|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Martynka, Ycnan dzięki za kciuki, mam nadzieję, że pomoga
![]() Widzę, że dziś połowa dziewczyn wybiera się na wizytę. Ja wizytę mam dopiero za tydzień, a dziś mam tylko USG prenatalne. Ycnan ja też mam nieraz brzuch jak kamień, i robi mi się górka, twarda, że aż boli. Ale jak delikatnie poklepuję to miejsce, to się górka przesuwa ![]() Ale to napinanie, to bardzo bolesna sprawa. A co do skurczy, to ja miałam przez całą ciążę silne bóle i skurcze. Musiałam brać zastrzyki i inne leki. Ale bóle porodowe to było coś co przekraczało zakres mojej wyobraźni. A więc nie życzę Ci, żeby bolało Cię bardziej, niż teraz podczas twoich zapowiadaczy ![]() A lewatywa? W domu? To chyba trzeba mieć jakiś przyrząd z rurką? Mi robili lewatywę w szpitalu gdy już miałam bóle, a wody odchodziły mi od kilku godzin. Lewatywa była chyba gorsza od samego porodu. Siedziałam na kibelku i nie miałam pojęcia czy skurcze, które czuję, to są te porodowe, czy te kibelkowe... Masakra. Bałam się zejść z kibelka, żeby nie obrobić podłogi. I bałam się zostać na kibelku, żeby nie zgubić w nim dziecka ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-30 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. I
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do pieluch jednorazowych,tetry i chusteczek,to na 2-3 dniowy pobyt w szpitalu położna zasugerowała nam,żeby mieć ok 20 szt pampków,3-5 szt tetry i chusteczek biorę opakowanie(jak zabraknie to Tż przywiezie następne). Tak samo z ubrankami.Do torby spakowałam chyba 3 komplety,a w domu w siateczkach czekaja popakowane kolejne(z 4 kpl.).Tż będzie mi je dowoził i od razu zabierał te zużyte do prania ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymamy mocno zaciśnięte kciuki!!Na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Co to wód i skurczy,to różnie może by,skurcze,potem wody,lub odwrotnie,albo wszystko naraz ![]() Ja dalej przeziębiona ![]() ![]() ![]()
![]() |
#183 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A zestaw do lewatywy kupuje się w aptece ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A na siusiu i ja rzadko teraz wstaję ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-30 o 09:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Oj też mi nsmaka narobiła tymi goframi
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przez weekend się nie odzywałam a tu kolejna część ![]() Nie odpisuję bo przeleciałam tylko po łebkach. Jeszcze nie mogę się pozbierać po rewelacjach tego weekendu mam tylko nadzieję, że ten stres nie przyczyni się do przyspieszenia akcji. Mój brat się rozwodzi a ja jestem w środku tego wszystkiego, mama przez rozmowy ze mną próbuje jakoś ogarnąć tą sytuację ale już wczoraj powiedziałam, że mam dośc tego tematu bo i tak nic na to nie poradzę. Nie wiem tylko w jaki sposób mogłabym pomóc bratowej, która w ogóle nie spodziewała się takiego obrotu sytuacji i zostaje sama z dwójką dzieci :/
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem ze Twoj ukochany jest swiadomy Twojego niecnego planu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() edit: ide sie zarzynac.... tzn wykonac depilacja okolic bikini w 9 mcu ciazy bez lusterka... jakbym nie worcila za 2 godziny prosze dzwonic na 999 ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-30 o 09:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasienka1701 nie słyszałam jeszcze określenia Mirinda ![]() U mnie to jest pierożek ![]() Dzięki za kciuki. Lecę się szykować na te badania... Po południu zdam relację, czy Wasze kciuki pomogły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewuszki!
Wstalam po 9tej i dalej chce mi sie spac. Zieeeewaaaam jak szalona. Na dworze zimnica. Ycnan- ja w nocy tez wstaje rzadko, raz albo w ogole. Moj TZ tez zapomnial dzisiaj jedzenia do pracy (sniadanie, deser i obiad) no i mialam sniadanko gotowe przez to (nie chcial zebym mu dowiozla; jakies 15min tramwajem) ![]() Co do lewatywy to u nas w szpitalu nic nie mowili, chyba nie wymagaja. Przed cc tez sie robi? Nina- ale z Ciebie paskuda ![]() ![]() ![]() Niuniunia- przykro mi z powodu rozwodu brata, ale masz racje- Co ty mozesz na to poradzic? Porod niedlugo i musisz sie skupic na sobie i dzidziolku teraz. Mama pewnie tez w szoku... Nie zazdroszcze sytuacji. ![]() Mszu-widze, ze uprawiasz Madonne z Wielkim Cycem od rana ![]() Mi narazie nic nie leci z nikąd, ale zupelnie za tym nie tesknie. Dziewczynki z wizytami- weronka, mszu, cellaris, naked, martucha- trzymam kciukasy! ![]() Jeju, chyba wroce do łóżka. Maaaasaaakraaaa z tym ziewaniem. ![]()
#189 |
Zadomowienie
|
Tak,wiem ,że tak pisałam.Nie jest to decyzja ostateczna,a jedynie mozliwość jaką biorę pod uwagę.Wszystko może sie zmienić w zalezności od tego co za dziecię się mi urodzi.Bo jeśli będzie miało taką przemianę materii jak jej tata to sama nie wiem czy brać kredyt na pampki czy dokupić 100 szt tetry i tż będzie przy tym robił...
#190 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chciałabyś o tym pogadać napisz do mnie pw ![]() Zakładałam też na ten temat wątek na "trzydziestkach" gdybyś miała ochotę poczytać, chociaż jak go teraz czytam to z perspektywy czasu bardzo zmieniło się moje myślenie i postrzeganie tej sytuacji.
![]() |
#191 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wszystkie, które mają dziś wizyty. Ja muszę czekać do jutra ![]() ------- A mnie dziś nad ranem aż 3 razy budziły mnie silne(!) bóle miesiączkowe, mniej więcej co godzinę (50-70min) i trwały dość długo (na pewno dłużej niż 30 sek.)... Niedawno znów mnie złapało... Czyli mój czas się zbliża... Mam nadzieję, że wytrzymam do jutrzejszej wizyty u ginekologa.... aaa dzisiaj kończymy 37 tc ![]()
Relax... it's coffee time ![]() Nie dyskutuj z głupcem... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem... pokona doświadczeniem ![]() Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-08-30 o 10:09 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
wrociłam! i nawet sie krew nie polala...
![]() ![]() Cytat:
![]() W razie czego jestem pewna ze dziadkowie Gabrysi dorzuca sie do jej "zasranego" ![]() ![]() A jak bedzie zupelnie zle to ciotki wizazowe zorganizuja jakas składke ![]() Kasienka, nie damy Ci sie zaje..ac przy tetrach! ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-30 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Tak zyczylam nocy wszystkim spokojnej ze ja pare razy w nocy wstawalam na siusiu i z okropnym bolem :-( Ja juz po sniadanku mezus ma dzis wolne bo holidaya maja dzis w UK wiec pojechal do kogos tam cos tam zrobic a ja korzystam ze jeszcze komp wolny wiec nadrobie zaleglosci z wczoraj i dzis ![]() A milego dnia zycze wszystkim ![]()
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mszu ,a tak z innej beczki,to powiedz mi co to za aparat foto masz na stanie??
![]() |
#195 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uprałam ostatnią paczkę ciuszków i mam chyba ze 30 body chyba będą jednorazowe ![]() Zrobiłam tez porządek w szafie dwie reklamówki moich i TZ ciuchów wywaliłam do kontenera PCK ... Trzymam kciuki za wszystkie wizyty Aha strasznie nudno się zrobiło dzień bez porodu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
![]() kasienka - są inne pieluchy niż Pampersy.... A tetra wcale nie wychodzi wiele taniej.. policz sobie pieluchy, wodę, proszek, prąd, potem czas na suszenie i prasowanie.... Dobrze Ci radzimy - przemyśl to ![]()
#197 |
Zakorzenienie
|
Czesc Brzuchatki
![]() nadrobilam stary watek i jestem na 4 stronie nowego ![]() w miedzyczasie chcialam Was zapytac, jaki macie kremik do buzki dla swojego szkraba ![]() ![]() ![]() wogole co jeszcze z kosmetykow potrzebuje????? Mam: - puder - kremik kojacy do pupki na odparzenia - oliwke - oilatum soft do kapieli dzis kupie - pampki - chusteczki nawilzane doradzcie kochane bo ruszam na miasto i jutro chce pakowac torby ![]() ![]() licze na odpowiedzi, a poki co ide rozwiesic pranie i nadrobic reszte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
A ja już po...dzięki za wsparcie
![]() Na ktg skurczy zero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mpik no to pocieszające co piszesz ![]() ![]() A w nocy miałam skurcz bolesny i długi i uwaga...aż jeden ![]() Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizytki ![]() ![]() Mpik ja podczytywałam na lipcówkach, że mleko dopiero pod koniec jest treściwe i karmi się około 40-60 minut ![]() ![]() Coś jeszcze miałam pisać ale już nie pamiętam ![]() Kasienka ja nie chce być przeterminowana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gabisun, skoro ginka powiedziała,że brakuje kilku skurczy,żeby sie akcja zaczeła to może nie będzie trzeba czekać,aż do 09.09...Trzymam kciuki,żeby żeby szybciej się udało ![]()
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to masz nadto
![]() ja kupilam do pielegnacji jedynie oliwke, mydelko, alantan i wiec nie potrzebuje wedlug mnie ![]() dla siebie mam podklady, majtki, wkladki laktacyjne,tantum rossa, lactacyd i tyle ![]()
#201 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ninaad ![]() Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-08-30 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekam jeszcze na opinie innych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a dzis to juz w ogole dziwnie spi je, spi je,,, co 1,5 godz Do podmywania do szpitala dobre jest szare mydlo, lepsze chyba niz wszystkie zele do podmywania...
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tez mam czasem ze co 5 min ale przechodza po jakims czasie Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Chyba wystarczająco masz wszystkiego.No tylko ten kremik do twarzy bym dokupiła i tyle.Nie ma co kupować tak hurtowo,bo może sie okazać,że nie będziesz korzystać,a tak do zawsze można dokupić.Na start masz wszystko jak na moje oko
![]() Każda z nam na pewnie inny zestaw do pielęgnacji dziecka i chyba nie ma co ich porównywać,bo wiadomo,jak kupujesz żel do mycia głowy i ciała,to już szampon i mydło są niepotrzebne i odwrotnie ![]() ![]()
#207 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dobre Kobitki za rady
![]() jade kupic jeszcze tylko ten kremik, oilatum i mydelko na wszelki wypadek - przeciez sie nie zmarnuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | ||
Rozeznanie
|
dzieńdoberek
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dostałam 5 toreb ciuszków(co prawda po 2 dziewczynkach, a ja czekam na chłopca) /kocyków/pieluch + łóżeczko od szwagierki i muszę (tak to dziś odbieram, bo brak weny) to poprać, poprasować,posortować, bleeee.Któraś może chętna do pomocy? ![]() Edytowane przez forssiczka Czas edycji: 2010-08-30 o 11:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.