Ja, On i jego dziecko... z Nią . - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 15:40   #181
201803080934
Konto usunięte

Dot.: Ja, On i jego dziecko... z Nią .

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
200 zł? to chyba z 10 lat temu przyznawali.... Jesli rodzica nie stac na wiecej, to powinien postarac sie o dodatkowe zajecie które pozwoli mu dawac wiecej. Takie jest podejscie sądu, liczy sie dobro dziecka, a nie rodziców. I bardzo dobrze, ciezko, zeby opiekujacy sie rodzi brał na siebie wszystko.
tak, to było 10 lat temu, ale jego sytuacja materialna nie uległa znacznej poprawie.
no wybacz, ale mój ojciec pracuje przez 12h dziennie od poniedziałku do soboty - kiedy ma sobie znaleźć dodatkowe zajęcie? w tym momencie w ogóle nie pracuje, bo miał wypadek na terenie pracy i od 4 miesięcy jeździ po szpitalach. ma 57 lat, wykształcenie zawodowe i innej pracy sobie nie znajdzie, żeby więcej zarabiać. poza alimentami na mnie ma jeszcze długi na mieszkaniu pozostawione przez swoją szwagierkę dawno temu - ale to nie temat na forum.

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Mnie by brakowało Taty.
a mi nie brakowało szczerze mówiąc, bo byłam hm szczęśliwym dzieckiem?

Cytat:
No i o to mi chodzi. ja chciałabym, żeby moje dziecko miało jak najfajniej.
no ja też, ale ja np. wcale nie uważam, żeby dzieciom były potrzebne do szczęścia laptopy, komórki, konsole i inne quady
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 15:44   #182
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Z matką dziecka nie gada wcale, niedawno postraszyła go, że skróci mu wizyty, że pozbędzie go praw.
a tak przy okazji, to wcale się nie dziwię facetom olewającym swoje dzieci w przypadku rozpadu związków, bo jak już się trafi taki, który naprawdę chce ojcować, to 'najlepiej' mu dokopać i szantażować kontaktem z dzieckiem, nie? No cóż, nie każdy pan będzie miał na tyle determinacji, żeby dać się szantażować byłej żonie czy kochance i w praktyce wg mnie predzej dziecko będzie miał gdzieś niestety razem z jego genialną matką niż za nim latał.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 15:45   #183
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Zrobienie sobie dziecka z odpowiedzialnym człowiekiem ja zaliczam do normalnych decyzji życiowych normalnie rozgarniętej osoby, a nie ideałów. Wliczam też w to odpowiednie dobranie sobie partnera do seksu i wybranie odpowiedniej metody antykoncepcji.

Szugar gdzieś napisała że dziwna jest. No to ja też jestem dziwna i wiele innych osób.
poznajesz czlowieka,on wydaje się fajny.zaczynacie tworzyc związek,zachodzisz w ciążę ,a po czasie nie możecie sie dogadać,czasem pojawia się zdrada,alkohol i rozstajecie się.
żeby każdy był takim ideałem,nie byłoby rozwodów,wątków rozstaniowych,czy zwyczajnie problemów.gdyby każdy tatus /mamusia byłby idealnym rodzicem po rozstaniu nie trzebaby było sądzic się o alimenty,bo każdy płaciłby z własnej woli.
ale tak nie jest.mądrze jest mówić ,radzić,przygryzać.świetn ie jest miec jedną prawdę na życie,jednak nie zawsze staje się tak,jak człowiek planuje.
czy myślisz,że planowalam rozwód?
jeśli tak uwazasz,to jesteś niedojrzała.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-07-19 o 15:47
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 15:49   #184
madana
Zakorzenienie

Cytat:
poznajesz czlowieka,on wydaje się fajny.zaczynacie tworzyc związek,zachodzisz w ciążę ,a po czasie nie możecie sie dogadać,czasem pojawia się zdrada,alkohol i rozstajecie się.
- słowo-klucz w tym wypadku to wydaje się - bo w parach, w których emocje, rozbuchane uniesienie typu a my się kochamy najbardziej na świecie nie ma takich rzeczy. Tam gdzie o małżeństwie/związku decydowały tylko uczucia to wielce prawdopodobny scenariusz.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 15:51   #185
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
poznajesz czlowieka,on wydaje się fajny.zaczynacie tworzyc związek,zachodzisz w ciążę
Niektórym do zajścia w ciążę trzeba trochę więcej niż wydawania się, że facet jest fajny. No ale już się nie wypowiadam w tej kwestii, bo będzie kłótnia.
Cytat:
Napisane przez Grin
no ja też, ale ja np. wcale nie uważam, żeby dzieciom były potrzebne do szczęścia laptopy, komórki, konsole i inne quady
Juz to kiedyś pisałam: moja Mama pochodzi z takiej strasznej wsi w Polsce B, gdzie dzieci nie są nieszczęśliwe, o nie. Ale za te inne quady czasem by się dały pokroić, żeby się chociaż przejechać.

Zrobił się OT. W każdym razie, w odpowiedzi na temat - nie, nie wiązać się z dzieciatym.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 15:52   #186
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
żeny każdy był takim ideałem,nie byłoby rozwodów,wątków rozstaniowych,czy zwyczajnie problemów.gdyby każdy tatus /mamusia byłby idealnym rodzicem po rozstaniu nie trzebaby było sądzic się o alimenty,bo każdypłaciłby z własnej woli.
ale tak nie jest.mądrze jest mówić ,radzić,przygryzać.świetn ie jest miec jedną prawdę na życie,jednak nie zawsze staje się tak,jak człowiek planuje.

Słuchaj, nikt rozwodów nie planuje (tzn normalnie raczej nie) i Ty na pewno też tak nie zrobiłaś.

Pomimo dość młodego wieku już życie kilka razy zrobiło mi niespodziankę - wyszło inaczej niż sobie zaplanowałam.
Ale to były sprawy na które ja nie miałam wpływu. Na to z kim sobie dziecko zrobię, za kogo za mąż wyszłam już tak.

Zdrady, alkohol? Szczególnie alkohol da się przewidzieć. Zdradę również czasami (tak, wiem zaraz ktoś mi przygryzie że i mnie mąż może zacząć zdradzać...ale tego nie zrobi )
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 15:52   #187
Hultaj
BAN stały

Cytat:
zaczynacie tworzyc związek,zachodzisz w ciążę ,
i tu jest pikuś: ''zachodzisz w ciąże'' po ''zaczynacie''.
Stary 2011-07-19, 15:53   #188
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
tak, to było 10 lat temu, ale jego sytuacja materialna nie uległa znacznej poprawie.
no wybacz, ale mój ojciec pracuje przez 12h dziennie od poniedziałku do soboty - kiedy ma sobie znaleźć dodatkowe zajęcie? w tym momencie w ogóle nie pracuje, bo miał wypadek na terenie pracy i od 4 miesięcy jeździ po szpitalach. ma 57 lat, wykształcenie zawodowe i innej pracy sobie nie znajdzie, żeby więcej zarabiać. poza alimentami na mnie ma jeszcze długi na mieszkaniu pozostawione przez swoją szwagierkę dawno temu - ale to nie temat na forum.

a mi nie brakowało szczerze mówiąc, bo byłam hm szczęśliwym dzieckiem?

Czyli jednym słowem wszelkie koszty i opieka spadły na Twoja matkę.
Cytat:
żeby każdy był takim ideałem,nie byłoby rozwodów,wątków rozstaniowych,czy zwyczajnie problemów.gdyby każdy tatus /mamusia byłby idealnym rodzicem po rozstaniu nie trzebaby było sądzic się o alimenty,bo każdy płaciłby z własnej woli.
No tak dokładnie jest, gdyby mozna było przeswietnic człowieka i przyszłosc rentgenem, nie byłoby rozpadów małzenstw, pewnie nawet zwiazków by nie było.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 15:53   #189
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórym do zajścia w ciążę trzeba trochę więcej niż [I]wydawania się, że facet jest fajny[/Im.
nie wypowiadam się za innych,tylko za siebie.piłaś do mnie,więc odpowiadam.znałam dłużej EKSa niż 24 godz.poza tym,każdy w trakcie związku wydaje się idealny,a po czasie już taki nie jest.zreszta ty coś o tym wiesz,no nie
Stary 2011-07-19, 15:56   #190
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
nie wypowiadam się za innych,tylko za siebie.piłaś do mnie,więc odpowiadam.znałam dłużej EKSa niż 24 godz.poza tym,każdy w trakcie związku wydaje się idealny,a po czasie już taki nie jest.zreszta ty coś o tym wiesz,no nie

Dziwne, mnie się zdarzyło poznać kilku facetów i pomimo mojego szczerego zadurzenia w nich wiedziałam dokładnie że z tego nic nie będzie. Że jak przyjdzie co do czego - poważnych decyzji to w ogóle się nie dogadamy.

Jakiś nadnaturalny sensor miałam?
Stary 2011-07-19, 15:59   #191
madana
Zakorzenienie

Cytat:
,każdy w trakcie związku wydaje się idealny,
- kurczę, pewnie dziwadło ze mnie, ale mój kiedyś chłopak, a teraz mąż nigdy nie wydawał mi się idealny; ma po prostu akceptowalne i nieprzeszkadzające w dobrym związku wady. Te widziałam "od zawsze". Może dlatego nigdy nie przeżyłam zaskoczenia jak on może być taki - taki jaki był przed, jest i po, a dłuuugo jestem mężatką.
Całe mnóstwo sygnałów, że jest coś nie tak z facetem jest zwyczajnie lekceważonych przez kobiety, było na forum mnósssstwo postów takich zaślepionych dziewczyn.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 15:59   #192
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne, mnie się zdarzyło poznać kilku facetów i pomimo mojego szczerego zadurzenia w nich wiedziałam dokładnie że z tego nic nie będzie. Że jak przyjdzie co do czego - poważnych decyzji to w ogóle się nie dogadamy.

Znasz przeszłosc, ale o przyszłosci nic nie wiesz.. Tez taka mądra kiedys byłam, człowiek jak sie przejedzie, to pokornieje.
Stary 2011-07-19, 16:00   #193
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchaj, nikt rozwodów nie planuje (tzn normalnie raczej nie) i Ty na pewno też tak nie zrobiłaś.

Pomimo dość młodego wieku już życie kilka razy zrobiło mi niespodziankę - wyszło inaczej niż sobie zaplanowałam.
Ale to były sprawy na które ja nie miałam wpływu. Na to z kim sobie dziecko zrobię, za kogo za mąż wyszłam już tak.

Zdrady, alkohol? Szczególnie alkohol da się przewidzieć. Zdradę również czasami (tak, wiem zaraz ktoś mi przygryzie że i mnie mąż może zacząć zdradzać...ale tego nie zrobi )
nie masz wpływu na życie i nie możesz planowac zdrady.twierdzisz,że życie dało ci kopa,więc zdajesz sobie sprawę,że nie można wszystkiego zaplanowac do końca.a to,że nie masz jeszcze dziecka to juz inna sprawa.

Cytat:
i tu jest pikuś: ''zachodzisz w ciąże'' po ''zaczynacie''.
jeśli tworzysz z kims związek małżeński to ligicznym jest,że planujesz rodzine.czy dla was pewne sprawy nie sa normalne?

byc może nie jest to normalne,bo po kliku kopniakach człowiek już nie wierzy w miłość,aż po grób.śmiesza mnie jednak jednyne prawdy zyciowe.nikomu nie ublizyłam na forum mówiąć,że ma żyć po mojemu.choć dla mnie posiadanie dwójki dzieci jest czymś niezrozumiałym nie narzucam innym twierdząć,że to skrajny egoizm
Stary 2011-07-19, 16:03   #194
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
poza tym,każdy w trakcie związku wydaje się idealny
No i to kolejna różnica między nami, bo ja nie żyję w Neverlandzie, mimo wszystko.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Znasz przeszłosc, ale o przyszłosci nic nie wiesz.. Tez taka mądra kiedys byłam, człowiek jak sie przejedzie, to pokornieje.
Moja Mama też wszystko tłumaczy zdaniem: "Bo ona się zakochała"
Ja oglądałam mniej romantycznych filmów, niż ona.

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2011-07-19, 16:04   #195
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- kurczę, pewnie dziwadło ze mnie, ale mój kiedyś chłopak, a teraz mąż nigdy nie wydawał mi się idealny; ma po prostu akceptowalne i nieprzeszkadzające w dobrym związku wady. Te widziałam "od zawsze". Może dlatego nigdy nie przeżyłam zaskoczenia jak on może być taki - taki jaki był przed, jest i po, a dłuuugo jestem mężatką.
Całe mnóstwo sygnałów, że jest coś nie tak z facetem jest zwyczajnie lekceważonych przez kobiety, było na forum mnósssstwo postów takich zaślepionych dziewczyn.
Madana ale rozejrzyj sie wokół, nie tylko po swoim ogródku. Osobiscie znam jedynie dwa udane małzenstwa, jedno spory staz, drugie 6 letni. I to by było na tyle, wiec nie sugeruj, ze Ci którym sie nie udało, sa jacys "sprawni inaczej".
Stary 2011-07-19, 16:05   #196
201607291951
Konto usunięte

Cytat:

ojej ojej , po ca ta uszczypliwość ,
dajesz sobie rękę uciąć za obecnego partnera , ze już tak zawsze po sam grób
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 16:07   #197
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:

Tak, tylko że to ja się "przejadę" a ucierpi jakieś małe niewinne dziecko które będzie miało wyliczane słodycze i zabawki (bo w końcu nie musi mieć, przeżyje bez).

Nie ma to jak być odpowiedzialnym.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
ojej ojej , po ca ta uszczypliwość ,
dajesz sobie rękę uciąć za obecnego partnera , ze już tak zawsze po sam grób

Nawet głowę, bez mrugnięcia okiem. W końcu z nim ślub wzięłam, kredyt i dziecko też planuję.
Stary 2011-07-19, 16:14   #198
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Madana ale rozejrzyj sie wokół, nie tylko po swoim ogródku. Osobiscie znam jedynie dwa udane małzenstwa, jedno spory staz, drugie 6 letni. I to by było na tyle, wiec nie sugeruj, ze Ci którym sie nie udało, sa jacys "sprawni inaczej".
- rozglądam się i widzę różne małżeństwa: udane i nieudane, różne, Na dodatek nigdy w życiu nie twierdziłabym, że ci, którym się nie udało, są "sprawni inaczej". Za to im dłużej na tym świecie żyję, tym bardziej widzę, jak mało ludzi kieruje się w ważnych życiowych wyborach rozsądkiem, lekceważąc ewidentne wady, które związek, dobry związek, uniemożliwiają.
Ile na forum było wątków, że facet wyzywa, wylatuje z łapami, klnie jak szewc, popija, ma dwie lewe ręce, oczekuje obsługi- ale magiczne słowo kocham go tak bardzo i nie wyobrażam sobie bez niego życia jest powtarzane jak mantra i ma wszystko tłumaczyć. Tylko dlaczego potem jest zdziwko, że nic się nie udaje. No oczywiście, że się nie uda, bo nie ma żadnych sensownych podstaw, aby był to dobry związek.
Stary 2011-07-19, 16:14   #199
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tylko że to ja się "przejadę" a ucierpi jakieś małe niewinne dziecko które będzie miało wyliczane słodycze i zabawki (bo w końcu nie musi mieć, przeżyje bez).

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Nawet głowę, bez mrugnięcia okiem. W końcu z nim ślub wzięłam, kredyt i dziecko też planuję.
Wiesz, zebys sie sama nie przejechała, bo nie Ty pierwsza głowe nadstawiasz Dla mnie na dzien dzisiejszy taka pewnosc co do drugiej osoby jest naiwnoscia.
Stary 2011-07-19, 16:15   #200
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
a ja znam wiele udanych małżeństw. tych beznadziejnych tez, ale nic dziwnego jak ludzie przymykali oko "bo on/ona się zmieni"
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 16:16   #201
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
No oczywiście, że się nie uda, bo nie ma żadnych sensownych podstaw, aby był to dobry związek.
No przecież wydaje się, że jest fajny Jest jeszcze hicior prawniczy: "dobrze mu z oczu patrzyło".

Cytat:
(...)
Stary 2011-07-19, 16:18   #202
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Wiesz, zebys sie sama nie przejechała, bo nie Ty pierwsza głowe nadstawiasz Dla mnie na dzien dzisiejszy taka pewnosc co do drugiej osoby jest naiwnoscia.

Jeśli dla mnie by taka pewność nie istniała, to nie byłoby sensu z kimkolwiek się wiązać, bo po co pracować nad związkiem który i tak się rozpadnie.

Nie, nie chcę się przejechać i zrobię wszystko by tego co mam nie spaprać. Tyle i aż tyle.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Ahh, czuję się jakbym była jakaś cudownie doświadczona i o wiele starsza, a tę wiedzę to już mniej więcej koło matury miałam...

Takie normalnie - jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz.
Stary 2011-07-19, 16:19   #203
Hultaj
BAN stały

Cytat:
byc może nie jest to normalne,bo po kliku kopniakach człowiek już nie wierzy w miłość,aż po grób.
co insynuujesz?
Cytat:
jeśli tworzysz z kims związek małżeński to ligicznym jest,że planujesz rodzine.czy dla was pewne sprawy nie sa normalne?
jedni się pobierają po roku, inni po miesiącu, a jeszcze inni po 6 latach. 6 latach np. niemieszkania ze sobą.

Powiem Ci tak, ja się nie czepiam, kiedy kto sobie zachodzi w ciążę i rodzi dziecko, ale niech mi nie wciska głodnych kawałków, że mu się partner życiowy okazał kimś innym niż deklarował i w ogóle. Żyjąc z kimś go poznajesz, jeśli nosisz różowe okulary, w porządku, ale nie ma co za bardzo lansować twierdzeń o różowym powietrzu ;-).

Bo na razie potwierdzałaby się argumentacja, że małżeństwo nie byłoby dla ludzi bardzo młodych.
Stary 2011-07-19, 16:23   #204
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
No przecież wydaje się, że jest fajny .
ja to nie wiem , ponoć szczęśliwa , spełniona kobieta a w co drugim wątku musi komuś dokopać i wyśmiać . no faktycznie ideał
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 16:30   #205
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
ja to nie wiem , ponoć szczęśliwa , spełniona kobieta a w co drugim wątku musi komuś dokopać i wyśmiać . no faktycznie ideał
Patrz podpis

Cytat:
(...)
Stary 2011-07-19, 16:32   #206
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
a ja znam wiele udanych małżeństw. tych beznadziejnych tez, ale nic dziwnego jak ludzie przymykali oko "bo on/ona się zmieni"
No to moze kolejna, co w jakims raju zyje albo w moim regioie jakims dziwnym trafem zwiazki sie rozpadaja.
Cytat:
Jeśli dla mnie by taka pewność nie istniała, to nie byłoby sensu z kimkolwiek się wiązać, bo po co pracować nad związkiem który i tak się rozpadnie.

Nie, nie chcę się przejechać i zrobię wszystko by tego co mam nie spaprać. Tyle i aż tyle.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Ahh, czuję się jakbym była jakaś cudownie doświadczona i o wiele starsza, a tę wiedzę to już mniej więcej koło matury miałam...

Takie normalnie - jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz.
No wierzyc trzeba, ufac wypada, ale mi chodzi o to, ze mozesz byc pewna tego, co jest dzis, a nie mozesz zagwarantowac sobie tego, co bedzie za 5, 10 lat, wiec jakim cudem mozesz reczyc za druga osobę? Nie masz nad tym kontroli, wiec logiczne, ze nie mozesz.
Stary 2011-07-19, 16:36   #207
madana
Zakorzenienie

Cytat:
o to moze kolejna, co w jakims raju zyje albo w moim regioie jakims dziwnym trafem zwiazki sie rozpadaja.
- w pracy pracuję z ok.50 osobami, rozwiedzionych jest 5 osób, większość jest w związku: pewnie lepszym/gorszym, ale są razem. W rodzinie(mówię o tej najbliższej) mojej czy męża rozwiedziona jest 1 osoba. Nie uważam, że zyję w raju.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 16:36   #208
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:

odpowiedzialność to nie brniecie w chorym zwiazku bez przyszłości,tylko poszukiwanie szczęścia.to,że moje dziecko dostaje tylko 300 zł alimetów nie oznacza,że ma wyliczane na słodycze.jako osoba dojrzała zbudowałam mu takie zycie,żeby mu ptasiego mleka nie brakowało.

Cytat:
Nawet głowę, bez mrugnięcia okiem. W końcu z nim ślub wzięłam, kredyt i dziecko też planuję
widocznie życie cię nie nauczyło dostatecznie mocno,bo ja nie dałabym głowy za nikogo .moge ufać,ale nie nadstawiać kakru
Stary 2011-07-19, 16:37   #209
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
a nie mozesz zagwarantowac sobie tego, co bedzie za 5, 10 lat, wiec jakim cudem mozesz reczyc za druga osobę? Nie masz nad tym kontroli, wiec logiczne, ze nie mozesz.
Akurat na to są sposoby, np. prawne. Można się też np. nie wiązać z gołodupcem bez szkoły, albo chłopakiem, który popija 2 piwka dziennie i mówi, że to tylko dla rozluźnienia, albo z takim, który mówi, że idzie do kolegi, a później go spotykamy w mieście z koleżankami itp. itd.

Cytat:
(...)
Stary 2011-07-19, 16:42   #210
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Mam wrażenie, że kilka osób myśli, że związanie z facetem który zawiedzie, zdradzi, a potem jeszcze na dziecko nie będzie płacił to jakaś loteria na którą się nie ma wpływu, i jak komuś osobiście przypadnie taki typ to cóż, bywa.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości