|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
He dziewczynki i dzidziusie!
Ja nadal pod pon-pt przebywam u rodzicow, siostra lub mama zajmuja sie corka a ja? Ja prawie ciagle leze i karmie.. Dobijające. Bo jak tylko maly nie spi to chce ciagle jesc. Troche ponosi ktos inny ale zaraz i tak chce cyca, nie da sie uspokoic. No a jak ja nosze to wogole nie ma spokoju bo czuje mleko. W wozyku tez nie chce byc, ew czasem na dworze zasnie, ale czasem ryczy w nieboglosy i trzeba wrocic ledwo sie wyjdzie.. I przez to ze ciagle cycamy nie mam czasu ani do was wpasc ![]() Wczoraj skonczyl miesiac. Jestem ciekawa kiedy sie unormuje to karmienie piersia.. Ja czasem leze przez 1,5 godz non stop.. i pije pije, przysnie, ja go budze, znow troche pociagnie i znow spi, cyca wyciagam albo sam wypadnie, odkladam go, albo sie odsywam jak na lezaco karmie, a nie mija 15 sekund i pobudka i ryk i znow jesc.. i tak czasem nawet do ok 12 nie jestem w stanie isc z nocy siusiu ani zjesc sinadania, czy przebrac sie z pizamy.. Nie wiem jakby miala sie jeszcze dodatkowo cora zajmowac. To ![]() W nocy spi tak miedzy 2-4 godz. Dziewczynki KARMIĄCE PIERSIĄ! : Po jakim czasie wam sie uregulowalo to karmienie? Jak wogole karmicie? typowo na zadanie czyli czasem nawet bez przerwy? czy moze wydzielacie co 2 albo 3 godz i predzej nie dajecie cyca? Karmicie jedno karmienie jedna piers czy moze dzidzia ma malo ic chce tez druga? Mi polozna powiedziala, jak byla z tydz po porodzie ze w ciagu jednej godziny podawac jedna piers. Czyli no jak mu sie wspomni po 5 min czy 40 to dawac jeszcze z tej samej. No i jedno karmienie jedna piers chyba ze maly sie drze, kloci, puszcza piers itp. Ja czesem juz daje mu tez durga, jak juz jedna jest wymaltretowana i boli.. Boli was tez bardzo przy karmieniu? Nie mam pogryzionych brodawek, zadnych ran itp, ale bola mnie w czasie karmienia piersi (nie mowie o pierwszych pociagnieciach ktore zawsze sa nieprzyjemne) ale tak jakby wywyslal mi żyłe z piersi, bol niesamowity, i poprawianie tego jak zlapal piers nie daje poprawy. Albo boli jak z reki wyciagal mi mleko.. Czasem mam ochote plakac bo nic nie pomaga, a maly chce jesc. Smoka nadal nie umie trzymac- a sadzilam ze po takim czasie juz sie nauczy.. CZY TO KIEDYS WOGOLE NASTANIE?! Trzeba mu trzymac bo wypada, ale najczesniej i tak go nie zlapie, albo na chwile i dalej ryczy i nie ma zmiluj-tylko flacha.. A wasze dzidzie mialy ze smokiem problemy? I sie nauczyly? Po jakim czasie? Od przyjscia do domu schudlma tylko 2,5 kg. I juz 2 tygodnie waga ani drgnie ![]() ![]() NIe wiem w czym pojde na chrzciny ![]() No i kurcze zauwazylam ze mam rozstepy na cyckach nowe! olbrzymie, od otoczek az przez cale piersi.. W tej ciazy nie dostalam nowych ale za to teraz przy karmieniu sie nabawialam i to pożadnie.. Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-08-18 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Co do smoczka to nam leci 10 tydzień i nie dało się małej nauczyć.Wkurza ją to jeszcze bardziej,więc ja już straciłam nadzieję.A mamy smoczków chyba z 10,bo miałam nadzieję,że może to akurat kształt nie odpowiada albo coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w sumie karmię co 3 godziny raz jest godzine dłużej raz krócej, co 2 tygodnie w sumie mam takie kryzysy mleka trwaja 2 dni i w tedy praktycznie Sara cały czas chce jesc. Z tym ze jak widze ze zjadla jednego cyca to daje drugiego. Nie przejmuj się ze do nastepnego karmienia ie nie nadrobi. Teraz coraz czesciej mi je z dwoch. Co do bólu mam tak z prawa piersia, w ogole w niej mam mniej mleka. Przepraszam ze bez polskich znakow pisze ale wlasnie ja karmie i pisze jedna reka ![]() Mi kilogramy zeszly( 54 kg), chyba juz tak mam, po pierwszej ciazy tez tak bylo. Brzuch tez w sumie w tali 64 a w biodrach 88. Ale już nie jest jędrny.
![]() |
#2014 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mam ohydny brzuch, wiec nie ejstes sama.. nadal ostajacy i wiszący nad cieciem.. :/ a wciagniecie go nic nie pomaga, wyglada tak samo! ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Dieta MAMY KRAMIĄCEJ Jak wasza dieta? stosujecie sie? co jecie? troche mnie juz irytuja te zakazy.. najgorzej jest ze mam chec na cole albo oranzade, albo chociaz wode gazowana! ale ny dy rydy, i malego moze bolec brzuch i ja tez sie boje wzdec po cc bo sa bardzo bolesne ![]() Seksik Tak jak myslalam, ostatnie tygodnie przed porodem maz niby niechcial bo upaly bo zmeczony.. a przyszlam po porodzie bez dzidzi w brzuchu do domu i maz sie dostawia! heh czulam w kosciach ze chodzi o brzuch, ale przyznac sie nie przynal. Za to teraz mnie nęka.. I musza byc reczne robotki czy lodziki w zamian, ale i tak ciagle marudzi, ze taka ma ochote, a ja mowie ciagle NIE, ze trzeba poczekac po cc do wizyty u gina po 6 tyg.. a ze mam na koniec miesiaca wiec niedlugo.. wogole przeczytalam w necie ze nie wolno sie seksic gdy macica jeszcze nie skurczyla sie, a ja mialam wysoko jeszcze (na wizycie poloznej), nie wiem jak teraz. No i wogole chce tabletki anty.. boje sie.. A i wogole hormony poporodowe i te przy karmieniu chyba dzialaja bo nie mam checi na seks.. wogole nie wiem czy przez ta rozląke ale jak maz mnie caluje czy dotyka to czuje skrepowana i wogole jakos dziwnie. Nie czuje podniecenia itp. Moze to dlatego ze wiekszosc czasu przytulam dzieci, caluje, mala mnie caluje i moze czulosci zaczely mi sie kojarzyc tylko z takimi ktore wymieniamy z dziecmi miedzy soba.. a tu maz mnie caluje i takie dziwne ![]() A jak u was z seksem? Pewnie pelna parą i ochota jak nie wiem co?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
Boże dziewczyny dobijcie mnie ;( Mojego pieska dziś przejechał samochód, on leciał za kotem i w ogóle mnie nie słuchał
![]() Nie mam czasu jeść, bo cały dzien wisiała na cycku, nie mam czasu tu wpaść. Teraz wreszcie padła po kapieli. hd spróbuj z tym moczem, moja mama mówi, że na pleśniawki nie ma nic lepszego... Wiem, trochę to obrzydliwe, ale jak ma pomóc?... |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Zadomowienie
|
Chcialam was poczytac bo pewnie pisalyscie o wszystkich moich zmartwieniach juz wiele razy, ale doszlam do str 38. I musze leciec bo przyszledl maluch z dworu i jest strasznie glodny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
liczę kalorie na stronie: http://www.exerceo.pl/jedzenie.php W sumie pomaga mi w niejedzeniu słodyczy. I nie przytyciu przy karmieniu. Cały czas chce mi się jeść ![]() Co do seksu ![]() ![]() ![]() w poniedziałek minęło 6 tygodni , miałam wizyte wszystko ok ![]() ale mam nie raz tak że ochota jest i jest tak że sie mi nie chce w ogóle, a mąż to by co chwile chciał ![]()
![]() |
#2018 | |
Zakorzenienie
|
Itakasia, Bajka, Agravka, Justyna przepiekne coreczki!!
