Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-17, 21:14   #181
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
ice, ja byłabym bardzo chętna na Mellow, sama na niego polowałam, ale nigdzie nie znalazłam. Daj znać co chciałabyś w zamian.
A jest coś czego chcesz się pozbyć? Bo jak nie masz nic, co mi się przyda, to mogę Ci go sprezentować

I tak, to ten kolor, co go wypatrzyłam na wzorniku, a potem długo szukałam. A pozbywam się, bo nie czuję się w nim jednak dobrze, wolę fuksjowy róż w cieplejszej odmianie albo z domieszką pomarańczu lub czerwieni (jak np. Eveline Poppy albo Pierre Rene nr 32), znacznie bardziej mi podchodzi. Tego nie będę jednak używać, coś mi w nim nie gra...
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać

Edytowane przez iceflower
Czas edycji: 2009-10-17 o 21:18
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 21:16   #182
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Pamiętam Ale to było w Crunchach Sante, a ja mówię o tych z Bakallandu http://www.bakalland.pl/strefa-konsu...-i-crunch.html
A to przepraszam, nie wiedziałam, że są inne Crunche.

Choroba mnie rozłożyła.

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2009-10-17 o 21:21
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 21:20   #183
emememsik

ice, dziś postanowiłam pozbyć się lakieru z limitowanki Essence- tego najjaśniejszego, bo jest bardziej kryjący niż się spodziewałam, a ja chciałam coś bardziej transparentnego.

Z kolorówki raczej nie mam nic więcej do oddania. Potrzebujesz czegoś z pielęgnacji? To bym przejrzała swoje zbiory.

EDIT: przepraszam za dubla, zapomniałam o załączniku.

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2009-10-17 o 21:21
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 21:25   #184
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
ice, dziś postanowiłam pozbyć się lakieru z limitowanki Essence- tego najjaśniejszego, bo jest bardziej kryjący niż się spodziewałam, a ja chciałam coś bardziej transparentnego.

Z kolorówki raczej nie mam nic więcej do oddania. Potrzebujesz czegoś z pielęgnacji? To bym przejrzała swoje zbiory.

EDIT: przepraszam za dubla, zapomniałam o załączniku.
Musiałabym go zobaczyć, dzisiaj się nie przyjrzałam limitowance Essence w Naturze, bo zapomniałam o jej istnieniu. Nie chcę dublować kolorów, ale jasne odcienie lubię, więc bym się mogła mu przyjrzeć.

A z rzeczy konkretnych, to potrzebuję turkusowe golarki Gillette, ale domyślam się, że takich specjałów na zbyciu nie masz. Nie wiem sama, co bym mogła chcieć, więc może umówimy się na wymianę lakier za lakier, a jak mi się nie spodoba ten jasny Essence, to dostaniesz ode mnie Mellow w prezencie?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-10-17, 21:35   #185
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Hmm... A używasz jakiejś odżywki? Bo może problem dredów dałoby się rozwiązać w ten sposób?

Moja rodzina z Lublina też tak mówi, jak byłam mała nie wiedziałam nigdy o co im chodzi.

Widziała któraś z Was gdzieś kolor Desire? Uwielbiałam go w starej serii, w poprzedniej (tej Wear Maxx) też był, nieco zmieniony, ale wciąż ładny, ale nie zdążyłam go kupić zanim wprowadzili nową serię. W nowej już nie widzę go nigdzie, chociaż na stronie Rimmel jest. Jak ktoś zobaczy gdzieś, to bym prosiła o cynk.
Używam raz na tydzień takiej do spłukiwanai różowej Loreala, ale to dlatego że chcę wykończyć olejkowe serum Pantene najpierw a boję się przeciążenia jak będe używać oby jednocześnie.
W sumei to ciekawe jakby mi było w dredach

W Lublinie była moja siostra dziś na zawodach tanecznych, zajęła 5 miejsce- ciekawe na ile startujących drużyn

Mama ma go w kosmetyczce z serii jeszcze poprzedniej
Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
pierwsze słyszę, żeby na kapcie mówić "pantofle" tak samo zaskakujące było dla mnie określenie "judasz" na wizjer
A znacie "komornik" na świecącą kontrolkę paliwa?
Cytat:
Wzięłam też nowy tusz Astora Big & Beautiful, bo szczoteczka bardzo mi przypomina Burżujkowy Volume Clubing, który mnie szczypał w oczy. Astory też mnie swego czasu podrażniały, ale mam cichą nadzieję, że z tym będzie inaczej.

W ogóle mam amibtny plan zrobić jeszcze dziś lub jutro bułeczki cynamonowe. Te http://www.wielkiezarcie.com/recipe16567.html lub te http://www.wielkiezarcie.com/recipe4798.html Drożdże kupiłam, resztę składników mam, tylko boję się zabrać. Nigdy nie piekłam żadnych drożdżówek i strach się bać co mi z tego wyjdzie...
Poza tym muszę zrobić obiad na jutro i nie mogę się zdecydować czy zrobić piersi z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów, czosnku i śmietany czy zapiekane z fetą i pomidorami. A może udka pieczone z ziemniaczkami, z czosnkiem - wszystko razem w piekarniku. Za dużo opcji mam
Testuj tusza cyz pogrubia ładnie

Bułeczkę zrób i wyślij mi

a na obiad zrób w sosie pomidorkowym z czosnkiem- ostatnio coś mnie bierze na czosneka i próblemów żołądkowych po nim nie mam jak zwykle

A jeszcze co do herbatek to muszę się dokształcić, bo denerwuje mnie jak nie rozumiem tych rodzajów- jakaś sencha, gunpowder, macha- a to przeciez jeden i ten sam krzak
Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
O, super. Jestem bardzo chętna na spotkanie. Mam nadzieję, że w końcu wybierzesz się do nas.

Mam nadzieję, że to będzie prawdziwa wytrwałość a nie tylko słomiany zapał.
Gratuluję zużyć.
Ja też nadzieję ciągle mam

Bo ja lubię w lecie gromadzić zapasy a potem zużywać teraz właściwie zostały mi z większych zapasów oczywiście żele pod prysznic (11), peelingi do ciała (3) i 5 saszetek maseczek. Ale wreszcie mogę zacząć używać 4 Himalayi chociaz siostry już po połowie zużyły a ja się dzielnie trzymałam póki mi te oriflamowskie nie poszły dziś
O, walnę sobie dzisiaj którąś
Cytat:
fuksja, oczywiście, że tak, w końcu 7 kg to nie tak mało. Ja nawet nie wiem ile kg ze mnie zleciało, ale spodnie tak mi lecą z pupy, że obstawiam >5.
Oo, nie wiedziałam, że też coś działasz na tym polu
Cytat:
Wypróbowałam tą senchę truskawkową i B&B Astora. Herbata bardzo delikatna, te truskawki w śmietanie w zasadzie tylko w aromacie trochę czuć. A tusz zapowiada się ciekawie, chociaż teraz machnęłam go na 2000 calorie. Niemniej jednak zrobił mi ładny wachlarzyk Zaczęłam szperać po necie czy przypadkiem nie będzie go w intensywnej czerni, no i wychodzi na to, że jest i teraz się zastanawiam czy i u nas już jest czy tylko na zachodzie. Szczerze mówiąc nie zwrócilam uwagi czy był tylko Black czy i Intense Black.
Ja juz nauczona przez Coty, że nie informują o wersji superczarnej- czy to Rimmel czy Astor i trzeba samemu szukac info Ale zwykle staram się pamiętać i jednak brać mocniejsze czernie bo z moimi marnymi rzęsami i tak nie ma szans żebym przesadziła
Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Rzyrafko ja mam już 2 tubę. Tyle, że kupiłam ją po długim czasie od kiedy skończyła mi się pierwsza. Nie pamiętałam, że 1 tak śmierdziała. Zastanawiałam się nawet czy ta 2 nie jest może zepsuta? bardzo ostry ten zapach
Może gmerali w składach od ostatniej tubki? Ja tez miałam ich ze 2-3 i pamiętam jeszcze jak z apierwszym razem czułam mrowienie na twarzy a potem już nie.
Cytat:
Eveline Mellow (fuksja)
ktoś chciałby coś przygarnąć? Każdy użyty chyba po razie, kilka stron temu wrzucałam fotki
Może ja, tylko muszę gdzieś sprawdzić czy mi się nie zdubluje

Byłam na herbatce u koleżanki, wypiłamz rzędu 3 kubki Vitaxu PuErh earl Grey- całkiem nieszła
I upiekłam właśnie ciasto do kupnej masy Tiramisu, którą zrobiłam wczoraj bo już nie wytrzymałam. A ciasto zrobiłam kakaowe Idę spróbować tego miksa bo już się powinien schłodzić fajnie
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-17, 21:38   #186
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Choroba mnie rozłożyła.
A, to ja już Mello nie chcę, nie doczytałam

Ojej, to marsz do łózka i zazyj coś przed snem

Edytowane przez rzyrafka
Czas edycji: 2009-10-17 o 21:39
Stary 2009-10-17, 21:39   #187
emememsik

A wiesz, że możliwe że mam jedną? Dostałam chyba kiedyś w gratisie i zapobiegawczo zaniosłam do TŻa jakbym potrzebowała, ale na razie nie potrzebowałam więc jest nieużywana. Mi i tak niepotrzebna bo mam parę jednorazówek, a i tak ich prawie nie używam. Tylko musiałabym zobaczyć czy to na pewno Gilette (w poniedziałek ). A póki co może być lakier za lakier.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-17, 21:46   #188
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Używam raz na tydzień takiej do spłukiwanai różowej Loreala, ale to dlatego że chcę wykończyć olejkowe serum Pantene najpierw a boję się przeciążenia jak będe używać oby jednocześnie.
Ano to przy używaniu normalnej odżywki/maski do spłukiwania po każdym myciu to chyba nie powinno być kłopotów z rozczesywaniem włosów? Jak używasz takiego serum olejkowego z daleka od skóry głowy, to chyba nie powinno obciążać nawet w połączeniu z odżywką.

Cytat:
Ja znam.

Cytat:
Może ja, tylko muszę gdzieś sprawdzić czy mi się nie zdubluje
Jak Em nie weźmie, bo była pierwsza.

Jeszcze oddam chętnie w dobre ręce Bell GW nr 410 - lila z drobinkami. Jestem po pierwszym malowaniu i mi się nie podoba jednak. Po co ja tyle tego kupowałam jak głupia? Co za beznadziejny nałóg.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
A wiesz, że możliwe że mam jedną? Dostałam chyba kiedyś w gratisie i zapobiegawczo zaniosłam do TŻa jakbym potrzebowała, ale na razie nie potrzebowałam więc jest nieużywana. Mi i tak niepotrzebna bo mam parę jednorazówek, a i tak ich prawie nie używam. Tylko musiałabym zobaczyć czy to na pewno Gilette (w poniedziałek ). A póki co może być lakier za lakier.
to by był dopiero zbieg okoliczności, jakbyś miała. Od razu uprzedzam, że może być problem się umówić, bo ostatnio mało czasu mam, ale np. w poniedziałek będę po południu na Rakowickiej, więc jakbyś wtedy była w okolicy swojej uczelni, to możemy zrobić wymianę. A jak nie, to może się okazać, ze dopiero w piątek będę w centrum.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-10-17, 21:51   #189
emememsik

Cytat:
Oo, nie wiedziałam, że też coś działasz na tym polu
Bo nie działam. Z kompleksów wyleczyłam się już chyba na dobre jakiś czas temu i dobrze mi z tym, bo pół życia zleciało mi na wiecznym pilnowaniu wagi. Stresy + całe dnie na uczelni, a po uczelni jak się dowlokę do domu to idę spać, a jak się dowlokę do akademika to TŻ robi mi jakiś wypasiony obiad (jajko / kanapka / lub na wyjątkowe okazje spaghetti z sosem ze słoika ), no i jakoś tak samo leci w dół. Potem mi samo przybędzie, ale to już inna sprawa.

Cytat:
A, to ja już Mellow nie chcę, nie doczytałam

Ojej, to marsz do łózka i zazyj coś przed snem
Jakby Mellow nie spełnił moich oczekiwań, to będę o Tobie pamiętać. No chyba że masz coś co ice by chciała, to ja nie muszę go mieć tak bardzo koniecznie, kiedyś go w końcu dorwę w sklepie.

Leżę w łóżku cały dzień, ale jest coraz gorzej.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
to by był dopiero zbieg okoliczności, jakbyś miała. Od razu uprzedzam, że może być problem się umówić, bo ostatnio mało czasu mam, ale np. w poniedziałek będę po południu na Rakowickiej, więc jakbyś wtedy była w okolicy swojej uczelni, to możemy zrobić wymianę. A jak nie, to może się okazać, ze dopiero w piątek będę w centrum.
Mam wykład do 14.45, więc jakbyś była w tych godzinach to byłoby super. Tylko nie wiem jeszcze czy znajdę w sobie tyle wewnętrznej siły, żeby wlec się przeziębiona na uczelnię.
Stary 2009-10-17, 21:54   #190
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Mam wykład do 14.45, więc jakbyś była w tych godzinach to byłoby super. Tylko nie wiem jeszcze czy znajdę w sobie tyle wewnętrznej siły, żeby wlec się przeziębiona na uczelnię.
Hmm, średnio, mam lekarza o 15.40 i raczej nie dam rady wcześniej przyjechać...
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-10-17, 21:56   #191
emememsik

ice, nie ma sprawy. Ja i tak na razie czekam aż mi paznokieć odrośnie (coś o tym wiesz ), więc wszystkie lakiery poszły w odstawkę. Piątek mam chyba cały wolny, więc jeśli bym wyzdrowiała, mogłabym się spotkać o którejkolwiek (rzyrafko, z Tobą też ).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-17, 22:00   #192
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
ice, nie ma sprawy. Ja i tak na razie czekam aż mi paznokieć odrośnie (coś o tym wiesz ), więc wszystkie lakiery poszły w odstawkę. Piątek mam chyba cały wolny, więc jeśli bym wyzdrowiała, mogłabym się spotkać o którejkolwiek (rzyrafko, z Tobą też ).
Oj wiem ale Ty chyba nie będziesz musiała czekać aż pół roku. To będziemy w kontakcie i jakby co, to widzimy się w piątek.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-10-17, 22:07   #193
emememsik

Cytat:
Oj wiem ale Ty chyba nie będziesz musiała czekać aż pół roku.
No nie, mam nadzieję, że już za tydzień-dwa będę mogła normalnie malować.
Będziemy w kontakcie.
Stary 2009-10-17, 22:14   #194
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Ano to przy używaniu normalnej odżywki/maski do spłukiwania po każdym myciu to chyba nie powinno być kłopotów z rozczesywaniem włosów? Jak używasz takiego serum olejkowego z daleka od skóry głowy, to chyba nie powinno obciążać nawet w połączeniu z odżywką.
A co mi tam, spróbuję tak dziś, zobaczymy
Cytat:
Bo nie działam. Z kompleksów wyleczyłam się już chyba na dobre jakiś czas temu i dobrze mi z tym, bo pół życia zleciało mi na wiecznym pilnowaniu wagi. Stresy + całe dnie na uczelni, a po uczelni jak się dowlokę do domu to idę spać, a jak się dowlokę do akademika to TŻ robi mi jakiś wypasiony obiad (jajko / kanapka / lub na wyjątkowe okazje spaghetti z sosem ze słoika ), no i jakoś tak samo leci w dół. Potem mi samo przybędzie, ale to już inna sprawa.

Jakby Mellow nie spełnił moich oczekiwań, to będę o Tobie pamiętać. No chyba że masz coś co ice by chciała, to ja nie muszę go mieć tak bardzo koniecznie, kiedyś go w końcu dorwę w sklepie.

Leżę w łóżku cały dzień, ale jest coraz gorzej.
Aha ja stresy zajadam, a jeszcze siedze w domu za dużo więc lodówka to mój przyjaciel

Nie, nie mam nic specjalnego

To może jakąś aspirynke walnij sobie?
Cytat:
Piątek mam chyba cały wolny, więc jeśli bym wyzdrowiała, mogłabym się spotkać o którejkolwiek (rzyrafko, z Tobą też ).
Po 12stej na pewno będę wolna
Stary 2009-10-17, 23:05   #195
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
A to przepraszam, nie wiedziałam, że są inne Crunche.

Choroba mnie rozłożyła.
To już wiesz i możesz spróbować, bo jak na pierwsze testy to są lepsze niż Sante.
Zdrowiej

Cytat:
W Lublinie była moja siostra dziś na zawodach tanecznych, zajęła 5 miejsce- ciekawe na ile startujących drużyn
Oo, przekaż gratulacje

Cytat:
Mama ma go w kosmetyczce z serii jeszcze poprzedniej
Czyżby ode mnie? Bo jak tak, to może jeszcze wynajdę jedną sztukę dla ice.

Cytat:
Nie znamy Znaczy słyszałam do Ciebie, ale nigdy wcześniej

Cytat:
Testuj tusza cyz pogrubia ładnie
Jutro. Cierpliwości

Cytat:
Bułeczkę zrób i wyślij mi
Zobaczymy jak jutro będę stała z czasem, bo ze sprzątanie nic mi dziś nie wyszło, bo tata miał umyć odkurzacz (mamy taki na wodę i trzeba go czasem pucować), a nie umył, no i obiad muszę zrobić. I jeszcze może TŻ przyjedzie.
Poza tym dalej się boję za to zabrać

Cytat:
a na obiad zrób w sosie pomidorkowym z czosnkiem- ostatnio coś mnie bierze na czosneka i próblemów żołądkowych po nim nie mam jak zwykle
Jak zobaczyłam ile mama tego kuraka kupiła, to wymyśliłam, że zrobię i w sosie śmietanowo-pomidorowym z czosnkiem z makaronem i zapiekany z fetą i pomidorkami suszonymi i do tego chyba ziemniaki. Przynajmniej będę mogła dowalić więcej czosnku, jak tata będzie miał inną alternatywę do jedzenia. Bo on czosnku nie lubi zbytnio. Nie to co ja
Właśnie oporządziłam sobie mięsko, pokroiłam, przyprawiłam, zamarynowałam i mi się do jutra będzie przegryzać w lodówce.

Cytat:
Ja juz nauczona przez Coty, że nie informują o wersji superczarnej- czy to Rimmel czy Astor i trzeba samemu szukac info Ale zwykle staram się pamiętać i jednak brać mocniejsze czernie bo z moimi marnymi rzęsami i tak nie ma szans żebym przesadziła
To dlaczego mnie nie przestrzegłaś, niedobra Ty Jak już walę czerń na oczy to ma być wyrazista. Jak byłam blondynką to takich czerni unikałam, ale kiedy to było... teraz już mi pasują.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 00:03   #196
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Świetny, świetny.

Wow, niezły mix sobie zrobiłaś.
A co do herbaty, to faktycznie też to zauważyłam przy czerwone - kiedyś miałam problemy z wypiciem kubka, a teraz jest pyszna i wydaje mi się słaba. No chyba, że przyzwyczaiłyśmy się do tego smaku.

Ja mam w planach uzupełnienie mojego kalendarza dzisiaj.
Lusko, kiedy bierzesz ślub?

W sumie, to mogę chcieć bo zaczynam poszukiwania nowego podkładu, a myślałam też nad tym Satin Liquid. Obecnie też używam Maybeline Mineral Liquid w odcieniu Nude, więc myślę że się nada.

Przedwczoraj zrobiłam sobie listę kosmetyków do zużycia do końca roku, wyszło 36 sztuk, w tym aż 8 z kolorówki. Biorę się za zużywanie i dalej trwam w odwyku.

Btw. widziałam nową serię Joanny do włosów z jedwabiem:
http://www.inermis.pl/index.php?str=...k=&sort=&kto=2
Chyba sobie kupię jak zużyję obecne włosowe kosmetyki. U mnie w drogerii dużo taniej niż na inermisie.

Wczoraj miałam cudowny dzień, za to dziś nie zapowiada się tak super - mam w perspektywach sporo nauki, a wieczorem mama wyciąga mnie na zakupy. Mam nadzieję, że to poprawi mi nastrój.

Ale mi się już spać chce! zaraz zmykam! Pochwalę się, że zużyłam dziś żel do mycia twarzy, a jeszcze na 1 użycie został mi szampon i balsam na cellulit z Avonu Trochę mi się ruszyło!
Widzę, że piszecie o herbatkach. ja piję obecnie zieloną liściastą z kawałkami ananasa, czerwoną liściasta cytrynową Pu-erh, lubię też sagi- malina z dziką różą, albo z czarna porzeczka, mam tez biedronkową pomarańczę z cynamonem-dobrze smakuje z cytryną.
brat mi dziś kupił jeansy rurki z suwakami!

Cytat:
A propos lakierów, mam na wydaniu:

Bell FC nr 307 (amarantowy)

Eveline Mellow (fuksja)
SH Nail Prisms Pink Rose Diamond (holograficzny róż, mieni się na różne kolory)
SH Xtreme Wear Love Hangover (ciemna czerwień z dużymi, czerwonymi drobinkami)

ktoś chciałby coś przygarnąć? Każdy użyty chyba po razie, kilka stron temu wrzucałam fotki
mi by się podobał Sh i bell

Uciekam już spać, bo padnę!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 07:40   #197
isa666
Zakorzenienie

Ale mi się ciężko dziś bylo zwlec z wyrka. Obudziłam się po 2 w nocy i nie mogłam spać a potem jak zasnęłam tak zerwałam się punkt 8.
A pogoda dziś znów beznadziejna, ech

Cytat:
U mnie się mówi, że "żyd świeci" jak zaczyna brakować paliwa, ale nie wiem skąd takie określenie. O komorniku nie słyszałam nigdy
Stary 2009-10-18, 08:06   #198
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cześć
Od piątku próbuję się doleczyć i coś mi to nie idzie.
Czuję się koszmarnie a muszę się do jutra dokurować.

W kwestii śniadania to ja zawsze po wstaniu piję kawkę i coś przegryzam, to co aktualnie mam pod ręką: kilka orzechów, albo jakieś winogrona.
A po przyjściu do pracy piję drugą kawę i jem kanapkę albo wiejski serek, albo musli.
Ja rano bywam głodna, zresztą ja jestem ciągle głodna i ostatnio naprawdę dużo jem i ciągle coś podjadam.
Czasem mnie dziwi że jeszcze nie wyglądam jak trzydrzwiowa szafa.

Co do herbatek to ja ubóstwiam wszelkie owocowe, a Sagi bardzo mi smakują choć mówi się że to największe świństwo.
Nie piję ani czarnej ani czerwonej ani zielonej.
Za to zimową porą muszę się zaopatrzyć w jakieś korzenne herbatki z kardamonem, goździkiem i cynamonem
Smakują mi też rossmanowskie herbaty truskawkowo-śmietankowa i karmelowa

Wstałam i nawet nie mam ochoty na śniadanie, przez tą chorobę straciłam smak i węch
Stary 2009-10-18, 09:07   #199
isa666
Zakorzenienie

Vibesiu, kuruj się
Truskawkowo-śmietankowa herbata brzmi przepysznie A moja mama wczoraj kupiła czarną porzeczkę Vitax, uwielbiam ją. Pachnie tak mocno, że czuć ją w całym domu a smak jest na prawdę dobry.

Wczoraj przy myciu wieczorem wypadło mi tyle włosów, że ja się już boję ich dotykać Nie wiem co jest, nie są zniszczone, rozdwojonych końcówek nie mam zbyt wiele, piję pokrzywę i łykam cynk a one nadal wypadają. A zawsze taka kuracja im pomagała.
Mam nadzieję, że to tylko wina zmian pogody i szybko minie, bo inaczej przy takim wypadaniu za miesiąc-dwa będę chyba łysa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-18, 09:43   #200
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Vibesiu, kuruj się
Truskawkowo-śmietankowa herbata brzmi przepysznie A moja mama wczoraj kupiła czarną porzeczkę Vitax, uwielbiam ją. Pachnie tak mocno, że czuć ją w całym domu a smak jest na prawdę dobry.

Wczoraj przy myciu wieczorem wypadło mi tyle włosów, że ja się już boję ich dotykać Nie wiem co jest, nie są zniszczone, rozdwojonych końcówek nie mam zbyt wiele, piję pokrzywę i łykam cynk a one nadal wypadają. A zawsze taka kuracja im pomagała.
Mam nadzieję, że to tylko wina zmian pogody i szybko minie, bo inaczej przy takim wypadaniu za miesiąc-dwa będę chyba łysa
Koniecznie muszę spróbować tej porzeczkowej
U mnie w mieście jest sklep świat herbaty i muszę go odwiedzić, kupię sobie parę sypkich na wagę, np. wiśnie w rumie albo ananasową
Jest też herbata czekoladowa

Na włoski kupiłam sobie ampułki Apteczka Babuni Joanny, tak w ramach kuracji wzmacniającej, zobaczymy jak się sprawdzą, ponoć skuteczne są.

Widziałyście zapowiedź nowej płyty Chylińskiej ?
Była dziś w Dzień Dobry TVN, jakiś totalny odjazd, ona i taka muzyka
Stary 2009-10-18, 09:52   #201
isa666
Zakorzenienie

Teledysk Chylińskiej właśnie leci na Vivie Mnie się ciężko wypowiadać, bo nigdy nie słuchałam O.N.A, ale uważam, że do takiej muzyki jaką teraz gra jej głos nie pasuje Ja słucham muzyki elektronicznej i czasem się zdarza, że wokaliści rockowi śpiewają w utworach np. trance`owych, ale nie zawsze wychodzi to na dobre Ostre, zachrypnięte głosy nie nadają się do takiej muzyki.
Stary 2009-10-18, 09:53   #202
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Choroba mnie rozłożyła.
Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Cześć
Od piątku próbuję się doleczyć i coś mi to nie idzie.
Czuję się koszmarnie a muszę się do jutra dokurować.
Nie dajcie sie chorobie dziewczyny! Wracajcie szybko do zdrowia.

Cytat:
Jeszcze oddam chętnie w dobre ręce Bell GW nr 410 - lila z drobinkami. Jestem po pierwszym malowaniu i mi się nie podoba jednak. Po co ja tyle tego kupowałam jak głupia? Co za beznadziejny nałóg.
Skoro Ice ogłosiła przetarg to ja też skorzystam z okazji bo mam do oddania trzy lakiery:
*PR nr 33
*Eveline Bitter Chocolate 347
*Bell Glam Wear 403
Wszystkie z minimalnym zużyciem. Dodaję zdjęcie.

Cytat:

Oj, to niedobrze. Mi też wypada bardzo dużo.
Znieszczone końce nie mają raczej nic wspólnego z wypadaniem. Wydaje mi się że to przez jakieś osłabienie organizmu, brak witamin itp czy jakieś zmiany hormonalne.
Planuję popytać kilku farmaceutek co polecają jako kuracje przeciw wypadaniu i wprowadzę w życie to co będzie się najczęściej powtarzać w odpowiedziach

Edytowane przez sleepy
Czas edycji: 2009-10-18 o 09:54
sleepy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 10:17   #203
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Czyżby ode mnie? Bo jak tak, to może jeszcze wynajdę jedną sztukę dla ice.
poszukałabyś? W tej najstarszej serii był w ogóle najpiękniejszy.

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
mi by się podobał Sh i bell
Jakbyś chciała to szukają wciąż domu

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Skoro Ice ogłosiła przetarg to ja też skorzystam z okazji bo mam do oddania trzy lakiery:
*PR nr 33
*Eveline Bitter Chocolate 347
*Bell Glam Wear 403
Wszystkie z minimalnym zużyciem. Dodaję zdjęcie.
A czemu oddajesz PR nr 33? Dopiero co pamiętam, że chciałaś go kupić. Ja bym może była chętna... tylko muszę jeszcze pomyśleć, czy na pewno mogę.

Cytat:
Znieszczone końce nie mają raczej nic wspólnego z wypadaniem. Wydaje mi się że to przez jakieś osłabienie organizmu, brak witamin itp czy jakieś zmiany hormonalne.
Planuję popytać kilku farmaceutek co polecają jako kuracje przeciw wypadaniu i wprowadzę w życie to co będzie się najczęściej powtarzać w odpowiedziach
Jakbyś ustaliła w aptece jakąś ogólną kurację wzmacniającą na włosy to ja proszę o informację. A jak nie, to pewnie po prostu zaopatrzę się jakiś zestaw witamin, bo niby nie wypadają mi jakoś bardziej, ale chciałabym je wzmocnić i ogólnie cały organizm też.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2009-10-18, 10:30   #204
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi się ciężko dziś bylo zwlec z wyrka. Obudziłam się po 2 w nocy i nie mogłam spać a potem jak zasnęłam tak zerwałam się punkt 8.
A pogoda dziś znów beznadziejna, ech
Ja za to poszłam spać o 3:30 Jakoś mi tak zeszło najpierw na necie, potem myłam głowę, zmywałam paznokcie, aż tu patrzę, po 3 Ale nawet się wyspałam do 10:30. Zjadłam śniadanie, chwila relaksu i biorę się za gary, bo wczoraj nie miałam weny. I dalej nie wiem czy eksperymentować z tymi bułeczkami cynamonowymi :nieniewiem:

Cytat:
U mnie się mówi, że "żyd świeci" jak zaczyna brakować paliwa, ale nie wiem skąd takie określenie. O komorniku nie słyszałam nigdy
A u nas się mówi normalnie, kontrolka Wy krakowskie centusie wymyślacie se jakichś komorników i Żydów

Cytat:
Co do herbatek to ja ubóstwiam wszelkie owocowe, a Sagi bardzo mi smakują choć mówi się że to największe świństwo.
Nie piję ani czarnej ani czerwonej ani zielonej.
Za to zimową porą muszę się zaopatrzyć w jakieś korzenne herbatki z kardamonem, goździkiem i cynamonem
Smakują mi też rossmanowskie herbaty truskawkowo-śmietankowa i karmelowa
Ta truskawkowo-śmietanowa i karmelowa to takie ekspresówki? Bo widziałam je kiedyś, ale jakoś nigdy się nie skusiłam. Swego czasu też miałam fazę na owocówki, ale potem tak mi zbrzydły, że teraz wcale ich nie pijam. Jednak wolę killery, a z owocówki nijak takiej się nie zrobi. Zresztą większość jest oparta na hibiskusie, a jego to mam dość od dzieciństwa, kiedy to herbatkę czysto hibiskusową piłam non stop

Cytat:
Wstałam i nawet nie mam ochoty na śniadanie, przez tą chorobę straciłam smak i węch
Bidulka, kuruj się i wygrzewaj, a smakiem się nie przejmuj, bo to normalne w chorobie.

Ja za to od jakiegoś czasu w ogóle nie mam na nic ochoty. Jeść jem, ale bez smaku. Noo, może poza słodyczami Ale na wędliny patrzeć nie mogę, teraz zjadłam jajko na twardo i to też nie to, serki do smarowania pieczywa zawsze jem z pomidorem, a pomidory nie są już za rewelacyjne I co ja mam jeść

Cytat:
Widziałyście zapowiedź nowej płyty Chylińskiej ?
Była dziś w Dzień Dobry TVN, jakiś totalny odjazd, ona i taka muzyka
Właśnie słyszałam w czwartek rano w radiu singiel z tej płyty i tak słucham i słucham i nie mogłam uwierzyć, że to ona, ale po zakończeniu utowru prowadzący audycję potwierdził, że to Chylińska. Teraz sobie znów przesłuchałam "Nie mogę zapomnieć" na youtube i nadal nie mogę wyjść ze zdziwienia Mam tylko nadzieję, że cała płyta taka nie będzie, bo tu żadnego pazura nie ma Zbyt wydelikacona ta Chylińska jak dla mnie. Zaraz sobie włączę RMF, bo wyczytałam przy okazji, że dzisiaj niedziela z nią, to może się dowiem czegoś więcej.

Cytat:
Teledysk Chylińskiej właśnie leci na Vivie Mnie się ciężko wypowiadać, bo nigdy nie słuchałam O.N.A, ale uważam, że do takiej muzyki jaką teraz gra jej głos nie pasuje Ja słucham muzyki elektronicznej i czasem się zdarza, że wokaliści rockowi śpiewają w utworach np. trance`owych, ale nie zawsze wychodzi to na dobre Ostre, zachrypnięte głosy nie nadają się do takiej muzyki.
Do mocniejszej elektorniki takie głosy pasują, ale nie do takich delikatesów. Też mi się to gryzie, zwłaszcza, że Chylińskiej słucham od początku i jakoś mi to do niej zupełnie nie pasuje

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
poszukałabyś? W tej najstarszej serii był w ogóle najpiękniejszy.
A przybliż mi jak ten odcień wyglądał? Bo z tej najstarszej serii miałam trochę lakierów na zbyciu kiedyś. Kupiłam śmiesznie tanio i tanio sprzedawałam. Coś tam zostało w garażu, ale nie wiem co. Jak je znajdę, to zerknę.
EDIT: Już wiem, który to. Znalazłam fotę na dysku

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2009-10-18 o 10:32
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 10:31   #205
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Jeszcze niedawno cieszyłam się, że wreszcie udało mi się wyleczyć, a tu dziś budzę się z bólem gardła i ogólnym rozbiciem. Moja odporność leży.. W związku z tym zaparzyłam sobie dzbanek gorącej herbaty i grzeję się pod kocem, a potem wracam do nauki.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 10:31   #206
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

A czemu oddajesz PR nr 33? Dopiero co pamiętam, że chciałaś go kupić. Ja bym może była chętna... tylko muszę jeszcze pomyśleć, czy na pewno mogę.
Kolor bardzo mi się podoba(taki zgaszony różo- fiolet), właśnie długo koło niego chodziłam aż się w końcu skusiłam, ale jednak nie widzę go na swoich paznokciach... Wolę jednak coś bardziej różowego
Zresztą pewnie rozumiesz(ty, lakieromaniaczka) jak to jest gdy lakier tak pięknie wygląda w buteleczce a potem jak się pomaluje paznocie to okazuje się że to jednak nie to...
Cytat:

Jakbyś ustaliła w aptece jakąś ogólną kurację wzmacniającą na włosy to ja proszę o informację. A jak nie, to pewnie po prostu zaopatrzę się jakiś zestaw witamin, bo niby nie wypadają mi jakoś bardziej, ale chciałabym je wzmocnić i ogólnie cały organizm też.
Ok, na pewno przyniosę wszelkie przeszpiegowane info

A miałam Ci jeszcze napisać o aa therapy oliwkowym na noc! Konsystencja średnia, nie jest bardzo bogaty ale lekki też nie. Dobrze się wchłonął, skóra się po nim nie świeci. Niestety jego testy zbiegły się z nasileniem mojej alergii i teraz nie jestem pewna czy się do niej nie przyczynił. Skóra mi się juz troche uspokoiła więc zrobię kolejne podejścia i zobaczę czy wszystko będzie ok.
Stary 2009-10-18, 10:35   #207
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
O jeśli znajdziesz jakieś cudo na wypadanie to daj znać. Bo mi już brakuje pomysłów co łykać

Cytat:
A u nas się mówi normalnie, kontrolka Wy krakowskie centusie wymyślacie se jakichś komorników i Żydów
Hehe, pewnie tak
A jak już jesteśmy takich tematach: jak się u Was mówi: kierunkowskaz czy migacz? Bo ja mówię kierunkowskaz (albo skrótowo "kierunek"), słowo migacz mnie jakoś drażni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-18, 10:39   #208
emememsik

Cytat:
Czy Ty nie umiesz dłużej spać? Zawsze zrywasz się tak wcześnie.

Cytat:
Jest też herbata czekoladowa
Piłam, ale jednak to nie to.

fuksja, kolejna chora. Musimy się kurować, przecież cały tydzień na uczelni przed nami.

ice, sleepy, czemu pozbywacie się GW? Tylko ze względu na kolor?

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
A jak już jesteśmy takich tematach: jak się u Was mówi: kierunkowskaz czy migacz?
Kierunkowskaz.
Stary 2009-10-18, 10:42   #209
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
A jak już jesteśmy takich tematach: jak się u Was mówi: kierunkowskaz czy migacz? Bo ja mówię kierunkowskaz (albo skrótowo "kierunek"), słowo migacz mnie jakoś drażni
U mnie mówi się kierunkowskaz.
Cytat:
fuksja, kolejna chora. Musimy się kurować, przecież cały tydzień na uczelni przed nami.
Pocieszam się tym, że piątek mam wolny. Ale na samą myśl o środzie mi słabo.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 10:43   #210
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:

ice, sleepy, czemu pozbywacie się GW? Tylko ze względu na kolor?
Ja tylko ze względu na kolor Mam jeszcze dwa odcienie( ten wrzos 410, który nie przypasował Ice i czerwień 407) i bardzo je lubię, czerwień to właściwie uwielbiam.
Trwalością niestety nie grzeszą bo lekko się ścierają po 2-3 dniach, ale ja i tak nie lubię nosić jednego koloru dłużej niż 3-4 dni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości