|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 9,68% |
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
2 | 3,23% |
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
21 | 33,87% |
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
1 | 1,61% |
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
7 | 11,29% |
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
0 | 0% |
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
0 | 0% |
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
6 | 9,68% |
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
0 | 0% |
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
17 | 27,42% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
2 | 3,23% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Antibia, może to nie polecony, tylko ze względu na gabaryty dostałaś awizo, bo listonosze takich nie noszą, jeśli nie mieszczą się w skrzynce.
#183 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam ze nowych mamuś już nie będzie a tu niespodzianka ![]() Cytat:
![]() Mój TŻ się ostatnio śmiał z mojego brzucha, że to hotel dla Juniora i rozpycha się, żeby powiększyć przestrzeń i zwiększyć ilość gwiazdek hotelu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jutro będę miała ciężki dzień w pracy, ani mi przez myśl nie przeszło, że jak się zapiszę na popołudnie to dostanę aż dwie grupy i to jedna po drugiej, będzie trzeba zabrać dużo prowiantu ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#184 | ||
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Ja wlasnie wracam z pracy - Wy pewnie juz spicie! Oby do konca lipca I tez bede mogla spac po dobranocce ;D dzis w pracy , jak poprostu siedzialam I niczego sie nie spodziewalam cos cholernie mocno mnie ukulo w dole brzucha a moze juz pachwinie. Trwalo to sekundke I juz sie nie powtorzylo ale bylo tak intensywne ze zwatpilam a kolezanka obok mnie zbladla I pyta : nie rodzisz prawda? Macie pojecie co to moglo byc ? Na rozciaganie wiezadla za mocny bol. Pomyslalam ze moze mnie Maja gdzies w jajnik kopneła ale zeby to az tak bolalo?? Nie mozliwe prawda? Bo ja sobie nie moge wyobrazic jak kopie 3kg dziecko w takim razie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Trele to raczej nie był ból od kopniaka jako takiego, tylko maluch mógł trafić na jakis nerw.
Kopniaki, nawet te bolesne nie sa AŻ TAK bolesne. Ja nie spie. Mysle, ale to chyba nic nie zmienia, wiec zaraz polegne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() DZIDZIA - mam nadzieje ze masz racje a nie to co innego .. Bo ja bede zaraz panikowac , mnie od poczatku nic nie boli , nie kłuje to wiesz.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() przyszłam się przywitać i zbieram się do lekarza... długa droga autobusem mnie czeka... |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Codziennie mnie mdli mimo, że to już 18 tydzień. Coś czuję, że to nieprędko minie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kupiliśmy taki półamatorski sprzęt, bo my amatory :P Mamy Nikona d90 da tego stałkę 35mm (żałuję że nie wzięliśmy jednak 50mm) i Sigme 24-70. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, odpoczywajcie ![]() Myślałam że pośpię dzisiaj trochę, ale mój sąsiad chyba konstruuje bunkier przeciwpiechotny, od 6 rano piłuje, tłucze się, wierci.. o ludzie...!
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym wczoraj okazało się, że przytyłam 3 kg w ciągu miesiąca, a że wcześniej schudłam to mam wagę taką mniej więcej jak przed ciążą. Tylko teraz zaczynam naprawdę dużo jeść, chciałabym nad tym zapanować, bo mnie naprawdę dużo pracy kosztuje utrzymanie szczupłej sylwetki i jak sobie pofolguję, to później może być bardzo ciężko to zrzucić ![]() No i jeszcze chciałam się pochwalić- tak kusiłyście, że ja też kupiłam dziennik ciążowy ![]() ![]() tylko wcześniejsze wydanie, co mi bardzo pasuje bo jest koloru niebieskiego, o wiele bardziej mi się podoba niż żółta ![]() ![]()
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Taszanta wydaje mi się że krzywienie się na pytanie o Nimm2 to już jest gruba przesada
![]() Równie dobrze mógłby zabronić Ci pić sklepowego soku multiwitaminowego, bo ma witaminy i polecić robić swój z pomarańczy itp... Mój lekarz w I trymestrze powiedział że wystarczy mi w zupełności kwas foliowy. Od II trymestru mam brać co 2 dni witaminy z DHA bo mówi że codziennie to zbędne.
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A lizaki są super, tylko nie lubię tego jabłkowo - jakiegoś tam. Szkoda że nie ma o smaku pomarańczowym albo cytrynowym.
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2013-06-07 o 07:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, ale dobre wieści, ja oczywiście wczoraj padłam, nawet nie pamiętam kiedy, wiem, że zjadłam pyszny koktajl truskawkowy i na chwilę się położyłam i obudziłam się dzisiaj.
Dziewczyny mam do Was pytanie, czy czytałyście może książkę "W oczekiwaniu na dziecko", bo ja właśnie zastanawiam się nad Jej kupnem ale sama już nie wiem. Budowniczko odpoczywaj!!!Super, że już wyszłaś. Może jutro wyjdę trochę na zewnątrz....jak ja bym chciała aby mi już przeszło to beznadziejne przeziębienie. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- A i zapomniałabym ja rozumiem, że witaminy w za dużych ilościach może i są niewskazane, ale te witaminy, które lekarze nam przypisuję są suplementem diety, czyli one nie zastępują nam witamin ( my musimy i tak zjadać duże ilości warzyw i owoców) ale prawda jest taka, że mój lekarz mi to wyjaśnił tak, że np.; w moim przypadku musiałabym zjadać kg by mój organizm przyswoił odpowiednią dawkę- a niestety się nie da, poza tym niektóre witaminy bardzo trudno przyswoić ( żelazo) więc...ja rozumiem, nie zjadać opakowania dziennie witamin ale ja np łykam 2 tabletki dziennie- łykam omega med optima. |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
Witam się na szczęście już piątkowo. Jestem już tak zmęczona całym tygodniem że padam
![]() ![]() A póki co się z Wami już żegnam bo niestety dokumenty uczelniane ciągle wzywają...Przeczytałam wszystko co napisałyście, ale będę z Wami na bieżąco jak się już uporam ze wszystkim.
#197 |
Zakorzenienie
|
Witam się piątkowo
![]() Spało mi się dzisiaj tak dobrze że aż szkoda było wstawać no ale siła wyższa, trzeba się zebrać i iść połazić po urzędach ![]() Tak sobie myślę czy nie wejdę do lumpka po drodze na jakieś małe zakupy ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() i miłego dnia życzę mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
witam
![]() Asist gratuluje udanej wyzyty i chłopczyka Domi również ![]() Witam nową mamusię ![]() Budowniczka dobrze że już w domku, odpoczywaj 89Beataka ![]()
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() ale szalejecinie mam szans was nadrobić. Wczoraj po wizycie ok. Maluszek dzielny, bez przerwy otwierał buzię i machał nożkami. Chyba to będzie dziewczynka, choć była bardzo wstydliwa jak i poprzednia. Teraz jeszcze czekam 2 tyg. na wyniki z krwi, ale powinno być ok. A i podobno mam niedowagę ![]() Za to moja córeeczka chyba ząbkuje bo od dwóch dni ma gorączkę ![]() ![]() A na dodatek jeszcze mi stolarz wczoraj drzwi zakładał, zanim posprzątałam to już nie miałam siły na nic a tu już mam za sobą dwie noce nie przespane. Moja dzidzia nr 1 tak była w brzuszku ułożona, że non stop głową w dól i naciskalła mi na pęcherz i szyjkę, a kopała nałogowo z prawej strony, czasem dawała taki popis, że marzyłam żeby już przestała. Ale jak urodziłam to właśnie kopniaczków brakowało mi najbardziej. Witaminki w zeszłej ciąży - falvit najzwyklejszy co 2-3 dni. Mój gin nie był zwolennikiem witamin dla ciężarnych bo po nich podobno się duże dzieci rodzą. Hm no moja po zwykłych i łykanych okazjonalnie też była duża więc może to bajki ![]() Witam nową mamusię, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]()
#201 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Mam totalną niemoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
Wyszło też, że dziecko ciut starsze a termin przesunął się na 10, ale trzymamy się z pierwszego usg i wczoraj zaczełam 14 tydzień
![]()
#203 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() U Nas dziś pogoda nawet,nawet.. i mam nadzieje,że taka się utrzyma przez cały dzień po popołudniu idziemy w końcu z znajomymi na te Termy więc dziś sobie troszkę dupkę wymoczę w baseniku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś takiego czytałam, ale nie znam się, bo przecież mam zakaz łykania witamin ![]()
![]() |
#206 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny, nie nadrobiłam jeszcze Waszych wpisów- zaraz się za to biorę.
Wiecie co... jestem nieco podłamana. Pisałam Wam jaka jest sytuacja: ja mam firmę, ale taką "domową" więc się zajmuję córcią, mąż pracuje dzień w dzień od 7 do 16, teściowie są rolnikami i niby robotę mają wiosna-lato, ale to się przedłuża zawsze na jesień, czasem autentycznie też na zimę. W sumie nigdy nie mają czasu... Moi rodzice mieszkają 5km od nas, ale oboje pracują. Nie narzekam, radzę sobie, ale... Z racji, że ma pojawić się 2 dziecko to zgłosiłam Olę do przedszkola bo zaraz kończy 3lata. I tu zaczęły się problemy. Mieszkamy na wsi- 1km od miasta. Z tego względu nie przyjęli córci do żadnego przedszkola w mieście :/ Nawet się przemeldowałyśmy z powrotem do moich rodziców do miasta, ale panie dyrektorki przedszkoli powiedziały, że to grubymi nićmi szyte i NIET! A ja 22 lata mieszkałam w mieście, teraz raptem 1km od i już nie mogę dziecka posłać do przedszkola. Bo wójt z burmistrzem nie podpisali porozumienia. Mogę ewentualnie posłać Olę do punktu przedszkolnego, 5km od nas, ale w druga stronę- wcale nam nie po drodze! Mąż pracuje w mieście i mógłby ją zawozić... Wiecie czego się boję... że będę miała 2 cesarkę i nie wiem jak wstanę rano, żeby choćby zrobić dziecku śniadanie w tych pierwszych chwilach, a nie będzie miał mi kto pomóc na tygodniu :/ Poza tym moja Ola jest bardzo bardzo zdolna i tak chciałam żeby się rozwijała, przebywała z dziećmi- ona bardzo tego chce, ciągle powtarza, że chce chodzić do przedszkola. Ech... wczoraj aż się popłakałam. Wkurza mnie "moje" miasto, nie ma tu żadnych perspektyw na życie i do tego zawsze robią ludziom pod górkę... |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
Mojemu synowi nie smakowala pomidorowka,bo zawsze mnie wtedy po zoladku kopal,ze bez ostrzezenia zwracalam.o trzech razach zrozumilam,ze pomidorowki mi nie wolno jesc.
![]() weronisiek-to nie tylko u ciebie w miescie.W wiekszosci miast polskich tak jest.Ja w Niemczech musialam zglosci dziecko do przedszkola juz po urodzeniu...Teraz rozbudowuja zlobki i przedszkola i ma byc takie prawo,ze ma byc miejsce dla kazdego dziecka,zobaczymy. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-06-07 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41200032]Hej dziewczyny, nie nadrobiłam jeszcze Waszych wpisów- zaraz się za to biorę.
Wiecie co... jestem nieco podłamana. Pisałam Wam jaka jest sytuacja: ja mam firmę, ale taką "domową" więc się zajmuję córcią, mąż pracuje dzień w dzień od 7 do 16, teściowie są rolnikami i niby robotę mają wiosna-lato, ale to się przedłuża zawsze na jesień, czasem autentycznie też na zimę. W sumie nigdy nie mają czasu... Moi rodzice mieszkają 5km od nas, ale oboje pracują. Nie narzekam, radzę sobie, ale... Z racji, że ma pojawić się 2 dziecko to zgłosiłam Olę do przedszkola bo zaraz kończy 3lata. I tu zaczęły się problemy. Mieszkamy na wsi- 1km od miasta. Z tego względu nie przyjęli córci do żadnego przedszkola w mieście :/ Nawet się przemeldowałyśmy z powrotem do moich rodziców do miasta, ale panie dyrektorki przedszkoli powiedziały, że to grubymi nićmi szyte i NIET! A ja 22 lata mieszkałam w mieście, teraz raptem 1km od i już nie mogę dziecka posłać do przedszkola. Bo wójt z burmistrzem nie podpisali porozumienia. Mogę ewentualnie posłać Olę do punktu przedszkolnego, 5km od nas, ale w druga stronę- wcale nam nie po drodze! Mąż pracuje w mieście i mógłby ją zawozić... Wiecie czego się boję... że będę miała 2 cesarkę i nie wiem jak wstanę rano, żeby choćby zrobić dziecku śniadanie w tych pierwszych chwilach, a nie będzie miał mi kto pomóc na tygodniu :/ Poza tym moja Ola jest bardzo bardzo zdolna i tak chciałam żeby się rozwijała, przebywała z dziećmi- ona bardzo tego chce, ciągle powtarza, że chce chodzić do przedszkola. Ech... wczoraj aż się popłakałam. Wkurza mnie "moje" miasto, nie ma tu żadnych perspektyw na życie i do tego zawsze robią ludziom pod górkę...[/QUOTE] Z tymi przedszkolami to są parodie... ![]() Nie rozumiem tego... wszędzie pod górkę.. a to już jest pewne,że nigdzie ją nie przyjmą?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Weronisiek moja się nawet na zapisy nie załapała, bo nikogo nie obchodzi że wtedy ja lezalam w szpitalu krwawiąc jak zażynana świnia.
A też bardzo chciałam, żeby chodziła. Na prywatne nas nie stać ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#210 |
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41200032]Hej dziewczyny, nie nadrobiłam jeszcze Waszych wpisów- zaraz się za to biorę.
Wiecie co... jestem nieco podłamana. Pisałam Wam jaka jest sytuacja: ja mam firmę, ale taką "domową" więc się zajmuję córcią, mąż pracuje dzień w dzień od 7 do 16, teściowie są rolnikami i niby robotę mają wiosna-lato, ale to się przedłuża zawsze na jesień, czasem autentycznie też na zimę. W sumie nigdy nie mają czasu... Moi rodzice mieszkają 5km od nas, ale oboje pracują. Nie narzekam, radzę sobie, ale... Z racji, że ma pojawić się 2 dziecko to zgłosiłam Olę do przedszkola bo zaraz kończy 3lata. I tu zaczęły się problemy. Mieszkamy na wsi- 1km od miasta. Z tego względu nie przyjęli córci do żadnego przedszkola w mieście :/ Nawet się przemeldowałyśmy z powrotem do moich rodziców do miasta, ale panie dyrektorki przedszkoli powiedziały, że to grubymi nićmi szyte i NIET! A ja 22 lata mieszkałam w mieście, teraz raptem 1km od i już nie mogę dziecka posłać do przedszkola. Bo wójt z burmistrzem nie podpisali porozumienia. Mogę ewentualnie posłać Olę do punktu przedszkolnego, 5km od nas, ale w druga stronę- wcale nam nie po drodze! Mąż pracuje w mieście i mógłby ją zawozić... Wiecie czego się boję... że będę miała 2 cesarkę i nie wiem jak wstanę rano, żeby choćby zrobić dziecku śniadanie w tych pierwszych chwilach, a nie będzie miał mi kto pomóc na tygodniu :/ Poza tym moja Ola jest bardzo bardzo zdolna i tak chciałam żeby się rozwijała, przebywała z dziećmi- ona bardzo tego chce, ciągle powtarza, że chce chodzić do przedszkola. Ech... wczoraj aż się popłakałam. Wkurza mnie "moje" miasto, nie ma tu żadnych perspektyw na życie i do tego zawsze robią ludziom pod górkę...[/QUOTE] A jakies inne przedszkole braliście pod uwagę?? U nas w Krakowie jest to samo, albo nie ma miejsc, albo wymyslaja wszystko żeby tylko dziecka nie przyjąć :/ a prywatne przedszkola kosztują tyle ze można się za glowe chwycić :/ ale tam to Cie zawsze z otwartymi rekoma przyjmą :/ Zrobilas mi smaka na pomidorowke :P chyba zrobie dziś na obiad :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.