|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze dziwactwa ;)
Dziś zauważyłam kolejne dziwactwo. Jak obiorę pomarańcze, zjem ją to skórkę ciacham na mniejsze kawałki. Nie wiem po co
![]() Co do punktualności to pewna praca zmusiła mnie do wyrabiania się na czas :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Gorzkie są przecież![]() Cytat:
U mnie zadziwiony pasażer natychmiast dostaje moją wielką torbę na kolana![]() U mnie w szpilkach nie niszczą się obcasy tylko zarysowują czubki ![]() Moje koty mają niemal zawsze ciepłe uszka..mam nadzieję, że wszystko z nimi ok
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-11-18 o 00:11 |
|
|
|
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
Zasypiam z położoną ręką na uchu, dodam że śpię w pozycji na brzuchu
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
Nie potrafię stać w miejscu, ciężko mi wysiedzieć. Jak czekam na przystanku to nigdy nie stoję, tylko chodzę z miejsca na miejsce. Ciężko mi wysiedzieć na nudnym wykładzie, muszę coś rysować, czytać.
Potrafię zasnąć byle gdzie, jeśli jestem zmęczona, notorycznie zamykam oczy, jak jadę autobusem - w ten sposób odpoczywam. Potrafię zasnąć byle gdzie - np. w autobusie, przed wykładem na podłodze, w wannie w gorącej kąpieli (!!). Raczej jestem punktualna, ale jeśli już zaśpię to albo spóźnię się na międzynarodowy pociąg albo jestem ostatnia w kolejce w mojej bramce na samolot. Bywam bardzo roztargniona, mylę się, coś przekręcam itd. Raz udało mi się zabukować hotel w super promocji, tylko na .... weekend wcześniej, jakież było moje zdziwienie, kiedy dotarłam z babcią do hotelu Lubię cały świat nazywać po swojemu, więc często nadaję bliskim osobom, współpracownikom, wykładowcom jakieś swoje nazwy, ksywki. Potrafię też przekręcić nazwy czegoś po swojemu. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Konto usunięte
|
To mnie pocieszyłaś
![]() Muszę jednak dodać, że bywam też ogarnięta. Jak zabukowałam wtedy źle hotel, a tam cena za nocleg to 300 zł (w promocji 180) to poprosiłam obsługę o kod do internetu, żeby sprawdzić, czy mąż się nie pomylił (nie mam męża, ale co tam). Babcia była trochę skonsternowana, nie wiedziała, co się dzieje ;d Znalazłam przez booking lepszą ofertę w Ibisie i pojechałyśmy tam z babcią, na szczęście to było 5 przystanków Moja babcia też jest mega, mówię do tych ludzi z obsługi, że muszę iść do samochodu po rzeczy, a my byłyśmy bez samochodu, a moja babcia nic, nawet się nie zdziwiła, tylko wyszła ze mną ![]() Teraz sobie jeszcze przypomniałam, że mam fobię na punkcie mycia dłoni. Praktycznie nie zjem nic bez umycia dłoni, jak nakładam krem na twarz (a na noc 3 produkty, bo na oczy, punktowy i serum ;d) to 3 razy myję dłonie po każdym produkcie. Nie zjem też nigdzie, gdzie jest brudno, jak w sklepie nieładnie pachnie to nic tam nie kupię, choćbym przymierała z głodu. Nie jem w autobusie, pociągu, jedzenie to ma być przyjemność ![]() Śmieję się do siebie, jak przypomnę sobie zabawną rzecz. Potrafię się wzruszyć, jak mi się przypomni jakaś ważna dla mnie chwila, np. przez sytuację czy piosenkę. Nieistotne, czy stoję w kolejce, idę chodnikiem czy jestem na zajęciach. Ale na filmach teoretycznie wzruszających, gdzie płacze 80% publiczności nie płaczę. Mam też dreszcze i natychmiast gęsią skórkę, jak słyszę słowo 'śmierć', 'choroba' odnoszące się do konkretnej osoby. W zimę uwielbiam nosić duuuże szaliki, bo lubię śpiewać. Zasłaniam sobie buzię, jak już jest bardzo zimno, czasem mam też tak duży kołnierz w płaszczu, że wystarczy tylko jego rozstawić. Na szczęście śpiewam szeptem ![]() Bardzo lubię wesołe miasteczka... Potrafię sobie wyobrazić, że kręcę się na karuzeli tak więc kręci mi się w głowie, czuje szybsze bicie serca, oczywiście mam zamknięte oczy i jest fajnie (muszę jednak siedzieć, najlepiej na fotelu, żeby było wygodnie). Jest to jednak tylko jednorazowa sprawa, bo później bezpośrednio po tym nie mogę tak zrobić drugi raz, dopóki podświadomość nie zapomni
Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2013-11-19 o 10:57 |
|
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja mam całkowicie na odwrót, uwielbiam swoje stopy jak leżymy z TŻ na kanapie, to ja jego a on moje stopy i sobie masujemy
Wiem jak trudno jest znalezc milosc. Kiedy znajdziesz kogos, trzeba korzystac z okazji. Nie mozesz tylko siedziec i liczyc na to, ze jutro tu bedzie, bo czasami – bum! Nie ma go. I nie masz nikogo. Hilda, Ugly Betty góra - 23.09.2013 dół i wyciągi - 03.01.2014 |
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogryzki są najlepsze
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
co wy z tymi ogryzkami? ale tak z wszystkiego?
Wiem jak trudno jest znalezc milosc. Kiedy znajdziesz kogos, trzeba korzystac z okazji. Nie mozesz tylko siedziec i liczyc na to, ze jutro tu bedzie, bo czasami – bum! Nie ma go. I nie masz nikogo. Hilda, Ugly Betty góra - 23.09.2013 dół i wyciągi - 03.01.2014 |
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja głównie z jabłek ale też nie wszystkich bo niektórych nie da się tak pogryźć i boje się że mi się przyczepią do żołądka
![]() Ale pestki zawsze muszę zjeść
|
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a najgorsze są te łuski/blaszki, zawsze się boję że mi sie przykleją gdzieś
|
|
|
|
|
#195 |
|
Biała Dama
|
Oj, te przezroczyste! kiedys mi wlazło to cholerstwo miedzy ząb a dziąsło i dwa dni nie moglam wyciagnac bo tam z tyłu, przy ósemce. Jezu, nigdy wiecej. Teraz sobie kroje jabłko na ćwiartki i wywalam gniazda nasienne
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
a ja lubię jeść jabłka z ogryzkami
![]() teraz niestety nie mogę, bo mam aparat, więc o normalnym zjedzeniu jabłka w całości mogę tylko pomarzyć pozostaje mi pokrojenie go na kawałki lub utarcie na tarce ..
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Witaj w klubie, kocham jabłka a mogę jeść tylko jak pokroje w drobną kosteczke :/
|
|
|
|
#198 |
|
Marudziara
|
Moje dziwactwo
... nikt oprócz mnie nie może dotykać mojej głowy i włosów .
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, a co do spania, to zazdroszczę, bo ja właśnie jestem wymagająca i np jechałam z chłopakiem autobusem nocą i on spał, inni spali, ja nie zasnęłam ani minuty :/ Dopiero rano na kwaterze, jak dotarliśmy. Owszem, w autobusie byłam bardzo zmęczona i śpiąca, ale nie umiem tak zasnąć. Dlatego nie wybieram już nocnych, bo zawsze tak mam czy autobus czy pociąg/ nawet jak jak wygodny, wiem, bo próbowałam. Ja praktycznie tylko w łóżku umiem zasnąć lub na podłodze jak nie ma innego wyjścia. Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, dzięki temu wszędzie się wyśpisz, nawet w mało komfortowych warunkach, a ja za to bym nie spała, a potem bym wyczerpana była. Na pewno rozumiesz o co mi chodzi. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-11-20 o 05:19 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | ||
|
Zadomowienie
|
Wiem, wiem
![]() Ja cała jestem nietypowa ![]() Cytat:
(na wakacjach za mną jakiś jeździł![]() Ale chciałabym kiedyś się wybrać ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tak samo. I jeszcze nie zjem resztek zupy, ziemniaków itp.
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie zjem pomidora z lodówki ..
![]() czasem się zdarza, że zostanie trochę ze śniadania .. mogę go zjeść wieczorem np. do kolacji, ale tylko pod warunkiem, że jest w temp. pokojowej. za zimnym nie przepadam
|
|
|
|
|
#202 |
|
Biała Dama
|
W te Zaduszki byłam wpol do trzeciej w nocy na cmentarzu. Nie widze specjalnej roznicy miedzy dniem i noca, bo nie boje sie cmentarzy
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Ja widzę różnicę między dniem a nocą na cmentarzu, ale za dnia dla mnie cmentarz jest brzydki, ponury, taki trupi bym powiedziała. A w nocy jest urokliwy. Ale może dlatego tak mam, bo odkąd pamiętam, zawsze we Wszystkich Świętych chodziliśmy z rodzeństwem i znajomymi właśnie jak było już ciemno, bo wtedy było poprostu ładniej, mniej ludzi itp.
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#205 |
|
Wtajemniczenie
|
Też tak mam z symetrią.. wszystko przesuwam, układam, w mniejszych szafkach nie musi być porzadku (oprócz szafy z ubraniami, bo ją otwieram codziennie), ale na stole nie może nic leżeć. Przecieram biurko codziennie, w kuchni to samo... poprawiam buty jak krzywo stoją, czasem układam talerze na suszarce od najmniejszego do największego... i też zawsze muszę zaścielić łóżko - tzn. przykryć go równo kołdrą zanim wyjdę. Nie mogę znieść niedomkniętych pudełek, a szafy to już w ogóle
. Niestety mieszkam w mieszkaniu raczej "studenckim" - 2 koleżanki studentki (i mój chłopak), które lubią zostawiać wszędzie po sobie rzeczy, a ja to potem wszystko przestawiam i układam ;x i sprzątać i zmywać za kogoś też mi się zdarza...
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam manie zamykania. Wszelkie szafki, szuflady muszą być zamknięte inaczej rozpraszają mnie. Denerwuje mnie jak w jakimś pomieszczeniu swieci sie światło a nikogo tam nie ma. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#207 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
A teraz niby ozdobne, kolorowe znicze ale to juz nie to. A juz nie daj boże na baterie. To tak sztucznie wyglada. Tak samo sztuczne kwiaty, ja wiem ze dłuzej leża i nie psuja sie, ale dla mnie to góry plastikowego śmiecia. Jak mi ktoś będzie robił na moim grobie taki syf to będę go straszyc długo i namiętnie.Mnie też kiedys przestraszono w nocy na cmentarzu, ale to było wieki temu. Lubię cmentarze za ten spokój, mogę tam godzinami chodzic alejkami, rozmyślac i nikt mi nie wchodzi w droge |
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
Przerażacie mnie z tym cmentarzem. Ja mieszkam na osiedlu bezpośrednio przy cmentarzu, jak idę na spacer to albo wychodzę o 18-20, żeby ktoś jeszcze chodził i żebym nie czuła się samotnie przy cmentarzu, albo nie robię kółka, tylko przy cmentarzu zawracam. Mam zrytą psychę przez kryminały i wszędzie widzę dziwne sytuacje, dotyczy to nie tylko chodzenia przy cmentarzach, ale także przy drzewach i ogólnie nocą. Mimo wszystko zdarzyło mi się spacerować nocą w różnych miejscach samej
|
|
|
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Pestki jabłek zawierają cyjanek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

Gorzkie są przecież
U mnie zadziwiony pasażer natychmiast dostaje moją wielką torbę na kolana