Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 19:10   #2011
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zjadł godzinę temu Nan 2 i zaś wodnista wielka kupa ... za każdym razem niedługo po zjedzeniu mm. co robić? podawać dalej nan z nadzieją że się brzuszek przyzwyczai, wrócić do 1, zmienić mleko?

dzięki
Może spróbuj inne mleko?? nie znam się na mm
Stary 2013-10-17, 19:14   #2012
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

skrzat śpi
mial dzisiaj cudny humor, non stop się chichrał z byle czego, oby tak mu juz zostało
no i podczas kąpieli pierwszy raz złapał się wanienki i chciał usiąść ale sliska była i podałam mu ręke, podciągnął się i chlapał jak dzikus przy tym śmiejąc się do rozpuku
ciekawe co u cynamonków

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

a i maluska brawa dla synka zdolniacha

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:17   #2013
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
skrzat śpi
mial dzisiaj cudny humor, non stop się chichrał z byle czego, oby tak mu juz zostało
no i podczas kąpieli pierwszy raz złapał się wanienki i chciał usiąść ale sliska była i podałam mu ręke, podciągnął się i chlapał jak dzikus przy tym śmiejąc się do rozpuku
ciekawe co u cynamonków

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

oj to super, mój za to dzisiaj dzień lux, a wieczór marudny, i przy cycu je, je , je a późneij je i puszcza cyca i płacze ni wiem o co kaman ;/
Stary 2013-10-17, 19:21   #2014
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Że niby po roku już się nie karmi piersią? Dziwne by to było skoro MM mimo wszystko się podaje ja liczę, że zostanie nam karmienie po przebudzeniu, wieczorem no i w nocy i oczywiście w ciągu dnia jeśli będzie miał ochotę

ja podaję i mamy jedną kupę dziennie ale też luźną

u nas to samo, taka dzidzia

super
no wg tej rozpiski to tak wynika że po roku już się piersią nie karmi ja w sumie chciałam karmić do roku, ale jak zaczęłam czytać że można i do dwóch lat...no ale 2 lata to chyba za długo jak dla mnie.
A inne mamy kp, które chcą karmić dłużej to jak długo planują?
Stary 2013-10-17, 19:22   #2015
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
oj to super, mój za to dzisiaj dzień lux, a wieczór marudny, i przy cycu je, je , je a późneij je i puszcza cyca i płacze ni wiem o co kaman ;/
u nas takie akcje w dzień są dość często i podejrzewam zęby, u Mysi tez tak jest

Julka
Stary 2013-10-17, 19:23   #2016
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Jak ja uwielbiam tą chwilę gdy przy karmieniu Wojtus puszcza cyca, żeby mi spojrzec prosto w oczy i rozdziawic buziaka w największym jaki potrafi zrobić uśmiechu. Potem wydaje kilka salw zachwytu i znowu próbuje złapać cyca
a myślałam, że tylko Danielek tak się uśmiecha w czasie jedzenie
mój też czasem pogada w trakcie i dalej je

od około 2 tygodni mój synek oprócz gadania w dzień, gada też w nocy budzi się np. o 4-5 i przez równą godzinę nadaje, kręci się, na szczęście nie płacze, ale i tak nie moge spać bez mojego bąka a potem znowu zasypia na 2 godziny

widziałam akcję z kciukami- wspaniała oby Adaś z tego wyszedł, martwi mnie że aż do sepsy doszło... masakra

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:24   #2017
deb
Zakorzenienie

Cytat:
skrzat śpi
ciekawe co u cynamonków

Ale zazdraszczam takie dnia moja miała oczywiście maruderskie popołudnie bo nie pospała

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 19:24   #2018
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
no wg tej rozpiski to tak wynika że po roku już się piersią nie karmi ja w sumie chciałam karmić do roku, ale jak zaczęłam czytać że można i do dwóch lat...no ale 2 lata to chyba za długo jak dla mnie.
ja jak wszystko bedzie ok to chce na pewno rok i nie wykluczam że dłużej ale planujemyw przyszłym roku kolejnego berbecia i nie wiem jak to bedzie

Julka
Stary 2013-10-17, 19:25   #2019
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no who zaleca do dwóch lat, ja planuję dłużej niż rok, liczę, że młody będzie sięgał po cyca po prostu i tak jak pisałam, po przebudzeniu, wieczorem i w nocy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:25   #2020
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
no właśnie w Recaro się nie da tego wyciągnąć, pod spodem jest goły styropian
muszę obadać temat bo już mu strasznie niewygodnie jest :/

tak, jak najbardziej aczkolwiek nie mam pewności czy to na pewno oryginał ale wszystko świadczy o tym że tak.
przyszło na drugi dzień

się wkurzyłam na babcię ... byłam u niej moment, a ta tak marudziła o Przemka żeby jeszcze zostać mimo że mówiłam że mam obiad na talerzu i że idę że zatrzymała mnie w drzwiach na kilka min a przez to że Przemek był w nosidełku nie zauważyłam że kot się wymknął i do niej poleciał (naprzeciwko). i w pewnym momencie w domu tak się zastanowiłam, gdzie kot, ale pomyślałam że pewnie się grzeje w drugim pokoju. a po 1,5 h babcia dzwoni żeby przyjść po kota. ja się pytam dlaczego wcześniej nie mówiła, to stwierdziła tylko że "jej nie przeszkadzał" no super fakt że nie szukaliśmy no ale jakbym się zorientowała że kot wyszedł to z nerwów bym zwariowała szukając jej po ulicy

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:25   #2021
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Vil masz jeszcze dicoflor z warsztatów? Podaj Przemkowi 5 kropelek tylko mocno wymieszaj, to pomaga na jelitka przy biegunce.
Jak masz jeszcze 1 to podaj mu 1 kilka posilków i zobacz czy to od 2. Jak do jutra nie minie to może idź pytać lekarza, bo do poniedziałku za daleko.
właśnie zaczęłam mu podawać tzn rano dostał i teraz na wieczór
jutro nie możemy do lekarza bo jedziemy rano do tego Opola badać się w kierunku celiakii, to też ważne

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
a mówiłaś że Caretero Magnus chciałaś kupić
ale w końcu stwierdziłam że mi się nie podoba

poleciałam do Biedrony po Nan 1, faktycznie może to to że od razu zaczął dostawać 2 a nie stopniowo zmieniałam ... myślałam że tak stopniowo to tylko jak się zmienia na mm innej firmy. rano dostanie 1 bo teraz już nie chce jeść i zobaczymy ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 19:27   #2022
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
a myślałam, że tylko Danielek tak się uśmiecha w czasie jedzenie
mój też czasem pogada w trakcie i dalej je

od około 2 tygodni mój synek oprócz gadania w dzień, gada też w nocy budzi się np. o 4-5 i przez równą godzinę nadaje, kręci się, na szczęście nie płacze, ale i tak nie moge spać bez mojego bąka a potem znowu zasypia na 2 godziny
Moja robi dokładnie to samo

Czy Wasze dzieciaczki też się tak ostatnio rozpraszają podczas jedzenia? Jak jestem sama to ok, ale jak mąż wraca to mała jak tylko słyszy jakiś jego ruch, albo mąż coś powie, to już puszcza cycka i się patrzy w stronę skąd dochodzi jego głos czy dany dźwięk. Czytałam, że dzieciaczki tak robią to któregoś tam tygodnia i ciekawa jestem czy Wasze też
Stary 2013-10-17, 19:27   #2023
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
ale L7 robi nawet fajne fotki mimo wszystko
nie oglądałam dokładnie ale coś koło 60zł

Nie rozumiem po co nas pytasz o rady skoro i tak słuchasz męża.

Mój syn nie zjada stóp, bawi się nimi tylko.

nie trzeba, powiedziałabym nawet, że nie powinno się. Tu nie chodzi tylko o jedzenie ale trż bliskość.
bzdura

do tego aby dziecko mogło spędzać czas na podłodze ale żeby nie było tak twardo i żeby to nie był koc
DOKŁADNIE

Dzieci kp często budzą się przez cały okres karmienia.
Moje dziecko też czasem się budzi co 2h ale do głowy by mi nie przyszło aby je przetrzymywać, oszukiwać wodą i patrzeć jak płacze. Possie parę minut, jest szczęśliwe, ma zaspokojone wszystkie potrzeby (a to dla mnie ważne) i śpi dalej.

Ja kleiku podawać nie mam zamiaru to jest do zagęszczania mleka, żeby dziecko z zamulonym brzuszkiem dłużej spało

powoli nadrabiam
ja też bym tak nie mogła

Stary 2013-10-17, 19:30   #2024
deb
Zakorzenienie

Justii - nie wiem jak w lg l7 ale w tym Samsungu można robić zdj seryjne - super sprawa przy małym dziecku
Stary 2013-10-17, 19:34   #2025
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
jak najdłużej

Cytat:
u nas takie akcje w dzień są dość często i podejrzewam zęby, u Mysi tez tak jest
ojj u nas tez tak jest, i tez podejrzewam ząbki

a dzisiaj cały dzien był do bani;/ ale dodatkowo wina leżała tez po stronie brzuszka, bo miał problemy z bączkami

Cytat:

Czy Wasze dzieciaczki też się tak ostatnio rozpraszają podczas jedzenia? Jak jestem sama to ok, ale jak mąż wraca to mała jak tylko słyszy jakiś jego ruch, albo mąż coś powie, to już puszcza cycka i się patrzy w stronę skąd dochodzi jego głos czy dany dźwięk. Czytałam, że dzieciaczki tak robią to któregoś tam tygodnia i ciekawa jestem czy Wasze też
W strasznie się rozprasza
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:34   #2026
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo mamy

Cytat:
Justii - nie wiem jak w lg l7 ale w tym Samsungu można robić zdj seryjne - super sprawa przy małym dziecku
o super, pomyślę o nim

Stary 2013-10-17, 19:38   #2027
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
cudowne

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

ale sam w sobie niczego dobrego nie ma w sumie
to już lepiej jakąś jaglankę zrobić czy coś?

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

a powiedz dlaczego akurat kubełkowe siedzisko?

jesteś pewna?

tak jak Mysia nie rozumiem tego biegania za dzieckiem, jeszcze żadne w normalnej rodzinie z głodu chyba nie padło?

robione w Radomiu
mój zdrów jak ryba i też ma fory

już Ci dziewczyny napisały tłuszcz jest ważny, w słoiczkach też już się znajduje

super, że jesteś zadowolona

a wiesz, że ostatnio o tym myślałam i stwierdziłam, że ta wilgoć to w zasadzie na plus, dziecko może szybciej się odpieluchuje bo będzie mu to przeszkadzało bo podobno dzieci, które są pieluchowane wielo szybciej rezygnują z pieluszki bo czują, że mają mokro ciekawe
kubełkowe tzn jakie? chodzi oto że się przechyla razem z oparciem? wydaje mi się że lepsze dla kręgosłupa takiego maluszka.

też nie rozumiem:Pbiega bo siostrzeniwec jest tak nauczny od zawsze... a teraz jeszcze przestał przybierać na wdze i stracił apetyt (może dlatego że zjada kilka batonów dziennie był na kontroli 2 latka i ma już ząbka zepsutego:P mówi do Pani doktor " Pani, Anian idzie do sklepu kupi batona:P") a Pani doktor "nie batona tylko jabłuszko'

Stary 2013-10-17, 19:39   #2028
deb
Zakorzenienie

Helunia
To zdj. w czerwonej bluzeczce robione teraz bez lampy błyskowej - w szoku byłam że tak wyszło bez lampy widać nie jestem na czasie z nowinkami technicznymi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131015_142320 (480x640).jpg (42,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131017_194430_1 (480x640).jpg (37,6 KB, 38 załadowań)
Stary 2013-10-17, 19:41   #2029
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
kubełkowe tzn jakie? chodzi oto że się przechyla razem z oparciem? wydaje mi się że lepsze dla kręgosłupa takiego maluszka.

też nie rozumiem:Pbiega bo siostrzeniwec jest tak nauczny od zawsze... a teraz jeszcze przestał przybierać na wdze i stracił apetyt (może dlatego że zjada kilka batonów dziennie był na kontroli 2 latka i ma już ząbka zepsutego:P mówi do Pani doktor " Pani, Anian idzie do sklepu kupi batona:P") a Pani doktor "nie batona tylko jabłuszko'
no właśnie ja się zastanawiam, w sumie na posiłek to tylko chwila ale do wózka zdecydowanie bym takiego nie chciała bo dziecko jest ciągle w tej samej pozycji, nawet do spania... ja chyba kupię krzesełko mummy love

myślę, że to wina słodyczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 19:41   #2030
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
I. jakoś nie reaguje szczególnie na mokrą wielorazówkę

my dziś też nigdzie nie wychodziliśmy

usunęłam zęba, młody dostał dziś na wieczór mm, zobaczymy jak jego brzuszek to przyjmie i teraz śpi. a jutro mam wychodne - rano na spotkanie do pracy, a po południu na imprezkę
mój mógłby cały dzień chodzić z kupą w pampersie i mu to nie przeszkadza

Stary 2013-10-17, 19:42   #2031
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Helunia
To zdj. w czerwonej bluzeczce robione teraz bez lampy błyskowej - w szoku byłam że tak wyszło bez lampy widać nie jestem na czasie z nowinkami technicznymi
super, zwłaszcza to pierwsze

Stary 2013-10-17, 19:42   #2032
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
mamy szczeniaczka bo dzieciach brata i Karola go BARDZO nie lubi, inne brzęczące gadające zabawki są ok ale szczeniaczek to zło
kurde puściłam go młodmeu a on w ryk mam nadzieję, że dojrzeje bo strasze dzieciaki są nim zachwycone

Cytat:
Ciekawe czy to mleczko pomogło na katarek? Dobrze, że już lepiej i że ulgę przynosi mu masowanie dziąsełek.

Dzięki za odp. Mysiu - zdecydowałam się właśnie na to polly jednak - mała dostała kaskę od moich rodziców jak się urodziła i teraz ją wykorzystamy

Jaki jest sposób na moje dziecko żeby zasnęło w ciągu dnia? Zasnać razem z nią właśnie mnie tel od kuriera obudził
A to wcześniej miałam odpisane i nie zdążyłam wysłać bo maruda mi nie dała ide robić surówkę do obiadu bo pewnie potem nie da rady.
mam nadzieję, że będziesz zadowolona

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
piękne

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
aa i jeszcze pytanie... Antoni zjadł prawie cały słoiczek marchewy z ziemniakiem 190g, no ale niecały i chciałam mu dać popić wodą... wypił może z 10 ml ( dosłodzonej, zwykłej ani łyka ), chociaż tak naprawdę nie wiem czy wypił, bo miał mokre body ... no i martwię się, że on nic nie chce pić poza mlekiem... już nie wiem co mu dawać do picia bo mleko po takim duużym obiadku to chyba przesada...

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

wow
ja bym się trzymała wody, 10 ml to nie jest mało ew. mojemu podchodzą takie jakby napoje bio z rossmana to smakuje jak rozcienczony sok, bez chemii i wszytsko bio

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
po karmieniach w dzien jest pionizacja i to wyglada tak, ze on najpierw beknie jak stary zul, a dopiero potem, jakos 10 sekund pozniej najczesciej, robi odglos jakby czkawkowy i wylatuje mu zarcie... a teraz to w ogole mnie zaskoczyl, bo juz raz ulal, a potem pol godziny pozniej jeszcze raz
a w nocy spi na plasko, ale tez nie ulewa jakos specjalnie... moze spokojniej je i nie szaleje potem i to jakos mu sie zdazy ulezec?
dopytaj o ten zageszczacz, jak bedziesz miala okazje
wiesz co nasz ulewa od urodzenia niedanwo był spokój, ale odkąd kocha stopy i siada to go przebieram kilka razy dziennie i dobijanie nic nie daje niestety ale jak przybiera to w porządku i można to olać
Stary 2013-10-17, 19:52   #2033
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Laski! Cynamonki sie odezwaly

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to jest jakiś horror! ja na miejscu Cynamonka po wyjściu ze szpitala rąbnełabym temu szpitalowi 100 stronicowy pozew!

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
UWAGA
Kupilam ta tareczke do robienia musu z owosow, kupilam lobo+gruszke wiliamsa
Zrobilam dla Z dzis tylko jablko i..
Zjedla wszyyyyyystko z zachwytem! Wiec pa pa sloiczki, witaj kuchnio, ksiezniczka wcina to co dobre i domowe hehe

No i jakby mnie uslyszala-raczkami wszyyystko na wieczór lapala, ciagala, rzucala.
2nowe umiejętności w jeden dzien

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
zaraz nadrabiam, ale najpierw tak na szybko:

Nela po szczepieniu, marudna jak nigdy, ale doktorek stwierdził, ze faktycznie zabki daja jej popalić (swoja droga, gdy zapytałam czy może jej zajrzeć o paszczki uslyszalam "ahh te mamuśki, do każdej dziurki chcą dzieciom zajrzeć. dajcie wy im swiety spokoj, żeby mogą rosnąć od 3 miesiąca i jak wyjda to będą ).
asymetrii nie ma, glowka pięknie się wyrownala. w zamian pan doktor stwierdził, ze możliwe, ze jest anemia, bo ona jakas taka BLADA rozbawil mnie, bo na każdym kroku wszyscy mowia, ze jes taka opalona. nawet wczoraj w laboratorium babka pobierala jej krew i mowi "jak ty jesteś slicznie opalona, bylas z rodzicami na wakacjach". ale doktorek swoje, ze usteczka ma blade (po prawie tygodniu biegunki nikt nie wygladalby wspaniale) i chciał wypisac skierowanie na morfologie. wiec ja go wyprzedzam myślami i mowie, ze wczoraj zrobiłam...i wszystko jest ok. poogladal. później stwierdził, ze watroba lekko powiekszona (jakies 2 cm wychodzi poza zebra) i to w sumie nie daje mi spokoju. a na koniec osluchal i oczywiście doszukal się szmerow w serduszku, wiec dostalysmy skierowanie do kardiologa... nie wiem czy się smiac czy plakac, bo cala ta wizyta to takie trochę szukanie na sile choroby... na pewno pojdziemy do innego lekarza skonsultować. ten nasz ma naprawdę dobre opinie wśród mam, w necie itd. antybiotyki w ostateczności, sama już nie wiem co myslec
aha mloda w końcu wazy 7kg glowka i klata 42. dlugosci nie zmierzyli, a szkoda.

ma ktoras jakies pojecie o dziecięcych watrobkach? jakie badanie dobrze byłoby zrobić, jakiego lekarza odwiedzić? bo u nas konkrety nie pojawily się...
oby z wątrówka bylo wszystko ok i brawa za wagę

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
taaa h&m tez ma te METKI przy większości ciuszków (kupiłam młodej czapke pilotke i miała). szczerze? nie da się spac spokojnie w tym temacie.
te wszystkie certyfikaty i rekomendacje to tez jedno wielkie nabijanie kasy. interes się kreci...
bez przesady nie zakładajmy że wszystkie ubranka są toksyczne a wszystkie certyfikaty kupine na lewo
krtoś to w końcu kontroluje a wszystkich się przekupić nie da:P

myśle że ten certyfikat jest po raporcie geenpeacu

Stary 2013-10-17, 19:53   #2034
karota11
Zadomowienie

Cytat:
tak włąśnie myślałam, bo dziąsła też takei rozpulchnione się wydają
Cytat:
Helunia
ale śmieszek
Ale pierwsze zdjęcie jakby innym aparatem było robione
Stary 2013-10-17, 19:54   #2035
deb
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja się zastanawiam, w sumie na posiłek to tylko chwila ale do wózka zdecydowanie bym takiego nie chciała bo dziecko jest ciągle w tej samej pozycji, nawet do spania... ja chyba kupię krzesełko mummy love

myślę, że to wina słodyczy
Ja mam w spacerówce tak - nie ma możliwości zrobienia całkiem na prosto muszę małą upychać jak najdłużej w gondoli - gondola ma 72 cm w środku a Helcia 66 cm długości chyba za chwilę na golasa będę ją ładować

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
super, zwłaszcza to pierwsze
Stary 2013-10-17, 19:54   #2036
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

już od dawna tak mamy jak go akrmię to musi być cisz, bo zadzwoni tel czy tata wejdzie i po karmieniu:/ z zasypianiem też tak jest, że jak słyszy mój głos to się rozbudza

uff nadrobiłam

byliśmy u pediatry i mamy nową taktykę młody dostał nurofen i wreszcie pomogło ! pięknie zapychał i zasnął spokojnie:jup i:
mamy podawać nurofen co 12h przez jakiś czas, spórbować potem odstawić i zobaczyć czy przeszło, do tego viburcol codziennie pół czopka również do przejśćia bólu

uwaga na pocące się główki ! pytałam o to i to faktycznie niedobór wit d, mamy dawać 2x dziennie do czasu jak znkną objawy i wrócić do 1x dziennie

jestem dumna z mojego dziecka oprócz siadania i mostków, załapał dzisiaj, że jak pociągnie za sznurek przy lusterku na macie to będzie grało
Stary 2013-10-17, 19:55   #2037
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kurde puściłam go młodmeu a on w ryk mam nadzieję, że dojrzeje bo strasze dzieciaki są nim zachwycone

mam nadzieję, że będziesz zadowolona

też myślę nad tym szczeniaczkiem - poczekam w takim razie z zakupem i kupię na razie cóś innego a szczeniaka potem

Też mam nadzieję że i ja i Helcia będziemy zadowolone
Stary 2013-10-17, 19:55   #2038
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w spacerówce tak - nie ma możliwości zrobienia całkiem na prosto muszę małą upychać jak najdłużej w gondoli - gondola ma 72 cm w środku a Helcia 66 cm długości chyba za chwilę na golasa będę ją ładować

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

nasz odkąd teściowa go zabiera jeździ w fotleiku na spacer i nie robi cyrków
Stary 2013-10-17, 20:01   #2039
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
tak włąśnie myślałam, bo dziąsła też takei rozpulchnione się wydają

ale śmieszek
Ale pierwsze zdjęcie jakby innym aparatem było robione
tata ją rozmieszał
pierwsze było robione w dzień - ładnie jasno było, a drugie teraz za ciemności przy sztucznym świetle bez lampy błyskowej dlatego gorsza jakość ale jak dla mnie i tak super bo moja stara nokia (lumia610) w ogóle robi tylko ciemność nawet z lampą błyskową

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
już od dawna tak mamy jak go akrmię to musi być cisz, bo zadzwoni tel czy tata wejdzie i po karmieniu:/ z zasypianiem też tak jest, że jak słyszy mój głos to się rozbudza

uff nadrobiłam

byliśmy u pediatry i mamy nową taktykę młody dostał nurofen i wreszcie pomogło ! pięknie zapychał i zasnął spokojnie:jup i:
mamy podawać nurofen co 12h przez jakiś czas, spórbować potem odstawić i zobaczyć czy przeszło, do tego viburcol codziennie pół czopka również do przejśćia bólu

uwaga na pocące się główki ! pytałam o to i to faktycznie niedobór wit d, mamy dawać 2x dziennie do czasu jak znkną objawy i wrócić do 1x dziennie

jestem dumna z mojego dziecka oprócz siadania i mostków, załapał dzisiaj, że jak pociągnie za sznurek przy lusterku na macie to będzie grało
Jejku dobrze żę lekarz coś poradził w cierpieniach Piotrusia.
Z tym niedoborem trzeba uważać, dobrze, że zwróciłaś uwagę

U nas ze spaniem też tak jest - mała musi dobrze zasnąć i dopiero można głośniej rozmawiać, jak maż wejdzie do pokoju gdy ją usypiam to po spaniu
Stary 2013-10-17, 20:02   #2040
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ooo a to ciekawe
mleko mamusi jest the best dobre na wszystko

==

dla mnie też kleik jest totalnie bezwartościowy:/ i nie chcę tego dawać Wojtusiowi

i też nie przejmuję się godzinami kp, w nocy ostatnio Wojtuś domaga się jedzenia co 4 godziny i pozwalam mu na to, bo inaczej jest niespokojny i rzuca się w łóżku,a dostanie cyca possie ok 10min i błogo zasypia

==

NoBoTak- my nie odciągamy napletka ,bo u Młodego się nie da , ma stulejkę ... ale możliwe ,ze z czasem to minie.. jeśli nie to pewnie ok 3 -4 r z pojdzie na zabieg
nasz tez ma stulejke fizjologiczną którą mają prawie wszystkie niemowlaki, ona jest całkowicie normalna my odciągamy tylko tak że widzimy troszeczke cewki i przemywamy to wacikiem

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-17 o 20:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości