|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Ja planuje tak z 2 miesiące wczesniej, bo lepiej że tak pwiem gości przygotować...
Zanim sobie ciocie i kuzynki coś do ubrania kupią... zanim się wychodzą za prezentem itd... |
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
My będziemy rozwozić na Wielkanoc (3 miesiące przed). Dobry czas by załatwić dwie sprawy za jednym zamachem, czyli odwiedzić rodzinę na święta i im zostawić zaproszenia. Damy im miesiąc czasu do odpowiedzi, żeby ewentualnie zaprosić jeszcze kogoś z "listy rezerwowej" (wiem, brzmi to brzydko). Po za tym noclegi trzeba będzie zarezerwować.
Edytowane przez popscene Czas edycji: 2008-10-16 o 15:21 Powód: dopisek |
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie potrafiłam sobie wyobrazić tam wesela, gdzie orkiestra... kaska87 a byłaś w Błękitnej?
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam jaka była sytuacja na weselu mojej sis ciotecznej!
Potwierdziło przybycie X osób a w niu slubu i welesa kazało się , że 7 osób w ogóle się nie zjawiło!!! Tak jak by nie mogli zadzwonić i powiedzieć , że przepraszają ale nie mogą byc itd a tak to moja ciocia musiała płacić za 7 osób, które nie raczyły przyjechać ani poinformować o braku obecności! A na dodatek moja jedna sis cioteczna zadzwoniła do mojej cioci i zapytała czy może przyjść z os. towarzyszącą i ciocia zamowiła dodatkowe miejsce na sali i zapłaciła za nie a ta sis wcale nie przyjechała!!! |
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że wiele z Was (popscene, zielony_motylek) chce takie zaproszenia jak ja
Strasznie mi się podobają te z wstążeczką. My chcemy zrobić takie właśnie samodzielnie. Tylko zastanawiam się czy na takim perłowym papierze normalnie mi drukarka wydrukuje tekst. A jak myślicie, te zaproszenia dawać do koperty czy już bez? Bo ja bym się bała, że ta wstążka się za bardzo spłaszczy haha, ale mam problem
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
ja rozdaje od stycznia bo mam wiekszosc rodziny w gorach i pojade na weekend z tezetem, wiec wtedy rozdam najwazniejsza czesc, a u nas na miejscu w lutym reszte
![]()
|
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula, spokojnie do koperty. Nie raz dostawaliśmy zaproszenia ze wstążeczkami i normalnie w kopercie. Nie wyglądały biednie po wyjęciu, dlatego myślę, że śmiało możecie pakować do koperty.
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam takie |
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
A my wczoraj kupiliśmy wódkę-czystą żołądkową de luxe i wieczorem wypiliśmy jedną butelkę z rodzicami
i wszyscy zgodnie stwierdziliśmy że to był dobry wybór
|
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
anuula my mamy gotowe to znaczy ja je zamawiam z inernetu takie gotowe juz, one sa laserem robione, we firmie niestety nie mamy lasera jeszcze, gdybysmy go mieli, sama bym pomyslala nad zrobieniem sama tych zaproszen, ale sama bede sobie srodek wypisywac komputerowo
bez wypisania kosztuja 4,20 od sztuki w koncu projektuje takie pierdy :P |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja zapraszam 140 osób to muszę min. 80 zaproszeń mieć. A to mnie wyjdzie dość drogo. Szalenie mi się podobają te wzorki wycinane ale cóż ... nie zawsze ma sie to co chce się mieć
|
|
|
|
|
#193 |
|
Wtajemniczenie
|
A w jaki sposób chcecie wydrukować tekst, chodzi mi o to czy to będzie jedna składana kartka i na niej bezpośrednio tekst, czy będziecie doczepiać taką kalkę z wydrukiem jak np. tu---> http://www.allegro.pl/item458519345_...any_warto.html
Ja bym wolała od razu na arkuszu, bo z taką kalką to podwójny koszt, ale z kolei nie wiem czy na każdym papierze tusz się nie rozmarze |
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
kliwia juz dziala
zle dodałam :Pczyli jak mam w kwietniu slub to chyba gdzies w styczniu pora odwiedzic rodzinkę i rozdać zaproszenia
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
ja się cieszę bo od jutra zostanie już tylko 1,5 roku do slubu
|
#198 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sa przepiekne![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no bo chcemy miec 100 osob.. a wiemy ze ktos zawsze odmowi.. wiec wolimy widziec wczesniej..
|
|
|
#199 | ||
|
Rozeznanie
|
Kliwia a ja własnie tak se myśle, skoro ty kilka razy już przezylas z woskiem depilacje taką to też spróbuje, a tu taka niespodzianka
no ale jakoś dam rade, dermosan mam w domu więc może wypróbuje, nie używam antyperspirantu teraz bo się boje że będzie piekło.. ale też chyba już tego zabiegu nie powtóze za szybko i powyrywam pensetą, a jak pójdziesz do kosmetyczki to poczekam na rady które ci da ![]() popscene te twoje zaproszenia tak napawają optymizmem ![]() Daysy85 to marnie z tym naskórkiem moim w takim razie.. własnie kurcze nie wiem czy był za gorący wosk bo nie odczuwałam tego ciepła, ale właśnie ta 2 pacha jest bardziej czerwona (wosk był troche dłużej trzymany w podgrzewaczu) więc może jednak.. a jak teraz zasypie talkiem to da to coś ![]() jupik twoja historia z cukinią jest extra ![]() Cytat:
![]() widze, że dużo TŻ'tów po elektroniku mój TŻ też ![]() neska co ty opowiadasz a w tym bigstarze to (sory że pytam) jakoś spoko płacą? Bo ostatnio to normalnie jak słucham ile w niektórych sklepach z odzieżą płacą to normlanie że takie znane firmy a tak mało płacą.. Ja słyszałam, że od 3 miesięcy przed ślubem czyli jak się spisze protokuł przedślubny i zna się już 100% godzine slubu my mamy male wesele (max 60 osób) więc już większości ogłosiliśmy i wszyscy sobie w notesach pozapisywali, jest to koniec czerwca więc nie chciałam zeby ktoś sobie w styczniu zarezerwował wakacje akurat na ten czas A TŻ'ta chrzesnej damy na święta Bożego Narodzenia bo nie mieszka w Polsce i bardzo rzadko tu bywa, a akurat wtedy będzie okazja, więc lepiej tak niż później listownie a reszcie tak jak popscen damy na Wielkanoc ![]() ewelinka super że TŻta przenieśli ![]() Cytat:
chyba ze chodzi o sam fakt posiadania kokardki ale moja to taka raczej płaska i bardziej wstążeczka robić będziemy sami z TŻ'tem, chcieliśmy już wyprodukować (papier i reszta czeka) ale co jakby się godzinka w kościele zmieniła albo cuś ![]() Dziewczyny TŻ dostał prace
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już najchętniej zamówiłabym wszystkie arkusze papieru,, tasiemki i robiłabym zaproszeni ai winietki, jednak jeszcze troszkę za wcześnie
|
|
|
|
#201 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciesze sie ze wam sie udalo![]() Cytat:
tez bym chetnie sie gdzies wybrala ale tezus cos chory wiec trzeba bdzie go w weekend kurowac udanego weekenduCytat:
swietnie ze wrszcie sie udalo![]() Cytat:
Cytat:
![]() cio do zaposzen my mamy zamiar ok,3,5 mca wczesniej kolo wielkanocy jak bedziemy w pl ![]() a ja walsnie wypocilam jakies wypracowanie z anglika ehh normalnie ciagle tylko pisanie i pisanie i gptuje obiadek dla tezusia i do szkolki niedlugo
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||||
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Zielony Motylku
Jak teraz zasypiesz zmiejszy to tarcie i nie będzie tak "zapieczone" to miejsce |
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zaproszeń to ja też chcę takie z kokardką i wyczytałam, że zaproszenia "normalnym" gościom daje się około 1-2 miesiace przed a tym "ważniejszym"- świadkom, chrzestnym to nawet 3-4 miesiace wczesniej....a co do płacenia w big starze- to ejst tak, że to zalezy od utargu- tzn generalnie podstawa jest 1200 zł na rękę (mnie nie moze byc) plus prowizja od sprzedazy plus nadgodziny. wiec wynagrodzenie "ostateczne" zalezy od tego jaki miesiac jest. ten sklep gdzie ja pracuję jest w takim mniejszym centrum handlowym i tam nie ma takiego ruchu az strasznego i dziewczyny mowily ze wyciagaja tak 1400-1500 a na swieta nawet do 2 tys plus 300 zł premii swiatecznej. wiec nie jest tak tragicznie. Pytałam tez o prace we Wranglerze i tam jest tysiac na reke i bez prowizji i z tego co sie wywiedzialam (teraz jak tam pracuje to sie wypytyje ludzi ) to w wiekszosci takich sklepow jesy około tysiąca...
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za rade neska22 no to nie ma źle a jak tam poszukiwania pracy w zawodzie, szukasz cały czas czy narazie przestałaś?sas ale was męczą w tej szkole, ale dobrze przynajmniej dużo się nauczysz
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas szukam- jak tylko mam czas... dzisiaj np znow zrobiłam rundkę po mieście z aplikacjami... ale tracę nadzieję po woli. chwilami mam wrazenie, ze cale zycie będę dżinsy sprzedawać...
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zadomowienie
|
Kaśka w swoje też powiem to sakramentalne TAK. sie tak złożylo bo moja wymarzona sala byla wlasnie tylko wtedy wolna
hihi Cytat:
za to zemnie sie smiaja ze ciekawe co to dnia slubu wymysle bo co jakis czas mam nowe wizje heheh pozdrawiam dziewczyny ide na kawe do mamy
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

a tam maja druga salę, która otwieraja jak jest powyżej 80 osób
Strasznie mi się podobają te z wstążeczką. My chcemy zrobić takie właśnie samodzielnie. Tylko zastanawiam się czy na takim perłowym papierze normalnie mi drukarka wydrukuje tekst. A jak myślicie, te zaproszenia dawać do koperty czy już bez? Bo ja bym się bała, że ta wstążka się za bardzo spłaszczy haha, ale mam problem

no ale jakoś dam rade, dermosan mam w domu więc może wypróbuje, nie używam antyperspirantu teraz bo się boje że będzie piekło.. ale też chyba już tego zabiegu nie powtóze za szybko i powyrywam pensetą, a jak pójdziesz do kosmetyczki to poczekam na rady które ci da
że takie znane firmy a tak mało płacą..