![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Kosmetyk na dziś - żel Taft.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
15.08.
tydzień niemycia ze względu na operację i brak sił po niej. dziś już jest lepiej więc wyglądało to tak: mycie - szampon joaśki z pokrzywą (metoda kubeczkowa) odżywianie - garnier z awokado (2łyżki) + miód (1łyżka) + pół łyżeczki rycyny. to wszystko na podsuszone włosy, trzymałam jakieś 40 min. spłukałam zimną wodą ostatnie płukanie - płukanka cytrynowa: połowa cytryny / 1,5l zimnej przefiltrowanej wody zabezpieczyłam joaśką z lnem i czymś tam jeszcze ![]() odcisnęłam w bawełnianą ściereczkę, później żel lniany, harmonijkowanie bawełnianą koszulką i czekam aż wyschną same ![]() później ugniotę żel i w zależności od tego jak bardzo będą się puszyć zafunduję im kapkę kokosa ![]()
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
niedziela
nic nie musze robic, wloski sie trzymaja, zero puchu, nic sie nie wyprostowalo, przygladzilam pare kosmykow i jest jak wczoraj ![]() ![]()
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
mycie schauma objętość (szampon, sls, pq 10)
odzywka schauma objetosc (pq) odzywka bs naturia len rumianek zel fructis schniecie naturalne jest przyzwoicie, dzieki suszeniu wlosow naturalnie, a wiec z glowa w normalnej pozycji a nie do góry nogami przedzielk jest bardziej na srodku, dzieki czemu moja biedniejsza prawa strona nie jest dzis taka biedna, fryzurka jest bardziej symetryczna. no i wlosy nie sa tak mocno skrecone, wiec wydaja sie super długie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
*Jantar w skalp i włosy
*Amla na noc *szampon Pharmaceris H Keratineum (metodą kubeczkową), Nivea Baby odżywczy z proteinami jedwabiu *Artiste odżywka wzmacniająca 30min *Bioetika maska z proteinami mlecznymi 30min *odżywka b/s: Joanna Naturia miód i cytryna *stylizacja: Nivea FC *schną same dzisiejsza pielęgnacja: silicone&polyquaternium 100% free, mimo tego włosy są super, gładkie, zero puszaka, no i nie są klapniete. ![]()
![]() |
#186 |
Konto usunięte
|
14.08 sobota
przez caly dzien- nic pozny wieczor: oliwa+shea+kokos+pantenol na noc 15.08 niedziela 1100- ponownie oliwa+shea+kokos (wlosy byly sucho-tluste->zjadly wszystko ![]() ![]() wieczor- mycie kruidvat rumiankowy odzywka d/s ogorek na 15 min plukanka octowa b/d ogorek scierka+pielucha na mokre zel lniany efekt-> jutro rano ![]() Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-15 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
Zbieram się do regularniejszego uzupełniania codziennika
![]() 12.08. Kokos na noc 13.08 Mycie rano: Kallos Crema al Latte(czesanie) Odżywka d/s: pominięte ![]() Płukanka: Łyżka octu jabłkowego na 1 l wody przegotowanej Odżywka b/s: Joanna len i rumianek Stylizacja: Na mokre żel Artiste Wet Look Trochę harmonijkowania, ugniatania, podpinanie klamerkami, wyjście z lekko mokrymi Efekt super ![]() 14.08 Reanimacja: Żel Artiste Wet look zmieszany z wodą, psikadło keratynowe( woda, 5% keratyny) Efekt beznadziejny ![]() Wieczór: Zmoczenie włosów, nałożenie na wilgotne oleju kokosowego Nocka w warkoczu ![]() 15.08 Dokokosowanie, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
14 sierpnia 2010, sobota (w ramach obchodzenia Dni Fali i Loka
![]() Na skalp: olej jojoba Na długość włosów (i miejscami na skalp): olej kokosowy* Mycie I: Hegron d/s zmieszany z odrobiną szamponu Babydream** (w skrócie:BD) + troszkę szamponu oddzielnie na skalp Mycie II: Hegron d/s zmieszany z sokiem z całej limonki*** Odżywka d/s: Nivea w starym opakowaniu do fal i loków (uwielbiam ją ![]() Odżywka b/s: Joanna z miodem i cytryną Utrwalenie skrętu: żel lniany * Olej kokosowy nakładałam sekcyjnie. Podpięłam włosy 4 klamrami. Wyciągałam z nich kosmyki, smarowałam dokładnie całe olejem - od skalpu aż po końcówki włosów i z powrotem przypinałam. I tak kolejno całe włosy. Wydaje mi się, że takich kosmyków włosów mogło być ok. 10, może trochę więcej. Bardzo polecam tę metodę - dzięki nakładaniu sekcyjnemu wiem, że olej dotarł do wszystkich włosów ![]() Zużyłam więcej oleju niż zwykle (2-3 razy więcej), ale nic nie spływało z włosów. ** Myłam włosy z użyciem szamponu dlatego że: - nakładałam oleje na skalp ( w tym olej jojoba, za którym moje włosy nie przepadają) - nałożyłam olej kokosowy w dużej ilości *** Limonki użyłam po raz pierwszy. Ma działanie zdecydowanie mocniejsze niż cytryna. Gdy mieszanka spłynęła mi na szyję/twarz trochę piekła (wystarczyło ją spłukać wodą). Skalpowi czy włosom nic a nic nie było. Ale myślę, że osoby z wrażliwym skalpem powinny uważać na stosowanie limonki. 15 sierpnia 2010, niedziela Mycie: Hegron d/s Odżywka d/s: Garnier wzmacniający Płukanka: 2 łyżki octu jabłkowego na 2 litry wody Odżywka b/s: Joanna z lnem Wydobycie skrętu: balsam Nivea Utrwalenie skrętu: żel lniany |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Ostatnie dni przyniosły mi nieprzyjemne niespodzianki włosowe. Głównie w Dzień Loka i Fali - 13 sierpnia (piątek)
Od rana nie mogłam poradzić sobie z włosami. Wieczorem nakładałam na nie Jantar i zastanawiałam się, czy to nie jego wina. Spryskałam je więc rano naparem szałwiowo-pokrzywowo-miętowym i nałożyłam żel Fructis. Zero reakcji... W ciągu dnia Boost TBS również nie przyniósł żadnych rezultatów. Dopiero spięcie włosów je uspokoiło. A w nocy burza... 14 sierpnia sobota Nie wiedziałam, co się dzieje, więc zapakowałam głowę pod kran i postanowiłam zastosować program minimum mycie poranne: Utrekram aloesowa płukanie: zimna woda zabezpieczanie (cl): Naturia z lnem odciskanie: Dr. Bacty stylizacja: Curl Junkie Gellie (Rybiorku ![]() harmonijkowanie: arafatka podpinanie podsuszanie: Babyliss z dyfuzorem chłodny nawiew No i ![]() Program minimum dał efekt niesamowity, niespodziewany... A miało być tylko uporanie się z tym, co się działo w piątek. Cudowna niespodzianka. 15 sierpnia niedziela Wyliczyłam, ze i tak we wtorek przypadnie mycie, więc wieczorem zabrałam się za poszerzenie programu minimum. mycie wieczorne: Mrs. Potters aloesowa odżywianie: Utrekram aloesowa pod czepek i ręcznik na 30 minut płukanie: woda + sok z połowy cytryny zabezpieczanie (ca): Naturia z lnem odciskanie: Dr. Bacty stylizacja: Curl Junkie Gellie harmonijkowanie: arafatka podpinanie podsuszanie: Babyliss z dyfuzorem chłodny nawiew Efekt korkociągowy pojawił się znowu ![]() co prawda dziś rano już nie ma tak wielu korkociagów, ale i tak jestem zadowolona. W porównaniu z tym, co działo się w piątek ![]() Gellie Curl Junkie nie wymaga odciskania na sucho - po wysuszeniu włosów wystarczy tylko wypiąć delikatnie spinki i już ![]() ![]()
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
poniedziałek 16.08
mycie joanna naturia b/s mak i bawełna odżywka d/s avocado oil treatment wax (rozczesywanie palcami) odżywka b/s potters aloes stylizacja nivea FC zawinięcie w chustę na suche wtarcie kropelki olejku swami efekt suuper ![]()
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
poniedzialek
na noc: maselko shea ![]() rano mycie: joanna b/s mak & bawelna maska: full restore 5 Loreal elseve -30m pod czepkiem i recznikiem (modyfikowany silikon) odzywka d/s: miodowa TBS (quaternium-80 i amodimethicone) odzywka b/s: coffee-cocount creme lite z curl junkie (pq-7 oraz pq-10 plus modyfikowany silikon) nalozony na mokre wlosy, woda odcisnieta rekami, turban na 10m stylizacja: spiral spiritz z kinky curly i dyfuzor (rano nie ma szans na naturalne schniecie) efekt: ladnie bo poszczegolne pasemka oddzielone, widac ze nawilzone ale w sobote bylo lepiej jak schly same, byly lepiej skrecone, ale za to znow jest to co lubi Eloe - miesistosc, czyli jak sie wezmie loka to zgina sie jak miekka sprezynka ![]()
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
*lekka reanimacja sprejem Fekkai Marine Summer Hair Zero Frizz
zdecydowanie bardziej się nadaje na suche niż na mokre włosy
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
15.08
nic 16.08 mycie: Kallos + olejki na 5min d/s: Mypa aloesowa + keratyna+ biostyminki trochę na ok 10 min b/s: Naturia mak i bawełna odrobina żelu lnianego + dyfuzor z braku czasu. Wyglądam jak lew. ![]() btw czy te Naturie wgl coś robią??? Czy są tylko do zabezpieczania i ewentualnego wygładzania ![]() ![]() Po 2, nadal mam matowe włosy. Czyżby aloes mi szkodzil????
![]() |
![]() |
#194 |
Konto usunięte
|
16.08 poniedzilek
rano TBS bawelna na suche (wyschly w nocy ![]() ![]() wieczor spiecie na fikolki- po przyjechaniu do domu bylo troche puchu, ale skrecik nadal ladny, wiec przed pojdciem spac- na suche zel lniany->puch znika ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
16.08
Mycie: zmycie kokosa Hegronem d/s (strasznie dużo tego zużywam na jedno mycie i do tego kiepsko się rozczesuje włosy ![]() Odżywka d/s: pominięta Odżywka b/s: Mrs. Potter's Aloes ( z silikonem zmywalnym wodą) Stylizacja: Żel Artiste Wet look Efekt: Zadowolona, silikon dobrze im służy. Jest objętość, jest skręt, jest również puch ale to i tak ich lepszy dzień. Gotuję dziś drugi raz w życiu żel lniany, spróbuję się do niego przekonać więc na noc pewnie dojdzie jeszcze w pielęgnacji i on ![]() Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-08-16 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
17 sierpień
mycie - (szampon) joanna cytryna i miód (odżywka) yung z filtrem UV [metoda kubeczkowa] maska - WAX do włosów słabych i zniszczonych + kilka kropek keratyny odżywka b/s - joanna cytryna i miód stylizacja - żel lniany
odciśnięte w t-shirt, "chustkowanie". Schły same. efekt: oklapnięte, niektóre loki zagubione. Muszę przeprosić się z moimi włosami, ostatnio było tylko mycie odżywką i żadnych nawilżaczy i olejów. Po moim ostatnim, szaleńczym cięciu muszę zacząć działać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
*Jantar na skalp
*Vatika olejek migdałowy na całe włosy na noc *mycie: Pharmaceris H Keratineum(metoda kubeczkowa), Nivea Baby szampon odżywczy *odżywka Fructals owoc assai *maska Bioetika I aloe&coconut *Loton rosa sprej *odżywka b/s: Ziaja olej rycynowy *stylizacja: Nivea FC
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
wtorek 17/08/10
chcialam sprawdzic czy faktycznie Curl Fix byl odpowiedzialny za sobotnie loczki wiec znow poszedl jako maska i dal ten sam efekt, wloski znow mi sie skrocili i wygladam jakbym sie obciela jeszcze krocej mycie - szampon Come Clean z Kinky Curly (bez sls) maska - Curl Fix z Curl Junkie (proteiny, witaminy, olejki, jedna wada pq-11 ale dla efektu jaki daje mozna przymknac oko) na 20m pod czepek i recznik odzywka d/s - miodowa TBS (quaternium-80 i amodimethicone ale to ona daje mi miesistosc loczkow) odzywka b/s - standardowo Coffee-Cocount Creme Lite (pq-7, pq-10, modyfikowany silikon z peg), nalozony na mokre, woda odcisnieta rekami, turban na 10m stylizator - Spiral Spiritz z Kinky Curly, plus dyfuzor efekt: loczki jak w sobote z tym ze wloski wygladaja jeszcze krocej ![]() edit: poszlam za przykladem Eloe i dzisiaj pojechalam do pracy w nieskonczonej fryzurze, w sensie jak wyschly to nie dotykalam wloskow, wygladalam wiec jak z mokra wloszka (tutaj to nikogo nie dziwi bo dla Irlandek to standard leciec na busa w niedopietych rzeczach, bez makupu i mokrymi wlosami, jak siadaja do busa to robia sie na ludzi ![]() jak dojechalam do pracy delikatnie ugniotlam loki majac na dloniach odrobine Gloss Pomade z Kinky Curly (drugie podejscie do tego produktu i tym razem udane) wnioski: odpowiednie produkty czynia dla wlosow cuda, fotki wkleje na pielegnacyjnym bo naprawde wyszlo dzisiaj super
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-08-17 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Muszę się wziąć porządnie za uzupełnianie codziennika
![]() Włoski umyte rano 1. mycie pani potters z aloesem 2. maska scandic coco mask na godzinę pod czepek i ręcznik 3. joanna len i rumianek bez spłukiwania, potem ugniatanie 4. pieluszkowanie 20 minut 5. stylizacja żel lniany Efekt - jestem zadowolona ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-08-17 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
To i ja się przyłączę
![]() 17 sierpień mycie (OMO) - szampon Joanna miód i cytryna+ balsam Mrs Potters aloesowy maska - Alverde Sensitiv(ten zapach jest dla mnie nie do zniesienia ![]() b/s - joanna len i rumianek stylizacja - balsam Nivea, mieszanka żeli (Artiste), harmonikowanie ściereczką ![]() efekt - czekam właśnie ![]()
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
16 sierpnia 2010, poniedziałek
Mycie: Hegron d/s Odżywka d/s: Garnier z awokado i masłem karite Odżywka b/s: Joanna z pokrzywą i zielona herbatą Rano, zadziwiająco dobrze, jak na pielęgnację bez stylizacji ![]() Poza tym, co jest dla mnie zaskoczeniem, to w połowie dnia włosy jeszcze ładnie pachniały - podejrzewam, że to efekt Joanny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
To i ja się przyłączę
![]() ![]() 18.08.2010 - umyłam szamponem Seboradin niger - odżywka d/s Seboradin - maska przeciw wypadaniu Seboradin (półtora godziny, pod czepkiem) - płukanka z pokrzywy, skrzypu i cytryny - wcieranie w skalp ampułki na wzmocnienie włosów z seboradinu - troszkę odżywki b/s joanna - mleko i miód na włosy - troszkę żelu zmieszanego z wodą na włosy - pozostawienie do wyschnięcia - jedna tabletka Vitapil |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
17.08
Próba żelu lnianego Poza tym: nic 18.08 Mycie: Mrs. Potter's Bursztyn i jedwab Odżywka d/s: Garnier Awokado i masło karite Odciskanie wody poprzez ugniatanie Odżywka b/s: Mrs. Potter's Aloes Stylizacja:Podpinanie klamerkami, żel Artiste Wet look, Efekt: czekam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
|
17 sierpnia - wtorek
mycie wieczorne: Mrs. Potters aloesowa odżywianie: keratyna+olejek herbaciany+żel aloesowy Alter Medica+ Doliva podstawowa z oliwą z oliwek płukanie: zimna woda zabezpieczanie (cbh): Naturia z lnem odciskanie: Dr. Bacty stylizacja: Fructis+ balsam Nivea harmonijkowanie: arafatka podsuszanie: Babyliss z dyfuzorem chłodny nawiew podpinanie No i mam rozdrobnione loki - dużo ![]() ![]() Rano musiałam ratować się Boosterem TBS. Cóż - jakoś przeżyję do kolejnego mycia. Musze dodać, że są okropne warunki pogodowe - czuć wilgoć w powietrzu, ale taką lepką, kleistą wilgoć. Nie pada. Jeszcze.
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Sroda 18 sierpnia
dzisiaj bylo wszystko ekspresowo bo mialam rano malo czasu mycie - opuszczone, zamiast tego na mokre wloski Curl Fix z Curl Junkie rozprowadzony dokladnie i trzymany 5 min odzywka d/s - miodowa TBS, 2 min odzywka b/s - Coffee-Cocount Creme Lite z Curl Junkie, nalozony na mokre wlosy, woda odcisnieta rekami, turban na 10m stylizator - Spiral Spiritz z Kinky Curly, dyfuzor efekt - loczki, loczki, loczki...... uwazam ze to zasluga Curl Fix do pracy jechalam z mokra wloszka (efekt po SS jak wlosy wyschna), w pracy na suche wlosy odrobina Gloss Pomade z Kinky Curly, jest super (tylko oczywiscie za krotko)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-08-18 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
*Jantar w skalp
*Amla na całe włosy na noc *mycie 2x Nivea Baby szampon odżywczy z proteinami jedwabiu *odżywka Venita Silk z jedwabiem i keratyną 20min *Avocado Oli Treatment Wax 35min *Loton Rosa *odżywka b/s: Lorys Nutri Sun Gloss *stylizacja: Nivea FC *schną same
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
17 sierpnia 2010, wtorek
Mycie: Hegron d/s Odżywka d/s: Yung z Babassu Odżywka b/s: Joanna z miodem i cytryną Zauważyłam, że po ostatnim olejowaniu skalpu włosy mi się mniej (wolniej) przetłuszczają ![]() Więc olejowanie chyba rzeczywiście tu pomaga (pytanie tylko: jak często trzeba olejować? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Konto usunięte
|
16.08 wtorek
rano- bawelna TBS koniec pielegenacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
17.08
mycie Delią (szamponetka srebrny blond ?) - SLS ![]() odżywka: Mypa karite + olejki + keratynka płukanka: woda + ocet b/s: Naturia mak i bawełna żel lniany. wyglądam jak lew, z przodu loki, na wierzchu falowane siano. Ocet i len wygładza. Shea również. Odstawiam aloes po nim jest chyba gorzej ![]() 18.08 woda + troszke lnianego gluta ![]() nie lubie efektu mokrej = sklejonej czupryny no ale roztargałam to troche i bylo ok
![]() |
![]() |
#210 |
|
18 sierpnia - środa
I stało się - włosy tak mnie zdenerwowały, że znalazły się pod kranem. Program minimum. mycie popołudniowe: Kallos Latte płukanie: zimna woda zabezpieczanie (pk): Naturia z lnem odciskanie: Dr. Bacty stylizacja: Kadus harmonijkowanie: arafatka podsuszanie: Babyliss z dyfuzorem chłodny nawiew podpinanie Duże i mięsiste loki, choć niedosuszone (miałam 40 minut ![]() zabrakło nieco objętości, ale byłam zadowolona. Dziś tez jestem - spodnia warstwa się odgniotła, ale nieco Curl Junkie Gellie ![]() Widzę, że im dalej od mycia, tym loki drobniejsze.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.