|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
my też mamy lustrzankę, drogie to było cholerstwo i tż obiecał,że będzie robił zdjęcia i co? i d...a , więc ja się za to zabieram , ino znajdę czas ![]() A co okresu to właśnie się zastanawiam czemu oczekujecie tak na te małpiszony ![]() ![]() Evvcia Ty kujonku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie piję kawkę, czekam na tż z obiadem, dzisiaj szpinak z makaronem i fetą ( byłby z serem żóltym, no ale kalorie ![]() ![]() Zamawiam dzisiaj chustę i dostawkę do wózka ( w końcu , bo się z tym wożę jak bym kupowała samochód ![]() A jeśli chodzie o pipeczki to ja nadal przemywam, jednej i drugiej jak widzę ,że jest tego tam sporo , oczywiście wszystko delikatnie i czystą wodą ps. zaraz sprawdzę kiedy dostałam małpiszona Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-29 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Evvcia gratuluję 5!!
![]() ![]() Co do okresu to ja dostałam w 6tyg po porodzie i był całkowicie niebolesny i mniej obfity niż przed ciążą ![]() Emigra ![]() MoniaHan a ja wzięłam przykład z Ciebie i kładę Małą na noc do gondolki ![]() ![]() Tak właśnie czytam skoki rozwojowe...i czekam z "utęsknieniem" na skok 7tyg. lada dzień ![]() ![]() Mój mądry mąż łazi z psem po lasach i Pelusa załapała kleszcze. Nawet nie wiem ile, ale dziś mama znalazła 1 nażartego do granic możliwości przy miskach z jedzeniem a ja 1 wykręciłam jej z ucha. Ale nie da się mężowi wytłumaczyć, żeby nie łaził po lasach, bo on chce i już (jak dziecko) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w 7 tygodniu miałam lekkie plamienia. Ale na pewno nie był to okres ![]() Cytat:
Czasem pory się zmieniają, ostatnio budziła się 1-3-5-8 ![]() W dzień przestałam pilnować 3-godzinnej przerwy, bo czasem chce trochę co godzinę, dwie, czasem co trzy. Czasem jest tak, że tylko dojada aby miec siłę na zabawę ![]() Cytat:
![]() Od poniedziałku będę słomianą wdową. Mąż wyjeżdża w delegacje i będzie w domu co dwa tygodnie na weekend. To się nacieszy dzieckiem i zbuduje taką więź... ale miejsca pracy nie wybiera on tylko kierownictwo w firmie. Dziś jest na miejscu a jutro może być na drugim końcu kraju. Ale będzie niecałe 170 km od domu, nie tak źle.
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Evvcia, lubi w nim siedzieć w mieszkaniu jak podłączam do wózka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Pooglądałam zdjęcia na mailu!
Morfeuszek już duży chłop ![]() Laurunia śliczniusia. ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Andrea strasznie się ślini i pcha piąstki do buzi jakby miały jej zęby wychodzić ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
jestem załamana. po 4 latach ZUS mnie cudownie ozdrowił i zabrał mi rente
![]() ![]() ![]()
#189 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
A jak to gondolka za mała??? To Haniulek Twój już taki duzy? Dziś zmiezyłam Matyldę i tak pi razy oko ma 60 cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie też był dużo mniej obfity niż wcześniej. Ciekawe czy tak zostanie ![]() A dla męża ![]() ![]() Właśnie o tym samym pomyślałam. Karolca może ta rozłąka wyjdzie Wam na dobre ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() też to u swojej zaobserwowałam, ale ona nie pięść a palec i to wskazujący wkłada jakby czegoś szukała tam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
evvcia- można się odwołać w ciągu 14 dni. tylko nie wiem co im napisać, jak napisać i w ogóle...muszę poczytać na necie ...popytać kogoś ...nie wiem
![]()
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evvcia moja ostatnio podrapała sobie podniebienie paznokciem przez pchanie paluszków do buzi. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Agabi w sumie nie rozumiem decyzji ZUSu. Urodzić dziecko=brak niepełnosprawności? Kobiety bez rąk też rodzą dzieci (widziałam raz program w TV) i co? Niby jest sprawna i może pracować bez problemu? Z sercem nie ma żartów :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Ale mi pyszne gołąbki wyszły
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie dziś u mnie wieje mimo iż jest ciepło. Więc rezygnuję ze spaceru. Od rana był u mnie siostrzeniec. Jednak 5-letnie dziecko to już nie jest problem aby się takim zająć. o 8 przyszedł, akurat Ewelinka się obudziła, nakarmiłam, przebrałam, pobawiłam chwilę i zasnęła. I ja też ![]() ![]()
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
w porządku jest
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
moja mama miala podobnie ... az w koncu lekarz stwierdzil u niej depresje i dostala rente z powodu depresji ...
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Wtajemniczenie
|
Ja podawałam co drugie karmienie (bo mały jadł co 2 godz) na początku po 8 kropelek bo był mały jak zaczęliśmy 2 tyg tylko miał. Z czasem doszliśmy do 15 kropelek. Poprawa była po jakiś 4-5 dniach. Potem znów były ciężkie wieczory i zaczęliśmy odstawiać tzn zmniejszać dawke kropli bo mąż doczytał w necie jakąś opinię kogoś że też jakby się pogorszyło po dłuższym stosowaniu i po 2 dniach było już lepiej. Na chwile obecną dajemy po 4 krople i przymierzamy się do całkowitego odstawienia.
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam nie tęsknię za tym.. ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Agabi, kurcze współczuję.. Dziwne te ich uzasadnienia.. Odwołuj się koniecznie! My czekamy na decyzję w sprawie odwołania sie od nieprzyznania przez ubezpieczyciela kaski za urodzenie Kai.. Ciekawe co postanowią. Napisałam dziś wniosek o dodatkowy macierzyński co by do pracy wysłać i mieć z głowy. Potem wniosek o zaległy urlop, no i pewnie wychowawczy.. No i byłam załatwic becikowe.. Evvcia Laura przesłodka!!! ![]() ![]() Flower ale Morfeuszek śmiechowy - fajnie trzyma smoka ![]() ![]() Nikki super foteczki Oskara! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-29 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Gang Iren
|
Moj maz ze szwagrem pojechali do kumpla na meski wieczor(tzn wroca jutro),babcie i dziewczyna szwagra pija piwko,a my z Wiki damska impreza przy picolo
![]() Cytat:
O kurcze,wspolczuje.Nie rozumiem jak mozna zrobic cos takiego!To z czego masz zyc z dzieckiem?!
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Własnie spojrzałam na pierwsze strony, fajnie
![]() Roksape, jeśli Ci się chce - możesz mi zmienic wiek na 28 bo już od ponad miesiąca starszam ;/ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny mam ochotę po dzisiejszym popołudniu rozwieść sięz mężem
![]() ![]() I potem że tak nie może być trzeba ją nauczyć smoczka ssać albo pić z butelki. No normalnie mnie podniosło z nerwów bo cały dzień i noc ja się nią zajmuję nieraz mu mówiłam,że czasem mi brakuje już sił jak przez cały dzień albo karmie albo zmieniam pieluchy albo noszę a on na to zawsze "no to cóż ci na to poradzę" i zajmował się swoją robotą, a jak mu przyszło uspokajać małą przez dosłownie pół godziny to tak nie może być ![]() Ufff musiałam się wyżalić, wybaczcie ![]()
#202 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No to fajnie, że było ok ![]() Cytat:
![]() ![]() To jednak wychowawczy a nie żłobek? Dziękujemy za komplement ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Ewcisz...powiem Ci jedno - nie jesteś sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedac na zakupach raz zadzwonilam jak sobie radza - mala sie obudzila, siedzial z nia. Jak bylam przy kasie to zadzwonil do mnie z pretensjami ze jak mu dziecko zostawiam to zebym przemyslala czy napewno ono bedzie spac, ze mala nie spi, tylko marudzi i on zamiast siedziec i pracowac to ciagle jest przez mala wybijany z roboty, a ze nie umial lozeczka przeniesc do siebie kolo biurka bo wkolo syf (fakt, syf byl, bo nie mialam kiedy sprzatnac) i jak wrocilam to mu powiedzialam ze pierwszy i ostatni raz zostal z MOIM dzieckiem sam i ze w d.upie mam taka pomoc z jego strony, ze jak leci mecz to on robi wszystko byle od 15.30 byc gotowym z robota i potem siedzi wpatrzony w tv a jak ma sie dzieckiem zajac to na godzine nie moze od kompa odejsc. Myslalam ze wybuchne, nie wiele brakowalo Poklocilismy sie okrutnie tamtego dnia, ale naszczescie szybko sie pogodzilismy - powiedzielismy sobie co nam na watrobach zalega i oczyscilo to atmosfere. Ale tamtej sytuacji mu nie zapomne..
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie od razu mi lżej na duszy
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co takiego moze znajdowac sie w TIC TAKach ze uzaleznia?
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
Witam mauski po przerwie!
Nie bylo mnie bo mielismy dosc intensywny weekend, w sobote caly dzien u mamy, w niedziele u siostry na grillu, dzisiaj od rana mielismy wizyte pediatry a po poludniu bioderka. Bioderka idealne, natomiast pediatra zdiagnozowala u Viki skaze bialkowa ![]() Tak sie tego obawialam i sobie wywrozylam. Wiec ja przechodze na diete bezmleczna a Viki dostaje bebilon pepti, ponoc dzieci go nie lubia, na szczescie mala juz 2 razy dzisiaj pila po trochu i jakos pije, nie krzywi sie! No i mam Jej podawac fenistil w kropelkach na ta Jej skorke. Biedna moja! Wrzuce zdjecie jak wyglada, te krostki , ktore ma to tradzik , natomiast czerwone plamy to skaza, dodatkowo robilam Jej morfologie bo takie mialam zalecenie ze szpitala i tam wyszedl podwyzszony poziom eozynofili, co wskazuje wlasnie na alergie lub pasozyty, ale pasozyty raczej odpadaja w przypadku takiego malenstwa! No wiec teraz mam naprawde problem z moim jedzeniem, bo jak sie z diety wyrzuci mieso,wzdymajace warzywa i jeszcze soje (ja jestem uczulona i nie jem) to naprawde duzo nie zostaje! Tutaj prosze dziewczyny na diecie bezmlecznej o pomoc! Poratujcie - co jecie? ![]() Lenka, pytalas o snuze - tak jestem zadowolona z zakupu!
#210 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() evvcia gratuluje 5! ![]() ![]() emigra wow, to trzymam kciuki za kredyt oby % jak najkorzystniejszy dla Was ![]() to samo pomyślałam... ![]() Cytat:
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-05-29 o 18:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.