Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 22:56   #1981
karota11
Zadomowienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Ja w ciągu popoludniowego snu załączam małemu radio po cichutku. Dużo to daje bo lepiej i dłużej śpi i byle szmerki go nie budzą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moja teściowa tak robiła dzieciom , dzieki czemu mogło być głośnow domu a dzieciom to nie przeszkadzało

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
eeeeeee ja tam się często ruszam bez męża. jakbym miała czekać na niego to byśmy zgnili w domu przez 3/4 dnia się kisząc..
a rozmowy prowadzicie na poziomie
ja też, my biegamy wszędzie, i wszystko załatwimy, jak nie w wózku to w foteliku, albo w nosidle

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253 jeśli możecie oddajcie glos na nasza rymowanke. rytual to...kłamstwo ale chcemy niekapek z góry dzięki za każdy klik (chyba nie trzeba się logować. wystarczy przepisac kod z obrazka)
nie trzeba sie rejestrować.poszło

Cytat:
dawno nie wrzucałam fotek...no to siup. jutro je usune skoro już tu nikt zdjęć nie dodaje, hehe.

1 takie mamy nello czapy
2 radość o poranku
3-5 basenowe toto-love
6 taaaka jestem już dluga
7 Lonely - specjalnie dla Was - takie mamy NIEBIESKIE oczka
8 oczorzutna fotka ale widać na niej, ze wlosow u nas coraz mniej

Cytat:
ale piękne

jutro na pobranie krwi Małemu jak ja tego nie znoszę jak ja cierpię
Stary 2013-11-20, 23:14   #1982
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253 jeśli możecie oddajcie glos na nasza rymowanke. rytual to...kłamstwo ale chcemy niekapek z góry dzięki za każdy klik (chyba nie trzeba się logować. wystarczy przepisac kod z obrazka)
Zaraz klikam

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Nie mam kieyd nadrobić ale mignęło mi, że boicie się basenów, komunikacji miejskiej, jazdy samochodem

LASKI ! wyluzujcie !

my łazimy wszędzie na basen, do sklpeu, do kina - mały nie choruje
kąpię się z nim, bo w polu nie robię i spocona jak świnka nie jestem, biorę prysznic przed i siup
jeżdżę z nim sama autem, trudno czasme marudzi, ale inaczej bym w domu zwariowała

tak więc wyluzujcie, bo trza dzieciaki hartować wcześniej czy później wsiądą do autobusu czy wejdą do basenu i tak

ale ja jestem inna moje dziecko przytula się do kota i czasem kudła zje nie wyparzam butelek ani smoczków, ubieram jak siebie i nawet zabawek nie piorę młody ma prawie pół roku i nic mu się nie dzieje

no także wyluzujcie i wyrwijcie się z domu !
i to już !

dobranoc

bez przesady tu chodzilo o pojechanie autobusem na basen w zime wiec raczej tez bym sie nie zdrcydowala a niebjestem jakas panikara poprostu zdrowy rozsadek sievodzywa

Ja tez mega pedantks niebjestrm ale akurat mycie rak to bardzo dobry nawyk ale niestety wiekszosc dzieci nie ma tego nawyku wpojonego

Z tym wyparzaniem czy myciem puzli itd to chyba nie chodzi zeby popadac ze skrajnosci w skrajnosc albo nic nie myc nie wyparzac nie myc rak i jesc brudne owoce czy odwrotnie myc wyparzac nie stykac sie z zarazkami - trzeba wyposrodkowac samemu co bedzie dobre

Cytat:
dawno nie wrzucałam fotek...no to siup. jutro je usune skoro już tu nikt zdjęć nie dodaje, hehe.

1 takie mamy nello czapy
2 radość o poranku
3-5 basenowe toto-love
Boska :p jak zawsze
Ja bym dodala z zdjecia ale ta apka jest do d... i nie mozna
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 23:23   #1983
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
moja teściowa tak robiła dzieciom , dzieki czemu mogło być głośnow domu a dzieciom to nie przeszkadzało

ja też, my biegamy wszędzie, i wszystko załatwimy, jak nie w wózku to w foteliku, albo w nosidle

nie trzeba sie rejestrować.poszło

ale piękne

jutro na pobranie krwi Małemu jak ja tego nie znoszę jak ja cierpię
O wspolcxuje oby posxlo szybkoni bezbolesnie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Aaa to jeszcze mózg po ciąży - Ty perfumy, ja obcych do domu wpuszczam
za 7 miesięcy

hahaha

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Spotkanie było super oby takie częściej się udawały

fotki superrr

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem. Już pisałam, że to co robiłam z brokułem i dynią się popsuło. Reszta się ładnie trzyma, ale planuję wszystkie słoiczki wykończyć w maks 3 miesiące.
U mnie najładniej zamykają się słoiczki po przecierze pomidorowym z Lidla

Ja dostałam takie perfumy od szwagra i uważam, że to głupie Nie użyłam ani razu, oddałam mamie. Ale teściom to chyba można

Ale fajnie tam macie. Dzieci grzeczne, matki poplotkowały, super

No właśnie! Też bym tak sobie życzyła
Brawonza sloiczki ,)
X perfumami dla tesciowej dobre

Stary 2013-11-20, 23:41   #1984
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Zaraz klikam

bez przesady tu chodzilo o pojechanie autobusem na basen w zime wiec raczej tez bym sie nie zdrcydowala a niebjestem jakas panikara poprostu zdrowy rozsadek sievodzywa

Ja tez mega pedantks niebjestrm ale akurat mycie rak to bardzo dobry nawyk ale niestety wiekszosc dzieci nie ma tego nawyku wpojonego

Z tym wyparzaniem czy myciem puzli itd to chyba nie chodzi zeby popadac ze skrajnosci w skrajnosc albo nic nie myc nie wyparzac nie myc rak i jesc brudne owoce czy odwrotnie myc wyparzac nie stykac sie z zarazkami - trzeba wyposrodkowac samemu co bedzie dobre

Boska :p jak zawsze
Ja bym dodala z zdjecia ale ta apka jest do d... i nie mozna
własnie, miałąm o tym też napisać, tu mówiłyśmy wąłśnie o jeździe autobusem po basenie e zimie. Co do jazdy autobusem,to jeżeli nie mam pilnego powodu, to unikam tego typu miejsc
Stary 2013-11-21, 06:55   #1985
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
=

nie chodzicie nigdzie sami? a spacer? zakupy? dzisiaj bylam z mala u kardiologa (ekg super, szmerow nie slychac, za miesiąc echo, ale raczej jest ok ) i nie było zle. wiadomo, ze im więcej rak do pomocy tym latwiej, ale z drugiej strony nie taki diabel straszny najgorze to chyba sa kolejki do rejestracji, później już z gorki.

---------
.

Na spacer to tak, ale chodzi mi że np. do jakiś konkretnych miejsc nie chodzimy sami, tak się składa. A do sklepów z nim nie chodzę, zawsze ktoś z nim w domu zostanie. Czasem na początku chodziłam, ale teraz już nie, odkąd zaczął się od razu budzić w sklepie i ryczeć.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość

Ja z tego powodu nigdy ie pozwoliłam mężowi na kąpiel z dzieciakami

Nooo, to jest ohydne Sama bym się z nim nie wykąpała.
Stary 2013-11-21, 07:53   #1986
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mała śpi w łóżeczku koło naszego łóżka, a z mężem mamy umowę, że od 5 on wstaje do małej a ja śpię.
Oni często wstają po 7 chodzą po pokoju, ubierają, przewijają się, mała ma drzemkę, a ja śpię.
Mojemu mężowi by ten układ pasował, po 5 to już z domu wychodzi

Ja na szczepienia MUSZĘ chodzić z mężem bo na widok igły wbitej w ciało odpływam, a tu dziecko trzeba jeszcze trzymać ...

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Chyba się wypowiem i ja co do kapieli. My się razem nie kąpiemy, ale nie ze względów higienicznych, tylko taki mamy pogląd ( i doświadczenie), że każdy kąpie się sam, myje relaksuje. O ile niemowlę we wspólnej kąpieli jest "słodkie" to 2 latek włażący każdemu do wanny już nie. Ale ja nie o tym. Wydaje mi się, że jak mama kąpie się z dzieckiem to dlaczego tatuś już nie może? Mniej higieniczne? A seks to niby sterylny? W końcu z tym samym chłopem i ojcem dziecka
To na tyle w temacie
A na basen chcę iść tylko to ja ciągle się przeziębiam ... a jak P liże puzzle, panele ... to basen na pewno nie zaszkodzi.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 08:01   #1987
deb
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 08:03   #1988
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
JA mogę iść do sklepu, gdzie mogę wjechać, na spacery to oczywiste ale do lekarza za cholerę sama nie pójdę. Jestem tak zestresowana,że nie jestem w stanie słuchać co lekarz mówi i np ubierać małej czy wogóle się nią zając wtedy. O szczepieniu nie mówię bo na samą myśl mi słabo.
my chodzimy sami bo tatuś pracuje. a jak ja zacznę pracować to tatuś będzie pomykać na szczepienia

