|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
super że Dominik tak ładnie śpiCytat:
Cytat:
za wspaniałą nockę.dzięki, Scio - uspokoiłaś mnie trochę Cytat:
Cytat:
I dobrze że Cię lekarze uspokoili i trafiłaś na kompetentny personel. Samej wody to raczej nie będzie chciała - moja wypije od biedy jak się jej chce pic ale sączy powoli jakby ją co najmniej w język gryzła taka sama woda - już herbatkę koperkową chętnie - tę granulowaną, albo wodę z Gripe Water też chętnie. Herbatka uspokajająca jest z Hippa od 1 miesiąca - gdzieś widziałam w ulotkach ze szpitala. kombinuj do skutku ze smoczkiem - na początku będzie ją pociągało na wymioty - to norma ale po paru dniach żmudnych prób przyzwyczai się - dawaj wtedy jak jest głodna - to się przyssie i nie poczuje może że chcesz ją oszukać smokiem zamiast piers dać. a jakie masz smoczki? te ortodontyczne czy kuleczki? bo moja tylko kuleczkę przyjmuje - te ortodontyczne wygiętę dla niej są bleeee i pluje nimi na odległość - często poza zasięg szczebelków łóżeczka Widać Zuzka ma ogromną potrzebę ssania i bliskości dlatego nie daje Ci spokoju. Spróbuj dać jej smoczka i przytulić do nagiej piersi żeby czuła Twój zapach i ciepło i może da się oszukać na chwilę smoczkiem.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-25 o 10:51 |
|||||
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
dzień dobry
Marinka trzymam za Was bardzo bardzo mocno.w zasadzie to za Twoją rodzinę.oby nigdy wiecej nie spotkały Was takie przykre sytuacje.jesteś dzielna babka i trzymaj się żabko![]() Sweet, Stronczek- mam nadzieje,że jesteście juz mamami ![]() Editka co z Tobą?? Aga,Telik- do boju!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ja biegałam dzis po rynku szukając torebki na wesele i nic eeeee to nie problem![]() Cookie- dobrze,że to przejedzenie a nie coś strasznego...no to dietka tylko jak? trzymam żeby Wam to szło bez problemów
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki i pytanie na szybko : co to za smoczki te kuleczki?
Ja mam z aventu, ale on chyba nie jest kuleczkowy ? czy jest ?
|
|
|
|
#184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brunetko ja przed pierwsza ciazą miałam okropnie bolesne okresy dosłownie chodziłam po ścianach a pare razy zasłabłam a po ciąży choć trwała tylko 12tyg wszystko minęło a mój synek przespał w nocy 4 godziny i oby to sie powtarzalo Cookie Oj kusicie tymi chustami ![]() Brumek za karmienie teraz mogłabys zostać doradcą laktacyjnym
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Lena podobnie jak Filip akceptuje smoczek z Nuka, spłaszczony
z Aventu jest prosty, nie lubi z Canpolu kulka, nie lubi mamy jeszcze z Lovi taki lekko kulkowaty, nie lubi no i z TT, maleńki taki, czasem zassa, ale Nuk górą
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o taki:
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
Troszkę poczytałam o tych chustach i wyszło mi że dla takich Maleństw lepiej elastyczną a nie tkaną, Myślałam o Nati rozmiar M?
http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...774451885.html Myślicie, że ok?
|
#189 |
|
Rozeznanie
|
a wlasnie Kochane, sporo z Was chyba daje swoim dzieciaczkom rumianek albo koperek wloski do picia. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale rozmawiałam wczoraj o tym z lekarzem i on mi powiedział, że dla dzieci które mają długotrwałe albo bardzo dokuczliwe problemy z brzuszkami(kolki, wzdęcia) absolutnie nie podawać, bo może wywoływać odwrotną rakcje. Na tzw. cieższe brsuszkowe przypadki lepiej podac kropelki
Może którejś z Was to pomoże![]() Ja chuste zamówiłam, bo nasz wózek po kompletnym złożeniu jest tak cholernie cięzki, że ja go w życiu sama na dół nie zniose, a dziecko nie może w domu ciągle siedziec albo na balkonie Ocho, pora na jedzenie, minely 3 godziny
Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-08-25 o 11:03 |
|
|
|
#190 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będzie gorąco to nic nie potrzebujesz. My trzymaliśmy małego normalnie na rękach, żadnych poduszek itp. Cytat:
Byle teraz wiedział że na Twoich warunkach! A mamie się nie dziw, boi się że znów Cię skrzywdzi a ona chce dla Ciebie jak najlepiej![]() Cytat:
mój TZ napatrzył się w Afryce, tam nawet małe dzieci noszą młodsze rodzeństwo w chustach.Cytat:
![]() takie szczęście od Ciebie bije na odległość, aż zaraża Tymek ma cudowną mamę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też - mały biust a daje radę- nie powiem bo mam z tego wielką satysfakcję! Zwłaszcza jak ktoś po pytaniu czy karmię piersią gapi się znacząco na biust, jakby chciał spytać czym niby karmię.... a mały już podwoił wagę urodzeniową ![]() Cytat:
zajrzyj np tu: http://chusty.info/forum/ lub http://www.chustomania.pl/ Cytat:
trzymam kciuki za spotkanie. A co do pogrubionego- nie zaprzeczaj jeśli to jeszcze przyzna!
