Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 13:11   #1921
natisska
Rozeznanie

GG do natisska
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

nam została jedna jedyna butelka vodki z wesela, czeka na chrzciny

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:14   #1922
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Nasza też teoretycznie na chrzciny by spasowała, ale zrobimy najprawdopodobniej w lokalu, gdzie mieliśmy wesele no i tam bez %, ew. tylko zakupiony u nich
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:41   #1923
n1kotynka
Zadomowienie

ja też chce zrobić chrzciny tam gdzie mieliśmy wesele ale na chrzciny to raczej tylko wino będziemy mieć, bez mocniejszych alkoholi

u nas właśnie tak się wódka rozeszła, to jakaś impreza, sporo rozdaliśmy gościom po weselu, no i strasznie dużo jej nie mieliśmy więc się rozeszło. Wina zabrał mój tato i zostały wypite kolorowe alkohole my z mezem wykończyliśmy no i szampana właśnie jednego zostawiłam na specjalną okazję

zadam Wam standardowe pytanie co macie na obiad? bo muszę iść na zakupy a jakoś nie mam pomysłu żadnego ;/ a coś przydałoby się ugotować

mam smaka na zupę grzybową, ale to jutro bo muszę kupić grzyby i namoczyć
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:48   #1924
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ja też chce zrobić chrzciny tam gdzie mieliśmy wesele ale na chrzciny to raczej tylko wino będziemy mieć, bez mocniejszych alkoholi

zadam Wam standardowe pytanie co macie na obiad? bo muszę iść na zakupy a jakoś nie mam pomysłu żadnego ;/ a coś przydałoby się ugotować
Hehe... to tak sentymentalnie będziemy miały te chrzciny
No, winko do obiadu to raczej na pewno będzie, jak zresztą na weselu

Ja mam nadal zupę warzywną, miała być na 2 dni, ale Mężuś stwierdził, że za mało zrobiłam i w rezultacie będzie na 4
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-11, 13:50   #1925
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
fajnie, jak masz swoje owocki to super! Ja zastanawiałam się nad zrobieniem dzemików truskawkowych ale ceny żelfixów mnie zniechęciły, jeden za 4zł starczy tylko na kg owoców, do tego owoce, słoiki itp bo nic nie mam i nie zrobiłam w końcu. Ale będę robić powidła bo będę mieć śliwki za darmo Mamuś mi zrobiła ogóraski kiszone więc mam to z głowy, bo mi nie wychodza - nie mam gdzie kupić sprawdzonych ogórasów, nie pryskanych
współczuję ci kochana, może uda mu się coś podłapać szybciej niż myślicie, a z kolei jeśli tam będzie miał 5x zarobki to będzie wam lepiej. I jak piszesz, może okazać się że obecna firma zwolni go bo zakończą działalność a za chwilkę dzidzia się pojawi i co wtedy
Trzymaj się, głowa do góry, może nie będzie tak strasznie
oooo ja uwielbiam grzybki marnowane, kocham je mogłabym cały słoiczek pochłonąć. Zastanawiam się tylko czy one nie szkodzą dziecku Kurki też lubię, w sosie do mięska z ziemniaczkami mniam mniam
ja tez grzydbki uwielbiam ale nie tylko marynowane uwielbiam wszystkie po prostu!!! i mogłabym jeśc non stopmarynowane chyba nie szkodza ja zjadłam w 1trym 2 słoiki kurek i jeden pieczarek

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie.
Jutro długo wyczekiwana wizyta w mojej Pani ginekolog. Bardzo sie boję tam iść jak nigdy dotąd. Nieciekawy okres w moim życiu nastał. Dziś musiałam odwieźć moją mamę do szpitala psychiatrycznego z silną depresją Bardzo to przeżyłyśmy i ja i Ona. Nie potrafię dziś sobie tego wybaczyć, że zostawiłam ją w takim miejscu Staram się nie denerwować, nie martwić - ale to jest silniejsze ode mnie Nie wiem co mam zrobić dziś ze sobą.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Wyniki ok, już nie mam bakterii w moczu, a toxoplazmozy nie przechodziłam i muszę uważać Nie mam zdjęcia, bo malca było mało co widać i się kręciuchał i kopał mnie bo niezadowolony, że ktoś go przyciska... od głowy do dupki miał 10 cm niecałe więc z nogami gdzieś ze 12-13 ma

Ale mam też złą wiadomość... mam zapalenie i dostałam kapsułki dopochwowe i będę się leczyć jakieś 3 tyg do następnej wizyty
10 dni po jednej na noc, a potem co 2 dzień mam brać. Na szczęście 2 opakowania kosztowały 25 zł, więc przeżyłam

Malec jak kopał mnie u gina szok! A teraz znów mnie kopie i to coraz częściej w ciągu dnia, widać jak się rusza gówniarz mały no
Agatek to masz dzidzie taką jak ja długą moja ma 10cm od głowy do dupki i 13 z nogamitak samo a wygląda jak cukierek wielka kula głowy i wielka kula brzuszkawspółczuj ę zapalenia

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mnie dziś tż tak wkurzył ze się popłakałam i zachwile plamiłam odrazu położyłam sie do wyrka wziełam dodatkową lutkę i przeszło , jestem zła i przykro mi bo mieliśmy iść razem na wesele do mojego kuzyna chociaż na 3 godzinki tż powiedział ż enigdzi enie idzie bo nei ma siana na prezent nie ma się w co ubrać i mam isć sama ;( owszem sytuacja u nas nei wesoła brak siana znowu musimy pożyczać na jedzenie ale te 3 godzinki by go nie zbawiły iśc troche odstresować się najeść no ale jak niechce to zmuszać go nie będe wiem że chce samochód jak najszybciej zrobić by dostać za neigo kase wkur...ia mnie cała ta sytuacja z tymi ✂✂✂....mi kolesiami co go w huja zrobili przez nich teraz jesteśmy na łasce innych dziś nawet na chleb nie mieliśmy po kieszeniach szperałam by 3zl nazbierać ;( no wyć mi się chce
Moncia ty się nie denerwuj słońce może tż jeszcze się zgodzia widzisz że denerwowanie ci szkodzi więc koniec nerwów!!

Cytat:

renatko a z poradnią jest tak, że są takie bez zapisów i z zapisami, my wybraliśmy te bez zapisów na spotkanie, bo tak to trzeba było długo czekać. W jednej poradni nie chciała nam babka przybić 3 pieczątek, więc lataliśmy od kościoła do kościoła i zbieraliśmy w sumie to całe popołudnie nam zeszło, ale często się tak trafia, że już za pierwszym razem babka zgodzi się na przybicie wszystkich pieczątek jak ładnie poprosicie
kurcze myślałamże to tak można do jednej i na raz przybiją...mój tż nie znosi łazić jak nie załatwione i nie umówioneede szukała dzisiaj a jutro podzwonie i się umówię tam gdzie byliśmy na naukach to pamietam że mówiła kobieta że robią za jednym razem 3 ale nie mogę żadnego adresu ani telefonu znaleźćdziękuje kochana
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dziewczynki pisałam do inutil
U nich wporzadku, zrobili jej usg i maleństwo fikało koziołki. narazie nie znaja przyczyny tych bóli- widocznie taki jej urok. Dostaje kroplówki i jesli wszystko bedzie wporzadku to jutro wychodza do domku - i znaja płeć, ale mysle ze to mamusia bedzie chciala się pochwalić sama

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Zuzia chcielismy kupic pralko-suszarke, ale narazie do naszej łazienki sie nie miesci mamy najwęzsza z mozliwych pralke - 33cm glebokosci, ładowaną od przodu bo tu nawet nie dało rady wstawic tej pakowanej od góry
super że u nich wszystko w porządku!!!klaski :i czekamy na płeć!!!
my mamy pralko suszarke ale szczerze używałam jej razhaha pamiętam że dobrze wysuszyła wszystko nie było wilgoci ani nic

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej kochane

witam imienniczke

ano bedzie ciezko, wlasnie najgorsze ze pojechac z nim nie moge, tym bardziej ze to w sumie dwa lata, a nie stala praca, bo jak by sie okazalo, ze na stale, to wiadomo, albo TZ by zrezygnowal, albo ja bym sie przeniosla. Na razie kaze mi sie nie martwic, mowi ze nie wiadomo co z tego wyniknie, teraz jedzie na miesiac i zobaczymy.

super wiadomosci

bylam wczoraj u tego ginekologa o tej 22.30 no i generalnie wszystko ok, jak zobaczyl te testy Pappa i na jakim programie byly robione to sie zalamal, bo powiedzial, ze to przestarzaly program, ktory nawet 10 % wyników fałszuje dodatnio, powiedział, że usg jest super, wszystko na miejscu, dzidzius wielkościa odpowiada 13 tyg. 6 dni ma 8,3 cm, NT 1.8, kosc nosowa prawidlowa, wlasnie ostatnio jej nie chcial pokazac, wiec generalnie dlatego powtorzylam to badanie. Kazał mi nie robic tego testu potrojnego, bo powiedzial mi, ze nie ma wskazan do takich testow i po co w ogole szlam na te Pappa.

Spadam zaraz bo umowilam sie z kolezanka, buziaki i do pozniej
kamciurka super wieści!!!to już się mam nadzieję nie martwisz a co do tż i wyjazdu to współczuję bardzo mam nadzieję że znajdziecie jakieś fajne rozwiązanie
Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Nie wiem czy mnie pamiętacie, wiec sie przypominam
Bylam we wtorek na usg prenatalnym, moja dzidzia miała juz 9 cm w 13w1d wiec wymiary o tydzien do przodu i teraz termin mam z 13 na 6 02. Cudownie bylo zobaczyc malenstwo jjak fikało, niestety lekarz z tych co twierdzi ze na plec jeszcze zawczensie i nawet TAM nie zajrzalam no nic poczekam do wrzesnia i zobacze czy sprawdzi sie chlopak, ale widze ze szanse sa bo klaurencji sie sprawdziło
NT 1,3 wiec wporzo a wy dziewczyny nie przejmujcie sie tak tymi wynikami a juz szczegolnie kiedy sa dobre po co szukac dziury w calym trzeba myslec pozytywnie szczegolnie kiedy taka pogoda za oknem ;/
Wstawie dzis brzuszek w klubie ale mam problem bo zrobilo sie zimno a wygodnie mi tylko w leginsach mam spodnie ciazowe dzinsowe ale wszedzie mnie uwieraja i to dwie rozne pary ja naprawde nie wiem w czym teraz bede chodzi w leginsach nie wszedzie wypada... jedynie spodniczka dzinsowa z panelem ujdzie ale to znowu srednio wygodnie.... chyba kupie klika grubych leginsow i jakos przekulam sie do lutego ehhh
A wy dziewczyny w czym chodzicie??
ja jeszcze się mieszcze w 2pary moich jeansów sprzed ciązy które były za szerokie wcześniej to teraz są dobre i nie uciskają, poza tym to mam same ciążówki już...i tez mnie uwiera czasami , wiesz znalazłam takie pumpy na gumce i sa extra lniane przewiewne i naprawde wygodne!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:55   #1926
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski ja tylko na chwilke, bylam rano u otropedy i stety czy niestety czeka mnie juz na bank cesarka;/

bylam tez po skierowanie na morfologie i mam w srode przyjsc.
zjadlam zupke ogorkowa teraz ide sie szybko myc i jedziemy z tz na usg.
bede dzis kolo 22 ale postaram sie napisac co i jak
noi was nadrobic

buzka

widzialam tylko ze z Intuil wszystko ok. bardzo sie ciesze!

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:55   #1927
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ja jeszcze się mieszcze w 2pary moich jeansów sprzed ciązy które były za szerokie wcześniej to teraz są dobre i nie uciskają, poza tym to mam same ciążówki już...i tez mnie uwiera czasami , wiesz znalazłam takie pumpy na gumce i sa extra lniane przewiewne i naprawde wygodne!
Kurcze, a ja mam nadal tylko jedne ciążowe, tzn. z gumą zamiast przednich kieszeni. Innych jakoś nie mogę kupić.
Gdzie Wy kupowałyście swoje???

Zmykam, papa
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-11, 14:07   #1928
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
kurcze myślałamże to tak można do jednej i na raz przybiją...mój tż nie znosi łazić jak nie załatwione i nie umówioneede szukała dzisiaj a jutro podzwonie i się umówię tam gdzie byliśmy na naukach to pamietam że mówiła kobieta że robią za jednym razem 3 ale nie mogę żadnego adresu ani telefonu znaleźćdziękuje kochana

co poradnia to inne zwyczaje dacie radę, spokojnie. My trafiliśmy na jedną babkę niemiłą jak niewiem co i tz się musiał produkować bo ona cały czas dlaczego się pobieramy pytała strasznie nieprzyjemnie tam było a druga z kolei mówiła o naturalnym planowaniu rodziny i do tz powiedziała, że ważne jest, aby po porodzie mi masował piersi i mu tłumaczyła jak był taki zadowolony ze huh i 2 pozostałe pieczątki wbiła bez problemu. A jak Tobie powiedzieli, że za jednym razem możecie dostać 3 pieczątki to idealnie, trzeba przemęczyć się troche i po problemie

co do ciuchów ciążowych to ja chodzę w spodniach i spódnicach tylko ciążowych, bo jest mi w nich po prostu znacznie wygodniej. Już od jakiegoś czasu odłożyłam wszystkie dzinsy na bok i niech czekają na mnie po porodzie. Koszulki za to mam i ciążowe i te z przed ciąży, niektóre są trochę krótkie, ale po domu śmigam potrzebuję jeszcze fajnych dresów ciążowych czy na spacery z psem, do biegania po domu czy na zakupy

doradźcie coś z obiadem bo serio muszę iść na zakupy a pomysłów żadnych jeszcze wczoraj sobie palec ciachnęłam nożem i musi to być coś mało pracochłonne

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski ja tylko na chwilke, bylam rano u otropedy i stety czy niestety czeka mnie juz na bank cesarka;/

bylam tez po skierowanie na morfologie i mam w srode przyjsc.
zjadlam zupke ogorkowa teraz ide sie szybko myc i jedziemy z tz na usg.
bede dzis kolo 22 ale postaram sie napisac co i jak
noi was nadrobic

buzka

widzialam tylko ze z Intuil wszystko ok. bardzo sie ciesze!
oj a co się stało, że już wiesz, że napewno cesarka|??

