![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() ale zanim te wszystkie kroplówki przeszły to kolo 13 mnie dopiero kroili ![]()
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurna, nawet imienia nie mam.. DZIEWCZYNY, DAWAC MI TU WASZE NAJPIEKNIEJSZE IMIONA MESKIE, PLIIIZ, może coś wybiorę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#183 | ||||
Zakorzenienie
|
Jak to dobrze, że nie tylko ja źle przeczytałam wypowiedź Trisdom
![]() Cytat:
![]() Też jestem ciekawa jak będzie wyglądało moje dziecko ![]() Cytat:
![]() Ale ja bezguście jestem to nie wiem. Poka fotę, to Ci na pewno ktoś pomoże ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() I brawa dla Zu, bo dzielna całą noc przespała sama? Dopiero o 6 przyszła? Super ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
jutro, obiecuję, bo jeszcze trzeba posprzątać syf wokół
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Pamiętaj żeby cewnik założyli ci dopiero po znieczuleniu - u nas trzeba np. o tym powiedzieć bo tak to robią przed.
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Cayenne glowa do gory wszystko bedzie dobrze nie dopuszczaj do siebie innej mysli... jutro juz bedziesz miala wszystko za soba a przed nami jeszcze wszystko ja za tydzien daje sobie intensywny wycisk zeby urodzic zanim moj maz na urlop przyjedzie
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie bój nic, lekarze wiedzą co robią. CC to jest dobre rozwiązanie, rach ciach będziesz miała Wikinga przy sobie. Ja też nigdy nie leżałam w szpitalu, nigdy nie miałam żadnego zabiegu, ale mam tak że nastawiam się że musi być dobrze, poza tym rodziłam w prywatnej klinice w której spodziewałam się tylko i wyłącznie pełnego profesjonalizmu - innej opcji nie brałam pod uwagę. A co do imion sprzedam Ci pakiet tych co nam się podobają ale nie możemy się zdecydować: Bartosz, Adaś, Jasiek, był jeszcze Boguś i Julian. Niemożliwe jesteście z tym brokułem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to ładnie Zuzanka spała! Michaś śpi z nami w łóżku a obok stoi już gotowe dla niego, ale on tam na razie niechętnie wchodzi więc zakładam, że spać to raczej od razu nie zechce w nim, musimy powoli oswajać. A tak ładnie kiedyś spał w swoim ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje męskie: Szymon, Adam, Aleksander, Piotruś, Mikołaj, Łukasz, Marcel, Miłosz. Ja mam dzisiaj totalnego lenia... Muszę się zmusić i chociaż ubrania poprasować, bo niezła kupka się już uzbierała. Polecacie jakaś fajny film do obejrzenia? Zawsze sobie włączam podczas prasowania ![]()
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2014-02-09 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Side, piękny kosz i okolice też mi się bardzo podobały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
no to fakt, w takim łóżeczku Olo pośpi nawet do 4-5 roku życia.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Cayenne imiona: Daniel, Wiktor, Dorian, Fabian, Bogusław, Tomek
![]() ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mnie się okrutnie podoba Miłosz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- też mam 160 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A 6przychodzi do nas. Do tej pory bylo to parę kroków. Bałam sie że może jak wyniesiemy sie do drugiego pokoju bedzie gorzej spać albo jak sie obudzi bedzie płacz. A tu po pierwszej nocy super! Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też sobie nie wyobrażam spania z dzieckiem, dlatego byłam zdeterminowana na początku i Michaś od pierwszej nocy spał w swoim łóżeczku i tak do prawie roku. Aż zaczął wstawać co godzinę na cyca i nie miałam sił żeby go wyjmować i wkładać, i wówczas zaczął z nami sypiać czasami a potem to już na stałe. Ale wiedząc, ze będzie musiał się z małego łóżeczka wyprowadzić przestałam naciskać. Tylko jak to zdrobnić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Zbieram wszystkie imiona, zapisuje i idę z tym do szpitala jutro
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#198 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
Gratuluje rozpoczętych miesięcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Na Miłosza można mówić Miłek ![]() Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-02-09 o 12:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Moja siostra tez ma Miloszka i wolamy na niego Miloniu mi jeszcze podoba sie Miron Cyprian i Cyryl
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I się cieszę, że poród to taki luz, Trisdom wczoraj urodziła, dzisiaj na lajcie na wizażu o tym informuje ![]() Cytat:
![]() A co do wożenia fotelika ![]() ![]() Hm... może bym sie przeszła do H&M dzisiaj. Mam mega potrzebę kupić coś tylko i wyłącznie SOBIE! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bry! Uciekam zaraz do miasta na kawke z koleżanką. Wreszcie się wyrwę z domu ![]()
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
uparta821 gratuluję 8 m-ca
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- cayenneOna Antoś Piotr mi się pdooba |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
maggie za 9 m-c
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie... może jakiś obrazek tam przykleję ![]() bo bardzo mi odpowiada pomysł, że karnisz by był niżej - musiałam do tej pory stawać na parapet, żeby zmienić firanki i zawsze z duszą na ramieniu, czy spadnę czy nie dzisiaj mąż caaaały dzień w pracy - więc ja mam dzień lenia :P może nadrobię spanko - Młody jak był leniem przez całą ciążę, tak ostatnio wieczory i noce spędza na wygibasach; a że gnieździmy się we trójkę na pojedynczym łóżku... to jest ciekawie :P ale wyspać to się nie do końca da, szczególnie że jak się przekręcam z boku na bok, to nie mogę tyłka podnieść :P
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Jak zawsze dziękuję za miłe słowa na temat koszyka a raczej tego co dorobił do niego tato. Koszyk to na pewno wystarczy na nie więcej niż 3 miesiące więc tylko dlatego się cieszę, że kupiłam go z przesyłką za 50zł a tato dorobił resztę...taki wydatek się opłaca.
Co do sałatki z roszponki bo albo Smartita albo wewillrockyou ...któraś pytała a ja nie pamiętam teraz która ![]() Nie mam jakiegoś konkretnego przepisu, my z mężem po prostu mieszamy co mamy a roszponka jest dobra z każdym sosem sałatkowym. generalnie ja często dodaję do sałat drobno posiekany lub kupny tarty ser zółty, warzywka i na patelni robimy kawałeczki kurczaka w jakichś fajnych przyprawach i potem po prostu mieszamy jak przestygnie z sałatą i sosem, często też wrzucamy grzanki albo robione samemu albo lubię takie z Lidla. Chłop sie naje jeśli lubi sałatki, bo wystarczy dać więcej kuraka. U nas je się bardzo dużo sałatek więc robimy też swoje sosy często, no chyba że jesteśmy zabiegani w pracy i nie ma na to siły. Ja po szkole rodzenia już. Dzisiaj kąpaliśmy maluchy, każdy miał wanienkę z nalaną wodą taka jaka ma być, jak przewijamy dzieci do kąpieli to smarujmy je kremami i wszystkim, zakrapialiśmy oczka- uwielbiam naszą szkołę rodzenia ![]() ![]() Z takich uwag ogólnych to żebyśmy mogły błagać o zzo to musi być przynajmniej 4-5cm rozwarcia i to lekarz na dyżurze zawsze podejmuje decyzję ws podania po naszej prośbie. Z innych rzeczy na zmasakrowane krocze pomaga Altacet w żelu, można stosować go bezpośrednio na ranę. jeszcze było kilka rzewczy ale muszę sobie sięgnąc o notatki i potem napiszę ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-02-09 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj skończyłam pakowanie torby, a raczej 3
![]() W domu zostanie czwarta torba z rzeczami na wyjście dla małego i dla mnie ![]() Ale cieszę się, że mam to z głowy Ale dziś leniwa niedziela, muszę małża wyciągnąć na długi spacer |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Cayenne glowa do góry, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ze juz jutro bedziesz miała przy sobie swojego synka. Ja tez bym chciała juz miec to za soba.
U mnie dzis 32 tydzień wiec jestem juz w 8 miesiacu wg USG z pierwszego trymestru. Wg USG z 29 tygodnia ciazy jestm juz w 34 tygodniu. Koncówka jest chyba najtrudniejsza, wystarczy ze przez 2-3 godziny nie czuje ruchów małego a odchodze od zmysłów, Boje sie o niego każdego dnia o kazdej godzinie. Tłumacze sobie jego słabsze odczuwalne ruchy tym ze jest juz duzym chlopcem i ma juz mało miejsca w "hotelu" ale wiecie same jak jest. Umysl swoje a Ja swoje. Tym bardziej ze mam bujna wyoraźnię. Najgorsze to jest to ze mąz wciaz w delegacji siedzi, z tesciowa nie mam najlepszych relacji wiec nie mam z kim pogadać, bo mame nie chce denerwować. Siedze sama i tylko do Was moge napisać. Mi się strasznie podoba imię Dawid, tez tak bedzie miał na imie mój synek. |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a TEN fragment zawsze mi poprawia nastrój ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2014-02-09 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Mi się ostatnio bardzo podobały Last Vegas i Poradnik pozytywnego myślenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.