|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 30-latki o mentalności wiecznych imprezowiczów
Cytat:
dodam jeszcze, ze nie widze co jest smieszngo w 30 latkach chodzacych do klubu? Raczej nie chodzi tylko o panienki, bo kobiety 30 letnie rowniez lubia imprezowac, nie jest to jedynie domena facetow nie potrafisz zrozumiec ,ze na imprezy czesto chodzi sie aby potanczyc przy ulubionej muzyce, w ulubionym towarzystwie, poznac nowych ludzi, odswiezyc stare znajomosci , odstresowac sie czas na pasje i inny rodzaj spedzania czasu tez da sie znalezc. to,ze ktos baluje do rana nie znaczy ,ze nie ma czasu czy sily na inne zajecia |
|
|
|
|
|
#182 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Skad sie tacy ludzie biora, naprawde, no skad sie urywaja
?Cytat:
Druga sprawa: przestan sobie wmawiac, ze to, czy ktos ma takie preferencje jak Ty, to kwestia dojrzalosci i ktokolwiek musi do czegokolwiek dojrzewac. To, znowuz - bardzo ograniczone, ze uwazasz, ze przez swoje preferencje jestes dojrzalsza. Podobnie z twierdzeniami, mniej lub bardziej bezposrednimi, ze 30 to juz nie wiek na imprezowanie. Druga sprawa: naprawde, masz rozkminke o tym? Czy to naprawde az tak ciezkie dla Ciebie zrozumiec, ze Ty lubisz x, a ktos inny moze lubic y ?Jesli myslisz, ze sie warto statkowac w takim wieku - statkuj sie, Twoja brocha - ale nic Ci do tego, co inni wybieraja badz nie Jedyna osoba, ktora do czegos nie doszla, jestes Ty - nie doszlas do zrozumienia, ze ktos ma inne preferencje niz Ty i bynajmniej nie bedzie sie stosowac do Twoich zasad, bo co kogokolwiek ma obchodzic, co Ty sadzisz o tym jak sie kto ma zachowywac i co jest odpowiednie dla danego wieku?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
? No i co kogo obchodzi, jak Ty w danym wieku bys chciala spedzac weekendy? Oraz, na koniec - co to za sflaczale przekonanie, ze pojscie na impreze to domena ludzi do lat dwudziestu kilku. Nie no - wg mnie ludzie doskonale rozumeja Twoje posty - wszystko jasno wylozone. To Ty nie rozumiesz, ze ktos moze miec inne preferencje, zainteresowania itd. niz Ty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||||||
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak Wy, ale ja zaczynam myśleć że autorka ma jakieś nudne to swoje życie i zazdrości swoim znajomym że nie siedzą ciągle w domu, tylko się bawią i spędzają miło czas, a poza tym nie ma chyba większych problemów skoro ma czas na rozważania i dyskusje o tym kto jak spędza weekend i jak wygląda jego życie prywatne.
Autorko, ciesz się swoim związkiem a nie zajmuj się życiem innych ludzi, bo to ich sprawa.
"Codziennie jesteśmy mądrzejsi, piękniejsi To miłość emanuje z nas Łagodzi jak balsam Wypełnia po brzegi Przenosi w całkiem inny świat" http://s4.suwaczek.com/201005073438.png Edytowane przez Panna_Kicia Czas edycji: 2011-02-18 o 22:56 |
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcialo mi sie przedzierac przez caly watek, zwlaszcza, ze juz przy pierwszych kilku postach autorki zlapalam sie za glowe.
Cos mi sie wydaje, ze lakniesz potwierdzenia slusznosci swojego wyboru, pytanie po co |
|
|
|
|
#185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
o dziwo ja tak samo 2 i o dziwo odnosze podobne wrażenie ![]()
|
|
|
|
#186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak partnerzy lubią imprezowac i dobrze im, to z tym to czemu nie? 2.Co jest śmiesznego? Nie to, że mają 30lat na karku i imprezują, tylko to jak się zachowują i ich żałosne tematy do rozmów które każdy przechodzacy obok człowiek musi słyszeć. Kiedyś szłam sobie wieczorem obok klubu a przed nim dwie panie i facet. Nie byli pijani, ale on śpiewał że kobiety to ku*wy i szm*ty a panie się śmiały. No normalnie gorzej niż dzieci... Następnym razem widziałam grupkę facetów wychodzących z klubu i opowiadali jak to oni by sobie por*chali itd. Nie ma nic smiesznego w dorosłych,imprezujących ludziach którzy POTRAFIĄ SIĘ ZACHOWAĆ. Ale trzeba sie umieć bawić a nie robic z siebie debila. 3. Niestety wiem jak jest w klubach jak juz wczesniej napisałam. Byłam 3 razy (tak,to mało ale to wystarczyło zeby zrezygnować bo naprawe to co widziałam i słyszałam przechodzi ludzkie pojęcie. Obora a nie klub. A niby to były najlepsze kluby w mieście) . Poza tym nie raz słyszałam relację od innych osób, że ktoś tam rzygał na środku dyskoteki, że jakas panna pokazała cycki. Czy to nie jest żałosne? To nie jest śmieszne. Każdy doskonale wie co się teraz dzieje. Taniec? Gdyby można było tam sobie normalnie potańczyć bez żadnych obrzydliwych widoków typu rzygająca panienka i łap zboczonych facetów to juz dawno siedziałabym w klubie... Edytowane przez kaczkadziwaczka1 Czas edycji: 2011-02-18 o 23:12 |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Ale uogólniasz....to że Ty przebywałaś w takich klubach nie znaczy że tak jest wszędzie.
|
|
#188 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Jak ktoś lubi mordownie, to ok, ale nie wszystkie lokale są takie, nie generalizuj. Ja na przykład chodzę do klubów dość często, a rzyganie na parkiet i gołe cycki tamże widziałam ostatnio...na swojej studniówce
|
|
|
|
#189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wymyślasz sobie sama jakieś tezy, potem z nimi polemizujesz? Niezłe. A może to problemy z czytaniem, względnie rozumieniem czytanego tekstu (dość powszechnie zresztą występujące wśród pewnych grup obywateli naszego kraju )?Bo temat dotyczy ludzi po 30. dla których jedyną formą rozrywki i niejako sensem życia są imprezy. Natomiast nie stanowi tematu twierdzenie: "chodzenie na imprezy jest złe". |
|
|
|
|
|
#190 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Przegapiłam chyba - mógłbyś mi zacytować post autorki, w którym stwierdziła, że imprezy to jedyna forma rozrywki jej wspomnianych w tym wątku znajomych?
|
|
|
#191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skąd biorą się takie zachowania, to dopiero jest zagadka. Jeśli widziałbym 25 letniego faceta, zachowującego się jak 15-letni chłopiec, to zastanawiałbym się zapewne, jakie mogą być źródła takiego atypowego zachowania. Tak samo, nasuwa się pytanie o przyczynę, dla której 31- latkowie zachowują się w sposób właściwy dla 18-latków. |
|
|
|
|
|
#192 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fragment zacytowany powyżej, z pierwszego postu może być? |
|
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
A pamiętacie serial "Seks w wielkim mieście"? Wszystkie panie mocno po 30stce, a w ich życiu ciągle coś się dzieje, wciąż chodzą po klubach, przyjęciach, galach albo chociaż wyskoczą na ulubionego drinka. I jakoś są zadowolone, przyjemnie się to ogląda. Czy wydają się żałosne? Dla mnie nie. Każdy robi co lubi, ot i tyle. Póki jest szczęśliwy to co to za różnica? Mam nadzieję, że za 10 czy 20 lat bez wstydu czy skrępowania będę spędzać życie w taki sposób, żeby było co pamiętać. Ja tam jak widzę, że ludzie umieją wyluzować i sprawić sobie przyjemność to myślę, że to jest coś fajnego, niezależnie od wieku.
Autorko, dziwne jest nie to, że Ty spędzasz czas inaczej, nie to, że dzielisz się tym na forum, ale Twoja negatywna ocena tego zjawiska. Bo to o czym mówisz żadną patologią nie jest, Twojego życia też nie dotyczy, a krytykujesz...
|
|
#195 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Bo dla mnie to nie jest równoznaczne z tym, że ci ludzie nie mają na co dzień zainteresowań, nie spędzają czasu inaczej, niż imprezując.To, że ktoś odstresowuje się na parkiecie co weekend nie znaczy automatycznie, że jest ćwokiem bez ambicji.
|
|
|
|
#196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --------------- Tak w ogole, to ilekroc spojrze na niektore stereotypy i opinie nt. mlodych ludzi, to sie nie dziwie, ze masa osob w Polsce ramoleje i flaczeje bez pory i bez czasu.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#197 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To że ludzie imprezują w weekendy to nie znaczy że to jest ich jedyna rozrywka i sens życia. Czy poza weekendem nie istnieją też inne dni tygodnia?Ludzie Ci na pewno pracują w tygodniu, więc raczej nie żyją samymi imprezami.Zresztą każdy ma prawo spędzać wolny czas tak jak mu się podoba i nikomu nic do tego.Autorce chodzi chyba o to że jedynym prawidłowym stylem życia jest życie z mężem i gromadką dzieci, ewentualne wyjście do kina czy teatru, ale imprezy są zabronione w tym wieku. No tak 28 lat...kurcze ten tytuł wątku mnie znowu zmylił ;p
"Codziennie jesteśmy mądrzejsi, piękniejsi To miłość emanuje z nas Łagodzi jak balsam Wypełnia po brzegi Przenosi w całkiem inny świat" http://s4.suwaczek.com/201005073438.png Edytowane przez Panna_Kicia Czas edycji: 2011-02-18 o 23:33 |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy to jest buractwo, czy co innego...W każdym razie określenie "wieczny melanż" dobrze oddaje styl życia pewnej grupy ludzi w okolicach 30. Twierdzę, że takie zachowania, które od biedy ujdą 20-latkowi, są śmieszne i niezrozumiałe u 30-latka. 30-letni człowiek postępujący w ten sposób, przypomina studenta, który udawałby gimnazjalistę. Zastanawiają mnie korzenie takich dziwacznych postaw u ludzi.
|
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
ale dziewczyna zapodała temat.nie ma co. tempo jak na chacie
zauważyłam że ta granica imprezowania przesunęła się o jakieś 10 lat.w końcu od niedawna jesteśmy w cywilizowanej europie ona naprawdę wierzy że ma rację. ale tu nie ma sędziego, to jest indywidualna sprawa dla każdego.byle się nie przerodziło w patologię bo to już sprawa dla sędziego![]() ( Gocha mam nadzieję że to nie ty wypisujesz tu swoje kazania, bo jak Bóg mi świadkiem-twoje słowa: ja nikomu nic nie zabrania ale wy wszyscy żyjecie w błędzie )
|
|
#201 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Martwi się nasza autorka, że jej znajomi obudzą się za ileś lat, samotni. Ona już sobie układa życie, uważa że czas na to i tak dalej, dla niej beztroskie życie singla w tym wieku jest przegięciem. Szkoda tylko, że autorka nie chce podać swojej alternatywy dla nich...
|
|
|
|
#202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale niektórym ciężko pojąć że krytyka cudzego zachowania, nie oznacza chęci narzucania komukolwiek czegokolwiek. |
|
|
|
|
|
#203 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Naprawdę bieganie w weekend po klubach osób w okolicy trzydziestki uważasz za coś dziwacznego?
|
|
|
|
#204 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#205 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mnie jest ciężko pojąć, że autorka krytykując zachowania znajomych, nie zaproponowała innego rozwiązania.
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś pokazał piersi, łomajgad, nie może być. Ktoś zwymiotował na imprezie - jeszcze bardziej niebywałe ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
O kurka, czasami spotykam ludzi, którzy chcieliby, żebym zgrzybiała na starość.
A mnie podbudowują widoki typu: babcie w szortach, na rowerach, z uśmiechem na ustach, wdzięcznie i całkiem seksi kiwające biodrami w rytm muzyki, te wszystkie latynoskie (szczególnie kubańskie) babuszki wywijające na parkiecie i te polskie, które również biorą przykład. Marzę, żeby Bóg pozwolił mi być taką energetyczną i energetyzującą otoczenie babuszką* .* mając na myśli stan babuszkowy, nie mam na myśli wieku tuż po 30 , tylko przedział wiekowy 70-80 lat więcej lub trochę mniej .P.S. Mam jednakże kolegę, który przez swoje singielstwo i imprezowanie w moich oczach się uwstecznił. Nawet okoliczną sztachetówą nie pogardzi... A można było z nim porozmawiać o filozofii, filmie, książkach, życiu, poimprezować też można było, ale na poziomie ... Jednak to jeden przypadek, żadna reguła, zebym musiała załamywać ręcę nad stanem obecnych 30latków ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
.
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2011-02-18 o 23:46 |
|
|
|
|
|
#210 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Coś Ty, nie dałybyśmy rady seniorom - ja na 50 rocznicy ślubu dziadków odpadłam kondycyjnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

po prostu każdy robi to co lubi. Ja jeszcze nie dobiłam 25 lat ale jestem z takich osób , które wolą gdzies wyjśc z partnerem albo zostac w domu niż imprezować.
W sumie to też bym sobie raz na jakiś czas potańczyła gdzieś w dyskotece,spotkała sie ze znajomymi ale wiem jak wyglądaja realia - wszyscy się upijają, faceci przychodzą obmacywać kuso ubrane dziewczyny,seks w kiblu albo jakieś wpuszczanie do klubu tylko atrakcyjnych ludzi...dziękuję za takie coś, to chore. Itak szczerze mówiąc to tak śmiesznie wygląda jak się widzi takich dorosłych ludzi, któzy zachowują się jak dzieci (nie raz widziałam takich trzydziestolatków jak szli z/do klubu). No i czemu jeszcze tam chodzą hmmm myślę,że chodzą tam też ze względu na młode panienki
zboczeńcy 

?
?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i:
Pozdrawiam.