![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Składnik, którego nienawidzę w perfumach
anyz
![]() chociaz z drugiej strony jest podobno obecny w Lolicie EDP a ja mimo wszystko wprost ubustwiam (ale ja tam anyzu osobiscie nie czuje) poza tym: - wszelkie zywicze i iglaste akcenty ![]() - cedr - mech - konwalia (jednak NR mnie uwiodl, konwalia na szczescie po chwili znika) - roza (jak we wszystkim sa wyjatki - Apparition Ungaro posiadam, a roza wyrazna z poczatku) - chlebowa nuta z Angel (nie wiem, co to za skladnik) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym mój ukochany bób tonka nie zawsze "robi mi dobrze", podobnie jak miód, bazylia i drzewo oliwkowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
odrzuca mnie w perfumach:
- kokos, karmel, czekolada, "mleko",nachalna wanilia, anyż - szampan (yvresse grr) - składniki w stylu "owocowa guma do żucia" : truskawka, arbuz brzoskwinia Kojarzy mi się to wszystko z konsumowaniem, trawieniem, przeżuwaniem itp. Dla mnie zapach ma kompensować moje niedobory sex appealu a nie pobudzać mnie kulinarnie ![]() -mdłe kwiatki - nie wiem jakie, ale wyczuwam je np.w Paris YSL, Love in Paris, N. Ricci Uwielbiam za to niedocaniane szypry a szczególnie mech dębowy (cristalle, 19, knowing, soir de lune, piękny świeży unisex Eau d'Orange Verte) a także charrakterrne kwiatuchy jakie są w Mahorze czy Too Much Champs Elysees. Szkoda, że rzadko kiedy pojawiają się nowe kompozycje z nutami szyprowymi. Najnowsza to chyba City Glam Armaniego, całkiem udana swoją drogą
![]() |
#184 |
Konto usunięte
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;2890961]Najbardziej w perfumach nie lubię szyprów, aldehydów, ale na pierwszym miejscu jest kadzidło, które działa na mnie migrenogennie, gdy wyczuwam kadzidło wpadam w stany lękowo-depresyjne.
![]() ![]() cd. mojej czarnej listy: Irys ( kwiat i kłącze) ![]() Róża Jaśmin Tuberoza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
bergamotka. tfu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Nie sądziłam, że kiedykolwiek to napiszę, ale ostatnie moje prawie traumatyczne olfaktoryczne doświadczenia wykazały, że nie toleruję w większym stężeniu róży. Z tego powodu nigdy nie będę mogła używać choćby Parfum Sacre i Costes by Costes
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Męski Diesel Fuel ma w sobie coś gorzko-słodkiego, od czego na samo powąchanie nie powiem co się robi mojemu żołądkowi... Łagodniejsza, o wiele łagodniejsza wersja tego czegoś jest w Armani Code (też męski zapach). Czy ktoś potrafi rozszyfrować?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
A nie dla mnie wstrętnie pachnie w perfumach mleczko kokosowe. Po psiknięciu nadgarstka Bronze Goddess ten wredny zapaszek prześladował mnie przez kilka dni (nieopatrznie pochlapałam nim też rękaw garsonki).
Nie przepadam też za zapachami cytrusowymi z przewagą grapefruita. Ale to drobiazg wobec kokosu, którego nie znoszę po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po kolejnych testach wiem, ze nie lubie takze: -nadmiaru cynamonu ![]() -miodu -plumerii (vel frangipani) -soli (trauma zapachowa to 4me Acqua di Sale Profumum- i tu brakuje mi rzygajacej emotki ![]() -cukru, takiego jak w Acqua e Zucchero- (kolejna trauma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
ambra ... zazwyczaj ostatnia nuta perfum, ale nie znoszę jej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
nie cierpię nadmiaru wanilii... dusi mnie
![]()
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Kokos. Taki jak w Bronze Goddess . Ohyda.
Nie przepadam też za śliwką czy wiśnią w duecie z alkoholem, bo ta mieszanka przyprawia mnie o ból głowy. Dziewczyny, powiedzcie co jest we Fragile JPG. Te perfumy to dla mnie trauma, ale nie potrafię zidentyfikować odpowiedzialnego za to składnika. edit. Nie lubię też specjalnie brzoskwini i grapefruita. Ogórkowe nuty też nie są przeze mnie lubiane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Eh - dusiciel smiertelny
![]() tylko flakonu szkoda! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Classique i Gaultier2 są takie piękne a tutaj owijający się niczym wąż wokół szyj jaśmin, tuberoza która sprawia że i tak nie chce się oddychać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
BAN stały
|
Najbardziej mi nie po drodze... chyba z różą... Tak. Zdecydowanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Jaśmin! Zdecydowanie. Nie przepadam też za anyżem. Jest jeszcze jeden składnik który mnie drażni, ale nie udało mi sie go zidentyfikowac jeszcze...
![]()
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
anyż...nienawidzę anyżu od dziecka-jak byłam mała zawsze jak byłam chora [byłam alergiczką] dostawałam 'autorską' mieszankę mojego lekarza-najgorsze paskudztwo jakie w życiu piłam [odruch wymiotny gwarantowany]...w każdym razie,żeby zabić jej naturalny smród i trochę oszukać smak-do leku dodawany był anyż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
pieprz! jego dodatek w 99% przypadków wg. mnie psuje kompozycję
![]()
![]() |
#203 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio brzoskiwnia.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczególnie nie lubię brzoskiwni w połączeniu z wanilią. Tak samo nie lubię zapachy brzoskiwnii w kosmetykach ( balsamy, pachnące żele pod prysznic itd.) Morela plus wanilia to co innego ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-01-22 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
- kawa, kakao
- paczula - melony - wszystko co morskopodobne (z jednym jedynym wyjątkiem) - lawenda - żywica, iglaki
![]() |
#208 |
grozi wypollizowaniem
|
1. Róży
2. owoców- wszystkich 3. kiszonych ogórków ![]() 4. czegoś co śmierdzi na mnie jak coś brudnego i zakurzonego-coś mi się wydaje że może to być różowy pieprz...
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Piżmo, większość perfum z tym dodatkiem kwasi się na mojej skórze. I bez zmian: od zawsze nie cierpię piwonii oraz tuberozy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.