Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-09, 11:47   #181
Enia_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Siedzę i rycze. Ze strachu. Zadzwonilam właśnie do szpitala, będą mnie kroić jako pierwsza. Mam się zgłosić o 7, przed 8 się zacznie... Nie mogę się uspokoić...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja na pierwsza cc mialam sie zglosic na 9 lepiej tak z rana
ale zanim te wszystkie kroplówki przeszły to kolo 13 mnie dopiero kroili
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 11:57   #182
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
ja na pierwsza cc mialam sie zglosic na 9 lepiej tak z rana
ale zanim te wszystkie kroplówki przeszły to kolo 13 mnie dopiero kroili
Mi powiedzieli, że mam się zgłosić o 7 i przed 8 będą mnie ciąć...

Kurna, nawet imienia nie mam..
DZIEWCZYNY, DAWAC MI TU WASZE NAJPIEKNIEJSZE IMIONA MESKIE, PLIIIZ, może coś wybiorę...

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 12:02   #183
Ela87
Zakorzenienie

Jak to dobrze, że nie tylko ja źle przeczytałam wypowiedź Trisdom

Cytat:
Dobra dziewczyn, macie racje, dziękuję! i rano lepiej (też wolę niż czekać pół dnia i się skręcać z nerwow), i trzeba głowę podnieść wysoko i się uśmiechnąć. Jak w piątek byłam w szpitalu mając skurcze, a one się nasilaly, to dziekowalam Bogu, że mam możliwość wyboru i nie muszę rodzić naturalnie. Szybko się coś takiego zapomina. A poza tym całkiem niedawno, kiedy mój tata walczył o zycie, lezal w szpitalu w DE nie mówiąc po niemiecku i dogadywal się ze wszystkimi, podrywal pielęgniarki a na naprawdę niektóre niebezpieczne operacje szedł ciesząc się, ze w ogóle ma ta możliwość. Muszę wziąć z niego przykład.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

A do tego wszystkiego jestem przejeta, że już jutro małego zobacze... Ciekawa jak wygląda... A przede wszystkim pełna nadziei, że zdrowy...
Chyba mi się emocje ulewaja..

I tak ma być Głowa do góry. Wszystko będzie gitara!!
Też jestem ciekawa jak będzie wyglądało moje dziecko

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
dziewczynki, znowu offtopowo :P
mam w pokoju Młodego okno na wąskiej ścianie i do tej pory karnisz był na całej długości tuż pod sufitem, ale wypatrzyłam leciutki karnisz, krótszy i byśmy zamontowali niżej... tylko czy nie będzie to głupio wyglądać, jak będzie kawałek "łysej" ściany?
Mi się wydaje, że nie. Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale chyba wiele osób ma krótkie karnisze, przy wąskich oknach...
Ale ja bezguście jestem to nie wiem. Poka fotę, to Ci na pewno ktoś pomoże

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tristom przeczytałam że urodziłaś i aż sie zdziwiam że nic o małej nie piszesz..; )

Side!-pięknie jak zawsze.

Dziś początek 9miesiąca!! A w domu mam wrażenie od nic nie gotowe. Ubranka poprane. Ułożone w szafce. Torbą niespakowana.
Wczoraj trochę przedstawiliśmy w domu. Nie mam gdzie wstawić drugiego łóżeczka:/ jakoś nigdzie mi nie pasuje. Na razie jeszcze w piwnicy.
I pierwsza noc,gdy Zuzanka spala sama w pokoju. Ok 6rano przyszła do nas. Bardziej to ja przeżywałam ta noc,gdy nie ma jej tuż obok.
A skoro dziewczynki mają swój pokój to my już nie mamy sypialni i śpimy w 'salonie'.. Trzeba szybko myśleć o dodatkowym źródle dochodu żeby kupić większe mieszkanie albo wybudować dom..

Cayenneona,pomysł że tuż jutro będziesz miała synka po drugiej stronie. I lepiej że rano. Przynajmniej cały dzień nie będziesz musiała głódować..

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
za początek ostatniego miesiąca.
I brawa dla Zu, bo dzielna całą noc przespała sama? Dopiero o 6 przyszła? Super

Cytat:

DZIEWCZYNY, DAWAC MI TU WASZE NAJPIEKNIEJSZE IMIONA MESKIE, PLIIIZ, może coś wybiorę...

Zobaczysz Wikinga i podejmiesz decyzję

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 12:13   #184
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

a gdzie fotki dla nas
jutro, obiecuję, bo jeszcze trzeba posprzątać syf wokół

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Siedzę i rycze. Ze strachu. Zadzwonilam właśnie do szpitala, będą mnie kroić jako pierwsza. Mam się zgłosić o 7, przed 8 się zacznie... Nie mogę się uspokoić...

Też pewnie będę ryczała i panikowała, to chyba normalne... Ale dobrze że tak szybko z rana, będziesz miała za sobą. Najgorsze jest chyba czekanie...
Pamiętaj żeby cewnik założyli ci dopiero po znieczuleniu - u nas trzeba np. o tym powiedzieć bo tak to robią przed.
Stary 2014-02-09, 12:17   #185
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
jutro, obiecuję, bo jeszcze trzeba posprzątać syf wokół

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Też pewnie będę ryczała i panikowała, to chyba normalne... Ale dobrze że tak szybko z rana, będziesz miała za sobą. Najgorsze jest chyba czekanie...
Pamiętaj żeby cewnik założyli ci dopiero po znieczuleniu - u nas trzeba np. o tym powiedzieć bo tak to robią przed.
Ja się pytalam kiedy u nas zakladaja, bo oczywiscie dygam, anestezjolog zapewnił mnie, że po, ale faktycznie, postaram się przypilnowac.

Stary 2014-02-09, 12:18   #186
agayka111
Raczkowanie

Cayenne glowa do gory wszystko bedzie dobrze nie dopuszczaj do siebie innej mysli... jutro juz bedziesz miala wszystko za soba a przed nami jeszcze wszystko ja za tydzien daje sobie intensywny wycisk zeby urodzic zanim moj maz na urlop przyjedzie

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 12:18   #187
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj 31t1d więc zaczęłam 8 miesiąc

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Nie zrobiłaś spacji w słowie jedzeniu i ja przeczytałam "po hinduskim jedzeniu urodziłam" no, ale czytam dalej, że nic o dziecku nie piszesz, ani nic więc znalazłam to słowo NIE
I ja tak samo. Ale widzę, że nie my jedne

Cytat:
Kurna, nie wiem właśnie, mam zadzwonić wieczorem do szpitala i się dowiedzieć.
Zastanawiam się, czy robić ta nieszczęsna lewatyww, która mi mój lekarz polecił. Nigdy nie robiłam

Ja nie miałam lewatywy, bo mi nie zalecali, miałam tylko nie jeść ileś tam godzin przed, ale i to nie wyszło do końca, bo mnie skurcze niespodziewanie złapały i byłam krojona w nocy a nie rano jak było w planie. Ale myślę, że to dobra myśl zrobić taką lewatywę sobie.
Nie bój nic, lekarze wiedzą co robią. CC to jest dobre rozwiązanie, rach ciach będziesz miała Wikinga przy sobie. Ja też nigdy nie leżałam w szpitalu, nigdy nie miałam żadnego zabiegu, ale mam tak że nastawiam się że musi być dobrze, poza tym rodziłam w prywatnej klinice w której spodziewałam się tylko i wyłącznie pełnego profesjonalizmu - innej opcji nie brałam pod uwagę.
A co do imion sprzedam Ci pakiet tych co nam się podobają ale nie możemy się zdecydować: Bartosz, Adaś, Jasiek, był jeszcze Boguś i Julian.

Cytat:
To daj znać, będziemy brokuły za Ciebie jeść
Niemożliwe jesteście z tym brokułem

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Lewek dlaczego historia przy kasie mnie nie dziwi... Mam alergię na takie egzemplarze.
Ja wczoraj stałam w kolejce w makro i akurat otworzyła się obok nowa kasą i ta pani mnie do siebie woła, więc idę w jej kierunku, ale baba za mną chciała być szybsza i mi się wepchnęła. kasjerka do niej- ta pani (wskazując na mnie) będzie pierwsza. Myślałam, że ta baba zje mnie wzrokiem
Boziu, też nieźle... Do mnie kiedyś kasjerka podeszła i zaprosiła do kasy którą otwierała, miło

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tristom przeczytałam że urodziłaś i aż sie zdziwiam że nic o małej nie piszesz..; )

Side!-pięknie jak zawsze.

Dziś początek 9miesiąca!! A w domu mam wrażenie od nic nie gotowe. Ubranka poprane. Ułożone w szafce. Torbą niespakowana.
Wczoraj trochę przedstawiliśmy w domu. Nie mam gdzie wstawić drugiego łóżeczka:/ jakoś nigdzie mi nie pasuje. Na razie jeszcze w piwnicy.
I pierwsza noc,gdy Zuzanka spala sama w pokoju. Ok 6rano przyszła do nas. Bardziej to ja przeżywałam ta noc,gdy nie ma jej tuż obok.
A skoro dziewczynki mają swój pokój to my już nie mamy sypialni i śpimy w 'salonie'.. Trzeba szybko myśleć o dodatkowym źródle dochodu żeby kupić większe mieszkanie albo wybudować dom..
za 9 m-c.
No to ładnie Zuzanka spała! Michaś śpi z nami w łóżku a obok stoi już gotowe dla niego, ale on tam na razie niechętnie wchodzi więc zakładam, że spać to raczej od razu nie zechce w nim, musimy powoli oswajać. A tak ładnie kiedyś spał w swoim Mam nadzieję, ze nie wylądujemy ostatecznie we czwórkę na naszych 140 cm
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-09, 12:19   #188
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Zobaczysz, że jutro będziesz wiedziała jak mały się powinien nazywać.
Moje męskie: Szymon, Adam, Aleksander, Piotruś, Mikołaj, Łukasz, Marcel, Miłosz.

Ja mam dzisiaj totalnego lenia... Muszę się zmusić i chociaż ubrania poprasować, bo niezła kupka się już uzbierała. Polecacie jakaś fajny film do obejrzenia? Zawsze sobie włączam podczas prasowania

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2014-02-09 o 12:21
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 12:20   #189
Lewek
Zakorzenienie

Side, piękny kosz i okolice też mi się bardzo podobały
Stary 2014-02-09, 12:28   #190
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Ja sie po prostu na maksa boję. Nigdy nie miałam żadnej operacji, żadnego znieczulania (oprócz zastrzyku u dentysty), żadnego nawet złamania. Nigdy nie byłam w szpitalu oprócz jedynego razu z Kajetanem i jako wsparcie dla taty. Boję się cholernie, że coś pójdzie nie tak, ze to cholerne znieczulenie słabo zadziała, że będę czuła co mi robia... ((
fajnie, że rano! szybko przeprowadzą cc i z głowy, nie przejmuj się tak zobacz, wszystkie Ci zazdrościmy

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 12:29   #191
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
No to ładnie Zuzanka spała! Michaś śpi z nami w łóżku a obok stoi już gotowe dla niego, ale on tam na razie niechętnie wchodzi więc zakładam, że spać to raczej od razu nie zechce w nim, musimy powoli oswajać. A tak ładnie kiedyś spał w swoim Mam nadzieję, ze nie wylądujemy ostatecznie we czwórkę na naszych 140 cm
To się przeniesiesz do łóżka Michasia Ja mam 160 cm łózko i nie wyobrażam sobie nawet w 3 spać

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-09, 12:29   #192
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Dłużej łóżeczko Ci posłuży
U mnie też graciarnia, no ale co zrobić

no to fakt, w takim łóżeczku Olo pośpi nawet do 4-5 roku życia.
za graciarnie

Bąbelek
Stary 2014-02-09, 12:29   #193
BeautifulLie
Zadomowienie

Cayenne imiona: Daniel, Wiktor, Dorian, Fabian, Bogusław, Tomek myśl pozytywnie kochana :-* będziemy przy tobie myślami

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 12:34   #194
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

jak zobaczysz okruszka, to samo z siebie przyjdzie
mnie się okrutnie podoba Miłosz tak nazwę kolejnego synka

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Ja mam 160 cm łózko i nie wyobrażam sobie nawet w 3 spać
też mam 160 mój tż coś tam bąknął kiedyś, że Mały będzie z nami spał 'jak coś' ale jakoś sobie tego nie wyobrażam jak oboje się tak rozpychamy, to z Młodego placek by został

Bąbelek
Stary 2014-02-09, 12:37   #195
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Mi sie podoba:Tymoteusz dawid konstanty

Cytat:

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

[/COLOR]

za początek ostatniego miesiąca.
I brawa dla Zu, bo dzielna całą noc przespała sama? Dopiero o 6 przyszła? Super

Zobaczysz Wikinga i podejmiesz decyzję
Zuzanka już od jakiegoś czasu przesyria całą noc w łożeczku. Czasami zdarza jej sie jeszcze obudzić ok północy na kaszę ale to już rzadko. Od niedawna między 4
A 6przychodzi do nas. Do tej pory bylo to parę kroków. Bałam sie że może jak wyniesiemy sie do drugiego pokoju bedzie gorzej spać albo jak sie obudzi bedzie płacz. A tu po pierwszej nocy super!
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-09, 12:42   #196
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
To się przeniesiesz do łóżka Michasia Ja mam 160 cm łózko i nie wyobrażam sobie nawet w 3 spać
łóżko Michasia ma 160 długości, ale to jeszcze nie problem gorzej, że trzeba do niego się przedostawać przez nasze łóżko, bo stoi pomiędzy oknem a naszym. Chyba że TŻ tam wyląduje
Też sobie nie wyobrażam spania z dzieckiem, dlatego byłam zdeterminowana na początku i Michaś od pierwszej nocy spał w swoim łóżeczku i tak do prawie roku. Aż zaczął wstawać co godzinę na cyca i nie miałam sił żeby go wyjmować i wkładać, i wówczas zaczął z nami sypiać czasami a potem to już na stałe. Ale wiedząc, ze będzie musiał się z małego łóżeczka wyprowadzić przestałam naciskać.

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
mnie się okrutnie podoba Miłosz tak nazwę kolejnego synka [COLOR="Silver"]
Tylko jak to zdrobnić?
Stary 2014-02-09, 12:42   #197
cayenneOna
Zadomowienie

Zbieram wszystkie imiona, zapisuje i idę z tym do szpitala jutro

Stary 2014-02-09, 12:42   #198
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Gratuluje rozpoczętych miesięcy

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Wyszło z badań, że mleko matki jest idealne dla potrzeb jej dziecka. To naprawdę bardzo ciekawy temat, nie dam rady wszystkiego streścić w jednym poście. Skład mleka się zmienia nie tylko w zależności od pory dnia i w trakcie jednego karmienia (skład jest inny na początku, w środku i na koniec karmienia), ale też dopasowuje się do stanu dziecka i np jeśli dziecko jest chore, to mleko ma inny skład białek. Od diety zależy w nikłym stopniu, zawsze zawiera idealne proporcje witamin i kwasów tłuszczowych (bo na tych składnikach się skupialam najbardziej) nawet jesli matka żywi się wyłącznie cukierkami Dukaty i kefirem. Miałam jedną taką delikwentkę ale wszystko kosztem organizmu matki. Trzeba jeść zdrowe tłuszcze i warzywa dla swojego dobra, żeby pod koniec laktacji nie być mamą łysą i bezzębną Ale po co ja to Wam piszę przecież to wątek brokułowych mamuś
Od diety zależy w sumie niewiele, na pewno posmak i zapach mleka, o takie brokuły np powodują zmianę smaku, podobnie jak inne warzywa z krzyżowych, ale jeśli dziecku to nie będzie przeszkadzać to nie ma sensu z nich rezygnować. Niektóre białka tez przechodza do mleka i mogą alergizować, tak samo alergeny z konserwantów, sztucznych barwników itp polepszaczy w przetworzonej żywności.
Aaa i jeszcze co ciekawe mi się przypomnialo, średnia zawartość tłuszczu ogółem w mleku zależy w większym stopniu od diety w trakcie ciąży niż od aktualnej diety - tzn. te fałdki które teraz w ciąży nam się pojawiają na biodrach i z tyłu pleców (yyy nie wiem czy "nam" ale na pewno u mnie się pojawiły ) to nie są jakieś tam zbędne kilogramy ale zapasy o konkretnym przeznaczeniu i tego się będę trzymać
dziękuje za mini wykład, bardzo to ciekawe

