![]() |
#181 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdziwko polityczne
Cytat:
![]() skoro to ma byś świadczenie prodemograficzne, to dlaczego łapią się na nie osoby, które z biologicznych powodów nie mogą mieć już dzieci? adopcja nie wchodzi tu w grę, bo mają się rodzić nowe dzieci. kluczowe to jest co innego w tym programie - czy zostanie osiągnięty cel. pożyjemy, zobaczymy ![]() rozumiem Twoje argumenty, ale nie potrafię cieszyć się ze zmarnowanej w mojej opinii szansy, a tak postrzegam program 500+ w jego obecnej wersji. Cytat:
Ty widzisz dokładanie za to, że komuś innemu wiedzie się lepiej. a ja widzę dokładanie za to, że ktoś miał pecha urodzić się na wsi zabitej dechami, podczas gdy ktoś inny urodził się w rodzinie prawników czy lekarzy. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | ||
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
No i jeszcze jedno: czy nie byłoby logiczniej podnieść najniższą krajową, zwiększyć kwotę wolną od podatku tak, by rodzicom stworzyć szansę na samodzielne utrzymanie swoich dzieci? Trzeba rzucać społeczeństwu jałmużnę (nota bene odebraną tym ciężko pracującym bo przecież pieniadze nie rosną na drzewach) i ekscytować się swoją źle pojętą dobrocią? "No ludzki pan!" Gdzie w tym wszystkim jest szacunek dla pracy ludzkiej? Trzeba tworzyć kolejne pokolenie nieporadnych, dziedziczących nieporadność w genach niejako? Gdzie tutaj jest poszanowanie ludzkiej godności? Mam odruch wymiotny, gdy słyszę, że PiS dba o rodzinę i o przyszłe pokolenia. Nie da się zmienić mentalności narodu dając zamiast stwarzając szansę na autentyczne dobre zmiany. ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ---------- Cytat:
Ale akurat w przypadku imigrantów muzulmańskich sprzeciw Polaków nie ma nic do rzeczy. Po prostu oni nie są zainteresowani osiedlaniem się w Polsce i tyle. Mieszanie do tego "świetnych postaw" (sic!) Polaków i ich w genach dziedziczonej nienawiści do wszystkiego, co obce nie ma tu nic do rzeczy. Zdaję sobie sprawę, że w wielu miastach europejskich doszło do zamachów bombowych, do przestępstw w wykonaniu imigrantów. Chylę czoła przed bólem rodzin ofiar tych zamachów, rozumiem też ich gniew. Ale nie można nienawidzić wszystkich imigrantów z powodu czynów części z nich. Kiedyś w Soho troje ciemnoskórych mnie napadło. Zabrali mi portfel, telefon i inne drobiazgi. Czy teraz powinnam nienawidzić wszystkich ciemnoskórych?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2016-11-30 o 05:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Konto usunięte
|
Dojnej zmiany ciąg dalszy. Kwota wolna od podatku dla posłów - 30K "bo ciężko pracują", jak uroczo przedstawił rzecz tzw. minister Morawiecki. Oczywiście poza przepracowującymi się posłami nikt inny w kraju ciężko nie pracuje. Ba, wielu z tych pracujących najciężej jeszcze dołoży się domiar bo skoro tak dobrze zarabiają (często urabiając się po pachy przez większość część doby), to żadnej kwoty wolnej nie potrzebują.
Ciekawe kiedy przynajmniej ta pracująca część elektoratu zacznie się oburzać czemu ich ukochana partia wychodzi z założenia, że są równi i równiejsi. Drugie zdziwko dnia (chociaż na dobrą sprawę trudno już się temu dziwić) - kolejny raz pokazali "suwerenowi" koncertowego faka. Na zgodę na wysłuchanie publiczne w sprawie morderstwa systemu oświaty (do czego przychyliły się nawet pacynki Kukiza) zabrakło odwagi, jak zwykle. Ciekawe ile razy w najbliższym tygodniu tzw. pani premier wytrze sobie buzię swoim naczelnym hasłem "bo my słuchamy ludzi". Tak, vox populi tak bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Naczelna Nastolatka
|
prywatne zdziwko polityczne, osobisty facet, który popiera PiS nadal, po tych wielu miesiącach.
Czytałam o tej kwocie wolnej od podatku, ależ się zagotowałam. Ale rozwala mnie uporczywe grzebanie przy organizacjach pozarządkowych. I przeraża.
![]() |
#185 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6811977 1]Dojnej zmiany ciąg dalszy. Kwota wolna od podatku dla posłów - 30K "bo ciężko pracują", jak uroczo przedstawił rzecz tzw. minister Morawiecki. Oczywiście poza przepracowującymi się posłami nikt inny w kraju ciężko nie pracuje. Ba, wielu z tych pracujących najciężej jeszcze dołoży się domiar bo skoro tak dobrze zarabiają (często urabiając się po pachy przez większość część doby), to żadnej kwoty wolnej nie potrzebują.
Ciekawe kiedy przynajmniej ta pracująca część elektoratu zacznie się oburzać czemu ich ukochana partia wychodzi z założenia, że są równi i równiejsi. Drugie zdziwko dnia (chociaż na dobrą sprawę trudno już się temu dziwić) - kolejny raz pokazali "suwerenowi" koncertowego faka. Na zgodę na wysłuchanie publiczne w sprawie morderstwa systemu oświaty (do czego przychyliły się nawet pacynki Kukiza) zabrakło odwagi, jak zwykle. Ciekawe ile razy w najbliższym tygodniu tzw. pani premier wytrze sobie buzię swoim naczelnym hasłem "bo my słuchamy ludzi". Tak, vox populi tak bardzo ![]() Widziałem posła Cymańskiego w akcji. Tak się biedak zafiksował na atakowaniu dziennikarzy za to,że śmią proponować obniżenie kwoty wolnej dla posłów,aż myślałem,że się na dziennikarzy z pięściami rzuci. Poseł od "kwiecistej" mowy pokazał pazurki. ![]() Radio Erewań w wykonaniu PiS wiecznie żywe, tym rzem w roli głównej kwota wolna: nie 8000zł a 6500zł, nie dla wszystkich tylko dla zatrudnionych na śmieciówkach, posłów to nie dotyczy,bo pracują bardzo ciężko. Szczególnie tą ciężką pracę można było obserwować w latach poprzednich widząc w akcji posłów: Pałysa, Pęka,Wiplera i wielu innych.
![]() |
#187 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z resztą Twojej wypowiedzi również nie zgadzam się fundamentalnie. Po zmianach w polityce niemieckiej widać,że to nasze racje okazały się słuszne. Co do Szewacha Weissa - mam podobne zdanie do Wolfmana - najpierw niech pojednają się z Palestyńczykami i zlikwidują osiedla swoich osadników a dopiero potem mogą pouczać innych. ![]()
![]() |
![]() |
#189 | ||
Wizażowy Kot Igor
|
Fakt- przepraszam. Aktualnie pracuję z homofobem i strzeliłam babola na całej linii. Pisałam przy kawie o świcie i chyba myślami byłam już częściowo w pracy
![]() Natomiast dyskusja toczyła się o Muzułmanach, Wolfman pisał o dumnej postawie narodu polskiego w odpieraniu wszystkiego, co obce. Stąd też udowodniłam, że jednak z Muzułmanami da się jednak żyć w zgodzie i podałam przykład polskich Tatarów, od pokoleń zasymilowanych w naszym kręgu kulturowym. Uważam też, że wśród uchodźców znajdują się, owszem, jednostki, które rozrywają się granatami, podkładające bomby ale serio chcecie traktować każdego Muzułmanina jak potencjalnego terrorystę? Dziwi mnie taka postawa. Co do profesora Weissa to nie odnosił się on do stosunków Izrael-Pakistan podczas wykładów, na których byłam. Jak wiesz, Weiss urodził się na Ukrainie, jako dziecko przeżył holocaust, pełnił funkcję ambasadora Izraela w Polsce. Podczas swoich wykładów mówił o pojednaniu Polaków i Żydów, nie oskarżał absolutnie Polaków o antysemityzm, postulował jedynie wzajemne pojednanie. To, co mnie uderzyło w tych wykładach to fakt, że Polacy i Żydzi od wieków żyli obok siebie jak sąsiedzi a jednak nie znali się nawzajem. Taki był temat jego wykladów. Przy czym tutaj stosunki izraelsko-pakistańskie, skoro nie taki był temat wykładu? Więc taka odpowiedź na mój post to trochę z gatunku: "A u was Murzynów biją". Być może Weiss odnosił się do wzmiankowanych stosunków przy innych okazjach jednak przecież nie o tym pisałam. ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Cytat:
A boczne uliczki zawsze są ciekawsze ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Konto usunięte
|
Oczywiscie, ze sa wsrod nich ludzie, ktorzy funkcjonuja normalnie w spoleczenstwie. Ale nie moze byc tak, ze otwieramy granice i dostep do UE ma doslownie kazdy, bez zadnej kontroli. Konflikt mamy w Syrii, uciekaja cale rodziny, ktore faktycznie potrzebuja pomocy, ale nie moze byc tak, ze naplywa do Unii Europejskiej rzesza ludzi ze wszystkich mozliwych krajow afrykanskich itd, glownie mlodych mezczyzn, i zostaja w Europie bez zadnych kontroli, bez dokumentow (lub z falszywkami), bez badan medycznych (patrz: Ebola!), tylko dlatego, ze granice do lepszego swiata sa otwarte (notabene: Unia Europejska ma swoje wlasne dzielnice biedy, kraje jak Bulgaria i Rumunia, w ktorych jednak ludzie czasem nawet gloduja, dlaczego ma wiec ratowac caly swiat, zanim ''nakarmi'' wszystkich u siebie? dlaczego ma w ogole karmic? ma ratowac, tych, ktorzy sa w niebezpieczenstwie) Czlowiek, ktory ucieka od wojny, prosi o bezpieczny lad, o miejsce do spania i o przyslowiowa miske zupy, nie boi sie podjac pracy (patrz: wiele rodzin ukrainskich w Polsce), a nie napada na ciezarowki w Calais, bo chce do Wielkiej Brytanii, a nie do Francji, czy tez podpala oboz, bo nie dostal czekolady na sniadanie, znaczy nutelli. Dodatkowo powinno byc tak, ze osoby przybywajace do Europy, ktore popelnia wykroczenie, sa wysylane z powrotem do swojego kraju, nie widze innej mozliwosci, dlaczego mamy finansowac w wiezieniu osoby, ktorym zapewniono godny byt, a oni w zamian za to latali z maczeta po pociagach lub zrywali staruszkom lancuszki z szyi? Program przyznawania azylow politycznych w wielu krajach caly czas dziala, to nie jest tak, ze Europa sie przez lata wypinala, tylko nie dzialalo to na zasadzie szturmu.
Nie odnosze sie do tego problemu jako do problemu dotyczacego Polski, traktuje tutaj Unie Europejska calosciowo, zarowno pod wzgledem obrony granic, jak i bezpieczenstwa wewnetrznego. I nie, nie chodzi tutaj o ksenofobie, tylko o to, zeby pomoc docierala tam, gdzie naprawde jest potrzebna, a takze mierzac sily na zamiary. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I teraz dokładnie to samo robią Muzułmanie w Europie. Nie ma co opowiadać bajek o jakiejś integracji czy asymilacji, bo oni w znakomitej większości tego po prostu nie chcą. Chlubny wyjątek Tatarów polskich jest jedynie jaskółką, która żadnej wiosny nie uczyni w Europie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mieszkam w mieście, gdzie przed wojną 70% mieszkańców stanowili Żydzi i z opowieści wiem, że bynajmniej nie było żadnej segregacji i o dziwo mówiło się po polsku a synagoga była 200m od kościoła. Mało tego moim sąsiadem był niemiecki oficer - ze swoją polską dziewczyną przed wojną chodzili do żydowskiego kina na rynku. Po wojnie część Żydów wróciła do miasta i poza żydowską kawiarnią jakoś mi się na ulicy nie rzucają w oczy. Mój facet obecnie pracuje w żydowskiej dzielnicy - gdyby mi o tym nie powiedział, nie wiedziałabym. a w UK są Polacy, którzy wyjechali parę(naście) lat temu i tez po angielsku ledwie dukają. A Polacy w Chicago, którzy przez całe życie nie nauczyli się angielskiego, bo nie był im potrzebny skoro mieszkali i poruszali się tylko po "polskiej" dzielnicy? Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-12-01 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
wódka z Freudem
|
Żydzi się nie asymilują - oni się wtapiają, przenikają, wchłaniają. Na tym polega ich cały spryt
![]() Co do Polaków zagranicą - mieszkam w Szwecji i tu nawet po angielsku nie umieją się moi rodacy dogadać. Różnica polega na tym, że oni tu zapieprzają na chleb, na naukę języka nie mają czasu. Natomiast wczoraj byłam świadkiem sceny, gdzie pani Arabka była oburzona, że babeczka w urzędowym okienku nie rozumie jej języka. Obrażona wsiadła do pięknego srebrnego mercedesa klasy s sfinansowanego przez szwedzki socjal. Abstrahując - moje prywatne zdziwko polityczne: wiceminister spraw zagranicznych oskarżany o współpracę ze służbami USA ( ![]() (Prawie) lokalnie (jako że na emigracji, acz palcem po mapie bardziej na prawo): największa afera pedofilska w historii Norwegii. Strasznie rakogenny jest ten świat. A może by tak się schować gdzieś w górach... Albo w dżungli...
"It is perhaps the misfortune of my life that I am interested in far too much but not decisively in any one thing; all my interests are not subordinated in one but stand on an equal footing". — Søren Kierkegaard |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nigdzie nie napisałem, że Polacy są w tych sprawach dużo "lepsi" (nie wiem, czy to dobre słowo?), niemniej jednak statystycznie rzecz biorąc nie ma co w ogóle porównywać poziomu asymilacji Polaków, a Żydów czy Muzułmanów. Zupełnie inne światy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no a powinni być widoczni skoro się nie asymilują wg Ciebie, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale znowu od pana Morawieckiego słyszymy, że posłowie to dopiero pracują ciężko. Nic tylko zostawić im nieopodatkowane diety. To podobno jest sprawiedliwe ![]() ![]() To są takie jaja, że aż ciężko ogarnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Po tym:
Cytat:
Cytat:
![]() Podejrzewam, ze dlatego, iz Mijanou ich po prostu nie ma. Wot, powielanie najgluszych tekstow propagandowych opozycji i tyle ![]() Ty piszesz o "swiatlych ekonomistach", a sama sie popisujesz ekonomicznym analfabetyzmem. Deficyt budzetowy planowany ostatecznie do 50mld zl na 2015 (i byl o kilka mld mniejszy ostatecznie). Deficyt budzetowy planowany na 2016 (a wiec uwzgledniajacy koszty 500+) - niespelna 55mld zl. Faktycznie, bankructwo od razu ![]() ![]() W momencie gdy za 8 lat PO calkowite zadluzenie publiczne praktycznie sie podwoilo, z ok 500mld do ok 1 biliona zl (ile dokladnie to zalezy od metody liczenia), pisanie ze 500+ to ryzyko bankructwa, to nie tylko analfabetyzm ekonomiczny, to problemy z podstawowa arytmetyka. Tyle warte sa te Twoje wywody Mijanou ![]() Cytat:
Absolutnie sie z Toba nie zgadzam - lepiej dac ludziom pieniadze jak juz ma byc takie wsparcie i niech sobie wydaja na co chca. Tym bardziej, ze ludzie wydaja to na rozne rzeczy: Cytat:
Cytat:
![]() Ogolnie rzecz biorac, to rozumiem uwagi, jak sadzisz wsparcie mogloby lepiej wygladac, a wg mnie kluczowe pozostaje to, ze przedtem nie bylo niczego, wiec to zdecydowanie plus ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekam teraz na brawa dla Jaroslawa. Cytat:
Kwote wolna od podatku, jak najbardziej, najlepiej zwiekszyc ja znacznie i (p)oslom dac taki sam poziom. A nie masz odruchu wymiotnego przy tym, jak pleciesz bzdety o patologii ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Swoja droga, troska o biednych imigrantow niewiadomo skad, a pisanie caly czas o rodziemej "patologii", ojkofobia jakas czy co? (sprawdz znaczenie pojecia zanim zaczniesz sie klocic, tym razem Ci sie uda, do 3 razy sztuka ![]() Cytat:
PO? ![]() ![]() ![]() Ta, ale ubaw przynajmniej jes, co nie ![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Tyle obiecanek o tej kwocie wolnej od podatku było, dudus, szydło i chyba wszyscy inni obiecywali ze zwiększa. A co zrobili? Tylko się ośmieszyli. Wczoraj w Tv dobrze było pokazane wyrywki tych ich obiecanek a stan rzeczywisty. Żenada, PiS to taki szit ze brak słów jak kręcić potrafią. Jeszcze dudus " nie wszystko są w stanie zrobić" serio? Zwiększyć kwotę wolna od podatku? Szkoda ze podczas wyborów tego nie powiedział. Banda oszustów
A 500+ to nie wypal zadłużenie rośnie a jeszcze jakby jakoś mądrzej pomyśleli bo jest jak Motyla pisze ze jak ktoś minimalnie przekroczy próg to już nie dostanie a ci co maja więcej dzieci ale duży dochód to maja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29 Czas edycji: 2016-12-01 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Wyrak ja wiem ze fajnie się pisze jak to niby wydają na same super rzeczy. Albo ze nie ma rezygnowania z pracy dzięki 500+. Doczytaj o tym bo z innych źródeł co innego wynika i trochę się to kłoci ze sobą. A wiesz czemu? Bo to co wstawiłeś było na podstawie ankiet i nie dziwie się ze ludzie wpisywali tam ze wręcz przeciwnie ze chcą podjąć prace (lol) i na jakie super rzeczy wydają.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wolę dopłaty do wyprawek szkolnych, do ubrań, do obiadów, do przedszkoli, żłobków itd. darmowe pieniądze do zło w czystej postaci. więcej szkód wyrządzają niż przynoszą korzyści. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiesz kto jeszcze robił swoje nie oglądając się na innych? taki Richard Fuld czy Jimmy Cayne. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() ja to pamiętam nawet, jak maliniak wielokrotnie w kampanii mówił coś w stylu "nie dajcie sobie wmówić, że nie ma na to pieniędzy - są, one są i wystarczy po nie sięgnąć". |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Motyla super napisane, wyprawki to fajny pomysl
I wkurzają mnie te argumenty " a za PO to tamto siamto" a co mnie to teraz jest PiS i pisa obietnice i zapewnienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaoszczedzenie 600zl w skali roku, faktycznie szal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zeby nie bylo nieporozumien, nie chodzi o pisaniane, ze to doprowadzi do xyz, tylko o stan faktyczny, ze dzieje sie xyz. Chetnie sie zapoznam ![]() Cytat:
Niestety, ja tego na chwile obecna nie widze ![]() Tak, to jest problem, mowimy o bez mala bilionie zlotych juz ![]() Cytat:
![]() Zeby nie bylo nieporozumien, to nie twierdze, ze ten wzrost w pierwszej polowie roku to wynik 500+, sila rzeczy efekty bedzie widac na wieksza skale dopiero za rok - dwa. Cytat:
![]() Swoja droga, to porazajace jest jak niskie jest to zaufanie do innych, przykra sprawa :/ Cytat:
Szanuje Twoje podejscie, ale wg mnie jest to nieproduktywne w tej sytuacji ![]() Cytat:
![]() Jesli masz inne dane, zapraszam do przedstawienia. Jesli masz konkretne wskazania, dlaczego te badania sa niemiarodajne, rowniez zapraszam.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Zdziwko polityczne
http://m.trojmiasto.wyborcza.pl/troj...-do-pracy.html
Tu masz np. A według tego badania które ty podałeś to ludzie tam w ankiecie odpowiadali ze wręcz przeciwnie, ze oni chcą przez 500+ podjąć prace. W takie badanie to ja nie uwierzę bo czuć ze to sztynks. A jakbym ja miała wypełniać ankietę na kompie to tez bym pisała ze wydaje na takie ważne rzeczy a prawda byłaby inna. Jak mi pokażą paragony to uwierzę a w ankietach każdy może odpowiedzieć jak mu się podoba. To ze dzięki 500+ chcą podjąć prace jest śmieszne podczas tego co się dzieje tzn zwolnień wlasnie http://m.wyborcza.biz/biznes/1,10650...Redirects=true Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- A w ogóle ciekawe jakby zrobić taka ankietę z pytaniem " czy bije Pan żonę" założę się ze wyszłoby ze 0% Polaków bije. Tak samo na socjologu miałam ze w ankiecie pytanie " czy jesteś rasista?" Odpowiedzą ze nie aby nie wypaść złe. Tak to jest z tymi ankietami. Dlatego dla mnie ciekawsze są raporty z policji, doświadczenia osób, zwiekszona sprzedaż pewnych artykułów etc niż ankieta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-12-01 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Utrzymuję w domu bałagan aby w razie włamania złodziej potknął się o coś i umarł ![]() Edytowane przez michal100 Czas edycji: 2016-12-01 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() akurat do tego typu spraw podchodzę z przesadną przyznaję nadgorliwością, bo w grę wchodzą pieniądze. nasze pieniądze, Twoje i moje też. władza przyzwyczaiła nas niestety do tego, że wydaje nasze pieniądze w idiotyczny sposób. takie górnictwo chociażby - trup - ratuje się od wielu, wielu lat i będzie się ratowało nadal. za nasze pieniądze. NFZ jest niewyobrażalnie niedofinansowany, ale na upadające górnictwo kasa się musi znaleźć. to samo z 500+. to samo jest z różnymi zasiłkami, z których latami korzystają lenie brzydzące się pracą. nie podoba mi się, jak wydawane są moje między innymi pieniądze, po prostu. Cytat:
poza tym badania statystyczne są dziecinnie łatwe do zmanipulowania. odpowiednio dobiera się grupę, odpowiednio zadaje się pytania, odpowiednio pisze się odpowiedzi do wyboru. wyników takich badań nigdy nie rozpatruje się w oderwaniu od tych aspektów, bo to czysta ignorancja. oraz jak już napisałam - CBOS podlega prezesowi rady ministrów. więc ten tego ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Odniose sie za to do Twoich przykladow: - pierwszy, cytowanie osob zatrudniajacych ludzi do dorywczej, sezonowej pracy . Jak ktos moze zbierac truskawki latem, to sila rzeczy nie ma innej pracy, wiec to nie sa osoby, ktore opuszczaja rynek pracy ![]() ![]() ![]() - drugi, cytuje: Cytat:
Bo zalozenia moga miec, ale w tym momencie to nie jest dowod i sprawa jest otwarta. W momencie, gdy mam odpowiedzi z ankiet osob, ktore te swiadczenia dostaja, a zalozenia jakiegos think tanku, co sie moze stac w ciagu kilku lat, to oczywiscie, ze te odpowiedzi beda mialy wieksza wage ![]() Oczywiscie, to nie jest doskonale zrodlo i trzeba takie rzeczy oceniac krytycznie, ale Ty to co Ci nie pasuje z miejsca odrzucasz, a to co Ci pasuje lykasz jak mlody pelikan ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tyle, ze jak dotad, to mamy te niedoskonale dane vs. pontyfikowanie, co to bedzie. Dane, jakby byly niedoskonale > pontyfikowania, po prostu ![]() Cytat:
Bo, ze to czy tamto mozna, to ja wiem, ale nie widze zadnych konkretow wskazujacych, ze tu tak bylo. Juz pisalem - przedstaw inne dane jak masz, ocenimy ich wiarygodnosc. Jesli masz zastrzezenia do tej ankiety, to je przedstaw. Bo dla mnie to, ze ktos w to nie wierzy, czy ze z badaniami mozna cos zrobic, sila rzeczy bedzie znaczylo mniej, nize badanie na probce 3tys osob ![]()
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam żadnych ankiet do zaprezentowania, bo, jak już wyjaśniałam, nie ufam ankietom. wg ankiet o ile dobrze pamiętam Komorowski miał zostać teraz wybrany na prezydenta. i to chyba nawet CBOS dawał Komorowskiemu zawsze duże szanse na wygraną. zbyt dużo widziałam manipulacji mistrzowsko przeprowadzonych za pomocą sprytnie skonstruowanych ankiet i badań. ba, nawet badania kliniczne można zmanipulować, jak się chce. taka żurawina np. ponoć wcale nie leczy zapalenia pęcherza, a badania kliniczne mówiące, że jest świetnym lekiem, zostały zlecone przez firmę, która na lekach z żurawiny wypłynęła i zarobiła krocie. przyjrzano się tym badaniem po jakimś czasie i wyszło, jak bardzo tam przy nich majstrowano i naciągano. więc no przykro mi, ale dopóki żyję nie zaufam żadnej ankiecie, dopóki nie poznam metodologii jej przeprowadzenia. i uważam, że ufanie ankietom bez tej wiedzy jest zwykłą pospolitą ignorancją. ja nie wiem, czy ta Twoja ankieta jest rzetelna czy nie. nie roztrząsam tu tego. mówię tylko, że bez poznania metodologii nie powinno się jej ślepo ufać. szczerze mówiąc, to bardzo jestem zdziwiona, że tak jej bronisz, nie znając sposobu jej przeprowadzenia czy zadanych pytań. Edytowane przez motyla Czas edycji: 2016-12-01 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Zdziwko polityczne
Oczywiście ze takie badania ankietowe nie są wiarygodne. Wyobraź sobie ze moglo być tam pytanie " na co wydajesz 500+" a w odpowiedziach " jedzenie" " ubrania" " edukacja" a odpowiedzi używki nawet nie było
![]() A manipulacja ankietami serio nie wymaga zbyt dużego wysiłku. Możesz pisać ze to kwestia wiary blablabla a to raczej kwestia tego ze wiem jak ankietowanie wyglada od środka. Podchodzę do tego tak samo jak " 99% kobiet było zachwycone tym szamponem" na opakowaniach produktów ![]() Wyrak zabawne jest to jak próbujesz każde słowo Wyborczej podważać a swoją ankietę łykasz jak młody pelikan xd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-12-01 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.