|
|
#181 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fotografia ważna czy nie?
Cytat:
co do wykonania; -osoby fotografowane wyglądają naturalnie i korzystnie, pozy i miny sprawiają wrażenie niewymuszonych ,dużo optymalnego dla zdjec portretowych miękkiego światła - dobrze wykorzystują lokacje , miejsca wyglądają o wiele lepiej niz w rzeczywistości - piękna kompozycja - ładne efekty świetlne - nie ma wrażenie sztuczności , ,podrasowania na siłe ; Cytat:
- równy ,wysoki poziom zdjęć ( wielu fotografów ma kilka super zdjęć którymi robią wrażenie w portfolio a do tego mase nijakich) Ogólnie bardzo wysoki poziom ,zdjecia z klasą Styl to bardziej sprawa subiektywna bo kazdy wybiera jaki lubi, taki to zawsze pewny wybór bo jest klasyczny ,ponadczasowy- tło w postaci ładnej natury, czy architektury ,nieprzekombinowane pozy, miekkie światło -wielu drogich zagranicznych fotografów wybiera taki styl bo to zawsze bedzie wyglądać dobrze (za to niektore charakterystyczne ,modne pozy czy efekty moga sie szybko opatrzeć i przestać podobać ) loveuso - przeglądnęłam na szybko ale też pozytywnie, podobny styl. ja myśle że idzie - są wyjątki np początkujący fotografowie , dorabiający amatorzy ze świetnym okiem ale generalnie jest to proporcjonalne Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=352889&page=74 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=136 albo takie KJ IMG_2349.jpgMT _5.jpgMK 01_m28.jpg Cytat:
Poza tym nie oceniaj tak łatwo co jest bez sensu a co nie Dla kogoś innego bez sensu jest chociażby dekoracja samochodu, klatki schodowej , bramy z balonów, wypuszczanie gołębi , fajerwerki czy limuzyna Takie ognie sztuczne trwają kilka minut a zdjecia sie ogląda przez kilkadziesiąt następnych lat .Cytat:
więksozsc fotografów jeździ , niektórzy nawet za granicę. Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-10-25 o 21:13 Powód: literówki |
|||||
|
|
|
|
#182 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez loneliness18 Pokaż wiadomość Cenowo ok ale efekt? Nie ma ani zdjęć dobrych ani filmu, bez sensu Gram po weselach wiec widzę jak taka praca foto 2 w 1 wygląda jak ? Fatalnie, nie ma ani dobrych zdjęć ani dobrego filmu. To tak jak ja bym prowadził wesele a w międzyczasie pstrykał fotki czy kręcił film. Widziałem już kilka razy takich specjalistów na weselu i nie polecam
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wg mnie cięzko o foto i kamerzyste za 1 tys zloty-raczej jest to niemożliwe a jesli mozliwe to jakosc na pewno niska.. Byłam na weselu gdzie byl kamerzysta(jedna osoba) i robił jednoczesnie zdjecia-porażka wesela! Zdjecia i film 50 lat wstecz-tragedia! Miałam ciezkie poczatki z TŻ abyśmy wybrali super fotografa ale sie udało! I nie wyobrazam sobie inaczej!
|
|
|
|
|
|
#185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aż trudno mi uwierzyc że ktoś proponuje fotografa i kamerzyste w jednym
|
||
|
|
|
|
#186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale spotkałam się właśnie z oferta 2 w 1 za tą cenę i porażające efekty |
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Z tak niskimi cenami spotkałam się w przypadku, gdzie osoba otwarcie przyznawała, że wciąz się uczy. Wówczas cena jest wynikiem kompromisu: młodzi nie płacą wiele, a fotograf/kamerzysta ma okazję się podszkolić i tylko troszkę zarobić. Rozwiązanie ryzykowne, ale zwykle korzystne, bo tacy młodzi usługodawcy mają jeszcze dużo zapału i nie odwalają roboty byle jak
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawde porazka wziasc takiego zdolniacha,nie wiem moze sa tacy i dobrze robia zdjecia a nie jak ten z którym ja miałam do czynienia. |
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoja droga ciekawa jestem jak to wygląda w praktyce ? Jeden aparat i przełącza foto/ video co jakis czas
|
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra kompletna, niektórzy to mają pomysły
|
|
|
#193 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
O jasna ciasna!Czegoś takiego nie widziałam!Ależ jestem zacofana Na pewno Pan jest w stanie się skupić na jednym i drugim
|
||
|
|
|
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No niestety teoretycznie w najlepszym wypadku albo film albo zdjęcia będą tragiczne jeżeli pan magik się skupi jakoś na tym drugim, ale chyba w praktyce w 99,9% (jak nie w 100%) przypadków tragiczne jest wszystko
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie mozna patrzeć w dwa ekrany i na raz i jeszcze ich analizowac i oceniac , zmieniac ustawienie, parametry Moim zdaniem to dość niepoważne podjescie do pracy i swoich klientów No ale ludzie mają bardzo niskie wymagania więc sie znajduje masa pomysłowych cwaniaków Rynek foto/video ślubnego w Polsce mnie rozwala
Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-11-19 o 15:11 |
|||
|
|
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak to wtedy sie nie dziwie że zamawiają taka usługe 2 w 1 Rozumiem że większość ludzi się nie zna na fotografii czy robieniu filmów ale jak zamawia film/zdjecia to wypadałoby coś wiedzieć żeby miec pewność że sie pieniedzy w błoto nie wyrzuca albo się popytać kogoś kto się zna ,a nie kuzynki która brala śłub z zeszłym roku (co czyni z niej eskperta od videofilmowani i fotografowania )
|
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chetnie bym Wam pokazała jak znajde-hit hitow,rozbawiły mnie nieudolnie zmontowane zdjęcia-gdzie za samochodem płyneła rzeczka albo było morze |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiadomo że potem się to wszystko obrabia ale np nieostrych zdjęć nie da się poprawić w photoshop
|
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
wooow.. trzeba mieć tupet, zeby brac kase za taka usluge gwarantujac w zamian 100% jakosci... masakra!
|
|
#203 |
|
Przyczajenie
|
Ja swój wielki dzień mam już za sobą. Jak nie lubię się oglądać na zdjęciach, tak te ślubne idzie jakoś przeglądać.
Fotograf stanął na wysokości zadania, pamiątka na całe życie i jeszcze dłużej!
|
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Mieliśmy postawić na znajomych przyszłej szwagierki, którzy by zrobili po niskiej cenie zdjęcia. Widzieliśmy ich dzieła i były naprawdę super. Niestety, szwagierka nie była na tyle dyskretna i cicha i obmówiła nas do kogoś innego. Unieśliśmy się honorem z TŻ i będziemy mieć profesjonalistę. Zdjęcia są bardzo ważne, to pamiątka na całe życie, fotograf sprawdzony, więc warto wydać trochę więcej.
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj zwykłe aparaty nawet kompaktowe krecą filmy w wysokiej jakosci do tego tani stablizator i jest filmik. To nie jest żadna kwestia ,każdy jest w stanie nakrecic film żeby był stabliny i wysokiej jakosci to znaczy ? |
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd wiem? Chociażby że mam z tym do czynienia. Narzeczony kamerzysta często z jego szefem który przejął studio po swoim ojcu się spotykamy więc o tym gadają. Wesel mają dużo. Tż też chce w przyszłości otworzyć swojego studio, więc i ja się tym interesuję |
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pisłam tylko że aparatem da sie zrobić zdjecia stablilne bo pisałaś że to jest najważniejsze |
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To prawda zdjęcia są mega ważne ![]() Przerobiłam ten temat doskonale
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Fotografia jest mega ważna jak chyba nie najważniejsza bo tańce i jedzenie jest tylko w tym dniu a zdjęcia zostają na całe życie(choć nie biorę pod uwagę,że muzyka i jedzenie będą niedobre
![]() Zawędrowałam tutaj w końcu ![]() Ślub bardzo blisko a ja nie wypowiedziałam się w tej tematyce bo czuję się bezpieczna. A mianowicie mój brat interesuję się fotografią,baaa wręcz ją kocha -chyba by mi się oberwało gdyby to przeczytał ![]() Interesuję się tylko hobbystycznie ale jak na hobby ma niezły ponoć sprzęt-widziałam,że czasem ktoś przyjeżdzał go pożyczać ale nie wiem jak się nazywa,jedynie tyle ,że jest ich tylko kilka w Polsce i są mega profesjonalne ![]() Nie mam pamięci do nazw,oj nie ![]() Zdjęcia robi nieziemskie!!! Jako że jestem jego młodszą i ukochaną siostrzyczką od dziecka cykał mi fotki i tak już zostało ![]() W związku z moim ślubem był mały problem-wiem,że brat zrobiłby mi kilka pięknych zdjęć ale powiedziałam,że wole aby ten dzień całkowicie poświęcił dla mnie.Bije się w sercu z tą myślą ale dam radę ![]() A jako,że jest estetą w tej kwestii sam wybrał fotografa,który będzie nam robił zdjęcia na ślubie ![]() Problem z głowy miałam a zresztą przez myśl mi nie przeszło,że sama miałabym szukać![]() Nie miałam żadnych ALE bo wiem,że zna się na rzeczy. Oczywiście spotkaliśmy się z fotografem i można by rzec,że razem z moim bratem nadają na tych samych falach i tworzą takie same dzieła (fotografie) z tą różnicą,że braciszek hobbystycznie a nasz fotograf zawodowo.-komercyjnie.Podoba mi się to,że współpracuje z różnymi znanymi firmami a nie robi tylko zdjęć ślubnych.I jak przystało na profesjonalnego fotografa ma taki sam apart jak mój brat ![]() Wspólny mianownik?Za pewne. Może kilka słów o fotografie-Pan Łukasz jest bardzo konkretnym człowiekiem i z głową pomysłów.Nawet z bratem obmyślają już dla nas plener ![]() Długo się raczej nie zastanawialiśmy bo zresztą po co tracić czas na coś sprawdzonego przez braciszka.A że mamy ślub w niedziele nie było problemu z terminem bo soboty to już wszystkie od zeszłego roku zarezerwowane,w sumie nie dziwie się-najlepsi foto są rozrywani wręcz z branży weselnej. Ale jak to bywa świat jest mały a Kraków jeszcze mniejszy-moja wizażystka Ela na codzień z nim współpracuje i tutaj na forum jest opisywany przez dziewczyny. Więc otrzymuje gwarancje jakości z kilku stron. Jestem dobrej myśli ![]() Widać jak mocno jestem związana z braciszkiem prawda? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Dla kogoś innego bez sensu jest chociażby dekoracja samochodu, klatki schodowej , bramy z balonów, wypuszczanie gołębi , fajerwerki czy limuzyna
Takie ognie sztuczne trwają kilka minut a zdjecia sie ogląda przez kilkadziesiąt następnych lat .