Walczymy o nasze marzenia! cz.3 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 15:24   #181
nadiazloto1
Zakorzenienie

Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3

egwene bardzo się cieszę, że masz takie dobre podejście do tego, to na prawdę bardzo ważnę i tak jak pisałam Ty jesteś twardą babka i poradzisz sobie z problemem i doczekasz się dzidziusia
Trzymam kciuki za wizytę i punkcję i czekamy na informację.

Cora i Dra no zainspirowałyście mnie tymi pieluszkami, zwłaszcza że można dostać same wkłady, więc chyba mogę kupić na początek z 2-3 takie pieluszki i wkłady i spróbować jak to działa. Bo jak nie przemakają to można je potraktować jak te dawne ceratowe pieluszko-gacie i tylko wkład wymieniać. Czy one oddychają? Bo ja w lecie urodzę i może lepiej będzie dzieciom jak tyłeczki w przewiewnym środowisku będą mialy. Pomyślę nad tym Dzięki za informacje o nich
nadiazloto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:26   #182
danika
Zakorzenienie

ale lecicie dziewczyny z postami

egwene na jutro niech cię doktorek jutro zaskoczy dobrą wiadomością

Alexa nie jestes zła, nawet tak nie mysl i nie daj sie TZ-owi wpędzać w poczucie winy z powodu tego co czujesz, to jest normalne i masz prawo tak sie czuć

Dra fajne te pieluszki, ale ja chyba jednak poszlabym na latwizne z pampersami....chociaz moze jeszcze mi sie odmieni
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:27   #183
nadiazloto1
Zakorzenienie

Daniu będzie dobrze, nie martw się, trzymamy kciuki
Stary 2011-01-11, 15:30   #184
danika
Zakorzenienie

zapomnialam zaczynam urlop pierwsze wolne od sierpnia (no poza sobotami i niedzielami :P) do niedzieli zero myslenia o pracy, wyspie się, porobie częśc badań i do urzędów musze uderzyc, żeby zmienic dowod bo sie niedawno przemeldowalam. I zdjecie musze zrobic, oj nie lubie...

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Daniu bedzie dobrze, ani sie obejrzysz i bedzie 2 trymestr
Stary 2011-01-11, 15:35   #185
nadiazloto1
Zakorzenienie

Danika miłego urlopowania życzę, nabierz sił, bo kolejny urlop dopiero latem
Stary 2011-01-11, 16:17   #186
alexa83
Raczkowanie

dziękuję Wam za słowa otuchy jesteście kochane
dzisiaj cały dzień mam gule w brzuchu jakoś nie umię się oswoić z tą myślą jeszcze jak widziałam jak cały dzień przeglądała strony o ciaży...
ech ale wiem nie mogę się załamać muszę się wziąść w garść bo to mi nic nie da, wiecie podziwiam Was naprawdę jesteście takie silne pełne otymizmu. Z tego co napisałyście to każda przez to przechodzi nie jestem sama jedynie Wy wiecie co przeżywam, tak jak piszecie co nas nie zabiję to nas wzmocni!!

Dla Pameli serdeczne gratulacje niech dzidzia rośnie zdrowo!!
alexa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:29   #187
nadiazloto1
Zakorzenienie

Alexa dasz radę i poradzisz sobie z tym tak jak my wszystkie.
Co poza tym u Ciebie słychać, już nie długo Walentynki masz pomysł na prezent dla męża?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 16:39   #188
alexa83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadiazloto1 Pokaż wiadomość
Co poza tym u Ciebie słychać, już nie długo Walentynki masz pomysł na prezent dla męża?
Dziękuję

no własnie nie mam zielonego pojęcia, zero pomysłów :/ a Ty co wymyśliłaś??
alexa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:00   #189
danika
Zakorzenienie

my planujemy na walentynki wyjazd do krakowa na cały dzień i jakies kino, potem kolacja taki wspólny prezent

dziewczyny, ile juz jestecie z waszymi TZ-ami? u nas własnie minęło w sylwestra 10 lat...prawie całe moje dorosłe życie, w zasadzie to całe jakos mnie tak dzis wzielo na refleksję
Stary 2011-01-11, 17:04   #190
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
my planujemy na walentynki wyjazd do krakowa na cały dzień i jakies kino, potem kolacja taki wspólny prezent

dziewczyny, ile juz jestecie z waszymi TZ-ami? u nas własnie minęło w sylwestra 10 lat...prawie całe moje dorosłe życie, w zasadzie to całe jakos mnie tak dzis wzielo na refleksję
nam w maju stuknie 7

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:05   #191
Tacca
Zakorzenienie

Pamela86 - gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez alexa83 Pokaż wiadomość
witajcie Kochane dziękuję Wam za dobre słowa
wstałam z koszmarnym bólem głowy masakra, źle w nocy spałam co chwilę się przebudzałam i to z jedną myślą w głowie
Wczoraj TZ zrobił mi wykład, że jak ja mogę taka być, że zazdroszczę innym i czy za każdym razem muszę płakać... zastanawiam się czy ja naprawdę jestem taka zła?? powiedział, że prze ze mnie ma jeszcze więcej stresów ech. Nie chce iść do pracy

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

wiecie ostatnio mnie prześladują kobiety w ciąży i po kolei znajome zachodzą jakiś wysyp jak by było mało to już w drugiej książce jest wątek o kobiecie której się nie udaje zajść ech... już tak dobrze się trzymałam i znowu upadłam przepraszam Was za to moje marudzenie ale sama sobie nie radzę
Oni zwyczajnie tego nie potrafią zrozumieć... Trzymaj się dzielnie!

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Ech, tak jakbym czytała o sobie.... Wierz mi wszystkie kobiety przechodzą taki bunt, rozżalenie, zazdrość, poczucie że są gorsze od "normalnych" kobiet co doprowadza do tego że czują się złe i podłe bo nie potrafią się cieszyć cudzym szczęściem. Sama to przechodziłam nie raz i nie dwa i bardzo możliwe że jeszcze będę bo to uczucie nie znika tylko powraca jak przyplyw, niestety
W tej chwili jestem trochę bardziej stoicka, może dlatego że skupiam się na procedurze którą przechodzimy ale i tak wciąż widzę że wysyp ciąż jest bardzo duży i nie napawa mnie to tylko "miłymi" myślami
Poza tym, mimo że to głupie i małostkowe, denerwuje mnie łatwość z jaką inni ludzie mają dzieci - na początku października byłam na spotkaniu z zawodniczkami naszej szkolnej drużyny piłki ręcznej i było na nim mówione że dwie z nich pewnie nie będą grać w tym sezonie bo planują zajść w ciążę. Pamiętam że sobie pomyślałam "Planować to sobie można, nie wiadomo co z tego wyjdzie". No i czego dowiaduję się pod koniec grudnia? Że oczywiście obie już są w ciąży Naprawdę nie wiem jak się powstrzymać od poczucia że jest się "wybrakowanym" gdy normą wydaje się być takie "łatwe planowanie".
Także nie jesteś sama w takich uczuciach i nie jesteś "zła". Mężczyźni po prostu przeżywają to inaczej - widzę po moim mężu że chociaż stara się mnie zrozumieć gdy rozpaczam że kolejna kobieta z mojego otoczenia jest w ciąży to dla niego nie jest to coś co wpływa bezpośrednio na naszą sytuację więc się tym nie przejmuje... Chyba już tak musi być....

Tacca, Coralady - bardzo dziękuję za kciuki Wszystkie mi się bardzo ale to bardzo przydadzą
Zwyczajnie im się udało...
Musimy być dzielne! I dobrze, że tu znajdujemy zrozumienie...

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Witajcie moje Kochane
I ja się dołączam do nowego wątku chyba jeszcze mogę no nie
Lepiej późno niż w cale ale nadal nie mam kompa jest już do odbioru ale nie wiem czy mi się go uda dzisiaj czy dopiero jutro odebrać ponieważ dzisiaj przyje4żdżaja do mnie koleżanki i nie mam za bardzo czasu jechać do Krakowa specjalnie po niego w każdym razie za tydzień wracam do Włoch to będę miała na pewno dla Was więcej czasu
A tak po za tym to wszystko o.k u nas jesteśmy w trakcie 17 t.c przesyłam fluid ki od mojego maleństwa dla wszystkich staraczek
Łapię!
A jak się czujesz? Napisz coś więcej jak znosisz ciążę...?

Cytat:
danika cieszę się, że nowy lekarz przypasował Tobie, szkoda tylko, że takie problemy masz z tą tarczycą, ale jak juz jest diagnoza, to i leczenie będzie konkretne i na pewno skuteczne

Tacca ale masz kotkę rozrabiarę. Mój kocur nigdy niczego nie pogryzł, nie podar, nie podrapał
Mój kot ma już nawet ksywkę: Miśka Samo Zło...

A u mnie w pracy pewnie z początkiem nowego kwartału będę wypowiedzenia... I tak to...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 17:21   #192
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam
Jakoś nie miałam czasu wcześniej na siedzenie przy lapku...

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
A tak poza tym, to niedawno wróciłam od gin, ogólnie mnie ucieszył Mięśniak niestety jak był tak jest, ale tak umiejscowiony, że nie ma co go ruszać. Nie będzie utrudniał zajścia w ciąże, ani nie wywoła poronienia A tego się obawiałam Także wyliczam dni na dziewczynkę i zaczynamy działać
To mocno trzymam kciuki, żeby się udało

Cytat:
W środę - powtórka z rozrywki - jedziemy na badania i, mam nadzieję, umówić się na punkcję. Mam nadzieję że wszystko przebiegnie sprawnie i nie będę musiała tam zostać zbyt długo. Z drugiej strony jeśli każą mi przyjeżdżać w piątek czy sobotę to pewnie zdecyduję się zostać bo kursować tak w obie strony nie dam rady na dłuższą metę
Kochana mocno trzymam kciuki za Was
musi się udać!!!

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
A tak po za tym to wszystko o.k u nas jesteśmy w trakcie 17 t.c przesyłam fluid ki od mojego maleństwa dla wszystkich staraczek
Jak to szybko zleciało brzusio rośnie??
poczęstuję się fluidkiem
Fajnie, że tyle czasu w kraju jesteś ja za dwa miesiące lecę na tydzień

Cytat:
A więc motto na najbliższe dni to "Cieszymy się z tego co mamy" i przemy do przodu. Jeżeli nie uda się nic zamrozić to trudno najwyżej, odpukać, będziemy musieli podejść do stymulacji jeszcze raz.

No i, oczywiście, łapię fluidki i dziękuję za nie z całego serca
Mam nadzieję że będzie dobrze ale nawet jeśli znowu się nie uda to wiem że to przeżyję i będę walczyć dalej. Masz całkowitą rację - co nas nie zabija to nas wzmacnia.
I to mi się podoba super nastawienie - z takim musi być dobrze

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Ja jak zwykle siedzę w pracy i nic mi się nie chce robić.... Tzn. do południa miałam sajgon, to teraz odpoczywam i nadrabiam zaległości na wizażu
Ostatnio znowu dopadł mnie jakiś stres, czy z bejbikiem jest wszystko w porządku. Ciągle próbuję odganiać złe myśli, ale średnio mi to idzie... może dlatego, że poprzednio właśnie w tym czasie, koło 9tc coś złego się stało. Bardzo bym chciała być już po (pozytywnej...) wizycie - a to dopiero za tydzień....
Ok, może wystarczy tego marudzenia na dziś
Kochana wszystko będzie dobrze i tego się trzeba trzymać
Odganiam złe myśli
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
a i donoszę
Pamela86 urodziła 6stycznia
4.25 przez cc przyszła na świat nasza córcia Oliwia waży 3kg i ma 56 cm, jest przesłodka dostała 9 pkt
Super! Pamelko Gratulacje

Dra ciekawe po kim Rafałek taki łobuziak??

Cytat:
zapomnialam zaczynam urlop pierwsze wolne od sierpnia (no poza sobotami i niedzielami :P) do niedzieli zero myslenia o pracy, wyspie się, porobie częśc badań i do urzędów musze uderzyc, żeby zmienic dowod bo sie niedawno przemeldowalam. I zdjecie musze zrobic, oj nie lubie...
świetnie! to miłego urlopowania ia wypoczywania życzę
Stary 2011-01-11, 17:27   #193
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

no własnie nie mam zielonego pojęcia, zero pomysłów :/ a Ty co wymyśliłaś??
My mamy drugą rocznicę ślubu w Walentynki Jesteśmy razem od 5,5 roku i 5 lat mieszkamy razem, a praktycznie od początku pomieszkiwaliśmy razem. Nie wiem co wymyślimy, ale pewnie coś wspólnego, jakaś kolacja, wyjazd raczej nie, choć jeździmy do Karpacza raz w roku do pensjonatu w którym wesele mieliśmy, zawsze dostajemy ten sam pokój

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Mój kot ma już nawet ksywkę: Miśka Samo Zło...

A u mnie w pracy pewnie z początkiem nowego kwartału będę wypowiedzenia... I tak to...
Ksywka fajna

A o pracę się nie martw, Ciebie nie zwolnią, bo zginą bez Ciebie
Stary 2011-01-11, 18:10   #194
paulinaizabela
Zakorzenienie

My w listopadzie mieliśmy 5 rocznicę bycia razem
4,5 roku mieszkamy razem a prawie 2,5 jesteśmy po ślubie
Leci ten czas strasznie szybko

Na walentynki jeszcze nie mamy planów... coś tam się na pewno wymyśli

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam Paulinaizabela.

Niech zimowy dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 18 staraczek;

kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone
basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone
ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone
moonia26 - (Monika, 26 lat, Kraków) staranka zawieszone
Cosmaaaaaaa - (Paula, 20 lat, Leverkusen) staranka zawieszone
giova13 - (Asia, 26 lat, Anglia) staranka zawieszone
paulinaizabela - (Paulina,26 lat, Irlandia) staranka zawieszone
Mag83 -(Magda, 27 lat, ...) staranka zawieszone
Tacca - (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone
KALWI23 -(Magda, 27 lat, Cieszyn) staranka zawieszone

Ziobra - (Agata, 27 lat, lubelskie) cykl 20, last @ 24,07
Equita - (Maja, 31 lat, Austria) cykl 14, last @ 29.08
Kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 17, last @ 12,09
Malami82 - Agnieszka, 28 lat, Lubuskie) cykl 20, last @ 17,09
Ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 13, last @ 13,10
Zafrine - (Dorota, 23 lata, pomorskie) cykl 34, last @ 18,11
Baby29 - (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 23, last @ 25,11
LadyMK - (Magda, 24lata, łódzkie) cykl 18, last @ 10,12
Cherubinka (Aga,28 lat, Podlasie) cykl 25, last @ 16,12
Irmusia81(Aneta, 29 lat okolice Krakowa) cykl 21, last @ 19.12
Nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 24, last @20,12
Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)cykl 16, last @ 22,12
Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) cykl 22, last @ 24,12
Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) cykl 16, last @ 2,01
Pacierp -(Marta, 27 lat, Wrocław) cykl 22, last @ 4,01
alexa83 - (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 8, last @ 4,01
Mezaga - (Agnieszka, 29 lat, Gorlice) cykl 38, last @ 6,01
Tincia - (Justyna, 27 lat, Zielona Góra)cykl 1, last @ 6,01
Karolca - Karolina, 24 lata, kuj - pom) cykl 2, last @ 7,01