Cytat:
medela mini electric |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piersi pewnie bolą od długiego karmienia. Tez tak mam jak mały posiedzi 40 minut. Może jakies zimne okłady by Ci pomogły. Też mi sie od karmienia i odciągania pojawiły rozstępy. A w ciąży w ogóle nie miałam. Mąż powinien zrozumieć, że jesteś w połogu i nie masz ochoty. Powiem szczerze, że trochę sie nieodpowiedzialnie zachowuje i egoistycznie. Jesteś na pewno padnięta, obolała i on powinien uszanować to, że nie masz ochoty na sex. Ja nawet o tym nie mysle. Rana nadal boli, nie jest wygojona, krwawienie dopiero ustało 2 dni temu. Waga nie nie przejmuj, zrzucisz na pewno tylko musisz być cierpliwa. My po wizycie u pediatry. Mały waży 4,6 kg!! ![]() Dzis przyszedł leżaczek z Fisher price i mały właśnie w nim lezy, bo spac nie chce. Chyba mu sie podoba...oby ![]() Na spacerze spał 4 godziny, więc mogłam spokojnie kawke i plotki załatwić z koleżankami. Fajnie tak sie wyrwać na pogaduchy do kawiarni. Mały na świeżym powietrzu, więc nic nie stracił ze spacerku. aniu widzisz dopiero co wczoraj pisałas, że Misio nie zauważa karuzeli. Chyba mu na ambicje wjechałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2021 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z ta kupa to mialas ladny bal ![]() fajnie ze znalazlas chwile dla nas ![]() wspolczuje tego karmienia. ja bym sie chyba wykonczyla i jeszcze bardziej doceniam karmienie modyfikowanym ![]() co do seksu to my po 2,5 tygodnia nie wytrzymalismy ale bylo mi jakos tak dziwnie wiec dalismy sobie spokoj no i wczoraj nas naszlo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tez ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
anuszka współczuję biedulko!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzięki hustawce jadam śniadania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 |
Zadomowienie
|
Anuszka - współczuję...
![]() ![]() dziewczyny nie nadrobię niestety... może kiedy indziej mi się uda... u nas trochę lipa, mały niespokojny cały czas, płacze, nie chce za bardzo spać w dzień (całe szczęście w nocy zasypia po ok 1-1,5h bujania i lulania) - chyba go ta buzia jednak swędzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak mi się uda dostać, to jutro idę spowrotem do lekarza, niech mi coś poradzi lepiej niż głupia parafina do smarowania ![]() ach no i cały dzień próbuję się dodzwonić do mojej pani alergolog z Polski, ale ona pracuje i ciągle ma pacjentów, spróbuję jeszcze jutro rano... ja już nie wiem, co mam robić :/ jak na niego patrzę to płakać mi się chce... ![]() ![]()
#2027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak z tym moczem ![]() ![]() ![]() idealnecialo - powiem ci że niedobrze jak dziecko tak wisi na cycu non stop. A to dlatego, że dziecko mimo ciągłego jedzenia się nie najada - ciągnie początkowy pokarm, który zawiera najwięcej cukru, strawi i znowu głodne i znowu wisi na cycu. Powinno się najeść raz a porządnie, jak przysypia to głaskać po policzku żeby dalej jadło i zaczęło ciągnąć właściwy pokarm i ten końcowy. Ja bym nie podawała piersi wcześniej jak po 2,5h od ostatniego karmienia (aktywnego). Co do smoczka to może nie odpowiada kształt albo materiał z jakiego jest zrobiony...może woleś silikonowy a może kauczukowy.... ja polecam smoczek aventu bo ma kształt zbliżony do kobiecego sutka a nie tak jak większość - skośny bąbel na końcu ![]() u nas ten problem, że mały tak go pokochał, że jak podczas snu mu wypadnie to zaraz wyje syrena ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- nasz tez kocha smoczek aventu a TT od razu wypluwa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Wtajemniczenie
|
A my mamy TT,Aventa,Nuka,Saturna i nic z tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Niunia praktycznie wogóle nie chce spać w dzień pośpi godzinkę i robi sobie drzemki po 5, 10min. wnocy najdłużej śpi 4 godz. a potem karmienie pierwsze śpi 2 godz. Karmienie 2 śpi 1,5 godz, a po trzecim karmieniu juz spać nie chce.
![]() |
#2031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mate mam, ostanio w netto kupilam takie biedronczki do powieszenia nad lozeczkiem, i mala bardzo lubi na nie patrzec, jest zainteresowana ![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U mnie jak na razie luzik, mała nadal spokojniutka ciągle tylko śpi i je, naprawdę rzadko kiedy płacze, chyba że porządnie jej głód dokuczy. Wypija mi teraz 90 ml mleka i mam przynajmniej 3 godz. spokoju. Zauważyłam że wydłużył się jej czas czuwania, tak jak kiedys po każdym posiłku zasypiała tak teraz czasem bywa że od jednego karmienia do drugiego ( ok.3 godzinek) nie śpi tylko się przeciąga,rozgląda, macha rączkami i nóżkami i lubi towarzystwo i kiedy się z nią rozmawia. Miała już swoją pierwszą kolke ale od razu zadziałaliśmy Espumisanem i jak ręką odjął, "wypuściła" z siebie tyle powietrza, że potem spała jak aniołek.Jak długo nie może zasnąć to kładę ją na brzuszku na swoich piersiach żeby słyszała bicie mojego serducha albo niżej na brzuchu żeby te wszystkie bulgotki z mojego brzucha słyszała, daję smoka i leciutko lulam, nic tak jej nie uspokaja i nie usypia. Byliśmy dziś na pierwszej wizycie kontrolnej ( mała ma 4 tyg.) waży 3700 i ma 54 cm a przy wypisie ze szpitala miała 2910 i 52 cm.Pani doktor osłuchała dokładnie jej serduszko czy nie ma żadnych szmerów, obejrzała bioderka i wszystko ok, za 2 tyg. mamy przyjść na szczepienie. Co do moich piersi , to po ponad tygodniu bez żadnych leków na zatrzymanie laktacji ( juz się tak cieszyłam) znów pojawiło się mleko i nieco powiększyły mi sie cycki więc powróciłam do leków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
Anuszka to straszne
![]() ![]() moj krzykacz od 19 sie meczy i placze biedna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a wydaje mi sie ze prawidlowo przybiera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jej kochana strasznie wspolczuje mamuski czy ktoras bierze tabletki antykoncepcyjne ja bylam u ginki i jako ze karmie przepisala mi cerazette brala ktoras? kazala mi najpierw po 2 tyg znowu te moje proby watrobowe zrobic pozniej po miesiacu zeby nic sie nie dzialo ![]() poza tym wszystko ok po pierwszej miesiaczce mam przyjsc na kolejna wizyte i cytologie dziewczyny sliczne zdjecia maluchow justynacz no juz twojej malej czupryna jest rewelacyjna jak nic idealna partnerka dla Michasia Ani ![]() itakasia super Zosienka przybiera na wadze choc nadal jest duzo mniejsza od Huberta w chwili gdy sie urodzil ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- niezawsze biedna Majeczka a zadne specyfiki na kolki nie pomagaja? jaszczka jesli ty masz alergie to duze prawdopodobienstwo ze Patryk tez ja moze miec dziewczyny czy ktoras uzywa pieluszek z rossmanna? bo ja dzisiaj kupilam taki maly zestaw tzn 2 szt na probe za 2 zl bo sa tanie paczka pieluch 5 i pol euro a to jest niecale 22zl ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- co do ksztaltow smoczkow moj Hubert upatrzyl sobie butelki i smoczki tylko z MAM i innych nie chce wrecz sie wkurza choc z poczatku wszystkie mu pasowaly a w sumie sie ciesze bo z tym mam mleko ani herbatka sama nie cieknie tylko jak ciagnie i sie nie krztusi jak przy innych smoczkach
![]() |
#2036 | |
Wtajemniczenie
|
anuszko, nie wiem jak Cie pocieszyc kochana, bardzo Ci wspolczuje i wyobrazam sobie co musisz czuc
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
raz jak dalam bobotic to pomoglo, ale pozniej po karmieniu znow dostala napadu i nie chcialam dawac jej w tak krotkim odstepie kropelek.
24 i ona zasnela, zawsze o tej zasypia nie wazne jak bardzo mecza ja kolki ![]() Ania niezli ci znajomi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
Ja tabletek nie biore bo boje sie ze przytyje.
Ja uzywam pieluch : pampers i z lidla. Chusteczki: papmper Kupilam w promocji wiec nie jest zle rozmiar 3 ![]() Noc nawet spokojna po szczepieniu ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pigulek nie pomoge, i z pieluszkami tez. my uzywamy dady i pampersa. damian kupil teraz dwie paki pampersow 3 w sellgrosie bo jakas promocja byla. ale one strasznie smierdza ![]() michal zasnal wczoraj kolo 23. znow bez kapania bo jak jadl o 17 (nie zjadl prawie nic moze 30 ml) pokrzyczal troche a potem spal do 22. przebudzil sie zjadl troche pomarudzil i zasnal oczywiscie lulany. pobudka o 4.20 papu i znowu marudzenie. poszlam spac a damian go bujal. jakos kolo 5.30 zasnal a 7.15 juz byl krzyk. teraz spi mam nadzieje ze troche przejda mu kolki bo od wczorajszego wieczora dostaje Bobotic ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- a co do zabezpieczania sie to co myslicie o wkladce? ja jestem zielona w tych tematach bo nigdy sie nie zabezpieczalismy. jedynie kalendarzyk no ale teraz boje sie bo nie wiem jak mi sie cykle ustawia. miala ktoras kiedys wkladke? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Jeśli tylko wrzucasz i zapisujesz to wtedy ok ![]() ![]() Więc najlepiej ( chyba że już musztarda po obiedzie i wszystkie dawno przerobiłaś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.