|
|
#181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia Ślubna cz. IV
Cytat:
Ta falbaniasta jest w cenie 2850 (salon NABLA Kraków) jak dla mnie trochę drogo, choć koronki podobno są drogie.A inne jakie przymierzałam to np: w salonie Josephine http://www.josephine.pl/item/38/ (za bardzo ruchy krępowała) i http://www.josephine.pl/item/86/ (ta z ciekawości, ale stwierdzono że ten materiał to firanka )a poza tym to w sumie parę sukienek w stylu empire głównie z muślinu, ale najwięcej to właśnie w Nabla i Josephine. A Ty gdzie poszukujesz sukni? Też w Krakowie? |
|
|
|
|
#182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też się wystrzegałam "firan" oraz modeli ograniczających swobodne stawianie kroków Ja już swoją kieckę mam zamówioną A powiedz mi jeszcze w jakiej cenie jest ta suknia, którą pokazywałaś jako pierwszą? Mam na myśli Eboli. Póki co ze wszystkich modeli, jakie pokazałas, ta podoba mi się najbardziej
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem profesjonalnie odpowiedzieć na to pytanie, ale zamawiałam swoją na wymiar i jest taka mniej więcej do poziomu stopy, nie kostki (no bo przecież jeszcze obcasy). Tylko ja mam jeszcze warstwy tiulu na zewnątrz i one są dłuższe.
|
|
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
Z całym szacunkiem, ale kompletnie nie rozumiem po co jakiejkolwiek P.M. informacja gdzie się halka ma zaczynać a gdzie kończyć.
To jest zmartwienie salonu/krawcowej, żeby halka była odpowiedniej długości i żeby nauczyć klientkę jak się ja zakłada. Żadna z Was nawet nie powinna o tym myśleć i tym się martwić. A JEŚLI KONIECZNIE MUSICIE WIEDZIEĆ, co i jak to zapytajcie się w salonie, gdzie znają swoje sukienki, swoje halki itd. Forum to nie jest dobre miejsce na tego typu pytania. Poza tym na to pytanie nie ma dobrej , JEDNOZNACZNEJ odpowiedzi, ponieważ są różne suknie, rózne osoby, różne halki i w każdym przypadku będzie troszkę inaczej. Odpowiedzieć może tylko osoba która sie na tym zna i która widziała Cię na żywo.
Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2011-01-10 o 19:27 |
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
ojej strach zadawać pytania
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Zapewne dziewczyna ślub bierze pierwszy raz i nie we wszystkim jest obeznana tak samo jak i ja
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
mylady21 tylko nie wszystkie dziewczyny mają halki ze swojego salonu. Niektóre mają np. przejęte od znajomych i nie wiem czy salon wtedy dopasowuje halkę na długość itd.
|
|
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
czesc dzieczyny, o kolejna czesc
ale to ta w ktorej przynajmniej bardziej dotknę tematu ![]() a wiec, dzis, z braku laku poszla do salonu, weszla zakochalam sie i ubralam ksiezniczke, w ktorej mialam ponoc wygladac strasznie (80 kg i 174 cm)ale nie, jest cudddna wklejam Wam zdjecia, jutro jeszcze z ciekawosci pojade po innych salonach i pomierze inne, bo ta sporo kosztuje (2700) to duzo? a uzywanej na moj wzrost znalezc nie moge i tutaj tez wchodza w gre buty ![]() ktore mi polecicie, mam swoje typy- ale nie jestem pewna ktore najbardziej sklaniam sie ku butom nr 2 , a co wy na to?
Edytowane przez mmandragorra Czas edycji: 2011-10-24 o 20:27 |
|
|
|
#188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Patrząc na to, że w moich planach miałam sukienkę do 1800 max ![]() Zastanawiam się teraz nad tymi dwoma, choć boli mnie to, że to tak wszystko kosztuje i tylko na parę godzin ![]() No, ale cóż - niestety ta Nell po doliczeniu kosztów bolerka i ewentualnie welonu, wychodzi taniej w porównaniu z tą Savannah - koronkową (ze wszystkim z 3000zł). Ehh.. A Ty kiedy masz ślub? I jaką sukienkę? Bo nie znalazłam Twojego wątku dotyczącego tego. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
mmandragorra jeśli mam być szczera to na tych zdjęciach suknia podoba mi się tak średnio, nie wiem jak leży na tobie, może wtedy wygląda inaczej. Co do butów to z tych, które pokazałaś to nr 2, mi w każdym bądź razie odradzano buty z odkrytymi palcam bo mogą bardzo podeptać w trakcie tańca.
|
|
|
|
#190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A myślałaś o kupieniu używanej sukni, bądź o wypożyczeniu? Z tego co sie orientuję, to jest to koszt właśnie w okolicach 2000 zł, może nawet mniej. Nie jedna Wizażanka chwaliła sobie taką opcję- wychodzi taniej, a po wszystkim nie ma problemu z zaleganiem sukni w szafie Bo z kupieniem nowej kiecki w tym przedziale cenowym chyba może być klopot... ![]() Masz może zdjęcie siebie w tej Nell? Bo widzę, że się wahasz. Ja ślubuję 16 lipca w sukni Ladera http://www.madonna.pl/pl/lasposa.php?s=1.ladera
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytalam sie o halke,poniewaz suknie mam juz kupiona,ale halke musze kupic oddzielnie.
Suknie mierzylam z halka w salonie,ale jestem szczuplutka i malutka,takze halka byla niedosc,ze za dluga to i za szeroka.Zreszta postanowilam kupic sama,bo na ebay sa bardzo tanie,a w salonie kosztowala niestety dosc duzo.Wogole w salonie dali mi halke z ostatnim kolem na dole 400 cm i sie teraz zastanawiam,czy nie jest za szeroka. Ja tez mam suknie z 3 warstwami tiulu i sie zastanawiam,czy jesli wezme halke do lydki,nie bedzie takiego efektu,ze sie ladnie rozszerza,a na samym dole nagle schodzi pionowo(mam nadzieje,ze wiadomo o co mi chodzi Jak cos to wkleje zdjecie to moze doradzicie
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chcesz to podam ci namiary do firmy z all gdzie ja kupiłam swoją halkę, może jeszcze sprzedają. Możesz do nich napisać zapytanie, wysłać zdjęcie i powinni ci doradzić, ja jestem bardzo zadowolona z halki, ale czy pasuje do sukni dowiem się dopiero na pierwszej przymiarce.
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
mmandragorra 2700 to nie jest duzo za suknie. Ja kupuje tez buty z tej seri ale przemysl czy te z kokardka nie beda Ci sie zahaczać o suknie. A jesli chodzi o suknie to tez srednio mi się podoba, zwlaszcza ten material przy tali. Kojarzy mi sie jak material co sie na swieczke naklada zeby wosk nie kapal. Nie podoba mi sie.
|
|
|
|
#194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ktore Ty wbralas? |
|
|
|
|
#195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście, że patrzyłam za sukienkami używanymi, to była moja pierwsza opcja, ale niestety nie przyniosła ona takiego efektu jak chciałam. Po pierwsze wszędzie gdzie patrzyłam za taką opcją to albo były same "bufiaste" albo jak już była jakaś prosta to nie podobała mi się. Po drugie cena za wypożyczenie to zazwyczaj było 1400-1500, może i taniej ale jak zobaczyłam stan tych sukienek to stwierdziłam potem że lepiej dołoże to 500zł i wezmę już nową. A zdjęcia w Nell nie mam niestety.. Do końca kwietnia musze się zastanowić, żeby wyrobić się na 1.10.11 ![]() PS. A Twoja sukienka jest śliczna i bardzo podobna
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
" jak się zwęża sukienkę", albo " jak się skraca sukienkę" albo " jak przerobić sukienkę na sznurowanie". Nie ma siły, samo się to nie zrobi. Co do salonu - halkę bardzo łatwo i skrócić i zwęzić, więc nie rozumiem w czym problem. Co do halek z ebaya to odradzam bo one zamiast solidnego koła, mają fiszbiny wszywane, dość miękkie, które nie mają możliwości regulacji obwodu koła. Halka powinna być taka sama jak na przymiarkach ponieważ halka zbyt szeroka = za krótka suknia, a halka za wąska = suknia za długa i potykanie się przez cały czas. Wysokość koła ma mniejsze znaczenie ( dobra wysokość to od 7 do 15 cm nad ziemią więc rozpiętość jest spora).
Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2011-01-11 o 17:39 |
|
|
|
|
#197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki betehibre nie muszę się juz martwić o liste utworów na wesele
![]() Cytat:
To masz jeszcze sporo czasu A masz w planach jeszcze raz pójść przymierzyć tą Nell? Jeśli tak, to ja bardzo chętnie zobaczyłabym Ciebie w tej sukience. Ona jest naprawdę śliczna, a w dodatku mieście się mniej więcej w Twoim budżeciePowodzenia!
|
|
#198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o krakowskie salony w twoim przedziale cenowym, to polecam jeszcze Mona na św Filipa (tam kupiłam moją muślinowa suknię) i Filipnkę naprzeciwko. Jeśli byłaś w Pasażu Weneckim, to mi bardzo się podobały suknie w Marii i Magdalenie. A czy byłas może w salonie Gracji, ale na Floriańskiej?? Mają tam inne modele, ale też prześliczne. Nie wygórowane ceny mają jeż suknie z kolekcji OreaSposa w salonie LisaFerrera w okolicy Galerii Kazimierz.
|
|
#199 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do rozeznania, opinii itp. to wszystko już dawno prześledziłam. Byłam nie tylko w Krk ale też w innych miastach, żeby poprzymierzać i zobaczyć coś innego. A co do tej Nell to tak, będę napewno ją jeszcze przymierzać, ale to może w marcu jak wybiore się jeszcze raz na maraton, ponieważ wiem że nie wszędzie mieli wszystkie sukienki i w paru salonach mieli jeszcze dowieźć, więc pojadę posprawdzać jeszcze,żeby potem już w kwietniu pojechać i zamówić w końcu ![]() Jeśli uda mi się zrobić jakieś zdjęcia to zrobię i wrzucę. Pozdrawiam ciepło. ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o Filipinkę to byłam tam niedawno i z takich właśnie prostych muślinowych sukien Pani mogła mi zaproponować tylko jedną :/ Sama mi powiedziała, że wszystkie które ma i które będzie mieć nie będą z muślinu, a jak już tak to nie będzie takich prostych, "lejących się". Co do Mony to właśnie tam nie zaglądnęłam jeszcze więc napewno to zrobię i może to Lisa Ferrera jak będę niedaleko ![]() W Marii i Magdalenie też byłam ale tam krótko zabawiłam bo ceny jak dla mnie były wysokie no i w sumie może jedna mi się podobała tylko. A w Gracji na Floriańskiej też byłam, akurat z sukienek z muślinu Pani miała może jedną,ale i tak pytałam się o tą Nell ![]() W każdym bądź razie, dziękuję za podpowiedzi. ![]() PS. A Ty jaką masz sukienkę? Pokażesz? |
||
|
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
hehe... ja już jestem po, suknie pokazywałam w innych wątkach, ale mogę i tu
![]() Tak, jak pisałam kupiłam ją w Monie i jak ostatnio przechodziłam obok tego salonu, to jeszcze byla, model salonowy przeceniony na 900 zł Ja kupowałam za 1790zł. W ogóle polecam ten salon, miło wspominam współpracę. Po zamówieniu sukni mogłam robić dowolną ilość zdjęć i Pani miała do mnie dużo cierpliwości, bo wciąż chciałam ją przymierzać :P Do tego doszyła mi bolerko (250zł, trochę sporo jak za kawałek tiulu, ale przynajmniej idealnie pasowało i nie było sztampowe) i za darmo przerobiła welon. Mogłam liczyć na jej rady i uwzględniła wszystkie moje poprawki, nawet załatwiła mi tren do sukni, którego nie było w pierwotnej wersji.Jeśli chodzi o inne salony, to pisałam według moich doświadczeń z zeszłego roku. W Filipince mieli kilka muślinowych, ale głównie w komisie w tym jeden z ładniejszych modeli, czyli 1727. W obu Gracjach znalazłam po jednej naprawdę ślicznej kiecce w tym Nell. W Marii Magdalenie była jedna cudna Papilio. Do tego jeszcze Lisa Ferrera i w Wings na rogu Szlaku i Pędzichów. W innych salonach też były ładne suknie, ale poza moim zasięgiem cenowym
Sutaszuję ![]() Główna przyczyna rozwodów? Kobiety myślą, że po ślubie mężczyzna się zmieni, a on się nie zmienia, natomiast mężczyźni mają nadzieję, że kobieta się nie zmieni, a ona się zmienia. Edytowane przez Dorotheaa Czas edycji: 2011-01-11 o 19:15 |
|
|
|
#201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sukienka prosta, skromnie i tak właśnie mi się podoba ![]() Tak, że gratulacje, i zazdroszcze że jesteś już po
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
mmandragorra ja wybralam te:
Ale muszę się jeszcze zastanowic, poprzymierzac , ktore beda wygodniejsze, te bez piety wygladaja troszke jak kopytko wiec musze je ocenic na zywo
|
|
|
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
a gdzie mozna na zywo poprzymierzac te butki?
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
W Krakowie w Centrum Plaza,
w Warszawie C.H Wola Park, Bydgoszcz : Dom mody drukarnia, Wrocław : Factory Outlet. Częstochowa: Galeria Jurajska Edytowane przez Karo_lka Czas edycji: 2011-01-12 o 19:49 |
|
|
|
#206 |
|
Wtajemniczenie
|
W Warszawie w Wola Park.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolka a co Ty taka ciekawska jesteś? Niedługo.
To akurat nie ma żadnego znaczenia ponieważ udzielam się od strony profesjonalnej ![]() A sukien będę miała od 3 do 4, więc hmmm, zaraz zostanę okrzyknięta wariatką :P Niestety nic nie pokażę, bo zostałoby to uznane za reklamę.
|
|
#209 |
|
BAN stały
|
Hej,
Ostatnio przeczytałam ,że z powodu awarii serwera zostało skasowane większość zdjęć ;( a poszukuję projektanta sukienek zamieszczonych poniżej, może wiecie gdzie je można dostać? albo skąd sprowadzić? Zdjęcia pochodzą z Allegro, dużo osób się ogłasza ze szyje te sukienki na miarę jednak po obejrzeniu ich przykładowych prac stwierdziłam, ze wyglądają jak podróbka i marna kopia. Bardzo będę wdzięczna za jakiś trop , bo jak na razie widziałąm te suknie tylko na Allegro. |
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakos wszystkie pokazuja i nie jest to reklamą... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

(salon NABLA Kraków) jak dla mnie trochę drogo, choć koronki podobno są drogie.
)
Ja też się wystrzegałam "firan" oraz modeli ograniczających swobodne stawianie kroków 
tak samo jak i ja