![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Twój najgorszy kosmetyk
Szampony Garniera - włosy po umyciu były jak strąki.
Farby Garnier - u mnie nie trzymały kompletnie koloru. Krem Ziaja ogórkowy - po kilku dniach twarz cała w pryszczach. Płyn do demakijazu z biedry, taki różowy w przezroczystym opakowaniu - owszem zmywa, ale przy okazji bardzo podrażnia oczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
vivhy i la roche - uczulają i są zbyt drogie w stosunku do składu, imho
szampony fructis maski perfecty olej rycynowy
![]() |
#183 |
Biała Dama
|
Ja zauważyłam malując włosy sobie i innym domownikom, że farby z Garniera na pierwszy efekt dają dużo mocniejszy kolor, niż powinien być, a w ciągu 3 - 4 myć spłukują się do koloru docelowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Płyn do demakijazu z avonu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...p-remover.html
nie wiem, co on ma w składzie, ale miałam wrażenie, że okolice oczu mam traktowane jakimś kwasem.. Aż jestem w szoku, że dla tylu osób to jest KWC ![]() Podkład L`Oreal True Match - dostałam po nim wysypki, ale nie takiej zwykłej - każda krosta była wypełniona tym białym syfem :/ podejrzewam, że zapchał mi pory w najgorszy możliwy sposób. Oddałam go siostrze, na którą zadziałał w ten sam sposób. Siostra przekazała koleżance. Identycznie. Podkład po kilku użyciach wylądował w koszu, bo już nie chciałyśmy unieszczęśliwiać więcej kobiet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
U mnie jeszcze maska 4w1 Tołpa. W życiu nie miałam takiej masakry na twarzy. Przesuszona cera, zapchane pory, jeszcze jakaś wysypka, a do tego nie mogłam w ogóle dotknąć twarzy, bo od razu piekła żywym ogniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Konto usunięte
|
- żele pod prysznic i balsamy Isana; tragicznie przesuszały skórę
- cała kolorówka Avonu; albo wysuszała, albo podrażniała, albo (jak lakiery do paznokci) trzymała się bardzo krótko - płyn do higieny intymnej z biedry (jakaś intimea czy cuś); strasznie podrażniał - olejek arganowy; na twarzy wysuszył, na włosach robił smalec |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Przez moje 30letnie życie zawiodłam się m.in. na:
-szampon babydream- robił mi masakrę na głowie -ziaja blubel, w ogóle większość rzeczy z ziai-niestety w najlepszym przypadku po prostu nie robiły nic...może poza tą serią kakaową która jest ok -tusz lancome hypnose- zaschnięta badziew -prawie wszystko z Avonu, stosowałam za czasów liceum i nigdy nie chcę wracać, tragiczne żele, szampony, tępe cienie do powiek, nietrwałe szminki... -baza pod cienie Elf- uczuliła -szampony head and shoulders-mój łupież wzrasta o 300% w kontakcie z nimi -szampony herbal essences- j.w. -sleek pomadka matte me kolor Petal- jak tylko zaschnie a ja zacznę mówić pozostawia mi mega grudy na ustach i bardzo je wysusza -sleek palety cieni- nie wiem, jak można było się nimi zachwycać? tragicznie się osypują,muszę potem przemywać twarz pod oczami płynem micelarnym bo robią się wielkie plamy, z aplikacją innych cieni nie mam żadnych problemów -większość rzeczy z Iwostinu -lakier rita ora rimmel-ten jasnoróżowy, mega smugi, odpryski, lejący... -wszystkie antyperspiranty w sztyfcie poza rexoną invisible i vichy- wgryzające się białe ślady na ubraniach -bumble and bumble puder do włosów- głowa po nim swędzi a efekt jest prawie żaden -suchy szampon batiste ten panterkowy-działanie ok ale zapach jak w starej taksówce,nie do zniesienia -rival de loop wszystko -wszystkie kosmetyki do włosów w sprayu z tzw solą morską, nie wiem jak można dobrowolnie używać czegoś co wysusza i drażni włosy tak jak SÓL w ich składzie? -green pharmacy tonik- robił z moją twarzą coś dziwnego -yves rocher pomadka nawilżająca framboise- robi mi wysyp wokół ust -szminki z inglota- jasne kolory to mega wysuszacze ust -olejek pichtowy- długo się wygrzebywałam ze szkód które mi wyrządził na twarzy -nafta na skórę głowy- matko boska nawet nie chcę tego wspominać -odżywka ogx organix z algami morskimi- przyklap, tłuszcz na włosach, masakra -olejek arganowy w odżywkach do włosów-mega przyklap, i po części też w żelach pod prysznic/kremach do ciała- okropny zapach ogólnie wiele z włosomaniackich hitów zrobiło mi krzywdę z kolei z tych rzeczy które tu były wymienione, żółty tusz z lovely, czerwony krem do ciała garnier i płyn do higieny intymnej z biedry są dla mnie super,choć może wpływa też na to fakt że żadnego z tych kosmetyków poza garnierem nie używam codziennie.
enter the ninja- dietkuję, fitnessuję...walczę Edytowane przez bessens Czas edycji: 2015-10-19 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
O taaaak
![]() W ogóle "dzieciowe" szampony zrobiły mi krzywdę. Dorzucę różowy płyn micelarny BeBeauty z Biedronki - niby do cery wrażliwej a piecze jak diabli, zwłaszcza przy próbie demakijażu oczu. Za to niebieski z tej serii (do cery normalnej) jest jak najbardziej w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Konto usunięte
|
Tusz lancome hypnose doll eyes, czy jakoś tak. Koszmar. Sklejał, zostawiał grudki i pandę na dolnej powiece. Męczyłam się przez tydzień i dałam sobie spokój.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Konto usunięte
|
depilator w kremie, isana czy jakaś inna marka własna rossmana,
od 15 lat stosuję kremy depilacyjne a takiego g. nie miałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
Lakier do paznokci L'Oreal, Color Riche - nie wiem czy tylko Ja miałam takiego pecha, ale po pierwsze na paznokciach utrzymał mi się aż jeden dzień, a po za tym zepsuł się i po ok. 2 tygodniach był do wyrzucenia. Nie zgęstniał tylko tak jakby rozdzielił się i na dole był lakier, a u góry hmm... coś płynnego przezroczystego.
![]()
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
-podkład Essence Stay All Day Make up- miałam tłustą cerę, a podkład zaraz po nałożeniu sprawiał, że świeciłam się jeszcze bardziej, normalnie tłuszcz można był skrobać, do tego kolory ciemne, plamy na twarzy, żaden podkład mi tak nie oksydował i nie zapychał jak to "coś"-nie miałam gorszego a testowałam już wiele
![]() - żel do mycia twarzy Garniera czysta skóra 3w1 peeling, maseczka ,żel- coś okropnego! Zapychał OKROPNIE! -szampony Garnier Fructis- ekstremalnie tłuste włosy po jego użyciu oraz jak miewam tendencję do łupieżu to po nim miałam prawdziwą masakrę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
O, a u mnie idealny jest i nie wyobrażam sobie bez niego makijażu. Co twarz to reakcja
![]() U mnie: każda kolorówka, prócz wspomnianego bb, który trzyma do 3h. Mam cerę normalną, trochę wrażliwą - nie trzyma się nic. Ani za 5zł ani za 150zł, z bazą, bez, z kremem, bez, po 2h nie mam nic, prócz tuszu (w ciągu dnia nie dotykam twarzy). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
-Płyn micelarny be beauty do cery wrażliwej - myślałam, że mam twarz w ogniu, coś okropnego. Oczy piekly niesamowicie
- Cetaphil dermoprotektor - zapchal całą buzię, na szczęście da się go zużyć jako balsam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Biała Dama
|
Mnie nie zapycha, pomaga mi przy zaskórnikach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Co skóra to inna reakcja. Znam wiele osób, które są z niego zadowolone i wiele takich, które podobnie jak ja-bardzo są NIEzadowolone. Dla mnie to był najgorszy kosmetyk do pielęgnacji twarzy, a mimo że miałam problemową cerę, to mało rzeczy jest mnie w stanie zapchać/uczulić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -żel pod prysznic Fa Sport- kupiłam, bo używałam dezodorantu tej serii i byłam (i do tej pory jestem )zadowolona z działania oraz zapachu. Zapach faktycznie ten sam, fajnie, ale niestety uczulał mnie, wyskakiwały mi po nim okropne pryszcze na plecach, dekolcie i brzuchu. Odstawiłam-od razu przeszło, jak ręką odjął. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
- micel z owsem Green Pharmacy - nic nie zmywał, szczypał w oczy i zostawiał dosłownie klej na skórze.
- wszystkie eyelinery z essence w pisakach i kałamarzach - i z catrice (jedne i drugie spływały od samej wilgoci w powietrzu) - wszystko z ziaji. Nie wiem co z tymi kosmetykami jest nie tak, ale zwyczajnie nie działają. - farba do włosów syoss - kolor wyszedł jakieś 5 tonów ciemniejszy, a włosy były tak zniszczone, że musiałam je obciąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
zielony stworek
|
U mnie to może nie ma ostatnio mega bubli, ale w pamięci mam
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...pf-42-pa-.html ![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...review-3071996 ![]() ![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...review-2635445 Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...en-na-noc.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Miałam kilka nieudanych zakupów,z ostatnich to szampon Syoss.Cos potwornego.
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Podkład Revlon Colorstay, czułam się jakbym miała brudną twarz, wyglądał jak maska. Bleh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Szampon Regenerum, po którym mam - wiadomo, dowodów brak, bo może uber zbieg okoliczności, ale... - mega zapalenie mieszków włosowych i męczę się już kilka tygodni.
![]()
![]() |
#204 |
Konto usunięte
|
Marka Myia - miałam kilka różnych produktów od nich - każdy totalny niewypał nierobiący zupełnie nic.
Zielony szampon z bielendy z serii botanicals czy jakoś tak? Nie wiem czy jest jeszcze w sprzedaży, ale miałam po nim tak tłuste włosy jakbym tydzień ich nie myła. Podobnie szampon yope, tylko nie pamiętam dokładnie który. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
theatrical romantic
|
Krem - The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone 30ml. Koszmarek taki, że przestałam narzekać na wszystkie inne kremy. Lejąca się konsystencja, przez co zawsze go wylatywało za dużo. I ma w sobie jakieś ziarenka, które szurają po skórze, jak peeling. Nie wchłania się, lepi się. Nie polecam tego.
Dezodorant - Vichy 48 Hour Intensive Anti-Perspirant Roll On. Pociłam się po nim jak knur. To był mój ostatni roll on w życiu. Używam teraz dezodorantów w kremie. Serum / Ampułka - MISSHA Time Revolution Night Repair Ampoule. Kupiłam je jako zamiennik Estee Lauder i nigdy więcej. Najpierw przeszkadzał mi jego zapach, potem się nie chciał wchłaniać. A jak już trochę zużyłam, zapychał mnie i powodował wypryski. Esencja z tej serii też mi nie pasowała. Zużyłam ją do 7 skin method. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
zielony stworek
|
The Ordinary no tak to serum z kwasem hialuronowym jakże mogłam zapomnieć, o konsystencji kleju biurowego, które się kleiło i zapchało mi skórę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Dzik
|
Ja tez The Ordinary, serum peptydowe Buffet - to był imho klej a nie serum.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Żel micelarny z Vis Plantis - bardzo mnie po nim skóra szczypała
Szampon zielona trawa z Yope - miałam wrażenie, że wcale nie mył, to tego włosy po nim były jakieś strasznie tępe i dziwne, przy użyciu kilka razy pod rząd zrobić mi też masakrę na skórze Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
theatrical romantic
|
Cytat:
![]() Z TO sprawdza mi się kwas salicylowy, proszek askorbinowy i krwawy peeling. Reszta może nie istnieć. A te ich wszystkie kwasy w skwalenie - fujka ![]() I toniki z TO - perfumowy koszmar. Jak mnie nic nie uczula to po nich miałam wypryski i byłam cała czerwona. NIOD jeszcze nie testowałam. Mam kupione na promocji serum z witaminą C i muszę się zabrać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.