Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 12:26   #1981
diablica071086
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
to ja tu na biało piszę, żeby komuś nie zrobić tego co ja sobie, a Ty tak bez pardonu

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

lasencje, da mi któraś przepis na kruche ciast
o? nie mam pojęcia jak je zrobić
ja robię tak :
kostkę margaryny + 5 zołtek , 2 łyzki śmietany, szklanka cukru, proszek do pieczenia łyżeczka, ew jakiś olejek, + maka tyle ile wchlonie ciasto i zagniatam( można przemrozic)

wykałdam (szarpię rzucam)na blachę nakładam owoce i z białek + 1,5 szkl. cukru robię beze na górę
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:27   #1982
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
to ja tu na biało piszę, żeby komuś nie zrobić tego co ja sobie, a Ty tak bez pardonu

ojjj tam ojjj tam.ja nie lubie owijać w bawełne
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32918880]Anię_85 już wypuścili ze szpitala, skurcze opanowane - ale musi leżeć, bo jak wstaje, to znowu wracają. Później zajrzy do nas [/QUOTE]
Najlepiej w domu,niech lezy bidulka.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:37   #1983
tusia85
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! mam pytanie do doświadczonych mamusiek: czym najlepiej spierać plamy z ubranek? bo mam trochę ciuchów po rodzince i niektóre są poplamione...:/
tusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:39   #1984
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry. Wstałam o 12 i dopiero Was doczytałam

Persephone_ softy mają najbardziej miękkie włosie, to może są łatwiejsze do wykończenia
Mnie za to cera znacznie się poprawiła na początku była masakra. Widać, to prawda co do płci że inaczej na chłopca inaczej na dziewczynkę.
Raz miałam karmelowy upław. Piszę upław, bo to było takie jednorazowe plusk ...wyleciało i koniec. Akurat w tym dniu miałam wizytę i lekarz zbadał mnie na samolocie i powiedział, że to nie było nic złego, że pochwa jest czysta, czyli co miało wylecieć to wyleciało. Uff, ale poryczałam się kiedy mi to wypłynęło.

niunia32 a ja mam gdzieś w piwnicy reklamówkę zawiasów zostały z montażu kuchni, facet zapomniał wysłałabym Ci pocztą

kism chyba masz rację, muszę zgłosić reklamację. Dziś miałam kolejną przesyłkę kurierem, moje wyczekiwane firanki przyszły. I pan zadzwonił, zapytać gdzie jest ten adres, bo nie może znaleźć. Jak mu powiedziałam, że w „dziurze” to usłyszałam lekkie sapnięcie ale powiedział, że mam przygotować pieniądze, bo to akurat była paczka za pobraniem, i on zaraz będzie. Chyba zostawił auto przy głównej drodze i przyszedł pieszo, bo nie zauważyłam auta. Był miły, uśmiechnięty, paczkę wniósł mi do środka, bo ta była ciężka, i na pewno nie poszłabym po nią tak jak po tę poprzednią.

begie13 ja piłam Piccolo w niedzielę z chrześniakiem męża. Kiedyś powiedziałam przy nim że napiłabym się szampana, a w niedzielę przyszedł nas na komunię zaprosić i przyniósł Piccolo truskawkowy, przepyszny.
U sprzedawcy club-baby na Allegro sobie zobacz pościel. Ja od niego będę zamawiać. Tylko że ja zamówię jeden komplet 5 części (poszewki+wypełnienia+och raniacz) i jeden 2częsciowy ( same poszewki, żeby mieć na zmianę). Jak przeglądałam ofertę, to nie mieli 3częsciowego zestawu, czyli poszewek i ochraniacza, ale pisałam maila i można go sobie mailowo zamówić, ale nie wiem ile sam kosztuje. No i ja też myślę, że skoro tyle kosztuje pościel gotowa, to bez sensu szyć. Mnie mogłaby uszyć mama, ale już widzę jej minę, więc odpuszczam. I tak muszę ją pomęczyć z firankami to wystarczy.

doris888 ja odnośnie tego, że starszy pies może nie obudzić z narkozy. Oczywiście, że jest ryzyko, ale to nie odnosi się tylko do starszych zwierząt. Nawet człowiek może nie wybudzić się z narkozy, nie musi być stary. Kotka mojej cioci nie obudziła się z narkozy po operacji, a to była młoda kotka. Nie ma reguły. Idź do innego weterynarza. Ja kocham zwierzęta, i nie wyobrażam sobie że ktoś może świadomie skazać zwierzaka na śmierć. Trzeba walczyć jak w przypadku człowieka.

MonikaFaustyna to miałaś pechowe te szczurki. Brat miał szczurka i żył chyba z 4lata kochany był

agatka661 ja nie pamiętam co gin mówił o moim łożysku, ale pamiętam, że mam tyłozgięcie macicy. I w sumie jak to jest, bo jedni mówią, że ok, a inni że mogę mieć problem urodzić SN.

Gaabbi a te podkłady to są takie na łóżko?? Bo ja kupiłam tylko takie do majtek a takie na łóżko też by się chyba przydały.

8ewus8 ja też mam podkłady BabyOno i przy zakupie sprawdzałam, czy mają pasek klejący bo nie wyobrażam sobie takich bez paska. Otworzyła je w tej chwili... ło matko, toż to prawie pampers

karozka fajny zestawik upolowałaś, Gratuluję

Efijy ja kupiłam rożek (choć wcale nie miałam takiego zamiaru) bo znalazłam taki za 15zł.

-------------------------

Mam pytanko:
Czy jak coś dzieje się z szyjką to czuć, że tam w środku jest cos nie tak?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:41   #1985
_agata
Zakorzenienie

Jestem, jestem dziewczyny
U mnie wszystko dobrze, tylko strasznie zabiegana jestem. Ale już niedługo Tak jak kism pisała (Ty to wszystko pamiętasz) dzisiaj mam wizytę, i uciekam na zwolnienie. Mam watę zamiast mózgu i zwyczajnie nic mi się już nie chce.
Do tego pogoda coraz ładniejsza, aż żal w pracy siedzieć. To będę z dziadkami na ławce przesiadywać i książki czytać.
A i prace na budowie idą pełną parą, zaraz będą kłaść parkiet, muszę kupić farby (tylko najpierw wybrać ), dokończyć projekt kuchni, bo cały czas w rozsypce jest... i tak czas będzie leciał.
Może nie umrę z nudów.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:43   #1986
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! mam pytanie do doświadczonych mamusiek: czym najlepiej spierać plamy z ubranek? bo mam trochę ciuchów po rodzince i niektóre są poplamione...:/
Chciałabym wiedzieć to samo też mam parę rzeczy, które są jak nowe, ale mają paskudne plamy. Szwagierka mówi że w Niemczech jest taki odplamiacz SIL w sprayu, dzwoniłam wczoraj do babci zapytać o to cudo, a ona mówi że pierwsze słyszy ale poogląda w sklepach. Tylko czy na ciuszkach niemowlęcych można używać wywabiaczy plam?? To są raczej silne środki.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
U mnie wszystko dobrze, tylko strasznie zabiegana jestem. Ale już niedługo Tak jak kism pisała (Ty to wszystko pamiętasz) dzisiaj mam wizytę, i uciekam na zwolnienie. Mam watę zamiast mózgu i zwyczajnie nic mi się już nie chce.
Do tego pogoda coraz ładniejsza, aż żal w pracy siedzieć. To będę z dziadkami na ławce przesiadywać i książki czytać.
A i prace na budowie idą pełną parą, zaraz będą kłaść parkiet, muszę kupić farby (tylko najpierw wybrać ), dokończyć projekt kuchni, bo cały czas w rozsypce jest... i tak czas będzie leciał.
Może nie umrę z nudów.
Uwierz mi, kto jak kto, ale Ty z nudów nie umrzesz przecież nie umiesz na miejscu usiedzieć

