|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki, Scio - uspokoiłaś mnie trochę ![]() Cytat:
Cytat:
I dobrze że Cię lekarze uspokoili i trafiłaś na kompetentny personel. Samej wody to raczej nie będzie chciała - moja wypije od biedy jak się jej chce pic ale sączy powoli jakby ją co najmniej w język gryzła taka sama woda - już herbatkę koperkową chętnie - tę granulowaną, albo wodę z Gripe Water też chętnie. Herbatka uspokajająca jest z Hippa od 1 miesiąca - gdzieś widziałam w ulotkach ze szpitala. kombinuj do skutku ze smoczkiem - na początku będzie ją pociągało na wymioty - to norma ale po paru dniach żmudnych prób przyzwyczai się - dawaj wtedy jak jest głodna - to się przyssie i nie poczuje może że chcesz ją oszukać smokiem zamiast piers dać. a jakie masz smoczki? te ortodontyczne czy kuleczki? bo moja tylko kuleczkę przyjmuje - te ortodontyczne wygiętę dla niej są bleeee i pluje nimi na odległość - często poza zasięg szczebelków łóżeczka ![]() Widać Zuzka ma ogromną potrzebę ssania i bliskości dlatego nie daje Ci spokoju. Spróbuj dać jej smoczka i przytulić do nagiej piersi żeby czuła Twój zapach i ciepło i może da się oszukać na chwilę smoczkiem.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-25 o 09:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
dzień dobry
Marinka trzymam za Was ![]() ![]() Sweet, Stronczek- mam nadzieje,że jesteście juz mamami ![]() Editka co z Tobą?? Aga,Telik- do boju!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ja biegałam dzis po rynku szukając torebki na wesele i nic ![]() ![]() Cookie- dobrze,że to przejedzenie a nie coś strasznego...no to dietka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki i pytanie na szybko : co to za smoczki te kuleczki?
Ja mam z aventu, ale on chyba nie jest kuleczkowy ? czy jest ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brunetko ja przed pierwsza ciazą miałam okropnie bolesne okresy dosłownie chodziłam po ścianach a pare razy zasłabłam ![]() ![]() ![]() Cookie ![]() ![]() Oj kusicie tymi chustami ![]() Brumek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Lena podobnie jak Filip akceptuje smoczek z Nuka, spłaszczony
z Aventu jest prosty, nie lubi z Canpolu kulka, nie lubi mamy jeszcze z Lovi taki lekko kulkowaty, nie lubi no i z TT, maleńki taki, czasem zassa, ale Nuk górą
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o taki:
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Troszkę poczytałam o tych chustach i wyszło mi że dla takich Maleństw lepiej elastyczną a nie tkaną, Myślałam o Nati rozmiar M?
http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...774451885.html Myślicie, że ok?
#189 |
Rozeznanie
|
a wlasnie Kochane, sporo z Was chyba daje swoim dzieciaczkom rumianek albo koperek wloski do picia. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale rozmawiałam wczoraj o tym z lekarzem i on mi powiedział, że dla dzieci które mają długotrwałe albo bardzo dokuczliwe problemy z brzuszkami(kolki, wzdęcia) absolutnie nie podawać, bo może wywoływać odwrotną rakcje. Na tzw. cieższe brsuszkowe przypadki lepiej podac kropelki
![]() ![]() Ja chuste zamówiłam, bo nasz wózek po kompletnym złożeniu jest tak cholernie cięzki, że ja go w życiu sama na dół nie zniose, a dziecko nie może w domu ciągle siedziec albo na balkonie ![]() Ocho, pora na jedzenie, minely 3 godziny ![]() Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-08-25 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będzie gorąco to nic nie potrzebujesz. My trzymaliśmy małego normalnie na rękach, żadnych poduszek itp. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() takie szczęście od Ciebie bije na odległość, aż zaraża ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też - mały biust a daje radę- nie powiem bo mam z tego wielką satysfakcję! Zwłaszcza jak ktoś po pytaniu czy karmię piersią gapi się znacząco na biust, jakby chciał spytać czym niby karmię.... ![]() ![]() Cytat:
zajrzyj np tu: http://chusty.info/forum/ lub http://www.chustomania.pl/ Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie miałaś w tym udziału ![]() System wyłapał ten post i już. ]Dobrze,ze napisałaś,ze nie widać zdjeć. ![]() Nikt Cię tu nie potępia i nie odrzuci ![]() Znasz M. najlepiej i wiesz jakim jest facetem. Kazdy zasługuje na drugą szansę. To Twój mąż i tata Igora,więc kto miałby Ci za złe? Co innego gdyby Cie bił,katował.Ale nie robił tego,wiec jak najbardziej trzeba ratować rodzinę. Kibicuję i czekam na wieści.Pamiętaj,ze jesteśmy z Tobą!!!! To,co zrobisz,będzie najlepsze ![]() I nie rycz już(choć i tak ma już piękne oczka) ![]() Beatko dizewczynki już Ci odpowiedziały i ja podzielam Ich zdnaie ![]() Iustynko jestem z Was dumna!!! Wspaniały gest ![]() Jacieeee no włąśnie dloa maleństw,ale to maleństwo zaraz będzie wazyć 6-8-10 kg.,więc ja bym jednak kupiła tkaną Cookie lepiej woda,nawet bez glukozy ale czy będize chciała? Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-08-25 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Marina- ja ci powodzenia zycze. znan przypadek ze koles sie zmienil diametralnie dla kobiety. idealem nadal nie jest ale mega postep zrobil i im sie uklada. tego ci zycze!
coockie-a bujaczek masz? u nas sam bujak nkc nie daje ale wibra swoje robi i mala spokojni w nim siedzi i czesto zasypia. zauwazylam tez ze jak po karmieniu zschustuje to dlugo mi spokojnie bez zarcia w chuscie wisi. kinga druga nic spala ponad 5h pod rzad, potem popierdziala pol godziny i zasnela do 10(4h kolejne) |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/nati-najwyzej-ocen...786433787.html
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Dostałam wczoraj wieczorem SMSa z jakiegoś numeru z można powiedzieć pogróżkami, chociaż to trochę za duże słowo. Oczywiście chodzi o Dawcę i dziecko. Jak dostanę jeszcze raz idę na policje. Stalking jest karalny. Ale powoli opadam z sił.
#195 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za co niby potępiać? Tobie należy się nagroda za to że w ogóle chcesz mu dac jeszcze szanse na powrót i naprawienie krzywd, a on widać już wie dobrze jak bardzo zawiódł a teraz przyszła pora żeby dał dowód temu że zrozumiał i chce się zmienić i wynagrodzić Ci wszystkie łzy i nieprzespane noce. Musi poczuć że to jego jedyna ostatnia szansa i już więcej kredytu zaufania nie dostanie. Cytat:
![]() Cytat:
o tak! o tym samym pomyślałam. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
zapisz sms-a!!!!!!! to może być jako dowód na rozprawie! a jak coś to zgłoś na policje, będziesz miec udokumentowane żę zgłosiłaś pogróżki.
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Beatko zapisałam.
#197 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie chcę się już powtarzać tak co chwilę, ale nie da rady! - dziękuje !
![]() czytam każdego Waszego pościka i dodajecie mi otuchy jak nikt! Aniu - taaak, jeszcze sama mu to powiem! Dokładnie to co pogrubiłaś! monia - dziękuję. Czyli jednak taki przypadek może się dobrze skończyć. jacieee - ![]() Tylko ciągle czekam, bo babka mi późno napisała, że nie ma koloru który chciałam, no i wziełam inny ( taki jak ma zmalowana ). Zmalowana - Ale jak to? Myślisz, że to on? Czy ktoś z nim związany ? No i broń Boże nie kasuj tego smsa. A, napisałaś, że zapisałaś. Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-08-25 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Marinko ja prawdopodobnie bym zrobiła tak samo. probowałabym posklejać rodzinę. Powodzenia.
Ja tez polecam tkaną ![]() ![]() Dziewczyny daje któraś z Was dicoflor? Mogłaby wkleić link z opakowaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że to tylko przejedzenie, a ulewa Ci serkiem?! Wiesz co Ja wyczaiłam ostatnio u mojej małej, właśnie miałam takie samo wrażenie, że ona za często chce jeść czy pić. W upalnie dni to rozumiałam, ale w chłodniejsze ![]() Mi pediatra mówiła, że jeżeli je ok 20-40 min i po 20 min znowu chce, to na pewno nie że jest głodna tylko, że jej się pić chce albo po prostu przy cycu i albo wtedy właśnie dać się je napić z drugiej piersi albo smok - musisz wykminić.Jakoś specjalnie na początku mi się to nie sprawdzało, ale teraz widzę że nawet teoretycznie siedzi na cycu 20-40 min i po 20 min głodna, coś jest nie tak , nie?! Tylko wiesz co słuchaj czy ona połyka, bo moja pod koniec nie raz papania sobie tylko ssie ,wtedy zamieniam brodawkę na smoka. Co do smoka, moja lubi w sumie a venta i kuleczkę, ale bardziej kuleczkę bo chyba bardziej jej przypomina moją brodawkę, bo karmię w nakładkach... Cytat:
![]() śliczny jest! Cytat:
![]() Dostaniesz lanie ![]() Nikt Cię tu nie potępia, wręcz odwrotnie !! Każda z Nas trzyma za Ciebie mocno kciuki. Ja się mega mocno cieszę, że podjęłaś taką decyzję, teraz tylko zobaczyć czy naprawdę mu jest źle i czy to co mówi to prawda ![]() Tak jak napisała któraś z Nas. Ty już jesteś ponad to wszystko, bo przeszłaś SAMA przez gorsze dni Igorka, byłaś, jesteś i będziesz silna ! Ja cały czas myślę, że Twojego Tż to wszystko przerosło i się lekko mówiąć poddał, że potrzebował czasu na poukładanie sobie wszystkiego...tylko nie zdawał sobie sprawy, że TY jesteś z tym sama... Myślę, że też ważne jest aby uświadomić go RAZ a porządnie, że Tobie łatwo nie było aby on mial świadomość, że wychowanie to nie jest jak pójście do sklepu i wzięcie potrzebnej rzeczy, że tu trzeba wysiłku, cierpliwości, cierpliwości i siły. Aby nie wracać do tego co było tylko iść do przodu małymi kroczkami i się wspierać wzajemnie, a nie wypominać co kto źle zrobił ![]() ![]() Beatko nie myślę, że mała nie ma problemów brzuszkowych (odpukać) bączki sobie od czasu do czasu puści...choć dzisiaj myślałam że to właśnie coś z brzuszkiem ma, ale potem doszłam do wnisoku, że jakoś inaczej dała mi znać niż zwykle, że chce cyca - chyba. Przez tą duchotę, moja mała wstała o 4 i 5 na cycka. Niech te lato się już kończy!! Dobrze, że dzisiaj słońce za chmurami ![]() Udało mi się zrobić pranie, umyć podłogi, umyć kurze, zjeść śniadanie i właśnie robi się chleb od Shirki ![]() aa i ziemniaki obrałam ![]() Wiecie co? Ja chyba ropsko mam tam w środku, bo one wypływa i wypływa. Dostałam jakieś piguły dopochwowe na ropsko ![]() Niech się to już kończy !! Nerolka tak się dzisiaj zastanawiałam. Jest coś czego Ty unikasz w jedzeniu ?! czy pozwalasz sobie na wszystko? |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
BAN stały
|
Żanetko póki co nie odmówiłam sobie niczego.
Czy to czosnek,fasola,feta,szpin ak,brokuły...wszystko jem. Pieknie się zorganizowałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja sobie na swoim durnym czole chyba wytatuuje: NIE CHWAL DNIA PRZED ZACHODEM SŁOŃCA. dzisiejsza noc to jakas pomyłka. spał przy mnie, bo mu łózeczko nie pasowało.co za dziecko. ![]() a wczoraj jeszcze pisałam, ze dziecko nieproblematyczne. ![]() a i wiecie co, boje sie ze mu krzywde robie, bo czasami tak nieudolnie go chwyce i wydaje mi sie ze moze mu głowa odpadnie. ![]() a i niestety w ciagu ostatnich 2 dni przytył tylko 50 gr, czyli wciaz jeszcze nie dobił do wagi urodzeniowej i polozna zauwazyła ze nie chwyta on dobrze piersi.ponoc od smoczka, zrobił sie leniwy. o matko, jak nie urok to sraczka. do wagi urodzeniowej brakuje mu jeszcze 120gr.mam czas do poniedziałku. ku..a no zesz powymyslali parametry ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja byłam o włos od pójścia na policje, były głuche telefony i smsy z pogróżkami ale jakoś ucichło.
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem Ci tak wdzięczna, że nie masz pojęcia jak ! Mam dług wobec Ciebie ![]() jak tylko się bardziej ogarnę na pewno go spłacę ![]() Aj kochana moja ![]() Która kupiła na chrzest coś szydełkowane ?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Marina zajrzuj sobie na tą stronkę tu masz różne kształty smoczków
http://www.esmoczek.pl/?rodzaje-smoczkow,22 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możliwe, że od smoczka zrobił się leniwy, gdzieś czytałam, że właśnie smok może powodować że dziecko inaczej potem trzyma brodawkę. Może zainwestuj w nakładki - osłonki ?! one nie kosztują dużo, a może jak poczuje tez ten silikon jak w smoczku to będzie lepiej chwytał ?! Ja tylko na osłonkach jadę,mojej już nie pasuje nawet sama goła brodawka i w osłonce nawet widzę, czy te mleko leci czy nie ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie co z biegiem czasu, teraz stojąc z boku i popatrzeć np 2 tyg wstecz, to widzę jak nie raz źle czytałam "alarmy" mojej małej. Np. myślałam, że chce jeść a on np potrzebowała tylko coś possać, jak się jej źle leżało, myślałam że coś nie tak że miejsce jej nie odpowiada, a ona chciała np żeby ją jeszcze raz odbić... Teraz wiem, że najpierw spr czy głodna to dać jeść, jak się niecierpliwi to spr czy nie narobiła w czasie karmienia jak jest sucho to próbować odbić, jak odbije i dalej jest coś nie tak to na brzuszek położyc bo widzę ze na brzuszku tez odbija i jej lepiej... jak ją położę a wcześniej ją miałam na ramieniu to smoka dać i albo cicho siedzi albo trzeba do niej mówić... no ucze się uczę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
tu jest pokazane jak dziecko ssie smoczek a jak pierś nawet ciekawe
![]() http://www.nuk.pl/products/informationabout/nuksoothers |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że z tata wszystko ok !!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tylko nie dawkę z etykiety tylko po 5 kropli 3 razy dziennie Cytat:
150zł -ustalona stawka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze że sie wyjasniło i że z mała wszystko ok ![]() herbatka uspokajająca z Hippa ![]() u nas sprawdza sie mata fp rainforest, ,leżaczek i dużo spacerów Cytat:
![]() Moniczko kondolencje ![]() Nerolka w końcu z nami ![]() Marinko nikt nie będzie Cię oceniał a tym bardziej potepiał Twoje życie Twoja decyzja i ja osobiście bym zdecydowała tak samo ![]() Kajool ![]() Brumeczku, Da Karo ![]() i my sie meldujemy na ocdchowalni... aż trudno uwierzyc u nas w miarę ok, w dzień bywa różnie ale nie jest źle czasem troszke płaczemy za to nocki są super , spanie od ok 20-21 do 2-3 potem pobudka ok 6-7 ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#208 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to się lekarze pewnie zdziwili, bo mało jest takich przypadków aby dziecko było do tego stopnia przejedzone. Dobrze, że to tylko taki problem. Próbuj smoka, na bank będzie pluła, ale w końcu załapie. Myślałam, że dzieci mają umiar w jedzeniu, i wiedzą kiedy puścić cycka. Może jej chodzi o silny odruch ssania? o przytulanie do mamy? W chuście może będzie lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Nikt Cię słonko nie potępia. Ratujesz rodzinę, próbujesz ułożyć sobie życie i chcesz jak najlepiej dla Igora. Czasami warto wejść drugi raz do tej samej rzeki, wbrew przysłowiu. Daj znać jak po rozmowie ![]() Trzymam za Was mocno kciuki Cytat:
![]() ![]() Nie daj się zastraszyć. I masz raję, nie patyczkuj się tylko na policję. Ten czubek myśli że może wycofasz pozew. Niech się buja. ehh.. Nie uwierzycie w to co piszę. Sara śpi. Najpierw od 9-11, zjadła butlę, pielucha i od godziny znowu śpi ![]() Może moje dziecko się reguluje powolutku i załapie co to spanie w dzień w domku? oby. Chcę powrotu do normalności- mieć czas na ogarnięcie doku, odpoczynek, obiad, i opieka nad maleńką- żeby na to był czas. Sarcia dzisiaj kończy 5 tygodni- czyli pierwszy skok za nami? a pępek nadal siedzi. W czwartek najpóźniej mamy się zgłosić do chirurga jak nie odpadnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
BAN stały
|
Aaniu bardzo sie cieszę!!!
To teraz dasz tacie popalić ![]() Sie wyzyjesz kulinarnie i ułożysz super-cud dietkę ![]() Żanetko no coś Ty? Dziubku ![]() Zanka i co byliście u dr.? Lenka ma naczyniaka na rączce? Skąd to sie bierze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
zaraz jedziemy do lekarza
i zapytam o to cudo na raczce
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.