![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem z siebie dumna, zaczęłam odpisywać na maile w interpals.net - do ludzi z całego świata (to w ramach nauki mojego kulawego angielskiego) ![]()
![]() |
#183 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
No ja też wiem, że ADHD to nie łobuz w zerówce (którym zresztą wcale nie byłam) ale zespół objawów, cech - i niektórych (większości) to ja jestem książkowym przykładem. Po prostu zawsze mnie dziwiło, czemu aż tak bardzo odstaję od innych i mam zupełnie inne myślenie. I to nie jest wymysł emo-nastolatki tylko coś, do czego przyzwyczaiłam się, cała rodzina i znajomi. Chyba to też wiąże się z tym, ze w zerówce uznano mnie za dziecko lekko upośledzone. Kiedy poszłam do szkoły, okazało się że bardzo lubię naukę i wręcz jestem ponad poziom innych. Ale dalej nikt nie potrafił powiedzieć, czemu jestem taka "inna". Aż sama dojrzałam, więc zaczęłam się lepiej kontrolować (zachowywać). Chociaż wiele cech mi zostało... dzięki niektórym jestem na tym wątku :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Znalazłam taki cytat z tej książki w internecie: "Introwertyzm jest zasadniczo typem temperamentu. Nie jest równoznaczny z nieśmiałością lub separowaniem się od ludzi i nie stanowi patologii. Nie jest również zestawem cech, które można zmienić. Natomiast możesz się nauczyć żyć z nim, zamiast przeciw niemu." (M.O. Laney, "Introwertyzm to zaleta") Cytat:
![]() Weszłam na tą stronkę którą podałaś i powiem że mnie to zainteresowało, może też bym spróbowała? Tylko że ja zawsze miałam największy problem z gramatyką... Parę dni temu konsultowałam się ze "specjalistą" w kwestii tego kiedy mogłabym podejść do certyfikatu FCE. Dowiedziałam się, że gdybym codziennie ok. 2 godzin dziennie spędziła na nauce to mniej więcej za rok mogłabym spróbować i miałabym szanse na dobrą ocenę. Jasne, już widzę jak się regularnie uczę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ja już na poziome Advance... ale też zmusić się sama z siebie do nauki - masakra :/
a przecież kiedyś lubiłam się uczyć ang! Kolejna rzecz z listy - namówiłam TŻ do ściągnięcia kilku ambitnych filmów. Żeby nie oglądać jakiś odmóżdżających badziewi, błysnąć obyciem w towarzystwie i osłuchać się ang. Jaka ja zdolna jestem! ![]() Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2010-11-13 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A filmów które chciałabym obejrzeć (w większości "ambitnych", choć nie tylko) mam całą listę - 192 filmy polskie i 154 filmy zagraniczne (ale ta lista jeszcze niekompletna). Życia mi na to nie starczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#188 | ||
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Ja gramatykę zawsze uwielbiałam, bo jest przejrzysta i logiczna - jak matematyka ![]() Skąd masz listę filmów? Sama zrobiłaś? Ja zabieram się do takowej. I jeszcze książki, miejsca do zobaczenia... muszę to wszystko zapisać, strasznie dużo pomysłów mam w głowie! ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Przejedziesz się w najmniej spodziewanym momencie kiedy naprawdę będziesz miała ważne rzeczy do zrobienia. Tak jak ja przed sesją letnią i obrona licencjata w czerwcu. Wstyd, jeden wielki wstyd, nawet mam kilka wymówek (sensownych!) czemu wtedy poszło tak a nie inaczej. Nigdy więcej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mam w planach FCE ![]() na razie uczę się ok. godziny dziennie (eTutor.pl) ale może teraz, dzięki interpals będę częściej... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Mhmmm, wymowki. Uwielbiam je, szczegolnie ich przedstawianie samej sobie.
Podzielcie sie jakimis 'must-see' ze swojej listy ![]() ![]()
#191 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ja z ostatnich polecam Mała Moskwa i Dom Zły. To jest mniej więcej mój ulubiony typ filmów.
Może w necie poszukać jakiegoś zestawienia do inspiracji? |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Listę filmów robiłam sama. Filmy z wszelkich top-ileśtam, ale tylko te które potencjalnie mnie mogą zainteresować lub które "wstyd było nie widzieć" + różne inne wyszukane tropem rozmaitych skojarzeń (np. filmy produkcji hiszpańskiej, islandzkiej, filmy z ulubionymi aktorami...). Ale mam też na dysku zapisaną listę "1001 movies you must see before you die". Marzy mi się lista filmów zrobiona z odnośnikami do recenzji filmów w internecie (chyba 3/4 z tego co mam na liście to nie pamiętam skąd i po co :P) i do własnych notatek do tych już obejrzanych ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Kurcze, ja to nawet nie wiem o których filmach z moich list napisać... Z polskich filmów sporo mam takich z lat 60-80 i wcześniejszych. Z tych "nowszych" polecam "Jasminum". Bardzo ładny, taki... magiczny. Ja w ogóle jakoś lubię polskie filmy. A "Małą Moskwę" i "Dom Zły" też mam na liście ![]() ![]() Coma, zarejestrowałam się na InterPals i pierwszą porażkę zaliczyłam już pisząc "o sobie". Takie rzeczy jakie ja pozapominałam no to po prostu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lipcowa, nie zrażaj się i dawkuj sobie powoli InterPals ![]()
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Ooo, oglądałaś? A też Cię zaskoczyła scena z wanną ukrytą w skrzyni (już nie pamiętam czy ona robiła za sofę czy za łóżko)? Ja się do tej pory zastanawiam czy tam naprawdę takie wynalazki mają
![]() ![]() Na dziś zostawiam InterPalsów, idę sprzątać pokój. Do jutra pomyślę co bym chciała po polsku napisać a potem spróbuję to jakoś przetłumaczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
ja też kiedyś miałam taką listę filmów - tytuły brałam z WP z działu filmy, ale gdzieś ją zapodziałam, zresztą w międzyczasie zmieniły mi się priorytety i lubię bardziej dojrzałe filmy więc niebawem zrobię sobie nową listę
póki co od stycznia nie ściągnęłam ani jednego filmu, dysk pełny, zresztą nie mam za bardzo czasu na to zrobiłam sobie przed chwilką test osobowości i mi wyszło, że jestem choleryczką ![]()
#197 |
Konto usunięte
|
Ja swoją listę filmów 'must see' prowadzę na filmwebie
![]() I właśnie rejestruję się na InterPalsach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
W sumie czy to nie dziwne, że przy naszych problemach z odkładaniem różnych rzeczy na później i innych, dla których się znalazłyśmy na tym wątku, tak bardzo lubimy tworzenie różnego rodzaju list, spisów, itp.?
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
No tak, ale może teraz będziemy się wzajemnie motywować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Konto usunięte
|
Bo te listy to takie mało realne i przydatne coś, przynajmniej dla mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;23227603]Bo te listy to takie mało realne i przydatne coś, przynajmniej dla mnie
![]() ![]() Tylko że ja tak mam ze wszystkim - nie ważne, czy chodzi o pracę na zaliczenie, pójście do biblioteki, czy o obejrzenie filmu z listy :P Yeah, mój pięćsetny post ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Konto usunięte
|
Aa, to u mnie odbywa się to okresowo: są dni, kiedy potrafiłabym załatwić osobistą wizytę w Białym Domu, ale są też takie, kiedy jestem totalnie zrezygnowana i byle pierdółki odkładam na "kiedyś"
![]() Gratulację okrągłego postu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Dobre pytanie z tymi listami. Może to wynika z tego, że czujemy się bardziej uporządkowane i wydaje nam się, że 'coś' jednak robimy. Muszę przejrzeć te listy filmów i książek. Znając mnie, pewnie zaraz się zapale do namiętnego oglądania/czytania. I też się zarejestruje na interpals'ach, a co! Z tym, że z francuskim w roli głównej ![]()
#205 |
Raczkowanie
|
WItam
![]() Alez ten wątek się kręci. Ja również uwielbiam robić wszelkiej maści plany. Moim ulubionymi gadżetami są tablica korkowa i notes, no i kolorowe karteczki na których zapisuje wszystkie swoje postanowienia, inspiracje etc. Moja mama ma z tego niezłą polewkę (głownie z karteczek "Nie garb się" czy "Koniec ze słodyczami"), ale no cóż taka już jestem ![]() A kiedy mam zły dzień i nic mi sie nie chce, to świetnie tłumacze sobie i innym, że dziś mam kiepski biorytm i po prostu nie moge się zbytnio wychylać ![]() Co do filmów (bo widziałam, że poruszyłyście ten temat) uwielbiam kostiumowe i staram sie być na bieżąco. Polecam wszystkim cudną "Wenecje" Kolskiego. Oglądałam ostatnio i nadal jestem pod jej urokiem Miłego Dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;23227794]Aa, to u mnie odbywa się to okresowo: są dni, kiedy potrafiłabym załatwić osobistą wizytę w Białym Domu, ale są też takie, kiedy jestem totalnie zrezygnowana i byle pierdółki odkładam na "kiedyś" ![]() jakbym czytała o sobie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mogę się przyłączyć?
Ciągle odkładam życie na później, ciągle wydaje mi się, że wszystko cudownie się zmieni, gdy stuknie mi tyle a tyle lat, gdy zacznie się nowy rok... i tak dalej. Jesienna pogoda nie pomaga niestety. Trudno jest mi się zmotywować do czegokolwiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz pamiętać, cała zabawa zaczyna się po 1 lub 2 roku. Jeżeli chciałaś zostać chemikiem, to myślę, że trzeba zacisnąć zęby i przejść ten bardzo trudny czas! ![]() Cytat:
![]() Kiedyś byłam niezwykle zaborcza o jego uwagę ![]() Aaa... bym zapomniała, filmów oglądam sporo, więc tutaj nie nadrabiam ![]() ![]() Mój plan - czytać więcej książek... tzn. nie tych studyjnych ![]() Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2010-11-14 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tya.. znajdowanie sobie odpowiedniego momentu w przyszlosci na zaczecie tego i tamtego jest zgubne. Znam to. Cytat:
Biografie Audrey zaczęłaś już? Warto po to sięgnąć? Ja ostatnio mialam manie na książki z kulinariami w tle. na nudny wieczór polecam lekkie i przyjemne : Kuchnia Franceski. Zbyt ambitne to nie jest, ale czyta się z uśmiechem na ustach. Też miałam plan czytać wiecej 'wielkich dzieł', ale kiedy nie mogłam przebrnąć przez któreś z kolei stwierdziłam, że na takowe trzeba mieć nastrój, więc jak mam nic nie czytać 'bo nie mam nastroju' to już wole poczytać te mniej ambitne, niż w ogóle z tego rezygnować i jeszcze bardziej się na siebie wkurzać.
J'adore na wymianę + kilka innych ![]() ![]() Edytowane przez sinsinsin Czas edycji: 2010-11-14 o 11:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jakie 'wielkie dzieła' próbowałaś czytać? może uda nam się podsunąć coś spoza tej listy? ![]() Ja w kwestii "czegoś ambitniejszego" walczę teraz z filmami. Już mam dosyć siebie i seriali ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.