|
|
|
#191 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie miałaś w tym udziału System wyłapał ten post i już. ]Dobrze,ze napisałaś,ze nie widać zdjeć. Nikt Cię tu nie potępia i nie odrzuci Znasz M. najlepiej i wiesz jakim jest facetem. Kazdy zasługuje na drugą szansę. To Twój mąż i tata Igora,więc kto miałby Ci za złe? Co innego gdyby Cie bił,katował.Ale nie robił tego,wiec jak najbardziej trzeba ratować rodzinę. Kibicuję i czekam na wieści.Pamiętaj,ze jesteśmy z Tobą!!!! To,co zrobisz,będzie najlepsze ![]() I nie rycz już(choć i tak ma już piękne oczka) Beatko dizewczynki już Ci odpowiedziały i ja podzielam Ich zdnaie Iustynko jestem z Was dumna!!! Wspaniały gest ![]() Jacieeee no włąśnie dloa maleństw,ale to maleństwo zaraz będzie wazyć 6-8-10 kg.,więc ja bym jednak kupiła tkaną Cookie lepiej woda,nawet bez glukozy ale czy będize chciała? Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-08-25 o 11:07 |
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Marina- ja ci powodzenia zycze. znan przypadek ze koles sie zmienil diametralnie dla kobiety. idealem nadal nie jest ale mega postep zrobil i im sie uklada. tego ci zycze!
coockie-a bujaczek masz? u nas sam bujak nkc nie daje ale wibra swoje robi i mala spokojni w nim siedzi i czesto zasypia. zauwazylam tez ze jak po karmieniu zschustuje to dlugo mi spokojnie bez zarcia w chuscie wisi. kinga druga nic spala ponad 5h pod rzad, potem popierdziala pol godziny i zasnela do 10(4h kolejne) |
|
|
|
#193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/nati-najwyzej-ocen...786433787.html
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam wczoraj wieczorem SMSa z jakiegoś numeru z można powiedzieć pogróżkami, chociaż to trochę za duże słowo. Oczywiście chodzi o Dawcę i dziecko. Jak dostanę jeszcze raz idę na policje. Stalking jest karalny. Ale powoli opadam z sił.
|
#195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za co niby potępiać? Tobie należy się nagroda za to że w ogóle chcesz mu dac jeszcze szanse na powrót i naprawienie krzywd, a on widać już wie dobrze jak bardzo zawiódł a teraz przyszła pora żeby dał dowód temu że zrozumiał i chce się zmienić i wynagrodzić Ci wszystkie łzy i nieprzespane noce. Musi poczuć że to jego jedyna ostatnia szansa i już więcej kredytu zaufania nie dostanie. Cytat:
Cytat:
o tak! o tym samym pomyślałam. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
zapisz sms-a!!!!!!! to może być jako dowód na rozprawie! a jak coś to zgłoś na policje, będziesz miec udokumentowane żę zgłosiłaś pogróżki.
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko zapisałam.
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie chcę się już powtarzać tak co chwilę, ale nie da rady! - dziękuje !
![]() czytam każdego Waszego pościka i dodajecie mi otuchy jak nikt! Aniu - taaak, jeszcze sama mu to powiem! Dokładnie to co pogrubiłaś! monia - dziękuję. Czyli jednak taki przypadek może się dobrze skończyć. jacieee - . A kochana jak kikutki? Ja kupiłam dokładnie taką chustę i tez za tą cenę.Tylko ciągle czekam, bo babka mi późno napisała, że nie ma koloru który chciałam, no i wziełam inny ( taki jak ma zmalowana ). Zmalowana - Ale jak to? Myślisz, że to on? Czy ktoś z nim związany ? No i broń Boże nie kasuj tego smsa. A, napisałaś, że zapisałaś. Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-08-25 o 11:25 |
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko ja prawdopodobnie bym zrobiła tak samo. probowałabym posklejać rodzinę. Powodzenia.
Ja tez polecam tkaną Dziewczyny daje któraś z Was dicoflor? Mogłaby wkleić link z opakowaniem
|
|
|
|
#199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że to tylko przejedzenie, a ulewa Ci serkiem?! Wiesz co Ja wyczaiłam ostatnio u mojej małej, właśnie miałam takie samo wrażenie, że ona za często chce jeść czy pić. W upalnie dni to rozumiałam, ale w chłodniejsze nie bardzo... I ostatnio tak w sumie z głupoty, posiedziała na piersi ok 20 min. sama od niej odeszła, wzięłam ją odbiłam, a ona stęka, marudzi i rączkę je , myślę sobie co znowu głodna, czekałam na płacz a go nie było a ona wiecznie rękę do buzi...dałam jej smoka i się uspokoiła. Nie raz po zjedzeniu, wystarczy jej smok i zaśnie, nie raz samo papanie i zaśnie, a nie raz jak siedzi te 20-30 min. i po tym smok nie pomaga daję jej possać z tej piersi z której NIE JADŁA, czyli z tej drugiej tą pierwszą warstwę mleka, aby się "napiła" i czekam aż sama odejdzie...i zazwyczaj po tym już zasypia, a jak nie to ponownie smok i odbicie. Ja jeszcze się uczę ją dokładniej odczytywać, ale powoli się w tym łapię, że jak jest upał, duszno to chce więcej pić np. dzisiaj wstała o 4 i o 5 z jęczeniem na cyca - nie dziwie się jej bo okropnie duszno było!!Mi pediatra mówiła, że jeżeli je ok 20-40 min i po 20 min znowu chce, to na pewno nie że jest głodna tylko, że jej się pić chce albo po prostu przy cycu i albo wtedy właśnie dać się je napić z drugiej piersi albo smok - musisz wykminić.Jakoś specjalnie na początku mi się to nie sprawdzało, ale teraz widzę że nawet teoretycznie siedzi na cycu 20-40 min i po 20 min głodna, coś jest nie tak , nie?! Tylko wiesz co słuchaj czy ona połyka, bo moja pod koniec nie raz papania sobie tylko ssie ,wtedy zamieniam brodawkę na smoka. Co do smoka, moja lubi w sumie a venta i kuleczkę, ale bardziej kuleczkę bo chyba bardziej jej przypomina moją brodawkę, bo karmię w nakładkach... Cytat:
![]() śliczny jest! Cytat:
![]() Dostaniesz lanie Nikt Cię tu nie potępia, wręcz odwrotnie !! Każda z Nas trzyma za Ciebie mocno kciuki. Ja się mega mocno cieszę, że podjęłaś taką decyzję, teraz tylko zobaczyć czy naprawdę mu jest źle i czy to co mówi to prawda Tak jak napisała któraś z Nas. Ty już jesteś ponad to wszystko, bo przeszłaś SAMA przez gorsze dni Igorka, byłaś, jesteś i będziesz silna ! Ja cały czas myślę, że Twojego Tż to wszystko przerosło i się lekko mówiąć poddał, że potrzebował czasu na poukładanie sobie wszystkiego...tylko nie zdawał sobie sprawy, że TY jesteś z tym sama... Myślę, że też ważne jest aby uświadomić go RAZ a porządnie, że Tobie łatwo nie było aby on mial świadomość, że wychowanie to nie jest jak pójście do sklepu i wzięcie potrzebnej rzeczy, że tu trzeba wysiłku, cierpliwości, cierpliwości i siły. Aby nie wracać do tego co było tylko iść do przodu małymi kroczkami i się wspierać wzajemnie, a nie wypominać co kto źle zrobił ![]() Beatko nie myślę, że mała nie ma problemów brzuszkowych (odpukać) bączki sobie od czasu do czasu puści...choć dzisiaj myślałam że to właśnie coś z brzuszkiem ma, ale potem doszłam do wnisoku, że jakoś inaczej dała mi znać niż zwykle, że chce cyca - chyba. Przez tą duchotę, moja mała wstała o 4 i 5 na cycka. Niech te lato się już kończy!! Dobrze, że dzisiaj słońce za chmurami Udało mi się zrobić pranie, umyć podłogi, umyć kurze, zjeść śniadanie i właśnie robi się chleb od Shirki ![]() aa i ziemniaki obrałam ![]() Wiecie co? Ja chyba ropsko mam tam w środku, bo one wypływa i wypływa. Dostałam jakieś piguły dopochwowe na ropsko ![]() Niech się to już kończy !! Nerolka tak się dzisiaj zastanawiałam. Jest coś czego Ty unikasz w jedzeniu ?! czy pozwalasz sobie na wszystko? |
|||
|
|
|
#200 |
|
BAN stały
|
Żanetko póki co nie odmówiłam sobie niczego.
