu...19 dni dokładnie ![]() Muszę to kurcze kiedyś wykorzystać ![]() A u mnie, pracoholiczki ciężko z tym
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
pytałam o tą ramkę cyfrową bo TŻ wspominał że postawiłby sobie taką w pracy i oglądał zdjęcia synka, ale rozejrzałam się i takie sensowne są trochę poza moim finansowym zasięgiem. Osobiście nie nie widzę sensu w takim sprzęcie ![]() W ogóle nie mam pomysłu ma prezenty w tym roku Nawet synkowi nie wiem co kupić - chcę wybrać jakąś fajną zabawkę, oglądam właśnie różności fisher price, playskool itp. - ceny powalające!! Może polecicie coś sprawdzonego na dzieciakach?A w ogóle to jutro wpadają znajomi i nie wiem co zrobić do jedzenia. Nie mamy z nimi zwyczaju robić jakiś ekstra rzeczy, ale nie chciałabym też siedzieć przy paluszkach ![]() Słodkości odpadają bo nie jedzą, sałatki też mi się nie widzą. Zastanawiam się nad jakimś niezobowiązującym daniem Jakieś pomysły?
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

no to faktycznie

U mnie to wyglądało identycznie. Okna myte w listopadzie a potem jeszcze 2 razy w grudniu bo się zabrudziły. Wszystko robione w nerwach i wielkim stresie jakby od tego czy gdzieś zostanie zostawiony jakiś kurz miało zależeć czy święta się w ogóle odbędą. Nie wyobrażam sobie sytuacji w moim rodzinnym domu, żeby lepić uszka przy winie
A ja od tamtej pory przestałam lubić Boże Narodzenie.

Normalnie szok w trampkach.

), chociaż wolałabym zostać w Krakowie z rodzicami TŻ, a do moich pojechać na spokojnie w 1 dzień.. Ale za rok, po ślubie, już sobie tego nie wyobrażam
tym razem czekają mnie 2 miesiące brania globulek