|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podcina się nie po to, zeby pobudzic do wzrostu, a zeby ograniczyc łamanie się, scieranie koncówek, a tym samym ZAUWAŻYĆ przyrost. co ma koncowka (martwa) do cebulki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
Pod artykułem jest dyskusja o nim, pojawiają się wątpliwości i wyjaśnienia autorki tekstu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
BAN stały
|
dziewczyny cyz to są te ampułki sytmuljące porost włosów czy opakowanie inaczej wygląda ,wysłałam meża zeby mi kupi.ł(bo miały s** zamówić) i mu wcisneły to...?prosze was szybko o odpowiedzi jak nie to polece oddać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Takich ampułek jeszcze nie widziałam, ja używałam zupełnie innych, jest napisane na opakowaniu, ze stymuluje wzrost włosów. Jak wypróbujesz to daj znać czy jest poprawa.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
No ja właśnie wczoraj jak byłam w jednej z aptek, widziałam właśnie identyczne ampułki! Narazie ich nie wzięłam bo nie wiem czy to te... Zmienione ampułki, na opakowaniu i po jego drugiej stronie ani słowa o stymulowaniu wzrostu włosów... Może ktoś wie czy o te chodzi?! ! !
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
BAN stały
|
juz oddałam właśnie porobwaly mi wmówić ze to jakaś nowsza wesja ale slowa tam nie ma ma o stymulacjai porostu wlosów...
zreszta ktoś tutaj na wizazu wkleił to jako inny kosmetyk https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...niu-wlosow.htm hmm już sama nie wiem co myśleć a możecie wkleić jak wyglada opakowanie od tego "własciwego Radicalu stymulującego porost"? ja swojego meza zaraz wyśle do innych aptek może tam będą mieli.... ![]() Edytowane przez limetka87 Czas edycji: 2010-01-16 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Ja mam te same, z tyłu jest napisane, że stymulują wzrost włosów.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
BAN stały
|
ja właśnie tam nic nie widzialam o stymulacja bylo napisane ze odzywia ,sprawia ze wlosy sa miekkie ,pogrubia itp ale o wzroscie slowa nie było ...to co czyli nowsza wersja?? ja i tak wolalabym starą...bo do tego jakoś nie mam przekonania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wywołać, wzbudzić nową, dłuższą długość. Oczywiście, że wzrost włosa następuje pod skórą, ale ktoś kto ma zniszczone końcówki, może na długości nawet tracić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
I ja jakoś nie jestem do nich przekonana. Łaziłam po kilku aptekach i tylko w jednej znalazłam takie ampułki. Ale wydaje mi się, że to nie o nie chodzi. kurcze... a chętnie wypróbowałabym je, skoro pojawiło się na ich temat tak wiele pochlebnych opinii....
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (...) Inulina z cykorii odżywia i wzmacnia cebulki włosowe oraz hamuje wypadanie włosów i stymuluje ich wzrost.
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dam dzisiaj znać ,czy mój mąż dostal te na ktorych jest napisane "stymuluje porost włosów" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Nawet na stronie Farmony są te nowe, opisane jako kuracja przeciw wypadaniu włosów stymulująca ich wzrost.
http://www.farmona.pl/pielegnacja-wlosow/radical/
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
BAN stały
|
Cytat:
być może ale dziwne ,że tyle wizażanek ma docznienia z innymi ampulkami ,te ktore masz maja najwet inne fiolki (na zakrętke) a te... trzeba łamać ..nie wiem ..nie chce się wypowiadać skoro nie mam pojęcia. Ja poprostu nie mam przekonania do tych nowych amupłek ,może jak się wypowie więcej wizażanek będe pewniejsza ![]() Edytowane przez limetka87 Czas edycji: 2010-01-16 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Byłoby miło.
![]() coldold - jeśli masz nową wersję, napisz proszę czy rzeczywiście zauważyłaś u siebie przyspieszony wzrost włosków. Czy jednak było lepiej gdy używałaś (o ile to robiłaś) tych ze starszej wersji. |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to są te same ampułki , miałam w domu dwa opakowania , skończyłam w starym opakowaniu i teraz zaczynam to w nowym , skład ten sam - farmaceutka porównywała plusem jest to że nowe są o wiele lepsze w aplikacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. Edytowane przez coldold Czas edycji: 2010-01-16 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
To chyba w końcu się skuszę...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale taki mistrz nożyczek to rzadkość, bo teraz wszyscy się śpieszą i chcą zrobić, jak najwięcej Klientek w ciągu dnia... Teraz sama zaopatrzyłam się w nożyczki fryzjerskie i po tym, jak mi fryzjerka zetnie końcówki, to w domku poprawiam po niej z godzinę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
ja tez używam tych ampułek i muszę przyznać ze są całkiem dobre ale niestety musze stosować po 2 bo mi nie starcza
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
To są te same ampułki Radical tylko po "liftingu"
![]() ![]() Tu zresztą skład oceniała viki1988: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4941 |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
BAN stały
|
ja kupilam ta stara wersje ,kosztowala 39zl a ta nowa 33zl dziwne zeby byla az taka roznica w cenie...
![]() czy zamiast olejku rycynowego mozna stosowac na koncowki oliwe z oliwek??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
bezsens, podcinanie martwych końcówek nie ma nic do wzrostu włosów
sprawia jedynie że optycznie widzimy że coś nam rośnie a nie się wykrusza
#206 |
Przyczajenie
|
witajcie dziewczyny
![]() Obecnie stosuję Seboradin lotion z czarną rzepą ponieważ zależy mi na szybszym wzroście włosów. Stosuję go od 19.12.2009 i myslałam zeby dokonczyc całą buteleczkę a dopiero pózniej spróbowac czegoś innego. Jednak dzisiaj przeczytałam świetne recenzje dotyczące ampułek Radical i pomyślałam ze warto byłby je stosowac i przerwac kurację Seboradinem . Myslicie, że lepiej byłby gdybym dokończyła kurację Seboradinem a dopiero pózniej zaczęła wcierac Radical, czy odstawic Seboradin i zaczac stosowac Radical ?? Ogólnie jestem zadowolona z działania Seboradinu, ale chciałabym, aby przyrost był jeszcze szybszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, spokojnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w ostatnie święta użyłam ampułek mojej mamy, która ma tego nowego Radicala i są fantastyczne. wygodą stosowania zbliżone do vichy. nie wiem jak wpływałby na porost moich wlosów (raptem użyłam z trzy razy, ale mama sobie bardzo chwali i używa opakowanie za opakowaniem ![]() Uwielbiam te ampułki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale widziałyście skład tych nowych ampułek radical? Na drugim miejscu po wodzie jest alkohol denat. I teraz nie wiem czy w starych też był alkohol w składzie? Wydaje mi sie że nie. Zrezygnowałam w aptece
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
w kwestii dustingu jeszcze.
to nie jest odkurzanie koncowek, a raczej dusting oznacza, ze po scieciu wlosow, a raczej koncowek to co odpadlo ma wygladac jak kurz na podlodze ![]() nie faktyczne koncowki tylko takie paproszki. z reszta - dla zainteresowanych - link http://http://www.youtube.com/watch?v=bl13t5iuoFc ja osobiscie juz kilkakrotnie w ciagu ostatnich 4 miesiecy robilam sobie tego typu akcje - z dobrym skutkiem, jako remedium na gubienie koncowek. mam wrazenie, ze w koncu usunelam - bez duzych ubytkow na dlugosci(bo zapuszczam)wszsytkie pzresuszone i zniszone koncowki (z czasow gdy mialam na glowie krociutenkie blond wlosy), bo nie zauwazam od ostatniego podcinania zadnych ulamanych koncowek. jesli sie regularnie tak "dba o wlosy" to mysle,ze w rezultacie mozna utzrymac koncowki w dobrym stanie, uniknac tym samym radykalnych ciec raz na jakis czas i nie stracic niczego z dlugosci ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=bl13t5iuoFc wstawiam jeszcze raz bo popzredni cos nie dziala |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nowe mają w składzie denata, ale we wcierkach to nie przeszkadza, a wręcz pomaga substancjom aktywnym wniknąć w skórę |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.