Czy to czosnek,fasola,feta,szpin ak,brokuły...wszystko jem. Pieknie się zorganizowałaś
|
|
|
|
#201 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za walke o rodzine. oby tz sie opamietal i wszyscy zyli długo i szczesliwie.a ja sobie na swoim durnym czole chyba wytatuuje: NIE CHWAL DNIA PRZED ZACHODEM SŁOŃCA. dzisiejsza noc to jakas pomyłka. spał przy mnie, bo mu łózeczko nie pasowało.co za dziecko. ![]() a wczoraj jeszcze pisałam, ze dziecko nieproblematyczne. ![]() a i wiecie co, boje sie ze mu krzywde robie, bo czasami tak nieudolnie go chwyce i wydaje mi sie ze moze mu głowa odpadnie. Przesa dzam????a i niestety w ciagu ostatnich 2 dni przytył tylko 50 gr, czyli wciaz jeszcze nie dobił do wagi urodzeniowej i polozna zauwazyła ze nie chwyta on dobrze piersi.ponoc od smoczka, zrobił sie leniwy. o matko, jak nie urok to sraczka. do wagi urodzeniowej brakuje mu jeszcze 120gr.mam czas do poniedziałku. ku..a no zesz powymyslali parametry |
|||
|
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do chrztu my zapłaciliśmy 150 zł za dwie powiedział nam tak;"co łaska ale nie za duzo" i na mszy sw.ja byłam o włos od pójścia na policje, były głuche telefony i smsy z pogróżkami ale jakoś ucichło.
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem Ci tak wdzięczna, że nie masz pojęcia jak ! Mam dług wobec Ciebie jak tylko się bardziej ogarnę na pewno go spłacę ![]() Aj kochana moja Która kupiła na chrzest coś szydełkowane ?! pod sukieneczkę założysz bodziak ?!
|
|
|
|
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina zajrzuj sobie na tą stronkę tu masz różne kształty smoczków
http://www.esmoczek.pl/?rodzaje-smoczkow,22 |
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możliwe, że od smoczka zrobił się leniwy, gdzieś czytałam, że właśnie smok może powodować że dziecko inaczej potem trzyma brodawkę. Może zainwestuj w nakładki - osłonki ?! one nie kosztują dużo, a może jak poczuje tez ten silikon jak w smoczku to będzie lepiej chwytał ?! Ja tylko na osłonkach jadę,mojej już nie pasuje nawet sama goła brodawka i w osłonce nawet widzę, czy te mleko leci czy nie na potem ![]() Wiecie co z biegiem czasu, teraz stojąc z boku i popatrzeć np 2 tyg wstecz, to widzę jak nie raz źle czytałam "alarmy" mojej małej. Np. myślałam, że chce jeść a on np potrzebowała tylko coś possać, jak się jej źle leżało, myślałam że coś nie tak że miejsce jej nie odpowiada, a ona chciała np żeby ją jeszcze raz odbić... Teraz wiem, że najpierw spr czy głodna to dać jeść, jak się niecierpliwi to spr czy nie narobiła w czasie karmienia jak jest sucho to próbować odbić, jak odbije i dalej jest coś nie tak to na brzuszek położyc bo widzę ze na brzuszku tez odbija i jej lepiej... jak ją położę a wcześniej ją miałam na ramieniu to smoka dać i albo cicho siedzi albo trzeba do niej mówić... no ucze się uczę ![]() |
|
|
|
|
#206 |
|
Wtajemniczenie
|
tu jest pokazane jak dziecko ssie smoczek a jak pierś nawet ciekawe
![]() http://www.nuk.pl/products/informationabout/nuksoothers |
|
|
|
#207 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że z tata wszystko ok !!! Cytat:
waga i wiek imponujące ![]() Cytat:
tylko nie dawkę z etykiety tylko po 5 kropli 3 razy dziennie Cytat:
150zł -ustalona stawka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze że sie wyjasniło i że z mała wszystko ok ![]() herbatka uspokajająca z Hippa ![]() u nas sprawdza sie mata fp rainforest, ,leżaczek i dużo spacerów Cytat:
![]() Moniczko kondolencje ![]() Nerolka w końcu z nami ![]() Marinko nikt nie będzie Cię oceniał a tym bardziej potepiał Twoje życie Twoja decyzja i ja osobiście bym zdecydowała tak samo trzymam kciuki za spotkanie !!Kajool za bioderkaBrumeczku, Da Karo gratulacje !i my sie meldujemy na ocdchowalni... aż trudno uwierzyc u nas w miarę ok, w dzień bywa różnie ale nie jest źle czasem troszke płaczemy za to nocki są super , spanie od ok 20-21 do 2-3 potem pobudka ok 6-7
|
||||||||
|
|
|
#208 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to się lekarze pewnie zdziwili, bo mało jest takich przypadków aby dziecko było do tego stopnia przejedzone. Dobrze, że to tylko taki problem. Próbuj smoka, na bank będzie pluła, ale w końcu załapie. Myślałam, że dzieci mają umiar w jedzeniu, i wiedzą kiedy puścić cycka. Może jej chodzi o silny odruch ssania? o przytulanie do mamy? W chuście może będzie lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Nikt Cię słonko nie potępia. Ratujesz rodzinę, próbujesz ułożyć sobie życie i chcesz jak najlepiej dla Igora. Czasami warto wejść drugi raz do tej samej rzeki, wbrew przysłowiu. Daj znać jak po rozmowie Trzymam za Was mocno kciuki Cytat:
Nie daj się zastraszyć. I masz raję, nie patyczkuj się tylko na policję. Ten czubek myśli że może wycofasz pozew. Niech się buja. ehh.. Nie uwierzycie w to co piszę. Sara śpi. Najpierw od 9-11, zjadła butlę, pielucha i od godziny znowu śpi .Jakbym wiedziała że będzie spała to bym obiad zrobiła.Może moje dziecko się reguluje powolutku i załapie co to spanie w dzień w domku? oby. Chcę powrotu do normalności- mieć czas na ogarnięcie doku, odpoczynek, obiad, i opieka nad maleńką- żeby na to był czas. Sarcia dzisiaj kończy 5 tygodni- czyli pierwszy skok za nami? a pępek nadal siedzi. W czwartek najpóźniej mamy się zgłosić do chirurga jak nie odpadnie |
||||
|
|
|
#209 |
|
BAN stały
|
Aaniu bardzo sie cieszę!!!
To teraz dasz tacie popalić Sie wyzyjesz kulinarnie i ułożysz super-cud dietkę ![]() Żanetko no coś Ty? Dziubku Zanka i co byliście u dr.? Lenka ma naczyniaka na rączce? Skąd to sie bierze ![]() |
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz jedziemy do lekarza
i zapytam o to cudo na raczce
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

0 19 kąpiel, pielegnacja, masaż, o 20 karmienie. Po karmieniu Dominis od razu zasnął w łozeczku i spał do 1 a potem do 5:45
super że Dominik tak ładnie śpi
żadnego bólu
rozebrał ją, zważył (przeżył szok
bardzo bardzo mocno.w zasadzie to za Twoją rodzinę.oby nigdy wiecej nie spotkały Was takie przykre sytuacje.jesteś dzielna babka i trzymaj się żabko
eeeee to nie problem
a po ciąży choć trwała tylko 12tyg wszystko minęło 

Nasz grubasek.

nie bardzo... I ostatnio tak w sumie z głupoty, posiedziała na piersi ok 20 min. sama od niej odeszła, wzięłam ją odbiłam, a ona stęka, marudzi i rączkę je , myślę sobie co znowu głodna, czekałam na płacz a go nie było a ona wiecznie rękę do buzi...dałam jej smoka i się uspokoiła. Nie raz po zjedzeniu, wystarczy jej smok i zaśnie, nie raz samo papanie i zaśnie, a nie raz jak siedzi te 20-30 min. i po tym smok nie pomaga daję jej possać z tej piersi z której NIE JADŁA, czyli z tej drugiej tą pierwszą warstwę mleka, aby się "napiła" i czekam aż sama odejdzie...i zazwyczaj po tym już zasypia, a jak nie to ponownie smok i odbicie. Ja jeszcze się uczę ją dokładniej odczytywać, ale powoli się w tym łapię, że jak jest upał, duszno to chce więcej pić np. dzisiaj wstała o 4 i o 5 z jęczeniem na cyca - nie dziwie się jej bo okropnie duszno było!!