Fotografia ważna czy nie? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 14:58   #181
Dione
Zakorzenienie

Dot.: Fotografia ważna czy nie?

Cytat:
Napisane przez etka_90 Pokaż wiadomość
-
Chciałabym poznać opinię o fotografiach Malachite Meadow, Loveuso, jak oceniacie styl tych fotografii, wykonanie, a może ktoś poleci podobnego stylowo fotografa, z którym miał styczność?
na zdjęcia Malachite Meadow natrafiłam już jakis czas temu , wrażenia bardzo pozytywne

co do wykonania;
-osoby fotografowane wyglądają naturalnie i korzystnie, pozy i miny sprawiają wrażenie niewymuszonych ,dużo optymalnego dla zdjec portretowych miękkiego światła
- dobrze wykorzystują lokacje , miejsca wyglądają o wiele lepiej niz w rzeczywistości
- piękna kompozycja
- ładne efekty świetlne
- nie ma wrażenie sztuczności , ,podrasowania na siłe ;
Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
zdjęcia naturalne, które nie biją po oczach programami do obróbki i sztucznością...Fotograf owszem jest ważny, ale taki który nie zrobi z was sztucznych lalek a niestety wiele takich sesji widziałam, że młodych nie dało się rozpoznać a sami zainteresowani byli zachwyceni...
- spójne zdjecia ,nie ma przypadkowo stosowanych efektow typu jedno zdjecie postarzane nastepne nowoczesne trzecie zwyczjane
- równy ,wysoki poziom zdjęć ( wielu fotografów ma kilka super zdjęć którymi robią wrażenie w portfolio a do tego mase nijakich)

Ogólnie bardzo wysoki poziom ,zdjecia z klasą

Styl to bardziej sprawa subiektywna bo kazdy wybiera jaki lubi, taki to zawsze pewny wybór bo jest klasyczny ,ponadczasowy- tło w postaci ładnej natury, czy architektury ,nieprzekombinowane pozy, miekkie światło -wielu drogich zagranicznych fotografów wybiera taki styl bo to zawsze bedzie wyglądać dobrze (za to niektore charakterystyczne ,modne pozy czy efekty moga sie szybko opatrzeć i przestać podobać )

loveuso - przeglądnęłam na szybko ale też pozytywnie, podobny styl.

Cytat:
Napisane przez loneliness18 Pokaż wiadomość
nie zgodzę sie z autorką wątku, ze cena idzie w parze z jakością
ja myśle że idzie - są wyjątki np początkujący fotografowie , dorabiający amatorzy ze świetnym okiem ale generalnie jest to proporcjonalne
Cytat:
Mamy parę fotografów ( małżeństwo) za ponad tysiąc złotych i uważam, ze zdjęcia robią świetne!
Jak ci sie udało trafić tak tanio za ładne zdjecia i jeszcze dwoje fotografów to miałas dużego farta bo za ceny koło 1000 zł najczesciej są zdjecia tego typu
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=352889&page=74 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=136
albo takie
KJ IMG_2349.jpgMT _5.jpgMK 01_m28.jpg

Cytat:
. Jakie zdjecia musiałby robić, żeby były warte 5 tysięcy? Ze złota??? Bez sensu!
Pytasz serio czy retorycznie ? wydaje mi się ze wystarczy wejść na strone fotografa za 1000 i tego za 5 tys i widać od razu , nieraz na te tańsze zdjecia nie da się patrzeć.

Poza tym nie oceniaj tak łatwo co jest bez sensu a co nie Dla kogoś innego bez sensu jest chociażby dekoracja samochodu, klatki schodowej , bramy z balonów, wypuszczanie gołębi , fajerwerki czy limuzyna Takie ognie sztuczne trwają kilka minut a zdjecia sie ogląda przez kilkadziesiąt następnych lat .

Cytat:
Cenowo ok ale efekt? Nie ma ani zdjęć dobrych ani filmu, bez sensu Gram po weselach wiec widzę jak taka praca foto 2 w 1 wygląda
jak ?

Cytat:
Malachite Meadow taki mają i jeżdzą po całej Polsce podobno
więksozsc fotografów jeździ , niektórzy nawet za granicę.

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-10-25 o 21:13 Powód: literówki
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-24, 14:33   #182
ollka27
Raczkowanie

Cytat:
często są pary, gdzie jedna osoba specjalizuje się w filmie a druga w foto i napewno współpracując przynajmniej ze sobą nie rywalizują wchodząc sobie nawzajem w kadrznajomi mieli podobno taką parę.
dokładnie, ostatnio byłam na weselu gdzie małżeństwo pracowało razem i widać było świetną komunikację!

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Cenowo ok ale efekt? Nie ma ani zdjęć dobrych ani filmu, bez sensu Gram po weselach wiec widzę jak taka praca foto 2 w 1 wygląda
tu masz rację ciężko jest robić dwie rzeczy jednocześnie, dlatego my zdecydowaliśmy się na dobrego fotografa i trochę gorszego kamerzystę. To zdjęcia były priorytetem bo je się najczęściej ogląda.
ollka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-24, 15:01   #183
mariuszwojcicki
Raczkowanie

Cytat:

jak ?

Fatalnie, nie ma ani dobrych zdjęć ani dobrego filmu. To tak jak ja bym prowadził wesele a w międzyczasie pstrykał fotki czy kręcił film. Widziałem już kilka razy takich specjalistów na weselu i nie polecam
mariuszwojcicki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-25, 12:22   #184
sol11
Raczkowanie

Cytat:
nei zgodzę sie z autorką wątku, ze cena idzie w parze z jakością Mamy parę fotografów ( małżeństwo) za ponad tysiąc złotych i uważam, ze zdjęcia robią świetne! Nie trzeba brać fotografa za 5 tysięcy. Jakie zdjecia musiałby robić, żeby były warte 5 tysięcy? Ze złota??? Bez sensu!

Oczywiscie ile osób tyle opini.Ja miałam inne doświadczenie ale chetnie zobacze zdjecia fotografa za tysiac złoty i skąd?Jesli sa super mozna ich polecać.
Mozna nawet za 10 tys wybrac fotografa ale to wszystko zalezy od pojemnosci konta i checi wydania tych pieniedzy.
Jedni jeżdza Fiatem a drudzy BMW,kazdy ma inny punkt odniesienia.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Wg mnie cięzko o foto i kamerzyste za 1 tys zloty-raczej jest to niemożliwe a jesli mozliwe to jakosc na pewno niska..
Byłam na weselu gdzie byl kamerzysta(jedna osoba) i robił jednoczesnie zdjecia-porażka wesela!
Zdjecia i film 50 lat wstecz-tragedia!

Miałam ciezkie poczatki z TŻ abyśmy wybrali super fotografa ale sie udało!
I nie wyobrazam sobie inaczej!
sol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-27, 13:41   #185
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sol11 Pokaż wiadomość
Wg mnie cięzko o foto i kamerzyste za 1 tys zloty-raczej jest to niemożliwe a jesli mozliwe to jakosc na pewno niska..
a kto pisal o fotografie i kamerzyście za 1000zl ?

Cytat:
Byłam na weselu gdzie byl kamerzysta(jedna osoba) i robił jednoczesnie zdjecia-porażka wesela
ja doczytałam że chodzi o jedna firme i stąd zniżki
aż trudno mi uwierzyc że ktoś proponuje fotografa i kamerzyste w jednym
Stary 2013-10-29, 12:12   #186
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość

W poście powyżej chodziło o dwóch fotografów w tej cenie ,jak dla mnie to i tak niska cena.
Ale spotkałam się właśnie z oferta 2 w 1 za tą cenę i porażające efekty
Stary 2013-11-06, 15:29   #187
ollka27
Raczkowanie

Cytat:

są na tej ziemi ludzie którzy potrafią robić wszystko na raz hahaha a jakie efekty to już nie ważne... aż nie mogę uwierzyć że to wszystko mimo wszystko funkcjonuje
Stary 2013-11-07, 10:16   #188
Karolina_a90
Raczkowanie

Z tak niskimi cenami spotkałam się w przypadku, gdzie osoba otwarcie przyznawała, że wciąz się uczy. Wówczas cena jest wynikiem kompromisu: młodzi nie płacą wiele, a fotograf/kamerzysta ma okazję się podszkolić i tylko troszkę zarobić. Rozwiązanie ryzykowne, ale zwykle korzystne, bo tacy młodzi usługodawcy mają jeszcze dużo zapału i nie odwalają roboty byle jak
Karolina_a90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 13:34   #189
ollka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolina_a90 Pokaż wiadomość
Z tak niskimi cenami spotkałam się w przypadku, gdzie osoba otwarcie przyznawała, że wciąz się uczy. Wówczas cena jest wynikiem kompromisu: młodzi nie płacą wiele, a fotograf/kamerzysta ma okazję się podszkolić i tylko troszkę zarobić. Rozwiązanie ryzykowne, ale zwykle korzystne, bo tacy młodzi usługodawcy mają jeszcze dużo zapału i nie odwalają roboty byle jak
ok zgadzam się że osoba która cały czas się uczy może mieć niższe ceny, ale z drugiej strony moim zdaniem nie ma się skupić na robieniu zdjęć i kamerowaniu jednocześnie
Stary 2013-11-12, 14:21   #190
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolina_a90 Pokaż wiadomość
Ja spotkałam kamerzyste i foto w jednym właśnie nie poczatkujacego a najlepsze jest to ze ma duzo zlecen!!
Naprawde porazka wziasc takiego zdolniacha,nie wiem moze sa tacy i dobrze robia zdjecia a nie jak ten z którym ja miałam do czynienia.
Stary 2013-11-17, 22:43   #191
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Ja spotkałam kamerzyste i foto w jednym właśnie nie poczatkujacego a najlepsze jest to ze ma duzo zlecen!!
bo ludzie nie maja wygórowanych wymagań ,wręcz maja bardzo niskie

Swoja droga ciekawa jestem jak to wygląda w praktyce ? Jeden aparat i przełącza foto/ video co jakis czas
Stary 2013-11-17, 22:48   #192
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:

Swoja droga ciekawa jestem jak to wygląda w praktyce ? Jeden aparat i przełącza foto/ video co jakis czas
Są podobno tacy magicy co jadą na dwa aparaty na jednym rigu

Masakra kompletna, niektórzy to mają pomysły

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 11:16   #193
sol11
Raczkowanie

Cytat:

Są kamery które mają funkcje aparatu-nagrywając wciska guzik robiąc zdjęcia-uwierz,że jakość była tragiczna i filmu i zdjęć-Młodzi wstydzą się tych zdjęć i filmu i raczej niechętnie pokazują...W sumie nie dziwie się

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość

O jasna ciasna!Czegoś takiego nie widziałam!Ależ jestem zacofana
Na pewno Pan jest w stanie się skupić na jednym i drugim
Stary 2013-11-18, 11:28   #194
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
O jasna ciasna!Czegoś takiego nie widziałam!Ależ jestem zacofana
Na pewno Pan jest w stanie się skupić na jednym i drugim
Pod warunkiem, że ma dodatkową głowę i co najmniej jedną dodatkową rękę No niestety teoretycznie w najlepszym wypadku albo film albo zdjęcia będą tragiczne jeżeli pan magik się skupi jakoś na tym drugim, ale chyba w praktyce w 99,9% (jak nie w 100%) przypadków tragiczne jest wszystko

Stary 2013-11-18, 21:27   #195
ollka27
Raczkowanie

Cytat:

nieźle trzeba mieć niewiarygodny dar i podzielność uwagi żeby robić dwie rzeczy na raz hahaha
Stary 2013-11-19, 15:05   #196
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety teoretycznie w najlepszym wypadku albo film albo zdjęcia będą tragiczne jeżeli pan magik się skupi jakoś na tym drugim, ale chyba w praktyce w 99,9% (jak nie w 100%) przypadków tragiczne jest wszystko
no raczej
Cytat:
Są kamery które mają funkcje aparatu-nagrywając wciska guzik robiąc zdjęcia-uwierz,że jakość była tragiczna i filmu i zdjęć-Młodzi wstydzą się tych zdjęć i filmu i raczej niechętnie pokazują...W sumie nie dziwie się[COLOR="Silver"]
Niekt im nie powiediział że to nie ma szans wyjśc dobrze ??
Cytat:
Napisane przez ollka27 Pokaż wiadomość
nieźle trzeba mieć niewiarygodny dar i podzielność uwagi żeby robić dwie rzeczy na raz hahaha
to nie dar tylko chucpa !
Nie mozna patrzeć w dwa ekrany i na raz i jeszcze ich analizowac i oceniac , zmieniac ustawienie, parametry

Moim zdaniem to dość niepoważne podjescie do pracy i swoich klientów
No ale ludzie mają bardzo niskie wymagania więc sie znajduje masa pomysłowych cwaniaków

Rynek foto/video ślubnego w Polsce mnie rozwala

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-11-19 o 15:11
Stary 2013-11-19, 15:08   #197
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
no raczej

Nie mozna patrzeć w dwa ekrany i na raz i jeszcze ich analizowac i oceniac , zmieniac ustawienie, parametry

No ale ludzie mają bardzo niskie wymagania więc sie znajduje masa pomysłowych cwaniaków

Prawda Niestety sporo ludzi ma wyobrażenia, że w dzisiejszych czasach dzięki technice filmy i zdjęcia robią się same, fotograf/operator jest tylko od trzymania tego cudownego sprzętu i wrzucenia później całości w komputer, który też wszystko robi za niego

Stary 2013-11-19, 15:45   #198
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda Niestety sporo ludzi ma wyobrażenia, że w dzisiejszych czasach dzięki technice filmy i zdjęcia robią się same, fotograf/operator jest tylko od trzymania tego cudownego sprzętu i wrzucenia później całości w komputer, który też wszystko robi za niego
o kurcze faktycznie pewnie niekórzy tak myśla
No tak to wtedy sie nie dziwie że zamawiają taka usługe 2 w 1

Rozumiem że większość ludzi się nie zna na fotografii czy robieniu filmów ale jak zamawia film/zdjecia to wypadałoby coś wiedzieć żeby miec pewność że sie pieniedzy w błoto nie wyrzuca albo się popytać kogoś kto się zna ,a nie kuzynki która brala śłub z zeszłym roku (co czyni z niej eskperta od videofilmowani i fotografowania )
Stary 2013-12-04, 15:40   #199
sol11
Raczkowanie

Cytat:
no raczej

Chyba byli totalnie nieświadoma efektów-ten niby kamerzysta-fotograf był kuzynem Młodej i mysle ze stanęła na etapie jak to było 10 lat temu.
Chetnie bym Wam pokazała jak znajde-hit hitow,rozbawiły mnie nieudolnie zmontowane zdjęcia-gdzie za samochodem płyneła rzeczka albo było morze
Stary 2014-01-02, 13:09   #200
ollka27
Raczkowanie

Cytat:
Wydaje mi się że nawet najlepszy sprzęt sam się nie ustawi wiadomo że potem się to wszystko obrabia ale np nieostrych zdjęć nie da się poprawić w photoshop
Stary 2014-01-02, 13:17   #201
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ollka27 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że nawet najlepszy sprzęt sam się nie ustawi wiadomo że potem się to wszystko obrabia ale np nieostrych zdjęć nie da się poprawić w photoshop
Serio?

Stary 2014-01-02, 14:48   #202
gioseppe
Zakorzenienie

Cytat:

wooow.. trzeba mieć tupet, zeby brac kase za taka usluge gwarantujac w zamian 100% jakosci... masakra!

gioseppe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 01:33   #203
piter123789
Przyczajenie

Ja swój wielki dzień mam już za sobą. Jak nie lubię się oglądać na zdjęciach, tak te ślubne idzie jakoś przeglądać. Fotograf stanął na wysokości zadania, pamiątka na całe życie i jeszcze dłużej!
piter123789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 18:55   #204
Paulettee
Raczkowanie

Mieliśmy postawić na znajomych przyszłej szwagierki, którzy by zrobili po niskiej cenie zdjęcia. Widzieliśmy ich dzieła i były naprawdę super. Niestety, szwagierka nie była na tyle dyskretna i cicha i obmówiła nas do kogoś innego. Unieśliśmy się honorem z TŻ i będziemy mieć profesjonalistę. Zdjęcia są bardzo ważne, to pamiątka na całe życie, fotograf sprawdzony, więc warto wydać trochę więcej.
Paulettee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 13:37   #205
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny!
Wszystkie,które maja te wspaniały dzień za soba i te które są przed.
Dla mnie do końca własnie ten dzień nie jest taki wspaniały a problem związany jest właśnie z róznica zdań na temat wyboru fotografa.

Czy uważacie,że fotografia ślubna jest ważna?Jak jest w Waszym przypadku?Co sądzi Wasz PM i obecny mąż?
Wiem,że Wy mnie wesprzecie w tym temacie i chce pokazać cały ten post mojemu PM aby mu udowodnić ze nie tylko ja uważam ze dobry fotograf to podstawa w wymarzonym dniu,prawda dziewczyny?

Mój przyszły mąż twierdzi ,że fotografia jest nieważna i wystarczy wziąść fotografa za max 1 tys zł a jak wiadomo jakość zdjęc idzie z pieniędzmi.
Nie mówimy tutaj o fotografach za 10 tyś zł ale taki za 2-4 tys,
który oferuje nam profesjonalna obsługe,plener w innym dniu i mase świetnie dopracowanych zdjęc.

Zreszta nie musze pisać Wam o cudownych wymarzonych zdjęciach bo widziałam niektórych fotografów ktore wybrałyscie i juz zazdroszcze.

Pomóżcie!
Witaj oczywiście że ważna. Dla mnie osobiście zdjęcia są ważniejsze niż film. ale co kto woli. Jeśli chodzi o fotografów i kamerzystów to ważne aby na przyjęciu weselnym i na ślubie w ważnych momentach był w centrum tego co się dzieję i miał wszystko. a końcowa obróbka zdjęć to już inwencja twórcza foto. a no i ważne aby miał też dobry sprzęt. Tak na prawdę powiem wam że jeśli chodzi o film my zwykli ludzie co nie mamy z tym do czynienia nie rozróżnimy filmu który jest nagrany w troszkę gorszej jakości. W filmach najważniejsze aby kamera była stabilna i nie wyszedł film tak jakby to były fale na morzu.
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 18:32   #206
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
Witaj oczywiście że ważna. Dla mnie osobiście zdjęcia są ważniejsze niż film. ale co kto woli. Jeśli chodzi o fotografów i kamerzystów to ważne aby na przyjęciu weselnym i na ślubie w ważnych momentach był w centrum tego co się dzieję i miał wszystko. a końcowa obróbka zdjęć to już inwencja twórcza foto. a no i ważne aby miał też dobry sprzęt. Tak na prawdę powiem wam że jeśli chodzi o film my zwykli ludzie co nie mamy z tym do czynienia nie rozróżnimy filmu który jest nagrany w troszkę gorszej jakości. W filmach najważniejsze aby kamera była stabilna i nie wyszedł film tak jakby to były fale na morzu.
A nco masz na mysli przez jakosc ? i na jakiej podstawie formułujesz te "prawde"
Dzisiaj zwykłe aparaty nawet kompaktowe krecą filmy w wysokiej jakosci do tego tani stablizator i jest filmik. To nie jest żadna kwestia ,każdy jest w stanie nakrecic film żeby był stabliny i wysokiej jakosci .Ważne są umiejętnosci kamerzysty .

Cytat:
ważne aby miał też dobry sprzęt .
to znaczy ?
Stary 2014-01-05, 18:56   #207
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
A nco masz na mysli przez jakosc ? i na jakiej podstawie formułujesz te "prawde"
Dzisiaj zwykłe aparaty nawet kompaktowe krecą filmy w wysokiej jakosci do tego tani stablizator i jest filmik. To nie jest żadna kwestia ,każdy jest w stanie nakrecic film żeby był stabliny i wysokiej jakosci .Ważne są umiejętnosci kamerzysty .

to znaczy ?
Chociażby to że są różne kamery zwykłe cyfrowe , hd jak i również teraz full hd dające najlepszy efekt. Ale jeszcze nie każdy w domu ma odtwarzacz blu-ray. Więc wykorzystuję sie najczęściej kamery hd . jakość=rozdzielczość. Nie spotkałam się żeby ktoś wesele filmował aparatem cyfrowym. Jeśli już aparatem to lustrzanką .
Skąd wiem? Chociażby że mam z tym do czynienia. Narzeczony kamerzysta często z jego szefem który przejął studio po swoim ojcu się spotykamy więc o tym gadają. Wesel mają dużo. Tż też chce w przyszłości otworzyć swojego studio, więc i ja się tym interesuję
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 21:19   #208
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Chociażby to że są różne kamery zwykłe cyfrowe , hd jak i również teraz full hd dające najlepszy efekt. Ale jeszcze nie każdy w domu ma odtwarzacz blu-ray. Więc wykorzystuję sie najczęściej kamery hd . jakość=rozdzielczość. Nie spotkałam się żeby ktoś wesele filmował aparatem cyfrowym. Jeśli już aparatem to lustrzanką .
Skąd wiem? Chociażby że mam z tym do czynienia. Narzeczony kamerzysta często z jego szefem który przejął studio po swoim ojcu się spotykamy więc o tym gadają.
chodizło mi skad wiesz że wieksozsc ludzi tego nie odróznia? jak nie odrózniaja to skąd takie parcie na coraz nowsze lepsze telewizory ?
Cytat:
Nie spotkałam się żeby ktoś wesele filmował aparatem cyfrowym. Jeśli już aparatem to lustrzanką
ja pisłam tylko że aparatem da sie zrobić zdjecia stablilne bo pisałaś że to jest najważniejsze
Stary 2014-01-07, 12:29   #209
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulettee Pokaż wiadomość
Mieliśmy postawić na znajomych przyszłej szwagierki, którzy by zrobili po niskiej cenie zdjęcia. Widzieliśmy ich dzieła i były naprawdę super. Niestety, szwagierka nie była na tyle dyskretna i cicha i obmówiła nas do kogoś innego. Unieśliśmy się honorem z TŻ i będziemy mieć profesjonalistę. Zdjęcia są bardzo ważne, to pamiątka na całe życie, fotograf sprawdzony, więc warto wydać trochę więcej.
Dobrze zrobiliscie-niech się ugryzie w język!
To prawda zdjęcia są mega ważne
Przerobiłam ten temat doskonale
Stary 2014-04-17, 12:17   #210
monia503
Raczkowanie

Fotografia jest mega ważna jak chyba nie najważniejsza bo tańce i jedzenie jest tylko w tym dniu a zdjęcia zostają na całe życie(choć nie biorę pod uwagę,że muzyka i jedzenie będą niedobre
Zawędrowałam tutaj w końcu
Ślub bardzo blisko a ja nie wypowiedziałam się w tej tematyce bo czuję się bezpieczna.
A mianowicie mój brat interesuję się fotografią,baaa wręcz ją kocha -chyba by mi się oberwało gdyby to przeczytał
Interesuję się tylko hobbystycznie ale jak na hobby ma niezły ponoć sprzęt-widziałam,że czasem ktoś przyjeżdzał go pożyczać ale nie wiem jak się nazywa,jedynie tyle ,że jest ich tylko kilka w Polsce i są mega profesjonalne
Nie mam pamięci do nazw,oj nie
Zdjęcia robi nieziemskie!!!
Jako że jestem jego młodszą i ukochaną siostrzyczką od dziecka cykał mi fotki i tak już zostało
W związku z moim ślubem był mały problem-wiem,że brat zrobiłby mi kilka pięknych zdjęć ale powiedziałam,że wole aby ten dzień całkowicie poświęcił dla mnie.Bije się w sercu z tą myślą ale dam radę
A jako,że jest estetą w tej kwestii sam wybrał fotografa,który będzie nam robił zdjęcia na ślubieProblem z głowy miałam a zresztą przez myśl mi nie przeszło,że sama miałabym szukać
Nie miałam żadnych ALE bo wiem,że zna się na rzeczy.
Oczywiście spotkaliśmy się z fotografem i można by rzec,że razem z moim bratem nadają na tych samych falach i tworzą takie same dzieła (fotografie) z tą różnicą,że braciszek hobbystycznie a nasz fotograf zawodowo.-komercyjnie.Podoba mi się to,że współpracuje z różnymi znanymi firmami a nie robi tylko zdjęć ślubnych.I jak przystało na profesjonalnego fotografa ma taki sam apart jak mój brat
Wspólny mianownik?Za pewne.
Może kilka słów o fotografie-Pan Łukasz jest bardzo konkretnym człowiekiem i z głową pomysłów.Nawet z bratem obmyślają już dla nas plener
Długo się raczej nie zastanawialiśmy bo zresztą po co tracić czas na coś sprawdzonego przez braciszka.A że mamy ślub w niedziele nie było problemu z terminem bo soboty to już wszystkie od zeszłego roku zarezerwowane,w sumie nie dziwie się-najlepsi foto są rozrywani wręcz z branży weselnej.
Ale jak to bywa świat jest mały a Kraków jeszcze mniejszy-moja wizażystka Ela na codzień z nim współpracuje i tutaj na forum jest opisywany przez dziewczyny.
Więc otrzymuje gwarancje jakości z kilku stron.
Jestem dobrej myśli

Widać jak mocno jestem związana z braciszkiem prawda?
monia503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości