|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrapkowe próby Reverie
zaciskami się nie bawię, ale dobrze wiedzieć że takowe są. Ja raczej ostatnio wpadłam na takie urządzenie. zdjęcie poniżej. nie zapamiętałam skąd brałam i cały dzień zajęło mi odkopywanie go
ale to pytanie to chyba do innego wątku
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
hmmm cos mi sie ten mój watek narzędziowo-poradowy zrobił
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytalam caly wateczek i powiem Ci jedno: Masz kobieto talent!!!!
Zdjecia sa rewelacyjne, maja w sobie to cos.... A ze nie wyrazne, coz aparaty maja to do siebie ze biora ostrosc na pewne szczegoly. czasami fotograficy mocno sie napoca aby uzyskac efekt rozmazania i ostrosci w jednym punkcie. Dla mnie sa rewelacyjne foty. A co to obiektow zdjec Poslinie sie jeszcze troszke do monitora, moge prawda??? |
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Zwłaszcza Orthoceras iŻyłkokwiat - mmm
|
|
|
#186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i bransoleta na łańcuszku, coraz bardziej podobają mi się takie bransolety na bazie łańcuszka
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Przyczajenie
|
Witam i pozdrawiam wszystkie wizażanki!, Prace Twoje są śliczne i z czasem coraz rowniejsze. Mam nadzieję że kiedyś dojdę do takiej wprawy. Mam pytanie, w-w zajełam się od kilku dni i staram się ustalić jakie narzędzia będa mi potrzebne. Materialy jadą. Jak zakańczać druciki kuleczkami, czy muszę mieć palnik czy lutownicę i jeśli można to jaką. Co do oksydowania to az boję się zapytać co mi będzie potrzebne (poza jajkami). Bardzo proszę o kilka wskazowek, bedę dozgonnie wdzięczna.
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
daget , Sol89 , marta1977 dziękuje dziwczyny- miło że ktos zaglada do mojego watku i przykro mi że nie mam czasu zajrzeć do wszystkich i popodziwiać cuda innych wizażanek - ale obiecuje się poprawić
offtopując (znów ) Elike witaj na Wizażu i miło mi że zajrzałas tu do mnie. Odnośnie Twoich pytań - wyszukiwarka na forum nie gryzie i warto z niej korzystać i przegladać forum jest tu kilka wątków z poradami np: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=207019 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=oksydowanie https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=oksydowanie Jesli nie miałaś wcześniej do czynienia z tworzeniem bizuterii polecam też wątek dla poczatkujących (na samej górze strony). Troche czytania ale warto się wysilić
Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz Edytowane przez Reverie1 Czas edycji: 2009-10-14 o 00:59 |
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Dawno nie zagladłam do Twojego wątku ale to co widze az
slicznosci robisz ,zreszta powtarzam sie bo juz kiedys pisałam Moim faworytem jest wisior" Tulipany" ,rewelacyjny
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo mi się Twoje prace podobają.Z`przyjemnością obejrzałam.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Follow me , notelma
Żeby nie było że nic nie robie i tylko składaki i składaki dzis pare nowych rzeczy czyli kilka oprawionych plastrów agatu (mam 2 tygodnie wakacji wiec mogłam się troche pobawić drucikami ) 1. Queen Of Ice - troszke mroźnych klimatów bo w karaj, w którym nie pada śnieg tęsknie za zimą i mrozem .... 2. Frosty - okazały naszyjnik z agatem w roli głownej- jego wnetrze wygląda jak pokryte warstwą szronu 3. Moor... czyli wrzosowisko - inspiracją była przyroda która mnie otacza-wzgórza pokryte wrzosami poprzetykane pastorałami paproci...no i na okragło słuchałam przy tym tego: http://www.youtube.com/watch?v=I_Qe6yDz1HI polecam...widoczki jak u mnie za oknem ![]() Sama nie wiem...cos mi nie pasuje w tych naszyjnikach ale nie wiem co...Może podpowiecie?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
Piękne te agaty, mają niesamowite kolory. Najbardziej podoba mi się Wrzosowiska, odpowiada mi jego kształt
Reverie, wisiory są śliczne, jednak choć nie znam się na owijaniu, mam taką uwagę: może do tak ogromnych plastrów warto byłoby użyć grubszego drutu (jakiej największej średnicy teraz używałaś)? Bo srebrne szkieleciki wydają mi się przy nich bardzo kruche. Gratuluję wakacji
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=351036 Chainmaille w moim wykonaniu, będzie mi miło jeśli skomentujesz ![]() Edytowane przez zuteria Czas edycji: 2009-10-18 o 16:49 Powód: bałagan w poście |
|
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
liczne agaty i śliczna oprawa
cudne są!
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Cudowne agaty
.
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Niestety miałam do dyspozycji tylko druty 0.4 i 0.7 wiec cos z nich musiałam wykombinować
W brew pozorom agaty nie sa aż takie wielkie a w tym pierwszym siateczka jest bardzo stabilna- na tylnej stronie dochodzi prawie do środka kamienia. oprawiłam tak juz pare agatów wiec mam "przetestowane" że wytrzyma wszystko
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
Wrzosowisko piękny
Wszystkie piękne. Tak z klasą i umiarem otulone w srebro. Zazdroszczę talentu. Cudne.
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
07 wcale nie jest taki cienki, a w połączeniu z 04 sprawia wrażenie lekkości i zwiewności dzięki czemu agaty wyglądają niezwykle delikatnie. Bardzo podoba mi się ten efekt
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
Queen of ice i Wrzosowisko - cuuuuudo!
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy mnie nie zachwycił i sama nie wiem co mi w nim nie pasuje, ale dwa pozostałe są cudowne. Zarówno oprawa jak i same kamienie.
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
poice, hanka, heurek, kulkam, milka, dagus dziękuje wam dziewczyny bardzo- wasze słowa dają kopa do dalszej pracy
Widze że Wrzosowisko najbardziej się podoba pomimo widocznego feleru.... Haniu...i Ty mi talentu zazdrościsz? no ja Cie prosze...lepiej popatrz na swoje prace i powiedz kto tu ma talent?
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wszystko w nich pasuje
Osobiście nie przepadam za podbarwianymi agatami, ale swoją oprawą bardzo je uszlachetniłaś - wyglądają naprawdę efektownie.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
smoczku dziękuje - Twoja opinia dużo dla mnie znaczy
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
Ja też uważam, że nic nie trzeba zmienać, wszystko pasuje. Ale jakie te agaty piękne! Właściwie wszystkie wisiory mi się podobają, ale najbardziej środkowy
|
|
|
|
|
#206 |
|
Przyczajenie
|
Reverie, no i co mam napisać kiedy zazdrośnie podglądam twoje prace i kombinuje jak coś zrobiłaś, owinęłaś .... Piękne prace. Dla mnie the best są gniazdka - te z początku. Gratuluję talentu!
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie się wczoraj dowiedziałam że mam zamówienie na 5 kompletów biżuterii : kolczyki, wisiorek i bransoletka w każdym. No i wszystko (niestety) ma być nieoksydowane. Mam pomysły na wisiorki i kolczyki ale za diabła pomysłu na bransy do nich Pierwszy komplecik powoli kończe wiec może wymyslicie jak do niego bransoletke dorobić? Dziewczyny licze na Wasze pomysły i sugestie bo mam pustke w głowie Ja juz tak mam z zamówieniami- jak robie sobie a muzom to pomysły same przychodzą ale jak mam presję że cos ma być takie czy siakie i wykonane w terminie to się spinam strasznie.
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne prace. Takie niepowtarzalne i oryginalne. Po prostu super!
|
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
A zamówienia masz na wrapkową biżuterię?? Bo jeśli tak to czekam z niecierpliwością, żeby je zobaczyć
|
|
|
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Reverie, czekamy na komplecik. Może którejś z nas przyjdzie do głowy jakiś wart zrealizowania pomysł
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.

ale to pytanie to chyba do innego wątku

i bransoleta na łańcuszku, coraz bardziej podobają mi się takie bransolety na bazie łańcuszka 

cudne są!
Pierwszy komplecik powoli kończe wiec może wymyslicie jak do niego bransoletke dorobić? Dziewczyny licze na Wasze pomysły i sugestie bo mam pustke w głowie