|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
ja na chwilę uciekam , no chyba nawet dluższą
idę obrabiać ogródek, swój prywatny bo jutro wizyta więc z błogim przeświadczeniem że się uda tak jak ostatnio zmykam rozpocząć akcję lusterko ![]()
|
|
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ja tez mam jutro ale dopiero 20:15, wiec jutro w ciagu dnia zrobie sobie porzadek w ogrodku
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patik od razu wyłączyłam !Agni a to jest spacerówka?! naprawdę czaderski! świetny?! Ile kosztuje?! Filmik jaki fajny ![]() |
|
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta to może byc spacerówka ale jest tez i normalny wózeczek. nie ma gondoli, bo w sumie u nas bedzie cieplo i potem dziecko szybko zacznie sie denerwowac ze lezy, a tu ma regulację. są do tego jeszcze takie kokony (cos jak śpiwory) z profilem na głowkę tak że dziecko bedzie mialo wygodnie. jest odpowiedni od urodzenia wiec nie powinno byc problemu. W rzeczywistosci wygląda bardzo zgrabnie i poręcznie. Koszt hmmm... niestety to jest coś co mnie powala, ale niech tam Emil ma swój pierwszy wózek - 500 funtów, czyli ponas 2 tyś złotych
|
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sobie tak trochę pracuję a troche podczytuję...
za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania u nas też piękny, ciepły dzień dzisiaj...aż bym gdzieś wyszła na spacerek, ale niestety na razie robota to priorytet... ale jeszcze tylko 1 godz i kończę na dzisiaj... mam pytanie: czy musiałyście zrobić badania na HIV??? mi gin teraz zlecił... wczoraj była u mnie szwagierka z córeczką dwuletnią i przywiozła wielgachny wór ciuszków, kocyk ów, rożków i innych cudeniek dla mojej malutkiej...już nawet do lumpka nie musze chodzić, bo z ubranek mam już wszystko co potrzebne zostaja kosmetyki, wózek i pieluchy... no i rzeczy dla mnie do szpitala...
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam na HIV sama z siebie, a z tego co pamiętam, to reszta dziewczyn też robiła. |
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
pieleszkona poczatku ciazy mialam robione badanie na hiv
![]() witam w nowym watku, wczoraj przespalam cale popoludnie wstalam o 19:30 obejrzelismy film i poszlam dalej spac. ![]() A co z Beatka?? Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty, ja ide w piatek i pokaze mu te wyniki z ta moja bakteria, zobaczymy co dalej.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
BAN stały
|
ja po poprzednim synku mam wózek firmy abc design, chcialam teraz nowy sobie sprawic, powiedzialam męzowi ze kółka sie blokują podczas jazdy no a on sprawdzil ze wszystko ok i... zostaje, ale juz mu powiedzialam ze spacerowke odrazu kupuje nową jak sie tylko urodzi
![]() o cos takiego tylko czarno czerwony http://allegro.pl/wozek-abc-design-f...590744240.html i na maluszka jest korytko a nie taka wkladka Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-10 o 11:32 |
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Papmersy NEW BORN 1 i NEW BABY 2 1- 2-5 kg (ja mam paczke 42 sztuki, zabiore to do szpitala) 2- 3-6kg (94 sztuki, tych mam 2 paczki) |
|
|
|
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
hej żabki
tylko wpadłam pokazać się że również jestem Brumek, carmela, lilka trzymam za Was jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam i również trzymammam sporo załatwiania wiec jadę szybciej potem na obiad do treściowej kurczak z ryżem i sos pieczarkowy dziś biorę zaświadczenie o terminie porodu i od jutra na macierzyński ma 28 tygodni macierzyńskiego lepiej płatny niż l4 to korzystam![]() Nerolka dal Izy dasz radę wszystkiemu!!!
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Ci fajnie z tymi ciuszkami ![]() A ja właśnie przeglądalam rzeczy i dobrze że się zorientowałam że te pieluszki co dostałam próbki z pampersa - a mam ich chyba 60szt są od 4kg! moje biedne dziecko by się w nich topiło muszę na liste wpisać jeszcze pieluchy...
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Wlasnie wrocilam z laboratorium...Matko co ja przezylam! Jeszcze nigdy nie bylam kluta tyle razy, kobiety mialy problem, bo mimo, ze byly w zyle, to krew nie leciala, rezultatem jest to, ze mam az 6 sladow po kluciu... i juz robia sie siniaki... W ogole dziwne sa niektore kobiety w ciazy... na drzwiach gabinetu byla wywieszka, ze kobiety w ciazy wchodza bez kolejki, wiec weszlam, ale widzialam, ze nie wszystkie korzystaly z tego przywileju, a kolejka byla spora... |
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
No to się wkurzyłam.... nasz wózek zdrożał o ponad 100zł, był 1365zł a teraz 1475zł
|
|
|
|
#194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ciężarówki
![]() Kocham wiosn i lato!!! Wreszcie odżywam po tej zimowej ospałości. Jak dla mnie mogłyby istnieć tylko temperatury powyżej. 28 stopni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I ślicznie dziękuję za wszystkie kcuki
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#196 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zgłosiłam mojego męża do UGOTOWANYCH
może się dostanie tiru tiru ![]() Ja bym nie mogła brać udziału, bo mam gastronomiczne wykształcenie ![]() Agni wózek naprawdę świetny! Ja licytowałam jeden z Londynu , ale był śliczny.Choć cena końcowa wyszła 1500zł za używany !Agaaa ała ! dobrze, że jest kartka że kobiety ciężarne po za kolejnością sa! u mnie nic nie ma ![]() Właśnie co z BEATKĄ?! Ile te badania na HIV kosztują?! |
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale to ta seria
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-05-10 o 11:49 |
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
40 minut obrabiania
![]() no też się zastanawiam co z Beatką
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć brzuchatki
Dzisiaj od rana testowałam glukometr, który wczoraj dostałam. No i chyba sama dieta nie wystarczy... Cukier na czczo dzisiaj - 110. Godzinkę po śniadanku ( 3 kromki chleba razowego z masłem extra, 3 liście sałaty, 3 plastry polędwicy sopockiej ) - 176, a norma do 120. Ale ciśnienie stabilne Dziewczyny może orientujecie się co mam zrobić. 30 kwietnia sprzedałam na allegro buty. Do dzisiaj pani, która wygrała aukcję nie wpłaciła za nie pieniążków, nie odpowiada na maile i telefony... Zgłosić to do allegro?
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co roku jest to samo - wszyscy cierpią, pocą się i topią, a ja dopiero kopa energetycznego dostaję.Cytat:
Ja miałam za darmo, na NFZ. I jeszcze na odchodne pokaże swój brzuch w połowie 26 tygodnia
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Moze zaczekaj dwa tygodnie, czyli do soboty i zgłoś.
|
|
|
|
#204 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie robiłam, tym razem chyba też nie zrobię... a ciuszki gratuluję ![]() Cytat:
ja czekałam z maceirzyńskim do ostatniej chwili,bo brałam maxymalnie długo L4 a potem 20tyg macierzyńskiego:noniewiem : Cytat:
i gratuluje odwagi bo u mnie to strach nawet w ciąży wejsc bez kolejki![]() miłego dzionka |
|||
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłabym smażonych pieczarek i chyba się po nie wybiorę
![]() wczoraj latałam do sklepu po ogórki konserwowe z chili. ![]() Beatka hallloo ? Ma ktoś do niej num tel ? dziubek znam ten ból z koszeniem :P Odpuściłam sobie lusterko i jadę na czuja ![]() A na HIV nie robiłam.
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli upłynął juz odpowiedni czas to będzie Ci się podświetlało to Przypomnij Kupującemu ![]() Mam nadzieje, że zrozumiale napisałam
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Co dzisiaj robicie na obiad ? Bo u mnie jakoś pomysłów brak :/
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
no to się wywaliłam z lapkiem na balkon
![]() hehe oczywiście z fotelem w wypoczynku bo na innym krzesełku to nie wysiedzę
|
|
|
|
#209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Mama mi ugotowała kapuśniak na żeberkach wędzonych, więc dzisiaj zaserwuje
a na drugie grillowana pierś z kurczaka, mizeria i ziemniaczki albo frytki ![]() Kurczę, no to nie wiem... poczekać jeszcze ze 2 tyg i jak cos to negatyw.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

idę obrabiać ogródek, swój prywatny bo jutro wizyta

od razu wyłączyłam !

zębole
Brumek, carmela, lilka trzymam za Was jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam i również trzymam

Zakończone: 2

za używany !

Co roku jest to samo - wszyscy cierpią, pocą się i topią, a ja dopiero kopa energetycznego dostaję.