![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: krzywdzące stereotypy
Wiesz, porcelanowa biel, taka ładna - jest fajna, też mi się podoba.
Ale białe ciało gdzie pękają naczynka, widać żyły i ta skóra jest pełna przebarwień i jest sina, no to średnio ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym wątek dotyczy stereotypów i napisałam o opaleniźnie, ponieważ dla wielu osób to, że ktoś chodzi na solarium kojarzy się z tym, że jest spalony na skwarkę i wygląda jak Jolanta Rutowicz i intelektualnie jest na tym samym poziomie. Opalenizna, a raczej jej brak nie idzie w parze z dobrym gustem i klasą. Mieszkam nad morzem i latem opalam się na plaży i kilka razy przechadzając się wieczorem po Sopocie czy Gdańsku usłyszałam niewybredny komentarz od osoby, która była bardzo blada "o jakie solarium" - był to środek lipca, piękna pogoda, upał i po prostu byłam opalona bo chodziłam na plażę. Ja nigdy nie skomentowałam na ulicy tego, że ktoś jest blady a mamy pełnię lata i jest to dziwne - więc widać komu w tym przypadku brakowało klasy.
![]() |
![]() |
#183 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Mogę z wami? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-05-11 o 15:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wg mnie to nie stereotyp...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Łapcie stopa, ładuj się z sine.irą na pakę jakiejś furmanki i zapraszam do Polski Z
![]()
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#190 | |
Konto usunięte
|
ja slyszalam kiedys wypowiedz lekarza i to bylo 10x rocznie po 10 minut
Cytat:
Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2010-05-11 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę na solarium (ale nie jestem skwarkiem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Według stereotypów jestem prostytutką która powinna już mieć za sobą ciążę w wieku 15 lat, albo aborcję, jest nieszczęśliwa wykorzystywana, poza tym jest bezbożnikiem bezwstydnym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Jezu, a myślałam, że tylko ja jestem taka dziwna, że mam ciemne włosy i jestem blada jak trup... a opalam się na piękny, wściekły róż
![]() Ja według stereotypów jestem chamowatym drecholem złodziejem po samej podstawówce, bo z Nowej Huty, który jednak na studiach zaocznych szuka męża, znalazł dużo starszego sponsora, od którego na pewno ciągnie kasę, na dodatek chorowitym, bo bladym.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja jestem chora, wiecznie sie odchudzam, jestem satanistką lub mam załobę, jestem bezplodna, moj facet mnie nie kocha i nie szanuje, cos ze mna nie tak i sa pdoejrzenia,z e moge sie nie myć, jestem nieszczesliwa i w moim zyciu wieje pustka, ale przynajmniej dobry ze mnie człek, bo mam psa ![]() a przepraszam, siedziałam - mam tatuaze ![]() Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2010-05-11 o 16:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
A, ja jestem fałszywą dziwaczką, w końcu mam kota
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Konto usunięte
|
ja jestem pozbawiona wszelkiej moralności, bo nie wierzę w boga. jestem w klasie matematycznej, bo taka ze mnie cicha, nieśmiała, szara myszka, która desperacko szuka faceta, bo w końcu dużo facetów w klasie mam
![]() ![]() jestem blada jak ściana, więc pewnie mam anemie i jestem chorowita ![]() nie znoszę małych bachorów, nie planuje dzieci, dlatego jestem złym człowiekiem fotografuje chude modelki, więc propaguję anoreksje mój facet mnie zdradza, bo nie sprawdzam jego telefonu i nie znam jego kolegów ![]() drugi argument na to, że jestem dziwką, to to, że chodze w krótkich spódniczkach. do tego jestem strasznie pusta i głupia, bo dbam o wygląd ![]() Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2010-05-11 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Konto usunięte
|
o zapomniałam o aborcji, mini i seksie
pewnie tez mam problemy z akceptacja własnego wyglądu, bo jestem na tak w kwestii poprawiania urody skalpelem ale i tak moj facet sie prezentuje gorzej brudas- dready, bezmozgi dres- silownia, pedał - depiluje sie, ma ma sporo kosmetykow, sponsor - zarabia duzo wiecej niz ja, a poza tym biedak ma taka dziwke, ktorej sie oswiadczyc nie chce, bo nie musi, do tego nie poznal jeszcze milosci swojego zycia- nie chce meic dzieci, a termin waznosci mu sie konczy - 27 lat, no i jest oczywiscie wrednym starym kawalerem od jakichs 12 lat, bo jego kicia juz wiekowa, [edit;] no to dopisze, chce mnie rzucic- dba o wyglad aaaa jeszcze jeden hicior! facet zaczyna o siebie dbac - chce cie rzucic Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2010-05-11 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Mój też ma!
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#203 |
Konto usunięte
|
- jeśli dziecko zwraca się do rodziców po imieniu, to znaczy, że ich nie szanuje
![]() - obiad powinien być największym posiłkiem wciągu dnia - ogólnie przyjęło się, że jeśli ktoś jest chudy to trzeba mu to koniecznie wytknąć i zapytać "ty w ogóle coś jesz? zjedz coś!", a jak ktoś jest gruby, to nie można powiedzieć ani słowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do drugiego - owszem jest wiele "wegetarianek walczących o naprawę świata i nie krzywdzących zwierzaczków" , które na forach internetowych stron typu "pupilek" wypisują jakimi są zagorzałymi wege, bo nie jedzą mięsa już AŻ tydzień łojezisiczku, ale mama im każe i krzyczy, ale one nie będą... ale jest też wiele wegetarian, którzy nie maja potrzeby lansowania się, że są wege - tylko po prostu konsekwentnie z jakis powodów nie chcą jeść mięsa. najbardziej drażniące jest to, że ja nikomu do talerza nie zaglądam z tekstami: "biedna świnka ciekawe jak miała na imię", albo "jesteś tłusty bo wpierdal*sz tylko padlinę i golony", więc nie widzę powodu aby mi ktos robił wykład o tym, że będę chora i słabowita a dzieci bedą miec uczulenie (bo nie zamierzam ich mieć), z tego powodu, że od paru lat nie jem mięsa...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Jejku nie popadajacie w skrajności znowu z tym solarium.. Osoba która jest DELIKATNIE opalona wygląda zdrowiej niż osoba sinoblada z podrkążonymi oczami i widocznymi naczynkami (ja aktualnie
![]() Aż strach pomyśleć kim ja jestem-.- Chorym brzydalem szukającym męża ale aktualnie zdziwaczałą starą panną i to panną lekkich obyczajów ;p A no i mordercą i potworem bo nie lubię dzieci i popieram aborcję(ale nie dlatego ż enie lubię dzieci xD )..
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
- Jeżeli słuchasz muzyki elektronicznej (house, minimal, d'n'b) to na stronisz od używek i na każdej imprezie na pewno jestes "na fazie"
![]() - Stereotyp kolejny. Policjanci = wredni, leniwi, czekający aż ktoś da im w łapę. - Lubisz chodzić do klubów to na pewno po każdej imprezie lądujesz w łóżku z coraz to nowym facetem.
![]() |
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo to zupełnie jak lekarze. Niedouczeni, złośliwi, mający gdzieś potrzeby pacjenta i bez łapówki nic nie zrobią.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() uważany za stereotyp ale stereotypem nie jest: ślub w młodym wieku- na pewno jest w ciąży to nie stereotyp ale fakt. Jak na moje 20 parę lat wśród wszystkich znajomych z podstawówki, gimnazjum, liceum, studiów tylko dwie pary wzięły ślub nie będąc w ciąży ( do 19 rż), reszta jak leci śluby przez ciąże... ![]() Niestety ale stereotyp nie byłby stereotypem gdyby większość z tych "stereotypowych przypadków" nie była potwierdzona faktami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
albo, ze posiadacze kotow sa wredni? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
mfajnie wiedzieć że ja i mój facet się nie szanujemy oraz że jestem wredna. Akurat trafiłas. Nie to miałam na myśli bo mogłabyś wymienić w "np" wszystkie stereotypy które padły w tym wątku. Niestety ale skądś te stereotypy się jednak biorą, jedne są poparte ( mój przykład z ciążami i ślubami, tak wyszło ? tak jest. Racja, to nie stereotyp, to fakt skoro na ponad 500 znajomych tylko dwie pary biorą ślub nie będąc w ciąży) inne nie ale coś musi w tym być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.