Misja w Zambii - część III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-16, 20:05   #181
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale
Dot.: Misja w Zambii - część III

Ja zapłaciłam o ile dobrze pamiętam 77zł.

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 20:30   #182
mamapity
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie.

Laylissa-pół kg priorytet kosztuje-19,30zł
1 kg priorytet kosztuje - 38,zł
2kg -priorytet kosztuje-77zł

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
Mój M też nie był do końca przekonany - wspiera mnie i akcję, czytał kilka listów i zasugerował, że podobieństwo jest ogromne, listy prawie identyczne do większosc, a dodatkow zwrócił uwagę, że przyszło ksero.
Może czytał listy pokazane przez Pita777,na str 159 w 2 cześci.
Są to 2 oryginałly,jeden napisany przez Mamę Hellenki,a drugi przez Tatę Christiny,w obu listach wymienione są te same rzeczy.Ale tak powinno być, ponieważ syn ma 2 dziewczynki i do obu wysylamy te same prezenty.

Teraz też wysłaliśmy paczkę,na urodziny Helenki,które bedą 2 czerwca
i prezenty dla obu dziewczynek jednakowe,np 2 koce 2 piłki 2 pompki 2 skakanki, zeszyty, kredki ,długopisy,lizaki ,landrynki,budynie.

Suzi 82-jeżeli chodzi o piłki dmuchane,to super pomysł,takie też wysłałam,
1 waży 80 g i kosztuje 3 zł,są tańsze zależy od wielkości.

Pozdrawiam.

Edytowane przez mamapity
Czas edycji: 2008-05-17 o 12:05 Powód: dopisek
mamapity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 22:34   #183
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

jest dobrze niebawem wszystko wyjasnie, przepraszam ale zalatana jestem :/
KataMwale - wielkie dzięki
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 22:53   #184
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Witajcie Wszyscy 1) Pozdrowienia od Rafałka od Nastki. Dzisiaj chciał mi "wydłubać oczy".Pięknie rośnie i ślicznie się uśmiecha. 2) Dzisiaj też wysłałem priorytetem 3 opakowania spironalu i parę lizaków na osłodzenie choroby dzieci. Pozdrowienia dla wszystkich

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 01:45   #185
mukashana
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mukashana

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
jest dobrze niebawem wszystko wyjasnie, przepraszam ale zalatana jestem :/
KataMwale - wielkie dzięki
Mama ja czekam na wieści jak tylko sie dowiesz co z ta darowizną. Wtedy się zastanowimy czy jest sens słać ten Spironol. Do wszysktich , którzy mi wpłacili pieniżki: ciągle je mam, a paznokcie nie pomalowane. cierpliwości. Wszytko sie wyjaśni na dniach

pozdrowneia
Stary 2008-05-17, 08:36   #186
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

Cytat:
Napisane przez Laylissa Pokaż wiadomość
Dziś kupiłam lalki i gumeczki do włosów dla mojej Rachaelki . Nie chcę mi się otworzyć strona Poczty Polskiej. Czy ktoś może powiedzieć mi ile kosztuje wysłanie koperty bąbelkowej do 2kg. priorytetem ?

No no ładne szaleństwo Rachaelka napewno się ucieszy Potwierdzam ... koszt 2 kg priorytetm 77 zł. Cena kosmiczna.

Tak do wszystkich rodziców:
A może by tak powysyłac tez piłki dmuchane sa lekkie i bardzo tanie. Moze warto to przemyslec

suzi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 09:22   #187
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

Zadeklarowałam się do miesięcznej wpłatny na dożywianie dzieci na kuchnie i ze smutną minką muszę się przyznać że ostatnie dwa miesiące zaniedbałam to ale dziś wpłaciłam 100 zł.
A tak swoją drogą śniły mi się dziś moje dzieci że bawiłam się z nimi w piaskownicy i nagle Sibi wstała i się do mnie przytuliła pinkny sen
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!”
agu_siek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-17, 10:23   #188
mukashana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agu_siek Pokaż wiadomość
Zadeklarowałam się do miesięcznej wpłatny na dożywianie dzieci na kuchnie i ze smutną minką muszę się przyznać że ostatnie dwa miesiące zaniedbałam to
nie pozostaje nic innego jak tylko :
Stary 2008-05-17, 10:31   #189
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi82 Pokaż wiadomość
Potwierdzam ... koszt 2 kg priorytetm 77 zł. Cena kosmiczna.

Tak do wszystkich rodziców:
A może by tak powysyłac tez piłki dmuchane sa lekkie i bardzo tanie. Moze warto to przemyslec
Po co nam strona poczty polskiej Przecież mamy Suzi82 naczelną wysyłaczkę paczek dla naszych Dzieci
Gdybyś jeszcze tak znała rozkłady jazdy PKP i odloty samolotów z Okęcia

Nadmuchiwane piłki uważam za genialne Przecież to suuuuper zabawa i odbijanie taką piłką. Do arki jak znalazł.

Cytat:
Napisane przez mukashana Pokaż wiadomość
nie pozostaje nic innego jak tylko :
U mnie płaci Mbank 5 każdego miesiąca, więc mam z głowy Na dodatek sam Mbank dokłada się do kuchni, bo co miesiąc mam 10 zł z lokat

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 11:04   #190
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
U mnie płaci Mbank 5 każdego miesiąca, więc mam z głowy Na dodatek sam Mbank dokłada się do kuchni, bo co miesiąc mam 10 zł z lokat
Też chyba tak zrobię Bo czasami kompletnie sie nie wyrabiam i nie mam czasu , ostatnio mi nawet tel zablokiowali bo zapomnialam zaplacic
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!”
agu_siek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 11:54   #191
kajarabek
Raczkowanie

Witajcie, nie bylo mnie kilka dni ale juz jestem na biezaco. Tak sobie czytam o kolejnych szczesliwych rodzicach i zastanawiam sie kiedy przyjdzie kolej na mnie? I nadal czekam na chetnych do wspolnej paczki z rejonu pomorza (ale nie tylko). Pozdrawiam wszystkich.
kajarabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 12:35   #192
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Po co nam strona poczty polskiej Przecież mamy Suzi82 naczelną wysyłaczkę paczek dla naszych Dzieci
Gdybyś jeszcze tak znała rozkłady jazdy PKP i odloty samolotów z Okęcia

Nadmuchiwane piłki uważam za genialne Przecież to suuuuper zabawa i odbijanie taką piłką. Do arki jak znalazł.
Naczelna suzi na posterunku

Jeśli ktoś byłby zainteresowany piłkami a ma karte do Selgrosu to polecam ... od 27 maja promocja Tam będa w cenie 1,21 zł wiec ja napewno kupie kilka sztuk dla Arki Są kolorowe a rozmiar 41 cm. Hmm nie wiem czy nie za małe ale dobre i to

suzi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 17:49   #193
opolanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ieka Pokaż wiadomość
Hm.. nie należę tu do tego wątku ale czytałam go już 2 raz.O Waszej pomocy, przeglądałam zdjęcia Waszych adoptowanych dzieci.Piękne jest to co robicie.Jestem bardzo wrażliwa na los innych ludzi dlatego zainteresował mnie ten wątek.Przepraszam już nie zaśmiecam ale dodam tylko że.. JESTEśCIE WIELKIE !!!!!! PODZIWIAM WAS ZA TO CO ROBICIE
Nie podziwiaj, tylko sie dołacz
opolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 22:12   #194
Laylissa
Raczkowanie

77 złotych- rzeczywiście, cena dość kosmiczna. Nie wiem czy nie lepiej zrobić dużą paczkę i wysłać... Zobaczymy !

Mam w domu kilka piłek dmuchanych z Johnson'a, bo mój przyjaciel kiedyś tam pracował, wyślę na pewno !

Pozdrawiam i całuję weekendowo !
Stary 2008-05-17, 22:15   #195
mukaa
Zadomowienie

wpadłam tylko powiedzieć dzień dobry

ostatnio strasznie dużo piszą o dzieciach z Afryki w gazetach dla mam małych dzieci
mukaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 22:18   #196
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Choć znowu jest późno ale obiecałam powiedzieć o co to zamieszanie a dopiero w poniedziałek będę przy komputerze to Wam wyjaśnię

Bertrand uzyskał pomoc w sprawie leku dla szpitala w Mpanshyi a raczej chorych w Polfarmie, ale ...
ta firma moze darowiznę przekazać organizacji w Polsce :/
wiec wymyśliliśmy z Bertrandem ze może poprzez Redemptoris Missio - findację. Tym bardziej ze już pomagali misji w Mpanshyi, Bertrand dzieki nim wyjechał, potem te paczki...
dlatego tak szukałam Kasi
Na razie dziewczyna z fundacji odezwała się do mnie domyślam się że juz rozmawiała z kim trzeba (Prezesem) bo odpisała że nie ma sprawy przekażą leki jak otrzymaja od Polfarmy.
Teraz tylko trzeba skontaktować ze sobą te dwie instytucje i gotowe
myślę że w poniedziałek moze coś się posunie dalej Kasia wróci i może coś pomoże,albo inaczej jakoś to rozwiążemy.
mam nadzieje ze zrozumiale napisałąm ale jestem juz bardzo zmęczona, jezeli komuś jeszcze nie odpisałąm na e-mail to obiecuje nadrobić w przyszłym tygodniu.
Aha - dostałam biżuterie za pośrednictwem Małgosi - wolontariuszka , która wróciła do Polski, z nią tez chciałbym się skontaktować to ta Megi co sprzedawał masło orzechowe
dołoże to dla dziewczyn do paczek na aukcje, niestety do tej pory nie dałam rady
Stary 2008-05-18, 10:31   #197
mukashana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
Bertrand uzyskał pomoc w sprawie leku dla szpitala w Mpanshyi a raczej chorych w Polfarmie,
d

No to czekam do poniedziałku,żebyś napisała czy chodzi konkretnie o Spironol i ile tego wyślą. Bo jeśli bedzie to jakiś spory transport to ...wszyscy, którzy mi wpłacili pieniążki.. jak myślicie. Czy jest wtedy sens wyskakiwać z naszymi 20-30 opakowaniami? Może za te pieniążki kupić, zasponsorować coś innego? A może będziecie chcieli,żebym Wam z powrotem przelała te pieniądze i sami zadecydujecie co chcecie kupić? To jest oczywicie nasza wspólna decyzją, więc czekam na sugestie. Ale to dopiero w poniedziałek

pozdrowienia
Stary 2008-05-18, 22:59   #198
strzecha
Przyczajenie

GG do strzecha

ponieważ wiem jak wielkie wszscy macie serducha więc pozwoliłam sobie napisać tu o Mateuszku, który jest podopiecznym fundacji Mam Marzenie. Śmiertelnie chory Mateuszek skończyl własnie 8 lat i prawdopodobnie były to jego ostatnie urodziny. Jego marzeniem jest dostac pocztowki od wielu
ludzi. Jesli macie chwilke dosłownie czasu, kupcie pocztowke, napiszcie
zyczenia urodzinowe i wyslijcie mu. Was to bedzie kosztowało niewiele, a
dla niego bedzie znaczyc ogromnie duzo. Oto adres:

Mateuszek Lang
ul. Wiślana 37
70 - 885 Szczecin

Roześlijcie to do kogo się da i ślijcie kartki ze wszystkich stron świata.
Na razie załatwilismy kartki z kilku europejskich krajow.
Ja sama dopiero sie dowiedziałam o tej sprawie, kartki się spoźnią troszkę ale jestem pewna że Mateuszek baaaaardzo się ucieszy że tak wiele osób o nim pomyślało.
pozdrawiam i ściaskam wszystkich misjonarzy

strzecha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 23:15   #199
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Informacja o Mateuszku już do nas dotarła jakiś czas temu i wiem, że kilka osób posłało mu kartkę

edit: Na stronie Fundacji Mam Marzenie wiadomość z dn. 27 kwietnia 2008 mówi, że akcja dotycząca wysyłania kartek dla Mateuszka została zakończona.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-18, 23:20   #200
beautyb
Raczkowanie

kochani, sytuacja w Darfurze jest tragiczna.
stąd możecie wysłać mejla do prezydenta Busha z wezwaniem, by pomógł rozmieścić siły pokojowe i doprowadzić do zakończenia (a przynajmniej - załagodzenia) konfliktu:
http://action.savedarfur.org//campaign/escalation_fb

z góry dziękuję za Wasze wsparcie
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 23:23   #201
strzecha
Przyczajenie

GG do strzecha

no proszę nawet nie wiedziałam że już zakończona.dopiero się dowiedziałąm ale i tak wyśle kartke z nad morzą, napewno sie ucieszy
a meila właśnie wysłalam

Stary 2008-05-19, 09:56   #202
strzecha
Przyczajenie

GG do strzecha

słuchajcie cos ie stało. nie moge sie powstryzmac zeby wam o tym nie napisać.jestem na etapie czytania tego forum od początku, środka i końca coby być w miarę na bierząco. wczoraj czytałam akurat o Pani, która napisala w jaki sposób ograniczyla swoje wydatki zeby mieć więcej pieniążków dla dzieci. i ja rónież zaczelam sie zastanawiac co moglabym ograniczyc ale w sumie doszlam do wnisku ze mam marne szanse na większe oszczędzanie i wyobraźcie sobie ze obudzil mnie rano tel od znajomej czy nie chciałabym sie podjąc drugiej pracy (na 3/4 etatu).i jak tu zaprzeczyć ze Ojciec nade mną czuwa???fakt ze jak dobrze pojdzie to bede w tych pracach cały dzień ale mloda jestem, nie mam rodziny na karku więc poki co moge sobie pozwolić na to takze kochani jak dobrze pojdzie to od czerwcowej wyplacie czyli w lipcu moze liczyć na mnie we wszystkich dodatkowych wpłatach mam tylko nadzieje ze bede miala czas zeby tu zajrzec i je zobaczyć hehe życze miłego-co prawda na pomorzu pochmurnego-poniedziałkowego dnia!!!

Stary 2008-05-19, 10:33   #203
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mukashana Pokaż wiadomość
No to czekam do poniedziałku,żebyś napisała czy chodzi konkretnie o Spironol i ile tego wyślą. Bo jeśli bedzie to jakiś spory transport to ...wszyscy, którzy mi wpłacili pieniążki.. jak myślicie. Czy jest wtedy sens wyskakiwać z naszymi 20-30 opakowaniami? Może za te pieniążki kupić, zasponsorować coś innego? A może będziecie chcieli,żebym Wam z powrotem przelała te pieniądze i sami zadecydujecie co chcecie kupić? pozdrowienia
Muka, jeśli o mnie chodzi, to żaden zwrot tej małej sumki nie wchodzi w grę. Jestem jak najbardziej ZA jeśli chodzi o zakup czegoś innego, jeśli rzeczywiście tego Spironolu jest sporo.

Witam w deszczowy poniedziałek, strzecha gratuluję nowej/kolejnej pracy
beautyb - list do Bush'a już piszę, myślisz, że to coś pomoże? Mnie też przeraża sytuacja w Darfurze

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 11:46   #204
Marcin76
Przyczajenie

Witajcie.

Mam kilka pytań natury technicznej

Mianowicie , chciałem zrobic zakupy w sklepiku. Niestety cały czas otwiera mi się panel do logowania dla administratora-ktoś może sie orientuje co sie dzieje ? I kiedy bedzie mozna wejsc do sklepiku.

Chciałem to zgłosić na czacie ale do pokoju tez nie moge wejść. Kiedy juz w nim jestem to okazuje się , że mnie w nim nie ma ... no tak po krótce heh

Czy ktoś ma też podobne problemu, bo moze to u mnie jest jakiś problem.
Pzdr
Marcin76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 12:28   #205
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Na razie nie ma dostępu do sklepiku, ale to nie znaczy, że nie można zrobić zakupów Zawsze na konto sióstr można dokonać wpłaty a w tytule wpisać numer kartoteki, imię i nazwisko dziecko, oraz np."Zakupy dla rodziny". Siostra na pewno zaopatrzy ją w to czego najbardziej potrzebują. Niestety trudno mi powiedzieć kiedy będzie dostęp do naszego typowego sklepiku, może ktoś z forumowiczów ma dokładniejsze wiadomości

Odnośnie czatu, to jest nie zależne od administratorów, są to problemy wewnętrzne polczatu. Mnie również zdarzały się to kilkakrotnie. Serdecznie pozdrawiam.

Stary 2008-05-19, 13:10   #206
tehawanka
Przyczajenie

mam pytanko do "rodziców z doświadczeniem" bo jestem tu nowy Naczytałem się sporo o kozach na tym forum i zastanawiam się czy rzeczywiście będzie to fajny prezent dla 9-letniej dziewczynki?? Jak sądzicie?
tehawanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 13:43   #207
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Witaj w naszej rodzince

Ja również chciałam kupić kózkę dla mojej rodzinki, ale MAMA wyperswadowała mi ten pomysł, tzn. nie wszyscy są przygotowani do posiadania zwierzęcia, traktując je od razu jako chodzący obiad, albo wykorzystują nie odpowiednio traktując - brak pożywienia itp. Niech mnie ktoś poprawi jeśli nagadałam bzdur
Wiem, że rodzinie na pewno przyda się mąka, worek 25kg kosztował 10$
Ja dziś wysłałam list z ubrankami dla małego i jego rodzeństwa, podpaski dla mamy, skarpety dla taty, jakieś lizaki na osłodę.

Stary 2008-05-19, 14:32   #208
moria44
Wtajemniczenie

A ja jestem jak najbardziej ZA
Kózka czy dwa kurczaczki zawsze się przydadzą a jeśli rzeczywiście nie będzie wokół chatki żadnych traw i koza nie będzie miała szans na przetrwanie to zawsze będzie z niej pyszny obiad, w końcu coś innego niż ryż i papla z mączki kukurydzianej.

Po przeliczeniu za zł. koszt tych zwierzaków jest stosunkowo niewielki, tak mi się wydaje. Napiszę zaraz do Siostry Marthy, to może nam co nieco podpowie

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 15:59   #209
beautyb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
beautyb - list do Bush'a już piszę, myślisz, że to coś pomoże? Mnie też przeraża sytuacja w Darfurze
chciałabym, żeby pomogło. to wielki wstyd, że tzw. "cywilizowany świat" nic w kwestii darfuru nie robi i to głównie dlatego, że mu "się nie opłaca", że nie widzi w tym wymiernych korzyści.
wygląda na to, że nadzieja w zwykłych ludziach - może zadziała nacisk opinii publicznej. w każdym razie - nie możemy siedzieć cicho i udawać, że wszystko w porządku, prawda?
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 18:34   #210
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Ja tylko szybciutko Wam powiem że Pani z fundacji i Polfarmy są juz po rozmowie, na razie nie wiem jaka darowizna wchodzi w grę, jakoś mi tak nie wypada dzwonić do Pani z Polfarmy i pytać "ile dacie?" ale może Kasia zapyta Pani Justyny z fundacji albo ja - na razie nie mogę sie dodzwonic to wtedy zdecydujemy co ma Mukashana zrobić - jest jeszcze kwestia - jaką paczka to pośle fundacja bo jak ekonomiczna to mukashana musi słać priorytetem!
Dzisiaj jeszcze swoja pomoc zaoferowała Pani z Polfy!
Bertrand powysyłała e-maile gdzie się da

Jeszcze pytanie do ulisi i avy
dziewczyny to co mogę Wam słąć te paczki ? będziecie robiły aukcje - ostrzegam będzie tego sporo!
Jeśli sie zgadzacie dajcie mi adresy na PW - wiem, wiem mam je gdzieś ale tak będzie szybciej
i jeszcze e-mail od siostry :

S.Sabina wrocila w sobote ,cieszymy sie
ogromnie.Mam teraz te dni b.zajete bo zdawac bede S.Sabinie administracje,sporo papierow i spraw
nie mowiac ze moje domowe papiery leza i te z adopcji ale chlopcy sie staraja,kompletuja
zdjecia,formularze i koperta juz sobie pojdzie w tym tygodniu.Robia tez budzet dla dzieci od 1
-300.Jak sie uporaja z 300 to wtedy powyzej nr 400 bo juz niektore dzieci otrzymaly pierwsze
wplaty.Pani Agnieszko dziekuje za modlitwy.Pozdrawiam goraco.
s.Jozefa

edit:
słuchajcie, przed chwilą rozmawiałam z Megi - pamiętacie ta Pani co sprzedawała masło orzechowe
wspaniała kobieta !
niestety podobnie jak siostra wróciwszy do olski pochowała krótko potem swojego Tatusia
w zwiazku z tym pobędzie kilka miesięcy w Polsce.
Chętnie odpowie na nasze pytania, wątpliwości
Megi często odbierała nasze paczki z poczty! potwierdza ze dochodzą całe i zdrowie i są z wielką skrupulatnościa przekazywane wg opisu naszym dzieciom!
Megi - Gosia jest teraz w Radomiu - pwiedziała ze mozna zorganizować tam spotkanie - chętnie weźmie w nim udział, jezeli będą chętni, ma wiele zdjęć.
Ja niestety ze względu na odległość nie podejmę się organizacji tego postkania.
Megi bardzo serdecznie wszystkich pozdrawia! i jest do naszej dyspozycji - Megi pracowała w hospicjum ale odwiedzała także chorych w miejscach ich zamieszkania wiele km od misji - potwierdza ze ciagle jest wiele dzieci i dorosłych którzy potrzebują pomocy a żadna pomoc tam nie dociera (świecka) Potrzeba by całą armię ludzi którzy tylko tym by sie zajmowali, siostry łączą pracę w szpitalu z przeróżnymi projektami i adopcja serca, jest sporo wolontariuszy ale ciagle potrzeby rosną.

Edytowane przez _MAMA_
Czas edycji: 2008-05-19 o 19:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości