|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
15 czerwca była ta moja na obchodze, razem z innym lekarzem, wzięli mnie na badanie, ten dr mówi, ze mnie nie wypuszczą bo wyniki takie falujące (myśle, ze ta moja maczała w tym palce, bo tylko ona nie chciała mnie wypuścić, a od 21 szła na urlop), ale jak weszłam na fotel i lekarz mnie zbadał, to usłyszałam tylko pełna gotowość porodowa, jutro otc.
![]() 16 czerwca o 6 wzięli mnie na porodówke, najpierw lewatywka. Potem na sale ogólną i podłączyli do kroplówki z oksytocyny. Jeszcze na luzie, bo żartowałam z położną, ze bardzo wgodne łóżko i chyba usnę. Zbadała mnie. Główka nisko, rozwarcie na dwa palce, ale skurczy brak. Leżałam sobie tak z godzinkę, bod oksytocyną i ktg i skurczy nie było, jakieś lekkie pobolewanie brzucha. Potem przyszedł lekarz razem z moją na coś takiego jak obchód. I stwierdził, ze nie ma co trzymać takiego przypadku i mam dziś urodzić. Zbadali mnie miałam już 4 cm. Przyszła ta moja dr i przebiła mi pęcherz, jak zobaczyłam te nożyce to myślałam, ze ucieknę, ale przebiła mi jakoś palcami. Zadzwoniłam do męża, żeby przyjeżdżał, bo na pewno dziś urodzę. Przenieśli mnie na sale pojedynczą (ale nie taką wybajerzoną) i się zaczęło. Dostałam mega ostrych bóli z krzyża, najgorszych, ani razu nie czułam bólu brzucha, pyam położnej, ze przecież to dziecko jest w brzuchu, czemu mnie kręgosłup tak boli, więc ona mówi, że ból kręgosłupa jest tak silny, że zdominował bóle brzucha. O 10 przyjechał mój mąż. Był w szoku jak mnie zobaczył i usłyszał (darłam się jak opętana ![]() Do tej pory nie wierze, ze urodziłam dziecko. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- To się rozpisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() Wpadam na chwileczkę i co?? Kajool gratulacje ![]() ![]() ![]() Shirka trzymam kciuki. ![]() Ale się dzieje ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Scio super dzielna z Ciebie Mamusia ![]()
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie mogę teraz nadrobić teo co spłodziłyście do rana, ale musiałam się pochwalić: SPAŁAM !!!
![]() ![]() ![]() ![]() Może nie całą noc i nie super smacznie, ale mimo wszystko ![]()
#1984 |
Zadomowienie
|
Marinko ładnie rośnie Twój synek
![]() Nerolka ![]() ![]() Carmela Sara jest prześliczna ![]() JustiPi nasze dzieciaczki maja taka sama wage i podobny termin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Wtajemniczenie
|
oki wejde sobie później i obym sie nie zdziwila jak któraś będzie pisać że Zmalowana czy dziubek na porodówce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
BAN stały
|
Scio, jeszcze raz gratulacje, podejrzewam ze ten kręgoslub bardziej bolal tez przez to bo przed porodem lezalas troche czasu i byl nie przygotowany
![]() ale wazne ze dalas rade i ze masz juz malenstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo czym bliżej porodu to juz by się chciało mieć dzidzię przy sobie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
Scio poszło Ci szybko i świetnie dałaś sobie radę, jeszcze raz gratuluję
![]() mój mężul odsypia wczoraj po nocce w pracy pojechał nad wodę, cały dzień znowu nie spał potem na nockę do roboty i dopiero teraz odsypia ale dziś na noc nie idzie bo święto, to go pod wieczór obudze, posiedzimy i pójdziemy normalnie spać, jak małżeństwo razem hehe trzeba będzie Filipa eksmitować do jego pokoju i co będziemy robić? wstępną akcję wywoływania małej ![]() mąż jeszcze o tym nie wie, ale ja postanowiłam ![]()
#1989 |
Zakorzenienie
|
Zanka chytry plan
![]()
#1990 |
Zakorzenienie
|
Muffinki z truskawkami
Składniki na około 12 muffinek: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 2 jajka pół szklanki oleju 1 szklanka mleka 1,5 szklanki pokrojonych truskawek (lub innych owoców) cukier puder Wykonanie: W jednej misce połączyć składniki suche: mąkę, cukier, proszek, sodę i sól. W drugiej misce połączyć składniki mokre: jajka, mleko i olej. Mokre składniki wlać do suchych i lekko wymieszać, tylko do połączenia się składników. Następnie dodać truskawki i wymieszać. Zrobić kruszonkę: wszystkie składniki razem wymieszać i rozcierać palcami. Formę do muffin wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto i posypać kruszonką. Piec około 25 minut w temperaturze 190 stopni. Po schłodzeniu muffinki posypać cukrem pudrem. Mocno czekoladowe muffiny z czereśniami 1 szklanka świeżych lub zamrożonych czereśni, odpestkowanych 2 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki drobnego cukru 100 g gorzkiej, posiekanej czekolady (ja dałam z 86% kakao) 125 g masła, roztopionego i ochłodzonego (u mnie masło o dziwo wyszło, więc dałam pół szklanki oleju winogronowego - na prawdę, nadał cudownego aromatu) pół szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego (można dodać 2 łyżki więcej, ciasto jest dość gęste) 2 jajka, roztrzepane. W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim mokre. Mokre wlać do suchych, dodać wiśnie, wymieszać do połączenia się składników (ciasto będzie gęste). Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasta do 3/4 wysokości. Piec około 25 minut (do tzw. suchego patyczka) w temperaturze 200ºC. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem i udekorować owocami. SPRAWDZONE NIE RAZ!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Zadomowienie
|
Scio dzięki za opis. Odetchnęłam, kiedy napisałaś, że polezeliście 2 h
![]() Dziubek, gratki 40! Brumek, wreszcie pospałaś ![]() Zanka, udanego polowania na męża! |
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
marina - jak sie prezy to daj moze troche wody popić i ew czopek glicerynowy. byc moze mleko jest dla niego za ciezkie i ma mało wody. poza tym gratuluje dorodnego synka! herbatki to chyba za wczesnie jeszcze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | ||||||
Zadomowienie
|
Bry
![]() Nerola ![]() Brumek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wow, jakie zaskoczenie!! GRATULACJE!!!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Zadomowienie
|
Scio kolejna dzielna mamusia
![]() Dziubek ![]() ![]() ![]() ![]() Wodaqua przykro mi z powodu cioci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
jak bylam na porodówce to połozne narzekały na jedną matę że ciągle musza ją wołać do płaczącego z głodu dziecka, a ona siedzi na schodach i ciagle kopci... i ciągle muszą po nią latać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Zadomowienie
|
Scio gratuluje raz jeszcze
![]() ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
![]() ![]() Miałam ogromne wsparcie męża, bał się że się poddam, ale dalismy radę ![]() ![]() ![]() Beatko pobraliśmy się po prawie dwóch latach znajomości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziubek ![]() Scio dałaś radę! Jeszcze raz odromne gratulacje ![]() Pokażesz nam Agatkę? ![]() Cytat:
![]() ![]() Zanka więc szybkiego efektu starań ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
kciuki za SHIRKE i gratulacje dla KAJOL!!!!!!!!!!!!!!
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- jadła któraś może czarny bez w cieście nalesnikowym? http://czympachnieuzakow.blox.pl/201...esnikowym.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zadomowienie
|
Brumek
![]() Zanka,żeby się nie okazało,że za wcześnie sobie ten poród wywołałaś... |
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() moze sie uda ![]() my juz probowalismy kilka razy malego wywolac ale uparciuch siedzi. No, ale ja sie juz poddaje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
czemu za wczesnie?
#2005 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Scio fajny opis porodu - szybki ![]() Tak się ostatnio rozpakowujecie, że aż się sama zaczynam bać, a termin na koniec lipca dopiero ![]()
![]() |
#2006 |
Zadomowienie
|
Na National Geographic jest ciekawy program.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zadomowienie
|
Shira trzymam kciuki za szybki poród
![]()
#2008 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
BAN stały
|
Cytat:
No ja jestem w stanie juz zniesc palącą ciężarna, jak pali np 1 dziennie. Papierosy są szkodliwe, ale nie tak jak alkohol. Ale nie potrafię tego zniesc jak kobieta w ciązy pije. Sama przez całą ciąze wypilam na początku drinka, jeszcze nie wiedzialam, i 20 gram swojskiego wina, na sprobowanie. i to zastanawialam się czy nie za duzo, (ale podobno wino w ciązy lampka jest nawet zalecane gdy ktos ma anemie albo niskie cisnienie). Moja kuzynka starala się o dziecko bardzo dlugo, a kiedy juz zaszla w ciaze to nie rzucila palenia, malo tego, w niedziele np usiadla sobie z męzem i pila piwo, no bo jeden redds czy karmi to nie alkohol ![]() pozatym podejrzewam ze moja mama tez stacila dziecko przez to ze pila w ciazy. Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-06-23 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.