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)

Mamy 12 zafasolkowanych:

Gusia1983 - (Iga, 26 lat, łódzkie) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p - 16 styczeń 2011)
Enia (Sylwia, 25 lat, Kielce) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p 17 luty 2011)
Justine1988(Justyna,21 lat,Koszalin) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p - 27 luty 2011)
iizabelaa (Izabela,27 lat,wlkp) gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (t.p - 25 marzec 2011)
Coralady (Nela,28 lat,Małopolska) gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu (t.p. 15 kwiecień 2011)
Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy! dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011)
Bella7 (Ania, 21 lat,)gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p. 1 lipca 2011)
Scio - (Paulina, 23 lata, Góry Świętokrzyskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p 7 lipca 2011)
Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 8 lipca 2011)
Nadiazloto1 - (Agata, 27 lat, Zielona Góra) gratulujemy! dwa serduszka (t.p 12 lipca 2011)
DAnia - (Ania, 34 lata,dolnośląskie)gratulujemy! dwie kreseczki w 11 cyklu (t.p 14 sierpnia 2011)
xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia)

Na liście występuje kolor biały:

dra - Aniołek[*]
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]
Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]
celka2000 - Aniołek [*]
ankamb - Aniołek [*]
pomarnczka - Aniołek [*]
NPerelka1987 - Aniołek [*]
nayhde - Aniołek[*]
ola_k11 - Aniołek [*]
karolcia228 - Aniołek [*]
sylfiaaa - Aniołek [*]
DAnia - Aniołek [*]
serduszkowata - Aniołek [*]
Pamela86 - Aniołek [*]
bella7 - Aniołek [*]
evelina.00 - Aniołek[*]
Daget -Aniołek[*]

alexa83 - Aniołek[*]

Ziobra, Equita, Kobra913, Malami82, Ewakol - dziewczyny odezwijcie się napiszcie co u was
Stary 2011-01-11, 18:37   #195
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
... choć jeździmy do Karpacza raz w roku do pensjonatu w którym wesele mieliśmy, zawsze dostajemy ten sam pokój
Ale fajowo A prosicie o ten pokój, czy tak Was pamiętają i sami dają? :P

My w walentynki będziemy mieli półrocznicę ślubu (jesteśmy ze sobą 3,5 roczku a mieszkamy razem 1,5) i pewnie sobie wymyślimy coś wspólnego, nie wiem czy restaurację czy co, bo zazwyczaj pełno ludzi na mieście i ciężko o miejsca, ale coś na pewno wyknujemy A może kolacja w hotelu gdzie było wesele Trza pomysleć.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-01-11 o 18:39
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:46   #196
karolca
Zakorzenienie

nie wiem czy to normalne czy nie, ale od czasu jak biorę kwas foliowy (minimum dwa okresy), zauważyłam, że @ trwa krócej (z tygodnia zrobiły się 3 dni+2 dni plamień). Hmmm...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-01-11, 19:01   #197
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajowo A prosicie o ten pokój, czy tak Was pamiętają i sami dają? :P

My w walentynki będziemy mieli półrocznicę ślubu (jesteśmy ze sobą 3,5 roczku a mieszkamy razem 1,5) i pewnie sobie wymyślimy coś wspólnego, nie wiem czy restaurację czy co, bo zazwyczaj pełno ludzi na mieście i ciężko o miejsca, ale coś na pewno wyknujemy A może kolacja w hotelu gdzie było wesele Trza pomysleć.
Pamiętają nas. Nawet ostatnio nasz pokój był zajęty jak dzwoniłam, że przyjedziemy, a po przyjeździe okazało się że rano go ktoś zwolnił i wysprzątali go dla nas

Jakąś romantyczną kolacyjkę wymyślicie i poszalejecie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
nie wiem czy to normalne czy nie, ale od czasu jak biorę kwas foliowy (minimum dwa okresy), zauważyłam, że @ trwa krócej (z tygodnia zrobiły się 3 dni+2 dni plamień). Hmmm...
Ja zawsze miałam krótką @ i jak brałam kwasik to nic się nie zmieniło Może powiedz o tym ginowi na wizycie, pewnie jest jakies wytłumaczenie tego, ale na pewno to nic złego
Stary 2011-01-11, 19:12   #198
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętają nas. Nawet ostatnio nasz pokój był zajęty jak dzwoniłam, że przyjedziemy, a po przyjeździe okazało się że rano go ktoś zwolnił i wysprzątali go dla nas

Jakąś romantyczną kolacyjkę wymyślicie i poszalejecie

Ja zawsze miałam krótką @ i jak brałam kwasik to nic się nie zmieniło Może powiedz o tym ginowi na wizycie, pewnie jest jakies wytłumaczenie tego, ale na pewno to nic złego
jak nie biorę (brałam miesiąc, potem miesiąc w kratkę więcej zapomniałam niż brałam i od dwóch miesięcy regularnie), to @ byla normalna.
Generalnie to nie niepokoi mnie to, że okres jest krótszy, takie krótkie miałam przy tabletkach anty

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-01-11, 19:34   #199
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
jak nie biorę (brałam miesiąc, potem miesiąc w kratkę więcej zapomniałam niż brałam i od dwóch miesięcy regularnie), to @ byla normalna.
Generalnie to nie niepokoi mnie to, że okres jest krótszy, takie krótkie miałam przy tabletkach anty
To zrób badania hormonów, żeby się upewnić że masz owulację. Ja zawsze miałam takie skąpe i przy antykach i bez nich

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 19:44   #200
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
To zrób badania hormonów, żeby się upewnić że masz owulację. Ja zawsze miałam takie skąpe i przy antykach i bez nich
ale, że kwas foliowy miałby tak wpływać na owu? nieee poza LH badany jest jeszcze jakiś hormon?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-01-11, 19:56   #201
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
ale, że kwas foliowy miałby tak wpływać na owu? nieee poza LH badany jest jeszcze jakiś hormon?
Może byc jeszcze prolaktyna, ale LH najważniejsze. Kwas nie ma nic do owu, co najwyżej zbieg okoliczności, że w tym samym czasie coś mogło się stać z owulacją. Jak masz obawy to sprawdź to
Stary 2011-01-11, 20:00   #202
dra
Zakorzenienie

nadia no te wkłady też mogą tak działać,że do pieluchomajtek i wymiana wkładów
danika wiesz ja wybrałam te pieluszki ze względu na środowisko,ale i jak będzie starszy już dorosły,żeby nie miał problemów z płodnością(chodź wiadomo są różne przyczyny) ale niestety pampki przegrzewają jąderka,ale też trzeba mieć chęci,bo jak się ich nie ma to człowiek nie spróbuje.Ja sama na początku nie wiedziałam czy dam radę jak to będzie miałam tylko 3pieluszki na początek,ale później stwierdziłam to nie takie złe i nie żałuję,że spróbowałam.Ja to mam takie zdanie warto spróbować jak nie podpasuje trudno pampki są wszędzie dostępne.

My w październiku stuknie nam 9 lat ,ale ten czas pędzi
Paulina chyba po tatusiu z tego co się dowiedziałam od jego rodziców to trochę był taki,ale jak stanął na nogi to istny "diabeł" ,więc już się szykuję na to samo i kazali się cieszyć teraz,bo dziecko nie chodzi,leży tylko i takie jest najfajniejsze później się zacznie dopiero.I w sumie racje mają teraz fajniusi,chodz taki żywy,ale poźniej mi da,wiec nie ma co narzekać,za jakiś czas stwierdze,że wtedy był jednak aniołem
Stary 2011-01-11, 20:04   #203
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Może byc jeszcze prolaktyna, ale LH najważniejsze. Kwas nie ma nic do owu, co najwyżej zbieg okoliczności, że w tym samym czasie coś mogło się stać z owulacją. Jak masz obawy to sprawdź to
na razie obaw nie mam, poczekam, poobserwuję może i jest to zbieg okoliczności, zobaczymy co przyniesie ten cykl.
W ubiegłym przez cały miesiąc robiłam testy owu i to dzięki nim wiedziałam, że miałam dłuższy cykl (dokładnie jak przed rokiem).
Poza tym w grudniu szef zapewnił w firmie sporą porcję stresu i nerwów, w tym na szczęście jeszcze nie zawitał do firmy, ale atmosfera nie jest przyjemna... Staram się podchodzić do wszystkiego na luzie, ale kurcze, ciężko jest. Chyba zacznę pić melisę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 20:32   #204
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:

Nam w sierpniu stuknie dyszka.
Od 9 lat mieszkamy razem a małżeństwem jesteśmy od czerwca 2008.
Walentynek nie obchodzimy bo nie uznajemy tego święta, także dla nas to będzie całkiem zwyczajny dzień
Stary 2011-01-11, 21:35   #205
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Walentynek nie obchodzimy bo nie uznajemy tego święta, także dla nas to będzie całkiem zwyczajny dzień
Mój tż też nie bardzo jest za walentynkami, a ja to tak różne mam podejście, nie lubie tych tłumów i na pokaz par na mieście, ale lubię mieć byle powód do takiego naszego świętowania a te walentynki stały się wyjątkowymi ze względu na ta nasza półrocznicę ślubną - ach jak ten czas leci a do tego wyliczyłam, że w drugim cyklu (jeśli nic się nie poprzestawia) będę przed owu 14go i tak wszystko się na ten weekend nakłada, więc trza świętować

Aaaa mi po foliku nic się nie pomieszało. Owszem @ mam krótszą tą małpę niedobrą ale myślę, że to z wiekiem przyszło, bo i cykle mam troszku dłuższe niż jak miałam 13-14 lat

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-01-11 o 21:38
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 05:08   #206
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż też nie bardzo jest za walentynkami, a ja to tak różne mam podejście, nie lubie tych tłumów i na pokaz par na mieście, ale lubię mieć byle powód do takiego naszego świętowania a te walentynki stały się wyjątkowymi ze względu na ta nasza półrocznicę ślubną - ach jak ten czas leci a do tego wyliczyłam, że w drugim cyklu (jeśli nic się nie poprzestawia) będę przed owu 14go i tak wszystko się na ten weekend nakłada, więc trza świętować

Aaaa mi po foliku nic się nie pomieszało. Owszem @ mam krótszą tą małpę niedobrą ale myślę, że to z wiekiem przyszło, bo i cykle mam troszku dłuższe niż jak miałam 13-14 lat
ale taaaakie świętowanie to sama przyjemność powodzenia.
A z tym cyklem to może i tak, lata też swoje powoli robią póki co staram się nie stresować tym, co dookoła a już na pewno pracą

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-01-12, 09:34   #207
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Widzę, że o stażach miłosnych piszecie. Nam w marcu stuknie 5 lat związku, a małżeństwem jesteśmy 2 i pół roku I jako jedni z nielicznych właściwie nie mieszkaliśmy razem przed ślubem (tylko w weekendy).
A na walentynki nie mamy pomysłu Jakoś nie przepadam za tym dniem. Coś jak z sylwestrem, takie sztucznie wymuszone świętowanie. Że niby akurat wtedy mamy sobie pokazywać i pokazywać innym jak się kochamy Ale podejrzewam, że akurat w okresie walentynkowym będzie w kinie Och Karol 2, więc się pewnie wybierzemy Baardzo lubię Adamczyka

Miłego dnia Kochane
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 10:49   #208
coralady
Wtajemniczenie

Dra obyś miała rację z tym adhd w brzuszku A jak nie to będę miec mała Łobuziarę Z resztą jak na złośc Lila od dwóch dni jest mniej aktywna,pewnie czuje mój stres przed ślubem

Nadio też myślę,że warto spróbować tych pieluszek wielorazowych Można kupic parę i stosowac z jednorazowymi.Sama nie wiem czy sie sprawdzą u mnie,ale jestem dobrej myśli

Egwene trzymam mocno kciuki

Dania rozumiem twoje obawy,ale wiedz,ze teraz wszystko jest pięknie!!!Wszystko dobrze z fasoleczką

Moja siostra tez idzie dziś do lekarza,powinna usłyszeć serduszko to jakoś 9/10 tc u niej.Normalnie się stresuje tą wizytą

A co do Walentynek to my też nie obchodzimy tego święta.Jak urodzi się Lilianka to będziemy świętować,bo jej imieniny są raz w roku i to właśnie w Walentynki A nasz staż to 13 lat razem(z kilkoma przerwami,ale zawsze do siebie wracaliśmy)i dopieor w sobote sie pobierzemy! Ale nam zeszło,cos nie mogliśmy sie zebrać przez te wszystkie lata
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 10:52   #209
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość

Ostatnio znowu dopadł mnie jakiś stres, czy z bejbikiem jest wszystko w porządku. Ciągle próbuję odganiać złe myśli, ale średnio mi to idzie... może dlatego, że poprzednio właśnie w tym czasie, koło 9tc coś złego się stało. Bardzo bym chciała być już po (pozytywnej...) wizycie - a to dopiero za tydzień....
Ok, może wystarczy tego marudzenia na dziś

Miłego popołudnia!
DAniu, to chyba normalne. Ja zaczęłam 8 tc, dopiero za dwa tygodnie wizyta ale i tak czasem się niepokoję, czy wszystko ok. Trzeba myśleć pozytywnie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość

a i donoszę
Pamela86 urodziła 6stycznia
4.25 przez cc przyszła na świat nasza córcia Oliwia waży 3kg i ma 56 cm, jest przesłodka dostała 9 pkt
Super, gratulujemy Oliwki

Cytat:

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Daniu bedzie dobrze, ani sie obejrzysz i bedzie 2 trymestr
wypoczywaj ile się da podczas tego urlopu! W końcu mamy go tak mało w ciągu roku

Cytat:
dziękuję Wam za słowa otuchy jesteście kochane
dzisiaj cały dzień mam gule w brzuchu jakoś nie umię się oswoić z tą myślą jeszcze jak widziałam jak cały dzień przeglądała strony o ciaży...
ech ale wiem nie mogę się załamać muszę się wziąść w garść bo to mi nic nie da, wiecie podziwiam Was naprawdę jesteście takie silne pełne otymizmu. Z tego co napisałyście to każda przez to przechodzi nie jestem sama jedynie Wy wiecie co przeżywam, tak jak piszecie co nas nie zabiję to nas wzmocni!!

Dla Pameli serdeczne gratulacje niech dzidzia rośnie zdrowo!!
Tak kochana, każda przechodzi lub przechodziła to samo. W grupie raźniej więc głowa do góry Zawsze tu jesteśmy żeby wesprzeć i pocieszyć

Cytat:
Walentynki rzadko obchodzimy. Takie drobne prezenty robimy sobie czesto, tak samo jeżeli chodzi o różne wyjścia, typu kino, kolacja. Więc nie jest to dla nas jakiś wyjątkowy i szczególny dzień.

Cytat:

W kwietniu będzie 6 lat małżeństwa, a razem ogólnie to już 11 lat Ale ten czas leci...

I tak w ogóle, to czuję się dosyć dobrze, mam tylko tragiczne wstawanie rano z łóżka. Ale z tym wiecznym głodem już jakoś sobie radzę
Stary 2011-01-12, 11:09   #210
coralady
Wtajemniczenie

Pamelo gratuluje córeczki )Teraz doczytałam

Alexa mam nadzieję,że wiadomośc do Ciebie dotrze,bo sie rozpisałam,a coś mi wizaż szwankuje
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości