Z³y ch³opak - rozterki Myszuni19. Zbiorczy. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2008-09-19, 23:37   #181
nice6irl
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 191
Dot.: pytanie trudne

Nie ma takich sytuacji. Dziennie dostajemy po kilka sms od siebie, czasami wykonamy jaki¶ telefon, zamienimy kilka s³ów na gg. Po prostu lubimy wiedzieæ, co siê z nami dzieje/dzia³o danego dnia.
Nie wyobra¿am sobie, ¿e mój t¿ przez 3 dni milczy, a potem dzwoni jakby nic siê nie sta³o.
Kiedy¶ by³am w takim zwi±zku, ale nie traktowa³am go w 100% powa¿nie, w ogóle nie by³ to powa¿ny zwi±zek, wiêc panowa³y trochê odmienne zasady.

Wolê mieæ z t¿ za czêsty kontakt ni¿ za rzadki. Nie spotykamy siê dziennie, ale taki sms to drobnostka, ale wtedy wiadomo ju¿, ¿e wszystko jest ok, albo w³a¶nie odwrotnie. Dla mnie to bardzo wa¿ne w zwi±zku.
Stary 2008-09-19, 23:50   #182
eres
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 938

Nie. Nigdy.
Stary 2008-09-20, 04:56   #183
Dosiak
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 543

Myszuniu19 nawi±zuj±c do w±tku "dylemat" i wszystkich innych, które za³o¿y³a¶ stwierdzam, ¿e jeste¶ znacznie bardziej zaanga¿owana w zwi±zek ni¿ Twój T¿. On Ciê zwyczajnie olewa i poni¿a. Z tego co wcze¶niej napisa³a¶ na wiza¿u wy³ania siê obraz faceta, który zrywa z Tob±, potem b³aga o powrót, a pó¼niej w ogóle Ciê nie szanuje. Zadajesz teraz takie pytanie, bo TwójT¿ nie ma nawet ochoty sie z Tob± skontaktowaæ w ci±gu dnia, prawda?

Co do tematu w±tku- codziennie mam kontakt z moim ch³opakiem i nie wyobra¿am sobie ¿eby by³o inaczej.
Dosiak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 07:33   #184
Vivienne
... choæ nie Westwood

Wiadomo¶ci: 27 979

Nie wyobra¿am sobie, ¿eby tak by³o.
Teraz mój T¯ jest teraz za granic±, a odzywa siê codziennie... to ju¿ nie mówi±c jak jest na co dzieñ. Nie wyobra¿am sobie zwi±zku bez choæby SMSa na dzieñ dobry i dobranoc czy chwili rozmowy.

Stanis³aw Lem

Vivienne jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 08:19   #185
kajetanka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 35
GG do kajetanka

hmm ja wypowiem siê tak, ja z moim T¯ sptykamy siê w weekendy od czasu do czasu w tygodniu bo ja pracuje na 3 zmiany a On na 4 wiêc spotkania mamy ograniczone sa takie tygodnie, ¿e ka¿dego dnia dzwonimy do siebie i piszemy smski ale s± i takie, ¿e i ja i on milczymy czasem trzeba daæ drugiej osobie odetchnaæ i aby zatêskni³a przecie¿ nic siê nie stanie jak jeden lub dwa dni pomilczymy prawda a co do z³ych wiadomo¶ci one siê szybko roznosz±.

nieba wzruszyæ siê ...

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090919310213.png
kajetanka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 09:43   #186
madmuazelle
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 8 516

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Poka¿ wiadomo¶æ
czy wasz tz-t nie odzywa sie przez pare dni? chodzi mi tu o zupelny brak kontaktu-nawet sms.
Cytat:
ale chodzi mi o to ze ciagle pracuje i nieraz nie napisze nic... jak to odbieracie
Nie,nie zdarzy³o mi siê,aby t¿ siê nie odezwa³.Mieszkamy razem,je¶li nawet jest w pracy i jak tylko ma przerwe to dzwoni.Gdy nie ma przerwy to t¿ dzwoni jak ma chwile luzu.
A tobie radzi³abym pogadaæ,czemu t¿ milczy i ciê olewa.
madmuazelle jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 10:00   #187
syntagma
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 509

nie, nie jest to normalne.

Wyciagniesz jakis wniosek? Czy zalozysz kolejny nie wiem, chyba siodmy watek o Twoim TZcie, ktory Cie olewa i ma gdzies...
Stary 2008-09-20, 10:12   #188
evangeline
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 349

Nie ma u nas takiej sytuacji i nigdy nie by³o, nawet jak by³ miedzy nami jaki¶ konflikt.

WYMIANKA
evangeline jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 10:14   #189
madmuazelle
BAN sta³y

Zapomnia³am i chcia³am dodaæ,¿e pytanie nie jest trudne.
Stary 2008-09-20, 10:19   #190
hania811
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 709

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Poka¿ wiadomo¶æ
Zapomnia³am i chcia³am dodaæ,¿e pytanie nie jest trudne.
Dok³adnie...to banalne pytanie.
Mamy ze soba kontakt non stop. Od zawsze. Mieszkamy razem, w pracy dzownimy do siebie, kontaktujemy sie przez gg, wysylamy meile.
Nie bylo dnia abysmy ze soba nie rozmawiali.
hania811 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 12:14   #191
yennefer94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 203

my¶lê, ¿e to wszystko zale¿y od sytuacji. Ja nie jestem zwolenniczk± kontaktu non stop 24 godziny na dobê. Zale¿y od uk³adu. Nie odzywaæ siê przez kilka dni - bo akurat siê jest zajêtym, zmêczonym, ma siê swoje sprawy, po prostu chce siê mieæ czas tylko dla siebie - moim zdaniem to jest jak najbardziej o.k. Oczywi¶cie nie mówiê tutaj o ignorowaniu - je¶li chcesz siê z nim skontaktowaæ a on nie odpisuje i nie odbiera telefonu - to ju¿ nie jest o.k.

yennefer94 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 13:43   #192
koKOro
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 159

Cytat:
Napisane przez syntagma Poka¿ wiadomo¶æ
nie, nie jest to normalne.

Wyciagniesz jakis wniosek? Czy zalozysz kolejny nie wiem, chyba siodmy watek o Twoim TZcie, ktory Cie olewa i ma gdzies...

brawo! my¶la³am, ¿e tylko ja to dostrzegam!

mo¿e czas otworzyæ oczy

zakorzenienie
koKOro jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 13:58   #193
onemi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 723

Nieee, moj T¯ czesto sie odzywa. Nie ma opcji zeby nie odzywal sie przez 1 dzien albo dluzej.

Od 5.01.2010 :
66,7kg wrrrr 65..64..63..62..61..60..59..58..57.. i -->
onemi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 14:15   #194
Dosiak
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 543

Myszuniu19 nie raczysz pojawiæ siê w kolejnym za³o¿onym przez ciebie w±tku?
Dosiak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 15:19   #195
isiaczekk
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 604

Niw wyobra¿am sobie, ¿eby mój T¯ nie odzywa³ siê do mnie ca³y dzieñ.... Nawet je¶li sie pok³ócimy pisze, dzwoni... Od 2 lat nie by³o cichych dni miêdzy nami i mam nadzieje ze tak juz zawsze bedzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-20, 15:24   #196
Madaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 803

Nawet ciezka praca nie tlumaczy, bo zawsze znajdzie sie ten moment kiedy kladzie sie do lozka i zanim zamknie oczy moze sie odezwac.Napisanie smsa to momencik i nie przyjelabym takiego wytlumaczenia jak praca.

Moj kiedy rzadko sie odzywal jak bylismy daleko, ale rozmowa telefoniczna albo chociaz 1 sms dziennie to obowiazkowo.
Madaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 16:04   #197
madmuazelle
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez hania811 Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie...to banalne pytanie.
Mamy ze soba kontakt non stop. Od zawsze. Mieszkamy razem, w pracy dzownimy do siebie, kontaktujemy sie przez gg, wysylamy meile.
Nie bylo dnia abysmy ze soba nie rozmawiali.
Dodam wiêcej,je¶li te pytanie wed³ug myszki jest trudne,to co bêdzie je¶li bêdzie mieæ gorsze problemy w zwi±zku/ze swoim t¿-tem.
Stary 2008-09-20, 17:14   #198
tracheola
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

kiedy mój T¯ milczy d³u¿ej ni¿ kilka godzin to znaczy ¿e jest bardzo zajêty albo ¿e sie obraz³l albo ¿e w³a¶nie do mnie jedzie bo inaczej piszemy ze sob± czêsto.
tracheola jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 17:25   #199
Myszunia19
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 241

dziekuje.
Myszunia19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 18:22   #200
zazazyza
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41

Ja i mój ch³opak dzwonimy do siebie minimum 2 razy dziennie, ostatecznie bardzo rzadko telefon jest tylko na dobranoc. A poza tym jakis krótki sms.
Zwyczajnie by³abym z³a gdyby siê nie odezwa³, najpewniej zadzwoni³abym pierwsza.
Je¿eli nie kontaktuje siê z Tob±, pokazuje Ci brak zainteresowania, niestety...
zazazyza jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 20:38   #201
koKOro
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 159

nie chce Ciê uraziæ, ale troche mam odczucie po ilo¶ci zak³adanych przez Ciebie w±tków, ¿e nie potrafisz my¶leæ samodzielnie. To mnie smuci, uwa¿am, ¿e to s± zasadzki Internetu itp. Mo¿e zbierz wszystkie wypowiedzi z w±tków i zrób co¶ samodzielnie - wyci±gnij wnioski!

zakorzenienie
koKOro jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 21:17   #202
margitta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 482

Cytat:
Napisane przez anka_85 Poka¿ wiadomo¶æ
z tz zawsze mam kontakt o ka¿dej porze dnia i nocy.
Ja tam samo. Przede wszystkim to codziennie siê widzimy. Ale jak siê nie widzimy to ca³y czas jeste¶my w kontakcie. Czy to SMS raz na pare godzin czy nawet d³ugie rozmowy na gg jak mamy dostêp.
Stary 2008-09-20, 21:36   #203
anka_85
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 201

Cytat:
Napisane przez margitta Poka¿ wiadomo¶æ
Ja tam samo. Przede wszystkim to codziennie siê widzimy. Ale jak siê nie widzimy to ca³y czas jeste¶my w kontakcie. Czy to SMS raz na pare godzin czy nawet d³ugie rozmowy na gg jak mamy dostêp.

jak on wyjedzie albo ja to i tak zawsze mamy kontakt.

nawiasem mówi±c dziwne pytania autorka w±tku zadaje.
jak siê jest w zwi±zku to sie jest w zwi±zku.
to co autorka opisuje tutaj przypomina chyba jaki¶ zwi±zek bez zobowi±zañ a nie partnerstwo...

Zdrowia dla ma³ej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-20, 21:45   #204
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 873

Ech, kolejny w±tek o tym facecie, czy z nim zwi±zany...

Nie, nie ma takiej opcji, ¿eby mój T¯ siê nie odzywa³ parê dni. Gdyby siê w ogóle nie odezwa³ przez jeden dzieñ, to by ju¿ by³o megadziwne.
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-21, 00:11   #205
lalka81
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 215
GG do lalka81

moj potrafil sie tydzien nieodzywac.
nie odzywa sie od piatku ,spie dola mam ,ledwo zyje.teraz sprawa jasno stawiam .do jutra do 24 jak zero smsa ,telefonu . to KONIEC.
lalka81 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-24, 21:01   #206
anka86
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

Cytat:
Napisane przez lalka81 Poka¿ wiadomo¶æ
moj potrafil sie tydzien nieodzywac.
nie odzywa sie od piatku ,spie dola mam ,ledwo zyje.teraz sprawa jasno stawiam .do jutra do 24 jak zero smsa ,telefonu . to KONIEC.
lalka81 i co zrobi³a¶?
anka86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-25, 00:59   #207
tenebra
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 795

Cytat:
Napisane przez yennefer94 Poka¿ wiadomo¶æ
my¶lê, ¿e to wszystko zale¿y od sytuacji. Ja nie jestem zwolenniczk± kontaktu non stop 24 godziny na dobê. Zale¿y od uk³adu. Nie odzywaæ siê przez kilka dni - bo akurat siê jest zajêtym, zmêczonym, ma siê swoje sprawy, po prostu chce siê mieæ czas tylko dla siebie - moim zdaniem to jest jak najbardziej o.k. Oczywi¶cie nie mówiê tutaj o ignorowaniu - je¶li chcesz siê z nim skontaktowaæ a on nie odpisuje i nie odbiera telefonu - to ju¿ nie jest o.k.
Dok³adnie! Ja nie czujê potrzeby dzwonienia do siebie/pisania smsów codziennie, a nawet kilka razy dziennie bez ¿adnej wa¿nej sprawy. Je¿eli mam konkret do za³atwienia to dzwoniê - tak samo i w drug± stronê. Nie zamêczam mojego mena gadaniem o dupie maryni przez telefon, albo wypytywaniem siê go gdzie jest i co robi. Niech robi co chce - ufam mu i nie czujê potrzeby sprawdzania jego poczynañ. Poza tym ja nie chcia³abym byæ mêczona codziennymi telefonami bez konkretnej potrzeby. Mam ochotê pogadaæ dzwoniê ¿eby siê umówiæ na spotkanie. Je¿eli wiem, ¿e np przez kolejne kilka dni siê nie zobaczymy i nie mam jakiej¶ konkretnej sprawy to nie dzwoniê. Zobaczymy siê pó¼niej to pogadamy. ¯ycie to nie tylko kontakt z drug± po³ówk± i wiedza gdzie jest i co robi, dla mnie by³oby mêcz±ce czasami ogarn±æ wszystko i po ca³ym zawalonym dniu zamiast waln±æ siê do ³ó¿ka opowiadaæ co dzi¶ robi³am i gadaæ o niczym. Jak jestem zmêczona to najchêtniej bym siê przytuli³a i usnê³a obok niego a nie nawija³a jak katarynka przez telefon albo stuka³a w klawisze. Po co? Tylko po to ¿e 1 raz dziennie to konieczno¶æ? Dla mnie to ¿adna konieczno¶æ. A wrêcz pewne ograniczanie siê. S± dni kiedy chcê siê zaj±æ tylko sob±, ¿eby nkt mi nie przeszkadza³, tak jak pisa³a yennefer94. Wtedy dzwonienie bez powodu odebra³abym jak natrêctwo.
W pocz±tkowym stadiach zwi±zku kontakt jest jak najbardziej wa¿ny, ale ja teraz bêd±c w powa¿nym zwi±zku nie wyobra¿am sobie przymusowych telefonów i kontaktów.

Nie wiem jakie perypetie mi³osne mia³a autorka w±tku, po prostu odpowiadam na pytanie. Zatem podsumowuj±c:
TAK, mój luby nie kontaktuje siê ze mn± codziennie je¿eli nie ma do mnie konkretnej sprawy i uwa¿am to za jak najbardziej normalne!

tenebra jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-25, 01:18   #208
Mahdab
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 009

Cytat:
czy wasz tz-t nie odzywa sie przez pare dni? chodzi mi tu o zupelny brak kontaktu-nawet sms.
No co¶ Ty? Jeszcze mi siê w ¿yciu nie zda¿y³o.

Ale w sumie to my obydwoje gadu³y jeste¶my. Mój T¿ jak nie jeste¶my razem to dzwoni zwykle ok 3x dziennie. Ale nie przeszkadza mi to, zadowolona nawet jestem jak z nim pogadam Mo¿e on tak lubi poprostu?

Po g³êbszych przemy¶leniach dochodzê do wniosku, ¿e mo¿liwe, ¿e nie kontaktowa³am siê czêsto ze swoim eks, raczej dzwonilismy w jakiej¶ sprawie.
Mahdab jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-25, 06:52   #209
motylek1007
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 26 565

Cytat:
nigdy takiej sytuacji nie bylo. Kontaktujemy sie codziennie, nawet jakby pracowal 24h na dobe znajdzie na dla mnie chwile na rozmowe, zawsze

[*] 11.09.2012
jeszcze siê kiedy¶ spotkamy...
motylek1007 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-09-25, 09:30   #210
margitta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 482

Cytat:
Napisane przez tenebra Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie! Ja nie czujê potrzeby dzwonienia do siebie/pisania smsów codziennie, a nawet kilka razy dziennie bez ¿adnej wa¿nej sprawy. Je¿eli mam konkret do za³atwienia to dzwoniê - tak samo i w drug± stronê. Nie zamêczam mojego mena gadaniem o dupie maryni przez telefon, albo wypytywaniem siê go gdzie jest i co robi. Niech robi co chce - ufam mu i nie czujê potrzeby sprawdzania jego poczynañ. Poza tym ja nie chcia³abym byæ mêczona codziennymi telefonami bez konkretnej potrzeby. Mam ochotê pogadaæ dzwoniê ¿eby siê umówiæ na spotkanie. [...]
A to jest twój Towarzysz ¯ycia czy jaki¶ kole¶, z którym raz na parê dni idziesz na randkê? Bo mnie co¶ takiego to siê te¿ dziwne wydaje. Nie zamierzacie nigdy razem mieszkaæ? Wtedy te¿ bêdziesz chcia³a mieæ parê dni tylko dla siebie? Jako¶ tego nie pojmuje.

My wszystko robimy razem, wszystko chcemy przedyskutowaæ. Nie odzywanie siê przez kilka dni uzna³abym za kryzys i wygasanie uczuæ. W koñcu to mi³o¶æ czy partner dochodz±cy?

EDIT W sumie piszê o zwi±zkach takich jak mój, z wieloletnim sta¿em i planami na przysz³o¶æ. Pewnie jak siê ma ch³opaka w liceum czy cu¶ to jest zupe³nie inaczej, mo¿na go widzieæ nawet raz na tydzieñ na imprezie...
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.