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Kurcze, a ja mam nadal tylko jedne ciążowe, tzn. z gumą zamiast przednich kieszeni. Innych jakoś nie mogę kupić.

Zmykam, papa
ja zrobiłam zakupy raz takie duże, kupiłam długie spodnie, krótkie lniane szorty, 4 koszulki i spódnicę w sklepie ciązowym w Krakowie, dostałam rabat na szczęście ale i tak kasy poszło 800 zł
od siostry dostałam dzinsy z h&m i bardzo fajnie mi się w nich chodzi i kupiłam jeszcze sama dzinsy i rybaczki w h&m na przecenie ale jakoś nie za dobrze leżą ;/
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:09   #1929
ultraradiola
Wtajemniczenie

Ja nie wiem czy się już chwaliłam ale wczoraj dostałam spodnie ciążowe od siostry Juz mam ciężko wbić się w ubrania sprzed ciąży tak żeby mnie nie uciskały. No i jestem happy cała bo wydatek kupna spodni znowu odłozyłam na następny miesiąc a chyba najlepiej i wygodniej mi to w legginsach

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:10   #1930
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Cytat:
ja tez grzydbki uwielbiam ale nie tylko marynowane uwielbiam wszystkie po prostu!!! i mogłabym jeśc non stopmarynowane chyba nie szkodza ja zjadłam w 1trym 2 słoiki kurek i jeden pieczarek

A ja wlasnie jem sloiczek prawdziwkow marynowanych przez moja babcie pychotaaaa

No wlasnie mnie az brzuch zaczal bolec tak mnie uwieraly !

A ja dzis na obiad mam wczorajszy rosolek i robie placek po wegiersku zaraz sie za niego zabieram

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:18   #1931
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

u nas właśnie tak się wódka rozeszła, to jakaś impreza, sporo rozdaliśmy gościom po weselu, no i strasznie dużo jej nie mieliśmy więc się rozeszło. Wina zabrał mój tato i zostały wypite kolorowe alkohole my z mezem wykończyliśmy no i szampana właśnie jednego zostawiłam na specjalną okazję

mam smaka na zupę grzybową, ale to jutro bo muszę kupić grzyby i namoczyć
Hm, ja nie wiem co mam, i liczę na to że mam cokolwiek ..
Może mama coś zrobiła

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 14:28   #1932
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

Agatek to masz dzidzie taką jak ja długą moja ma 10cm od głowy do dupki i 13 z nogamitak samo a wygląda jak cukierek wielka kula głowy i wielka kula brzuszkawspółczuj ę zapalenia
a w którym tyg jesteś? bo ja 17t 4d a nóżek w ogóle nie widziałam, bo schował pod sobą i zmierzyć całościowo nie da rady na następnej wizycie mówił, że powinno być wszystko widać, bo teraz się strasznie ułożył
A zapalenie... dopiero 3 mnie trafiło w ciągu 7 lat bycia z partnerem moim poprzednie miałam od brania tabletek, bo obniżają odporność i w ciągu 2 lat miałam 2 infekcje

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 15:43   #1933
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc babeczki!!!!

Inutil cale sczzęście, ze wszytsko ok!!!!!!!! wracajcie szybko do nas!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 16:04   #1934
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Zmykam, papa
bambusiek u nas jest pełno takich małych sklepików te ciążówki i jedne i drugie i trzecie mam z firmy windstar u mnie w miasteczku sprzedają w sklepie ciążowym wiem że są w necie też ale to już droższe za długie jeansy 115 a za rybaczki 75zł także cena taka średnia zwłaszcza jak je sie ponosi tylko przez pare miesiecy bo na później pewnie trzeba będzie większea na tandecie w krk to taki targ jakby i tam są takie na gumce nie typowo ciążowe tylko takie dla wszystkich i tam kupiłam te najwygodniejsze lniane które uwielbaim no ale one tylko na lato ale cena też super bo35zł...
Cytat:
co poradnia to inne zwyczaje dacie radę, spokojnie. My trafiliśmy na jedną babkę niemiłą jak niewiem co i tz się musiał produkować bo ona cały czas dlaczego się pobieramy pytała strasznie nieprzyjemnie tam było a druga z kolei mówiła o naturalnym planowaniu rodziny i do tz powiedziała, że ważne jest, aby po porodzie mi masował piersi i mu tłumaczyła jak był taki zadowolony ze huh i 2 pozostałe pieczątki wbiła bez problemu. A jak Tobie powiedzieli, że za jednym razem możecie dostać 3 pieczątki to idealnie, trzeba przemęczyć się troche i po problemie

co do ciuchów ciążowych to ja chodzę w spodniach i spódnicach tylko ciążowych, bo jest mi w nich po prostu znacznie wygodniej. Już od jakiegoś czasu odłożyłam wszystkie dzinsy na bok i niech czekają na mnie po porodzie. Koszulki za to mam i ciążowe i te z przed ciąży, niektóre są trochę krótkie, ale po domu śmigam potrzebuję jeszcze fajnych dresów ciążowych czy na spacery z psem, do biegania po domu czy na zakupy

doradźcie coś z obiadem bo serio muszę iść na zakupy a pomysłów żadnych jeszcze wczoraj sobie palec ciachnęłam nożem i musi to być coś mało pracochłonne

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

oj a co się stało, że już wiesz, że napewno cesarka|??

ja zrobiłam zakupy raz takie duże, kupiłam długie spodnie, krótkie lniane szorty, 4 koszulki i spódnicę w sklepie ciązowym w Krakowie, dostałam rabat na szczęście ale i tak kasy poszło 800 zł
od siostry dostałam dzinsy z h&m i bardzo fajnie mi się w nich chodzi i kupiłam jeszcze sama dzinsy i rybaczki w h&m na przecenie ale jakoś nie za dobrze leżą ;/
ooo jak z krk jesteś to na tandecie kupiłam te lniane za35 super sąja dostałam mnóstwo ciuchów ciążowych po trzech kuzynkach tylko spodnie były jedne bo się gdzieś reszta zapodziała albo zniszczyła.
mam nadzieje ze się uda z tymi naukami jutro będę dzownić po parafiach i pytać
ja mam krupnik na obiad a na drugie sałatkę sobie zrobiłam tylko bo mało warzyw stwierdziłam że jem to będę jeść ta sałatkę

Cytat:
a w którym tyg jesteś? bo ja 17t 4d a nóżek w ogóle nie widziałam, bo schował pod sobą i zmierzyć całościowo nie da rady na następnej wizycie mówił, że powinno być wszystko widać, bo teraz się strasznie ułożył
A zapalenie... dopiero 3 mnie trafiło w ciągu 7 lat bycia z partnerem moim poprzednie miałam od brania tabletek, bo obniżają odporność i w ciągu 2 lat miałam 2 infekcje
w17 wg usg według suwaczka w 18 więc tak pewnie pomiędzymoja księżniczka się strasznie ruszała kopała wierciła się i w ogóle dlatego mam tak niepewnie tą płeć określoną ale ginka mówiła że jak dzidzia ma 10cm to z nózkami13 a udało się zmierzyc od główki do pupci
ja miałam strasznie dużo infekcji przed zajściem w ciążę a na razie póki co wszystko super

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Edytowane przez renata:)
Czas edycji: 2011-08-11 o 16:06
Stary 2011-08-11, 16:08   #1935
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

co do spodni to ja kupilam na all uzywki (sa jak nowe) za 25 zl i jestem baaaaaaaardzo zoadowolona
Stary 2011-08-11, 17:01   #1936
Haniula
Zakorzenienie

ja sie jeszcze bez problemu mieszczę w moje stare spodnie, bo mi sie schudło, mam nadzieje ze do jesieni tak zostanie Mam jedne spodnie ciązowe ale za duże, wzielam 38 z H&M ale te ciazowki to chyba zawyzone maja te rozmiary

Zrobilam sobie dobrze kupiłam perfum roz do policzków i tusz i juz mi lepiej
w weekend nad morze, i myśle ze tu trzeba bedzie grube wełniane swetry odgrzebac
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:30   #1937
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
aaa, ok

Serduszko Maleństwa Inutil bije jak dzwon, jest już spokojniejsza :)
Uff to dobrze, cały dzień dziś o niej myślałam w pracy. Witam wszystkie Mamusie.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Inutil trzymamy kciuki żeby szybciutko wypuścili Cie z tego szpitala i jak dobrze ze z maleństwem wszystko dobrze

A mnie dopadła rwa kulszowa ból z dnia na dzień staje sie coraz silniejszy. Jest to normalne w ciąży ale nie tak szybko i wszyscy straszą ze będzie tylko gorzej skoro juz sie u mnie tak szybko pojawiło. Jest to ból od kręgosłupa po udo aż do stopy takie silne ciągniecie ucisk na jakiś nerw ah trzeba dać rade dla kruszynki

Uciekam popracować troszkę ale pewnie zaraz sie pojawię
Oj biedna, współczuje, sama tego nie doświadczyłam, ale wiem jak mój Tz cierpi na to od czasu do czasu
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:34   #1938
agacia_cz
Zadomowienie

ja sobie już zakupiłam dwie pary spodni na all oczywiście używki jedne są wogóle nie używane a drugie mają dopiero przyjść więc zobaczymy
wygrałam w konkursie philips avent butelkę!!!!!! ale się cieszę tylko że różowa zobaczymy czy trafiona

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
ja sie jeszcze bez problemu mieszczę w moje stare spodnie, bo mi sie schudło, mam nadzieje ze do jesieni tak zostanie Mam jedne spodnie ciązowe ale za duże, wzielam 38 z H&M ale te ciazowki to chyba zawyzone maja te rozmiary

w weekend nad morze, i myśle ze tu trzeba bedzie grube wełniane swetry odgrzebac
też popakowałam te "grubsze" rzeczy na ten weekend no zobaczymy najważniejsze że jodu się nawdychamy
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:45   #1939
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Witaj

suwaczki można zrobić na stronach internetowych np. na tej albo na tej

Dzisiaj według Wikipedii mam imieniny, a według kalendarza jutro
No to wszystkiego najlepszego i na dziś i na jutro i na pojutrze i na popojutrze itd itd

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez malamilutka Pokaż wiadomość
Witam mamuśki, jestem nowa i kazano mi się ładnie przedstawic Jestem Martula i udało mi się jak na razie wyhodowac 15 tygodniowego astronautę, jednak płec jeszcze nie jest nikomu znana, chociaz mam film z badań prenatalnych i doszukuję się tam różnych rzeczy lub ich braku
Bambusiek pisał o ciuchach, ja mam termin na luty, a już mam bebuszek taki, że sprawiłam sobie pierwsze mamusine galotki na gumie w hm i jestem zadowolona, że nie muszę ich nawet do sikania rozpinac I oczywiście jak wleciałam w dział dla noworodków to zasiałam spustoszenie w portfelu. Śpiochy kupiłam tak małe, że chyba musiałabym miec bardzo wczesnego wcześniaka, żeby go w to wcisnąc Teściowa mówi, że to na jedną nogę i pół ręki a dziś właśnie jadę z koksem ze sprzątaniem, mężu już też kombinuje tapety zdzierac, bo ja chciałabym własnoręcznie wymalowac jakieś fajne murale na ścianie, a skoro już mam taki brzuchol, to za chwilę pewnie rąk nie uniosę Faktyczny przypływ energii w drugim trymestrze

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Jeszcze jedno... Chętnie zrobię sobie taki suwaczek o dzidziuchu, ale nie mam pojęcia skąd go wytrzasnąc... Jakieś sugestie?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Ja dopiero po ślubie dwa miesiące, ale może by tak jakąs fajną koszulkę z waszym ślubnym zdjęciem wyprodukowac i wymyślic jakiś oryginalny podpis? Albo Twoje zdjęcie na kubku i napisz mu tam " Wszędzie mnie pełno"
Malamilutka witaj

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej kochane

witam imienniczke

ano bedzie ciezko, wlasnie najgorsze ze pojechac z nim nie moge, tym bardziej ze to w sumie dwa lata, a nie stala praca, bo jak by sie okazalo, ze na stale, to wiadomo, albo TZ by zrezygnowal, albo ja bym sie przeniosla. Na razie kaze mi sie nie martwic, mowi ze nie wiadomo co z tego wyniknie, teraz jedzie na miesiac i zobaczymy.

http://www.gazetomania.pl/prezent-na...action#opening

witamy

super wiadomosci
ciezaroweczko - nie martw sie to dla dobra Twojej mamy, tam pomoga jej profesjonalnie, na pewno dostanie odpowiednio dobrane leki i poczuje sie lepiej, poprawa nastapi szybciej, zobaczysz bedzie dobrze, jak cos to zal sie nam tutaj
bylam wczoraj u tego ginekologa o tej 22.30 no i generalnie wszystko ok, jak zobaczyl te testy Pappa i na jakim programie byly robione to sie zalamal, bo powiedzial, ze to przestarzaly program, ktory nawet 10 % wyników fałszuje dodatnio, powiedział, że usg jest super, wszystko na miejscu, dzidzius wielkościa odpowiada 13 tyg. 6 dni ma 8,3 cm, NT 1.8, kosc nosowa prawidlowa, wlasnie ostatnio jej nie chcial pokazac, wiec generalnie dlatego powtorzylam to badanie. Kazał mi nie robic tego testu potrojnego, bo powiedzial mi, ze nie ma wskazan do takich testow i po co w ogole szlam na te Pappa.

Spadam zaraz bo umowilam sie z kolezanka, buziaki i do pozniej
Dobrze, ze wszystko dobrze Kamciurka, kamień z serca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 18:00   #1940
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
oo jaa, strasznie dużo zapłaciłaś, masakra jakaś! skąd to cholerstwo się bierze?!! mąż za granicą, a ja mam zapalenie, dziwne nie?
Ja to ciekawa jestem jak się będę zachowywać jak mąż wróci- jutro wyjeżdża po pracy, czyli w sobotę o 4 rano będzie narazie stęskniona i spragniona ale seksić się na szczęście mogę, lekarz zalecił, abym zapalenie podleczyła 2-3 dni więc akurat ale i tak w gumce, bo wolę nie ryzykować i go nie zarazić niczym
Ja to sie nie seksuje z mężem od kiedy wiem ,ze jestem w ciazy ,bo najpierw się bałam bo 1 ciaże poroniłam,później przyszły te straszne wymioty ktore połozyły mnie na 1,5 msc do łózka ,a teraz złapałam coś przez osłabienie własnie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Nie wiem czy mnie pamiętacie, wiec sie przypominam
Bylam we wtorek na usg prenatalnym, moja dzidzia miała juz 9 cm w 13w1d wiec wymiary o tydzien do przodu i teraz termin mam z 13 na 6 02. Cudownie bylo zobaczyc malenstwo jjak fikało, niestety lekarz z tych co twierdzi ze na plec jeszcze zawczensie i nawet TAM nie zajrzalam no nic poczekam do wrzesnia i zobacze czy sprawdzi sie chlopak, ale widze ze szanse sa bo klaurencji sie sprawdziło
NT 1,3 wiec wporzo a wy dziewczyny nie przejmujcie sie tak tymi wynikami a juz szczegolnie kiedy sa dobre po co szukac dziury w calym trzeba myslec pozytywnie szczegolnie kiedy taka pogoda za oknem ;/
Wstawie dzis brzuszek w klubie ale mam problem bo zrobilo sie zimno a wygodnie mi tylko w leginsach mam spodnie ciazowe dzinsowe ale wszedzie mnie uwieraja i to dwie rozne pary ja naprawde nie wiem w czym teraz bede chodzi w leginsach nie wszedzie wypada... jedynie spodniczka dzinsowa z panelem ujdzie ale to znowu srednio wygodnie.... chyba kupie klika grubych leginsow i jakos przekulam sie do lutego ehhh
A wy dziewczyny w czym chodzicie??
Na początku chodziłam tylko w legginsach bo mi strasznie przeszkadza jak mam coś na brzuchu,pózniej dostałam od siostry 3 pary spodni(sztruksy,białe lniane i jeansy ale duzo za duze i chodzę w nich po domu) ,a do tego dokupiłam eleganckie czarne kanty i jeansy w h&m w promo po 30 zł.A i jeszcze przedwczoraj takie aladynki do kolan w terranovie.Mam jeszcze 2 spódnice jedna z pasem elastycznym a drugą na gumce ale w nich nie chodzę,wolę spodnie

Cytat:
A ja wlasnie jem sloiczek prawdziwkow marynowanych przez moja babcie pychotaaaa

No wlasnie mnie az brzuch zaczal bolec tak mnie uwieraly !

A ja dzis na obiad mam wczorajszy rosolek i robie placek po wegiersku zaraz sie za niego zabieram
Ja dziś tez zjadłam pół słoika prawdziwków,tak mi sie chciało kwaśnego,a wczoraj o 21 szłam do piwnicy po ogorki konserwowe bo oczywiście tez ochota była na kwaśne,zreszta jak codziennie
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:17   #1941
MMONIKA9
Wtajemniczenie

hejka a u mnie dziś oczko "21" tydz właśnei pije kawke bo głowa boli a synuś delikatnie się rozpycha
na wesele zabieram się z rodzicami ja 3 godzinki tam bede a wieczorem tż jak będzie jechać po mame pod prace to mnie odbierze bo akurat po drodze troche mi przykro bo kazda impreza jaka jest zawsze jade sama bo tż nigdy nie chce ze mną jechać niebawem rodzinka sobie pomyśli ze tego tż zmyśliłam i ze pewnie nawet nie wiem z kim mam teraz dziecko
Stary 2011-08-11, 18:56   #1942
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
wygrałam w konkursie philips avent butelkę!!!!!! ale się cieszę tylko że różowa zobaczymy czy trafiona [COLOR="Silver"]
gratuluje ja myslalam ze to dla mamuś takich juz etatowych, ze tak nazwe konkurs i nawet nie wchodziłam a tu proszz
Stary 2011-08-11, 19:06   #1943
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja spałam 2 godzinki.... ;/ kurcze ta robota mnie męczy.... jeszcze tydzień muszę wytrzymac..
Stary 2011-08-11, 19:09   #1944
Zadomowienie

Cytat:

kochana moge cie pocieszyc i mam nadzieje ze sie sprawdzi- ma byc od soboty juz ładnienad morzem oczywiscie a te ciuchy ciazowe maja ewidentnie zawyzona numeracje
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja dziś tez zjadłam pół słoika prawdziwków,tak mi sie chciało kwaśnego,a wczoraj o 21 szłam do piwnicy po ogorki konserwowe bo oczywiście tez ochota była na kwaśne,zreszta jak codziennie
haha kochana to jak jaja jem non stop cos kwasnego nawet jabłka nie moga byc słodie tylko musza byc te kwasne
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hejka a u mnie dziś oczko "21" tydz właśnei pije kawke bo głowa boli a synuś delikatnie się rozpycha
na wesele zabieram się z rodzicami ja 3 godzinki tam bede a wieczorem tż jak będzie jechać po mame pod prace to mnie odbierze bo akurat po drodze troche mi przykro bo kazda impreza jaka jest zawsze jade sama bo tż nigdy nie chce ze mną jechać niebawem rodzinka sobie pomyśli ze tego tż zmyśliłam i ze pewnie nawet nie wiem z kim mam teraz dziecko
Moniczka gratulacje 21tyg mój tez żadnych rodzinnych spotkań nie lubi ale musi ze mną jeździć bo strzelam focha i na niego krzyczę

Lilka już z nami!!

Stary 2011-08-11, 19:12   #1945
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

moj meżus tez byl strasznie mało rodzinny...ale juz go przerobiłam
Stary 2011-08-11, 19:16   #1946
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
kochana moge cie pocieszyc i mam nadzieje ze sie sprawdzi- ma byc od soboty juz ładnienad morzem oczywiscie a te ciuchy ciazowe maja ewidentnie zawyzona numeracje
oj obyś miala racje
tym razem pogoda az tak mocno sie nie przejmuje bo jedziemy wieksza grupą znajomych a to zawsze inaczej niz samemu. chociaz na takie 27stopni i zero chmurek to bym sie nie pogniewała
Stary 2011-08-11, 19:31   #1947
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczyny czy Was tez pobolewa brzuch? bo mnie czasm tak-tak okresowo ale bardzo delikatnie i na kilka sekund...;/
Stary 2011-08-11, 19:42   #1948
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
oj obyś miala racje
tym razem pogoda az tak mocno sie nie przejmuje bo jedziemy wieksza grupą znajomych a to zawsze inaczej niz samemu. chociaz na takie 27stopni i zero chmurek to bym sie nie pogniewała
Ja w przyszły czwartek wybieram się do Polski na dwa tygodnie i już zupełnie nie wiem jakiej pogody mam się spodziewać i jakie ciuchy ze sobą zabrać.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Was tez pobolewa brzuch? bo mnie czasm tak-tak okresowo ale bardzo delikatnie i na kilka sekund...;/
Mnie nie boli. Boli Cię ot tak czy może jak się przemęczysz? Może nie ma się czym martwić jeśli to trwa tylko kilka sekund, a jeśli się niepokoisz to spytaj lekarza na kolejnej wizycie.

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2011-08-11 o 19:45
Stary 2011-08-11, 19:43   #1949
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Ja w przyszły czwartek wybieram się do Polski na dwa tygodnie i już zupełnie nie wiem jakiej pogody mam się spodziewać i jakie ciuchy ze sobą zabrać.

ja to juz nawet bym nie była zaskoczona jakby śnieg spadł...

a tak serio to niby ma byc ładnie w przyszłym tyg,,..

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Mnie nie boli. Boli Cię ot tak czy może jak się przemęczysz?
nie przemęczam się raczej fizycznie.. mam pracę siedzącą... to jest na prawdę delikatny ból -raz, dwa razy dziennie.. może macica się rozciąga....
wizyta dopiero za tydzien..
Stary 2011-08-11, 19:52   #1950
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
mnie czasami zakłuje czasami zaboli ale tak nie niepokojąco tylko tak o ostatnio się nie oszczędzam wszystko mnie wkurza więc to pewnie z tego wszystkiego

Cytat:
oj obyś miala racje
oj ja też

Lilka już z nami!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości