![]() |
#181 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 191
|
Dot.: pytanie trudne
Nie ma takich sytuacji. Dziennie dostajemy po kilka sms od siebie, czasami wykonamy jaki¶ telefon, zamienimy kilka s³ów na gg. Po prostu lubimy wiedzieæ, co siê z nami dzieje/dzia³o danego dnia.
Nie wyobra¿am sobie, ¿e mój t¿ przez 3 dni milczy, a potem dzwoni jakby nic siê nie sta³o. Kiedy¶ by³am w takim zwi±zku, ale nie traktowa³am go w 100% powa¿nie, w ogóle nie by³ to powa¿ny zwi±zek, wiêc panowa³y trochê odmienne zasady. Wolê mieæ z t¿ za czêsty kontakt ni¿ za rzadki. Nie spotykamy siê dziennie, ale taki sms to drobnostka, ale wtedy wiadomo ju¿, ¿e wszystko jest ok, albo w³a¶nie odwrotnie. Dla mnie to bardzo wa¿ne w zwi±zku.
![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 938
|
Nie. Nigdy.
![]() |
#183 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 543
|
Myszuniu19 nawi±zuj±c do w±tku "dylemat" i wszystkich innych, które za³o¿y³a¶ stwierdzam, ¿e jeste¶ znacznie bardziej zaanga¿owana w zwi±zek ni¿ Twój T¿. On Ciê zwyczajnie olewa i poni¿a. Z tego co wcze¶niej napisa³a¶ na wiza¿u wy³ania siê obraz faceta, który zrywa z Tob±, potem b³aga o powrót, a pó¼niej w ogóle Ciê nie szanuje. Zadajesz teraz takie pytanie, bo TwójT¿ nie ma nawet ochoty sie z Tob± skontaktowaæ w ci±gu dnia, prawda?
Co do tematu w±tku- codziennie mam kontakt z moim ch³opakiem i nie wyobra¿am sobie ¿eby by³o inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
... choæ nie Westwood
Wiadomo¶ci: 27 979
|
Nie wyobra¿am sobie, ¿eby tak by³o.
Teraz mój T¯ jest teraz za granic±, a odzywa siê codziennie... to ju¿ nie mówi±c jak jest na co dzieñ. Nie wyobra¿am sobie zwi±zku bez choæby SMSa na dzieñ dobry i dobranoc czy chwili rozmowy.
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
hmm ja wypowiem siê tak, ja z moim T¯ sptykamy siê w weekendy od czasu do czasu w tygodniu bo ja pracuje na 3 zmiany a On na 4 wiêc spotkania mamy ograniczone
![]() ![]() ![]()
![]() |
#186 | ||
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 8 516
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tobie radzi³abym pogadaæ,czemu t¿ milczy i ciê olewa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 509
|
nie, nie jest to normalne.
Wyciagniesz jakis wniosek? Czy zalozysz kolejny nie wiem, chyba siodmy watek o Twoim TZcie, ktory Cie olewa i ma gdzies...
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 349
|
Nie ma u nas takiej sytuacji i nigdy nie by³o, nawet jak by³ miedzy nami jaki¶ konflikt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
BAN sta³y
|
Zapomnia³am i chcia³am dodaæ,¿e pytanie nie jest trudne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 709
|
Dok³adnie...to banalne pytanie
![]() Mamy ze soba kontakt non stop. Od zawsze. Mieszkamy razem, w pracy dzownimy do siebie, kontaktujemy sie przez gg, wysylamy meile. Nie bylo dnia abysmy ze soba nie rozmawiali.
![]() |
#191 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 203
|
my¶lê, ¿e to wszystko zale¿y od sytuacji. Ja nie jestem zwolenniczk± kontaktu non stop 24 godziny na dobê. Zale¿y od uk³adu. Nie odzywaæ siê przez kilka dni - bo akurat siê jest zajêtym, zmêczonym, ma siê swoje sprawy, po prostu chce siê mieæ czas tylko dla siebie - moim zdaniem to jest jak najbardziej o.k. Oczywi¶cie nie mówiê tutaj o ignorowaniu - je¶li chcesz siê z nim skontaktowaæ a on nie odpisuje i nie odbiera telefonu - to ju¿ nie jest o.k.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 159
|
Cytat:
brawo! my¶la³am, ¿e tylko ja to dostrzegam! mo¿e czas otworzyæ oczy ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 723
|
Nieee, moj T¯ czesto sie odzywa. Nie ma opcji zeby nie odzywal sie przez 1 dzien albo dluzej.
![]() |
#194 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 543
|
Myszuniu19 nie raczysz pojawiæ siê w kolejnym za³o¿onym przez ciebie w±tku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 604
|
Niw wyobra¿am sobie, ¿eby mój T¯ nie odzywa³ siê do mnie ca³y dzieñ.... Nawet je¶li sie pok³ócimy pisze, dzwoni... Od 2 lat nie by³o cichych dni miêdzy nami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 803
|
Nawet ciezka praca nie tlumaczy, bo zawsze znajdzie sie ten moment kiedy kladzie sie do lozka i zanim zamknie oczy moze sie odezwac.Napisanie smsa to momencik i nie przyjelabym takiego wytlumaczenia jak praca.
Moj kiedy rzadko sie odzywal jak bylismy daleko, ale rozmowa telefoniczna albo chociaz 1 sms dziennie to obowiazkowo.
![]() |
#197 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
kiedy mój T¯ milczy d³u¿ej ni¿ kilka godzin to znaczy ¿e jest bardzo zajêty albo ¿e sie obraz³l albo ¿e w³a¶nie do mnie jedzie bo inaczej piszemy ze sob± czêsto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 241
|
dziekuje.
![]() |
#200 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
Ja i mój ch³opak dzwonimy do siebie minimum 2 razy dziennie, ostatecznie bardzo rzadko telefon jest tylko na dobranoc. A poza tym jakis krótki sms.
Zwyczajnie by³abym z³a gdyby siê nie odezwa³, najpewniej zadzwoni³abym pierwsza. Je¿eli nie kontaktuje siê z Tob±, pokazuje Ci brak zainteresowania, niestety... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 159
|
nie chce Ciê uraziæ, ale troche mam odczucie po ilo¶ci zak³adanych przez Ciebie w±tków, ¿e nie potrafisz my¶leæ samodzielnie. To mnie smuci, uwa¿am, ¿e to s± zasadzki Internetu itp. Mo¿e zbierz wszystkie wypowiedzi z w±tków i zrób co¶ samodzielnie - wyci±gnij wnioski!
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 482
|
Ja tam samo. Przede wszystkim to codziennie siê widzimy. Ale jak siê nie widzimy to ca³y czas jeste¶my w kontakcie. Czy to SMS raz na pare godzin czy nawet d³ugie rozmowy na gg jak mamy dostêp.
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 201
|
Cytat:
![]() jak on wyjedzie albo ja to i tak zawsze mamy kontakt. nawiasem mówi±c dziwne pytania autorka w±tku zadaje. jak siê jest w zwi±zku to sie jest w zwi±zku. to co autorka opisuje tutaj przypomina chyba jaki¶ zwi±zek bez zobowi±zañ a nie partnerstwo... ![]()
![]() |
![]() |
#204 |
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 873
|
Ech, kolejny w±tek o tym facecie, czy z nim zwi±zany...
Nie, nie ma takiej opcji, ¿eby mój T¯ siê nie odzywa³ parê dni. Gdyby siê w ogóle nie odezwa³ przez jeden dzieñ, to by ju¿ by³o megadziwne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
moj potrafil sie tydzien nieodzywac.
nie odzywa sie od piatku ,spie dola mam ,ledwo zyje.teraz sprawa jasno stawiam .do jutra do 24 jak zero smsa ,telefonu . to KONIEC. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 795
|
Cytat:
W pocz±tkowym stadiach zwi±zku kontakt jest jak najbardziej wa¿ny, ale ja teraz bêd±c w powa¿nym zwi±zku nie wyobra¿am sobie przymusowych telefonów i kontaktów. Nie wiem jakie perypetie mi³osne mia³a autorka w±tku, po prostu odpowiadam na pytanie. Zatem podsumowuj±c: TAK, mój luby nie kontaktuje siê ze mn± codziennie je¿eli nie ma do mnie konkretnej sprawy i uwa¿am to za jak najbardziej normalne!
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 009
|
Cytat:
Ale w sumie to my obydwoje gadu³y jeste¶my. Mój T¿ jak nie jeste¶my razem to dzwoni zwykle ok 3x dziennie. Ale nie przeszkadza mi to, zadowolona nawet jestem jak z nim pogadam ![]() Po g³êbszych przemy¶leniach dochodzê do wniosku, ¿e mo¿liwe, ¿e nie kontaktowa³am siê czêsto ze swoim eks, raczej dzwonilismy w jakiej¶ sprawie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 565
|
nigdy takiej sytuacji nie bylo. Kontaktujemy sie codziennie, nawet jakby pracowal 24h na dobe znajdzie na dla mnie chwile na rozmowe, zawsze
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 482
|
Cytat:
My wszystko robimy razem, wszystko chcemy przedyskutowaæ. Nie odzywanie siê przez kilka dni uzna³abym za kryzys i wygasanie uczuæ. W koñcu to mi³o¶æ czy partner dochodz±cy? EDIT W sumie piszê o zwi±zkach takich jak mój, z wieloletnim sta¿em i planami na przysz³o¶æ. Pewnie jak siê ma ch³opaka w liceum czy cu¶ to jest zupe³nie inaczej, mo¿na go widzieæ nawet raz na tydzieñ na imprezie...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.