|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() ale zanim te wszystkie kroplówki przeszły to kolo 13 mnie dopiero kroili
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurna, nawet imienia nie mam.. DZIEWCZYNY, DAWAC MI TU WASZE NAJPIEKNIEJSZE IMIONA MESKIE, PLIIIZ, może coś wybiorę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jak to dobrze, że nie tylko ja źle przeczytałam wypowiedź Trisdom
Cytat:
Też jestem ciekawa jak będzie wyglądało moje dziecko ![]() Cytat:
![]() Ale ja bezguście jestem to nie wiem. Poka fotę, to Ci na pewno ktoś pomoże ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
za początek ostatniego miesiąca. I brawa dla Zu, bo dzielna całą noc przespała sama? Dopiero o 6 przyszła? Super ![]() Cytat:
|
|
#184 | |
|
Zadomowienie
|
jutro, obiecuję, bo jeszcze trzeba posprzątać syf wokół
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Pamiętaj żeby cewnik założyli ci dopiero po znieczuleniu - u nas trzeba np. o tym powiedzieć bo tak to robią przed.
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
Cayenne glowa do gory wszystko bedzie dobrze nie dopuszczaj do siebie innej mysli... jutro juz bedziesz miala wszystko za soba a przed nami jeszcze wszystko ja za tydzien daje sobie intensywny wycisk zeby urodzic zanim moj maz na urlop przyjedzie
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#187 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie bój nic, lekarze wiedzą co robią. CC to jest dobre rozwiązanie, rach ciach będziesz miała Wikinga przy sobie. Ja też nigdy nie leżałam w szpitalu, nigdy nie miałam żadnego zabiegu, ale mam tak że nastawiam się że musi być dobrze, poza tym rodziłam w prywatnej klinice w której spodziewałam się tylko i wyłącznie pełnego profesjonalizmu - innej opcji nie brałam pod uwagę. A co do imion sprzedam Ci pakiet tych co nam się podobają ale nie możemy się zdecydować: Bartosz, Adaś, Jasiek, był jeszcze Boguś i Julian. Niemożliwe jesteście z tym brokułem Cytat:
Cytat:
za 9 m-c.No to ładnie Zuzanka spała! Michaś śpi z nami w łóżku a obok stoi już gotowe dla niego, ale on tam na razie niechętnie wchodzi więc zakładam, że spać to raczej od razu nie zechce w nim, musimy powoli oswajać. A tak ładnie kiedyś spał w swoim Mam nadzieję, ze nie wylądujemy ostatecznie we czwórkę na naszych 140 cm
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje męskie: Szymon, Adam, Aleksander, Piotruś, Mikołaj, Łukasz, Marcel, Miłosz. Ja mam dzisiaj totalnego lenia... Muszę się zmusić i chociaż ubrania poprasować, bo niezła kupka się już uzbierała. Polecacie jakaś fajny film do obejrzenia? Zawsze sobie włączam podczas prasowania
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2014-02-09 o 13:21 |
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Side, piękny kosz i okolice też mi się bardzo podobały
|
|
|
|
#190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 160 cm łózko i nie wyobrażam sobie nawet w 3 spać
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
no to fakt, w takim łóżeczku Olo pośpi nawet do 4-5 roku życia.
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Cayenne imiona: Daniel, Wiktor, Dorian, Fabian, Bogusław, Tomek
myśl pozytywnie kochana :-* będziemy przy tobie myślami ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie się okrutnie podoba Miłosz tak nazwę kolejnego synka ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- też mam 160 mój tż coś tam bąknął kiedyś, że Mały będzie z nami spał 'jak coś' ale jakoś sobie tego nie wyobrażam jak oboje się tak rozpychamy, to z Młodego placek by został
|
|
|
|
|
#195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A 6przychodzi do nas. Do tej pory bylo to parę kroków. Bałam sie że może jak wyniesiemy sie do drugiego pokoju bedzie gorzej spać albo jak sie obudzi bedzie płacz. A tu po pierwszej nocy super! Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też sobie nie wyobrażam spania z dzieckiem, dlatego byłam zdeterminowana na początku i Michaś od pierwszej nocy spał w swoim łóżeczku i tak do prawie roku. Aż zaczął wstawać co godzinę na cyca i nie miałam sił żeby go wyjmować i wkładać, i wówczas zaczął z nami sypiać czasami a potem to już na stałe. Ale wiedząc, ze będzie musiał się z małego łóżeczka wyprowadzić przestałam naciskać. Tylko jak to zdrobnić? |
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Zbieram wszystkie imiona, zapisuje i idę z tym do szpitala jutro
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Gratuluje rozpoczętych miesięcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za pozytywny efekt konsultacji. Bardzo fajnie prezentuje sie ten koszCytat:
niedługo przytulisz synka i szybciej Cię puszczą do domu skoro cc będzie rano. Jeśli chodzi o imię to ja zdania nie zmieniłam wybierz Antona![]() Na Miłosza można mówić Miłek fajne imię
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-02-09 o 13:44 |
||||
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Moja siostra tez ma Miloszka i wolamy na niego Miloniu mi jeszcze podoba sie Miron Cyprian i Cyryl
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#201 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I się cieszę, że poród to taki luz, Trisdom wczoraj urodziła, dzisiaj na lajcie na wizażu o tym informuje Cytat:
A co do wożenia fotelika Hm... może bym sie przeszła do H&M dzisiaj. Mam mega potrzebę kupić coś tylko i wyłącznie SOBIE! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bry! Uciekam zaraz do miasta na kawke z koleżanką. Wreszcie się wyrwę z domu
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
uparta821 gratuluję 8 m-ca
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- cayenneOna Antoś Piotr mi się pdooba |
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
maggie za 9 m-c
|
|
|
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie... może jakiś obrazek tam przykleję ![]() bo bardzo mi odpowiada pomysł, że karnisz by był niżej - musiałam do tej pory stawać na parapet, żeby zmienić firanki i zawsze z duszą na ramieniu, czy spadnę czy nie dzisiaj mąż caaaały dzień w pracy - więc ja mam dzień lenia :P może nadrobię spanko - Młody jak był leniem przez całą ciążę, tak ostatnio wieczory i noce spędza na wygibasach; a że gnieździmy się we trójkę na pojedynczym łóżku... to jest ciekawie :P ale wyspać to się nie do końca da, szczególnie że jak się przekręcam z boku na bok, to nie mogę tyłka podnieść :P
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zawsze dziękuję za miłe słowa na temat koszyka a raczej tego co dorobił do niego tato. Koszyk to na pewno wystarczy na nie więcej niż 3 miesiące więc tylko dlatego się cieszę, że kupiłam go z przesyłką za 50zł a tato dorobił resztę...taki wydatek się opłaca.
Co do sałatki z roszponki bo albo Smartita albo wewillrockyou ...któraś pytała a ja nie pamiętam teraz która Nie mam jakiegoś konkretnego przepisu, my z mężem po prostu mieszamy co mamy a roszponka jest dobra z każdym sosem sałatkowym. generalnie ja często dodaję do sałat drobno posiekany lub kupny tarty ser zółty, warzywka i na patelni robimy kawałeczki kurczaka w jakichś fajnych przyprawach i potem po prostu mieszamy jak przestygnie z sałatą i sosem, często też wrzucamy grzanki albo robione samemu albo lubię takie z Lidla. Chłop sie naje jeśli lubi sałatki, bo wystarczy dać więcej kuraka. U nas je się bardzo dużo sałatek więc robimy też swoje sosy często, no chyba że jesteśmy zabiegani w pracy i nie ma na to siły. Ja po szkole rodzenia już. Dzisiaj kąpaliśmy maluchy, każdy miał wanienkę z nalaną wodą taka jaka ma być, jak przewijamy dzieci do kąpieli to smarujmy je kremami i wszystkim, zakrapialiśmy oczka- uwielbiam naszą szkołę rodzenia Z tego co nas uczyli, to jak pisałam nasz szpital nie kąpie dzieci i jest tu promowane kąpanie po ok tygodniu żeby jak najbardziej dzieciątko zostawiło na sobie tę otoczkę lipidową. Jako tez rodzimy o tej porze roku zalecają kąpać dziecko nawet tylko dwa razy w tygodniu, nic mu się nie stanie. lejemy wodę temp jak ciała, w otoczeniu ma być ok 24C. Najpierw go rozbieramy i scieramy ewentulną kupcię. Lejemy początkowo tylko 10cm wody że nawet jeśli położymy sobie dzieciątko to kikuta nie dostanie woda. Nauczyliśmy się je trzymać w tej wodzie gdzie i jak ręce ułożyć i jak je przerzucić na brzuszek żeby dupcię umyć. Potem malucha obmywamy. Woda ewentualnie z dodatkiem nawilżaczy bo u nas jest tendencja żeby potem dziecka niczym już nie smarować, tylko jego dupkę. No i jak wyciągniemy (cała kąpiel to chyba trwa z półtorej minuty ) szybko w ręczniczek z kapturkiem (pierzemy je też co drugą trzecią kąpiel, tak jak dla nas) i szybko zakładamy pieluszkę żeby nie zrobiło kupy na przewijak. Bawimy się z nim, nigdy nei wycieramy tylko bawiąc się i dociskając jakby z tej wody osuszamy. Potem jeśli zajdzie potrzeba dsól fizjologiczna do oczu- zawsze przecieramy gazikiem od zewenątrz do wewnątrz oczka!Każde oczko osobnym gazikiem. Czeszemy maluszka i ubieramy. Do wanienki żadnych gąbkowych materacyków bo są siedliskiem bakterii. Najlepiej tetra rzucona na ewentualny plastikowy leżaczek albo po prostu na dno. Z takich uwag ogólnych to żebyśmy mogły błagać o zzo to musi być przynajmniej 4-5cm rozwarcia i to lekarz na dyżurze zawsze podejmuje decyzję ws podania po naszej prośbie. Z innych rzeczy na zmasakrowane krocze pomaga Altacet w żelu, można stosować go bezpośrednio na ranę. jeszcze było kilka rzewczy ale muszę sobie sięgnąc o notatki i potem napiszę
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-02-09 o 14:42 |
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj skończyłam pakowanie torby, a raczej 3
W domu zostanie czwarta torba z rzeczami na wyjście dla małego i dla mnie Ciężki ten ekwipunek do porodu i poAle cieszę się, że mam to z głowy Ale dziś leniwa niedziela, muszę małża wyciągnąć na długi spacer |
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
Cayenne glowa do góry, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ze juz jutro bedziesz miała przy sobie swojego synka. Ja tez bym chciała juz miec to za soba.
U mnie dzis 32 tydzień wiec jestem juz w 8 miesiacu wg USG z pierwszego trymestru. Wg USG z 29 tygodnia ciazy jestm juz w 34 tygodniu. Koncówka jest chyba najtrudniejsza, wystarczy ze przez 2-3 godziny nie czuje ruchów małego a odchodze od zmysłów, Boje sie o niego każdego dnia o kazdej godzinie. Tłumacze sobie jego słabsze odczuwalne ruchy tym ze jest juz duzym chlopcem i ma juz mało miejsca w "hotelu" ale wiecie same jak jest. Umysl swoje a Ja swoje. Tym bardziej ze mam bujna wyoraźnię. Najgorsze to jest to ze mąz wciaz w delegacji siedzi, z tesciowa nie mam najlepszych relacji wiec nie mam z kim pogadać, bo mame nie chce denerwować. Siedze sama i tylko do Was moge napisać. Mi się strasznie podoba imię Dawid, tez tak bedzie miał na imie mój synek. |
|
|
|
#209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to z wytwórni disneya Lovestruck The Musical (Eliksir Miłości)a TEN fragment zawsze mi poprawia nastrój
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2014-02-09 o 14:51 |
|
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Mi się ostatnio bardzo podobały Last Vegas i Poradnik pozytywnego myślenia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.

i rano lepiej (też wolę niż czekać pół dnia i się skręcać z nerwow), i trzeba głowę podnieść wysoko i się uśmiechnąć. Jak w piątek byłam w szpitalu mając skurcze, a one się nasilaly, to dziekowalam Bogu, że mam możliwość wyboru i nie muszę rodzić naturalnie. Szybko się coś takiego zapomina. A poza tym całkiem niedawno, kiedy mój tata walczył o zycie, lezal w szpitalu w DE nie mówiąc po niemiecku i dogadywal się ze wszystkimi, podrywal pielęgniarki
a na naprawdę niektóre niebezpieczne operacje szedł ciesząc się, ze w ogóle ma ta możliwość. Muszę wziąć z niego przykład. 
za początek ostatniego miesiąca. 
no, ale czytam dalej, że nic o dziecku nie piszesz, ani nic
Mam nadzieję, ze nie wylądujemy ostatecznie we czwórkę na naszych 140 cm
((

Ale po co ja to Wam piszę przecież to wątek brokułowych mamuś 

jak nasza sofa i zajmuje 1/3 pokoju 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013