|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Od czwartku przesiaduję u swojej mamy w lublinie
![]() ![]() ![]() Ja z kolei chce pofarbować tylko niektóre kosmyki. Coś w stylu lekko widocznego balejażu. Powinno wyglądać spoko przy kręconych wlosach. Ale do rozjaśnienia ciemnych wlosów potrzebny jest amoniak;/ a więc moje plany są, że tak powiem, w dupie ![]() A wlaśnie. Wczoraj troche przyimprezowalam z koleżankami. Do późna w nocy biegalysmy po barach i pubach(ja oczywiście jako abstynentka. żeby nie bylo ![]() Hmm... ja tam nadal jestem w szoku |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam swoj naturalny kolor ciemny braz jak bylam mlodsza byl prawie czarny wiec u mnie farbowanie wymaga jednak rozjasnienia wlosow.. bo farba mi nie zlapie. obecnie mam mega odrosty xd i koncowki wlosow rude. ;d a nadal chce miec rude wlosy takie https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/27964.jpg ogolnie to zaraz mnie cos trafiiiiiiiiii! moj chrzestny z którym nie miałam kontaktu przez jakies 10 lat. postanowil przyjechac do nas w odwiedziny, mama mowila nie boj sie bedzie dobrze, jakbylas mala to byliscie nierozlaczni i ze go uwielbialam.. jest 3 dnien a ja chyba zaraz urodze! nie moge go sluchac, ja nie powinnam siedziec w domu mam wyjsc do ludzi bo jak z polakami bede sie zadawac? mam szukac szkotow. ;x jestem tu od 2 miesiecy mam czas na znjaomosci. mam teraz inne rzeczy na glowie prawda? wejscie na 2 pietro jest dla mnie wyzwaniem.. czasami ;d a on chce mnie ciagac po miescie, restauracjach itp. w ktorych strasznie smierdzi ryba. trafi mnie cos. no normanie nie wiem. najgorsze jest to ze moi rodzice pracuja, siostra chodzi do szkoly i bede musiala go sluchac sama? o boze, znacie jakis sposob zeby sie wylaczyc?;d
![]() |
#183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O nie najgorzej! ![]() ![]() PS: Piękny ten rudy kolor na fotkach ![]() A co do tego terminu. w sumie faktycznie wtedy będzie jakiś...37 tydzień. To nie tak źle. ALE JAK MNIE TO ZASKOCZYLO ŻE TO JUŻ!!!! I że jeszcze ktoś to powiedzial! Teraz sie czuje totalnie nieprzygotowana.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
heh, nie dziwie ci sie takie zaskoczenie.
on jest chyba gejem, no ale kto go tam wie. nie chce zebym go oprowadzala ale chce zebym mu towarzyszyla albo cos.. cala rodzinka ma mu towarzyszyc bo mysli ze nie mamy nic lepszego do roboty. w ogole to zle ze moja mam spi, ze sie zle czuje ze to. ze niby ciagle sie zle czuje. kuzwa w✂✂✂✂ia mnie nie ma co. kobieta ma ciezkie dni zle sie czuje bo pogodatez nie dopisuje ma prawo sie raz zle czuc ? oO faceci to dupki. ;d ogolnie mam takiego nerwa ze nie wiem.
#187 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak poza tym - gratuję SYNKA! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i jak Ci się podobał? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() pojechałam dzisiaj z Tżem nad wodę, pobyliśmy z 2 godziny i przyszła taaaaka burza,że trzeba było wracać do domu ![]() ale słońce źle na mnie działa. wyszły mi czerwone kropki, więc będę unikać słoneczka.. ciężko będzie tym bardziej,że jadę w czwartek nad jezioro ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kathe - ze ślubem chodziło mi o to,że też chcemy jakąś kameralną imprezę, bo nie cierpię być w centrum zainteresowania. ![]() ![]() mała kopie przed snem ![]() rano zawsze daje czadu ![]() znikam spac, dobranoc mamuśki ![]()
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-06-05 o 23:32 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() me myself & I trzymam kciuki, żeby jednak maluch poczekał trochę i wyszedł tak bliżej terminu ![]() ![]() Btw ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
![]() Agnesuk dziekuje ![]() Patiisia moj jak sie wierci i czasem baaardzo delikatnie czuc pod reka, to wolam TZ. Ale nie wiem co on ma, jak tylko przylozy reke do brzucha, to nie ma dziecka, ciiisza ![]() ![]() ![]() Siostra mojej mum tez tak miala z drugim syniem, do konca sie dzial najnizej jak mogl, a ona na no-spie przez to ciagle, wiec nie mam nadziei... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym złapałam strasznego doła.. Byłam w szkole w krótkich spodenkach, i jak się patrzyłam na te wszystkie jędrne i chude ciałka dziewczyn ze szkoły to aż mi się przykro zrobiło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Te pare kilo wiecej, to zadna cena za te male cuda, ktore mamy w brzuszkach
![]() Glowa do gory, brzuch na przod i niech zazdroszcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
heh, nie ma co pomyśl że ty będziesz miała jeszcze coś czego nie mają inni i będa zazdrościć ci dzidzi i figury ^^ o!
zmarzłam,znów.. coś mnie podkusiło żeby wyjść z domu. obecnie zastanawiam sie nad rakiem szyjki macicy czy jakoś tak, bo lekarz stwierdził ze mam nadżerka ale jakoś wczesniej nie zawracałam sobie tym głowy i teraz sikam, bo sie boje. ja i moja chora głowa. wczoraj przed snem zasnawiałam się jakie sa obiawy odklejania się łożyska.. -.- boli mnie brzuch jak sie przekręcam z boku na bok ale tłumaczę sobie że przecież dziecko jest już większe nie może być zawsze pięknie i idealnie jak do tej pory. wy też tak macie? ;d nie wiem juz sama. idę się położyć bo mi zimno. u mnie jak dzidzia się nie rusza to zazwyczaj na wieczór daje o sobie znac nie zawsze ostro ale zawsze coś.. np.. jakprzyłożę rękę to czuje jak się rusza ale nie kopie. ajć. lubi chyba jeździć autem z moim tata, bo zawsze wtedy jest pełna życia i jak nigdy zawsze się rusza. ;d
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- A co do tego brzucha.. to chyba każda przyszła mama tak ma że panikuje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
aguu a robilas cytologie? Ja mam nadzerke, raz do roku cytologia i obserwowac. Mozna wypalac albo wymrazac, ale to raczej takim mlodym dziewczyna nie robia, co jeszcze dzieci nie maja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Swoją drogą, po ostatnim usg tak się zawiodłam, że teraz to już nawet nie wyczekuję tak jak przedtem wizyty, polecam takie coś żeby normalnie zacząć funkcjonować, a nie wstawać z myślą "już niedługo wizytaaa ![]() ![]() Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-06-06 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Ja do takiego myslenia mam daleko, bo to tyyyle czasu jeszcze. Teraz za to mam: juz niedlugo egzaminy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
na szczescie z cwiczeniami jestem juz na czysto, wiec moge spokojnie do sesji podchodzic. Jak cos nie pojdzie to trudno, zawsze zostaje wrzesien, ale wolalabym jednak od razu zaliczyc.
Kurcze, ze zerowek nie ma w tym semestrze... Ooo, chyba bedzie burza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O ja uwielbiam burze, a tu ciul nie ma burzy.. albo pada albo świeci słońce i wieje wiatr. ;< Ja się przespałam i już mi lepiej. ![]() w ogóle to trzymajcie za mnie kciuki bo chyba znów zacznie mi się układać w życiu. ;P O dziś widziałam białego konia i myślę że może biały koń byłby lepszy od księcia na nim.. ;d
![]() |
#200 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja kopniaki czuję baaaardzo mocno i wyraźnie. momentami skóra się podnosi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() spotkamy się na wątku odchudzającym ![]() Cytat:
![]() aleeeeeż Ci tego zazdroszczę!! marzę o takim dniu tylko z Tżem ![]() ![]() aha... dziewczyny powiedzcie mi jak Wasze plecy? moje się bardzo wygięły...brzuch ciągnie do przodu i plecy w odcinku krzyżowym są dosłownie wygięte!! i druga sprawa... dzisiaj się obudziłam z mokrą koszulka na piersiach. ![]() później się dowiedziałam,że to wydzielina z sutków, która oznacza,że piersi są już gotowe i czekają na malucha!! ![]() ucieszyłam się, bo moja mama nie mogła karmić piersią. A to co mnie spotkało jest dobrą oznaką ![]() Dzisiaj dzień upaaaaalny! ledwo co dawałam radę... dziewczynki, całe lato będziemy z brzuszkami chodzić.. ale będzie Nam gorąco!! ![]()
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
agnesuk to pewnie siara, ale jej wystepowanie przed porodem nie ma wplywu na pozniejsza produkcje mleka. Zycze ci zebys karmila tak dlugo jak zechcesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
agnesuk : ja to czytałam że ja wsumie mogę się teraz spodziewać siary czy jakoś tak... a Ty już bo z tego co widzę to jakiś 20tc? łał. boziu ja to od 21 tygodnia zaczełam czuć takie wyraźne ruchy dziecka.. czuje się taka książkowa. ;P
mnie plecy w krzyżu zawsze bolały bo zawsze miałam co nosić.. więc teraz jak się położe do łóżka spać to ehh.. ;< co do karmienia piersią, ja zakładam że nie będę miała pokarmu.. w sumie to chciałam karmić potem nie chciałam a teraz to już sama nie wiem.
#203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Mogę smiało do Was dołączyć. Wczoraj dowiedziałam się na 100%, że jestem w ciąży, widziałam małego szkraba na usg. Bardzo wczesna ciąża , 3-4 tygodnie. Mam prawie 20 lat. Nie powiem , wielki szok przeżyłam , gdy się o tym dowiedziałam. Płaczu co nie miara. Może się to wkrótce wszystko poukłada. |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bardzo bym chciała karmić piersią, wiem że dzięki temu jeszcze bardziej zbliżę się do dziecka. czytałam kiedyś o tym artykuł,że kobiety które nie karmiły piersią swoich dzieci ich kontakt w dalszej przyszłości nie jest tak bliski. coś w tym jest, bo ja z moją matką zyje tragicznie. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie bardzo szybko jakoś wszystko się pojawia. Ja na szczęście nie przechodzę ciąży książkowo, ufffff dzień doberek ![]() nie martw się tymi ruchami. Może dziecko jest spokojne i nie chcę mamusi kopać ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
No nie do końca jestem zadowolona. Ale za nic w świecie bym nie usunęła. CHociaz Pani ginekolog mi to proponowała....
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze serio gin zaproponowala Ci usuniecie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
angusek : książkowo z ruchami.. inny dolegliwości czy coś nie zauważyłam. ;D
zoskasamoska : Witaj. Nie wiem czy gratulację będą tu na miejscu.. Ale dziwnie że zaproponowała ci coś takiego. Nie wiem nie spotkałam się z tym. To nie chcesz dziecka? Czy jeszcze sama nie wiesz? A ułoży się na pewno ![]() ![]()
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-06-07 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Totalnie sie poryczałam u niej jak zobaczyłam na usg maleństwo. Wszystko ze mnie popłynęło i zaczełam płakac, powiedziałam jej jak sprawa wygląda. A ona do mnie : To co, chcesz aborcje? Stanowczo odpowiedziałam , że nie. Dała mi witaminki, pełna torbke ulotek, przeróznych reklam, jakies buteleczki dla dziecka , troche sie cieplej na sercu zrobiło. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Wiesz dla mnie to jest wielki szok. Pomimo tego , że nie za bardzo uważalismy, nie balismy się tego ,że możemy wpaśc to i tak czuję sie nieswojo, bardzo dziwnie. Nowy etap w moim życiu i nie przypuszczałabym nigdy , że tak szybko i nagle nastąpi. Ale chce tego dziecka. Na prawdę chce. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zoskasamoska - poradzisz sobie na pewno! ![]() załączam zdjęcie brzuszka :
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.