![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Ilonko tez o tym myslalam, ale w tym mieszkaniu mam piekarnik gazowy. :/
Naja, w nastepnym tak zrobie. ![]() ![]() Az wstyd sie przyznac, ale jem dopiero sniadanie, bo wstalam jakas godzine temu i najpierw szybko w piecach rozpalilam. TZ mial nocke, ja sie jakos ostatnio boje w nocy byc sama z pieskami, wiec siedze sobie do 3-4 w nocy. Jem wlasnie wiesniaka "tlustego" z papryka czerwona i ogorkiem i juz mi brzydnie. ![]() Ale sie nie zniechecam (jeszcze ![]() ![]() Popijam kawka z mlekiem 1,5%, to od razu lepiej. ![]()
#182 |
Zadomowienie
|
Wrocilismy... ufff. Obserduszkowani i pelni emocji po meczu, Borys choc dzielnie tacie kibicowal, to meczu sam wygrac nie mogl
![]() I juz zostalam z chlopakami sama na noc... Starszak zasnal pod stolem w kuchni w jakies 10 sekund, mlodszy spi w czapce, kozuszku ![]() Ja przegielam. Bylo zimno i poszlam z chlopakami do cukierni sie ogrzac. Nie bylo sernika, wiec wzielam jableczniki i jakies pol kawalka zjadlam po moich synach i chcialam jeszcze dopic goraca czekolade, ale nie dalam sie i paluszkow na meczu tez nie podjadlam ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, ze auto juz jutro bedzie i na basen sie rusze... Bo jak nie, to kuzwa pojde na pieszo... ![]() ![]() Ninaad dzieki ![]() ![]() Agolek I faza bez owocow ![]() ![]()
#183 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() Dziewczyny gratuluje wypiekow chlebowych, tez planuje zakup automatu do pieczenia chleba ale to juz chyba jak bedziemy miec dom, bo ja nie mam gdzie sprzetu trzymac poki co ![]() ![]() fruity fajnie, ze wiecej ciebie w watku, taka mialas dluga przerwe ![]() effo gratuluje oparcia sie pokusom ![]() ![]() Pletts spokojnie mozesz pic kawke od pierwszej fazy. Wprawdzie Agatston zaleca bezkofeinowa ale wlasciwie wszystkie pijemy normalna bez wiekszej szkody. Do kawy oczywiscie chude mleczko moze byc ![]() Ja podobnie jak fruity wstalam pozno bo i do pozna siedzialam w nocy. Zaraz pije druga kawke. Wyprobowalam zainspirowana waszymi wpisami klopsa zrobic, wyszedl pyszny i jutro chyba znow kupie miesko wolowe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Paprak spokojnie dasz rade!!! Ja zupelny laik wczoraj upieklam swoj pierwszy chleb w piekarniku, robilam jakies 15 min, piekl sie 1,5 godz. Ten przepis z alchemii Ilony na prosty chlebek, tylko faktycznie dalam maslanke i nie robilam zaczynu
![]() ![]() Za mna zaczal tez chodzic ten automat, ale na razie odpuszczam z racji zakupu dobrego sprzetu audio do sluchania muzyki. Za to wczoraj zakupil mi tz robota kuchennego recznego, bo te z miskami i innymi przystawkami mnie wkurzaja i zajmuja duzo miejsca, a moj wysluzony braun sie sypie ![]() ![]() Dla mnie godz. 15ta do w pelni rozbiegany dzien... och czasami bym sobie tak pospala, zwlaszcza zima ![]() ![]() ![]() ![]() Kurde chlopaki nadal mi spia... ![]()
#185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
ja dziś strasznie mało zjadłam, ale w pracy byłam i nie miała co ze sobą wziąć
![]() rano: jajecznika na pieczarkach, na łyżce canola, kawa z mlekiem potem : Jogurt naturalny bez cukru 400 gram na dwie raty teraz: dwa zawijasy z makreli, korniszona i czerwonej cebulki , w kapuście pekińskiej po stepperku jeszcze wieśniaka wciągnę w sumie nie wyszło tam źle, tylko monotonnie i nabiału za dużo cholercia, policzyłam kalorie i ok 800 wyszło muszę coś dojeść, ale co?
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2009-01-11 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
![]() wracam po weekendzie pelnym pokus!!!!.....i powiem Wam , ze nie ulegalam ani jednej!!!!!!!!!!!na stole bylo pelno jedzonka, na szczescie moja mama gotuje zdrowo i znalazlam cos dla siebie!!!!!na kolacyjke byla cielecinka z piekarnika, palce lizac i do tego wciagnelam jeszcze salatke ogolenie jakies warzywka , no majonez byl, ale odrobina nam nie zaszkodzi!!!!!!SERNIKOWI POWIEDZIALAM NIE!!!!!!!!!i dzisiaj torcikowi rowniez, no ale torty to akurat nie sa moja zmora, nigdy za nimi nie przepadalam!!! alkoholu nie pilam, jedynie soki owocowe popijala, a niestety nie byly bezcukrowe, ale tak jakos mi sie pic strasznie chcialo!!!!! ![]() ![]() sniadanko u mamy to jak zwykle wiesniak z warzywami i mozerella z pomidorkami, wiec wszystko po mojemu ![]() no i jestem przed okresem wiec teraz moze byc troszke ciezej, no ale jutro zakupy w Lidlu, zaopatrze sie w same dobre rzeczy i bede sobie podjadac!!!! apropos automatu do chleba, to jutro jest w promocji w lidlu i ciezko sie nad nim zastanawiam, kosztuje 176 zł, moze warto zainwestowac???
#188 |
Zakorzenienie
|
Uf, ale zmarzłam, zaliczyliśmy długi spacer po wale nad Wisłą, ale przedtem wszamałam murzynek produkcji duetu teściowa+Bartek, mam nadzieję, że poszło na ogrzanie organizmu
![]() Bambi, ![]() Effa, ja kupuję kus-kus pełnoziarnisty ![]() Elianko, nie masz pod ręką jakieś piersi kurczaka albo kostki ryby mrożonej? |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
ILono- problem został zażegnany śledziem marynowanym
![]()
#190 |
Wtajemniczenie
|
bambii az slinka leci jak opowiadasz co jadlas
![]() ![]() elianko 800kcali to stanowczo za malo - twoje dziennie zapotrzebowanie to pewnie 2 razy wiecej. Uwazaj bo jedzac malo spowalniasz metabolizm. Jak zaczniesz jesc wiecej to organizm zmagazynuje wszystko zeby ustrzec sie przed okresem glodu (800kcal to glodowa) Ja wcinam galaretke drobiowa z salatka wielowarzywna a drozdze juz w mleku siedza i bede chleb piec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
paprak- ja sama wiem to co piszesz, po prostu tak wyszło głupio dziś. Dojadłam tego śledzia do 1000, a więcej nie dam rady zjeść bo zaraz idę spać a nie mogę spać pełna bo mam koszmary
#192 |
Zadomowienie
|
Elianka do jogurtu orzechy lub pestki NIEZBEDNE!!! Co do reszty, to sama wiesz...
![]() ![]() Ilona, na pewno na ogrzanie ![]() ![]() ![]() Bambii no kobieto. PIEKNIE. Czy Ty juz na II faze wskoczylas? Bo ja od dzis. chce do srody chleb albo platki wprowadzic tylko i wstrzymac sie z owocami... NIe ukrywam, ze czekam na obiecany wyklad Ilony ![]() Paprak no to trzymam kciuki za chlebek. Ja jutro ide po orkisz i na pewno bede robic nastepny. Mysle tez o zrobieniu zakwasu. W Lidlu w czwartek maja byc rzeczy do pieczenia chleb, moze bedzie gotowy zakwas ![]() Musze wam wrzucic przepis na ciasto i bulki, choc do bulek musze wyczuc proporcje maki, bo przewaznie pieklam na bialej, a przepis banalny. ![]()
#193 |
Rozeznanie
|
Effo
![]() ![]() ja od poczatku stycznia podjadam owocki, ale nie za duzo, wrzucam troche mandarynek, pomaranczy lub jabko,ale tylko raz dziennie dzisiaj jadalm juz makaron orkiszowy, no taki pyszne, nam to danie wyszlo, ze nawet sie nie zastanawialam ale z tym makaronem bede uwazac, powolutku bede go dodawac, teraz postanowilam dodac na sniadanko chlebek razowy(ale tez niecodziennie, na zmiane z owockami) i raz w tygodniu owsianke, mysle ze nie bedzie szoku bo jadlam owoce, wiec te wegle sie u mnie przewijaly, ale teraz chce byc ladnie na fazie 2, bo w sumie ja swoje SB uznaje jako 3 fazowe przed Swietami, etraz chce pobyc ladnie na 2, moze jakos powoli uwolnie sie od slodyczy. nastepne pokusy 7 lutego,urodziny Elkio, ktora juz nei gotuje tak zdrowo jak moja mama ![]() ![]() tez poczytam wnikliwie jak z ta faza 2 , i dam znac ![]()
#194 |
Zakorzenienie
|
ja zmiksowałam, jeśli odstawisz potem ciasto do lodówki to same zmiękną
![]() raz płatki zostawiłam w całości i nie wyszło to jak powinno, sypało się obawiam się, że jak namoczysz, to będzie problem z rozwałkowaniem ciasta rany, wykład ![]() ![]() zakwas powinien być w sklepach ekologicznych, można się też przejść do zaprzyjaźnionej piekarni i może użyczą ![]() OT a ja sobie muszę wreszcie zakupić porządny podkład do pyska, nie znoszę tego wybierania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór dziewczyny
![]() Dzisiaj przypada mój 1 dzień II fazy SB i 25 z A6W. Na wstępie dziękuję wszystkim plażowiczkom za odpowiedzi na zadane pytania niekoniecznie związane z naszą dietą ![]() Effo, Ilonko zaczynam pomalutku zastanawiać się nad odpowiednią różnicą wieku między rodzeństwem, stąd moje pytanie /myślę, że 2 góra 3 lata- zobaczymy jak to wyjdzie w "praniu"/- zjedzone ciasteczka z całą pewnością poszły na ogrzanie organizmu ![]() Bambiiiiiiiiii bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Mój dzisiejszy jadłospis : Ś: Owsianka z cynamonem, 3 pieczarki, 1/4 czerwonej i 1/4 żółtej papryki P: 4 zawijaski z chudej wędlinki i serka żółtego, odrobina surówki z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo-czosnkowym O: 3 szaszłyki / polędwica z indyka, pieczarki, żółta i czerwona papryka, cebula/ z miseczką surówki takiej jak w przekąsce P: ananas z puszki/ wiem, wiem nie powinnam, ale nie zjadłam go dużo -to chyba była@ zachcianka ![]() K: sałatka z sałaty lodowej, groszku, rzodkiewki, pestek słonecznika z sosem vinegret, 1 jajko na miękko i mała kromeczka chlebka orkiszowego z chudą wędlinką, 1 szaszłyk taki jak na obiad- byłam wyjątkowo głodna Wypiłam 2 herbatki czerwone, 2 zielone, 2 kawki w tym 1 z mlekiem 0,5% i około 1 l wody mineralnej niegazowanej. Jutro rano ważenie i mierzenie, oby się coś ruszyło!!!!!-trzymajcie kciuki ![]() Życzę miłego wieczoru ![]()
#196 |
Zadomowienie
|
Bambii ja wlasnie chce zaczekac z cukrami prostymi, jak juz to jablka z owsianka, a dzis u Cykady znalazlam pomysl na racuchy z jablkami, tez mam ochote
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ilona dzieki. Czyli do rozdrobnienia ![]() ![]() Mamooli u nas 2 lata i miesiac. Choc Wiktor ma 11 mscy, to super potrafia sie bawic i sa za soba bardzo ![]() ![]() Zapomnialam o spowiedzi ![]() ś: 2 jajka na miekko, trzy kawalki chleba z serkiem light plus warzywka i kawa zbozowa z mlekiem II ś: (przed spacerem) rosol z piersia z kurczaka z warzywami i serem zoltym p: orzechy i to pol kawalka jablecznika o: wczorajsza zapiekanka k: mozarella light jakies 3/4, dwa plastry szynki, papryka i ogorek Nie mam pomyslu na jutrzejszy obiad. Moze cieciorke namocze i zrobie z pomidorami i cynamonem i jakies mieso na szybko...
#197 |
Raczkowanie
|
a mnie nie chce sie opowiadac co jadlam... wszystko zgodnie z zasadami, z wyjatkiem jednego malenkiego grzechu. ale grzech zaspokojony wiec wiecej nie bedzie
![]() ![]() ![]()
#198 |
Zadomowienie
|
Pochwale sie Wam moim chlebkiem
![]() I tortami dla Borysa - jeden to motyl, drugi to prom plynacy po morzu - zyczenie syna. Rok temu byla ciuchcia. Do perfekcji mi daleko, ale od czegos trzeba zaczac ![]()
#199 | ||||||
Wtajemniczenie
|
wiem wiem , stracilam juz wiele kg ale to zawsze kosztowalo duzo wysilku i duuuzo czasu i dopada mnie czasami chora zazdrosc jak ktos szybko chudnie, choc wiem ze wolne odchudzanie daje dlugotrwale efekty i tym sie pocieszam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zaadoptujesz mnie?? ![]() a wogóle to usmiech dzis na twarzy wielki bo po raz pierwszy (w dorosłym życiu ![]() waga pokazuje 5 z przodu anie 6 czy 7!!! dzis rano moja laskawa waga pokazala mi 59,6 kg ![]() choc trzeba pamietac ze to woda ![]() w nadchodzacym tygodniu zycze odchodzacych kg ![]() buziam was ![]()
![]() |
#200 |
Wtajemniczenie
|
teliku gratki z powodu 5-tki na wadze
![]() ![]() effa cudny chlebek a torciki genialne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Telik gratulacje
![]() ![]() Ja zawsze lubilam gotowac. Nawet wczoraj wieczorem z tz o tym rozmawialismy, ale zawsze byly to proste przepisy. Dopiero na SB ucze sie gotowac, korzystac z wielu porduktow, przypraw. Raczkuje ![]() ![]() ![]() Paprak dzieki ![]() Wyciagnelam cieciorke i namoczylam. Rano ugotuje i moze wymysle, co dalej z obiadem ![]()
#202 |
Wtajemniczenie
|
moj chlebek sie piecze ale mam mieszane uczucia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
effa cudne to torty!! Tez chce taki!
![]() telik gratuluje piatki! ![]() Nie wiem czemu tak jest, ale na pierwszej fazie to mnie warzywa "w zabki kluja". Przynajmniej te na zimno. Za to ryby dzisiaj sie najadlam jak nie pamietam kiedy. Na obiad mialam kilka filetow smazonych w jajku na oliwie, a od tego czasu zjadlam cala makrele wedzona. ![]() ![]() ![]() Tak mysle czy nie moge kupic od razu wiecej twarogu i go pomrozic??Mozna? Odkad nie mam auta nie widzi mi sie czeste chodzenie do PL w takie mrozy, a w DE takich niestety nie ma.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-11 o 23:25 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Witam i gratuluję zrzuconych kilogramów
![]() A torciki cudowne ![]() Właśnie zjadłam śniadanie, ale mimo to brak mi energii i czuje jakbym miała zaraz się przewrócić i zasnąć, a tu do szkoły trzeba isc... ![]() A na śniadanie: salaterka kiślu z truskawkowego ze słodzikiem wieśniak lekki z połówką pomidora
#205 | |
Wtajemniczenie
|
telik gratuluje
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Od dzisiaj wskakuję na 2-gą fazę ![]() Na śniadanie zjadłam 2,5 kromki chleba rozmaitości (ach....jak on pięknie pachnie ![]() ![]() Słodyczy mi się nie chce jeść, ale chyba się uzależniłam od orzechów ![]() ![]() Miłego dnia Plażowiczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja sie chcialam tylko pochwalic, ze po pierwszym tygodniu SB ubyl mi 1 kg i w sumie 6 cm w obwodach ![]()
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyki
dzieki za gratzy ale dzis rano wchodze na wage a tu 60,6 czyli kg wiecej niz wczoraj ![]() wydaje mi sie ze dobry jadłospis wczoraj i bez wiekszych grzechów... ach poprostu nie moge sie tak czesto wazyc... miłego dzionka
#209 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki ja dziś mam nadzieję się poprawić. Na razie śniadanko- jajka faszerowane. Farsz: krewetki, świeży ogórek, trochę żółtego sera, odrobina majonezu żeby się kupy trzymało (1 łyżeczka od herbaty). Zapomniała o cebuli
![]() ![]()
#210 | |
Zakorzenienie
|
Effa, fajne torciki
![]() Fruity, nie jestem pewna tego mrożenia, ser ma dużo wody a takie rzeczy się dobrze nie mrożą tzn. zamrozić się zamrożą ale po rozmrożeniu breja! naleśniki to co innego, nie jesz ich prosto po rozmrożeniu, tylko zapiekasz albo podsmażasz cóż, kup jeden więcej i zamroź eksperymentalnie Cytat:
![]() dziś po trzech tygodniach laby Bartek poszedł do przedszkola, już był taki znudzony, że się doczekać nie mógł zjadłam śniadanko: jajecznica z pieczarkami i żółtym serem ale jakoś mało mi się wydaje, zaraz kawkę wypiję i jeszcze coś dorzucę... miłego mroźnego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.