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
witam sie w kolejnej części, tej której zapewne urodze

w czwartek wizyta i ustalenie terminu cc,mam nadzieje ze wcześniej nic mnie nie zlapie chociaz ledwo zyje taka chora jestemkatar i kaszel nie dają normalnie funkcjonować,mam nadzieje ze to nie przyspieszy porodu bo córa ulozona miednicowo wiec wole aby mnie pocięli wtedy kiedy gin ustali

przez 8 miesięcy nawet nie kichnelam a teraz córcia tez chora,tyle ze u niej juz koncowka a u mnie masakra
dużo zdrówka, kuruj się

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
byłam wczoraj na konsultacj do zzo, jestem zdrowa jak ryba, w życiu nei miałam nawet żadnego zabiegu więc poszło jak błyskawica a pani doktor powiedziała mężowi że ma świetny egzemplarz Generalnie co do badania krwi o którym pisałyśmy u nas jest zasada że jak przychodzi się na izbę do porodu pokazuje się że odbyło się konsultację, oni uruchamiają procedurę. Potem proponują wszystkie inne niefarmakologiczne środki w miarę moich możliwości i po ocenie mojego progu bólu przez położną, ale w głowie mam mieć że nie dostanę zzo od razu jak zawołam JUŻ! tylko po pół godzinie. Jak zawołam JUż! pobierana jest próbka krwi z palca i na cito robi sie badanie krzepliwości krwi. Po pół godzinie się je dostaje. Pani uprzedzała że dla rodzącej pół godziny to dwa dni i że poleca bardzo gaz rozweselający i wannę gdy będę na swoje pół godziny czekała.

Wózek stoi już w pokoju i bawimy się nim od wczoraj: wkładamy spacerówkę, fotelik, gondolę ....skład amy, kręcimy ...strasznie podoba mi się też fotelik kupiliśmy aton 3 z cybexa, teraz nie żałuję wydanej kasy bo niestety poza walorami bezpieczeństwa kolor pasuje tak idealnie że aż nie mogę się napatrzeć.
No i wrzucam póki co kołyskę którą zrobił tato do kosza mojżesza. Kosz bez budki bo nie przypięłam jej...w sumie nie mam pojęcia po co są tew budki więc nie zamierzam Piotrusia nią zasłaniać. Najbardziej podoba mi się że zrobił ją idealnie na wysokość mojego łóżka żebym mogła małego bujać bez wstawania z łóżka. Oczywiście mąż opatentował już sposób bujania kosza dużym palcem od nogi
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2013.07.14.jpg

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

ah ah i zapomniałam napisać że wczoraj jeździliśmy po mieście z fotelikiem w aucie i robiliśmy "nu nu nu- jaki ty jesteś grzeczny piotrusiu"
Generalnie pasuje idealnie

a ja kupiłam sobie super stanik w H&M i wcale nie do karmienia ale taki jak chciałam od dawna usztywniany ale nie sztywny i bezszwowy i w kolorze nude i będzie idealny na biust po porodzie i przede wszystkim obwód pod biustem bo mi chyba podskoczył i jeszcze sweterek rozpiny Wczoraj wydając 100zł dostawało się rabat minus 20zł- pewnie dziś promocja dalej trwa
za pozytywny efekt konsultacji. Bardzo fajnie prezentuje sie ten kosz

Cytat:

będzie dobrze niedługo przytulisz synka i szybciej Cię puszczą do domu skoro cc będzie rano. Jeśli chodzi o imię to ja zdania nie zmieniłam wybierz Antona

Na Miłosza można mówić Miłek fajne imię

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2014-02-09 o 12:44
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 13:21   #199
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Na Miłosza można mówić Miłek fajne imię
to samo miałam napisać

Bąbelek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-09, 13:25   #200
agayka111
Raczkowanie

Moja siostra tez ma Miloszka i wolamy na niego Miloniu mi jeszcze podoba sie Miron Cyprian i Cyryl

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 13:26   #201
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
tż przywiózł łóżeczko.. masakra, ono jest taaaaaaaakie wielkie jak nasza sofa i zajmuje 1/3 pokoju dziecię takie małe, że chyba się zgubi w tym łożu
Starczy na dłuzej

Cytat:

Dziewczyny te proszek lovela jest warty polecenie? czy lepiej jelp? Lub jeszcze inny? Czy lepiej płyn do prania? Płynów do płukania używacie dodatkowo?
Proszek dzidziuś, płyny
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Po hinduskim jedzeniunie urodzilam a mily wieczor spowodowal troche spokoju ze skurczami.
Dla sprostowania- one trwaja tak 30-40 sekund. Nie jest to typowe twardnienie, ktore mam juz od dawna, tylko bolesne sciskanie.
Aleś nas załatwiła!! Ja przeczytałam jak Ela i Kate, że urodziłaś,dopiero potem się dopatrzyłam tego NIE bez spacji

I się cieszę, że poród to taki luz, Trisdom wczoraj urodziła, dzisiaj na lajcie na wizażu o tym informuje
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Wózek stoi już w pokoju i bawimy się nim od wczoraj: wkładamy spacerówkę, fotelik, gondolę ....skład amy, kręcimy ...strasznie podoba mi się też fotelik kupiliśmy aton 3 z cybexa, teraz nie żałuję wydanej kasy bo niestety poza walorami bezpieczeństwa kolor pasuje tak idealnie że aż nie mogę się napatrzeć.
No i wrzucam póki co kołyskę którą zrobił tato do kosza mojżesza. Kosz bez budki bo nie przypięłam jej...w sumie nie mam pojęcia po co są tew budki więc nie zamierzam Piotrusia nią zasłaniać. Najbardziej podoba mi się że zrobił ją idealnie na wysokość mojego łóżka żebym mogła małego bujać bez wstawania z łóżka. Oczywiście mąż opatentował już sposób bujania kosza dużym palcem od nogi
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2013.07.14.jpg

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

ah ah i zapomniałam napisać że wczoraj jeździliśmy po mieście z fotelikiem w aucie i robiliśmy "nu nu nu- jaki ty jesteś grzeczny piotrusiu"
Generalnie pasuje idealnie

a ja kupiłam sobie super stanik w H&M i wcale nie do karmienia ale taki jak chciałam od dawna usztywniany ale nie sztywny i bezszwowy i w kolorze nude i będzie idealny na biust po porodzie i przede wszystkim obwód pod biustem bo mi chyba podskoczył i jeszcze sweterek rozpiny Wczoraj wydając 100zł dostawało się rabat minus 20zł- pewnie dziś promocja dalej trwa
Świetnie ten kosz wygląda
A co do wożenia fotelika
Hm... może bym sie przeszła do H&M dzisiaj. Mam mega potrzebę kupić coś tylko i wyłącznie SOBIE!

Cytat:
Dziś mój ostatni dzień ciazy...

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

wczoraj robiliśmy z TŻ zakupy w Carrefourze i rzuciła mi się w oczy tablica której wcześniej nie widziałam "życzliwość dla kobiet w ciąży" i komentujemy głośno przy pani kasjerce. Na to ona, że to reakcja po incydencie jaki miał niedawno miejsce. A mianowicie, że jakaś ciężarna chciała przejść przez kasę bez zakupów, tak po prostu wyjść tylko, a przy kasie stała baba Z DZIECKIEM i do niej z komentarzem, że czego się pcha, nie trzeba było dawać d.upy na co mąż ciężarnej odgryzł się tym samym, że ona jak widać też dawała. Wyobrażacie sobie? Kobieta kobiecie..
Szok! Dobrze, że mąż ciężarnej zareagował, bo mnie by albo zatkało ablo bym jej dał w ryj
Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj 31t1d więc zaczęłam 8 miesiąc

Cytat:

Czego ryczysz głupia? szybciej będzie z głowy i szybciej zobaczysz Małego. Po 2 sama chciałaś cc, więc nie wolno Ci teraz psioczyć.
Cytat:

Mikołaj, Adam, Grzegorz, Dawid, Marcel, Michał,Julian, Emil

Bry! Uciekam zaraz do miasta na kawke z koleżanką. Wreszcie się wyrwę z domu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 13:30   #202
monkaa321
Zakorzenienie

uparta821 gratuluję 8 m-ca :broluk:

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

cayenneOna Antoś Piotr mi się pdooba
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 13:34   #203
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Zbieram wszystkie imiona, zapisuje i idę z tym do szpitala jutro

Mikołaj, Maciek, Tymoteusz, Tyberiusz
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-09, 13:36   #204
monkaa321
Zakorzenienie

maggie za 9 m-c
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 13:40   #205
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Mi się wydaje, że nie. Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale chyba wiele osób ma krótkie karnisze, przy wąskich oknach...
Ale ja bezguście jestem to nie wiem. Poka fotę, to Ci na pewno ktoś pomoże
ten pasek bez firanki, poza karniszem, to tylko ze 30-40cm będzie, z lewej strony okna - ściana ma 215cm

w sumie... może jakiś obrazek tam przykleję

bo bardzo mi odpowiada pomysł, że karnisz by był niżej - musiałam do tej pory stawać na parapet, żeby zmienić firanki i zawsze z duszą na ramieniu, czy spadnę czy nie

dzisiaj mąż caaaały dzień w pracy - więc ja mam dzień lenia :P

może nadrobię spanko - Młody jak był leniem przez całą ciążę, tak ostatnio wieczory i noce spędza na wygibasach; a że gnieździmy się we trójkę na pojedynczym łóżku... to jest ciekawie :P ale wyspać to się nie do końca da, szczególnie że jak się przekręcam z boku na bok, to nie mogę tyłka podnieść :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 13:41   #206
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Jak zawsze dziękuję za miłe słowa na temat koszyka a raczej tego co dorobił do niego tato. Koszyk to na pewno wystarczy na nie więcej niż 3 miesiące więc tylko dlatego się cieszę, że kupiłam go z przesyłką za 50zł a tato dorobił resztę...taki wydatek się opłaca.

Co do sałatki z roszponki bo albo Smartita albo wewillrockyou ...któraś pytała a ja nie pamiętam teraz która
Nie mam jakiegoś konkretnego przepisu, my z mężem po prostu mieszamy co mamy a roszponka jest dobra z każdym sosem sałatkowym. generalnie ja często dodaję do sałat drobno posiekany lub kupny tarty ser zółty, warzywka i na patelni robimy kawałeczki kurczaka w jakichś fajnych przyprawach i potem po prostu mieszamy jak przestygnie z sałatą i sosem, często też wrzucamy grzanki albo robione samemu albo lubię takie z Lidla. Chłop sie naje jeśli lubi sałatki, bo wystarczy dać więcej kuraka. U nas je się bardzo dużo sałatek więc robimy też swoje sosy często, no chyba że jesteśmy zabiegani w pracy i nie ma na to siły.

Ja po szkole rodzenia już. Dzisiaj kąpaliśmy maluchy, każdy miał wanienkę z nalaną wodą taka jaka ma być, jak przewijamy dzieci do kąpieli to smarujmy je kremami i wszystkim, zakrapialiśmy oczka- uwielbiam naszą szkołę rodzenia Z tego co nas uczyli, to jak pisałam nasz szpital nie kąpie dzieci i jest tu promowane kąpanie po ok tygodniu żeby jak najbardziej dzieciątko zostawiło na sobie tę otoczkę lipidową. Jako tez rodzimy o tej porze roku zalecają kąpać dziecko nawet tylko dwa razy w tygodniu, nic mu się nie stanie. lejemy wodę temp jak ciała, w otoczeniu ma być ok 24C. Najpierw go rozbieramy i scieramy ewentulną kupcię. Lejemy początkowo tylko 10cm wody że nawet jeśli położymy sobie dzieciątko to kikuta nie dostanie woda. Nauczyliśmy się je trzymać w tej wodzie gdzie i jak ręce ułożyć i jak je przerzucić na brzuszek żeby dupcię umyć. Potem malucha obmywamy. Woda ewentualnie z dodatkiem nawilżaczy bo u nas jest tendencja żeby potem dziecka niczym już nie smarować, tylko jego dupkę. No i jak wyciągniemy (cała kąpiel to chyba trwa z półtorej minuty ) szybko w ręczniczek z kapturkiem (pierzemy je też co drugą trzecią kąpiel, tak jak dla nas) i szybko zakładamy pieluszkę żeby nie zrobiło kupy na przewijak. Bawimy się z nim, nigdy nei wycieramy tylko bawiąc się i dociskając jakby z tej wody osuszamy. Potem jeśli zajdzie potrzeba dsól fizjologiczna do oczu- zawsze przecieramy gazikiem od zewenątrz do wewnątrz oczka!Każde oczko osobnym gazikiem. Czeszemy maluszka i ubieramy. Do wanienki żadnych gąbkowych materacyków bo są siedliskiem bakterii. Najlepiej tetra rzucona na ewentualny plastikowy leżaczek albo po prostu na dno.

Z takich uwag ogólnych to żebyśmy mogły błagać o zzo to musi być przynajmniej 4-5cm rozwarcia i to lekarz na dyżurze zawsze podejmuje decyzję ws podania po naszej prośbie.
Z innych rzeczy na zmasakrowane krocze pomaga Altacet w żelu, można stosować go bezpośrednio na ranę.

jeszcze było kilka rzewczy ale muszę sobie sięgnąc o notatki i potem napiszę

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-02-09 o 13:42
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 13:43   #207
baja_86
Zakorzenienie

Wczoraj skończyłam pakowanie torby, a raczej 3 jedna z najpotrzebniejszymi rzeczami po porodzie, druga podręczna malutka z rzeczami na porodówkę (tj woda, ręcznik mały, pomadka, chusteczki, klapki, potem dopakuje jeszcze aparat, coś do zjedzenia dla męża) no i 3 torba z resztą podkładów, koszul, zapasem picia, resztą pieluch dla dziecka itd.
W domu zostanie czwarta torba z rzeczami na wyjście dla małego i dla mnie Ciężki ten ekwipunek do porodu i po
Ale cieszę się, że mam to z głowy

Ale dziś leniwa niedziela, muszę małża wyciągnąć na długi spacer
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 13:43   #208
estera85
Raczkowanie

Cayenne glowa do góry, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ze juz jutro bedziesz miała przy sobie swojego synka. Ja tez bym chciała juz miec to za soba.
U mnie dzis 32 tydzień wiec jestem juz w 8 miesiacu wg USG z pierwszego trymestru. Wg USG z 29 tygodnia ciazy jestm juz w 34 tygodniu. Koncówka jest chyba najtrudniejsza, wystarczy ze przez 2-3 godziny nie czuje ruchów małego a odchodze od zmysłów, Boje sie o niego każdego dnia o kazdej godzinie. Tłumacze sobie jego słabsze odczuwalne ruchy tym ze jest juz duzym chlopcem i ma juz mało miejsca w "hotelu" ale wiecie same jak jest. Umysl swoje a Ja swoje. Tym bardziej ze mam bujna wyoraźnię. Najgorsze to jest to ze mąz wciaz w delegacji siedzi, z tesciowa nie mam najlepszych relacji wiec nie mam z kim pogadać, bo mame nie chce denerwować. Siedze sama i tylko do Was moge napisać.
Mi się strasznie podoba imię Dawid, tez tak bedzie miał na imie mój synek.
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 13:47   #209
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam dzisiaj totalnego lenia... Muszę się zmusić i chociaż ubrania poprasować, bo niezła kupka się już uzbierała. Polecacie jakaś fajny film do obejrzenia? Zawsze sobie włączam podczas prasowania
z takich lajtowych to z wytwórni disneya Lovestruck The Musical (Eliksir Miłości)
a TEN fragment zawsze mi poprawia nastrój
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2014-02-09 o 13:51
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 13:58   #210
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

Mi się ostatnio bardzo podobały Last Vegas i Poradnik pozytywnego myślenia
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości