|
|
#181 |
|
BAN stały
|
Dot.: zdrada, dziecko z kochankiem, chcę z nim zerwać...
"Jestem przekonana że w wielu domach tak jest że ktoś kogoś zdradził lub to robi, wiele osób na pewno nie dla ochrony własnej dup.. tylko właśnie przez wzgląd na dzieci nie powie o tym partnerowi, żeby nie burzyć ich dzieciństwa. Wiem że prędzej czy później dopadną mnie tak silne wyrzuty sumienia że się przyznam, ale teraz nie jestem na to gotowa"
Rzeczywiscie wiele jest takich przypadków. Ja bym jednak nastawiała się na twoim miejscu na to, żeby nigdy się nie dowiedział. |
|
|
|
|
#182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ileś lat ukrywania zdrady, ileś lat wychowywania dziecka, a tu nagle "misiaczku, zdradziłam ciebie i ania nie jest twoja, wybacz mi, ale ukrywałam prawdę dla was" i to ma być wtedy to cudowne przyznanie się? o takich rzeczach mówi się od razu a nie po wielu latach bo akurat odwaga kogoś naszła. szkoda że nie naszła wtedy gdy regularnie spotykałaś się na miłe chwile z kochasiem, wtedy odwagę na niszczenie związku miałaś, odwagę na zniszczenie dzieciom szczęśliwego domu również miałaś, a teraz gdy masz wypić piwo które sama naważyłaś to wolisz je wylać do zlewu i to wszystko nagle w imię rodziny, którą przez ponad półtora roku miałaś gdzieś. Cytat:
to przecież nie była jednorazowa zdrada, to nawet nie było kilku tygodniowe chwile słabości, to był regularny romans, związek na boku, gdzie autorka ciągle podciera sobie twarz szczęściem dzieci a nawet słowem nie zająknie się o szczęściu męża które przez półtorej roku marnowała ciągle go okłamując. tym bardziej kochanek nie jest idiotą, jeśli jest ojcem pewnie podejrzewa ten fakt i kto wie jak zareaguje za jakiś czas gdy np rozstanie się z żoną. |
||
|
|
|
|
#183 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Autorka nie prosiła o ocenę swej moralności, tylko o pomysł jak wyjść teraz z sytuacji trudnej tak, by wszystko się ułożyło. Jak pisała xfrida - gdyby tu pisał zdradzony mąż, bo dowiedział się o romansie żony - radziłabym jemu to, co dla niego najlepsze, moim zdaniem. Prosi o radę zdradzająca żona, więc rady dla niej mam właśnie takie. |
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
czytajac niektóre odpowiedzi, widzę dobrych bajkopisarzy
![]() jak to się mówi "obcy wie o Tobie coś, czego Ty sama nie wiesz"
|
|
#185 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to jezeli dla kogos podstawowymi wartosciami nie sa szczerosc, uczciwosc i szacunek to nic tylko wspolczuc, ze takowe sie w niej nie rozwinely. Tu nie ma sie za bardzo czym chwalic tylko spuscic glowe z pokora i sie przymknac . Szczera byc nie chce, zeby rodziny nie stracic. Hmmm... czemu nie pomyslala o tym, gdy leciala do kochanka? Juz wtedy stracila rodzine, zmieszala ja z blotem. To, ze rodzina nie wie czyni te sytuacje jeszcze bardziej obrzydliwa. Szacunek do meza? Czy gdybys Ty dowiedziala sie, ze Twoj maz mial przez tak dlugi czas romans na boku z ktorego nie potrafil zrezygnowac i splodzil dziecko kochance ukrywajac to oczywiscie przed Toba to wciaz uwazalabys, ze ma do Ciebie szacunek? Blagam.... Tu nie ma miejsca na bledy takiego kalibru. Bledem moglby byc ewentualnie seks po pijaku i z rana wielkie wyrzuty sumienia, kac moralny i ryk jak moglam zrobic cos takiego mezowi? Ale nie regularny seks-zwiazek. Tu szacunek do meza jest zerowy. Ona nawet nie wie czy go kocha! Jest tylko i wylacznie dla wygodnictwa. A za przeproszeniem pitolenie, ze dla dobra dzieci jest po prostu zenujace. Nagle, wielka Matka Teresa z Kalkuty bedzie cale zycie nosila chrystusowy krzyz na plecach dla dzieci . O dziecku to trzeba bylo pomyslec przed romansem. A tak, to juz dziecko ma najbardziej przerabane sytuacje, ze ma taka matke. Jaki to w ogole wzor dla dziecka? Kalincia sorry, ale to co piszesz jest strasznie naiwne. Wierzysz w te nagle (w ciagu kilkunastu godzin ) przemyslenia, ze jednak maz i dzieci najwazniejsze? Kobita boi sie przewrotu w swoim zyciu, boi sie, ze zostanie na lodzie znienawidzona przez wszystkich i tyle. A bajeczki o nie przyznaniu sie do zdrady z troski o partnera to smiech na sali.
|
|
|
#187 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zdrada już była, nie ma sensu teraz się zastanawiać, czemu kiedyś zrobiła coś i o czym wtedy myślała. Trzeba było pomyśleć przed romansem, ale nie pomyślała. Teraz czasu nie da się cofnąć. Wiszą mi jej pobudki, ale sądzę, że strach przed zostaniem na lodzie nie wyklucza troski o dom dla dzieci oraz niechęć do ranienia męża. Trzeba ratować, co się da, zamiast rozpiep...ać wszystko do końca. |
|
|
|
|
|
#188 |
|
Konto usunięte
|
Nie no teraz trochę pojechalas tym ostatnim postem :/.
Skoro zadecydowałas zostac z mezem i nie mowic mu o romansie ze względu na dzieci i ich dobro to jak to sie ma do ostatniego akapitu twojej wypowiedzi ze wiesz juz teraz ze wyrzuty sumienia cie beda dreczyc i powiesz kiedysmężowi o tym.skoro robisz takie założenie z góry to nie masz na co czekać bo co to za różnica czy mu powiesz teraz czy za 10 lat? Byloby to najglupsze rozwiązanie ze wszystkich i kompletne zaprzeczenie temu co napisałas ze niby nie chcesz ranic dzieci i męża.czymyslisz ze poinformowanie go bo 5-10 czy 15 latach będzie mniej traumatyczne dla twojej rodziny? Gadasz jak potluczona niestety :/. Skoro masz takie słabe sumienie to nie masz na co czekać w tym momencie dzieci sa jeszcze małe i szybciej sie pogodząz waszym rozstaniem niż kiedy beda starsze i bedą zrozumiały więcej.to samo dotyczy twojego męża ktorego podobno zalujesz myslisz ze po np.15 latsch wychowywania cudzego dziecka będzie mniej zraniony niż gdyby sie dowiedzial dzis? Bez logiki jest twój ostatni post. Albo mu powiedz teraz albo zachowaj to dla siebie na wieki. |
|
|
|
|
#189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha i moim zdaniem tu juz nie ma czego ratowac. Teraz jest szansa, ze maz by to jakos przelknal. Sa mlodzi, mogliby to przepracowac. A co jesli jednak wyjdzie ta sprawa za np. 10-15 lat? Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze autorka radosnie brykala przez tyle miesiecy z facetem z osiedla (!) i nikt o tym nie wie. Zadna przyjaciolka, kolezanka zarowno jej jak i kumple kochanka? Nikt mi nie wmowi, ze mezczyzni w swoim gronie nie chwala sie podbojami. To, ze ona byla ostrozna nie oznacza, ze on byl. W jego malzenstwie sie zle dzieje, skad pewnosc, ze gdzies kiedys ktos ich razem nie widzial? Pelno jest ludzi "uprzejmych". To naprawde jest takie nieprawdopodobne, ze zona kochanka dowie sie od kogos "uprzejmego" i poinformuje meza autorki?
|
|
|
#190 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: zdrada, dziecko z kochankiem, chcę z nim zerwać...
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;42999306]
Gadasz jak potluczona niestety :/. Skoro masz takie słabe sumienie to nie masz na co czekać w tym momencie dzieci sa jeszcze małe i szybciej sie pogodząz waszym rozstaniem niż kiedy beda starsze i bedą zrozumiały więcej.to samo dotyczy twojego męża ktorego podobno zalujesz myslisz ze po np.15 latsch wychowywania cudzego dziecka będzie mniej zraniony niż gdyby sie dowiedzial dzis? Bez logiki jest twój ostatni post. Albo mu powiedz teraz albo zachowaj to dla siebie na wieki.[/QUOTE] Autorka po raz kolejny pokazała, że tylko ona się liczy, nikt poza nią Wysłane z mojego GT-I9300
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
#192 |
|
Konto usunięte
|
A ja mysle ze nie kazdy kto widzi sasiada z jakas kobieta mysli odrazu ze to jego kochanka.skad taka pewnosc ze to sie I tak wyda?ja zakladam ze facet z żoną i dwojka dzieci nie opowiada kumplom o swoim podwojnym zyciu i takie rzeczy trzyma raczej w tajemnicy no chyba ze sie ma umysł 16 latka.myśle ze w tym przypadku jesli od 2 lat nikt sie niczego nie domyslil autorka i jej kochanek spotykali sie w sposób przemyslany
Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2013-09-26 o 12:02 |
|
|
|
|
#193 |
|
BAN stały
|
Zadziwiająco mało zdrad wychodzi na jaw, jeśli sam zainteresowany (na) trzyma sprawę w tajemnicy, a strona zdradzana nie natknie się osobiście na dowody.
Wiele lat obserwacji wielu ludzi pozwala mi wysnuć wniosek, że to się uda, jeśli autorka sama nie pęknie lub jej kochanek czegoś nie nawywija. |
|
|
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;43000060]A ja mysle ze nie kazdy kto widzi sasiada z jakas kobieta mysli odrazu ze to jego kochanka.skad taka pewnosc ze to sie I tak wyda?ja zakladam ze facet z żoną i dwojka dzieci nie opowiada kumplom o swoim podwojnym zyciu i takie rzeczy trzyma raczej w tajemnicy no chyba ze sie ma umysł 16 latka.myśle ze w tym przypadku jesli od 2 lat nikt sie niczego nie domyslil autorka i jej kochanek spotykali sie w sposób przemyslany[/QUOTE]
Facet z zona i dwojka dzieci ktory ma kochanke MA umysl 16 latka, ktoremu tylko bzykanie w glowie . Poza tym to, ze ktos teraz nie chce zrobic z tej wiedzy uzytku nie oznacza, ze kiedys w przyszlosci blizej lub dalszej nie zrobi. Zycie plata rozne figle i trzeba spojrzec na sprawe wieloplaszczyznowo. Sama na wlasnej skorze przekonalam sie, ze nigdy nie wiadomo kiedy ktos kogo uznajesz za zupelnie neutralnego, niegroznego zechce namieszac Ci w zyciu. Pewnosci nie ma NIGDY. A 2 letni romans to nie to samo co spotkania na bezludnej wyspie. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#195 |
|
Konto usunięte
|
Niestety nie zgodze sie z toba. to ze facet ma romans nie oznacza ze ma mozg 16 latka.mnóstwo inteligentnych ludzi ma romanse,utrzymanki,dzieci na boku,chodza na prostytutki i nikt nic o tym nie wie bo właśnie robią to z głową(używając mózgu).
Ty wiesz tylko o zdradach ktore wyszly przez nieuwage brak ostrożności i klepanie ozorem o tych sprawach do pseudo przyjaciół.cała reszta pozostaje w ukryciu na wieki Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2013-09-26 o 12:41 |
|
|
|
|
#196 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;43000735]Niestety nie zgodze sie z toba. to ze facet ma romans nie oznacza ze ma mozg 16 latka.mnóstwo inteligentnych ludzi ma romanse,utrzymanki,dzieci na boku,chodza na prostytutki i nikt nic o tym nie wie bo właśnie robią to z głową(używając mózgu). Ty wiesz tylko o zdradach ktore wyszly przez nieuwage brak ostrożności i klepanie ozorem o tych sprawach do pseudo przyjaciół.cała reszta pozostaje w ukryciu na wieki[/QUOTE] Cała większość, dodam. |
|
|
|
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny.... nie ma sensu rozmawiać z kalincią - sama wlazła zajętemu chłopu do łóżka zdradzając męża!
Tez ma tak samo egoistyczne podejście do życia jak autorka i nie rozumie podstawowej moralności
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;43000735]Niestety nie zgodze sie z toba. to ze facet ma romans nie oznacza ze ma mozg 16 latka.mnóstwo inteligentnych ludzi ma romanse,utrzymanki,dzieci na boku,chodza na prostytutki i nikt nic o tym nie wie bo właśnie robią to z głową(używając mózgu).
Ty wiesz tylko o zdradach ktore wyszly przez nieuwage brak ostrożności i klepanie ozorem o tych sprawach do pseudo przyjaciół.cała reszta pozostaje w ukryciu na wieki[/QUOTE] Nie musisz sie ze mna zgadzac. Dla mnie ktos kto wchodzi w romans nie jest dojrzalym, inteligentnym czlowiekiem i tyle. Ja o zdradzie eksa dowiedzialam sie przez osobe, ktora widziala go z inna zupelnie przypadkiem. Byli kolegami i jednoczesnie partnerami biznesowymi. Cos tam sie posprzeczali o kase no i pech chcial, ze ich spotkal . Co zabawne, w zupelnie innym miescie gdzie mysleli, ze sa 'bezpieczni'. Przyznal, ze bil sie z myslami czy mi powiedziec, ale konflikt i chec dokopania zrobila swoje, na moje szczescie:P. Przypadki lubia chodzic po ludziach. Jest od groma romansow, ktore nigdy nie wyjda na swiatlo dzienne. Ja jednak kibicuje prawdzie, bo kazdemu nalezy sie uczciwosc. Mam nadzieje, ze jezeli maz autorki chcialby miec wybor to dowie sie o tym i bedzie mial szanse kopnac autorke w 4 litery i ulozyc sobie zycie z inna kobieta, ktora bedzie go szanowac.
|
|
#199 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Autorka napisała, że kiedyś jej mąż powiedział, że nie chciałby wiedzieć o zdradzie.
|
|
|
|
#200 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mam prawo wypowiadać swoje egoistyczne poglądy i swoje obserwacje dokładnie tak samo, jak każdy "obrońca moralności". To nie wątek o moim życiu, nie mieszaj tego, dziewczyno. Właśnie o różnicach w podejściu jest ten watek, nie zauważyłaś? |
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#202 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#203 |
|
Konto usunięte
|
Kalinciu, w fajnym gronie się obracasz - wszyscy wiedzą, że pani X doprawia rogi panu Y z panem Z, ale nikt słowa nie powie
Obojętnie, czy rodzina, czy przyjaciele, gęba na kłódkę i niech pan Y żyje w przeświadczeniu, że ma kochaną, wierną żonę. A potem nie wiadomo, czyje dzieci. Oczywiście, że możesz się wypowiadać, niemniej chyba większość osób wie, że świadomie uczestniczyłaś w takim procederze, więc Twoje wypowiedzi, że powinna wrócić do męża i nic nie mówić, podczas gdy sobie samej jakoś byś nie poradziła odprawić Twojego lowelaska z powrotem do żonki, są co najmniej niesmaczne. |
|
|
|
|
#204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do reszty to sie zgadzam. Ty np. nie masz nic przeciwko uprawianiu seksu z zonatymi, a ja nie mam nic przeciwko temu, zeby zdrajcy poniesli konsekwencje. Czy cos w tym dziwnego? Wiele razy sie tutaj naczytalam smiesznych rzeczy o tym, ze kazdy ma swoje pojmowanie honoru, uczciwosci. To chyba ja moge miec swoje pojmowanie sprawiedliwosci, nie?
|
|
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Złodziej poradzi drugiej osobie jak kraść a nie jak powinno się postępować. Jestem w stanie wczuć się w autorke i dlatego uważam,że to wygodnictwo i własna dupa przykryte "ochrona dzieci " ją skłaniają do oszukiwania męża. kalincia - to świetnie,że nie miałaś męża.Ja pisze do innych osób by nie traciły swojego czasu na konwersacje z taką osobą jak Ty...
|
|
|
#206 |
|
BAN stały
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;43001695]Kalinciu, w fajnym gronie się obracasz - wszyscy wiedzą, że pani X doprawia rogi panu Y z panem Z, ale nikt słowa nie powie
Obojętnie, czy rodzina, czy przyjaciele, gęba na kłódkę i niech pan Y żyje w przeświadczeniu, że ma kochaną, wierną żonę. A potem nie wiadomo, czyje dzieci. Oczywiście, że możesz się wypowiadać, niemniej chyba większość osób wie, że świadomie uczestniczyłaś w takim procederze, więc Twoje wypowiedzi, że powinna wrócić do męża i nic nie mówić, podczas gdy sobie samej jakoś byś nie poradziła odprawić Twojego lowelaska z powrotem do żonki, są co najmniej niesmaczne.[/QUOTE] Uczestniczyłam w innym zupełnie. Ja "mojego lowelaska" chciałam dla siebie, więc go mam i jesteśmy razem. Bez żonki, szczęśliwie. Autorka chce męża, a nie "lowelaska". . Rady więc dotyczą całkiem innej sytuacji. I do tej właśnie się odnoszę. Gdyby pytała, jak zostać z "lowelaskiem" i sprawić, by odszedł do "żonki" radziłabym jej całkiem inną taktykę. Obracam się w normalnym środowisku, znam jednak wielu ludzi. Różnych. Tak właśnie robią, jak to opisałam. A ty nie wiesz, jak to jest w twoim. Może tak samo, tylko tobie nikt o tym nie powie, bo byś zaraz poleciała do żony lub męża z jęzorem? |
|
|
|
|
#207 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- A od kiedy dobra rada to tylko ta poprawna politycznie, moralnie i tak dalej? Autorka ma taki charakter, taką moralność i podejmuje decyzje w oparciu o to. Dla niej dobra rada to rada na temat bezpiecznego dla niej "powrotu" do męża. Tego chce.
|
|
|
|
#208 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niech autorka ma chociaż odrobinę honoru, wstydu i przyzna się mężowi, pozostawi mu decyzję, jak to ma wyglądać. Bo cholera krew mnie zalewa, jak pomyślę, że takie świństwo ujdzie jej na sucho, mąż sobie na takie traktowanie nie zasłużył.
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Też jestem w stanie wczuć się w autorkę i uważam, że robi to, co dla niej i rodziny w tej sytuacji najlepsze. Jej motywy nie mają dla mnie znaczenia, skoro nie pyta o nie tylko, jak wyjść z sytuacji, w której już być nie chce. |
|
|
|
|
|
#210 |
|
po drugiej stronie szafy
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;43001997]Nawarzyła piwa, niech je teraz wypije, a nie oczekuje, że jej inni poradzą jak uratować dupsko. [/QUOTE]
No ale tego oczekuje i przypuszczam, że krzyki oburzonych wizażanek jej nie nawrócą
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

.
. O dziecku to trzeba bylo pomyslec przed romansem. A tak, to juz dziecko ma najbardziej przerabane sytuacje, ze ma taka matke. Jaki to w ogole wzor dla dziecka?

osobą jak Ty...