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-03-14, 12:46   #1987
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie wszystko dobrze, tylko strasznie zabiegana jestem. Ale już niedługo Tak jak kism pisała (Ty to wszystko pamiętasz) dzisiaj mam wizytę, i uciekam na zwolnienie.
Uff, no to dobrze! Będziesz miała co robić na pewno, a jak bedziesz się obijać, to zawsze na jakiegoś bacika u nas możesz liczyć!
No, tak co nieco mi w głowie zostaje

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Chciałabym wiedzieć to samo też mam parę rzeczy, które są jak nowe, ale mają paskudne plamy. Szwagierka mówi że w Niemczech jest taki odplamiacz SIL w sprayu, dzwoniłam wczoraj do babci zapytać o to cudo, a ona mówi że pierwsze słyszy ale poogląda w sklepach. Tylko czy na ciuszkach niemowlęcych można używać wywabiaczy plam?? To są raczej silne środki.
Ja starym babcinym sposobem na wszystkie plamy lałam wrzątek, po kilka razy, do skutku. Wiadomo, że im plama świeższa tym lepiej, ale można spróbować...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 12:46   #1988
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Może nie umrę z nudów.
No wkońcu jesteś Na maratony bedziesz codziennie chodzić

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-14, 12:48   #1989
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dziewczyny, ja już nie mam w czym chodzić (chodzi o wierzchnie ubranie) i myślę nad zakupem ponczo, ale...jak myślicie...czy nie będę w tym wyglądała jak wielka tocząca się kula?? Jestem niska, tylko 155cm, i już ważę 62km !!

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-14, 12:48   #1990
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry. Wstałam o 12 i dopiero Was doczytałam

Persephone_ softy mają najbardziej miękkie włosie, to może są łatwiejsze do wykończenia
Mnie za to cera znacznie się poprawiła na początku była masakra. Widać, to prawda co do płci że inaczej na chłopca inaczej na dziewczynkę.
Raz miałam karmelowy upław. Piszę upław, bo to było takie jednorazowe plusk ...wyleciało i koniec. Akurat w tym dniu miałam wizytę i lekarz zbadał mnie na samolocie i powiedział, że to nie było nic złego, że pochwa jest czysta, czyli co miało wylecieć to wyleciało. Uff, ale poryczałam się kiedy mi to wypłynęło.

niunia32 a ja mam gdzieś w piwnicy reklamówkę zawiasów zostały z montażu kuchni, facet zapomniał wysłałabym Ci pocztą

kism chyba masz rację, muszę zgłosić reklamację. Dziś miałam kolejną przesyłkę kurierem, moje wyczekiwane firanki przyszły. I pan zadzwonił, zapytać gdzie jest ten adres, bo nie może znaleźć. Jak mu powiedziałam, że w „dziurze” to usłyszałam lekkie sapnięcie ale powiedział, że mam przygotować pieniądze, bo to akurat była paczka za pobraniem, i on zaraz będzie. Chyba zostawił auto przy głównej drodze i przyszedł pieszo, bo nie zauważyłam auta. Był miły, uśmiechnięty, paczkę wniósł mi do środka, bo ta była ciężka, i na pewno nie poszłabym po nią tak jak po tę poprzednią.

begie13 ja piłam Piccolo w niedzielę z chrześniakiem męża. Kiedyś powiedziałam przy nim że napiłabym się szampana, a w niedzielę przyszedł nas na komunię zaprosić i przyniósł Piccolo truskawkowy, przepyszny.
U sprzedawcy club-baby na Allegro sobie zobacz pościel. Ja od niego będę zamawiać. Tylko że ja zamówię jeden komplet 5 części (poszewki+wypełnienia+och raniacz) i jeden 2częsciowy ( same poszewki, żeby mieć na zmianę). Jak przeglądałam ofertę, to nie mieli 3częsciowego zestawu, czyli poszewek i ochraniacza, ale pisałam maila i można go sobie mailowo zamówić, ale nie wiem ile sam kosztuje. No i ja też myślę, że skoro tyle kosztuje pościel gotowa, to bez sensu szyć. Mnie mogłaby uszyć mama, ale już widzę jej minę, więc odpuszczam. I tak muszę ją pomęczyć z firankami to wystarczy.

doris888 ja odnośnie tego, że starszy pies może nie obudzić z narkozy. Oczywiście, że jest ryzyko, ale to nie odnosi się tylko do starszych zwierząt. Nawet człowiek może nie wybudzić się z narkozy, nie musi być stary. Kotka mojej cioci nie obudziła się z narkozy po operacji, a to była młoda kotka. Nie ma reguły. Idź do innego weterynarza. Ja kocham zwierzęta, i nie wyobrażam sobie że ktoś może świadomie skazać zwierzaka na śmierć. Trzeba walczyć jak w przypadku człowieka.

MonikaFaustyna to miałaś pechowe te szczurki. Brat miał szczurka i żył chyba z 4lata kochany był

agatka661 ja nie pamiętam co gin mówił o moim łożysku, ale pamiętam, że mam tyłozgięcie macicy. I w sumie jak to jest, bo jedni mówią, że ok, a inni że mogę mieć problem urodzić SN.

Gaabbi a te podkłady to są takie na łóżko?? Bo ja kupiłam tylko takie do majtek a takie na łóżko też by się chyba przydały.

8ewus8 ja też mam podkłady BabyOno i przy zakupie sprawdzałam, czy mają pasek klejący bo nie wyobrażam sobie takich bez paska. Otworzyła je w tej chwili... ło matko, toż to prawie pampers

karozka fajny zestawik upolowałaś, Gratuluję

Efijy ja kupiłam rożek (choć wcale nie miałam takiego zamiaru) bo znalazłam taki za 15zł.

Mam pytanko:

niestety nie, ale dla mnie powodem do niepokoju było twardnienie brzucha, poszłam na wizytę, i wyszło podczas badania
szyjka skrócona i to dużo

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:49   #1991
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest taki SIL faktycznie (biała butelka, spryskiwacz). Używałam go ładnych parę lat, ale przestałam, bo uważam, że vanish ma podobne (o ile nie takie samo) działanie. U nas jest kilka dobrych odplamiaczy na rynku, ale który jest ok dla dziecięcych ubranek

Zbieram się powoli, bo o 15tej mam sr.
Do zgadania później.
Pa.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 12:53   #1992
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dziewczynki nie zgadniecie dostałam odpowiedź w sprawie materaca...bo ja naprawdę trudne pytania zadaję
TAK, ten materac pasuje na łóżeczko 120x60cm

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-14, 12:53   #1993
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

Mam pytanko:
mi się pojawiły bóle takie jak na okres twardnienia brzucha o niczym nie świadczyły,bo miałam je już wcześniej i wszystko było w porządku.
Stary 2012-03-14, 12:57   #1994
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, ja już nie mam w czym chodzić (chodzi o wierzchnie ubranie) i myślę nad zakupem ponczo, ale...jak myślicie...czy nie będę w tym wyglądała jak wielka tocząca się kula?? Jestem niska, tylko 155cm, i już ważę 62km !!
Ja też nie mam w czym chodzić i szkoda kasy na ciuchy.
Musiałabys przymierzyć i się zobaczyć,no chyba że to chcesz zamówić np na allegro.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-14, 13:01   #1995
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
W tych podkładach bella to nawet już nie patrząc na brak paska, bo jakoś by się to trzymało w tych siatkowych majtkach, ale mnie przeraża to, z czego są zrobione, że są grube i jakieś takie przedpotopowe.
Zresztą ja od 10 lat nie użyłam ani jednej podpaski, więc tym bardziej mam do takich rzeczy awersję.
Z tymi podkładami nie jest tak źle Na początku dziwnie a potem się idzie przyzwyczaić. W siateczkowych majtach się trzymają. Wydają się przedpotopowe ale jak jest rana na piczce, to np leżąc nie trzymasz cały czas tego podkładu tylko podkładasz go pod tyłek aby to co leciało to leciało na podkład a ranę wietrzysz.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A jeszcze co do podkładów poporodowych to mi kuzynka ostatnio mówiła, żeby nie kupować w ogóle, bo dają w szpitalu ogromne ilości i po prostu nie potrzeba. Wytarczy tylko kupić majtki jednorazowe i potem ewentualnie jakieś większe podpaski. Ale to pewnie zależy od szpitala.
No zależy od szpitala - jedne dają a inne nie. No i też zależy jaka jest rana i ile się tego zużywa. Ja miałam taką ranę że przez miesiąc nie mogłam chodzić, więc tych podkładów zużyłam tyle że wolę nie liczyć...
A majtki lepiej siateczkowe niż jednorazowe

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
ja leję vanishem, zapieram, potem piorę w naszym proszku a drugie pranie (za jakiś czas jak to wyschnie) robię w dziecięcym i tyle.

Cytat:
Mam pytanko:
ja słyszałam ze niby czuje się takie kłucie, ale ja tak miałam a na wizycie okazało się że z szyjka wszystko ok więc nie wiem.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Ja starym babcinym sposobem na wszystkie plamy lałam wrzątek, po kilka razy, do skutku. Wiadomo, że im plama świeższa tym lepiej, ale można spróbować...
O tym sposobie nie słyszałam, ale jak nie zapomnę to kiedyś wypróbuję. I naprawdę to tak wszystko schodzi?

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 13:01   #1996
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Agatko, a kiedy miałaś ostatnie USG? w ostatnim nadal jest przodujące? i Jest wpisane jak przoduje? czy centralnie,czy częściowo? Jeśli centralnie,to wygląda to tak,że w ujściu najpierw jest łożysko-czyli taki placek, a dopiero wyżej główka. Ryzyko jest o tyle duże,że przedwcześnie łożysko może się odkleić i spowodować krwawienie. Jest to wskazanie do cięcia, pogadaj koniecznie o tym z lekarzem.
ostatnie usg mialam tydzien temu i wlasnie wtedy wyszlo- lozysko przodujace- tyle psize w karcie usg.... poprzednie mialam w 20 tyg ciazy i pisalo-na scianie rpzedniej, nie przoduje... wiec wtedy chyba bylo wsyztko ok... Nie wiem;/ wczorja nic mi lek nie mowil na ten temat wlasnie... pogadam z nim przy najblizszej okazji... a do tego czasu koniec z przytulankami.... a przyznakm smialo, ze teraz mam z 2-3razy w tyg eh ... Musz epopytac gina zeby sobie ani dziecku krzywdy nie zrobic.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem takiego podejscia do lekarzy.Oni sa od tego żeby nas zbadać i nam wytłumaczyć.Jeżeli ktoś np nie zajarzy od razu to powinni tak długo tłumaczyc az zrozumie.A ty sie naprawde nie przejmuj,jezeli masz pytania to pytaj i tyle.Może jesteś jedna z niewielu pacjentek które chcą co nie co o swoim ciele dowiedzieć i o dziecku.

Ja chyba bede jedna z niewielu która w ogóle nie bedzie miała rożka.
.
No popytam go,,, jutro zadzownie ... wyjde na idiotke, no ale coz.... ;/ chyba, ze poczekam 2 tyg, moze mnie te 2 tyg nie zbawi,,, Nie wiem co mam robic.
Rozka tez nie kupuje, ale mama pytala mnie co chce w przencie, wiec powiedzialam, ze moze byc rozek

Cytat:
ja tez lubie panczo, mam ogolnie swetry takie kimonowate i bardzo sie dobrze w nich czuje teraz ogolnie zauwazam wiecej kurteczek w tym kroju na miescie_ nawet wczoraj w barwach szczescia widzialam jak jedna aktorka nosi ladne takie panczo)

Nie pojechalam do mamy, bo deszcz zaczal lać
mialam zrobic sutaszowe kolczyki... nei chce mi sie;/
mialam zrobic cos dla malego handmade nie chce mi sie
buforuje sobie sage przed switem, ogladne sobie ....

mam pozyczone lozeczko, musialkabym dokupic materac tylko....
No ale uwalilam sobie w glowie, ze mis ei podoba zielone ;p .... http://tablica.pl/oferta/lozeczko-z-...we-IDRGAP.html, babka ma w super cenie i podobno super stan. ale czy wartto ufac, ze materac nie byl uzywany wiecej niz 4 razy ;/ ??? przesylka kurierska by wyszla z 40 zl wiec calosc 200 zl by wyszla. Oplaca sie ?? jak nie to kupie nowy materac za 80 zl do pozyczponego lozeczka... juz nie wiem co mam robic

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-14 o 13:06
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:02   #1997
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Mnie się pościel śniła jakieś 2 noce temu A dzisiaj mi się śniło (chyba po wczorajszej wizycie na porodówce), że tam wszystkie z forum siedziałyśmy i czekałyśmy która pierwsza będzie rodzić, żeby zająć ten najfajniejszy pokój do porodów rodzinnych Tylko jakoś żadnemu dziecku się nie spieszyło na świat Ale mam głupie sny...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32917453]Jeśli chodzi o klej - nie wiem, czy będzie potrzebny. Widziałam, jak się nosi taki podkład po cesarce - bez żadnych majtek, sam podkład... Nie wiem, jak po porodzie sn.[/QUOTE]

Moja siostra też nosiła sam podkład, o majtkach mówiła, że coś tam jej nie pasowało, nie wiem - myślę, że drażniły ranę po cc...

Cytat:
Trzymaj się jak najdalej od tej wiertary...
Powodzenia z dziekanką Pewnie to różnie bywa na różnych uczelniach, ale powiem Ci, że ja kiedyś na przełomie kwietnia i maja wzięłam dziekankę, bo nie wyrabiałam w semestrze letnim i miałam ją przyznaną od lutego (3 mies. wstecz) do lutego następnego roku i zaczynałam po prostu ten semestr od początku
Mam nadzieję, że mi ją przyznają, bo chyba nie dam rady tak jeździć na zaliczenia i zakuwać, stresować się nauką... tylko nie wiem co mam napisać do dziekan.... jakoś muszę przedstawić sytuację i napisać, że przyjadę do niej omówić tę kwestię...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32917688]No cóż, trzeba to po prostu trzymać między nogami. Wiesz, rana po cesarce jest dosyć nisko i lepiej jej nie podrażniać materiałem - tak mi się wydaje.[/QUOTE]

Cytat:
jeśli chcesz wiedzieć to proszę To będzie w 17 odcinku, czyli prawdopodobnie za tydzień, teraz dopiero co był 16 :mąż Susan- Mike zostanie zastrzelony
A ja czekam na Pamiętniki Wampirów

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32918880]Anię_85 już wypuścili ze szpitala, skurcze opanowane - ale musi leżeć, bo jak wstaje, to znowu wracają. Później zajrzy do nas [/QUOTE]

Oj biedna ta nasza ania... dobrze przynajmniej, że już w domku...

Cytat:

Dzięki za info, sprawdzę bo już zgłupiałam, miałam dzisiaj na pewno zamawiać materiał a teraz nie wiem

Cytat:
Ja też myślałam nad zakupem ponczo ale wydawało mi się, że będę wyglądać jak beczka... na szczęście okazało się, że mam jakiś stary cienki krótki płaszczyk, w który mogę się jeszcze zapiąć i wczoraj w nim chodziłam, no a później to mam nadzieję, że już będzie cieplutko i ewentualnie tylko w jakimś sweterku się wyjdzie, w końcu już dużo czasu nie zostało a wiosna tuż tuż oby tylko pogoda była

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:09   #1998
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Idę na wyprawę Do apteki po glukozę :P Całe 200 metrów przejdę
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:09   #1999
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam w czym chodzić i szkoda kasy na ciuchy.
Musiałabys przymierzyć i się zobaczyć,no chyba że to chcesz zamówić np na allegro.
Nie, na Allegro nie chcę zamawiać, bo jednak chciałabym przymierzyć, w ogóle nie lubię zamawiać żadnych ubrań tak na ślepo.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-14, 13:13   #2000
diablica071086
Zadomowienie

wiem jestem troszkę zboczona ale balonik epi dla mnie troszke drogi jest czy da się go zastąpic np. dmuchanym penisem z sex shopu wiem ze tam nie ma miernika ale zawsze można się ponaciągac:brzyd al: wiem jestem zboczona
Stary 2012-03-14, 13:16   #2001
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
wiem jestem troszkę zboczona ale balonik epi dla mnie troszke drogi jest czy da się go zastąpic np. dmuchanym penisem z sex shopu wiem ze tam nie ma miernika ale zawsze można się ponaciągac:brzyd al: wiem jestem zboczona
Jesteś przede wszystkim szczera

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-14, 13:16   #2002
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=stokroteczka777;

[B]Efijy[/B] ja kupiłam rożek (choć wcale nie miałam takiego zamiaru) bo znalazłam taki za 15zł.

O to fajnie i fajna cena ja jakoś sceptycznie do rożków a szczerze to nie widziałam fajnego jeszcze chciałam jak już to coś miłego w dotyku a większość
tak sztywna.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:21   #2003
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

[QUOTE=Efijy;32919933]
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777;

[B
Efijy[/B] ja kupiłam rożek (choć wcale nie miałam takiego zamiaru) bo znalazłam taki za 15zł.

O to fajnie i fajna cena ja jakoś sceptycznie do rożków a szczerze to nie widziałam fajnego jeszcze chciałam jak już to coś miłego w dotyku a większość
tak sztywna.
Ja też nie chciałam, ale zamawiałam inne rzeczy i zauważyłam też rożek za taką cenę to też zamówiłam, nie wiedziałam czy będzie sztywny i nie jest

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 13:22   #2004
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Jesteś przede wszystkim szczera
dzięki wiecie co jest najgorsze w tej ciąży mam ochotę na męża jak siedzę w pracy albo jak bo nie ma a jak już jest blisko to libido na łep na szyję,
chyba nie mogę sie przyzwyczaic że kiedyś nikogo pomiędzy nami nie było a teraz mi w brzuchu niuńka szaleje , a może po prostu się boje o nią żeby się nic nie stało, a przecież żadnych przeciwwskazań nie mamy
Stary 2012-03-14, 13:27   #2005
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Że możesz zabrać dziecko tak, żeby jemu i Tobie było ciepło i wygodnie, a nie tak jak Ci każą w szpitalu!
Tak wiem ze nikt mnie nie zmusi do rożka tyle że jak zobaczyłam na liście to zaczęłam się zastanawiać na dni a swego czasu mama mi mówiła czy nie chce rożka i tak nie wiem może jak znajdę fajny dlatego pytam Was co wy myślicie i czy macie.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Ja planuję kupić jakiś jeden rożek na początek, tylko taki cieńszy, bo widziałam różne

A jeszcze co do podkładów poporodowych to mi kuzynka ostatnio mówiła, żeby nie kupować w ogóle, bo dają w szpitalu ogromne ilości i po prostu nie potrzeba. Wytarczy tylko kupić majtki jednorazowe i potem ewentualnie jakieś większe podpaski. Ale to pewnie zależy od szpitala.
No ja też widziałam same grube i sztywne. Wczoraj na SR położna powiedziała żeby podkładów nie kupować bo jest dużo i nie trzeba więc może lepiej upewnić się jak to jest tam gdzie będziesz rodzić u mnie też tylko mówiła o podpaskach i tych majtkach.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:31   #2006
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny
Alez sie za Wami stesknilam

W pt mialam badanie glukozy + usg, gin powiedziala,zebym poczekala na ktg,a byla masakryczna kolejka- myslami bylam juz w McDonaldzie. Nawet chciałam uciec i juz wymyslilam usprawiedliwienie dla mojej gin Czekajac bylo juz mi coraz slabiej- z glodu, salowa chodzila z obiadami, Wprost powiedzialam jej,ze jakby jej cos zostało to jestem mega glodna wszystkie dziewczyny spojrzaly na mnie jak na dziwaka. Po chwili dostalam zupe, z dokladka wiec stwierdzialam ze poczekam....Po ktg, polozna powiedziala,ze nigdzie nie ide i zostaje w szpitalu. Smiac mi sie zachcialo,bo te "skurcze" co mialam to byl pikus do codziennych,a zarazem plakac- bo znowu zrobilam sie glodna i myslalam o Maku

Chwile potem okazalo sie,ze mam cukrzyce ciazowa. Polozna mowi do mnie:
- zero sokow- a ja ze nie pije, tylko wode
- zero cukru - a ja ze nie slodze
- zero slodkiego - a ja ze nie jem
- zero masla - a ja ze nie uzywam itd.
Wiec nie wiadomo,dlaczego mnie to dopadlo:/ moj poziom cukru, byl na poziomie najwyzszego razy 2,a waze 50kg:/ Byc moze trzustka nieprawidlowo pracuje przez burze hormonow i przez lezenie. Ehhh musze byc na diecie:/

Mojego meza nie bylo w Poznaniu, wiec rzeczy dowiozl mi na nastepny dzien. Mialam zostac dwa dni,ale sie przedluzylo:/ Skurcze powracaly. Wczoraj i dzis bylo w miare spokojnie,ale wracajac do domu znowu sie zaczelo,wiec nie wiem kiedy znowu trafie.

Bylo w miare ok, jedzenie ok, polozne tez, najpierw bylam w sali jednoosobowej,a od poniedzialku w dwuosobowej z starsza Pania,ale bardzo w porzadku.

Aha maly ulozony miednicowo i nie zapowiada sie,zeby sie przekrecil, poniewaz moja WREDNA macica nie dosc,ze chce sie jego od poczatku pozbyc,to jeszcze rozrasta sie strasznie nierowno.

Perse tez z fenoterolem bierzesz Metocard? obniza cisnienie i puls maluszka,polecam

Dziękuje Wam Dziewczyny za wsparcie
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:31   #2007
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Ja kupiłam ten http://allegro.pl/sliczny-rozek-beci...176291761.html

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-14, 13:32   #2008
andzya
Zakorzenienie

a mi się największa chcica włączyła akurat teraz, kiedy nie mogę

A tak w ogóle weźcie mnie kopnijcie w tyłek - ciągle mi się chce żreć
To normalne? Wcześniej tak nie miałam
Stary 2012-03-14, 13:36   #2009
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:

normalne ja cały czas cos jem a to płatki śniadaniowe, zelki lub paluszki cokolwiek bo niunka od razu się robi niegrzeczna jak poczuje chyba glod bo ja wcale glodna nie jestem ale musze jeśc
Stary 2012-03-14, 13:40   #2010
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Perse tez z fenoterolem bierzesz Metocard? obniza cisnienie i puls maluszka,polecam
Nie, w szpitalu dawali mi Staveran, w domu łykałam Isoptin, ale teraz staram się już brać sam Fenoterol. Mam już małą dawkę (4x0,5) i nie czuję telepania, gin powiedział, że mam rezygnować z Isoptinu, a ja się cieszę, bo to zawsze jedna tabletka mniej.
U mnie skurcze się ładnie uspokoiły w domku (oczywiście nie do zera, ale na pewno nie jest ich więcej niż 10 na dzień), za to teraz mam nowy problem, o którym pisałam dzisiaj - żółtawe upławy :/

Cytat:

Mnie od wczoraj tak strasznie chce się jeść, a potem płaczę, że mam ciężki brzuch :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości