mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-19, 18:57   #181
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
.

kobiety waże 79 kg !!!
jestem strasznie grubej kosci (jak tata) bo nie było nigdy wagi po mnie widac

zawsze ważyłam 63-65 kg przy wzroscie 177cm. w styczniu (przez siedzący tryb pracy) przytyłam można powiedziec samoistnie do 71 kg. wtedy postanowilam sie odchudzac, a za 1,5 miesiąca dowiedzialam sie ze jestem w ciąży i odchudzanie poszło w las
no kochana,prawdę powiedziawszy to nie widać kg.serio.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-19 o 19:06
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:00   #182
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
1. JAKI TYCI BRZUSZEK szok

wiem, ale ja prowadze dzialalnosc, nie wiedzialam/nie planowalam w tym roku w ciaze zachodzic i za obnizone skladki zus wychodzi mi 800 zł zasilku... tżet bez pracy... dziecko w drodze, wyprawka w polu... ciezko cos nie kombinowac, dlatego sie zdecydowalam...

mialam znajoma w zusie, ale powiedziala ze w tej kwestii nie da rady... bo gdyby ja ktos skontrolowal to ma przesrane, wiec nie chce nikogo narazac...
dziewczyny, popytajcie w ZUSie o taką kwestię

wydaje mi się, że kiedyś czytałam, że ciężarne samozatrudnione są wręcz uprzywilejowane, bo MOGĄ odprowadzać w ciąży większą stawkę za ZUS i tym samym podnieść sobie wypłacany później zasiłek macierzyński
poszukajcie gdzieś przepisów albo zapytajcie w ZUSie, to nic nie kosztuje, a może będzie więcej pieniędzy na start z dzieckiem

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:01   #183
nie _wiem
Raczkowanie

dziewczyny.... co mam robić? to mój 2 dzień choroby..... ból gardła opanowałam, i już nie boli, za to z nosa mi cieknie niesłychanie..... stałam się fabryką glutów piję 3 razy dziennie mleko z czosnkiem i miodem, 3 razy dziennie po 2 tabletki wapna, oczyszczam nos roztworem soli morskiej..... i tak się zastanawiam...... bo jutro jest 3 dzień choroby mam iść rano do lekarza czy jeszcze poczekać i zobaczyć co się jutro ze mną będzie działo i najwyżej iść pojutrze? hmmm?......
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:02   #184
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
muszę sobie to powtarzać jak z podłogi nie mogę się podnieść sama
Powtarzaj jak mantrę

Kasiula ja już nawet na wpuszczanie nie liczę, niestety ale raczej gapić się będą a nie przepuszczą, bo się wszyscy spieszą

Za to zakupy były udane A na zdjęcia poczekamy
Stary 2011-07-19, 19:02   #185
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
dzień dobry w nowym wątku ale pędzicie, przeleciałam tak po łebkach, żeby najważniejsze tematy wyhaczyć była u mnie dzisiaj przyjaciółka z córcią rok i 4 miesiące, mały szatanek, najbardziej poszkodowany był mój kot, bo mała oczywiście kizi mizi i go ciągnęła za włosy, ogon, palce wkładała do oczu... a ja ledwo żyję, tak mnie mała wykończyła.

Muffinko, straszne przeżycia, dobrze, że maluszkowi nic nie jest! Przytulam mocno, musiałaś się strasznie strachu najeść!
Joamic gratuluje córci!! Piękny filmik
Truskafko, wstaw nam zdjęcie w ciąży a nie sprzed To niemożliwe, że tyle ważysz!! A ile masz wzrostu??
Witam nową mamusię!! przepraszam, ale nicku jeszcze nie pamiętam
aaa i Darusia ma wózek też widziałam, fajny, ale też te 3 kółeczka do mnie nie przemawiają, wiadomo, rzecz gustu byle się dobrze prowadził i się podobał!!!
Aniu dopisz mojemu synkowi imię Kacper na razie na takie się zdecydowaliśmy i chyba tak zostanie Aha i jakbyś mogła, przepraszam, że się czepiam, ale ja jestem taka szczegółowa w takich rzeczach - tam na 1 stronie jest napisane u góry "mumuś", a nie "mamuś"
Już dopisałam i poprawiłam literówkę dzięki że zauważyłaś ja nieskończoną ilość razy tam wchodziłam i poprawiałam i jednak się literówka wkradła zwłaszcza że ten tytuł był już w poprzedniej części
Stary 2011-07-19, 19:03   #186
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
ja mam tą samą -beznadziejną sytuację też mam działalność i też jestem na uldze.

mnie wyliczyli 415 zł z zusu za L4 miesięcznie + nie płacisz społecznego więc jeszcze do tego 117 zł ( tyle chyba jest na uldze), oplat miesięcznie mam 4 tysiące, a ZUS daje mi 415 zł , nic tylko puszczają z torbami takie kobiety jak my ( swoją droga Pani w zusie powiedziała mi ze moglam sie wstrzymac z ciążą )

dziś zawiozłam L4 do zusu zobaczymy ile będę miała zwrotki... w biurze powiedzieli mi tak jak pisałam, ze 415...

ja tez miałabym po 415, ale opłaciłam 3 ostatnie składki te wysokie, bez ulgi... wiec stad te 800 ... nic pojade, kupie ..cos i postaram sie pogadac jak z czlowiekiem...

jeszcze z tżetem sie pokłóciłam... moj tata zaproponowal mu prace u siebie w firmie... zawsze kasa by wpadla... a ten bezmózgi juz 2gi tydzien dzwoni do niego... wiec mu wygarnelam ze skoro nie chce to niech powie ze nie chce, a nie, ze zaraz zadzwoni ( bo slysze to juz 2 tyg)... nie mam juz do niego siły .... zarycze się na śmierć !!!!! nie dość ze od 3 miesiecy go utrzymuje, bo kasy mi nie daje to jeszcze śmie twierdzić ze ma cos do gadania!!!!! KUUUUUUUUUUFFFFAAAAAA nie mam sił laski, poprostu nie mam sił

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:04   #187
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
to chyba nic złego,że w ciązy też cchę wyglądać dobrze a przede wszystkim czuć się dobrze zarówno psychicznie jak i fizycznie.bo to,że będę jeść wszyyystko a przede wszytski cukier to wcale nie jest ani zdrowe dla mnie ani dla dziecka,więc staram się wykluczyć słodycze z diety
Fakt nadmiar słodkiego w ciąży to nie za bardzo służy. Powinno sie dietę zmienić na bardziej zdrową, ale to chyba faktu nie zmieni, że się będzie tyć - dzidzia w końcu cały czas rośnie, a wraz z dzidzią i nasze kilogramy - szkoda, że to sie łączy z Twoim złym samopoczuciem.

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Chawa w sumie po co się tymi kg denerwować i stresować
Ja się ani nie denerwuję ani nie stresuje - o dziwo czuję się w tych moich kilogramach bardzo dobrze. ja to być morze jakaś nienormalna jestem, ale zaczynam się obawiać że po porodzie za bardzo schudnę i już nie będę taka seksi:b rzydal:
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 19:07   #188
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
dziewczyny.... co mam robić? to mój 2 dzień choroby..... ból gardła opanowałam, i już nie boli, za to z nosa mi cieknie niesłychanie..... stałam się fabryką glutów piję 3 razy dziennie mleko z czosnkiem i miodem, 3 razy dziennie po 2 tabletki wapna, oczyszczam nos roztworem soli morskiej..... i tak się zastanawiam...... bo jutro jest 3 dzień choroby mam iść rano do lekarza czy jeszcze poczekać i zobaczyć co się jutro ze mną będzie działo i najwyżej iść pojutrze? hmmm?......
A gorączkę masz bo jak Ci się poprawia to ja bym nie panikowała. Mam zestaw witamin właśnie na przeziębienie w ciąży, mi pomógł

Witaminko to na co TŻ jeszcze czeka? Wcale Ci się nie dziwię, że jest Ci przykro, a on szuka jakieś pracy czy czeka na mannę z nieba?

Chawa super masz podejście Ja się przejmuję trochę, bo wiem, że u mnie tak łatwo nie lecą, ale nic na to nie poradzę, że mi kg przybywają, muszę to zaakceptować

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-19 o 19:09
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:07   #189
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
no ciezko mi bez Was wiec jak sie nagadalam z przyjaciolkami to musialam do Was wpasc tez sprawdzic czy wszystko gra
teraz juz lece jutor nie dam rady zajrzec ale w czwartek wracam juz na dobre.

Na weekend chyba gdzies wyjezdzam z Tz, mowil ze ma dla mnie niespodzianke

buziaaaki

super kochana... baw sie dobrze, wypocznij w weekend z TŻtem i wracaj do nas

30t 1d - ?
Stary 2011-07-19, 19:07   #190
ania21_21
Zadomowienie

dziewczyny ja z innej beczki można pić herbaty owocowe w ciąży
I ile? czy takie same są ograniczenia dla zwykłej jak dla owocowej?
Stary 2011-07-19, 19:09   #191
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

witaminkaccc współczuję - Ty jesteś po prostu strasznie dobra, bo ja to jestem straszny wredniak i bym od razu postawiła warunek, że albo zarabia albo do widzenia, zwłaszcza ze w stosunku do Ciebie nie jest tak do końca fer.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 19:13   #192
nie _wiem
Raczkowanie

Aniu, herbat owocowych, ale owocowych a nie owocowych na bazie czarnej herbaty- a tych jest najwięcej, to możesz pić ile dusza zapragnie

Ona, gorączki od początku nie miałam..... ale czuję się naprawdę strasznie zatoki to mi eksplodują za chwilę.....

Edytowane przez nie _wiem
Czas edycji: 2011-07-19 o 19:15
Stary 2011-07-19, 19:14   #193
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ja z innej beczki można pić herbaty owocowe w ciąży
I ile? czy takie same są ograniczenia dla zwykłej jak dla owocowej?
wg mnie można bo niby czemu miałyby być ograniczenia??tam nie ma żadnych pobudzaczy

dziewczyny co to się w ciązy dzieje z miednicą??bo to chyba ona mnie napiernicza

Stary 2011-07-19, 19:14   #194
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Aniu, herbat owocowych, ale owocowych a nie owocowych na bazie czarnej herbaty- a tych jest najwięcej, to możesz pić ile dusza zapragnie
no nie wiem a taka saga to jest na bazie czarnej herbaty bo się na tym całkowicie nie znam
Stary 2011-07-19, 19:15   #195
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

nie _wiem tak jak Ona napisała jak nie masz gorączki to poczekaj, jeśli zamiast lepiej robi sie gorzej to może wówczas wybierz sie do lekarza

Ona ja zawsze miałam problem aby przytyć i dlatego mam takie podejście. Wiem, że potem będę szybko chudła tylko byle nie za dużo. A ciąża taki urok ma, że przytyć trzeba i juz.

ania21_21 herbatki owocowe możesz pić bez ograniczeń.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 19:17   #196
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
wg mnie można bo niby czemu miałyby być ograniczenia??tam nie ma żadnych pobudzaczy

dziewczyny co to się w ciązy dzieje z miednicą??bo to chyba ona mnie napiernicza
chyba się poszerza ale niewiem
Stary 2011-07-19, 19:18   #197
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
dziewczyny, popytajcie w ZUSie o taką kwestię

wydaje mi się, że kiedyś czytałam, że ciężarne samozatrudnione są wręcz uprzywilejowane, bo MOGĄ odprowadzać w ciąży większą stawkę za ZUS i tym samym podnieść sobie wypłacany później zasiłek macierzyński
poszukajcie gdzieś przepisów albo zapytajcie w ZUSie, to nic nie kosztuje, a może będzie więcej pieniędzy na start z dzieckiem
zgadza sie ale to trzeba opłacic 3 składki po min 1400 zł !!!!! wiec jak zarabiałam 1600 to łatwiej opłacic 900 niż 1400 .... stad te marne (?) 800 zł :/

30t 1d - ?
Stary 2011-07-19, 19:19   #198
nie _wiem
Raczkowanie

Cytat:
no nie wiem a taka saga to jest na bazie czarnej herbaty bo się na tym całkowicie nie znam
saga jest na bazie czarnej herbaty.... ale polecam herbatki vitaxu!!!! np limonka i cytryna, albo owocowo ziołwe melisa i gruszka, czzy mięta i jabłko...... vitax wybór ma spory a herbatki naprawdę smaczne i pachnące.... A to czy herbata jest na bazie herbaty czarnej masz w składzie napisane
Stary 2011-07-19, 19:20   #199
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Ona, gorączki od początku nie miałam..... ale czuję się naprawdę strasznie zatoki to mi eksplodują za chwilę.....
Moze spróbuj sobie zrobić okłady na okolicę zatok - raz przyłóż coś ciepłego potem zimnego - ponoć powinno pomóc.

ania21_21 saga jest na bazie czarnej herbaty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 19:20   #200
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
sprawdź skład,ale wg mnie to jest aromatyzpowana albo mieszanka z czarną.na pewno Herbapolu sa typowo owocowe herbaty

Stary 2011-07-19, 19:21   #201
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
A gorączkę masz bo jak Ci się poprawia to ja bym nie panikowała. Mam zestaw witamin właśnie na przeziębienie w ciąży, mi pomógł

Witaminko to na co TŻ jeszcze czeka? Wcale Ci się nie dziwię, że jest Ci przykro, a on szuka jakieś pracy czy czeka na mannę z nieba?

Chawa super masz podejście Ja się przejmuję trochę, bo wiem, że u mnie tak łatwo nie lecą, ale nic na to nie poradzę, że mi kg przybywają, muszę to zaakceptować
załamał się ze kasy nie ma, ze pracy nie ma i nie gada ze mna na ten tmt... raz na pare dni jak juz na maksa sie wkurze i mu wygarne to mi odp, ze cos znajdzie, ze gdzies zadzwonie, ale to takie... pitu pitu ... kude....!!! ja w tym m-cu kasy mam dokładnie 86 gr!!! i to mam mi starczyc na ten i nastepny miesiac plus rachunki oczywiscie.... jak on zamierza mnie utrzymac??????? a on, tym swoim mega stoickim spokojem- spoko, dam rade... kuuuuuufffffffffaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!

30t 1d - ?
Stary 2011-07-19, 19:23   #202
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez miałabym po 415, ale opłaciłam 3 ostatnie składki te wysokie, bez ulgi... wiec stad te 800 ... nic pojade, kupie ..cos i postaram sie pogadac jak z czlowiekiem...

jeszcze z tżetem sie pokłóciłam... moj tata zaproponowal mu prace u siebie w firmie... zawsze kasa by wpadla... a ten bezmózgi juz 2gi tydzien dzwoni do niego... wiec mu wygarnelam ze skoro nie chce to niech powie ze nie chce, a nie, ze zaraz zadzwoni ( bo slysze to juz 2 tyg)... nie mam juz do niego siły .... zarycze się na śmierć !!!!! nie dość ze od 3 miesiecy go utrzymuje, bo kasy mi nie daje to jeszcze śmie twierdzić ze ma cos do gadania!!!!! KUUUUUUUUUUFFFFAAAAAA nie mam sił laski, poprostu nie mam sił

No to normalnie pacan, Ja tez takich ludzi nie kumam, jak ktos chce pomóc to trzeba korzystac a nie. Powiedz mu że go nie będziesz utrzymywać .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:24   #203
Ona231
Zadomowienie

Cytat:

Zatoki to nic przyjemnego, znam to aż za dobrze. Ja już nie dasz rady to apap weź i może inhalację sobie zrób, to powinno pomóc. Jest też taka maść LINK na lepsze oddychanie i odetkanie zatok mi pomaga

O vitaxu limonka i cytryna to moja ulubiona herbata Na upały działa super

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Ona ja zawsze miałam problem aby przytyć i dlatego mam takie podejście. Wiem, że potem będę szybko chudła tylko byle nie za dużo. A ciąża taki urok ma, że przytyć trzeba i juz.

ania21_21 herbatki owocowe możesz pić bez ograniczeń.
Szczęściara, aż tak dobrze to nie mam jak Ty Ale wiem, że jak się zmotywuję to nadmiar na pewno zrzucę

witaminkaccc jak macie dać radę, przecież to jest wręcz niemożliwe. Nie wiem co Ci doradzić, ale wydaję mi się, że musisz z nim porozmawiać, nawet postawić ultimatum, że ma znaleźć pracę do tego i tego ( jak będzie mu zależało to każdą pracę przyjmie), przecież tak się nie da żyć. A gdzie zakupy codzienne, a ja mała się urodzi, to gdzie pieluchy, mleko itp.

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-19 o 19:29
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 19:24   #204
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
witaminkaccc współczuję - Ty jesteś po prostu strasznie dobra, bo ja to jestem straszny wredniak i bym od razu postawiła warunek, że albo zarabia albo do widzenia, zwłaszcza ze w stosunku do Ciebie nie jest tak do końca fer.

wiesz... ja sobie tlumacze to TYLKO tym, ze milosc to nie kasa i kazdy moze miec pecha ( a przez to ze stracil kase nie powinnam dostarczac mu dodatkowych stresów).... ale moja cierpliwosc wynosi obecnie z 1 dzien, bo jak ja mu cv nie wysle to on nie wysyła!!!! mam dosc zalatwiania za niego !!!!

30t 1d - ?
Stary 2011-07-19, 19:24   #205
nie _wiem
Raczkowanie

Ona, Chawa dzięki za pomoc jutro jeszcze się poobserwuję a pojutrez, jesli sie nie poprawi to idę to lekarza
Stary 2011-07-19, 19:24   #206
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
zgadza sie ale to trzeba opłacic 3 składki po min 1400 zł !!!!! wiec jak zarabiałam 1600 to łatwiej opłacic 900 niż 1400 .... stad te marne (?) 800 zł :/

no ale może ta nadwyżka przez 3 miesiące 3x500zl, czyli w sumie 1500zl da potem większe korzyści?
do końca nie wiem, ale wydaje mi się, że to i tak się opłaca, mniej wpłacisz, niż zyskasz
inna sprawa, że trzeba mieć z czego zapłacić, ale może udałoby się pożyczyć, sama nie wiem?

Stary 2011-07-19, 19:25   #207
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

a tak łopatologicznie??? bo albo ja w ciąży albo nie skumałam jakich owocowych nie można... bo zdarzyło mi sie taką torebkę wypić owocowej.... to źle ?

30t 1d - ?
Stary 2011-07-19, 19:28   #208
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Ona, Chawa dzięki za pomoc jutro jeszcze się poobserwuję a pojutrez, jesli sie nie poprawi to idę to lekarza
przeziębienie to zmora, leczona trwa 7 dni, nieleczona tydzień
dobrze, że nie gorączkujesz

ale jakby to były zatoki, to mogą tak łatwo nie przejść, może nakłada Ci się alergia? wtedy mogłabyś wziąć trochę Allertecu na noc

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
a tak łopatologicznie??? bo albo ja w ciąży albo nie skumałam jakich owocowych nie można... bo zdarzyło mi sie taką torebkę wypić owocowej.... to źle ?
nie można przesadzać z ziołami (niektórzy maja ziołowego hyzia), chyba tez nie za duzo malinowych

niektóre z ziół nasilają skurcze macicy, zmniejszają krzepnięcie - mogą doprowadzić do przedwczesnego porodu/poronienia

ale w ilościach umiarkowanych nic nie powinno się dziać

Stary 2011-07-19, 19:29   #209
dygotka8
Zakorzenienie

witaminkacc-właśnie wkurz mnie coś takeigo u faceta-ten dziwny spokój kiedy wcale nie ejst tak różowo...mam nadzieję,że uda Ci się na nim coś wymusić wpłynąć na to by zaczął działać bo dzieciaczek się pojawi i będzie niestety gorzej bo kasa ciągle bedzie potzrebna..
bądź dzielna
oj współczuję,choc co Ci z mojego wspólczucia...tu potrzeba pracy dla Twojwgo tż

Stary 2011-07-19, 19:29   #210
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
no ale może ta nadwyżka przez 3 miesiące 3x500zl, czyli w sumie 1500zl da potem większe korzyści?
do końca nie wiem, ale wydaje mi się, że to i tak się opłaca, mniej wpłacisz, niż zyskasz
inna sprawa, że trzeba mieć z czego zapłacić, ale może udałoby się pożyczyć, sama nie wiem?

teraz to juz mam tą umowe o prace wiec po ptokach.,... musze tylko pogadac z "szefem" apropo l4 chorobowego ...

30t 1d - ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości