Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-23, 14:39   #181
marryme21
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
A, nienawidzę jeszcze jak - głównie z mojej rodziny, np. kuzynki -obolałym głosem komentują mój zakup zabawki/jedzenia dobrej jakości/ prosa dla papug czy czegokolwiek innego dla zwierząt
*- Boże, ja nie mam nawet za co dzieciom kapci kupić, a ty tyle wydajesz na koty/psy/papugi !
*- Boże, gdybym ja miała 20 zł to kupiłabym J. skarpety/buty itd...
*-Jak nie masz co robić z pieniędzmi to daj mi...

I wiele innych podobnych narzekań.

Nie rozumiem jak można nie mieć dla dziecka na kapcie, ale mieć np. na papierosy, piwo itd !?

Ja mam, bo nie piję, nie palę, nie chodzę na dyskoteki, nie kupuję 10 tuszów do rzęs...

Kocham takie argumenty.
Jak ktoś nie potrafi zarobić na dzieci i na swoje zachcianki,to niech ruszy cztery litery,zamiast krytykowac wszystko wokół.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 14:44   #182
muszynianka
Zakorzenienie

Też nie lubię jak ktoś się wtrynia do tego co kupuję. Kosmetyki na przykład
-BOOOOOOŻE TAAAAKIEE DROOOOGIE CIEEEENIE, dziewczyno ty naprawdę nie masz większych wydatków, Boooooże jakbym dzieci nie miała też bym na takie głupie pierdoły kasę wydawała

nie-zno-szę. Boże. to jest tak irytujące

ale co do zwierząt to to samo, mama kupiła kotu świeżą wątróbkę, przelała ją wrzątkiem, pokroiła a ktoś z gości
-buahahahha kotu takie żarcie, ja to bym wziął z cebulą usmażył i sam zjadł, kotu, takie rzeczy!!!
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 14:59   #183
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Wracając do rozmiarów staników: noszę rozmiar 60F/FF, który oczywiście nie istnieje No i straciłam TYYYYYYYLE kasy, bo przecież stanik można kupić już za 2 dychy.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 15:00   #184
muszynianka
Zakorzenienie

Łoboziu weź mi nie mów ja zawsze kłamię jak się pytają o cenę stanika :X
Stary 2011-01-23, 15:08   #185
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Też nie lubię jak ktoś się wtrynia do tego co kupuję. Kosmetyki na przykład
-BOOOOOOŻE TAAAAKIEE DROOOOGIE CIEEEENIE, dziewczyno ty naprawdę nie masz większych wydatków, Boooooże jakbym dzieci nie miała też bym na takie głupie pierdoły kasę wydawała

nie-zno-szę. Boże. to jest tak irytujące

ale co do zwierząt to to samo, mama kupiła kotu świeżą wątróbkę, przelała ją wrzątkiem, pokroiła a ktoś z gości
-buahahahha kotu takie żarcie, ja to bym wziął z cebulą usmażył i sam zjadł, kotu, takie rzeczy!!!

Mam pięć (5) kotów.
Staram się im kupować wszystko to co najlepsze.Dobre karmy,świeże mięso,ryby,preparaty na pchły,witaminy,zabawki,le żanki,szczepienia,wizyty u weta,czasami fryzjer dla persiaka.

Ile się nasłucham,że jestem zdrowo *******....ęta,to moje.
Ze powinnam sobie dziecko zrobić,zamiast koty niańczyć,że za te pieniądze mogłabym wykarmić i ubrać dzieci,itd,itp.
Wpuszczam te teksty jednym uchem,a wypuszczam drugim.
Moja kasa,moja sprawa.Kocham moje scierściuchy i nie zamieniłabym je na nic innego.

Co ciekawe,takie argumenty padają ze strony ludzi-niesamodzielnych-jak ja ich nazywam.
Takich,którzy mieszkają ,,na pokoju'' przy rodzicach,narobili sobie potomstwa,nie robią nic,aby poprawić swoją przyszłość i wszystkim zazdroszczą.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 16:44   #186
awia
Zakorzenienie

Hehe, tez mam dwa koty i ludziom raczej staram sie nie mowic ile kosztuje zarcie, zabawki, drapaki, weterynarz ( odrobaczanie profenderem 20 zl, tabletka 5, ale moje niecierpia tabletek i nie bede ich zmuszac)
A jak sie dowiaduja ze moj kocur z rodowodem 1 000 złotych kosztowal(i tak tanio bo mloda hodowla, ta rasa spokojnie po 1600zl chodzi) to już w ogole, kto normalny wydaje tyle na kota, toz to za darmo z ulicy mozna wziać.
Albo ze lubie lososia (boj sie boga 15 zl 100gr) czy owoce morza czy generalnie dobre i drogie żarcie na które wydajemy z tż sporo kasy - a ludzie: nas to nie stac na takie frykasy, zapiekane bakłażany - haha, my to ziemniaki ze schaboszczakiem musimy jest.
Generalnie uwielbiam jak ludzie liczą moje pieniadze, ze niby tyyyle ich mam i na glupoty wydaje (samochodem do pracy, jak mpk bym spokojnie dojechala)
za to nie wydaje na ciuchy, na kosmetyki - tu wspominam z rozżewnieniem bo potrafilam lekka reka 100zl na podklad wydac, teraz mi 30 zl szkoda.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Daeva Pokaż wiadomość

Mnie jeszcze do szału doprowadzają sytuacje, kiedy np. jadę autobusem/ tramwajem, wsiada matka z rozwrzeszczanym bachorem, a gdy ktoś zwróci jej uwagę, żeby dziecko nie krzyczało, nie kopało współpasażerów, albo coś w tym stylu, słyszy się od pańci odpowiedź: "no przecież to tylko dziecko!"
.
Ja kiedys akcje odwaliłam w tatrabusie. Niecierpie bachorów, tż dobrze o tym wie.
Wsiadla kobieta z malym, paroletnim dzieckiem.
Siedli za nami, gówniarz bezposrednio za mną i łup łup łup łup walil butem w moje siedzenie. Tż od razu z diabelskiem usmiechem - spokojnie kochanie, tylko sie nie denerwuj.
Matka uslyszala - cos tam powiedziala do niego.
No to gowniarz jeszcze mocniej lup lup lup.
Poderwalam sie, obrocilam i poslalam mu najbardziej przerazajace i nienawistne spojrzenie na jakie mnie bylo stac.
Na co matka: nie rob tak kochanie, ta pani chyba nie lubi dzieci.
Przestal czesciowo, matka cos tam buczala pod nosem o wyrodnych kobietach.
Krzywdy nie zrobilam chociaz bym chciala...
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 16:50   #187
Tygrysiak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Mam pięć (5) kotów.
Staram się im kupować wszystko to co najlepsze.Dobre karmy,świeże mięso,ryby,preparaty na pchły,witaminy,zabawki,le żanki,szczepienia,wizyty u weta,czasami fryzjer dla persiaka.

Ze powinnam sobie dziecko zrobić,zamiast koty niańczyć,że za te pieniądze mogłabym wykarmić i ubrać dzieci,itd,itp.
Moja kasa,moja sprawa.Kocham moje scierściuchy i nie zamieniłabym je na nic innego.

Co ciekawe,takie argumenty padają ze strony ludzi-niesamodzielnych-jak ja ich nazywam.
Takich,którzy mieszkają ,,na pokoju'' przy rodzicach,narobili sobie potomstwa,nie robią nic,aby poprawić swoją przyszłość i wszystkim zazdroszczą.
haha wiem dokładnie co czujesz również mam 5 kotów.
Najlepszy tekst jaki usłyszałam od kolegi z pracy, gdy pewnego dnia się spóźniłam bo kot mi sie zakłaczył i wymiotował, zastanawiałam się czy do weta jechać. Opowiadam w pracy co się stało, dlaczego się spóźniłam a kolega: "no tak, nie dziwię Ci się, tez bym panikował jakby moje 2000 zł się dusiło"...
No tak bo pierwsze o czym myslałam to że będę 2000 zł w plecy jak mi kot padnie

Tygrysiak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 17:09   #188
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casini Pokaż wiadomość
A co do ludzkich zachowań, które mnie dziwią:
2) "pocieszanie" z cyklu "jak zjedziemy innych, to w magiczny sposób znikną nasze kompleksy": nie przejmuj się, że masz wysokie czoło, wolałabyś mieć niskie, jak neandertal (i na odwrót: ty się ciesz, że masz takie niskie czoło, gdybyś miała wysokie, to byś wyglądała, jakbyś łysiała)? albo ty się nie przejmuj, że masz małe piersi, te wielkie to takie obleśne się robią, takie obwisłe (i na odwrót: rany, jak masz fajnie, że masz duży biust, a nie takie małe, same suty, takie to chyba tylko pedofilów jarają...) itp.
Zgadzam sie... a ile tego na tym forum (i nie tylko tu...) ze ho ho

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Dziwi mnie pogląd mojej współlokatorki, że polibuda to dno -,- A jedyne kierunki, na których trzeba się namęczyć to medycyna, zarządzanie i wszystkie humanistyczne. A na politechnice to nikt się nie uczy, każdy się obija i bąki zbija
Na tym forum sie spotkalem z pogladami rownie ograniczonymi, tylko w druga strone.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 17:12   #189
Finlora
Zakorzenienie

A propos jedzenia dla zwierząt - mój znajomy jak się dowiedział, że gotuję swojemu psu kurczaka z makaronem albo z ryżem popukał się w czoło i powiedział, że przecież mogę kupić puszki z karmą w Biedronce, taaaka wielka pucha za jedyne 3 zł i z głowy. Kiedy powiedziałam, że kupiłam kiedyś jedną i moja psica miała po tym rewolucje żołądkowe stwierdził "przesadzasz, przecież to tylko pies".
Tak samo jest kiedy kupuję dla kota wątróbkę albo nerki.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 17:23   #190
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
A propos jedzenia dla zwierząt - mój znajomy jak się dowiedział, że gotuję swojemu psu kurczaka z makaronem albo z ryżem popukał się w czoło i powiedział, że przecież mogę kupić puszki z karmą w Biedronce, taaaka wielka pucha za jedyne 3 zł i z głowy. Kiedy powiedziałam, że kupiłam kiedyś jedną i moja psica miała po tym rewolucje żołądkowe stwierdził "przesadzasz, przecież to tylko pies".
Tak samo jest kiedy kupuję dla kota wątróbkę albo nerki.
I ta pucha na długo nie starczy, a potrawka z kurczaka i owszem
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 17:52   #191
peggy_blue
Zakorzenienie

nie rozumiem takiego zachowania:
przyszła do mojego pokoju współlokatorka, zasiadła na krześle i patrzy jak się uczę. Spytałam jej, czy ma jakąś sprawę, wzruszyła ramionami. Więc jej powiedziałam, że muszę się uczyć, a ona zamiast pójść, zaczęła oglądać rzeczy na moim biurku, od czasu do czasu pytając się mnie o jakieś bzdety po jakichś piętnastu minutach(ja cały czas z nosem w notatkach) się wkurzyłam i przestałam odpowiadać, to z wielkim fochem wyszła i trzasnęła drzwiami. nie mam pojęcia, o co jej chodziło
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:02   #192
Daeva
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość
nie rozumiem takiego zachowania:
przyszła do mojego pokoju współlokatorka, zasiadła na krześle i patrzy jak się uczę. Spytałam jej, czy ma jakąś sprawę, wzruszyła ramionami. Więc jej powiedziałam, że muszę się uczyć, a ona zamiast pójść, zaczęła oglądać rzeczy na moim biurku, od czasu do czasu pytając się mnie o jakieś bzdety po jakichś piętnastu minutach(ja cały czas z nosem w notatkach) się wkurzyłam i przestałam odpowiadać, to z wielkim fochem wyszła i trzasnęła drzwiami. nie mam pojęcia, o co jej chodziło
Może z pewną dozą nieśmiałości zbierała się, żeby Cię o coś zapytać
Daeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:19   #193
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

muszynianka

Ha,ha, to jak tak: 3-4 lata temu pojechałam latem do miasta. Chodzę po rynku i postanowiłam kupić strój kąpielowy. Oglądam, podchodzi do mnie sprzedawca i pyta czy pomóc.
-Tak, szukam stroju kąpielowego...

Facet spojrzenie na mój biust - miałam taką jakąś bluzeczkę, która nie wiem czy optycznie zmniejszała piersi czy miała jakiś taki materiał... W każdym razie piersi wydawały się nieduże.

Gościu złapał jakiś strój z mikroskopijnym biustonoszem i pokazuje mi przymierzalnię.
Ja takie oczy i pytam czy nie ma większego rozmiaru. Jego spojrzenie, które raziło politowaniem - bezcenne. Tak samo jak jego bezczelny uśmiech.

Oj, wkurzył mnie. Weszłam do przymierzalni, założyłam biustonosz -który był oczywiście za mały. Po bokach widać mi było trochę piersi, jak podciągnęłam do góry, to znowu dół było widać...

Usłyszałam kolesia, odsunęłam zasłonę, złapałam się pod biodra i pytam:

- To ma pan większy czy nie?

No mówię Wam, jego mina mnie rozwaliła!!!

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2011-01-23 o 18:21
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:26   #194
201801022117
Konto usunięte

To ja się przyłącze do postów biustonoszowych.
Poszłam pewnego dnia do sklepu z bielizną, w poszukiwania biustonosza. Dziewczyna sprzedająca, pyta mnie, jakiego rozmiaru szukam... Odpowiadam, że 70D. Dziewczyna popatrzyła na mój biust, i mówi: A to będzie chyba 70B... Podziękowałam jej za pomoc.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:38   #195
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:43   #196
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daeva Pokaż wiadomość
Może z pewną dozą nieśmiałości zbierała się, żeby Cię o coś zapytać
no nie wiem, nieśmiała to ona nie jest, po prostu nie potrafi chyba odczytywać subtelnych sygnałów, że nie mam czasu na pogaduszki.

a ze stanikowych historii to w moim mieście jest taki sklepik, gdzie normalnie są "standardowe rozmiary" czyli króluje 75C ale jak ktoś się zapyta o nietypowy rozmiar, w moim przypadku 70E, to pani z konspiracyjną miną idzie na zaplecze i wyciąga schowaną bieliznę czyli oficjalnie nie popierają tej fanaberii, ale klient nasz pan
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:44   #197
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Mam pięć (5) kotów.

Normalnie jakbym pisała o swojej sytuacji !!!

Dokładnie, moja niby ciotka ( starsza tylko o 3 lata) ma 2 dzieci, chociaż z jednym nie miała gdzie mieszkać. Ciągle się przeprowadzali ( i dalej przeprowadzają), raz pracuje, raz nie.
Parę lat temu zgodziłam się pilnować jej dzieci. Miałam dostawać średnio 100 zł tygodniowo.
Jak ja nienawidziłam tej sytuacji, kiedy E. miała mi zapłacić
Boże, robiła to z takim bólem i z taką wymowną miną...(Zresztą, nieraz mi powiedziała wprost, że ona by wolała, żeby jej KTOŚ (czyli ja) za darmo pilnował dzieci Jasne, bo ona myślała,że jak jestem kuzynką jej dzieci, to zrobi ze mnie niewolnicę...)
Jeszcze jej syn coś tam się zapytał, czy kupi mu jakąś gazetę, a ona z wrzaskiem :
- Dziecko, ja nie mam z czego za mieszkanie zapłacić, nie mam za co zapłacić rachunków, a ty gazetę chcesz!

Na początku było mi głupio i to bardzo, miałam wyrzuty sumienia, ale z czasem, patrząc na jej zakupy ( takie pierdoły) przestałam się przejmować.

Zresztą jestem taka, że ja dużo kupuję dzieciom, które pilnuję. Im ( siostra i brat) też kupowałam naprawdę dużo fajnych rzeczy ( laki,wózek, zestawy malarskie, gry itd...). Ale aż mnie złość brała, jak w niecały tydzień później nie było po tym śladu
Albo taka sytuacja, kiedy mama z babcią kupiły kuzynce ( 2lata) lalkę mówiącą. Na drugi dzień pojechałam do nich- lalka rozwalona. Pytam dzieciaków kto zepsuł:
-Mama, bo ją wkurzała
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 18:45   #198
201801022117
Konto usunięte

Mm444, jakie te panie w sklepach są pomocne.
Taaaak, targowe przymierzanie też jest świetne.
Stary 2011-01-23, 18:59   #199
awia
Zakorzenienie

Mnie najbardziej jeszcze wkurzaja obuwnicze.
Buty kupuje TYLKO w deichmannie, od biedy ryłko bo mam duże 42.
Czasem pojde do innego sklepu, ogladam ciekawa dla mnie pare, pytam o rozmiar 42 a pani nieodmiennie - damskie tylko do 41.
Ok, ale ja nosze damskie 42. Nawet duze 42. Jak ja nienawidze takich odpowiedzi, wymownych spojrzen a tekstów - eeee, takie duze Pani nosi? może pani przymierzy 41 bo wierzyc sie nie chce.
No k&%$@(! Ona wie co ja nosze czy ja? Kupowanie butów to jest mega koszmar, deichmann moze i ma slabe jakosciowe buty. Ale za to tanie i w moim rozmairze. i do 44.
i nikt glupich tekstów nie serwuje.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 19:09   #200
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Edytowane przez mm444
Czas edycji: 2011-01-23 o 19:11
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 19:14   #201
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Tak samo jest kiedy kupuję dla kota wątróbkę albo nerki.[/COLOR][/I]
ech, dziwni są co poniektórzy ludzie. Przecież wątróbka czy nerki nie są drogie.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 19:15   #202
201801022117
Konto usunięte

Dziewczyny, przypomniałyście mi... Nienawidzę, kiedy panie w obuwniczych się leniwią. Zawsze głośno komentuje takie zachowanie, pani obsługująca to słyszy, i pędzi, co prawda z mocno skwaszoną miną, ale cel jest osiągnięty.
Stary 2011-01-23, 19:29   #203
vespertine_
Zadomowienie

Mnie szczerze wkuxxrwia ta ostatnio popularna zasada, że zamiast 'Ładna koszulka' moje znajome mowią 'Nowa koszulka, ile dalaś?'. Jak kiedys powiedzialam ze dalam za moje 'emu' 200 złotych to prawie zemdlaly bo one przecież kupily za 30 złotych na allegro i się trzymają

Nie lubię jeszcze wtryniania się w moje zycie osobiste. Pytania ze strony praktycznie obcych mi ludzi 'a co to sie stało, że nie jesteś z C?' lub 'Czemu Ty w ogole byłaś z M?. To najbardziej wkurzające pytania jakie mozna mi zadać Rozmawiam na takie tematy z naprawde bliskimi ludźmi.

I jeszcze denerwuje mnie ocenianie po pozorach. Np. zdarzyło mi się nocować u kumpla którego malo znalam po imprezie to juz się 'ku***e'... Brak słów

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 19:37   #204
muszynianka
Zakorzenienie

Tak, zaglądanie do portfela denerwuje wszystkich

Taaaaak przykro mi słuchać tej historii o stroju kąpielowym, ale u mnie jest to samo. Aktualnie mój strój kąpielowy z braku funduszy to... 80C czy 85C z którego wyprułam zapięcie i z tyłu zawiązuje jak bikini. No cóż, nie stać mnie na strój kąpielowy z prawdziwego zdarzenia

A i moja mama...
zapracowana babunia, wielka cierpiętnica bo ZNOWU musi pilnować wnuków! piątek wieczór, ona wchodzi do pokoju
-ty byś raz mogła dzieci popilnować!
-e... nikt mnie o to nie poprosił
-SAMA POWINNAŚ SIĘ DOMYŚLIĆ ŻE TRZEBA
(... ) - nikt mi łaski nie robi że zajmę się ich dziećmi. jest piątek wieczór, uwierz na słowo że mam lepsze rzeczy do roboty
bo ja się powinnam domyślić, jechać i prosić "och mogę popilnować wam dzisiaj dzieci żebyście gdzieś wyszli?" Boże, bez jaj wystarczy telefon "siema siema mam ogromną prośbę chcemy dziś gdzieś wyjść, proszę zostań z dziećmi, czipsy są w kuchni weź sobie laptopa jak zasną to się podłącz do sieci"czy coś ale oczywiście, moja matka teresa z kalkuty z miną cierpiętnicy biega, nie odmówi choć w duszy klnie. a tak długo myślałam że jest nowoczesną babcią która umie mówić nie :P
Stary 2011-01-23, 19:38   #205
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vespertine_ Pokaż wiadomość
Mnie szczerze wkuxxrwia ta ostatnio popularna zasada, że zamiast 'Ładna koszulka' moje znajome mowią 'Nowa koszulka, ile dalaś?'. Jak kiedys powiedzialam ze dalam za moje 'emu' 200 złotych to prawie zemdlaly bo one przecież kupily za 30 złotych na allegro i się trzymają

Nie lubię jeszcze wtryniania się w moje zycie osobiste. Pytania ze strony praktycznie obcych mi ludzi 'a co to sie stało, że nie jesteś z C?' lub 'Czemu Ty w ogole byłaś z M?. To najbardziej wkurzające pytania jakie mozna mi zadać Rozmawiam na takie tematy z naprawde bliskimi ludźmi.

I jeszcze denerwuje mnie ocenianie po pozorach. Np. zdarzyło mi się nocować u kumpla którego malo znalam po imprezie to juz się 'ku***e'... Brak słów
Skąd ja to znam... Wiesz, to pytanie "gdzie i za ile", to nie tak ostatnio... U mnie od gimnazjum to funkcjonowało. A potem koleżanki obrabiały tyłki innym, "a wiesz, ile tamta za to dala... ale głupia".
Co do ceny moich "emu", też za nie tyle zapłaciłam, ale jakość, szczególnie jeżeli chodzi o buty jest bardzo ważna.
Ocenianie po pozorach... Jak chodzę do zaocznej szkoły, to znaczy, że jestem głupsza, i że mi się do dziennej nie chciało...
Stary 2011-01-23, 19:46   #206
vespertine_
Zadomowienie

Jeszcze mnie wnerwia jedno, ale za to mogę być tu zbluzgana Wkurza mnie nadmierne afiszowanie się ze swoją miłością. To internetowe- czyli mnóstwo serduszek na fejsie i wyznania miłości pod fotkami i to w realnym świecie- czyli calowanie się w miejscach publicznych. Ale można zawsze powiedzieć, że ja bez faceta to dlatego mnie wkurza
Lansowanie się na sile ze swoim nieszczęściem, bo sie poklucilo z chlopakiem, albo bo się go nie ma. Chryste

Wkurza mnie jeszcze jak przed lekcjami pytam kogoś czy ma zadanie, a on mówi że nie, po czym na lekcji je czyta.

będzie sam koń
Stary 2011-01-23, 19:48   #207
siarczan_sodu
Zadomowienie

Cytat:
Jak kiedys powiedzialam ze dalam za moje 'emu' 200 złotych to prawie zemdlaly bo one przecież kupily za 30 złotych na allegro i się trzymają
Ja wysłuchuję takich rzeczy zazwyczaj od współlokatorki
Teraz to już chyba specjalnie robi mi na złość, bo wie, że lubię dobre buty i akurat na tym nie oszczędzam. Za każdym razem, gdy kupuję buty, to najpierw pyta, ile dałam, a później je ogląda i wydaje opinię, czy są warte ceny
Stary 2011-01-23, 19:52   #208
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze mnie wnerwia jedno, ale za to mogę być tu zbluzgana Wkurza mnie nadmierne afiszowanie się ze swoją miłością. To internetowe- czyli mnóstwo serduszek na fejsie i wyznania miłości pod fotkami i to w realnym świecie- czyli calowanie się w miejscach publicznych. Ale można zawsze powiedzieć, że ja bez faceta to dlatego mnie wkurza
Lansowanie się na sile ze swoim nieszczęściem, bo sie poklucilo z chlopakiem, albo bo się go nie ma. Chryste

Wkurza mnie jeszcze jak przed lekcjami pytam kogoś czy ma zadanie, a on mówi że nie, po czym na lekcji je czyta.
Mnie wkurzają słitaśne opisy na gg... Misiaczki, pysiaczki, kocham, cmokam... Ech. Denerwujące jest też, kiedy rozmówczyni mówi tylko i wyłącznie o swoim Misiu.
Stary 2011-01-23, 20:11   #209
vespertine_
Zadomowienie

^ i ślepe zapatrzenie w swojego Misiaczka i faworyzowanie go na każdym kroku. 'Ale Ty masz rispekt na dzielni! Każdy Ci cześć mówi' albo 'Boże! Jak on smiał Ci powiedzieć że jestes glupi!'.
Mam taki przykład w bliskim otoczeniu. Chłopak kompletnie jej nie szanuje, a ona 'jaki on jest kochany' I dziwne- bo dziewczyna ogarnięta(jak widać nie do końca) i śliczna
Tego nie zrozumiem nigdy

będzie sam koń
Stary 2011-01-23, 20:21   #210
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej jeszcze wkurzaja obuwnicze.
Buty kupuje TYLKO w deichmannie, od biedy ryłko bo mam duże 42.
Czasem pojde do innego sklepu, ogladam ciekawa dla mnie pare, pytam o rozmiar 42 a pani nieodmiennie - damskie tylko do 41.
Ok, ale ja nosze damskie 42. Nawet duze 42. Jak ja nienawidze takich odpowiedzi, wymownych spojrzen a tekstów - eeee, takie duze Pani nosi? może pani przymierzy 41 bo wierzyc sie nie chce.
No k&%$@(! Ona wie co ja nosze czy ja? Kupowanie butów to jest mega koszmar, deichmann moze i ma slabe jakosciowe buty. Ale za to tanie i w moim rozmairze. i do 44.
i nikt glupich tekstów nie serwuje.

oj tak, na pytanie czy jest rozmiar 42 panie ekspedientki zazwyczaj wyglądają tak: :brzyda l:

pod względem butów chciałabym mieszkać w UK.
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości