Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-22, 13:43   #181
Organzza
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam jeszcze lekieru Essie, ale może to się zmienić jutro. Chociaż jak pisałam - szukam ładnego żółtego lakieru a na tych zdjęciach szafy nie ma nic takiego. Może to i lepiej dla mojego porfela
w kolekcji Poppy Razzi jest żółty, ale u nas oczywiście nie ma limitowanek

mnie się najbardziej w esiakach podoba to, że są takie szkliste, żaden inny lakier nie daje aż takiego efektu - paznokcie wyglądają jak szkiełka
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja po pracy idę z mężem na kolację do teściówki, moi rodzice też będą. Mieszanka wybuchowa, muszę na takich spotkaniach dużo wina pić, żeby stalowe nerwy zachować.

Wywołałam temat zizou, a widzę że wrócił też w wątku Gdzię się podziały wizażanki? jakaś wizażowa telepatia.
u, to powodzenia

jest taki wątek? pierwsze słyszę
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 13:48   #182
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie mam jeszcze lekieru Essie, ale może to się zmienić jutro. Chociaż jak pisałam - szukam ładnego żółtego lakieru a na tych zdjęciach szafy nie ma nic takiego. Może to i lepiej dla mojego porfela

snow ja też właśnie zajrzałam na FB na profil TBS i rzeczywiście wyprzedaż wygląda zachęcająco
A jakiego żółtego szukasz? Takie bardziej fluo czy jaśniejszego, pastelowego?

Pewnie wyprzedają m.in. wszystkie masełka w starych opakowaniach (te nowe w ogóle mi się nie podobają).

Cytat:
TBS... nie byłam tam chyba 100 lat , albo jestem w tej galerii z TŻem, albo nie mam czasu podejść, albo omijam celowo. To wyprzedaż chyba też ominę.

Ja po pracy idę z mężem na kolację do teściówki, moi rodzice też będą. Mieszanka wybuchowa, muszę na takich spotkaniach dużo wina pić, żeby stalowe nerwy zachować.
Ja stosunkowo często tam zaglądam, bo biurowiec, w którym pracuję, jest naprzeciwko galerii, w której jest również TBS.

Udanego spotkania
My z TŻ zazwyczaj chodzimy w weekendy na obiad do jego albo moich rodziców, ale wspólnych spotkań póki co nie praktykujemy. Nie narzekam - alkoholu nie piję (w ogóle nie piję nic poza wodą) i mogłoby to być dla mnie za mocne przeżycie

Właśnie wygrałam bransoletkę - coś miłego przy tym okropnym piątku
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:03   #183
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
A jakiego żółtego szukasz? Takie bardziej fluo czy jaśniejszego, pastelowego?

Albo takiego żółtego słonecznego (mam w sumie upatrzony z Manhattanu - seria M&Buffalo, niedawno kupiłam taki ciemny morski z tej serii właśnie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-paznokci.html), albo taki bardziej neonowy, jak np. ten Orly: http://orlybeauty.pl/lakiery-feel-vi...ick-p-791.html

Gratuluję wygranej

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2012-06-22 o 14:05
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 14:14   #184
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
jest taki wątek? pierwsze słyszę
Jest na plotkowym.

Cytat:
Udanego spotkania
My z TŻ zazwyczaj chodzimy w weekendy na obiad do jego albo moich rodziców, ale wspólnych spotkań póki co nie praktykujemy. Nie narzekam - alkoholu nie piję (w ogóle nie piję nic poza wodą) i mogłoby to być dla mnie za mocne przeżycie
My zazwyczaj też chodzimy do nich osobno i też na weekendowe obiadki (chociaż już dawno nie było czasu na to, bo okolice ślubu absorbują nawet weekendy), ale czasem się nam wymykają spod kontroli i umawiaja się za naszymi plecami.
Jest to ciekawa praktyka bo zawsze myślałam że nasze mamy nie mają szans się polubić.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 15:53   #185
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Rzyrafko, fajnie, że zaczynasz nowe studia i widzisz po nich szansę na zatrudnienie. W Warszawie też jest fatalnie z pracą, tzn. z taką żeby zarobić na podstawowe potrzeby. Jak sama szukałam pracy, to zgłosiły się do mnie tylko 2 firmy - i proponowały 1000 złotych netto W Warszawie wynajęcie pokoju prawie tyle kosztuje...
Ja o mieszkaniu na razie nie myślę- strata czasu w moim wypadku
Zanim będę zmuszona do całkowitego przekwalifikowania się spróbuję jeszcze podrążyć wokół innych analiz
Cytat:
A ja Wam powiem, że chyba kupię sobie drugą buteleczkę mojego pomarańczowego Gosha, o ile jest jeszcze dostępny: http://farm6.static.flickr.com/5090/...b07075193e.jpg
Uwielbiam go nakładać na inne lakiery o podobnej barwie, bo ślicznie się mieni i właśnie dobiłam denka w buteleczce! Chyba oprócz Evelinowego Mellow nie trafiłam do tej pory na drugi lakier, który bym tak lubiła
Ja trafiłam, ale nie było jak dokupić- dawno dawno temu Manhattan miał rewelacyjne lakierowe limitowanki Ja zużyłam parę lakierów w swojej karierze do dna i raczej większość tak skończy z mojej kolekcji. Jeśli mi coś nie pasuje to prawie od razu wysyłam w świat.
Cytat:
a, i podobno Essie wróciły do Douglasów, też w tej cenie (pamiętam, jak były po 49zł ). Douglas ma tę przewagę, że bywają w nim limitowanki, których w SP brak
O, dobra wiadomość
Cytat:
Organzza dziękuję za info muszę sobie pododawać te blogi do ulubionych, w ogóle ich nie znam.
Dodaj sobie do czytnika google- uwielbiam to narzędzie, tylko teraz mi się mnożą obserwowane blogi jak króliki
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja o dziwo wciąż nie mam żadnego lakieru Essie, jak staję przed tą szafą, to na nic nie mogę się zdecydować.
Ja kupiłam przez internet 3, jeden szybko puściłam dalej i 1 dostałam od koleżanki. O, przypomniał mi się kolor, którego poszukuję- buraczek. trzeba zobaczyć co w tym temacie ma szafa E do powiedzenia
Cytat:
Kupiłam tam ostatnio róż z kolekcji Lily Cole. Ma śliczny kolor, ale krótko utrzymuje się na skórze albo źle go nakładam
Ja chciałam polować na róż z limitki Catrice Revoltaire, bo na zdjęciachprezentuje się pięknie, ale jak pomacałam tester to takie nic w sumie (18 zł zostaje w kieszeni )
Cytat:
TBS... nie byłam tam chyba 100 lat , albo jestem w tej galerii z TŻem, albo nie mam czasu podejść, albo omijam celowo. To wyprzedaż chyba też ominę.

Ja miałam być dziś, ale że nie musiałam polować na róż to odpuściłam. Jakbyś była to daj znać jakie masła i masełka do ust wyprzedają.

Mmm, fajnie a mnie już czeka tylko kino, ewentualnie zakonserwujęi schowam na dno szafy zimowe buty- wreszcie je wymyłam po zimie
Cytat:
mnie się najbardziej w esiakach podoba to, że są takie szkliste, żaden inny lakier nie daje aż takiego efektu - paznokcie wyglądają jak szkiełka
Ja nie zwracam na to uwagi bo używam nabłyszczacza/wysuszacza na wierzch. Dla mnie lakier musi mieć pełnię krycia maksymalnie przy 2 warstwach. I chyba nigdy nie zrozumiem jak można lubić lakiery żelkowe...
Cytat:

Jak to nic ja kocham wszelkie herbatki i ostatnio kawę z kawiarki niskociśnieniowej (odkryłam niedawno 2 super kawy z tesco, obie FairTrade, mielona i ziarnista ), okresowo pijam mate. I w ogóle nie rozumiem tej jednostronnej miłości tylko do jednego z tych napojów. I nie wyobrażam sobie dnia bez chociaż jednego z tych smaków

Gratulacje.

A ja się spłukałam. Prócz tego co pisałam przytargałam jeszcze scrub do twarzy z granatem i jednak skusiłam się na 2 kredki do oczu. Granatową chciałam, bo była ładniejsza od tej co mam z serii mega impact (jest w konsystencji i właściwościach dokładnie taka jak te super shock, nie wiem czemu je pod inną serią ukryli) żeby tę puścić dalej. Ale jak tak sobie pomaziałam po ręce to chyba zostawię obie
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 15:53   #186
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Cześć dziewczyny...
Trochę mi głupio wchodzić w wątek po tak długiej przerwie, ale może ktoś mnie jeszcze pamięta i przyjmiecie mnie z powrotem?

Przejrzałam ostatnie posty i widzę, że u Hosenki i iceflower duże zmiany Gratulacje dziewczyny
Snow, no wreszcie, ostatnio czytałam Twoje recenzje i dziwiłam się, czemu Cię jeszcze u Nas nie ma Miło Cię znów widzieć

Piękne te lakiery Essie, ale ja ostatnio nie mam weny do malowania - paznokcie mam w fatalnym stanie, muszę iść na mani i w końcu o nie zadbać Nie cierpię doprowadzać ich do tak kiepskiego stanu

W ogóle to ostatnio dużo nakupowałam i jestem spłukana. Za to uzupełniłam braki - puder Shiseido Sun, wkłady do golarki i szczoteczki elektrycznej, brązowy cień do powiek, zamówiłam też chwalony przez Estellę puder MAC Mineralize Skinfinish, już się nie mogę doczekać, aż przyjdzie

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 18:21   #187
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Ja trafiłam, ale nie było jak dokupić- dawno dawno temu Manhattan miał rewelacyjne lakierowe limitowanki
Właśnie, do nas w ogóle chyba większość (jak nie wszystkie) limitowanki Manhattanu nie trafiają

Tata mi przyniósł dobre wieści. Ta firma, gdzie w razie braku innej pracy planuję iść do pracy na produkcję będzie się rozbudowywać i będą za jakiś czas na pewno nowe zatrudnienia Od pewnego czasu słuchy o rozbudowie chodziły i teraz jest to już pewne (firma taty często wykonuje tam różne roboty i stąd ma tę informację). Do pół roku ma powstać nowa hala produkcyjna.

Jejku już tyle godzin! Wciągnęłam się w granie w Angry birds na FB i czas mi zleciał strasznie szybko
Stary 2012-06-22, 19:10   #188
rzyrafka
Zakorzenienie

Ja ostatnio skończyłam wszystkie poziomy wszystkich sezonów dostępnych we wtyczce Angry Birds do Chrome miałam plan żeby wszystkie zrobić jeszcze raz na 3 gwiazdki ale odpuszczam
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 19:40   #189
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Albo takiego żółtego słonecznego (mam w sumie upatrzony z Manhattanu - seria M&Buffalo, niedawno kupiłam taki ciemny morski z tej serii właśnie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-paznokci.html), albo taki bardziej neonowy, jak np. ten Orly: http://orlybeauty.pl/lakiery-feel-vi...ick-p-791.html

Gratuluję wygranej
Dziękuję Też oglądałam ten z tej serii Buffalo, ale póki co nie zdecydowałam się. A ten ciemny fajnie się sprawuje? Szybko schnie?

Cytat:
Dodaj sobie do czytnika google- uwielbiam to narzędzie, tylko teraz mi się mnożą obserwowane blogi jak króliki
Hm, nie używam i nie wiem jak to działa

Cytat:
Ja chciałam polować na róż z limitki Catrice Revoltaire, bo na zdjęciachprezentuje się pięknie, ale jak pomacałam tester to takie nic w sumie (18 zł zostaje w kieszeni )

Ja miałam być dziś, ale że nie musiałam polować na róż to odpuściłam. Jakbyś była to daj znać jakie masła i masełka do ust wyprzedają.
A ja skusiłam się na trzy lakiery Catrice, ale jakoś ich nie polubiłam. Dwa oddałam, jeden zostawiłam ze względu na kolor. Wkurza mnie, że długo schną, zostawiają smugi i szybko odpryskują. Uznałam, że więcej ich nie kupię...

A co do Body Shopu, widziałam wszystkie masła Duo, a oprócz tego marakuję, papaję i jakieś zestawy. Oprócz tego przecenione są duże żele kokosowe i ta seria Originals, np. żel Fizzy Peach i Spiced Pumpkin. Nic mnie nie skusiło.

Cytat:
Jak to nic ja kocham wszelkie herbatki i ostatnio kawę z kawiarki niskociśnieniowej (odkryłam niedawno 2 super kawy z tesco, obie FairTrade, mielona i ziarnista ), okresowo pijam mate. I w ogóle nie rozumiem tej jednostronnej miłości tylko do jednego z tych napojów. I nie wyobrażam sobie dnia bez chociaż jednego z tych smaków

Gratulacje.
Ja też kocham herbatki i kawę, ale niestety musiałam pozostać przy samej wodzie ze względu na zalecenie lekarza. Herbata to najmniejszy problem Okazało się, że nie toleruję m.in. pszenicy, kukurydzy, jajek, mleka, papryki, soi i jeszcze kilku innych produktów - odżywianie stanowi dla mnie naprawdę nie lada wyzwanie i rezygnacja z herbaty była chyba najlżejsza ze wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Snow, no wreszcie, ostatnio czytałam Twoje recenzje i dziwiłam się, czemu Cię jeszcze u Nas nie ma Miło Cię znów widzieć

Piękne te lakiery Essie, ale ja ostatnio nie mam weny do malowania - paznokcie mam w fatalnym stanie, muszę iść na mani i w końcu o nie zadbać Nie cierpię doprowadzać ich do tak kiepskiego stanu
Cześć madziarra Mnie też jest strasznie miło

Odkąd maluję regularnie paznokcie i przestałam używać odżywek, to o dziwo są w lepszym stanie

Cytat:

Jejku już tyle godzin! Wciągnęłam się w granie w Angry birds na FB i czas mi zleciał strasznie szybko
Ja w Angry Birds grałam namiętnie na iPhonie, teraz trochę mi przeszło, ale zmarnowałam na tym długie godziny.

W TBS nic nie kupiłam, ale za to zajrzałam do Sephory, zobaczyłam nowe lakiery Korres i przemówił do mnie odcień Coral Hibiscus, z którym wróciłam do domu.
Bardzo podobały mi się też kolory Pomegranate i Watermelon, ale sprawdzę najpierw, jak sprawdzi się ten.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie.jpg (43,3 KB, 20 załadowań)
Stary 2012-06-22, 20:12   #190
Estella
Zakorzenienie

Witaj Snow fajnie, że wróciłaś.

Ja jestem totalnie zakochana w Watermelonie z Essie, najpiękniejszy róż, wszyscy się nim zachwycają; mam w nim największe zużycie ze wszystkich Essie.
Generalnie mam mnóstwo nowych lakierów m.in. Bahama Mama, o której dopiero co pisały Nina i Iza
A na paznokciach mam teraz granat z turkusowym połyskiem z tych nowych L'Oreali. Kolor mi się podoba, ale chyba nie do końca jestem do niego przekonana - raczej nie noszę niebieskości na paznokciach.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 06:26   #191
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Też oglądałam ten z tej serii Buffalo, ale póki co nie zdecydowałam się. A ten ciemny fajnie się sprawuje? Szybko schnie?

W TBS nic nie kupiłam, ale za to zajrzałam do Sephory, zobaczyłam nowe lakiery Korres i przemówił do mnie odcień Coral Hibiscus, z którym wróciłam do domu.
Bardzo podobały mi się też kolory Pomegranate i Watermelon, ale sprawdzę najpierw, jak sprawdzi się ten.
Ten, który ja mam (ciemny turkus) jest super. Przy 1 warstwie już kryje idealnie, ale ja zwykle i tak daję dwie. Bardzo szybko wysycha i trzyma się dobrze, jak wszystkie Manhattany, ktore do tej pory miałam. Jedyny minus - przy zmywaniu brudzi paznokcie i skórki. Trzeba bardzo ostrożnie zmywać jeśli się nie chce mieć zielonkawych palców

O jaki ładny ten koral

Miało być dziś słonecznie a tymczasem właśnie u mnie lało. Do Krakowa jadę w południe i mam nadzieję, że się pogoda poprawi, bo nawet nie wiem jak sie ubrać?

Wczorajszy mecz był super, Niemcy na mistrzów Oezil to mój ulubieniec od ostatnich mistrzostw świata i widzę, że wciąż w formie

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2012-06-23 o 06:27
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-23, 08:02   #192
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio skończyłam wszystkie poziomy wszystkich sezonów dostępnych we wtyczce Angry Birds do Chrome miałam plan żeby wszystkie zrobić jeszcze raz na 3 gwiazdki ale odpuszczam
ja ostatnio grałam w Angry Birds Space u TŻ - też wciągające, utrudnieniem jest grawitacja
Cytat:
Ja też kocham herbatki i kawę, ale niestety musiałam pozostać przy samej wodzie ze względu na zalecenie lekarza. Herbata to najmniejszy problem Okazało się, że nie toleruję m.in. pszenicy, kukurydzy, jajek, mleka, papryki, soi i jeszcze kilku innych produktów - odżywianie stanowi dla mnie naprawdę nie lada wyzwanie i rezygnacja z herbaty była chyba najlżejsza ze wszystkiego.
brzmi strasznie, ile to wyrzeczeń
Cytat:
Odkąd maluję regularnie paznokcie i przestałam używać odżywek, to o dziwo są w lepszym stanie
moje paznokcie też bez odżywek się nieźle sprawują, do tego rosną jak szalone (to chyba przez tran), ale ja nie używam lakierów każdego dnia, po zmyciu często daję im odpocząć dzień-dwa i się nie niszczą

ładny ten Coral Hibiscus
Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Ja jestem totalnie zakochana w Watermelonie z Essie, najpiękniejszy róż, wszyscy się nim zachwycają; mam w nim największe zużycie ze wszystkich Essie.
Generalnie mam mnóstwo nowych lakierów m.in. Bahama Mama, o której dopiero co pisały Nina i Iza
dokładnie mnie już wiele razy pytano jaki to lakier

gratuluję nabytków Bahama Mama jest świetny, jeden z piękniejszych fioletów
Cytat:
Wczorajszy mecz był super, Niemcy na mistrzów Oezil to mój ulubieniec od ostatnich mistrzostw świata i widzę, że wciąż w formie
może i dobrze gra, ale wczoraj jak oglądałam mecz, to ciągle myślałam "jaki on brzydki"
Double with me?
Stary 2012-06-23, 08:18   #193
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
może i dobrze gra, ale wczoraj jak oglądałam mecz, to ciągle myślałam "jaki on brzydki"
Wygląda jak Mały Głód
Stary 2012-06-23, 08:32   #194
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Snow fajnie, że wróciłaś.

Hej Estello

Watermelon ekspresowo wpisał się na moją listę must-have Jeden dzień z Wami i już kusi mnie coś nowego!

Cytat:
Ten, który ja mam (ciemny turkus) jest super. Przy 1 warstwie już kryje idealnie, ale ja zwykle i tak daję dwie. Bardzo szybko wysycha i trzyma się dobrze, jak wszystkie Manhattany, ktore do tej pory miałam. Jedyny minus - przy zmywaniu brudzi paznokcie i skórki. Trzeba bardzo ostrożnie zmywać jeśli się nie chce mieć zielonkawych palców
Nie próbowałam do tej pory Manhattanów, ale dobrze wiedzieć. Mnie podobał się jakiś jaśniejszy kolor, więc może nie byłoby problemu z brudzeniem. Faktycznie mogłoby to być irytujące

Cytat:

O jaki ładny ten koral
Urzekł mnie od razu W rzeczywistości jest może nawet o pół tonu jaśniejszy niż na zdjęciu, chociaż wszystko zależy też od ustawień monitora..

Cytat:
Miało być dziś słonecznie a tymczasem właśnie u mnie lało. Do Krakowa jadę w południe i mam nadzieję, że się pogoda poprawi, bo nawet nie wiem jak sie ubrać?
U mnie bezchmurne niebo i piękne słońce. Zaraz zaaplikuję filtr, potem olejek Bronze Goddess EL , włożę kapelusz i lecę na balkon się opalać

Cytat:
brzmi strasznie, ile to wyrzeczeń
Już nawet się przyzwyczaiłam, chociaż nie jest to łatwe. Najgorsze jest to, że właściwie nie mogę zjeść nic na mieście, bo nigdy nie mam pewności, czego tam dodali, a muszę tych składników unikać bezwzględnie, nawet w minimalnych ilościach.

Cytat:
moje paznokcie też bez odżywek się nieźle sprawują, do tego rosną jak szalone (to chyba przez tran), ale ja nie używam lakierów każdego dnia, po zmyciu często daję im odpocząć dzień-dwa i się nie niszczą
Moje może nie rosną tak szybko, ale odpowiada mi to, bo ja wolę krótsze Odkąd nie daję im odpoczywać, to są mniej łamliwe i jakoś ładniej wyglądają bez lakieru, chociaż nie bardzo mają szansę się zaprezentować

Cytat:
ładny ten Coral Hibiscus
Chyba dziś go wypróbuję, mam nadzieję, że będzie równie ładnie schnął

Cytat:
Hahaha
Stary 2012-06-23, 09:10   #195
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Nie próbowałam do tej pory Manhattanów, ale dobrze wiedzieć. Mnie podobał się jakiś jaśniejszy kolor, więc może nie byłoby problemu z brudzeniem. Faktycznie mogłoby to być irytujące
Moim pierwszym lakierem, który kupiłam jak zaczęła się tutaj lakierowa mania był właśnie lakier Manhattanu (taka ciemna śliwka). Potem kupiłam ciemny róż a niedawno właśnie turkus. I ze wszystkich jestem zadowolona

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-23, 10:21   #196
karolina1985
Zakorzenienie

Ależ tu ruch, jak za starych, dobrych czasów

Cytat:
O, ja miałam niedawno jakiś szampon z grapefruitem z Timotei, ale pewnie jeszcze w starym opakowaniu. Lubiłam ten z bambusem i masłem shea, ale chyba od dawna go nie produkowali, bo nigdzie nie widziałam

EDIT: To ta seria?: http://www.timotei.com/organicdelight/#1
Nie, właśnie nie ta "tubkowa" Butelki są przezroczyste, trochę "walcowate" i mają 2 pojemności (200-250ml i 400ml).

Cytat:
te szampony są już od jakiegoś czasu, widziałam kiedyś w gazetce którejś z drogerii
Te które Isa wkleiła czy te, o których ja piszę?
Bo właśnie ja tych "moich" wcześniej nie widziałam i nie wiem czy to całkiem nowa seria czy tylko odświeżenie butelek

Cytat:
Ja widziałam żółtka ale bardziej takiego słonecznikowego niż pastelowego. Tak mi się przynajmniej wydawało, bo nie zgłębiałam jakoś szczególnie mocno takich kolorów.
A z jakiej firmy?Podoba mi się ten, ale za taką pojemność nie zapłacę tyle

http://www.smoochblog.com/2012/04/ma...il-polish.html

Cytat:
Pewnie coś źle robię. Że nie znajdę póki co w żadnym lab to się już pogodziłam. Ale Nie za bardzo wiem co mogłabym robić innego- telemarketing odpada, bo to już przechodziłam i to zupełnie nie jest dla mnie. Ostatnio nad tymi korporacjami myślę, ale nie wiem to są dziedziny zupełnie mi obce... Dobrze, że na tę podyplomówkę mnie przyjęli to przynajmniej jakaś nadzieja w dalszej perspektywie jest. Tylko wypadałoby na nią zarobić przez wakacje
Rzyrafko wielu ludzi pracujących w korporacjach skończyło czasem bardzo egzotyczne kierunki i sobie radzą, więc uważam, że naprawdę nie ma co się bać tylko próbować

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość

Łączę się. Rozstałam się z TŻem, a mieliśmy tyle planów... Wiem, że tak będzie lepiej, i dla niego i dla mnie. Wyprowadzam się.
Domyślam się, że Ci ciężko, ale skoro podjęłaś taką decyzję to pewnie miałaś powody.3mam kciuki za egzaminy.

Cytat:
Cześć dziewczyny...
Trochę mi głupio wchodzić w wątek po tak długiej przerwie, ale może ktoś mnie jeszcze pamięta i przyjmiecie mnie z powrotem?
Witaj

Cytat:
Z L'Oreala mam Macaroon Noisette, Lush Tangerine, So Chic Pink i French Riviera. Wszystkie sa świetne, chociaż w sumie najmniej zadowolona jestem z tego ostatniego, bo w sztucznym świetle kolor zapowiadał się zupełnie inaczej. Ale zakupu nie żałuję.
I jak ten Lush Tangerine?Bo chodzę koło niego odkąd go zobaczyłam

Też mam Makarona (dostałam od koleżanki, ale niespecjalnie mi się podoba, dam mu jeszcze jedną szansę i pójdzie w świat jeśli jej nie wykorzysta i Rivierę (mi się podoba na stopach Właściwie kupiłam go, bo długo nie mogłam upolować Pearl de Jade, ale jestem zadowolona ).
Poza tym dostałam jeszcze Metropolitan:

http://zoloriri.blogspot.com/2012/03...-polishes.html

ale nie testowałam go jeszcze. Dorwałam w końcu też Pearl de Jade i ten zdecydowanie jest faworytem

Cytat:
A na paznokciach mam teraz granat z turkusowym połyskiem z tych nowych L'Oreali. Kolor mi się podoba, ale chyba nie do końca jestem do niego przekonana - raczej nie noszę niebieskości na paznokciach.
Zgadzam się, Watermelon nie pozostawia nikogo obojętnym

Który Loreal?

A mój Catrice po pomalowaniu okazał się jaśniutkim, przydymionym lila w świetle dziennymW sumie nawet nazwa na to wskazywała
Ale i tak mi się podoba i chyba sobie jeszcze jakiś kupię z tej serii
Muszę tylko zrobić czystkę w lakierach, już odłożyłam te, których nie używam, albo się dublują.

Izka przypomnij mi proszę nazwę tego Essie,który pokazywałaś ostatnio w Lolku, bo znów zapomniałam

Chyba znów zapanowała mania lakierowa na wątku

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o

Edytowane przez karolina1985
Czas edycji: 2012-06-23 o 10:33
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 10:58   #197
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
A ja skusiłam się na trzy lakiery Catrice, ale jakoś ich nie polubiłam. Dwa oddałam, jeden zostawiłam ze względu na kolor. Wkurza mnie, że długo schną, zostawiają smugi i szybko odpryskują. Uznałam, że więcej ich nie kupię...
Ja miałam tylko jeden lakier Catrice i więcej raczej nie kupię.

Ale kusicie tym esiakiem Watermelon, chyba będę musiała przyjrzeć mu się jednak bliżej.

A w Angry Birds gram na telefonie, w MPK i na wykładach.
Stary 2012-06-23, 12:55   #198
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda jak Mały Głód
bezbłędne porównanie
Cytat:
Już nawet się przyzwyczaiłam, chociaż nie jest to łatwe. Najgorsze jest to, że właściwie nie mogę zjeść nic na mieście, bo nigdy nie mam pewności, czego tam dodali, a muszę tych składników unikać bezwzględnie, nawet w minimalnych ilościach.
a miałaś to od zawsze i dopiero niedawno stwierdzono, czy nietolerancja może się ujawnić z wiekiem?
Cytat:
Moje może nie rosną tak szybko, ale odpowiada mi to, bo ja wolę krótsze Odkąd nie daję im odpoczywać, to są mniej łamliwe i jakoś ładniej wyglądają bez lakieru, chociaż nie bardzo mają szansę się zaprezentować
moje strasznie, też preferuję krótsze i aż mam czasem dość, że ciągle muszę je skracać
Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Te które Isa wkleiła czy te, o których ja piszę?
Bo właśnie ja tych "moich" wcześniej nie widziałam i nie wiem czy to całkiem nowa seria czy tylko odświeżenie butelek
a, to ja widziałam tę tubkową wersję
Cytat:
Izka przypomnij mi proszę nazwę tego Essie,który pokazywałaś ostatnio w Lolku, bo znów zapomniałam
ja nie Izka, ale to Ole Caliente z tegorocznej wiosny
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ale kusicie tym esiakiem Watermelon, chyba będę musiała przyjrzeć mu się jednak bliżej.
skoro tyle osób się nim zachwyca, to nie może być przypadek
Double with me?
Stary 2012-06-23, 16:51   #199
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
bezbłędne porównanie
Jak dobrze pamiętam on nawet brał udział w reklamie Danone w Niemczech, ale oni Głoda nie mają Tak czy inaczej Mesucik jest moim number one

Wracam z miasta z ogromnym bólem głowy Ale byłam w G. Kazimierz na chwilę. W H&M kupiłam neonową koralową bokserkę, okulary przeciwsłoneczne i taką bransoletkę: jakby pasek z kryształkami.
W SP kupiłam tylko masło Ziaja Sopot Spa (uwielbiam jego zapach na lato idealny), żel pod prysznic Lemon&Oil Nivea i 2 maseczki w saszetkach z Ziai.

Obmacałam Essiaki i tak: Watermelon faktycznie jest śliczny Do tego spodobał mi się Fifth Avenue (taki trochę neonowy koral) i Peach Daiquiri (?). Żadnego nie wzięłam póki co, ale może kiedyś się skuszę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-24, 17:50   #200
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

I jak ten Lush Tangerine?Bo chodzę koło niego odkąd go zobaczyłam

Też mam Makarona (dostałam od koleżanki, ale niespecjalnie mi się podoba, dam mu jeszcze jedną szansę i pójdzie w świat jeśli jej nie wykorzysta i Rivierę (mi się podoba na stopach Właściwie kupiłam go, bo długo nie mogłam upolować Pearl de Jade, ale jestem zadowolona ).
Poza tym dostałam jeszcze Metropolitan:
http://zoloriri.blogspot.com/2012/03...-polishes.html
ale nie testowałam go jeszcze. Dorwałam w końcu też Pearl de Jade i ten zdecydowanie jest faworytem
Hej

Mnie mandarynka się podoba, na paznokciach przy dwóch warstwach wychodzi dość soczysty pomarańczowy odcień. Riviery na stopach nie próbowałam, ale mogłaby wyglądać fajnie - świetnie się na nich prezentuje Peppermint z Rimmela.
Pearl de Jade nigdzie nie widziałam... Albo nie zwróciłam uwagi, chociaż to mało prawdopodobne

Cytat:
a miałaś to od zawsze i dopiero niedawno stwierdzono, czy nietolerancja może się ujawnić z wiekiem?
Stwierdzono niedawno - jakieś dwa lata temu zaczęłam mieć duże problemy ze zdrowiem, ciągle biegałam po lekarzach, non stop robiłam jakieś badania, które nic nie wykazywały... W końcu zrobiłam testy na nietolerancję i znalazła się najbardziej prawdopodobna przyczyna wszystkich objawów.
Może się to ujawnić w późniejszym wieku, niekoniecznie w dzieciństwie.

Cytat:

Obmacałam Essiaki i tak: Watermelon faktycznie jest śliczny Do tego spodobał mi się Fifth Avenue (taki trochę neonowy koral) i Peach Daiquiri (?). Żadnego nie wzięłam póki co, ale może kiedyś się skuszę
A ja niestety nie zajrzałam do SP, ale planuję wybrać się jutro

Jestem zachwycona moim nowym nabytkiem z Korresa. Lakier ślicznie wygląda na paznokciach, pięknie się błyszczy i nie mam mu nic do zarzucenia. Mam nadzieję, że będzie się długo trzymał.
Stary 2012-06-25, 08:05   #201
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
ja nie Izka, ale to Ole Caliente z tegorocznej wiosny
Zgadza się Ole Caliente Tylko nie wiem, czy z tej wiosny czy poprzedniej ale na pewno lakier sezonowy więc pewnie go nie ma w SP...

Ale mi miło minął weekend, w sobotę pojechaliśmy na giełdę (która jest bardzo blisko nas) i kupiliśmy 3 łubianki truskawek (zamrożone) i całą łubiankę jagód Zrobiłam w niedzielę bezę z jagodami i truskawkami (pyszna!) i wieczorem upiekłam jagodzianki Jak jest tak dużo owoców, to mogłabym nie wychodzić z kuchni

Wy tak o lakierach, a ja ostatnio straciłam wenę i od tygodnia mam niepomalowane paznokcie u rąk, a u stóp pomalowałam ostatnio na wyjeździe i tak chodzę (lakier jest w bardzo dobrym stanie, ale można by coś zmienić...).
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 08:57   #202
isa666
Zakorzenienie

Ja zaczęłam dziś ostatni tydzień pracy...jakoś tak dziwnie mi na myśl, że w przyszły poniedziałek już mnie tu nie będzie Dowiadywałam się za to w PUP co potrzeba do zarejestrowania się i właśnie za tydzień od razu lecę to załatwić. Mam nadzieję, że w urzędzie nie będzie dużych kolejek, bo z racji tego, że będzie mi przysługiwał zasiłek muszę się zarejestrować w PUP dla powiatu krakowskiego w Krakowie a nie w tym, gdzie rejestrowałam się wcześniej w mojej gminie (tam rejestrują tylko osoby bez zasiłków).

Co do pazurków to ja mam miętowego Rimmela na stopach a na dłoniach niebieski Colour Alike z jeansowej kolekcji i na nim warstewka Wibo (niebiesko-srebrny shimmer).
Stary 2012-06-25, 09:03   #203
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Dam znać, jadę odebrać nowy dowód na dniach to skoczę do TBS i w końcu po jakiegoś Esiaka.

Cytat:
Ja nie zwracam na to uwagi bo używam nabłyszczacza/wysuszacza na wierzch. Dla mnie lakier musi mieć pełnię krycia maksymalnie przy 2 warstwach. I chyba nigdy nie zrozumiem jak można lubić lakiery żelkowe...
A jaki masz teraz wysuszacz bo na kupnie jestem?

Zgadzam się ze wszystkim co do krycia i lakierów żelkowych. Też ich nie znoszę i nie cierpię malować więcej niż 2 warstw.

Właśnie mam teraz na paznokciach morelkę z limitki Essence Fruity i jest straszna - musiałam nałożyć 3 warstwy a i tak prześwitują końcówki.

Cytat:
O kurcze współczuję, nie wyobrażam sobie mieć alergii pokarmowej to musi strasznie utrudniać życie.

Cytat:
Kolor mi się podoba, ale chyba nie do końca jestem do niego przekonana - raczej nie noszę niebieskości na paznokciach.
Ja też tak mam - lubię niebieskie lakiery w buteleczkach i na innych, ale na sobie jakoś nie. Chociaż czasem próbuję to zmienić, żeby nie było.

Spędziliśmy weekend u znajomych na działce na imprezie grillowej, jestem totalnie niewyspana. Ku uciesze mojego męża zrobiłam sobie bardzo dobre śniadanie do pracy i go zapomniałam. Więc on je moje super zdrowe kanapki i melona a ja musiałam skoczyć po precla.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką

REKLAMA
Stary 2012-06-25, 10:13   #204
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pazurków to ja mam miętowego Rimmela na stopach a na dłoniach niebieski Colour Alike z jeansowej kolekcji i na nim warstewka Wibo (niebiesko-srebrny shimmer).
U mnie na dłoniach wciąż Korres Coral Hibiscus w nienaruszonym stanie, a na stopach Rimmel Hot Gossip

Cytat:
Zgadzam się ze wszystkim co do krycia i lakierów żelkowych. Też ich nie znoszę i nie cierpię malować więcej niż 2 warstw.

Właśnie mam teraz na paznokciach morelkę z limitki Essence Fruity i jest straszna - musiałam nałożyć 3 warstwy a i tak prześwitują końcówki.
Dla mnie lakier, który wymaga nałożenia trzech warstw, od razu jest skreślony i zasługuje na max. 1 gwiazdkę w KWC Nie toleruję tego i choćby nie wiem jak bardzo podobał mi się kolor, trzech warstw nakładać nie będę.

Cytat:
O kurcze współczuję, nie wyobrażam sobie mieć alergii pokarmowej to musi strasznie utrudniać życie.
Łatwo nie jest, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić - tłumaczę sobe, że to tylo jedzenie. Ludzie cierpią na o wiele gorsze choroby, właściwie cieszę się, że u mnie skończyło się póki co na tych nietolerancjach, bo podejrzenia były różne i często o wiele poważniejsze.

Cytat:
Ja też tak mam - lubię niebieskie lakiery w buteleczkach i na innych, ale na sobie jakoś nie. Chociaż czasem próbuję to zmienić, żeby nie było.
Mnie ostatnio przekonał lakier YSL, przepięknie wygląda na dłoniach, mimo, że jest dość ciemny - zebrałam mnóstwo komplementów Kupiłam dwa Rimmele 60 Sec w odcieniach niebieskiego, ale jeszcze nie wypróbowałam. Noszę dużo niebieskich ubran, butów, dodatków i w sumie pasowałyby mi te kolory także jeśli chodzi o manicure

Cytat:
Spędziliśmy weekend u znajomych na działce na imprezie grillowej, jestem totalnie niewyspana. Ku uciesze mojego męża zrobiłam sobie bardzo dobre śniadanie do pracy i go zapomniałam. Więc on je moje super zdrowe kanapki i melona a ja musiałam skoczyć po precla.
Ja też mało spałam w weekend, ale czuję się nawet wypoczęta. Wygrzałam się na słońcu, trochę opaliłam i jestem happy

Może mąż pomyślał, że chciałaś go tak porozpieszczać przy poniedziałku Swoją drogą, dawno nie jadłam melona, muszę kupić któregoś dnia.
Co do owoców, nie mogę doczekać się malin i borówek
Stary 2012-06-25, 10:26   #205
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Łatwo nie jest, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić - tłumaczę sobe, że to tylo jedzenie. Ludzie cierpią na o wiele gorsze choroby, właściwie cieszę się, że u mnie skończyło się póki co na tych nietolerancjach, bo podejrzenia były różne i często o wiele poważniejsze.
No jeżeli były gorsze podejrzenia, to jasne że lepiej że ksończyło się tylko na tym.

Cytat:
Mnie ostatnio przekonał lakier YSL, przepięknie wygląda na dłoniach, mimo, że jest dość ciemny - zebrałam mnóstwo komplementów Kupiłam dwa Rimmele 60 Sec w odcieniach niebieskiego, ale jeszcze nie wypróbowałam. Noszę dużo niebieskich ubran, butów, dodatków i w sumie pasowałyby mi te kolory także jeśli chodzi o manicure
Ja uwielbiałam jeden mój granat od ID ale niedokręciłam go przez nieuwagę, nie używałam długo i wysechł. Te Rimmelki też za mną chodzą (bo pewnie o tych samych myślimy, bo chyba są tylko dwa?) od pewnego czasu, ale właśnie na niebieskie ciężko mi się zdecydować.

Cytat:
Może mąż pomyślał, że chciałaś go tak porozpieszczać przy poniedziałku Swoją drogą, dawno nie jadłam melona, muszę kupić któregoś dnia.
Co do owoców, nie mogę doczekać się malin i borówek
Generalnie chciałam, ale nie aż tak - miał w lodówce większa porcję tego melona, a mniejsza była dla mnie do pracy plus kanapka. Ale zadzwonił do mnie od razu i powiedział, że codziennie powinnam być taka kochana.

A ja w domu śniadania nie jem, do pracy śmigam na rowerze, więc przyjeżdżam akurat dość głodna i odkrycie braku jedzenia było dość brutalne dla mnie.

Borówki są już, nawet zebrane były jak byliśmy w lesie w sobotę na spacerze. Mnie najbardziej denerwuje to, że po pracy ciężko mi gdzieś dostać ładne truskawki a zaraz się sezon skończy.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-06-25, 10:37   #206
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiałam jeden mój granat od ID ale niedokręciłam go przez nieuwagę, nie używałam długo i wysechł. Te Rimmelki też za mną chodzą (bo pewnie o tych samych myślimy, bo chyba są tylko dwa?) od pewnego czasu, ale właśnie na niebieskie ciężko mi się zdecydować.
Myślę, że o tych samych - jeden to Sky High, a drugi chyba Blue-Eyed Girl. Bardziej podoba mi się ten pierwszy, bo ma taki bardziej morski odcień, ale wzięłam oba Jest jeszcze bardzo ciemny granat, ale wygląda na prawie czarny, a czarne mam dwa i to w zupełności wystarczy.

Cytat:
Generalnie chciałam, ale nie aż tak - miał w lodówce większa porcję tego melona, a mniejsza była dla mnie do pracy plus kanapka. Ale zadzwonił do mnie od razu i powiedział, że codziennie powinnam być taka kochana.

A ja w domu śniadania nie jem, do pracy śmigam na rowerze, więc przyjeżdżam akurat dość głodna i odkrycie braku jedzenia było dość brutalne dla mnie.

Borówki są już, nawet zebrane były jak byliśmy w lesie w sobotę na spacerze. Mnie najbardziej denerwuje to, że po pracy ciężko mi gdzieś dostać ładne truskawki a zaraz się sezon skończy.
Ja jakoś tak się przyzwyczaiłam, że mojemu TŻ zawsze zostawiam śniadanie do pracy - wstaję o wiele wcześniej i akurat jak wchłania mi się krem to szykuję jedzenie dla nas obojga. W domu też nigdy nie jem - wstaję o mało fizjologicznej porze i musiałabym jeść ok. 6:00, a to dla mnie o wiele za wcześnie.

Dzięki za borówkowe info muszę zajrzeć do mojego ulubionego sprzedawcy na targu, może tez już ma

Udało mi się kupić mój obecnie ulubiony podkład, Lumi Magique, w dzisiejszej Rossmannowej promocji -50% I widziałam w nowej gazetce w wątku rossmaniaczek, że lakiery Manhattan Buffalo będa w promocj - dobrze, że wczoraj nie kupiłam, a mnie strasznie kusiło.

Edytowane przez snowqueen
Czas edycji: 2012-06-25 o 10:40
Stary 2012-06-25, 10:41   #207
iceflower
Przyjaciółka KWC

Ja TŻowi robię śniadanie tylko jak się obudzi i zaczyna się ze mną komunikować. Jak śpi to niech śpi i robi sobie sam jak się obudzi, on pracuje na własną rękę to ma więcej czasu a ja rano zawsze jestem zabiegana i ledwo mam czas własne śniadanie przygotować.

Mam dzisiaj totalnie nieprzytomny poniedziałek, ale dzisiaj Lumi Magique w promocji w R., więc lecę po pracy.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką

REKLAMA
Stary 2012-06-25, 10:45   #208
Hosenka*
Zakorzenienie

Mój też sam sobie robi, a jak wstanie mniej więcej równo to on mi robi (tzn nie do pracy, ale do zjedzenia przed wyjściem)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-25, 11:07   #209
snowqueen
Zakorzenienie

Ja wychodzę o 6:30, mój wtedy się przewraca na drugi bok nie ma więc szans przygotować czegoś dla mnie, poza weekendami zresztą ja to lubię, sama mu to zaproponowałam i przyzwyczaiłam się

ice nie wiem, czy po południu dostaniesz Lumi, ja byłam punkt 9:00 i przy szafie L'Oreala był straszny tłok. Ja kupiłam ten sam odcień, którego używam, więc przeprosiłam grzecznie panie zajęte oglądaniem testerów, wzięłam co chciałam i poszłam do kasy, ale widziałam, że niektóre to i po 2-3 sztuki kupowały.
Stary 2012-06-25, 12:04   #210
iceflower
Przyjaciółka KWC

Mam nadzieję, że nie będzie tak źle i coś jeszcze zostanie z ludzkich odcieni.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości