Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 12:04   #2011
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

kaska chyba tez sprobuje..
Stary 2013-04-09, 12:04   #2012
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość

Ehhh jakie my jesteśmy wymagające. Deszcz - nie, ale upał - też nie.
Ja nie jestem.Chce upał.Upał plus lekki deszczyk też moze być.Lubie tropikalną pogodę
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:07   #2013
ladanseuse14
Zakorzenienie

ja upalom mowie tez nie duchocie i razacemu sloncu tez
Stary 2013-04-09, 12:07   #2014
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
No to trochę niepoważne ze strony brata, że nie myśli o organizacji noclegu dla gości. Ja miałam na 13:30 na Podkarpaciu, a moja rodzina jest aż z Warmii. Od początku mówiłam, że mają przyjechać dzień wcześniej i o nic się nie martwić. Rodziców wzięłam do domu teściów, a rodzeństwo miało załatwiony nocleg w hotelu, w którym było przyjęcie. W dodatku wszystko miałam załatwiane "na telefon" bo my mieszkamy w Wielkopolsce i nie mogłam wszystkiego załatwiać osobiście. Ale myślę, że i tak wyszło całkiem nieźle.

A co do Twojego lipcowego ślubu, to życzę Ci pięknej pogody, ale nie tak upalnej jak ja miałam, bo w tej sukni się zagotujesz. Niby 16 to trochę później niż u mnie, ale jak pamiętam na moim ślubie to o 16 był dalej taki skwar jak 3 godz. wcześniej. Oby Ci się bardziej poszczęściło z pogodą.

Ehhh jakie my jesteśmy wymagające. Deszcz - nie, ale upał - też nie.
Ponieważ wszyscy mają jakies 300 km, to moga przyjechać w sobotę, ale tak, żeby mieć czas odświeżyc się w hotelu i spokojnie dotrzeć do Kościoła. Ja się właśnie bardzo boję upału.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:08   #2015
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
przeciez imie Józefa tez istnieje i wlasnie znalazlam ze ziuta to józefa http://pl.wikipedia.org/wiki/Józefa bo ziutek to józef[COLOR="Silver"]
ja bym sie Wikipedia nie ppodpierala a tak serio to patrzylam w imiennik i nie znalazlam takiego ani nigdy nie slyszalam ze takie imie istnieje...

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Pytanie czy ma wysyp krost na twarzy mogą mieć wpływ hormony? Hormony których zbyt wysoka lub niska ilość może mieć negatywny wplyw na dziecko?
bez przesady...ja tez zaczelam popadac w paranoje hormonalna jak zobaczylam z mi rosna wlosy tam, gdzie dotad nie rosly albo rozna w wiekszej ilosci

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
My dla dziewczynki myślimy Michalina. Co do chłopaka - to jeszcze się nie zastanawialiśmy.
Michalina kojarzy mi sie z ta dziewczyna z Top Model co plec zmienila

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:08   #2016
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
rubinka ja biorę w lipcu i mam na 16. Chcieliśmy zmienić na 15, ale nieee jednak.

Mój brat bierze slub teraz 27 kwietnia, ale 12 to i tak przesada, tym bardziej, że trochę gości jest przyjezdnych np moi dziadkowie, brat mojej mamy. Po dziadków chciałam ja jechać, ale w takiej sytuacji nie pojadę.

W ogóle organizacja żadna, moja mama się musi martwić jak gości przenocować. Jak zrobić poprawiny. I w ogóle oni wódki nie mają, bo czekają.
Chyba, aż moja mama przyjedzie i da kasę.

Ja dla gości przyjezdnych będe mieć zamówiony hotel tam gdzie mamy wesele, my tam bedziemy mieć apartament dla nowożeńców, później w niedzielę śniadanie rano w hotelu, i podziękowanie i mogą jechac do domu.
Nie robimy poprawin, ponieważ uznaliśmy, że ja mogę być zmęczona. Tylko grilla dla najblizszej rodziny. Rodzice i rodzeństwo. Wydaje mi sie, że to dobre rozwiązanie.

Super pomysl z tym grilem!Ja bralam slub 17 lipca,byl upal masakryczny, ,Tobie kochana nie zycze takiej pogody.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:11   #2017
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja upalom mowie tez nie duchocie i razacemu sloncu tez
Mi tam nigdy nie za gorąco, tym bardziej po takiej paskudnej i długiej zimie.Lubie latać w kiecce i na bosaka, a nie w tonie różnych warstw ciuchów.o ale preferencje różne.
Już nie mówiąc,że bankrutuje na ogrzewaniu w domu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 12:12   #2018
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mi tam nigdy nie za gorąco, tym bardziej po takiej paskudnej i długiej zimie.Lubie latać w kiecce i na bosaka, a nie w tonie różnych warstw ciuchów.o ale preferencje różne.
a jakie macie? my bedziemy miec na nowym gazowe wiec w zimie tez nie bedzie za rozowo..
Stary 2013-04-09, 12:13   #2019
kaska87
Zakorzenienie

ja też wolę ciepło tak jak mahareta nie lubię tony ubrań na sobie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:13   #2020
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

No my też gazowe...
Stary 2013-04-09, 12:14   #2021
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
A jeśli wynajmuję mieszkanie i nie mam dostępu do skrzynki pocztowej?
Nie masz dostępu? To dziwne. My też wynajmujemy mieszkanie, ale kluczyk do skrzynki mamy. Właściciele całą korespondencję dotyczącą tego mieszkania przekierowali na swój drugi adres. Więc do nas trafia tylko nasza korespondencja.

Cytat:
Ja nie jestem.Chce upał.Upał plus lekki deszczyk też moze być.Lubie tropikalną pogodę
Oj nie wiem nie wiem. Upał na wakacjach jak najbardziej, ale w dniu ślubu? Tak jak deszczyk bym jakoś zniosła, tak upał już nie. Ja bardzo chciałam, żeby było ciepło w dniu ślubu. Niestety tak się złożyło, że trafił mi się ślub akurat w tygodniu strasznych upałów w kraju. Niby super, ale jak założyłam suknię już tak wesoło nie było.
Zwłaszcza teraz jak jesteśmy w ciąży to myślę, że powinnyśmy tym bardziej upałów unikać.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:14   #2022
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja bym zadzwonila do gina bo bol podbrzusza plus bol krzyza nie jest dobrym polaczeniem.

kochana skad ty jestes, ze bedziesz jutro na bezpiecznym maluchu? ze szczecina?

co do panienskich zabaw, to mi dziewczyny zrobily zadania musialam zlozyc koszule z zawiazanymi z tylu rekoma, zacerowac skarpetki, zalozyc lalce pieluche tetrowa, odpowiedziec na pytania w jakims tam tescie, pozniej gralysmy w jakas gre z pytaniami intymnymi, a na koniec poszlysmy na balety

ja wymyslilam dla dziewczynki liwia juz dawno, ale znaczenie imienia jest beznadziejne i kojarzy mi sie ze straszna suka ktora wszystkich trula i byla straszna intrygantka zreszta imie nie spotkalo sie z aprobata w mojej rodzinie

hehe ja tam nie wiem o co wam chodzi z ta "uroda"

ja w pierwszej ciazy mialam adres zameldowania wpisywany czyli 130 km od miejsca zamieszkania

aj bylam dzis na kontroli u diabetologa, myslalam ze bedzie z dupy strzelal przez to ze nie biore insuliny ktora mi zapisal, ale bylo spoko, pozwolil mi dalej dietowac bez wstrzykiwan. nie podoba mu sie tylko to ze chudne, a mnie to tam nie przeszkadza

trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze. ja dopiero za 2 tyg ide
Ja tez prawdopodobnie bede na bezpiecznym maluchu.Tyle tylko ze bez Tz:/
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:15   #2023
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
No my też gazowe...
jesli moge zapytac - ile m2 ogrzewacie i jak wam to wychodzicenowo?
Stary 2013-04-09, 12:16   #2024
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja wczoraj patrzyłam na ten bio oil i w ciąży można go stosować i nie jest drogi bo jakoś 35zł, a ja myślałam, że z 80zł
Dziewczynki, a wiecie moze jaki ma skład ten bio oli?

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja dla gości przyjezdnych będe mieć zamówiony hotel tam gdzie mamy wesele, my tam bedziemy mieć apartament dla nowożeńców, później w niedzielę śniadanie rano w hotelu, i podziękowanie i mogą jechac do domu.
Nie robimy poprawin, ponieważ uznaliśmy, że ja mogę być zmęczona. Tylko grilla dla najblizszej rodziny. Rodzice i rodzeństwo. Wydaje mi sie, że to dobre rozwiązanie.
Hotel dla gości przyjezdnych jeśli się nie ma dużego domu to wg. mnie konieczność - raz, że się przed weselem można jeśli nawet nie odświeżyć, to chociaż przebrać, a dwa, raczej nikt nie będzie przecież z wesela w trasę jechał
Grill to świetne rozwiązanie i jak najbardziej się sprawdza Jeśli tylko pogoda dopisze U nas dopisała, goście mieli sobie kocyki przynieść, my załatwiliśmy firmę z jedzeniem (na poprawiny zostało dobrze ponad 100 osób), ale taki prostym, trzy mięska, sałatki, chleb, trochę owoców, piwko i soki, jakieś freesbie, rakietki do badmintona, a że całość odbywała się na terenie zielonym znajomej przystani, to też kilka kajaków. Siedzieliśmy do późnego wieczora - aż nas komary nie wygoniły

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
ja bym sie Wikipedia nie ppodpierala a tak serio to patrzylam w imiennik i nie znalazlam takiego ani nigdy nie slyszalam ze takie imie istnieje...
Znam i Józefę i Józefinę i obie jak najbardziej istnieją i takie imiona mają w dowodach osobistych

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:17   #2025
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
a jakie macie? my bedziemy miec na nowym gazowe wiec w zimie tez nie bedzie za rozowo..
My też gazowe.Jeszcze w dolnej części mamy taki kamień więc nawet jak na zewnątrz jest 20 stopni to w domu chłodno i trzeba otwierać drzwi i okna by trochę ciepła weszło.Jeszcze mamy kominek i można ogrzać parter, no ale drewna też niewiele zostało i też z nieba nie spada.Dlatego dla mnie czym cieplej tym lepiej.A wiecie jak ja uwielbiam chodzić bosymi stopami po rozgrzanym asfalcie?Prawie orgazm
Stary 2013-04-09, 12:17   #2026
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też uwielbiam ciepło min23 stopnie musi być inaczej mi zimno I jeszcze zebym mogła się na tym ciepełku opalać i wylegiwać Niestety jak pojawiają się dzieci to już ten przywilej nie dla mnie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:18   #2027
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Znam i Józefę i Józefinę i obie jak najbardziej istnieją i takie imiona mają w dowodach osobistych
ja nie mowie ze nie istnieja..poprostu sie zdziwilam

Stary 2013-04-09, 12:19   #2028
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ok.80 m (bo na piętrze drewnem) i wychodzi średnio 400 zł miesiecznie.Chociaż jak duże mrozy to nawet 600 sie zdarzało.No i grzanie wody tez na gaz.
Stary 2013-04-09, 12:20   #2029
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
ja nie mowie ze nie istnieja..poprostu sie zdziwilam
mnie zdziwiła dopiero Sieciesława i Saturnin

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:21   #2030
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Ok.80 m (bo na piętrze drewnem) i wychodzi średnio 400 zł miesiecznie.Chociaż jak duże mrozy to nawet 600 sie zdarzało.No i grzanie wody tez na gaz.
no to podobny metraz. my w kamienicy 86m... i wlasnie tyle mniej wiecej liczymy zima.. tez woda bedzie na gaz.. ale za to w lecie sie nie placi
Stary 2013-04-09, 12:21   #2031
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie masz dostępu? To dziwne. My też wynajmujemy mieszkanie, ale kluczyk do skrzynki mamy. Właściciele całą korespondencję dotyczącą tego mieszkania przekierowali na swój drugi adres. Więc do nas trafia tylko nasza korespondencja.

Oj nie wiem nie wiem. Upał na wakacjach jak najbardziej, ale w dniu ślubu? Tak jak deszczyk bym jakoś zniosła, tak upał już nie. Ja bardzo chciałam, żeby było ciepło w dniu ślubu. Niestety tak się złożyło, że trafił mi się ślub akurat w tygodniu strasznych upałów w kraju. Niby super, ale jak założyłam suknię już tak wesoło nie było.
Zwłaszcza teraz jak jesteśmy w ciąży to myślę, że powinnyśmy tym bardziej upałów unikać.
ja byłam załamana jak w dniu ślubu tż do mnie jechał a lało tak że hoho... na błogosławieństwie grzmiało i coś tam kropiło a jak wyszliśmy z kościoła to już słonko świeciło(godz15) i do późnego popołudnia zfdążył sie zrobić jeszcze upał Ale już szybko sie ściemniło i był git
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:22   #2032
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

O ślubie sie nie wypowiem bo miałam akurat kiepską pogodę.A poprzednia ciążę też miałam latem(6-7 miesiąc) i nie narzekałam.Też sie specjalnie przegrzana nie czułam
Stary 2013-04-09, 12:23   #2033
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Ja też mam ogrzewanie gazowe. Z tym, że wodę też mam na gaz. Mamy mieszkanko ok. 40 m2 i właśnie dostałam rozliczenia za okres od kwietnia 2012 do marca 2013. Wyszło mi 1900 zł za cały rok. Nie wiem czy to dużo, ale my z mężem jesteśmy zmarźlaki i na piecu mamy ustawioną temperaturę dzienną 23 stopnie, a nocną 21.

Cytat:
My też gazowe.Jeszcze w dolnej części mamy taki kamień więc nawet jak na zewnątrz jest 20 stopni to w domu chłodno i trzeba otwierać drzwi i okna by trochę ciepła weszło.Jeszcze mamy kominek i można ogrzać parter, no ale drewna też niewiele zostało i też z nieba nie spada.Dlatego dla mnie czym cieplej tym lepiej.A wiecie jak ja uwielbiam chodzić bosymi stopami po rozgrzanym asfalcie?Prawie orgazm
Maharet ja nie mówię, że nie lubię upałów. Pewnie, że wolę ciepło od zimna, chociażby ze względów finansowych.
Mówiłam tylko o upale w dniu ślubu, bo mi się tak trafiło i nikomu nie życzę.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:23   #2034
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Właścicielka jest pod tym adresem zameldowana i niestety nie dała nam kluczyka. Jak przychodzą rachunki to dzwoni i przeważnie jak nas nie ma to zostawia pod wycieraczką
Stary 2013-04-09, 12:24   #2035
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
no to podobny metraz. my w kamienicy 86m... i wlasnie tyle mniej wiecej liczymy zima.. tez woda bedzie na gaz.. ale za to w lecie sie nie placi
U nas jeszcze 150 zł chyba to jakieś opłaty stałe i inne badziewia.
No ale z drugiej strony to bardzo wygodne.bo np. wiem, że wracam do domu o 18 i sobie włączam na 17 grzanie i jak przychodzę już mam ciepło.Tak samo rano przed wstaniem.
Jak wyjeżdżamy to nie trzeba też sie martwić że coś pozamarza i rury popękają.]

A grzejemy by było 20-22 stopnie, czasami w nocy zdarza się, że spadnie do tych 19.Niższej nie toleruję jakoś.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-04-09 o 12:26
Stary 2013-04-09, 12:25   #2036
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam i ja po pracy Zapisałam Adiego do pzedszkola od września ale siostra Daria mówiła żebyśmy jeszcze w tym roku parę razy zaglądnęli do przedszkola
Misia i Pszczoua klask i:kla ski:ładnie rośniecie
A ja się trochę sama nakręcam bo mnie dzidzia nie stuka ostatnio Leci już 19tc , wcześniej czułam ruchy w 13 tc ale nie byłam pewna bo zdarzyło się może ze dwa razy, w 17tc byłam pewna bo zdarzało się często a teraz jakaś taka cisza Tż mi wmawia że bedzie dziecię spokojne a ja się stresuje Są jakieś sposoby na rozbudzenie dzieciątka? bo batonika czy wafelka na noc próbowałam ale nie działa
moje rusza sie tak pol godziny po posilku zwykle. ale podono smiech tez dziecko budzi

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:25   #2037
kaska87
Zakorzenienie

my też mamy ogrzewanie gazowe ale coś mąż ostatnio wspomniał, że przy remoncie chyba zmienimy na węglowe z podajnikiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:27   #2038
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja bym zadzwonila do gina bo bol podbrzusza plus bol krzyza nie jest dobrym polaczeniem.

kochana skad ty jestes, ze bedziesz jutro na bezpiecznym maluchu? ze szczecina?
w koszalinie tez jutro jest
edit: o ja glupia, dzis jest

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-04-09 o 12:45
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 12:28   #2039
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Mówiłam tylko o upale w dniu ślubu, bo mi się tak trafiło i nikomu nie życzę.
Ok rozumiem, ja po prostu bardziej ogólnie to rozwinęłam by sobie ponarzekać na zimno i powzdychać z tęsknoty za upalnym latem
Stary 2013-04-09, 12:29   #2040
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
mnie zdziwiła dopiero Sieciesława i Saturnin
a mnie LONGIN..prawie jak login dobre imie dla przyszlego informatyka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości