|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 9,68% |
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
2 | 3,23% |
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
21 | 33,87% |
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
1 | 1,61% |
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
7 | 11,29% |
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
0 | 0% |
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
0 | 0% |
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
6 | 9,68% |
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
0 | 0% |
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
17 | 27,42% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
2 | 3,23% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#153 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Ja Was nadrobiłam, ale nie mam siły odpisywać ani nic jestem padnięta. Od kilku dni tak mnie zaczyna boleć kręgosłup lędźwiowy jak siedze za długo, a teraz ciągle siedze przy kompie bo muszę pisać dokumentacje z praktyk
![]() ![]() jeszcze jutro do pracy i dwa dni teoretycznie wolnego, ale sprawy uczelniane mnie niestety wołają i sprowadzają na ziemię. Wybaczcie ale uciekam bo już nie jestem w stanie wysiedzieć ani minuty dłużej ![]() ![]()
#154 |
Raczkowanie
|
Basiaaa - za 13 zł to najlepszy na świecie biznes!!
Kociak85 - witam cię serdecznie ![]() budowniczka - cieszę się że u was lepiej. Teraz musisz odpoczywać i no stres ![]() Ależ jestem nażarta.... wczoraj zachcialo mi się stania w kuchni i zrobiliśmy z osobistym tortille (na kilka dni)... wyszły przepyszne ale skubane są tak sycące że ledwo mogę się ruszać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
A ja dostałam własnie opcje kupienia laktatora elekt. Z Aventu za 30f . Uzywana tylko przez jedna znajoma , nowy stoi okolo 100£ . Tylko zastanawiam sie czy takie rzeczy nie powinny byc nowe?? ;>
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#156 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A jak hemoglobina jest niska to zwykle hematokryt też - mam to samo, i co badanie wyniki gorsze ![]()
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#158 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny. Tylko trochę mnie nie było a tu już nowy wątek
![]() Buziaki dla wszystkich mamusiek. ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- I jeszcze jedno, bo zapomniałam się zapytać lekarza. Do którego tyg. bierze się kwas foliowy?
#159 | |||
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie i truskawkowo
![]() Cytat:
![]() Ja pije właśnie koktajl z truskaweczek i sobie jeszcze pogryzam ![]() Cytat:
![]() Jaki fajny maluch ![]() Jestem w 17 tyg. Ja dzisiaj poczułam parę razy delikatne odbicia jak bańka mydlana,bąbelki ale sądzę że to jelita ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trele U nas to chyba mało popularne.Raczej praktykuje się prezenty dawane po urodzinach,jak przychodzą goście dzidzię odwiedzić. Ktosiula Spokojnie jeszcze nadrobisz parę kilo ![]() 24 KAsiula Czyżby następna mamusia poczuła coś ![]() Basiulaaa Niezły zapas ubranek.I taka cena ![]() Kociak Hejka ![]() Domi Super że wizyta ok Ile razy na dzień masz brać nospę? Paulina O nie nie!!! Nie tylko Ty tyjesz ![]() Ale zdrowie dzidka najważniejsze ![]() Budowniczka Hej ,dobrze że wszystko wróciło do normy,martwiłyśmy się i wywoływałyśmy z myślą że się odezwiesz.Dobrze że tak się wszystko skończyło szczęśliwie.Teraz dużo odpoczywaj i dbaj o siebie!I bądź egoistką!!!! Asist ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Ja brałam do 14 tyg,a potem zaczęłam łykać witaminki które też zawierają kwas. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#160 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leż i wypoczywaj ile wlezie ![]() Fajnie, że apetyt dopisuje i brzusio rośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niedługo sie uporasz z uczelnią i będziesz miała czas na wypoczynek ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja brałam kwas do 13tc a potem od razu witaminy, w których kwasik tez jest ![]() Spokojnie możesz teraz brac witaminki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za odp. Spadam sie położyć bo coś czuję, że jak tego nie zrobię to będe musiala odwiedzić kibelek, a nie bardzo mam na to ochotę. Buźka
![]()
#162 |
Zakorzenienie
|
Rybko Fajne te wózki , zwłaszcza podoba mi sie implast bolder,nie wiem jak tam z technicznej strony to wygląda ale wizualnie jak najbardziej tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Anulka Jak Twoja mała po wycieczce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Rozeznanie
|
nie no przeciez czlowiek nie moze sobie zrobic nawet 2 dni przerwy bo nie nadrobi
![]() witam nową Mamusię ![]() Basiaa fajna okazja i branka super ![]() a ja w ![]() ![]() dziś odwiedziłam kardiologa, ekg-minimalne nieprawidłowości, we wtorek maja mi holtera założyc. remont maskara, juz mi sie odechciewa, tesc ciagle mnie wkurza, Dzidzia kopie więc po staremu ![]() aa własnie, ktoras dostała ta paczke z bobowity ( chyba) bo mam jakies awizo na polecony i pisze duży format...i nie wiem za cholere co to..... |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj nie ogarniam
![]() W kazdym razie Budowniczka ![]() Witam nową mamusię ![]() Z wszystkich dobrych wieści się cieszę- Domi dobrze, że ta macica tak ładnie rośnie ![]() ![]() Maoami też mi plecy coraz bardziej dokuczają ![]() Nie wiem co jeszcze, aha- też tyję ![]() Nemosek dzięki, taka wróciła przeszczęśliwa, znów złapałam oddech ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
domii29, ja jak na razie też chudnę - ok. 1 kg w dół odkąd zaszłam w ciążę Cytat:
Asist22, ja słyszałam, że jest sens łykania kwasu foliowego max do końca pierwszego trymestru. Potem podobno to już nie ma znaczenia Ja znowu się zastanawiam nad witaminami. Lekarz mi dzisiaj powiedział, że on generalnie nie propaguje łykania witamin, tym bardziej teraz , jak jest dostępnych dużo świeżych warzyw i owoców. Powiedział, że przy braniu witamin dzieci rodzą się większe, mają twardą głowę (przez co częściej występują trudności przy porodzie) i częściej mają alergię, a jeśli będę miała mieć anemię to witaminy mnie od tego nie uchronią. Spotkałyście się z takim poglądem?
![]() |
#168 | |||
Zakorzenienie
|
ufff nadrobiłam 4,5 strony
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pisałyście o truskawkach, ja przed chwilą zjadłam swoją porcję... jutro do endokrynologa |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
Kociak85: witamy w gronie mam
![]() budownczka: jak dobrze że wszystko w porządku ![]() basiaaaa: jakie piękne rzeczy ![]() ![]() domii29cieszę się że wiztya udana ![]() asist22 ![]() ![]() iguana ![]() ![]() Trzymajcie kciuki ![]() Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-06-06 o 20:54 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Wtajemniczenie
|
Ja dostałam z Bebiko z tym misiem, nie wiem czy o to Ci chodzi. Ale to nie był polecony tylko zwykły list, ale w katroniku wielkości zeszytu i gruby na 5 cm, więc do skrzynki nie wejdzie.
#171 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mowcie nic o tyciu.Odkad minely mi mdlosci to jem za dziesieciu.Mam spust niezly i juz chyba z 6 kg do przodu.No i na urlopie zaczely sie lody i czekoladki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#172 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Beatka czekamy na dobre wieści ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do witamin to słyszałam tylko że rodzą się duże dzieci,ale wśród dzieci z rodzinki czy od znajomych nie było żadnych anomalii ![]() Największy dzieciak miał 3,5 kg. Beatka Kciukasy ![]() A mi udało się dzisiaj dorwać od siostry sałatę,rzodkiewkę i trawę czyli koperek i szczypiorek.Jak dobrze mieć kawałek swojej działki i warzywka.Marzy mi się kiedyś własny ogródek ![]() Właśnie pożeram bułkę z twarożkiem i zieleninką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Oooo nowy wątek
![]() budowniczka super, że już w domu jesteście ![]() Basia aaaaale zakupy ![]() Gratuluje wizytującym dobrych wieści ![]() Ja dziś tez miałam wizytę ale bez usg, ale lekarz powiedział, że spróbuje takim detektorem posłuchać serduszka przez brzuch, ale może być za wcześnie...ale znalazł i słyszałam ![]() ![]() ja muszę już znowu zmykać , jutro do pracy, już nie mam siły rano juz wstawać ![]() ![]() ![]() Ja na L4 zamierzam się wybrać gdzieś tak od 30 tyg, czyli połowy sierpnia , o ile wcześniej mnie temp. nie wykończy. A po urlopie zacząć brać wolne w środku tygodnia, bo już cały tydzień nie daje rady. Aha i proszę o wpisanie na listę o mojego Krzysia, jeszcze jestem przed połówkowym ale jestem przekonana, że pan doktor się nie mylił i zresztą moja intuicja też
![]() ![]() ![]() ![]() II 23.02.2013 r. ![]() Krzyś Edytowane przez kruszynka86 Czas edycji: 2013-06-06 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi kazano przestac w 12 tyg brac kwas Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#177 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że wizyta udana ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#178 | |||
Zakorzenienie
|
Mam brać 3 razy dziennie przez te półtora tygodnia i jak pójdę na połówkowe to wtedy mam mu powiedzieć czy dalej się zdarza że ten brzuch mi twardnieje
Cytat:
![]() I widzisz ? tyle stresu się najadłaś a mała zadowolona ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o witaminy, łykałam od kąd skończyłam 3 miesiąc a zaczęłam 4 teraz się mi skończyły i póki co nie wykupiłam nowych ale zastępuje owocami, warzywami itd ![]() Cytat:
![]() ![]() Daj znać po ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-06 o 21:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Pytam bo ostatnio na wizycie ginka mówi mi że mam miękki brzuch i czy tak zawsze.Ja że nie, że czasem mi trochę twardnieje i też kazała brać nospę 3xdziennie ale ograniczyłam do 2x1. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Rozeznanie
|
Witam się na nowym wątku
Wow dziewczynki ale szalejecie już tyle stron !? ![]() Ja nie mam czasu niestety żeby wszystko nadrabiać ![]() Myślę że można wpisać koło mnie dziewczynka Wizytę połówkową 4d mamy na 29.06
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 ![]() 3KG 54CM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.