|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Lecę pod prysznic, jutro rano położna, więc nie pośpię sobie do 11 ![]() Dobrej nocki! |
||
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
A tu widzę elementy psychologii się pojawiają ![]() Ja też dziś miałam okropny dzień. A to rzadkość, bo generalnie taki mam charakter, że uważam że życie jest piękne, ludzie dobrzy, a mi jest w życiu super A dziś od rana było mi smutno i zła byłam na męża. Tak po prostu bez powodu... I to mnie jeszcze bardziej rozdrażniało, bo nienawidzę być tak niesprawiedliwie złoślwa czy czepliwa względem innych ![]() A jeszcze teraz wieczorem jakoś brzuch mnie zaczął mocno boleć. NIe miałam tak do tej pory. Nie martwię się zbytnio, pewnie to normalne, no ale nieprzyjemne. I jeszcze do tego mdłości dziś silniejsze niż zwykle. 4 razy wymiotowałam ![]() No ale dość tych żali! Dzień się kończy, więc i smutki też!
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno szybko pojdzie remincik i pokoj bedzie cacuszko
|
|
|
|
|
#1984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brumek oo widzisz to nie jestem sama,bo już myślałam że tylko ja taki dziwak i kupuję wszystko nowe
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
pójdzie szybko! ![]() Brumku jutro będzie lepszy dzień
|
||
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
super podejscie, my mamy takie samo ! ale wybierzemy cabrio, szczerze ze wzgledu na cene, ale dla mnie peble jest sliczniejszy
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam takie 2 biustonosze do karmienia MOTHERCARE, zobaczymy jakie sa jak przyjda.
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
lilka - trzym sie dziewczyno!
nerolka - aż mam swieczki w oczach... śliczna ta twoja Izunia!!!!! scio - fajnie ze jestes z nami! brumek - ty to mas zz tymi wymiotami... ja dzis kupilam Bobasa zamias t Dzidziusia w rossmanie bo mam juz dosyc szukania po wszystkich sklepach. mam nadzieje ze bedzie równie dobry. |
|
|
|
#1989 |
|
Zadomowienie
|
Iza jest po prostu śliczna, aż się napatrzeć nie mogę.
Super ma czuprynkę, mam nadzieję, że już niebawem dziewczyny będą mogły wrócić do domu. Lilka, ojejj nie dobrze, trzymam kciuki żeby sytuacja się unormowała. ![]() Niech malutka siedzi jak najdłużej w brzuchu. Shira, ale miałaś przygodę, dobrze że nic Wam się nie stało. ![]() Brunetko, podaję fajny przepis na placuszki ze szpinaku. 0,5 kg szpinaku 1 szkl mąki 3 łyżki startego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki oleju 2 ząbki posiekanego czosnku sól, pieprz Wszystkie składniki wymieszać i smażyć jak placki ziemniaczane. Podawać ze śmietaną lub jogurtem naturalnym- są pyszne. ![]() Byłam dzisiaj na badaniach krwi i moczu + glukoza. Ehh...z tą glukozą było gorzej niż poprzednio, myślałam, że skończy się pawiem, ale wizja powtórnego badania w takim wypadku była dość motywująca do tego żeby jakoś wytrzymać. ![]() Po południu odebrałam wyniki- po raz pierwszy mam żelazo w normie Martwi mnie jedynie glukoza: na czczo miałam 75,7 mg, po godzinie 164,9 mg , a po dwóch godzinach 87,1 mg. Czy ten wynik po godzinie nie jest zbyt wysoki? Badania robiłam w innym laboratorium niż ostatnio i kobieta pobierająca krew była bardzo zdziwiona, że gin kazała pobrać po godzinie krew. Chciałam mi ją pobrać jedynie na czczo i po 2 godzinach. Mówiła, że po godzinie nie ma ustalonych norm do takiego pomiaru (na wynikach mam podane tylko normy do pierwszego i trzeciego wskaźnika).
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To normalne że przy 75 g pobiera się krew po 1 i po 2 godzinach. I normy są ustalone, jak najbardziej! I Ty się w nich spokojnie mieścisz ![]() Po godzinie norma jest do 180, a po 2h - do 140. Swoją drogą to okropne, że takie paniusie, które nie mają kompetencji, mówią coś pacjentom bezmyślnie, a potem oni się zamartwiają. Przecież od mówienia czegokolwiek jest lekarz!
|
|
#1991 |
|
Raczkowanie
|
Ale slodzinka jest z tej Izuni gratulacje Nerolka!!!
|
|
|
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
nadrabiam,nadrabiam,nadra biam ![]() Was się nie da nadrobic najważniejsze ![]() Scio WITAJ ![]() Izunia- jesteś najpiękniejsza na świecie śliczny dzieciaczek,dzielny dzieciaczek
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy raz pierwsza
![]() ![]() ale od razu uciekam z l4 do roboty i na badania krwi tarczycowe do później śpioszki ![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- a jednak nie byłam pierwsza
|
|
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() spac nie moge wiec wstalam, zjadlam sniadanko i wracam do nadabiania zaleglosci na forum chwalilam sie juz badaniami, ale tylko brumek zauwazyla moje pojawienie sie i post dziekuje przy okazji - brumek, wczoraj doczytalam ze zostalas okradziona w weekend, wspolczuje, to smutne i irytujace masz cos, co lubisz, doceniasz, a ktos sobie to wezmie sprzeda za bezcen, cos co dla Ciebie jest wiele warte i kosztowalo wyrzeczenianajbardziej spektakularnie to okradzino nas we wloszech, wlamali sie do samochodu, zepsuli zamek i drzwi, pozniej az do powrotu do Polski nie dalo sie ich zamknac to byl samochod kombi wiec przez wnetrze dostali sie do bagaznika i ukradli skrzyneczke z narzedziami, o dziwo, ani radio ani rakieta tenisowa, nic innego z samochodu nie zginelomusieli nas obserwowac, bo dokladie to bylo ich celem, skrzyneczka byla pelna markowych narzedzi tz, ktore kolekcjonowal przez pare lat, do tej pory nie skompletowal takiego zestawu ![]() ktos pisal o popekanych kapsulkach w femibione 2 - zjadam je od dluzszego czasu, nie mialam takiej sytuacji, kazda kapsulka jest cala, raz tylko mi pekla, upuscilam ja i upadla na podloge, pekla i oleista ciecz zaczela wyciekac.. Inutil, gratuluje i mocne kciuki napisz nam czasami co u was, wiadomosci z usg, pierwsze ruchy itp czekamyzanka - promieniejesz w ciazy ![]() Zmalowana, polamalam jezyk na tym tekscie (a tak na marginesie, przypuszczam ze to tekst zadany nie Twojego autorstwa, ale wyjasnijcie mi prosze : żołędź, czy żołądź? myslalam ze to dwie rozne rzeczy ) w ksiazeczce dla malych dzieci spotkalam sie juz z okresleniem żołądź na owoc debu... ide googlowacgartuluje wszystkich pozostalych wizyt i wynikow ![]() tyle doczytalam wczoraj, teraz wracam do nadrabiania... najwazniejsze na koniec zostawilam: Nerolka, gratuluje
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-05-18 o 07:09 |
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Ja też spać nie mogę, wstałam razem z mężem i chyba już nie będę spała. Kolina napewno każda zauważyła Twoj post Ale tyle się ostatnio działo, że pewnie dlatego został bez echa
|
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też się witam
już też na nóżkach - razem z mężem wstałam rano, śniadanko zjedzone, kawa wypita, mąż wyprawiony do pracy... ja też zaraz muszę się zanurzyć na parę godzin w robotę czekam na wieści od Neroli ![]() a mój mąż okazał się bardzo dzielny. zakupił wczoraj ten niezbędny śrubokręt, przy okazji też młotek (mimo, że w domu jest, ale jego zdaniem też nie taki jak trzeba ) i złożył mi komodę na rzeczy dla Malutkiej scio cieszę się, że już jesteś w domu i trzymam żeby już były tylko dobre wynikistapelka za wizytębrumku mam nadzieję, że nastrój dzisiaj rzeczywiście lepszy niech mi ktoś da jakiegoś kopa na zapęd bo mam meeeegggaaa lenia |
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolko prześliczną macie córeczkę
Brunetka trzymam kciuki za remont ![]() Carmela, Natka jeśli macie auto z isofixem radzę spr bo niektóra powinny mieć a nie mają kupić fotelik z tym systemem montowania.Te montowanie pasami jest b.wkurzające My mamy auto 3 drzwiowe na dodatek bez iso i była masakra M oddał swoje auto wreszcie do naprawy więc znowu mnie czeka ta masakra![]() a co do ciąży to mój synek miał większość rzeczy nowych i ten drugi będzie miał po Nim ale podejście do drugiej ciąży jest zupełnie inne przynajmniej u mnie
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
kolina - szczerze mówiąc jest nas tak tu dużo i tak paplamy że po przeczytaniu posta, jeśli sobie wczesniej nie zaznacze cytatów, to nie pamiętam kto i co powiedział, średnio tez kojarze kto jest w szpitalu czy ma kiepskie wyniki, kto ma urodziny czy kto ma wizytę... dlatego tylko czasami odnosze sie do tego co piszecie bo zwyczajnie - skleroza...
|
|
|
|
#2001 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam zza biurka
z pyszną zieloną herbatą, już po śniadaniu i nawet udało mi się dzień wczorajszy nadrobićLilkaa mocno zaciśnięte co by maleństwo jak najdłużej w brzuszku siedziało. Będzie dobrze! Trzymaj się dzielnie Kolina za wizytę i fajnie, że jesteśCytat:
za wizytę, świetnie, że wszystko dobrzeCytat:
Brumek dziś na pewno będzie lepiej Cytat:
a i oczywiście Izunia słodziak ogromny dzięki Pieleszko za zdjęcia Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania |
|||
|
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
Nerola - Iza jest cudowna!!!!!i tak pięknie owłosiona
do głowy by mi nie przyszło, że dzidzia może miec tyle włosów.od razu można warkocze zaplatac![]() Shira - miałaś fuksa. Baaaaaaaardzo niebezpieczna sytuacja. całe szczęście nic Ci się nie stało i królikowi również. Scio - witamy. Dobrze, że Cię wypuścili. odpoczywaj Lilka - trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Dbaj o siebie Ja moge się zginac prawie normalnie, nie mam skurczy i zastanawiam się czy wszystko jest ok, bo jakieś skurcze powinny się pojawiac chyba od czasu do czasu w ramach cwiczen macicy - u mnie nie. Dziecko przyjęło juz chyba pozycję nietoperza i dalej siedzi po prawej stronie. ciekawe dlaczego? musi tam byc coś ciekawego. wizyta teściowej za dwa dni - przyjeżdza na 4 dni. Zakupy na horyzoncie więc.
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Sms od Neroli godzina 05:04 )
"Iza wcale nie jest pomarszczona i brzydka. Ale moja cudowna i kochana. I bądźcie z niej dumne ciocie, bo jako jedyna na oddziale nie płacze, jedyna na sali ciągnie cyca. Reszta kobiet zrezygnowała po porażkach i daje butelkę. A mówili, że wcześniak nie będzie umiał ciągnąć, a nasz się naumiał. Wszelkie modły pomogły. Dziękuję w imieniu Izy dziewczynki." NEROLKA Izunia jest piękna i dzielna !!!!!!!!!!! Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-18 o 08:20 |
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
nerola - bo izunia za mamą madra i uparta! no i śliczna!!!!
|
|
|
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
Nerola-gratulacje dla Izy-jest bardzo bardzo dzielna
jedzenie nie jest do końca takie oczywiste a tu taki maluszek ale to też na pewno Twoja zasługa Milenka,bo jesteś już doświadczona mama,cycuszki masz fajne.Gratuluję Wam serdecznie!!!!Agulaaabar- to dla Ciebie zdjęcia blizny po CC,pod bielizną wogóle nie widac,a na skórze...sama oceń... gdybym komuś nie mówiła,że jestem po CC to na pewno by nie zauważył... i mój brzuś w końcu 27tc
|
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo Iza jest baaardzo dzielną dziewczynką! Ona w ogóle nie wygląda jak wcześniak![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Babonik a Twojej blizny to ja w ogóle nie widzę A brzuśko rośnie rośnie |
|
|
|
|
#2007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A zresztą nie ma wyjścia mając taką mamę Super, że tak dobrze sobie radzi. |
|
|
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
nerola, a kto powiedział, że iza jest pomarszczona i brzydka?
![]() ![]() piękna jest i bardzo dzielna i pokazała starszym kolegom i koleżankom, co może taka mała. To chyba ma po mamie
|
|
|
|
#2009 | |||
|
Zadomowienie
|
Scio super ze wyniki sie poprawiły i juz jestescie w domu
Shira uf dobrze ze nic sie nie stało Cytat:
DaKaro bedziesz rodzić na Prostej?? Lilka82 oby wszystko było ok ![]() O ja jaki słodziak z Izuni ![]() Nerola jeszcze raz gratuluje piękna córa Cytat:
![]() Cytat:
A żeby dojrzeć tą bliznę to trzeba lupę brać ![]() Witam sie z rana ![]() Ja już po pierwszym śniadaniu, pobajerzyłam z mamuska przez skype, zaraz musze skończyć tort dla teściowej i do 17 leżakuje. A wieczorkiem znowu mnie czeka wdrapanie sie na 2 piętro do teściowej Jak to dobrze że mieszkamy na parterze bo bym chyba z domu nie wychodziła wcale
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|||
|
|
|
#2010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem monia083, ja jak nie zaznacze cytatu to tez nie pamietam wszystkich wiadomosci ale jakas odrzucona sie poczulam ![]() mialam ostatnio pare przykrych sytuacji, do tego brak netu, nie mialam sie nawet komu wyzalic.. to wszystko chyba do kupy sprawilo ze czulam sie okropnie dzis wieczorem mam wizyte, prosze o kciuki mam tez zalegle zdjecia do pokazania, skan foto maluszka z ostatniej wizyty i moj brzus BABONIK, brzus slodki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

klask i:

Poza tym mieliśmy też za zadanie napisać list do maluszka, który kiedyś mamy dzieciom odczytać jak już będą rozumiały 
zębole
przyznam, że on nie nadaje się do takich rzeczy i boję się, że ten remont będzie trwał w jego tempie ze 2 tygodnie
pójdzie szybko!
jutro będzie lepszy dzień

) w ksiazeczce dla malych dzieci spotkalam sie juz z okresleniem żołądź na owoc debu... ide googlowac
My mamy auto 3 drzwiowe na dodatek bez iso i była masakra