![]() |
#181 |
BAN stały
|
Dot.: Sponsoring czy paranoja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
![]() to forum jest spoko ![]() Jeśli chodzi o wyciąganie wniosków. -kupić mu ładny prezent bez okazji(mamo chowaj kartę) -pierdyknąć jutro ulubione ciasteczka -i dbać żeby do końca swiata było mu dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
BAN stały
|
Cytat:
To się w zasadzie wtapia idealnie, bo przecież każda "normalna" kobieta chce "normalnego" faceta. A to w dzisiejszych czasach oznacza, że musi być zaradny, zatem nie może być biednym ochlapusem, obszczewającym mury po nocach. A skoro nie jest, to cóż w tym złego, że cyferkę na koncie zamieni na puder czy też galoty dla swojej lubej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, jakoś teraz widzę, że to źle zabrzmiało, jakbym lubiła mężczyzn z pieniędzmi wyłącznie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
Nie,nie uważam, że to sponsoring. Prawdopodobnie chłopak lubi sprawiać Ci przyjemność. Chociaż ja czułabym się głupio gdyby mój facet ciągle kupował mi buty. Ale skoro Tobie i jemu to odpowiada to nic mi do tego.
Ale średnio podoba mi się jedna sprawa. LatteLady ciągle zadajesz prowokujące pytania osobom, które mają inne zdanie niż Ty. Skoro założyłaś ten wątek i padło takie, a nie inne pytanie to po co odpowiadasz opryskliwie? Można prowadzić dyskusję, ale zgadzam się ze stwierdzeniem, że jesteś w swoich odpowiedziach wręcz agresywna momentami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100%, na tym forum bardzo często widzę błędne zastosowanie słowa "sponsoring". W tym przypadku facet po prostu ma gest ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Mam takie samo zdanie. Co innego kiedy facet kupuje coś "dodatkowo" albo płaci za rozrywkę ale podstawowe rzeczy jak buty, ciuchy czy kosmetyki, to już nie brzmi ani nie wygląda dobrze. W życiu bym nie pozwoliła facetowi na regularne kupowanie mi takich rzeczy (zwłaszcza po pół roku i kiedy na macie wspólnego budżetu).
![]() |
#189 | ||||
BAN stały
|
Mnie ostatnio mój kupił spódnicę, a przedostatnio coś z biżuterii, o kosmetykach nie wspomnę ze wstydu...o, ja dziwka sponsorowana! A myślałam, że jestem w związku.
---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Podsumowując - obejrzyjcie sobie film "Sponsoring", to będziecie wiedzieli czym to się różni od normalnego związku, a nie wyliczajcie autorce butów i kosmetyków od ukochanego i kochającego faceta, bo to śmieszne wręcz idiotycznie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już swoje powiedziałam, w wieku 19 lat od zapewnienia podstawowych dóbr ma się rodziców/własne rączki. Nie duuużo starszego faceta po półrocznym związku. Każdy człowiek z reszką przyzwoitości ma pewne granice kiedy, jakie i ile prezentów wypada przyjąć, a jakie powinny poczekać na trochę bliższe relacje. Zwłaszcza jeśli prezentowanie jest jednostronne. A to co robi autorka to tylko korzystanie z finansów chłopaka. I uwierz, śmieszne jest rzucanie się z pazurami na innych, tak jak Ty to uczyniłaś, albo dojenie chłopaka, tłumaczone sobie miłością do niego i zaawansowaniem tego wspaniałego związku. Miłość, przywiązanie, plany i inne sprawy nie mają tu dla mnie najmniejszego znaczenia. Małe prezenciki z obu stron - ok. Obkupowanie dziewczyny przez faceta, jest śmieszne. Z jej powodu, że doi chłopa, i z jego, że na. to pozwala. Natomiast w mojej wypowiedzi nie zauważyłam niczego śmiesznego. Radzę wypić melisę i wziąć 10 oddechów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czy aby nie było tak od "zawsze" ? ![]() Osobiście w tej wątkowej sytuacji nie widzę niczego co mieściłoby się w kategorii prostytuowania się i układzie prostytutka - klient. Ludziom się już kompletnie we łbach miesza, skoro nie odróżniają związku opartego na miłości od czysto biznesowego układu. A jeszcze bardziej mnie bawi hipokryzja wielu pań (ogólnie mówię - taką tendecję w myśleniu zauważyłam), które od chłopaka/narzeczonego to broń boże, nic nie chcą - no, moze tylko kwiatka zerwanego na łące, prawdaż - bo one są takie niepodległe, niezawisłe i niezależne. Ale dla wielu z nich - od męża kasę ciągnąć, to już można w majestacie prawa i nic nagannego w tym nie ma. Bo taki jego zakichany obowiązek żeby rodzinę "utrzymać". Po ślubie to już jak najbardziej można usiąść na misiaczkowym portfelu. Śmieszne to jest. A od siebie jeszcze chciałam dodać, że nie ma takiego prezentu na świecie, ktory mógłby mnie uzależnić od jakiegokolwiek faceta. Mnie przyjmowanie podarków nie zawstydza, bo nie mam kompleksów. Po prostu wiem, że na nie zasługuję ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-08-31 o 07:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie potrzebuję twoich rad, mnie forum nie denerwuje, to przecież tylko sposób na spędzenie wolnego czasu, nic ważnego, czemu więc miałoby mieć wpływ na moje nastroje. Po prostu lubię podyskutować. U ciebie natomiast w wielu wątkach widać, że najbardziej lubisz dowalić. Nawet jak nie rozumiesz sytuacji. Która tu jest zupełnie czysta. W związku bowiem daje ten, kto ma. Z radością. Lub ten kto chce. I z radoscią też można przyjmować takie podarunki, bo to normalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. w wielu wątkach mówisz..? Hmm no skoro nie podoba Ci się na przykład mówienie, że zdrada jest zła (bo zakładam, że do tego wątku pijesz) to już kwestia naszych systemów wartości a nie mojego dowalania ![]() Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2012-08-31 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
BAN stały
|
"Ludziom się już kompletnie we łbach miesza, skoro nie odróżniają związku opartego na miłości od czysto biznesowego układu" - Sine.ira
Też tak sądzę. "A od siebie jeszcze chciałam dodać, że nie ma takiego prezentu na świecie, ktory mógłby mnie uzależnić od jakiegokolwiek faceta. Mnie przyjmowanie podarków nie zawstydza, bo nie mam kompleksów. Po prostu wiem, że na nie zasługuję ![]() Tu też masz rację. Uzależnienie jest w układzie typu sponsoring - coś za coś (jeszcze raz polecam wszystkim film pod takim tytułem), a nie w związku. Autorko - bez kompleksów, jak ty będziesz miała, to mu kupisz mercedesa! Lub co tam sprawi mu radość. A głupim gadaniem się nie przejmuj. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Ale, ok. dajmy sobie spokój z tą dyskusją, bo się off robi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Kalincia , dziękuję za wsparcie co do Mercedesa nie wypowiem się bo mnie zlinczują ;p ale nie dostałam takiego i tak myślę że wyznacznik bogactwa to też średni
![]() Lecz, co do szanownej Emy powiedz mi skąd posiadasz wiedzę że mój TŻ jest "duuuużo starszy" bo jestem ciekawa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
BAN stały
|
I kto tu uważa, że jest atakowany? Spacyfikować? Zastosuj swoje rady do siebie. Odwracasz kota ogonem zarzucając innym to, co przecież robisz sama. Ja kończę już wymianę zdań z tobą, bo się nie zrozumiemy. Już nie chce mi się tłumaczyć, bo to syzyfowa praca. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może masz i rację , przyznaję się bez bicia że to moje pierwsze forum, i chwilami puszczą nerwy ze względu na drażliwość tematu, a zamiłowanie do ironii mam od dziecka. Jeśli byłam dla kogoś agresywna- wybaczcie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak również podejście typu "jak on więcej zarabia, to powinien więcej dawać na dom", ale oczywiście pełna niezależność, nie? ![]()
![]() |
![]() |
#200 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Prawda jest taka, że tylko Ty wiesz jak to u Was wygląda, tylko Ty wiesz z jakiego powodu z nim jesteś, ile i jakich tych prezentów było ![]() Jeśli jesteś z nim bo go kochasz i on czuje się kochany, to ok. Jeśli jesteś z nim bo ma gruby portfel, a on o tym nie wie, to nie ok. I tyle.
![]() |
![]() |
#202 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- "Jeśli jesteś z nim bo go kochasz i on czuje się kochany, to ok. Jeśli jesteś z nim bo ma gruby portfel, a on o tym nie wie, to nie ok." I to jest świetne podsumowanie wątku właściwie. Jakie to proste prawda? I nie trzeba wyliczać, kto ile, kiedy, komu dał, czy jakieś granice sa przekraczane, godność podeptana a d...sprzedana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
To jest kwestia podejścia. Facet nie jest moim ojcem, żeby dbać o to, żebym miała wszystko, czego mi trzeba. Mam poczucie przyzwoitości i nie przyjmuję drogich prezentów od partnera, kiedy dzieli nas przepaść finansowa. Gdybym była Angeliną Jolie a on Bradem Pittem to bez wahania przyjęłabym helikopter. Bo wiedziałabym, że mogę się zrewanżować. To jest moje zdanie i ja tak mam, trudno. Uczono mnie niezależności i wszyscy moi faceci to doceniali, nikt nie miał z tym problemu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
myślę że robienie z mojego TŻ jakiegoś starszego pana nie mieści się już w granicach wyrażania własnej opinii
![]() A mój TŻ jest kochany cały czas, a od momentu założenia wątku jeszcze bardziej go doceniam;0 aż pytał wieczorem co mi się stało PS>dziś robię ciasto ![]() Edytowane przez LatteLady Czas edycji: 2012-08-31 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
po drugiej stronie szafy
|
A jeśli stracisz pracę, to...? Odejdziesz?
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak wrócę do pracy nie będzie problemu żeby kupić mu koszulę, czy też buty. Na razie mnie na to nie stać i On się z tym liczy. Nawet jest tak że jak mam pare groszy przy sobię i chce zapłacić za jakieś drobne rzeczy dla nas, baaa nawet za siebie. To grzecznie prosi mnie żebym to sobie zatrzymała...bo mi się przyda na coś innego jak go nie będzie ze mną.. (przypomniała mi się ta sytuacja w nocy) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko, odnośnie wieku faceta, ktoś w tym wątku pisał, że ma on 30 lat, nie zaprzeczyłaś, wręcz odniosłaś się do tego na temat stereotypów więc założyłam, że się z tym zgadzasz. Natomiast tu mogłam źle zrozumieć, więc jak coś to sprostuj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A kiedy partner przestaje być tak naprawdę prawie obcym gościem?
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
roroja Witaj
![]() Pragnę sprostować iż nikt mi nie sponsorował wczasów, a kosmetyki to kilka drobnych zakupów z użytkiem dla obojga w sumie. Czasem drobny prezencik. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- A kiedy partner przestaje być tak naprawdę prawie obcym gościem?[/QUOTE] Pewnie po tym ślubie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.