![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
dziewczyny a co sadziecie o takim r:
i sniadanie 3/4 platkow musli(osiane, orzechy wloskie i chyba suszone rodzynki musli z nestle) z poł garstki otrebow i 3 łyzeczkami jogurtu naturalnego II sn grahamka z lekkim z pianicy ogorkiem malosolnym i pomidorkiem obiad filet z dorsza + warzywa z patelni podwieczorekowoc z jogurtem naturalnym kolacja lekki z ogorkirm i pomidoorem nie za duzo co jest ok a co zle?? prosze o komentarz ![]()
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Placki ziemniaczane odpadają, za mało posiłków, za duze odstepy czasowe. Czytałas inne jadłospisy redukcyjne? Nikt Ci nie kaze zajadac sie serkami twarogowymi, sa rózne inne zrodła białka-tunczyki,ryby,piers z kurczaka,jajka.Opcji jest wiele ![]()
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zadbaj o NNKT.
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
♥
|
Shiryuna
przed treningiem powinno się jeść białko i ww po treningu siłowym jemy łatwo przyswajalne białko (np. kurze cycki, chuda rybka, ) + ww proste (np. , ryż) wiec przed treningiem pomysl o lepszym dostarczeniu węgli. ps. trening siłowy trwa max 40-45 min. Smak6malin ale to nie była jej kolacja po za tym po treningu siłowym mozna jesc owoce. |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
funky zmądrzała
![]() ![]() ś: owsianka (4 łyżki owsianych, 2 otrąb pszennych, wiejski lekki 150g, ok 100 ml mleka, jabłko, szczypta cynamonu), kawa z mlekiem. później- duży pomidor malinowy. IIś: jogurt wiśniowy o% - 250g sporo malin, ok 100g twarogu chudego i garść pistacji. później- 3 małe marchewki. O: 50g kaszy gryczanej, średnia pierś z kurczaka got. na parze sałatka z pomidora, papryki, ogórków i porcja surówki z kapusty. później- parę malin, duża kawa z mlekiem P: 2 cienkie kromki grahama, twarożek 150g, 3 plastry polędwicy z indyka 3 ogórki kiszone, papryka. rower-1h K: wiejski lekki, garść pistacji, szczypta cynamonu.
#188 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[/quote] Dziękuje dziewczyny bardzo za pomoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
♥
|
Cytat:
![]() Napisz swoj trening siłowy dokładnie jaki wykonujesz . wiesz sa treningi siłowe w których wykorzystuje sie swoj ciezar ciała- jak i pojedyncze cwiczenia oraz wykorzystujac sprzety. nie bedzie za duzo. własnie bardzo wazne sa posiłki przed i po treningu siłowym ponieważ dla osiąnięcia celu treningu siłowego (jaki by nie był) ważne są prawidłowe posiłki okołotreningowe . Trening bez prawidłowych posiłków okołotreningowych jest miłym spędzaniem czasu, ale z punktu widzenia skuteczności nie ma sensu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj zjadłam tak:
śniadanie- średni pomidor potem 0,5 l herbatki zielonej poslodzonej 2 lyzkami stolowymi cukru obiad 3/4 miski zupy jabłkowej z makaronem potem znowu 0,5 l herbatki tym razem z 1 lyzka cukru pączek (ahh zgrzeszylam:P) kolacja duza bułka kajzerka z odrobina masla, na wierzchu z chrzanem i z pomidorem teraz herbatka zielona nieslodzona z cytryną Wiecie ile to mogło być kalorii??
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() atw. jesteś na r,u o p to nie pytam
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#194 |
♥
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() Na forum jestem nowa, a swój post na tym wątku publikuję poarz pierwszy i troche mam tremę, ale co tam ![]() ![]() wklejam mój jadłospis w sumie formalnie jeste na r...ale od kilku dni to jest raczej U lub nawet w stronę P, cierpię na kompulsy....i IZA_WIOSENNA doradziła mi narazie zaprzestanie redukcji, co sama przemyślałam....doszłam do wniosku, że ma rację, choć ciężko mi się przestawić " formalnie" na U....mam problemy ze słodyczami(straszny łasuch ze mnie)...:/ zdaję sobie sprawę, w żadnym wypadku na R tego rozpatrywać nie można ![]() I Ś(ok.11): 120g twarogu chudego Piątnica + ok. 80g jogurtu nat. 3/4 cebularza( taki okrągły placek z cebulą) + 1 pomidor, 1/2 jabłka II Ś(13.00 - wiem, .że za mały odstęp czasowy ![]() ![]() 0.5 h spaceru Obiad (ok.17): 50g kaszy gryczanej, pierść z kurczaka zapiekana w folii bez tłuszczu posypana łyżką podprażonych na teflonie migdałów, 1 pomidor z koperkiem, kompot z gruszek, jabłek i jeżyn własnej roboty niesłodzony 80min roweru K: wieśniak lekki piątnica z ogórkiem, papryką, kminkiem i bazylią 5 minut hula-hop, 10 minut ćiczeń na brzuch i uda itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
U (bardzo prosze o mnie pamiętać i coś skrobnąć
![]() Śniadanie: mała bułeczka ciabatka z masłem, kabanos drobiowy, trochę pasztetu wieprzowego, 4 ogórki małosolne, kubek czekoladowego budyniu + wmieszana w niego łyżeczka kakao i czubata łyżka stołowa płatków migdałowych. Kawa + miseczka Fittnes na zagryzkę II śniadanie: bułka żytnia z pasztetem wieprzowym i znów 2 ogórki małosolne przerywnik w obowiązkach ![]() obiad: kotlet mielony, ziemniaki, surówka z czaerwonej kapusty z chrzanem, jabłkiem,cebulą i natką, i znów ogórki małosolne, ze 3 + kompot z aroni kolacja: 2 filety połówki ze śledzia w oleju + 1/4 bułki pszennej, kilka śliwek węgierek, ze 3 ciasteczka amaretto Ależ mięcha się nawtykałam dzisiaj ![]() ![]()
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A więęc: tak zwane krzesło z wymachem rąk do przodu z obciążeniem 2 kg, 15 powtórzeńx3 przysiad w wykroku 15 powtórzeńx2 prostowanie i uginanie nóg w pozycji leżącej na plecach z wymachami rąk do wewnątrz a więc 15 powtórzeń z obciążeniem na ręce 2 kg zamiennie z tym obciążeniem na nogi, wszystko razy 2 podnoszenie nóg w pozycji siedzącej z obciążeniem 2 kg 20 powtórzeńx4 Tylna strona ud: podnoszenie nogi do tyłu w pozycji klęku podpartego 3 seriex15+ obciążenie 2 kg podnoszenie nogi do tyłu w pozycji stojącej 20 powtórzeńx4+ 2 kg Zewnętrzna strona ud: wznoszenie nóg w bok w pozycji stojącej 20x4+ 2 kg wznoszenie nóg na boku 3 warianty, każdy po 20 powtórzeńx2+ 2 kg Wewnętrzna strona ud: przywodzenie nogi w pozycji leżącej 30x4+ 2 kg przywodzenie nogi w pozycji stojącej 20x4 + 2 kg Pośladki: podnoszenie pośladków 15x3 podnoszenie zgiętej nogi do tyłu w pozycji klęku podpartego 20x3+2kg Ręce: zwijanie bicepsu 20x3+2 kg zwijanie tricepsu 15x3+2kg Klatka piersiowa napinanie klatki piersiowej 15 sekundx3 podnoszenie klatki piersiowej 20x3 Brzuch: mięsień prosty: podnoszenie nóg i opuszczanie: 2x15 brzuszki 4x30 mięśnie skośne: brzuszki po przekątnej 3x30 plus po tym skakanka ile daje rade i rozciąganie Czy wykonując takie ćwiczenia mam szanse na poprawę sylwetki? A czy np. po treningu zamiast ryżu mogę zjeść wafle ryżowe? Aha i jeszcze jedno pytanie, czy przerwy między treningami mają wynosić jeden dzień w tygodniu czy mam ćwiczyć co drugi dzień. Od września dojdzie mi 2 razy w tygodniu aerobic, wtedy już oczywiście nie będę wykonywać tych ćwiczeń. Twoje wskazówki będą dla mnie bardzo cenne ![]() Mam nadzieję, że napisałam wszystko w miarę zrozumiale. Hmmm tak czytam i czytam... i spodobał mi się jeszcze ten trening: http://super-sylwetka.pl/trening_w_w...h_domowych.php Może zacznę ćwiczyć ten... hmmm Edytowane przez Shiryuna Czas edycji: 2008-08-21 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
IZA_WIOSENNNA dziękuję...
![]() ![]() Wciąż mam opory, ale staram się nie ograniczać już tak radykalnie, bo wiem czym to grozi.. ![]() Ten placek na śniadanie to wiem, że nie bardzo, ale jadłam taki już baaaaardzo dawno i strasznie miałam ochotę, na codzien jadam grahamki/ chleb razowy/ pełnoziarnisty ![]() ![]() a kaszy 100g to chyba nie dałabym rady....nie zmieściłabym poprostu ![]() ![]() btw po takich marnych 15 minutach ćwiczonek to konieczne jest to białko??? Przepraszam, że tak się wypytuję, ale jestem strasznie zagubiona w tym wszytskim. Jeszcze 3 miesięcy temu jadłam bez ograniczania się(tylko wyrzuty sumienia wciąż były ![]() ![]() ![]() ![]() staram się nie ograniczać, bo przy zakazywaniu sobie nerwowe pochłanianie pół kilgramowej torby krówek w czekoladzie (przy ostatnim kompulsie m.in) z drugiej strony wciąż mam wyrzury sumienia jeśli zjem coś nadprogramowo, jakąs słodycz lub mniej dietetyczną wersję czegoś( w sumie tych ostatnich to unikam jak ognia)....mam wątpliwości czy to aby napewno to jest zdrowe podejście.... ![]() ![]() Dzisiaj wieczorem będąc w sklepie nabrałam strasznej ochoty na budyń czekoladowy...i planuję go jutro na drugie śniadanie tak 250ml z gruszką....będzie to duże wykroczenie...?? Pozdrawiam....i przepraszam, za zaśmiecanie wątku... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze lekkie P:
Ś:spora ciemna bułka-paluch (80g), pół posmarowane Freskiem ziołowym i obłożone plastrami pomidora, drugie pół posmarowane łyżeczką dżemu słodzonego fruktozą (121kcal/100g), kawa z mlekiem kozim; 5 dużych śliwek w międzyczasie 20 dag malin, kilka winogron O:15 dag pieczonej piersi z kurczaka, 1,5 dużego ziemniaka, 16 dag buraczków ze słoika D:b. duże jabłko P:Hommi sernikowy z otrębami pszennymi, ok 50 g płatków Fitness, kilka winogron K:spora bułka sojowa (65g) posmarowana Freskiem ziołowym, plaster filetu z indyka (18g), 1/2 pomidora; 1,5 dużej śliwki chyba zaraz dojdzie jeszcze coś na noc, może mleko sojowe czekoladowe ... Edytowane przez Nuria147 Czas edycji: 2008-08-21 o 21:40 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Wiatm,
P: Iśn-duża bułka-połowa z masłem,sałatą i sopocką, pomidorem,szczypiorkiema a druga połowa z twarogiem ,pomidorem, szczypiorkiem, sałatą, jabłko, kilka sliwek, herbata słodzona IIśn-200gr szprotek w sosie pomidorowym, 2kromki razowca, kilka orzechów O: zupa grzybowa z ziemniakami (zabielana), ziemniaki z sosem z żeberek, mizeria, Kubuś cytrynowy baton dla dużych ludzi (tsk pisało na opakowaniu, jest naprawdę duuuuży ![]() ![]() P: budyń cappuccino cały..., kromka razowca z dżemem jagodowym, szkl kakao K: 180gr twarogu z pomidorem papryką ogórkiem, 2 kromki razowca z sałat.ą i sopocką, herbata słodzona duuuuużo napoju gazowanego...
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
od jutra chcę poprawić swoją dietę ; <
nie krzyczcie, proszę : * poczytałam trochę i myślę, że już jest lepiej, ale bardzo chciałabym znać Wasze zdanie! Redukcja śniadanie jajko na twardo, 2 kanapki pełnoziarnistego pieczywa WASA z sałatą lodową i pomidorem, serek wiejski light + zielona hertaba 2śniadanie miseczka otrębów, brzoskwinia + 2 łyżki jogurtu naturalnego obiad pół woreczka kaszy gryczanej, omlet z plasterkiem chudej szynki, brokuły, surówka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, cebula) podwieczorek grejpfrut kolacja kromeczka pełnoziarnistego pieczywa WASA, pomidor, ogórek, cebula, jogurt naturalny (w miseczce, coś a'la sałatka ^^) i jak : < ? proszę, oceńcie z sercem ^^
#206 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() R I śniadanie: 2 kromki razowca z sałatę i plastrem szynki 100 g jogurtu naturalnego 0% + 25 g fitelli pomarańczowej + rodzynki, śliwki, otręby II śniadanie bakuś czekoladowy 125 kcal 3 herbatniki 60 kcal obiad 175 g kurczaka + pomidor podwieczorek 15 oliwek 15 suszonych śliwe kolacja 75 g tuńczyka z puszki niedawno 150 g malin i jak...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do drugiego sniadania to nie wiem szczerze mówiąc, poczekaj na ekspertki ![]() obiad wydaje sie ok, podwieczorek to nie owoc ![]() ![]() ![]() Kolacja jesli zaraz przed snem-czystobiałkowa,jesli 2-3h przed snem-moze byc z węglami. Jogurt naturalny na kolacje-hmm chyba odpada( ale dopytaj np Izy ![]()
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam to co mi podałyście i ułozyłam sobie taki planik na dzisiejszy dzień ...
Jak byscie mogly ocenić ... 1 Śniadanie: - herbata ze słodzikiem - płatki z mlekiem 2. Śniadanie: - jogurt bananowy 300g - kawa z mlekiem 0% - wasa z pasztetem sojowym, plastrem szynki, ketchupem - 1/2 pomidora Obiad: - tuńczyk w sosie - 2 pomidorki z cebbulką i jogurtem naturalnym Podwieczorek: - jablko - kawa z mlekiem Kolacja: - pomidor - ogórek - serek wiejski - herbata ze słodzikiem Od dłuższego czasu juz sie odchudzam z tym, że o wiele bardziej ograniczałam jedzenie i boje sie teraz efektu jojo. Chciałabym zrzucić jeszcze z 2-3 kg i potem utrzymywać taka wagę. Moje dzienne zapotrzebowanie wynosi 1330kcal dlatego tez chciałabym zmieścic się w 1200 kcal dziennie. Co o tym dziewczyny sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
mam pytanie ile mozna schudnac podczas glodowki 3 dniowej planuje takowa na ten wekeend pijac jedynie 1,5 litra wody dziennie bedzie jakas roznice widac w wygladzie?? prosze o odpowiedz
__________________tylko nie taka ze sie glodze i to nie dobre chce zeby to byl rodzaj 3 dniowego oczyszczenie musze na wtorek dobrze wygladac;(((
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.