|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
hope dzieki
![]() widze, ze szpilka mnie ubiegla z info o skladach kremow ![]() madziula fajnie, ze z dzidkiem w porzadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Przekażę mężowi. Pizza była pycha, a teraz lecimy po córkę do przedszkola. Lecimy na zakupy, bo obiecałam, że kupimy dla niej gąbkę do mycia, bo ostatnio nie chce się kąpać.
Na rozstępy stosuję oliwkę z Rossmana. W pierwszej ciąż trochę stosowałam Elancyl, był skuteczny ale drogi i przerzuciłam się na balsam rossmanowski. Wtedy po jakimś czasie pojawiły mi się rozstępy, ale ja miałam ogromny brzuch. |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękujemy! ![]() ![]() U nas na chwilę wyszło słońce, a teraz znowu chmury i deszcz ![]() Dołująca ta pogoda ![]()
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Matko, ledwo przebrnęłam
![]() ![]() Ja się dziś źle czułam, wymiotowałam i w ogóle i zostałam w domu. Pracujemy z mężem w tej samej firmie i to on miał dziś siedzieć w domu, ale jak mnie zobaczył rano, to powiedział, że pójdzie za mnie kochany ![]() Któraś mi narobiła ochoty na barszczyk z ziemniakami i ja też chyba dziś zrobię, a na drugie naleśniki ![]() Santom, ja się najbardziej boje, że będę wymiotować podczas lotu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
bluesky kochany ten mąż dobrze że zostałaś w domu
![]() PS. Czynny będzie i mail i klub . Bo ja z góry mówię że zdjęcia będę wrzucała na maila bo mi tak wygodniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
już za chwilkę zaczynam weekendzik
![]() ![]()
#189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko potem mama ma mycie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że kochany
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
A nie mieliście potem problemu, że młody rysował normalnymi pisakami po ścianach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
o rany, ale pogoda jest paskudna, nic dziwnego, ze nie chcialam z lozka wyjsc
![]() Dziewczyny znacie jakies dobre antyperspiranty koniecznie bezzapachowe. Nie jestem w stanie zniesc zadnego zapachu dezodorantu, co jakiegos uzyje bo musze wskoczyc do wanny i sie wykapac. |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W końcu wypróbowałam antyperspirant Vichy i się w nim zakochałam. Używam już chyba od 5 lat i nie zamienię na nic innego. http://www.aptekagemini.pl/vichy-dez...osci-50ml.html Tylko kupuję w necie, bo w normalnych aptekach to i nawet po 40 ZŁ go sprzedaja!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
A dziś jak się czujesz?
![]() Mam nadzieje, że do jutra mi przejdzie, bo już nie będzie miał kto za mnie iść.. U nas pogoda też paskudna, choć jakoś bardzo zimno nie jest. Pootwierałam okna, niech się wietrzy, bo straszny problem z wilgocią mamy, zresztą jak w większości angielskich mieszkań i zaczyna się grzyb pojawiać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
dwakolory1 ja z watku wrzesniowo/pazdziernikowego
![]() ![]()
#200 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() właśnie piekę sobie ziemniaczki ![]() ![]() TŻ dzwonił i jak usłyszał co robię, to też sobie zażyczył jak wróci z pracy ![]() Gosiiaczek, straszna menda z tego babsztyla ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tu bardziej chodzi o to by dana osoba dała się poznać i wzbudziła zaufanie, a nie pracowała na statystyki ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Jeszcze raz ![]() ![]() gosiaczku ale wredna baba w tej komisji się musiała trafić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja się przeokropnie pożarłam z TŻtem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postanowiłam więc podłożyć mu świnię i kiedy tu przyjedzie zaproszę do pokoju moją mamę, żeby w końcu sobie z nim porozmawiała, ciekawa jestem co on będzie miał jej do powiedzenia.
#202 |
Zakorzenienie
|
Selenti, współczuję i Cię wspieram, ale nie bardzo rozumiem po co chcesz mieszać w to Twoją mamę? Jakby nie patrzeć to jest sprawa między Wami i nie wiem czemu on mialby się tłumaczyć teściowej?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z góry przepraszam jak coś pomieszam, bo tu tyle osóbek w tym naszym wątku, że mogłam dwie historie ze sobą poplątać ![]() W każdym razie jeśli dobrze pamiętam to chyba pisałaś, że Ty nie chcesz ślubu, nie? Ja też zawsze jak byłam młodsza to sobie powtarzałam, że jak kiedyś zajdę w ciążę z partnerem, który nie będzie moim mężem to nie wezmę ślubu, bo to pokaże całemu światu, że to była wpadka, a teraz jest panika i szybki ślub. Ale powiem Ci, że życie zweryfikowało ten mój pogląd. Ostatnio moja przyjaciółka wpadła i próbowałam ją przekonać, żeby wzięła ślub po urodzeniu dziecka, żeby zobaczyła, czy w ogóle chce z tym gościem być. I wiesz co się okazało? Że jak się ma dziecko nie ze swoim mężem to jest po prostu droga przez mękę z tymi wszystkimi papierami, które trzeba pozałatwiać w naszym pięknym kraju ![]() ![]() A co do samego nazwiska, to kiedyś też zażartowałam przy mężu, że chciałabym, żeby dzieci miały moje nazwisko, to się obraził śmiertelnie. Nie wiem o co im chodzi, ale to chyba strasznie dla nich ważne jest ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | ||
Zakorzenienie
|
Seleniti, nigdy nie będzie dobrego momentu na powiadomienie rodziny TŻ o Twojej ciąży, a im dłużej zwleka, tym będzie gorzej. Ciekawe jak zareaguje Jego ojciec jak się dowie od np. sąsiada, że Jego syn się z ciężarną prowadza... dopiero będzie nieprzyjemnie, jak wyjdzie, że to ukrywa.
W domu mojego TŻ Jego brat tak robił... spotykał się z kimś, nikt nie znał tej dziewczyny, nic o Niej nie mówił... TŻ przypadkowo podsłuchał Jego rozmowę przez tel. i tak się dowiedzieli, że brat TŻ ma jakąś dziewczynę... ale i tak nic nie chciał o Niej mówić, ani pokazać zdjęcia ani nic... wszyscy sami sobie więc wymyślali różne powody tego zachowania... że ona pewnie jest jakaś dziwna, że może jest nienormalna, że może jest Jego byłą, która go w (!!!) kiedyś zrobiła itd... za jakiś czas brat TŻ oznajmił rodzinie, że będzie ojcem (a dziewczyna była już przy końcu ciąży) a tydzień później że się żeni za tydzień ![]() Powiem Wam, że wszystko to było bardzo źle odebrane przez rodzinę TŻ, na sam ślub pojechał od Jego strony jedynie 3 brat TŻ, a tak już nikt, bo wszyscy byli na Niego obrażeni. My z TŻ też stwierdziliśmy, że to jakieś kpiny i sobie darowaliśmy ten ślub. Tak więc oboje mieli bardzo trudny start, dziewczyna weszła do rodziny jako ta nacenzurowana, rodzice TŻ zobaczyli Ją dopiero po urodzeniu się dziecka... obecnie mały ma 2 lata, dziewczyna po poznaniu okazała się zupełnie ok i wszystko poszło w niepamięć, ale po co były te wszystkie podchody? Możesz Seleniti przeczytać tą historię swojemu TŻ i niech się zastanowi, czy właśnie do tego zmierza? oj, ale się objadłam... nie dałam rady wszystkiego (ale gdyby mi się sos czosnkowy nie skończył to i tak bym wciągnęła) i ledwo się ruszam...
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() On mi o niczym nie mówi, nie rozmawia ze mną, nie potrafi się określić kiedy oświadczy rodzicom, że zostaną dziadkami, a jestem już w 3 miesiącu ciąży jakby nie patrzeć, brzuszek już widać, jak na 10tc jest pokaźny, a no i cały czas odwleka w czasie poinformowanie ich o tym fakcie. Niektóre Dziewczyny wiedzą o co chodzi, bo same radziły mi, żebym po prostu dała mu czas i zrozumienie, ale teraz widzę, że on najwyraźniej w świecie przegina. On się boi rozmowy z moją mamą, bo jakby nie patrzeć to będzie sytuacja, w której będzie musiał się określić jakie ma plany wobec mnie itd, a skoro ze mną na ten temat nie potrafi porozmawiać, to zrobi to właśnie moja mama, a on wtedy nie będzie miał innego wyjścia, bo z nią nie zmieni tematu rozmowy, ani raczej się z niej nie wykręci mówiąc, że ja go i tak nie zrozumiem.
![]() |
#206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Kurde, tyle nacytowałam i klapa, chyba dostanę szału
![]() Hope taki kombinezonik napewno był w h&m, ja go kupowałam 2 lata temu, rok temu też był taki w kolekcji, więc może i teraz się znajdzie? ![]() Co do smarowania brzucha, polecam szczerze oliwkę johnsona w żelu. Mnie ją polecono na wątku mamusiek przy pierwszej ciąży i sprawdziła się genialnie, ładnie nawilżała, skóra była sprężysta, żadnego rozstępu ani na brzuchu ani na udach, kosztuje grosze, na początku smarowałam się tylko po kąpieli, a potem im większy bęcol to ze 2-3 razy w ciągu dnia i na bluzkach nie było po niej śladu, ewentualne mazy spierało się w normalnym praniu ![]() Selentini obojętne jak się boi i obojętne jakich wymówek szuka, czas najwyższy, żeby się określił... Trzymam się pewnego powiedzenia w życiu: jeżeli ma się odwagę coś zrobić, to trzeba mieć też odwagę, żeby się do tego przyznać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#208 | ||
Zadomowienie
|
Pallas Ril tak nie chcę ślubu bo jesteśmy razem 7 miesięcy, a teraz wychodzi na to, że kompletnie nie znam tego człowieka, więc jak mogłabym wyjść za kogoś takiego, kto mnie zbywa dennymi tłumaczeniami i nie potrafi się określić z niczym, a przecież o ciąży nie wie od wczoraj... Wiem jak jest, bo moja mama w sumie niedawno rodziła, a ze swoim narzeczonym dalej bez ślubu są
![]() W każdym bądź razie nie chcę mieszać ze ślubem jak na razie, to dla mnie bardzo poważna decyzja, a nie chcę cierpieć później, bo nam nie wyszło. Nie piszę czarnych scenariuszy, ale po jego obecnym zachowaniu innego biegu zdarzeń przewidzieć się nie da. ![]() Aa no i mama bardzo się cieszy z faktu, że będzie babcią ![]() Vampirko aleeee obiadek mniam ![]() Wiem, sama jestem o tym przekonana i już nie jedna osoba mi o podobnych sytuacjach mówiła, a do tego, że może mój TŻ pewnie postanowił przyjść do rodziców z dzieckiem na rękach... To mnie bardzo dołuje, ale co mogę zrobić? ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-10-18 o 16:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Anyway.. przyciśnij TŻta, żeby się zadeklarował, ale nadal się upieram, że bez użycia tajnej broni jądrowej w postaci mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja Droga, przyciskałam go nie raz... Mówiłam, że to koniec naszego związku, że albo powie rodzicom, albo nie ma co się tu pokazywać, że on wcale nie musi brać udziału w tej ciąży i zapomnieć o tym, że jest tatą bo on na to miano nie zasługuje, skoro jakby nie patrzeć, skoro jego rodzina o niczym nie wie, to własnego dziecka już się wyparł... Nawet straszenie mamą nie pomaga, chociaż robi oczy jak pięć złotych i widać, że boi się tej sytuacji ![]()
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-10-18 o 16:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.