Cytat:
głos oddany

Cytat:

1 takie mamy nello czapy
2 radość o poranku
3-5 basenowe toto-love
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 08:04   #1989
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
UWAGA, UWAGA WYCZYTAŁAM NA FACEBOOKU
http://promobaby.pl/promocja-16773.html
nooo ładnie, a akurat wczoraj robiłam zamówienie na stronce tesco, szkoda że nie można zmienić już bo na dziś zamówiłam dostawę

Diabli wierszyk kliknięty, Nela piękna, ten pajac ma boski

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 08:41   #1990
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
aaa i Wojtek kończy dzisiaj 7 miesięcy!

Cytat:
Napisane przez uparciucha Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Może któras mi doradzi, od dzisiaj musiałam zaczac brac antybiotyk na kiepsko gojąco sie rane Musiałam Zofije odstawic od piersi ale na szczescie pije mm.Ustrojstwo musze brac przez 7 dni i co potem??Od 8 dnia moge zaczac ja znowu karmic piersia???Według mnie nie i teraz nie wiem ile czasu jeszcze musze poczekac az moje mleko bedzie bez tego lekarstwa.Moze ktoras miała problem z ciezko i ropiejacymi sie ranami?Lekarka przepisała tylko antybiotyk i na tym koniec.Moze ja mam jakas bakterie?
Ja brałam 4 razy antybiotyk przez zapalenie piersi. Nie musiałam przerywać karmienia. Mówiłaś lekarzowi, że karmisz? Mówił, czy można karmić? W ulotce też powinno być napisane, co z karmieniem i ewentualnie jak długo jeszcze po odstawieniu nie karmić, ale najlepiej skonsultować się z lekarzem - dobrym pediatrą czy ginekologiem-położnikiem.

Cytat:
jak dalej uparcie się trzyma 3 centyla to nie więcej niz 300g a ważyć się będziemy dopiero przy kolejnym szczepieniu, chyba jakoś w przyszłym roku dopiero
Ja bym chyba nie wytrzymała z ciekawości tak długo bez ważenia
Ale my ważymy się w domu co tydzień

Ja dość długo nie wychodziłam z małą sama nigdzie poza spacerem czy wizytą u sąsiadów, no, jeszcze do przychodni same chodziłyśmy, bo szybko zaczynała płakać, w wózku nie chciała leżeć i trzeba było ją nosić. Teraz jest dużo lepiej, chodzimy na zakupy, do urzędów nie, bo jeszcze nie wiem, jak zareaguje na autobus i chyba jednak najpierw wolałabym to przetestować z tatusiem No i zawsze milej, jak tatuś nas wozi samochodem Ale jak ja mam wizytę u lekarza, to do małej przyjeżdża babcia.

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 08:53   #1991
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
głos oddany
dziękujemy wlasnie odkryłam, ze można oddac 3 glosy dziennie (odswiezajac strone). zatem jeśli Wam się chce to poprosimy potrojne przepisanie kodu z obrazka hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 09:12   #1992
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy wlasnie odkryłam, ze można oddac 3 glosy dziennie (odswiezajac strone). zatem jeśli Wam się chce to poprosimy potrojne przepisanie kodu z obrazka hehe.
no to się robi
Stary 2013-11-21, 09:32   #1993
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nooo ładnie, a akurat wczoraj robiłam zamówienie na stronce tesco, szkoda że nie można zmienić już bo na dziś zamówiłam dostawę
ja sobie po każdych większych zakupach obiecuje, ze następnym razem zamawiam do domu znajoma mieszka na 4 piętrze bez windy, wiec opcja wniesienia zakupow do domu warta jest każdej opłaty i biedny pan wnosi zgrzewki z woda, mlekiem itd. :P ale może młodych mamusiek nie przeklina az tak bardzo hehe.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Diabli wierszyk kliknięty, Nela piękna, ten pajac ma boski

a pajac me to you - marks&spencer
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:36   #1994
ankaaa206
Wtajemniczenie

diabli i ode mnie też!

a ja jestem leń wszystko załatwiam jak tz przyjedzie(zakupy,lekarz itp) akurat ma taka pracę że nie problem wyrwać się gdzieś z nami na godzinkę - dwie,
na basen niestety nie chodzimy bo akurat o głupiej godzinie jest i tz nie może nas zawieźć, komunkacja miejska tam nie jeździ, a ja jakoś bałabym się w tym zimnym po basenie wózkiem wracać, ale na wiosne na pewno się zapisujemy

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:38   #1995
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Na spacer to tak, ale chodzi mi że np. do jakiś konkretnych miejsc nie chodzimy sami, tak się składa. A do sklepów z nim nie chodzę, zawsze ktoś z nim w domu zostanie. Czasem na początku chodziłam, ale teraz już nie, odkąd zaczął się od razu budzić w sklepie i ryczeć.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Nooo, to jest ohydne Sama bym się z nim nie wykąpała.

Cytat:
miałam pytać czy nei mżna kilka razy...bo wczoraj już nei testowałam, bęziemy głosować, tylko linka nam tu codzinnie prosze wstawić

My po pobraniu krwi, wszysyc w kolejce i laborantki zachwycone Małym, nawet taki starszy dziadek, do niego "gugał" i mówił oj jaki Ty śliczny, oj jaki Ty dzielny i tak nas wszyscy okrążyli jak wyszliśmy, bo Kubcio nawet łezki nie uronił, taki był dzielny tak Go kocham
Stary 2013-11-21, 09:43   #1996
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi to obojętne co kto robi, ale ja nie chciałabym moczyć się ze swoim dzieckiem No jeszcze ja to ja, ale już na pewno nie, żeby moje dziecko z tyłkami innych ludzi się moczyło
Stary 2013-11-21, 09:44   #1997
Purely
Raczkowanie

Dzień dobry

Piszecie jak szalone, nawet nie byłam w stanie dokładnie przez to przebrnąć bo Mała mi wciąż przeszkadza Wieczorami padam i tak to się kończy.
Póki co drzemie, mam nadzieję, że jeszcze trochę to potrwa żebym mogła się polenić

Dzisiaj planujemy wyskoczyć do Lidla zobaczyć te ozdoby świąteczne A potem chyba musiałabym skoczyć do Tesco zobaczyć te pampersy w promocji bo to tylko dziś są
Purely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:05   #1998
vvgh
Wtajemniczenie

Niuniuś mi śpi, a ja sobie siedzę. Tydzień temu zamawiałam tego króla z allegro i jeszcze nie doszedł,a miał być priorytetem... Niby wysłali..
Stary 2013-11-21, 10:17   #1999
cloche
Zakorzenienie

co do basenu - ja bym chetnie poszla z mlodym, mamy jakies 400m, ale pan doktor nie pozwolil... mowi, ze wprawdzie nie ma co mlodego w sterylnych warunkach trzymac, ale basen to dla niego za duzo. nie dosc ze zbiorowisko obcych, to potem taki wymoczony na zimno musialby isc... no nic to, moze na wiosne, jak mlody bedzie poszczepiony i wyrobi sobie lepsza odpornosc...

nam w klinice mowili, ze w domu mamy sie normalnie zachowywac, nie sterylizowac przesadnie niczego (na poczatku co jakis czas smoczki itp). teraz juz nie sterylizuje.

a kapiel z mlodym? uwielbiam i no bez przesady, to ze teraz sie kapiemy, nie znaczy, ze mlody w przyszlosci mi do wanny bedzie wchodzil! kapiemy sie dla zabawy, mlody “plywa“, a co do moich bakcyli - jestem umyta, a przy porodzie niby co, nie mial stycznosci? jak juz mlody bedzie ladnie siedzial, to sam do wanny bedzie wskakiwal to pewnie juz niedlugo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 10:55   #2000
vvgh
Wtajemniczenie

moje dziecko oczywiscie przespało rekordowe 55min

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

ale tu cisza.
Stary 2013-11-21, 10:56   #2001
Purely
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

ale tu cisza.
A moja dziś 1,5 godziny to już lepiej bo wczoraj tyle to przez cały dzień spała
Purely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:01   #2002
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
własnie, miałąm o tym też napisać, tu mówiłyśmy wąłśnie o jeździe autobusem po basenie e zimie. Co do jazdy autobusem,to jeżeli nie mam pilnego powodu, to unikam tego typu miejsc
Dokladnie sama nie lubie jezdzic i to w taka pogode kazdy kaszle psika smarka fuj

Cytat:

miałam pytać czy nei mżna kilka razy...bo wczoraj już nei testowałam, bęziemy głosować, tylko linka nam tu codzinnie prosze wstawić

My po pobraniu krwi, wszysyc w kolejce i laborantki zachwycone Małym, nawet taki starszy dziadek, do niego "gugał" i mówił oj jaki Ty śliczny, oj jaki Ty dzielny i tak nas wszyscy okrążyli jak wyszliśmy, bo Kubcio nawet łezki nie uronił, taki był dzielny tak Go kocham
Brawo dla KUby dzielny maly facet

Ale zimno u nas 4 stopnie na szczescie nie pada wcisnelam M. W kolejny kombinezon jest na styk jak nie bedzie rosl w zwyz to bedzie ok do swiat heheh
Stary 2013-11-21, 11:01   #2003
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

ale tu cisza.
pięknie my mamy drzemki 20-30 minut
Stary 2013-11-21, 11:12   #2004
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
pięknie my mamy drzemki 20-30 minut
Mój śpi dwa razy dziennie po 55/60 min Jakby był na spacerze, to dłużej,ale na razie nie mam jak z nim wychodzić.
Stary 2013-11-21, 11:15   #2005
maarchewka
Zakorzenienie

Dziewczyny chodzące z dzieciaczkami na basen.. Mam dziwne pytanie - Jak wygląda droga do basenu?

Bo tak sobie myślę ze największą barierą tutaj jest dla mnie umycie siebie przed basenem.. nie wiem jak to logistycznie rozwiązać.. Przychodzę rozbieram z kurtki potem sama ciągnąc go w foteliku ide się umyć? a potem wracam mokra go rozbieram?? hmmm

I jak wyglądają te rodzinne szatnie?? No bo normalnie na basenie szatnia jest albo damska albo meska.. Wchodzą babki rozbierająsię do naga idą pod prysznic zakladają strój idą na basen.. A w rodzinnej jak jest?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:33   #2006
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dziewczyny chodzące z dzieciaczkami na basen.. Mam dziwne pytanie - Jak wygląda droga do basenu?

Bo tak sobie myślę ze największą barierą tutaj jest dla mnie umycie siebie przed basenem.. nie wiem jak to logistycznie rozwiązać.. Przychodzę rozbieram z kurtki potem sama ciągnąc go w foteliku ide się umyć? a potem wracam mokra go rozbieram?? hmmm

I jak wyglądają te rodzinne szatnie?? No bo normalnie na basenie szatnia jest albo damska albo meska.. Wchodzą babki rozbierająsię do naga idą pod prysznic zakladają strój idą na basen.. A w rodzinnej jak jest?
w rodzinnej sa przewijaki poza i w kabinach przebierasz siebie i dziecia i z młodym pod prysznic i wio na basen
Stary 2013-11-21, 11:48   #2007
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
w rodzinnej sa przewijaki poza i w kabinach przebierasz siebie i dziecia i z młodym pod prysznic i wio na basen
hmmm to wejście do basenu chyba bym ogarnęła.. Przyjeżdzam ja ubrana już w strój kąpielowy zeby tylko się rozebrać. Rozbieram dziecia, wsadzam do fotelika, rozbieram siebie, wrzucam wszystko do szafki idziemy pod prysznic z ręcznikiami i mydlem, myjemy sie idziemy na basen. Tylko powrót już zaczyna być bardziej klopotliwy. Bo wychodze z basenu owijam go jak się da, idziemy się umyć pod prysznic.. Potem jego musze ubrac ale ja wtedy cala mokra stoje.. no i on ubrany a ja musze się jeszcze gdzies rozebrac i ubrać spowrotem... tu może być krzyk No i pewnie cyc po basenie tez by się przydal..

Potem ja sie musze wysuszyc.. chociaż pewnie nie będę moczyc wlosów?? to moze wytarcie tylko wystarczy... potem gdzies musimy troche ochlonac zebrac wszystko i do samochodu... Hmm

A wy chodzicie z samym fotelikiem czy fotelik na stelazu od wóka?? jesli ze stelazem to gdzie ten stelaz?? Bo troche kg do noszenia to jest..

Wojtek
Stary 2013-11-21, 11:52   #2008
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Purely Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Piszecie jak szalone, nawet nie byłam w stanie dokładnie przez to przebrnąć bo Mała mi wciąż przeszkadza Wieczorami padam i tak to się kończy.
Póki co drzemie, mam nadzieję, że jeszcze trochę to potrwa żebym mogła się polenić

Dzisiaj planujemy wyskoczyć do Lidla zobaczyć te ozdoby świąteczne A potem chyba musiałabym skoczyć do Tesco zobaczyć te pampersy w promocji bo to tylko dziś są
ja byłam i już zakupiłam U mnie za dużo to tych paczek nei było nie wiem czy jeszcze raz nie pojadę dokupić

Cytat:
Niuniuś mi śpi, a ja sobie siedzę. Tydzień temu zamawiałam tego króla z allegro i jeszcze nie doszedł,a miał być priorytetem... Niby wysłali..
oj to coś przydługo ;/ a napisali kiedy wysłali? ja ostatnio co zamawiałam matę tą piankową to w piątek przez peya wpłaciłam hajs, a w poniedziałek już kurier mi przyniósł

Cytat:
Dokladnie sama nie lubie jezdzic i to w taka pogode kazdy kaszle psika smarka fuj

Brawo dla KUby dzielny maly facet

Ale zimno u nas 4 stopnie na szczescie nie pada wcisnelam M. W kolejny kombinezon jest na styk jak nie bedzie rosl w zwyz to bedzie ok do swiat heheh
a co do podróży autobusem , to wiadomo jak nie mam jak to jadę i nie robię z tego problemu, musimy to wsiadamy z Młodym i koniec, ale przesadnie też nienadużywam hartowania i odpornosci, bo jak jest dobrze, to jest dobrze, a jak sie przyplącze to jedno za drugim, u mnei w rodzinie 1,5 roczku dziewczynka ma sepsę

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Jeeejuuu, dziewczyny która to pisała o polędwiczkach z wieprza
napisąła mi tu przepis, taki na szybko był, chyba przy okazji tego łososia, bo zakupiłam polędwiczki, i nie wiem jak je zrobić, a wtedy dodałam sobei tą podstroną do ulubionych i wywaliło mi to w powietrze bo nie ma
Stary 2013-11-21, 11:56   #2009
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam i już zakupiłam U mnie za dużo to tych paczek nei było nie wiem czy jeszcze raz nie pojadę dokupić

oj to coś przydługo ;/ a napisali kiedy wysłali? ja ostatnio co zamawiałam matę tą piankową to w piątek przez peya wpłaciłam hajs, a w poniedziałek już kurier mi przyniósł

a co do podróży autobusem , to wiadomo jak nie mam jak to jadę i nie robię z tego problemu, musimy to wsiadamy z Młodym i koniec, ale przesadnie też nienadużywam hartowania i odpornosci, bo jak jest dobrze, to jest dobrze, a jak sie przyplącze to jedno za drugim, u mnei w rodzinie 1,5 roczku dziewczynka ma sepsę

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Jeeejuuu, dziewczyny która to pisała o polędwiczkach z wieprza
napisąła mi tu przepis, taki na szybko był, chyba przy okazji tego łososia, bo zakupiłam polędwiczki, i nie wiem jak je zrobić, a wtedy dodałam sobei tą podstroną do ulubionych i wywaliło mi to w powietrze bo nie ma

wydaje mi się ze Lonely to pisała

Wojtek
Stary 2013-11-21, 12:14   #2010
cloche
Zakorzenienie

aa, zapomnialam napisac...
modro, bardzo mnie pocieszylas z ta waga malej no, ale dziewczynki rzadza sie swoimi prawami. mimo wszystko - nie ma sie czym przejmowac, bo przeciez np. taki 3. centyl oznacza, ze 3% dzieci ma taka lub nizsza wage. no wiec skads te 3% musza sie wziac!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości